|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Mogę, ale najlepszy to on nie jest..
U śniadanie : 2 kromki razowa posmarowane serkiem naturalnym homo, kilka plasterków polędwicy sopockiej, średniej wielkości pomidor, 5 rzodkiewek, koktajl truskawkowy : 200gr truskawek, maślanka, cukier II śniadanie : owsianka: 5 łyżek płatków owsianych, 3 łyżki kaszy manny, serek homo malinowy, kilka garści malin obiad : 4 ziemniaki z dużą ilością koperku, kotlet schabowy obtoczony w miodzie, jajku, musztardzie i płatkach owsianych, miseczka mizerii : ogórek zielony, szczypiorek, koperek, śmietana 12 %, przyprawy deser : kawałek ciasta z masą budyniową i orzechami, kawałek sernika na zimno z jagodami i brzoskwiniami, kilka kawałków czekolady gorzkiej z orzechami podwieczorek : duużo pizzy domowej roboty : z szynką, serem żółtym, pieczarkami, sosem pomidorowym, kukurydzą z nieprzyzwoitą ilością sosu czosnkowego kolacja : serek wiejski ze szczypiorkiem ( nic więcej nie zmieszczę ![]()
#3662 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ten jadłospis na pewno ma więcej niż 1000 kcal! Czy jestem głodna? Już sama nie wiem. Nie czuję głodu, czuję się wręcz zapchana. Mało bo wstałam o godzinie 13 i jakoś nie miałam czasu na więcej. Wybaczcie, jeśli kogoś tym uraziłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie (załóżmy
![]() I. Kromka chleba graham z żółtym serem, plaster polędwicy drobiowej, parówka indycza,trochę ketchupu, garść chipsów krewetkowych (na bazie Tapioki, bez konserwantów,acz ohyda w smaku x_X), trochę sałatki jarzynowej z majonezem,pomidor-400 II.Mały lód z polewą czekoladową,Cappuccino w McDonalds-340 -godzina spaceru III.250g duszonej w folii pangi, gotowana marchew,fasola szparagowa,trochę surówki z kiszonej kapusty, z 10-15szt słonych paluszków-460 IV. Serek wiejski lekki z 100g musu bananowo-kokosowego Gerber, 30g fitelli czekoladowo-kokosowej, 20g Jaśków orzechowych, kawałek sernika wiedeńskiego, mocna kawa ze szczyptą śmietanki 12%-500 -30 min średnio intensywnego tańca V.mały kartonik (125ML) czekoladowego mleka ekologicznego (wtf ![]() ....ujdzie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
Wyjście z ED, lekki jadłospis, ale stopniowo staram się więcej. Jednakże nie przytycie, jeśli już to U.
![]() Śniadanie 3 kromki chleba chrupkiego: jedna z tuńczykiem, jedna z jajeczkiem i jedna z tofu, ogórkiem, pomidorem, papryką ; kilka łyżek otrębów II Śniadanie Jabłko Obiad Smażona sola z warzywami z patelni ; jabłko Podwieczorek Jabłko Kolacja Sorbet pomarańczowy >.> tak se... |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Rozeznanie
|
Dziwczyny nie wiem czy mogę tu pytać, ake co powinnam jeść na kolacje na R jeśli przed nią byłam na godzinnych zajęciach aerobiku lub siłowni? Czy dalej kolacja białkowa, czy dożucić jakieś węgle aby dostarczyć energii?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jutro planuje sobi prządny ładny jadłospis na U bo ostatnio to tak sobie ale i tak wychodziło dużo ehh ![]()
![]() |
#3667 |
Zadomowienie
|
Dziś chyba przesadziłam z ilością kcal, ale było duuuużo ruchu
![]() Wychodzenie z diety Iśń(ok 11)- 2 grube (na ok 5cm i wys ok 10cm) kawałki placka drożdżowego-kupny był niestety ![]() IIśn(przed 13)-brak prawidłowego-było tylko jabłko (ok 400 gram) ze względu na to, że zbliżał się obiad i nie chcialam się "zapychać" O-rosół z makaronem ok 300 gr ziemniaków polanych masełkiem + smazone udko + mizeria 32 km rowerkiem ![]() ![]() podczas odpoczynku lód Big Milk P(?)po 18- 200gr szprotek w sosie pomidorowym + kromka razowca K(przed 21) 2 kromki razowca z masełkiem, polędwicą sopocką, pomidorkiem ogórkiem, rzodkiewką i mega duuużą ilością koperku Byłabym wdzięczna gdyby ktoś rzucił na to oczkiem ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Zakorzenienie
|
A teraz moje R
![]() SN> 10.00 2 kromki pieczywa razowego ze słonecznikiem i soją łyżka margarynki łyzka serka kanapkowego tartare odtłuszczonego 3 liscie sałaty 2 rzodkiewki ćwierć papryki II SN> 13.00 Jogurt naturalny z rodzynkami i jabłkiem(posiekane) Obiad 16:00 Mintaj pieczony w przyprawach na oliwie z oliwek brokuły i fasolka gotowane sok pomarańczowy Podwieczorek 19:00 Garść migdałów, kompot rabarbarowy Kolacja 21:00 (chadzam późno spać - co widać po godzinie napisania tego postu) serek wiejski light ze szczypiorkiem, cebulą i rzodkiewką(wkrojone) koktajl mleczny z malinami Mogłabym prosić również o podliczenie kalorii?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | |||
Rozeznanie
|
Trzy rodzaje: jeden z anchois, oliwkami, kaparami, pomidorem i gorgonzolą (hmm trochę przeładowana wyszła ;p), drugi z bekonem i cebulką, trzeci z pepperoni.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Btw. Któraś się mnie pytała o częstotliwość ćwiczeń na siłowni- w 'sezonie' to jest w roku szkolnym chodzę 2-3 razy w tyg (zwykle dwa), bo trenuję jeszcze 4x w tyg. Taekwon-do, a w wakacje, ferie, co najmniej 3+ rower, basen i inne aeroby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Raczkowanie
|
Annie ... mi by się nie chciało ;d
#3672 |
Wtajemniczenie
|
Mi często też się nie chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Raczkowanie
|
To po co to robisz?
#3674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Owieczka A teraz moje R ![]() SN> 10.00 2 kromki pieczywa razowego ze słonecznikiem i soją łyżka margarynki łyzka serka kanapkowego tartare odtłuszczonego 3 liscie sałaty 2 rzodkiewki ćwierć papryki mało białka, połączyłaś tłuszcze(słoneczni, margaryna) z węglami II SN> 13.00 Jogurt naturalny z rodzynkami i jabłkiem(posiekane) rodzynki to tak średnio ![]() ![]() Obiad 16:00 Mintaj pieczony w przyprawach na oliwie z oliwek brokuły i fasolka gotowane sok pomarańczowy bez cukru? i nie weim było oliwy vale znów połączyłaś tłuszcze z węglami Podwieczorek 19:00 Garść migdałów, kompot rabarbarowy j/w troche mało Kolacja 21:00 (chadzam późno spać - co widać po godzinie napisania tego postu) serek wiejski light ze szczypiorkiem, cebulą i rzodkiewką(wkrojone) koktajl mleczny z malinami ok chociaż owoce przed snem to tak średnio ![]() Mogłabym prosić również o podliczenie kalorii?? Kalorii coś koło 1200
![]() |
#3675 |
Raczkowanie
|
Martynko Twoje jadlospisy sa taaakie swietne
![]() ![]() Kika wciaz malo, ale widze, ze sie starasz ![]() Monochrome, Kryia jak zwykle sliczne jadlosipisy! ![]() Annie musisz koniecznie jesc wiecej przy takiej ilosci ruchu. Szczerze, to z 1000kcal wiecej, bo tyle spalasz podczas ruchu, jak nie wiecej! Nie dziwie sie, ze chudniesz. Jesz bardzo, bardzo skromnie, a sama mowisz, ze jeszcze zawyzasz kalorie... Wiecej chudzino! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj dorwałam w domu książkę z tabelą kaloryczności produktów i faktycznie,jak policzyłam to nawet 1000kcal nie wyszło, nawet nie wiedziałam że tak mało jem
![]() Wkleję wczorajszy,z moich obliczen wynika,że już lepiej pod względem kalorycznym wygląda. U Śn: szkl. ciepłej wody z cytryną i 1/2łyżeczki miodu, Fitella (na opakowaniu napisane,że razem z mlekiem ma ok.250kcal?), herbata zielona bez cukru. II Śn: 80gr. kalafiora (podsmażany na oliwie z oliwek), brzoskwinia, szkl. pokrzywy (ble:P) Obiad: Zupa ogórkowa, 5 świeżych marchewek (z własnej uprawy, więc zdrowe ![]() Podwieczorek: szklanka owsianki (nie wiem czy to dobre na podwieczorek?) Kolacja: wieśniak z ogórkiem świeżym, kiszonym i szczypiorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Martynko - ale smaczny jadłospis ^^
![]() I taka uwaga ode mnie,jeśli jeszcze będą się pojawiały takie 'głodówkowe' jadłospisy,to naprawdę będą punkty karne,bo to przestaje się robić zabawne,a nam moderatorom i innym wizażankom ciężko co chwila zwracać uwagę i nie widząc poprawy ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak u Ciebie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3679 |
Raczkowanie
|
Miało być R ale chyba wyszło U..
śn: ogniskowa z rusztu, musztarda, kromka (20g) chleba II śn: brak, wstałam późno obiad: udko z kurczaka, mizeria podwieczorek: sałatka z jednego ogórka i 2 ugotowanych kartofli, 2 pierogi z mięsem (100g) kolacja: serek wiejski z warzywami
W przypadku facetów mniej znaczy więcej, bo im mniej poświęcasz im uwagi, tym większe wzbudzasz w nich pożądanie! Przyczyną połowy naszych blędów życiowych jest to, że odczuwamy tam, gdzie powinniśmy myśleć, a myślimy tam, gdzie powinniśmy odczuwać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję, postaram się to poprawić ![]() Staram się aby było coraz więcej tego jedzonka, zahamowania jeszcze mam, ale coraz mniejsze ![]() ![]() ![]() Dziś: 1śn-grahamka i kanapka razowca z dżemem truskawkowym ![]() 2śn-serek wiejski+pomidor+ogórek +rzodkiewka+ szczypiorek z kromką razowca O: zupa pomidorowa z wczorajszego rosołku z makaronem (była dokładka: ![]() na P planuję tuńczyka wsw z pomidorem i musztardą i może jakaś kromka razowca (jeszcze nie wiem) a na kolację dziś będzie zapewne ok 130 gram cookie crisp+chochoschoki+corn flakes+granola z mlekiem 0,5% (wiem, że to duuuużo węgli na noc ale nie bijcie ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie tak: Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, kawałek półtłustego twarogu, sporo maślanki o smaku owoców leśnych, maliny, Granola owocowa Banan II śniadanie: Grahamka z masłem, szynką i pomidorem Nektarynka Danio Intenso orzechowy III śniadanie: Pszenna bułka z żółtym serem, pomidorem, ogórkiem Parę kawałków białej czekolady z rodzynkami Obiad: Cztery kawałki mojej pizzy Deser: Maliny z homo waniliowym Kawa z mlekiem Kolacja: w planach roladka z indyka z pistacjami, szynką parmeńską i pesto, co się z weekendu ostała, plus sałata z oliwą z oliwek, na deser lody karmelowe
![]() |
#3682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy U. moim zdaniem baaardzo smaczny i zdrowy
![]() ![]() Śn: Owsianka z nektarynką, siemieniem, otrębami, rodzynkami, łyżeczką miodu, trochę maślanki + parę łyków maślanki + herbata zielona 2Śn: Surówka (pomidor, ogórek kiszony, świeży(gruntowy), czerwona cebula, zioła prowansalskie, pieprz), łyk maślanki i parę malin ![]() ![]() Ob: Makaron własnej roboty z razowej mąki pszennej i żytniej (typ 2000) + biała i zielona fasolka szparagowa + surówka (podobna jak na 2śn tyle, że dodatkowo z ziołami do sałatek) Pod: Surówka z orzechami włoskimi (papryka, pomidor, ogórek, cebula czerwona, orzechy włoskie + przyprawy-jak poprzednio) Kol: Surówka z tuńczykiem (warzywa te co wcześniej + sałata lodowa + tuńczyk + przyprawy) w ciągu dnia baaardzo dużo zielonej herbaty. Po ostatnim obżarstwie pora trochę posprzątać w organizmie i poprawić wygląd skóry ![]() I jak Wam sie Widzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |
♥
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie ew. Utuczanie o_O
I. 2 kromki jasnej bułki Ciabatta z dod.oliwek , z serem Emelentaler, polędwicą drobiową,pomidor, twarożek domowy, zupa Moc Warzyw pomidorowa,kilka słonych paluszków- 500 II. Serek Hommi waniliowy, spory kawałek ciasta makacz, 15g pistacji-650 III.Danio Intenso z musli, 1/2 KBW, kawa ze śmietanką-340 IV. 3/4 Kebaba (z mięchem,sosem,surówką ,w pieczywie typu Pitta)-ok.500 V. Serek wiejski lekki z 40g Fitelli czekoladowo-kokosowej, mała brzoskwinia, 50g musu bananowo-kokosowego, łyżeczka Nutelli- 420 z pewnych względów prawie same słodycze et.c ,zresztą co se będę żałować ![]() offtopując ;P Mam pytanie, stricte czy normalny jest poranny utrzymujący się już2 dni wzrost masy ciała ( o 1,5kg),mimo żem była na czczo, tydzień po @ , zważywszy ,że przez ostatnie wieczory tańczyłam intensywnie dla przyjemności ok.2h pod rząd.bilans kaloryczny zaś nie zwiększony. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Konto usunięte
|
R (dzisiaj już chyba trochę lepiej)
Marchewka Jabłko kawałki wątróbki z podduszaną doprawioną cebulką, mizeria (ogórki cebulka kefir), gotowana fasolka szparagowa jabłuszko i kalarepka ![]() serek wiejski ze słodzikiem aromatem waniliowym i trochę orzechów chyba się skusze na jeszcze jeden serek bo złapałam smaczek:P mogę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
przeczytaj pierwszy post tego wątku a zauważysz, ze wklejanie czegos takiego jest równoznaczne z pkt karnym.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.