Technik farmacji -warto? - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-05, 08:59   #3661
Francuska Fantazja
Zadomowienie

GG do Francuska Fantazja
Dot.: Technik farmacji -warto?

Cytat:
Napisane przez PP1820 Pokaż wiadomość
Oj zależy na kogo się trafi od Analizy Leków u nas analiza w sumie cały rok wyglądała tak, że chodziliśmy cały czas do tablicy po kolei każdy i rozwiązywaliśmy przeróżne reakcje i to nie raz 6-7 godzin co poniedziałek, czasem pod koniec mózg się lasował bo to nie było do wytrzymania, aż się chodzić na zajęcia nie chciało. Obyś nie trafiła na takiego nauczyciela
U mnie też tak było, ale zanim rozwiązywaliśmy te zadania to wszystko było wytłumaczone i nawet osoby, które przed chemią broniły się rękami i nogami jakoś dały radę wyciągnąć na 3 bez większych problemów.

Francuska Fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 09:06   #3662
PP1820
Raczkowanie

GG do PP1820

Cytat:
Napisane przez Francuska Fantazja Pokaż wiadomość
U mnie też tak było, ale zanim rozwiązywaliśmy te zadania to wszystko było wytłumaczone i nawet osoby, które przed chemią broniły się rękami i nogami jakoś dały radę wyciągnąć na 3 bez większych problemów.
U nas też tłumaczyła ... na początku ale da się wyciągnąć na 3 spokojnie, więc myślę że bez problemu mogą sobie poradzić osoby nie mające pojęcia o chemii
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
27.08.11.
PP1820 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 12:31   #3663
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PP1820 Pokaż wiadomość
Oj zależy na kogo się trafi od Analizy Leków u nas analiza w sumie cały rok wyglądała tak, że chodziliśmy cały czas do tablicy po kolei każdy i rozwiązywaliśmy przeróżne reakcje i to nie raz 6-7 godzin co poniedziałek, czasem pod koniec mózg się lasował bo to nie było do wytrzymania, aż się chodzić na zajęcia nie chciało. Obyś nie trafiła na takiego nauczyciela
Dokładnie, zalezy na kogo się trafi.
Ja przez 3 semestry miałam labę, tylko jeden semestr była sieczka :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 20:52   #3664
Malina0404
Przyczajenie

GG do Malina0404

Dziękuje dziewczyny za odpowiedź, myśle, że sobie poradze...jeśli tylko się do tego przyłoże heh
pozdrawiam
Malina0404 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 09:50   #3665
martynusia222
Zakorzenienie

U nas na analizie to sprawdziany czasem trzeba było po pięć razy poprawiać heeehh czasem nie było kolorowo :P
Stary 2011-08-06, 10:49   #3666
Alyssum
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oraz farmaceuci, mam pytanie. Dziś mi koleżanka powiedziała, że technik farmacji na stażu nie może obsługiwać pacjentów . Mówił im tak nauczyciel, magister farmacji. Trochę to bez sensu, to co przez dwa lata robić na tym stażu?

cóż za totalna bzdura obsługuje pacjentów, nie może wykonywać leków recepturowych z pewnych wykazów a tak pracuje normalnie
Alyssum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 11:32   #3667
sylwia111213
Przyczajenie

hej

Jest tu ktos kto w tym roku zlozyl dokumenty na farmację do studium na ul. Czackiego w Białymstoku?
sylwia111213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 12:01   #3668
Lilith36
Rozeznanie

Jaki sens miałby ten staż, gdyby technik nie mógł obsługiwać klientów... 2 lata oglądania jak pracują inni, czy moze sprzątania? no pomyśl trochę.

Lilith36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 18:20   #3669
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Napisane przez sylwia111213 Pokaż wiadomość
hej

Jest tu ktos kto w tym roku zlozyl dokumenty na farmację do studium na ul. Czackiego w Białymstoku?
ja!

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:06   #3670
sylwia111213
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
ja!
nie wiesz czy juz duzo podan jest ?
Stary 2011-08-09, 09:52   #3671
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiesz czy juz duzo podan jest ?
Co roku jest dużo podań,ale też zależy ile klas chcą utworzyć. W sekretariacie bez problemu powinny powiedzieć.
Stary 2011-08-09, 11:58   #3672
sylwia111213
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Co roku jest dużo podań,ale też zależy ile klas chcą utworzyć. W sekretariacie bez problemu powinny powiedzieć.
hm a jakieś szanse sa z 3 z chemii
Stary 2011-08-09, 13:52   #3673
zlota_cma
Przyczajenie

Technik farmaceutyczny na stażu, zgodnie z prawem, nie może robić nic bez opieki magistra! Więc sam nie może też obsługiwać klientów..

Oczywiście to tylko teoria bo praktycznie najczęściej robi to co każdy inny pracownik
zlota_cma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 18:07   #3674
19agusia91
Zakorzenienie

No właśnie, ale jednak moze się uczyć, pod opieką magistra .

Z myśleniem u mnei w porządku.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 08:17   #3675
Lilith36
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zlota_cma Pokaż wiadomość
Technik farmaceutyczny na stażu, zgodnie z prawem, nie może robić nic bez opieki magistra! Więc sam nie może też obsługiwać klientów..

Oczywiście to tylko teoria bo praktycznie najczęściej robi to co każdy inny pracownik
Dokładnie, to TYLKO teoria...

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
No właśnie, ale jednak moze się uczyć, pod opieką magistra .

Z myśleniem u mnei w porządku.
Przepraszam agusia po prostu wydało mi się trochę absurdalne to pytanie, , bo w praktyce jest tak, jak pisała zlota_cma...

Lilith36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:26   #3676
moooniaaaa
Zakorzenienie

My na praktykach same stałyśmy przy okienkach, więc co dopiero na stażu. Prawo prawem,a życie życiem.

Cytat:
hm a jakieś szanse sa z 3 z chemii
Marne ... Oni praktycznie patrzą tylko na ocene z chemii, rozmowa w sumie nic nie daje. Już po ocenie wiedza kogo przyjmą,a kogo nie. Ale to też zależy ile utworzą klas, jak dwie to małe szanse,ale jak 3 to mooooże.
Stary 2011-08-10, 12:41   #3677
sylwia111213
Przyczajenie

Marne ... Oni praktycznie patrzą tylko na ocene z chemii, rozmowa w sumie nic nie daje. Już po ocenie wiedza kogo przyjmą,a kogo nie. Ale to też zależy ile utworzą klas, jak dwie to małe szanse,ale jak 3 to mooooże.[/QUOTE]

Wlasnie dwie mają być podobnoklasy tylko... A jakies znaczenie ma ze skonczylam studia na Politechnice na ktorych bylo duzo i chemii i zaoczna kosmetologie ?
Stary 2011-08-10, 13:32   #3678
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

dziewczyny, a czy wsrod Was jest któraś, która miała 3 z chemii i sie jednak dostała???
a czy profil klasy w liceum 'biologiczno-chemiczno-fizyczny' i zdawanie matury z chemii na poziomie rozszerzonym nic nie daje??? nie ma to znaczenia??? mam 3 z chemii, a chciałabym w przyszłym roku złożyc papiery na technika farmaceutycznego. myslicie, że nie mam zadnych szans???
Stary 2011-08-10, 13:42   #3679
sylwia111213
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bullfinchM Pokaż wiadomość
dziewczyny, a czy wsrod Was jest któraś, która miała 3 z chemii i sie jednak dostała???
a czy profil klasy w liceum 'biologiczno-chemiczno-fizyczny' i zdawanie matury z chemii na poziomie rozszerzonym nic nie daje??? nie ma to znaczenia??? mam 3 z chemii, a chciałabym w przyszłym roku złożyc papiery na technika farmaceutycznego. myslicie, że nie mam zadnych szans???

Ja sie w tym roku dowiem :P Bo złozylam i tez mam tylko 3 z chemii. Moze uratuje mnie to ze skonczylam stydia zwiazane w duzym stopniu z chemia :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 16:03   #3680
martynusia222
Zakorzenienie

To zależy do jakiej szkoły, w niektórych przyjmują z 3.
Stary 2011-08-10, 20:01   #3681
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
To zależy do jakiej szkoły, w niektórych przyjmują z 3.
I od ilosci chetnych. Jak przyjma wszystkich z 5 i 4 i beda jeszcze mieli miejsca to i z 3 wezma,zeby miec pelna klase. Tylko,ze akurat ta szkola na brak chetnych nie narzeka. Jak ja zaczynalam to bylo ok.150 chetnych na 60 miejsc.
Stary 2011-08-10, 20:12   #3682
edzia09
Raczkowanie

Ze mną uczyła się dziewczyna, która miała 3 z chemii i skończyła klasę humanistyczną. Nie dostała się po rozmowie. Ale jak była złożyć papiery w sekretariacie na inny kierunek, akurat zwolniło się miejsce na techniku farmacji i ją wzieli. Także miała szczęście i się dostała.

Bez problemu na stażu stoi się na okienku, a nawet zostaję się na nocną zmianę.
edzia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 07:26   #3683
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

Cytat:
Ja sie w tym roku dowiem :P Bo złozylam i tez mam tylko 3 z chemii. Moze uratuje mnie to ze skonczylam stydia zwiazane w duzym stopniu z chemia :P
ja jeszcze studiuję, ostatni rok, dlatego na technika chcę pójść dopiero jak skończę, bo nie dam rady ciągnąć dwóch kierunków. też miałam na studiach chemie-przez rok. zależy mi na techniku, tylko ta 3 z chemii piszecie, że tej chemii wcale nie ma dużo, a jeśli chodzi o przyjęcie to jest najważniejsza ehhh... zobaczymy za rok
Stary 2011-08-11, 22:11   #3684
lumidee89
Przyczajenie

Jestem technikiem farmacji, skonczylam kierunek rok temu, chetnych bylo multum, byla rozmowa kwalifikacyjna, przyjeli ok 70 os po pierwszym roku zostalo sie niecale 40.. fakt patrzyli na chemie i biologie, nie wiem kto tu wciska farmazony o fizyce, bo tego tam w ogole nie bylo. oceniali na podstawie rozmowy. jak dobrze sie wypadnie to i z ta 3 Was przyjma. Mowie o szkole dziennej na czackiego a nie jakims teb zaocznym czy cos podobnego
lumidee89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 09:35   #3685
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

Cytat:
Napisane przez lumidee89 Pokaż wiadomość
Jestem technikiem farmacji, skonczylam kierunek rok temu, chetnych bylo multum, byla rozmowa kwalifikacyjna, przyjeli ok 70 os po pierwszym roku zostalo sie niecale 40.. fakt patrzyli na chemie i biologie, nie wiem kto tu wciska farmazony o fizyce, bo tego tam w ogole nie bylo. oceniali na podstawie rozmowy. jak dobrze sie wypadnie to i z ta 3 Was przyjma. Mowie o szkole dziennej na czackiego a nie jakims teb zaocznym czy cos podobnego
ja myślę o lubelskim studium medycznym, tutaj nie ma rozmowy, tylko w kwestionariuszu pisze się uzasadnienie dlaczego chce się iść na ten kierunek. ale nikt z lubelskich techników się chyba tutaj nie wypowiada, bo już kiedyś o to pytałam i nikt się nie przyznał więc nie wiem jak to będzie ze mną...
Stary 2011-08-12, 12:03   #3686
sylwia111213
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lumidee89 Pokaż wiadomość
no mam nadzieje, ze jakos uda sie z ta 3
Stary 2011-08-12, 16:03   #3687
lumidee89
Przyczajenie

przygotujcie sie na pytanie dlaczego wybralas ta szkole, mnie pytali jakie moje cechy charakteru pomoga mi w tym zawodzie-czyt. zaangazowanie, uczciwosc, dokladnosc(!) sumiennosc.. a co do wczesniejszych wypowiedzi ze technik farmacji nic nie moze zrobic bez opieki magistra? -> bujda ;D a od robienia lekow w aptece wlasnie przede wszystkim sa technicy. peace;D
lumidee89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 22:42   #3688
unlucky fell
Przyczajenie

Hejcia Wszystkim, patrzę,że nie tylko ja mam 3 z chemi , też mam jakieś obawy,że nie przejdę ,jeszcze ta rozmowa,mam nadzieje,iż rozmowa będzie najważniejsza,niżeli ocenka heh
unlucky fell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 02:44   #3689
kasiasz1986
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bullfinchM Pokaż wiadomość
ja jeszcze studiuję, ostatni rok, dlatego na technika chcę pójść dopiero jak skończę, bo nie dam rady ciągnąć dwóch kierunków. też miałam na studiach chemie-przez rok. zależy mi na techniku, tylko ta 3 z chemii piszecie, że tej chemii wcale nie ma dużo, a jeśli chodzi o przyjęcie to jest najważniejsza ehhh... zobaczymy za rok
don't stress. W niektórych szkołach dziennych państwowych nawet nie patrzą na oceny, biorą wszystkich bo i tak "życie" potem pokazuje kto się nadaje kto nie, i odpadają słabsi. Jeśli byłaś na profilu biol/chem to dużo daje, przecież właśnie dlatego że chemia rozszerzona - było ciężko, w dodatku surowy nauczyciel i jest 3. A jeszcze jak studia na których była chemia kończyłaś - tym bardziej Cię wezmą!! Indeks wez jak cos
Będzie dobrze
kasiasz1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 10:31   #3690
JegoKrolewna
Zadomowienie

Dziewczyny może polecicie mi jakąś szkołę prywatną [lub nie] w warszawie gdzie mogę zrobić technika farmacji?
jestem już mgr inż biotechnolog, ale pomyślałam że technik będzie dobrym uzupełnieniem

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości