|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
to już jest babcia emerytowana -będzie to jej czwarta wnuczka więc nie nowość.
#3662 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście nie mam miłych wspomnień ale to dlatego, że teściowa nie potrafiła zaakceptować naszej prywatności, np. zmieniała nam ręczniki, pościele, wyrzucała śmieci choć ją prosiliśmy żeby tego nie robiła...A i najlepsze-rano budziła nas do pracy i informowała jaka jest pogoda żebyśmy się czasem nie przeziębili. Czułam się jak na koloniach
![]() ![]() Nimfetka też mi się wydaje, że wszystko zależy od ludzi i nie warto od początku się zrażać. Można to traktować jako sytuację przejściową, wtedy chyba łatwiej to zaakceptować. W każdym razie nie denerwuj się i nie martw na zapas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A za godzinke jade do gina ![]() ![]() ![]() Co do tesciow to ja tez mieszkam z tesciami i nie mam zadnych powodow do marudzenia sa poprostu super i koniec ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() U mnie od wczoraj porządki, odkurzone półki, ułożone książki, wysprzątana szafa, dwie szuflady w komodzie dla maluszka wygospodarowane (z czasem wyniosę się z całej) letnie ciuchy do piwnicy spakowane, no i już blat od stołu wczoraj wyszlifowałam ![]() ![]() Nimfetko nie przejmuj się na zapas, wierzę że jak się juz sprowadzisz do teścowej to się wszystko ułoży, musisz ją czymś kupić ![]() moi teściowie na dobre przekonali się do mnie dopiero po ślubie, a teraz jak wnuk jest w drodze to już mnie nawet kochają ![]()
#3665 |
Zadomowienie
|
edhel- bardzo współczuję.
Dziś byłam polatać z TŻem po mieście- znów kupiłam pare cudeniek. Jak tak dalej pójdzie to zrobie wyprawkę dla pięcioraczków. I wrzucam fotki wózia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zakorzenienie
|
bezsenność, u jakiego sprzedwcy kupiłas ten wózek?
![]() |
#3667 |
Zadomowienie
|
Jest to wózek uzywany- czyli od osoby prywatnej na allegro.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3668 |
Raczkowanie
|
hej...piszę sobie z pracy jakoś mi mija ten dzień, szaro jest, ehhh ciągle myślę o ostatnim wydarzeniu niestety, ale nie będę zanudzać...
![]() Co do rozstępów to ja tylko używam oliwki po kąpaniu, mam nadzieję ze nie będę miała rozstępów, moja mam nie miała i mam nadzieję ze też nie mam do nich tendencji... kurcze chyba będe musiała sobie kupić znów biustonosz bo coś mnie ten juz uciska, ale nie wiem jakoś wolę chyba te swoje dawne piersi, pasują do mnie bardziej bo jestem drobna...a teraz taka dużaa jestem... no cóż mała rośnie ![]() Wkleję fotkę niedługo mojej dziewczynki z brzuszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
A, ok. Myślałam, że od jakiegoś sprzedawcy taniej znalazłaś.
![]() |
#3670 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na szczescie od poczatku mieszkam sama z mezulkiem i dzieki Bogu,bo nie znioslabym wiecej ludzi w domu.Kazdy ma inne zwyczaje i wogole.Nie ma to jak we trojke,a niedlugo w czworke ![]() Cytat:
Szczurek juz ma komodke i ciuszki tez w niej czekaja(rozowe ![]() Musze wszystkie wyprac,ale to wezme sie za to w grudniu,bo teraz chyba za wczesnie,a Wy kiedy rozkladacie lozeczko,posciele itd?TEz w grudniu?
![]() |
#3671 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie w trzech wielkich szafach zrobiłam porządek
![]() ![]() ![]() ![]()
#3672 |
Zadomowienie
|
czytałyscie nowiny o nabuko?podziwiam nabuko za siły psychiczne ,szkoda mi tej dziewczynki bedzie miała trudne życie jej mama równiez.
ja raczej nie miałabym tyle odwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że tak na prawdę, to ile która z nas ma odwagi okazałoby sie dopiero gdybyśmy były w takiej sytuacji... bo jak tu sobie siebie w tym wszystkim wyobrazić
![]() Chylę przed nabuko czoła
#3674 |
Zadomowienie
|
Sandruniu mam pytanko odnosnie twoich paznokci ,bo z tego co wywnioskowalam masz akryle lub zele?
jak urodzisz to je zdejmiesz czy dalej bedziesz miała? ja miesiac temu zdjełam tak sobie myslac zeby moje doszły do ładu ale słabo dochodza,co akryle to akryle ,wszystkie ładne i równe ,nie moge przywyknac do swoich ,blee.znowu mnie nosi zeby sobie zrobic no ale wtedy juz nie zdejmowac ,zeby swoimi nie straszyc.czy przy dziecku beda mi przeszkadzac ?tak sie zastanawiam.jedna kumpela nosila caly czas po porodzie tez.a bez tych pazurow to jak bez reki jednej co najmniej sie czuje. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Rozeznanie
|
Juz po USG
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3676 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Wy w którym tygodniu miałyście połówkowe?
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis dzidziulowi chcialam kupic pajacyk z weluru ale dalam sobie spokoj jak zobaczylam cene.Masakryczne sa ceny
![]() Glizda ale masz juz duzego bobaska ![]() Wczoraj sie dowiedzialam ze moja kolejna kolezanka bedzie mamusia ciesze sie jak glupia ![]() ![]() Co do kocykow ten mi sie podoba http://www.allegro.pl/item442670620_...owe_wzory.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3679 |
Zadomowienie
|
jukol, ja wlasnie mam zamiar kupic te kocyki (nie u tego sprzedaqwcy, sa u innego po 25 zl w tym rozmiarze). Kolezanka polecala Drewex, nie niszczy sie, nie płowieje, milutki.
Kupie dwa - jeden mniejszy do wozka, drugi większy - dwa rożne kolory. Marta89, Spioszki sa zapinane na ramionkach, takie szelki jakby. Pajac jest z rekawami. Przykład: Śpioszki http://www.allegro.pl/item447464743_...rewelacja.html Pajac http://www.allegro.pl/item449944577_...r_cena_56.html |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
Ami ooo to tym bardziej sie na nie skusze skoro juz ktos ma je wyprobowane.Tylko za duzo tych kolorow nie moge sie zdecydowac hihi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pazurków ja na szczęście mam swoje twarde i bez problemu zapuszczam, a jutro zostaną odmalowane na piękny nowy róż, może pokuszę się o jakiś wzorek ![]() [quote=AMILAMIJA;9227389]jukol, ja wlasnie mam zamiar kupic te kocyki (nie u tego sprzedaqwcy, sa u innego po 25 zl w tym rozmiarze). Kolezanka polecala Drewex, nie niszczy sie, nie płowieje, milutki. Kupie dwa - jeden mniejszy do wozka, drugi większy - dwa rożne kolory. Polecam kocyki hiszpańskie-fakt trochę droższe, ale mają krótko przystrzyżony włos, który po praniu nie zbija się w takie bobki, są mięsiste i mega milutkie jak będziecie miały okazję gdzieś pomacać ![]()
![]() |
#3683 |
Zadomowienie
|
Zastanawialam się nad tym hiszpańskim....ale troszkę cena mnie odstrasza. Mam dwa Dreweksu w cenie jednego tamtego...sama nie wiem.
A tu wklejam coś fajnego dla mam córeczek: http://www.allegro.pl/item450158326_...ra_i_inne.html http://www.allegro.pl/item448041019_...skarpetek.html Nie wiem, czy można...Jakby co, przepraszam i do usunięcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny, widze, że ogarnia Was szał zakupów, ja jeszcze nie przeglądam za bardzo, ehh, a muszę się za to zabrać, bo zawsze to mniejszy wydatek jak sie po troszku kupuje niż potem na raz dużo
![]() ![]() ![]() Oto co dzisiaj odkryłam że jestem już 6. miesiącu i jeszcze trochę i bedzie 7. ja nie mogę, jak to leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Zadomowienie
|
Amilamija te kocyki drewexu są urocze sama się nad nimi zastanawiałam, zawsze jest jakiś dylemat, ja mam obecnie taki z pościelą. wogóle jestem strasznie niezdecydowana
![]() Co do ubranek-śliczne ...śmieszna sprawa z tą płcią, wiem że jak wychodzi ze będzie dziewczynka to czasem się zdarza że jej coś rośnie, ale żeby z chłopaka cipka się zrobiła tego jeszcze nie słyszałam ![]() No cóż kinder niespodzianka już w styczniu.....ale ja myśle ze mojemu Boryskowi nic nie odpadnie ![]() Edhel Glukoza nie jest taka zła! zabierz cytrynkę do wciśnięcia ![]()
#3686 |
Zadomowienie
|
dziewczyny nasza lista taka dluga ze mialam problemy z zachowaniem zmian, wiec usunelam dane o wieku i miejscowosci
#3687 |
Raczkowanie
|
fajnie ze nasze grono mamusi się powiększa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Raczkowanie
|
Uff jak mi gorąco...
Byłam z moimi mężczyznami na 2,5 godzinnym spacerze, potem w biegu ugotowałam obiad (bo mężulek jeszcze dziś do pracy musiał pojechać) i na końcu spałaszowałam pełen talerz z puree ziemniaczanym, marchewką na gęsto i jajkami w sosie musztardowym ![]() ![]() ![]() Teraz maluch ogląda Puchatka, wielkolud wybył, a ja klapnęłam przed komputerem i ledwo zipie... A i jeszcze przed chwilą zobaczyłam swoją twarz w lustrze ![]() ![]()
#3689 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. Ja tylko na chwilkę się witam i zmykam do codziennych zajęć. Buźka dla Wszystkich
![]()
![]() |
#3690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.