|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
R
![]() sniadanie: kawa bez cukru 300g sanoka 0% 1/2 banana ![]() 1brzoskwinia troszke malin 1łyzka otrebów i płatków owsianych gorskich IIsniadanie: 200g sanoka (jogurt) 1nektarynka ok 50g sera białego (chudego) czerwona herbata obiad: tunczyk w sosie własnym 1/2 sałaty pomidor kawa bez cukru kolacja: ?
#3632 |
Wtajemniczenie
|
ifrit- dodaj NNKT
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zadomowienie
|
Aha
![]()
#3635 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat mojego wczorajszego jadłospisu?
Codziennie wieczorem staram się napisać sobie jadłospis na następny dzień, właśnie buszuję po forum w poszukiwaniu wskazówek bo dopiero zaczynam ![]() A więc: śniadanie - Fitella (ok.250kcal) + kubek herbaty zielonej (nie słodzę) obiad - gotowany kalafior (na oko 200g.), do tego zasmażka ![]() kolacja - wieśniak (na opakowaniu napisane,że 3% tluszczu), do tego pokrojony świeży ogórek i szczypior. Do tego przez cały dzień wypiłam 2.5l. wody, między posiłkami podjadałam czereśnie (ok.30szt.) no i przyznaję się - zjadłam Grześka :P Czy ktoś może wyliczyć jak to wygląda kalorycznie? A i ciekawi mnie ile kcal ma kromka chleba pełnoziarnistego? |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poza tym na przyszłość używaj wyszukiwarki
![]() |
#3637 | |
Zakorzenienie
|
Podbijam
Cytat:
ISN 4 kromki chlebka z otrębami, 2 rzodkiewki, serek kanapkowy turek 0% IISn koktajl malinowo-jagodowy z płatkami ryżowymi i mlekiem OB. Ryba pieczona, łyżka puree Podwieczorek. Migdały z jogurtem naturalnym Ćwiczenia w domu na macie(30 brzuszków skrętnych i prostych, wykroki, przysiady z wyskokiem, ogólne fitness - ok 40 min) Kol. Makrela wędzona (ok. 2 łyżek), serek wiejski i mleko czekoladowe(nie potrafie zrezygnować ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3638 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: 1/2 szklanki płatki owsianych, szklanka mleka, Danio Intenso z muesli, banan, płatki Cookie Crisp, orzechy II śniadanie: Tortilla z żółtym serem, pomidorem, ogórkiem, sałatą, ketchupem Nektarynka III śniadanie: Rogalik z twarożkiem i miodem KBW Obiad: Zabielana zupa ogórkowa Duży kawałek panierowanej smażonej ryby Parę ziemniaków z masłem Surówka z marchewki i jabłka Deser: Sporo czereśni Podwieczorek: Kawałek ciasta Fale Dunaju Kawa z mlekiem Kolacja: Pierogi leniwe z serka homo waniliowego polane brzoskwiniowym Gerberem ;]
#3639 |
Zadomowienie
|
U
I.(ok godz.12 z racji późnej pobudki ) 2 kromki chleba wieloziarnistego z sezamem na wierzchu , z serem, 2 plasterki wędliny,trochę 'sałatki; meksykańskiej z makreli Neptun, białko z jajka, danie Gorący Kubek-Makaron w sosie myśliwskim- 500 II.(15) Napój owocowo-ziołowy bez cukru Daily Detox, garść nerkowców,5 ciasteczek migdałowych Cantucci , serek wiejski lekki z ok 40g Crunchy bananowo-czekoladowych-530 jakieś 2h 'spaceru' po centrum handlowym ![]() III. (19)Wedlowska mrożona jogurtowa czekolada mleczna z syropem orzechowym Lody o smakach:melona, mocca i panacotta w dużym słodkim waflu-ok.400-500 IV. (nadejdzie ;]) 1/2 porcji Enchilades z GW, trochę sałatki polanej oliwą z oliwek- powiedzmy,że 400 Hmm ujdzie jadłospis? |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zadomowienie
|
Takie U jutro się okaże czy będzie potem małe p
![]() sn. grahamka, troche paprykarza, pół naturalnego serka homo, danio orzechowe, 1/2 kinder bueno, troche ogórka nat. 2 sn. mcflurry karmel + chrunh jabłko Ob. biały ![]() ![]() ![]() P: 3 gałki lodów: p[istacja, sorbet cytrynowy, likier pomarańczowy, średnia kawa latte z mleczkiem sojowym, irih coś tam. K: srniczek miechowa z ftellą jabłkową, coś koło 100g jog nat. [parówka sojowa z ketchupem bez cukru i takie pół malutkiej łyżeczki masła nerkowcowego i 2 jabłka hmm coś koło 2500 ![]()
#3641 |
Zadomowienie
|
To jest mój pierwszy zamieszczony tutaj jadłospis więc proszę o "łagodne" podejście do niego
![]() ![]() ![]() Iśn (ok 10)-bułka kajzerka( wiem, że białe pieczywo nie jest polecane, ale nie było już grahamek)-jedna połówka z żółtym serem,sałatą,pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką (i duuuuużo koperku ![]() ![]() IIśn(ok 13) wieśniak lekki + jabłko (380gr ![]() O(po 15) ziemniaki (ok 300gr) + mintaj gotowany na parze + surówka z buraków i papryki P(17.30) sałatka z pomidora, papryki, ogórka, rzodkiewki i sałaty z kromką chleba wieloziarnistego K(ok 20) tuńczyk wsw (cała puszka), dokroiłam do niego pomidora, ogórka ze słoika i dodałam łyżkę musztardy, kromka pieczywa pełnoziarnistego z otrębami Spać chodzę grubo po 23 więc nie wiem czy powinnam coś jeszcze jeść ![]() ![]() Proszę o ocenkę ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U śn - Fitella (ok.250kcal) + kubek herbaty zielonej (nie słodzę) II śń - czereśnie (około 30 szt.) obiad - gotowany kalafior (na oko 200g.), do tego zasmażka i pół garści startego żółtego sera Gouda kolacja - wieśniak (na opakowaniu napisane,że 3% tluszczu), do tego pokrojony świeży ogórek i szczypior. Całe opakowanie, więc 150g. Do tego 2.5l. i baton Grzesiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Rozeznanie
|
A dziś tak (wciąż P
![]() Śniadanie: Trzy połówki grahamki: dwie z masłem, szynką i pomidorem, jedna z bryndzą z kminkiem i pomidorem Jogobella o smaku kiwi z wkrojonym bananem II śniadanie: Rogalik z twarożkiem i Nutellą Parę orzechów w czekoladzie III śniadanie: Jabłko Szklanka maślanki o smaku owoców leśnych Obiad: Zupa ogórkowa zabielana Roladka z indyka z szynką parmeńską, pistacjami i pesto ;] Ziemniaki z masłem Sałata z oliwą oliwek Deser: Miseczka malin z bitą śmietaną Podwieczorek: Homo naturalny z Prince Polo Kawa z mlekiem Czereśnie Kolacja: szykuje się wyjście ze znajomymi na kebaba potem % ![]()
#3648 |
Konto usunięte
|
Witam po jakże długiej przerwie.
![]() Dzisiaj przedostatni dzień pierwszej fazy diety SB! Czyli R: malutki jogurt naturalny Danone pierś z kurczaka, sporo brokułów i zielonej fasolki szparagowej (fasolka z odrobiną masełka i ciutką bułki tartej) jakieś warzywo będzie może albo placki z cukinii z keczupem (starta na tarce cukinia, jajko, cebulka, sól i pieprz) |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Zakorzenienie
|
U
I bułka z ziarnami przekrojona, posmarowana serkiem piątnicy szczypiorkowym, 2 plastry sopockiej, sera zoltego a do tego plastry pomidora; parenascie malin z ogrodka II jogurt naturalny z płatkami śniadaniowymi podjedzona brzoskwinia III ryba smażona w panierce, do tego kalafior i fasolka szparagowa na parze + ketchup; kostka gorzkiej IV mc flurry czekolada + kitkat V pół bułki z ziarnami posmarowanej serkiem czosnkowym, plaster oscypka, musztarda, plaster sopockiej; kalafior jak w obiedzie; piernik i czekoladka ujdzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3651 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: Trzy połówki grahamki: jedna z pasztetem i ogórkiem, dwie z masłem, szynką i pomidorem Jogurt naturalny z bananem i orzechami wycieczka rowerowa II śniadanie: Dwa tosty z opiekacza z żółtym serem, pomidorem i ketchupem Parę łyżek sałatki warzywnej z oliwą z oliwek Obiad: Rosół z makaronem Coś w stylu gulaszu z indyka z pieczarkami i marchewką Puree ziemniaczane Ogórek kiszony Deser: Maliny z bitą śmietaną, zestaw obowiązkowy ostatnimi czasy ;> Kawa z mlekiem Podwieczorek: Manna ze startym jabłkiem, cynamonem i rodzynkami KitKat White Kolacja: Pizza ;] Czerwone wino
#3656 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3657 |
Konto usunięte
|
To ja nie wiem co mam zrobić. Przyzwyczaiłam się, ze tak jem.
A dzisiaj: 2 malutkie kotleciki mielone, trochę fasolki szparagowej i pomidorek z kefirem 2 nieduże kiełbaski z grilla, kilka ogórków małosolnych, musztarda i ketchup zawalam, zawalam, ciągle zawalam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3659 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do Twojego dzisiejszego jedzenia to czemu tak mało? Nie jesteś głodna po zjedzeniu dwóch posiłków?
![]() |
#3660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Atw. może wkleisz jadłospis ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.