|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Przed ciażą moje BMI to niecałe 18. Więc według norm mogę nawet przytyć 18 kg. Wychodzi 13 na plusie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chcialabym 5.5. Wytrzymac najlepiej ![]() Cytat:
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7262120 1]startowałam od 45 kg, ale to już waga z 7 tc. A wcześniej to miałam 43 kg.[/QUOTE] No to od 45 do 57 to niebjest malo. Toz to 12kg. A jeszxze do konca ciazy kawalek. Ja mam mniej na plusie a nikt nie widzi problemu. Ale tu duza wage do wagi przywiazuja.
![]() |
#3663 |
Konto usunięte
|
Jak leje deszcz u mnie - chyba oberwanie chmury jest. Ta pogoda dziś jest bardzo kapryśna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7262222 1]Przed ciażą moje BMI to niecałe 18. Więc według norm mogę nawet przytyć 18 kg. Wychodzi 13 na plusie.[/QUOTE]
Ja sobie nie wyobrażam porównywać swojej wagi do norm, bo już powinnam z 10 przytyć a mam +6 i lekarz mówi ze idealnie. Znalazłam jeszcze w piwnicy pudełko z zabawkami. Te plastikowe wyparze i będzie ok a reszta do pralki. Jak się zniszczą nie będzie mi szkoda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3666 | |||
Zakorzenienie
|
To rób
![]() ![]() Serio się ładniejsza czuje. Jak się delikatnie pomalowalam to i dolne rzęsy pociagnelam to jest miodzio. Cytat:
Ja zaczynam robić listę ci chce uszyc i tez będę zamawiać. Miałam dylemat czy turkus czy miete i męża zapytałam. Pogadal że uważa że to przesada. Bla bla bla. Ale powiedziałam że wiem że to bardziej dla mnie niż dla dziecka a jak już szyję to mogę uszyc w jednej kolorystyce i pomógł wybrać więc idziemy w miete ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Robiłam kilka razy ale nie zapamiętuje jaka grubość itd. Wiem że mam 2-3 mm dłuższe od moich. A jaka to długość to zależy od tego jakie masz swoje. Do tego skręt C czyli mocno podwiniete. Dała mi pomacac żebym sprawdziła czy odpowiednio miękkie i średnia grubość wybralysmy. Następnym razem poproszę o cieńsze a więcej ![]() ![]() Byłam na zajęciach. Dzisiaj fajniejsze i dziewczyny gaduly. Okazało się że szkoła rodzenia do której idę jakieś ograniczenia wprowadziła i zajęcia są tylko teoretyczne i tylko godzinę zamiast 3. Jak tak będzie to rezygnuje i zapisze się gdzieś indziej. Zapisałam się do poz i do położnej i dostałam numer i będę się umawiać. ![]() I okazało się że dostałam jeszcze dodatkowa premie za jeden projekt który robiliśmy. Nie muszę mówić że się ucieszyłam z niespodzianki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Zakorzenienie
|
U mnie też o tej ustawie 'nie słyszeli'
A szukać lekarza po całym Śląsku po prostu mi się nie chce. Poszłam prywatnie, we wtorek zrobie badania i zobaczę co i jak (zrobilabym wcześniej, ale 2 wizyty u gina, endo, 5 opakowań pasków do glukometra, paski ketonowe, pregna i inne tabletki nas w tym miesiącu zalatwily) Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
#3669 |
Konto usunięte
|
Eh. Jutro mam na 16.00 warsztaty z mama wie - mam nadzieję że będzie fajnie i skorzystam. No i poprawi mi się humor.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest 13 kg na plusie (no dobra 13.6) a powinnam się zmieścić w 15-16. Szanse że przytyje jeszcze tylko 3 kg??? Jakieś są ale watpie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Ja bym poszła prywatnie do lekarza z takimi wynikami. Bo są ewidentnie wysokie. Dżinsy można nowe kupić to i do lekarza się uzbiera. Zdrowie jest ważne chociaż rozumiem że boli po kieszeni. No ale najpierw można ustawę wydrukować- przecież nie zaszkodzi wypróbować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3672 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A myślałam, że temat norm wszelakich jest zakończony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Zakorzenienie
|
Ale pospałam. Przedtem zaczął mnie boleć brzuch tak dziwnie jak na okres i się położyłam, no i usnęłam. Spałam 3 godziny. znów w nocy nie bede mogła spać.
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- A teraz sobie przypomniałem że do spowiedź miałam iść jak mała będzie w zlobku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj na SR poszliśmy zwiedzać szpital. Co prawda nie planuję rodzić u mnie w mieście, ale nigdy nic nie wiadomo, więc z ciekawości poszłam i trochę mnie zdziwiły zalecenia żeby do szpitala spakować się do małej reklamówki, która się musi zmieścić do takiej jakby szafki nocnej. A branie torby to już w ogóle odpada, bo jak to tak będzie na podłodze leżeć i tylko sprzątaczkom zawadzać.. I niestety tatusiowie mają zakaz wstępu na oddział, chyba że personel się zgodzi ale to ciężko przewidzieć na kogo się trafi.. Czy w innych szpitalach jest podobnie czy ten mój tylko taki? ;/
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam wielką torbę dla siebie i dla kacpra taką mniejszą. mąż był z nami od 8 do 22 nawet ![]() reszta rodziny mogła być przez dwie godzinki, raz widziałam jak lekarka upominała, że jest za dużo ludzi, ale salę są dwu osobowe więc nie chciałabym, żeby do mojej współlokatorki przychodziło dużo osób.
![]() |
#3677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
;p a odwiedziny od 8 do 22, mąż albo mama czy ktoś inny w pojedynkę może cały dzień, w więcej to na jakąś 1-2 godzinę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3678 |
Konto usunięte
|
Oj, nie wiedziałam że do szpitala nie można wziaść dużej torby. Ja mam taką małą turystyczną, dł. chyba 50x 25x30 jakoś tak... i chyba się w nią spakuję, a jak będzie czegoś brakować to mąż doniesie.
Ale może faktycznie wygodniej w jednej rzeczy dla mamy a w drugiej dla maluszka. Ciekawe czy ręcznik do kąpieli trzeba mieć własny czy dają w szpitalu? Będę musiała to wszystko spisać i przy następnych wizytach poruszę ten temat. Nie mogę się dodzwonić w sprawie tych zajęć ze szkoły rodzenia. Brdę jutro próbować z rana, może będę miała więcej szczęścia. Ale powiem że jak kiedyś leżałam w szpitalu to mnie denerwowało jak wszyscy naraz mnie odwiedzali - wołałam tak po max 2 osoby. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-04-06 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 |
Konto usunięte
|
Ja widzę u siebie w szpitalu jak tatusiowie z wielkimi torbami wchodzą na oddział.. więc raczej u mnie z tym problemu nie będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak można spakować się w reklamowke? No chyba że szpital zapewnia wszystko. Ręczniki, szlafrok, to już trochę zajmuje. Jeśli chodzi o odwiedziny, leżała ze mną dziewczyna do której przyszedł mąż, teściowa, jej 2 córki i 2 córki brata. No jazgot byl na sali niesamowity. Nie powiem, żeby mi to nie przeszkadzalo, zwłaszcza że dopiero się "uczylam" swojego dziecka i denerwowalm sie jak mi płakała np. przy przystawianiu do cyca, a tu 10 par oczu patrzy na mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Konto usunięte
|
Faktycznie, niekomfortowa sytuacja z tym karmieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Zakorzenienie
|
ja jestem spakowana w 1 torbę. Mam tam swoje rzeczy i dla córki. Jak mi coś braknie mąż dowiezie. Tu mogę i 5 torb przytachać (z 4 chyba ostatnio wychodziłam ze szpitala, po 8 dniach dowożenia rzeczy przez męża
![]()
#3684 |
Konto usunięte
|
malinka9191 już jesteś spakowana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Wtajemniczenie
|
Czyli jednak w innych się można normalnie spakować.. A u mnie w domu się dziwią, że narzekam na ten szpital i nie chcę tu rodzić
Babeczka powiedziała, że kiedyś próbowała tak się spakować i się da, więc nam też się musi udać :P a szpital tylko ciuszki dla dziecka zapewnia i chyba kilka pampersów, ale nie była pewna
![]() |
#3686 |
Zakorzenienie
|
A ja chyba ( albo raczej napewno) powiem aby nikt mnie w szpitalu nie odwiedzal. Tesciowa juz sie zapowiedziala ze nie mam myslec ze specjalniendo szpitala do nas wjedzie, musze tylko swojej rodzince powiedziec zw maja czekac na.moje pozwolenie czyli ok.tydzien po powrocie do domu 😁 mam nadzieje ze jakas moja sasiadka znpokoju tez nie bedzie miala duzo ludzi. Jak beda za dlugo siedziec czy beda sie gapic to zwroce uwage ze chce troche spokoju 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Malonka a co masz dla corki spakowane? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3687 |
Wtajemniczenie
|
Ja gości nie chce, tylko na mężu mi zależy
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7262542 1]Oj, nie wiedziałam że do szpitala nie można wziaść dużej torby. Ja mam taką małą turystyczną, dł. chyba 50x 25x30 jakoś tak... i chyba się w nią spakuję, a jak będzie czegoś brakować to mąż doniesie. Ale może faktycznie wygodniej w jednej rzeczy dla mamy a w drugiej dla maluszka. Ciekawe czy ręcznik do kąpieli trzeba mieć własny czy dają w szpitalu? Będę musiała to wszystko spisać i przy następnych wizytach poruszę ten temat. Nie mogę się dodzwonić w sprawie tych zajęć ze szkoły rodzenia. Brdę jutro próbować z rana, może będę miała więcej szczęścia. Ale powiem że jak kiedyś leżałam w szpitalu to mnie denerwowało jak wszyscy naraz mnie odwiedzali - wołałam tak po max 2 osoby.[/QUOTE] W sensie ręcznik dla ciebie ? ja sądzę, że nie dają. A dzieci to już raczej się nie kąpie w szpitalach, ale nie wiem jak to jest gdzieś indziej. Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Konto usunięte
|
Dzieci to wiem że nie kąpią. Ja to bym chciała w tym moim szpitalu rodzić. Oby było bezproblemowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja to od rana nie wiem w co ręce wsadzić... Rano była położna, posłuchała serducha, zmierzyła ciśnienie, wypiła kawę i poszła ![]() ![]() U nas rano popadało, a teraz wyszło piękne słońce ![]() Ja wciąż poluje na kosmetyki w Rossmanie, ale szlag mnie już trafia, bo jeśli jest Hipp w jednym, to nie ma Babydream, jeśli jest Babydream to nie ma Hippa. Jak są Huggisy to nie ma Velvet i tak w kółko. W jednym nawet pampersów już nie ma ![]() Mam 5 Rossmanów w mieście i w ani jednym nie mogę skompletować zamówienia, a chcę wykorzystać ten rabat 2+2 więc muszę kupić wszystko na raz. Sprawdzam co chwilę dostępność w necie, może do niedzieli się uda ![]() Paula - piękne rzęsy ![]() ![]() Monika - ale się uśmiałam ![]() ![]() ![]() Także ja rozumiem ![]() A co do do tych koników, to dla mnie chyba ciut za dużo tego różu jak dla chłopca, ale wiesz, ja potrafię debatować pół dnia nad pieluchami a drugie pół nad gwiazdkami więc może nie jestem odpowiednią osobą do oceny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.