Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 13:06   #3661
*kasieńka*
Zadomowienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
nie no, nie kwestionuję Twojej wiedzy, też masz sklep i w ogóle się znasz, ale mam wrażenie, że jeśli chodzi o małe rozmiary i konkretne marki jak pour moi czy inne prawie mi nie znane agu jest niezastąpiona w jakimś stopniu. już lepiej zostawmy ten temat, bo w końcu nie wytrzymam i dostanę za coś punkty
a mi akurat nie chodziło o mnie, jest tu też kilka bardzo kompetentnych osób, jak chocby agta85 - ma szeroką wiedzę dotyczącą stanikologii.

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość

Uważam jednak, że pani Agnieszka jest kompetentna w dość wąskim zakresie tej wiedzy pokrywającej się głównie z asortymentem w jej sklepie.
zgadzam się w 100% - to zupełnie naturalne, że dana osoba specjalizuje się w asortymencie, który sprzedaje.

Cytat:
Napisane przez Manehajera Pokaż wiadomość
dziewczyny możecie mi pomóc? gdzie mogę znaleźć filmik/zdjecia/opis zmniejszania stanika w obwodzie? mój ukochany trochę się rozciągnął a nie chcę się z nim z rozstawać
a może spróbujesz podszyć obwód stanika nieelastyczną taśmą od spodu? Łatwiejsze niż zwężanie a powinno pomóc

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 13:43   #3662
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Manehajera Pokaż wiadomość
dziewczyny możecie mi pomóc? gdzie mogę znaleźć filmik/zdjecia/opis zmniejszania stanika w obwodzie? mój ukochany trochę się rozciągnął a nie chcę się z nim z rozstawać
mi na balkonetce poradzono podszyć ramiączkiem, w taki sposób: http://pokazywarka.pl/w2rybu/ (zdjęcia dzięki uprzejmości jednej z dziewczyn na balkonetce:P)

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 13:51   #3663
Manehajera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
mi na balkonetce poradzono podszyć ramiączkiem, w taki sposób: http://pokazywarka.pl/w2rybu/ (zdjęcia dzięki uprzejmości jednej z dziewczyn na balkonetce:P)

o dzieki wielkie mam nadzieje ,ze cos z tego bedzie
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:16   #3664
spadajaca_gwiazda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuteczka Pokaż wiadomość
To ja mam pytanie do bardziej doświadczonych koleżanek . Ze względu, że wczoraj odkryłam, po tylu latach mój "nowy" a prawdziwy rozmiar biustu i dowiedziałam się, że raczej w normalnym sklepie nie kupie takiego stanika (Olsztyn), to jakie sklepy polecacie w internecie. Trochę się obawiam, czy jak kupie i wydam sporo kasy to okaże się, jednak, że to zły rozmiar. Czy skoro wg kalkulatora wyszło mi 60D to właśnie taki powinnam zamawiać czy jeszcze jakoś inaczej?
Ale najbardziej mi zależy na podaniu sklepów internetowych, które najbardziej polecacie jeśli chodzi o małe biustu
Przejdź się do Alfy, w Juliette wisi kartka informująca, że posiadają obwody od 60 oraz duże miseczki. Mają na pewno Panache i Freye, ja akurat nic dla siebie nie znalazłam no i ceny są dość wysokie ale możesz zawsze poprzymierzać. Zajdź też do Hendersona bo mają tam Esotiqa, który chyba ostatnio rozszerzył rozmiarówkę.

Nie możesz mieć wszystkiego. Gdzie byś to położył?
spadajaca_gwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:43   #3665
velika
Winter is coming

Siarkaa, jutro będziesz miała okazję pomacać effuniaka mcha;D Zabieram na spotkanie poznańskie oczywiście (jakby kto chciał-jutro,19, cafe de paris na ul, Wodnej). Jeśli chodzi o jakość, to maskaradka to to nie jest. Zobaczymy, jak będzie się sprawował po dłuższym czasie, bo mam go krótko. Wygodny jest owszem, dekolt robi super, ale dopiero po czasie niestety można ocenić, jak będzie się zachowywał materiał.
A tu uwaga, chwalę się! Ostanikowałam koleżankę z tańca brzucha, z 80B na 70E. Jest pełna zapału i uświadamia koleżanki z pracy Jak się zresztą okazało, właścicielkę mojej szkoły poznałam na spotkaniu lobbowym jakiś czas temu, a moja instruktorka też jest ostanikowana Dzisiaj dwie kolejne koleżanki zgłosiły chęć i zostały skierowane na odpowiednie strony
A jutro lobbowe spotkanie

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:18   #3666
siarka40
Szef ds. Wymianek

Sówko, fajnie, chetnie pomacam, szkoda, ze nie przymierze - no, chyba, ze wezme zapasowa pare skarpetek
gratuluje ostanikowania! ja, przyznam, regularnie z kagankiem oswiaty pukam do waskich (bo takich jak rozmiarowki w przecietnym bielizniaku) umyslow i roztaczam korzysci, ktore niesie ze soba przejscie na druga (dopasowana dobrze) strone mocy liczba nawroconych przeze mnie wciaz rosnie, w Yoshi winnam miec jakas znizke, bo od czasu do czasu przyprowadzam tam zagubione biusty na wstepny rekonesans. tylko dzis w pokoju kolezanka uznala mnie za dziwaczke, jakem o jutrzejszym mityngu jej rzekla
a propos jutra - przyprowadze ze soba swieza krew
Stary 2010-01-08, 11:53   #3667
Julkakulkaa
Rozeznanie

Życzę Wam udanego spotkania I zżrea mnie zazdrość, bo jutro niedaleko mnie jest stanikowe spotkanie a ja mam akurat urodziny i muszę gościć rodzinę

Ale do rzeczy - dobrze mi doradziłyście - na 69/89 Rio 65E jest dobre, idealne
Teraz mam na oku Maskaradkę Antośkę i oczywiście pytanie - czy 65E powinno też być dobre? Antośka jest dużo czy małomiseczkowa? Proszę o pomoc Potrzebuję czegoś ładnego, co nie wbija się górną krawędzią w pierś, a mi nawet tango plunge się wbija
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 12:46   #3668
*kasieńka*
Zadomowienie

Julkakulkaa 65E powinno być ok, choć Antośka jest odrobinę większa w misce, więc możliwe, że będzie delikatny luz. W takim fasonie jak Antośka jest też Madison - ale on też jest trochę większy, lub Tiffany bandeau - ta znowu jest trochę mniejsza od tych dwóch, więc 30E powinno być ok. Z Antośki możliwe, że lepsze byłoby 30DD.

Stary 2010-01-08, 12:59   #3669
kubuku86
Raczkowanie

Julkakulkaa mierzyłam ostatnio antośkę na moje 73/86-87
30 DD było idealne
Stary 2010-01-08, 13:00   #3670
siarka40
Szef ds. Wymianek

a propos Antoski - mam ja pytanie odnosnie do gorsetu Antoskowego wlasnie - standardowy rozmiar swoj mozna brac?
od paru dni zaczal za mna bowiem chodzic gorset, wczesniej nigdy nie mialam i w sumie nawet nie planowalam nabyc, acz ostatnio zaczynam pozadliwie o nim myslec^^
Stary 2010-01-08, 14:36   #3671
error87
Raczkowanie

a do mnie przyszłą Victoriana. Okropieństwo miska oczywiście za duża, krój koszmarny. dwa szpice. Na mały biust się nie nadaje. Kończę przygodę z pour moi, bo nawet jeśli szyją od 65B to nie są to staniki na małe biusty.
Ach marzy mi się firma szyjąca 60- 75A-D i ani miski więcej.
error87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 14:50   #3672
*kasieńka*
Zadomowienie

siarko - możesz brać swój standardowy rozmiar w gorsecie. Ewentualnie szerszy o oczko obwód z przeliczoną miską - zależy jaką masz sylwetkę, ja np. muszę brać o oczko szerszy niż stanik, bo mam sporo ocieplacza na brzuchu

Stary 2010-01-08, 15:17   #3673
siarka40
Szef ds. Wymianek

hmm, wprawdzie ostatnio brzusio jakby zaczal rosnac, ale nadal spodnice w moim zwyczajowym rozmiarze "jezdza" mi w pasie, tak ze chyba branie szerszego obwodu byłoby niepotrzebne

a jak sie zapatrujecie na paradowanie w samym gorsecie na imprezie?
Stary 2010-01-08, 18:22   #3674
Enticing92
Wtajemniczenie

Ja uswiadomiona już dawno zlozylam dziś zamowienie na allegro biustonosza 65E damy kier. mam nadzieje,że się nie zawiodę ,mimo,że troche się boję:O

Wreszcie się odważyłam i myślę ,że żałować nie będę:P
Enticing92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:15   #3675
anuteczka
Raczkowanie

Mam dylemat otóż szukałam dziś obwodów 65 i już pominę fakt, że tak jak mówiłyście, asortyment właściwie równa się zero. No ale udało mi się trafić 3 sztuki (nie pamiętam nazw teraz ) i jestem bardzo zdegustowana i rozczarowana . Mierzyłam i 65B i 65C. Za każdym razem obwód był po prostu okropnie ciasny! Na dodatek robiły mi się paskudne fałdy po bokach! Miseczka leżała super (zwłaszcza C), biust był podkreślony niesamowicie (dużo lepiej niż w zwykłych push-upach jakie do tej pory nosiłam), ale co z tego skoro te fałdy wszystko popsuły. Co gorsza, Pani, jakby zupełnie zignorowała ten fakt i twierdziła, że stanik jest idealny!
Myślałam, że udało mi sie odkryć swój rozmiar a tu wtopa. Mierzyłam później w Triumphie 70A i był prawie idealny (mógłby być ciaśniejszy). Czuję się niewymiarowa

A może te fałdki muszą być dopóki stanik się bardziej nie rozciągnie ? Nigdy mi nie wyskoczyły takie fałdy więc nie wiem jak mam do tego podejść? Czy ona na prawdę mają, aż tak zdrowo ściskać

Edytowane przez anuteczka
Czas edycji: 2010-01-08 o 19:32
anuteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:54   #3676
nelyen
Zadomowienie

często odczuwa się obwód jako za ciasny, kiedy miska jest za mała - ciałko nie mieści się i ucieka pod obwód, do tego mało estetyczne fałdki.
chyba, że po prostu mierzyłaś jakieś wybitnie ścisłe modele.
założyłaś oba wg tej instrukcji? http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 20:09   #3677
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Dotarł do mnie effuniak 80G, ale miska jest nieco za duża..
Z kolei nie wiem czy 80FF byłoby nie za małe.. tak mi się wydaje
Obwód jest dobry, mam starszy model 85FF i jest zdecydowanie za luźny obwód i troszke małe miski..
Proszę o radę, wymieniać go na mniejszy?
sama już nie wiem jak z tym rozmiarem
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 20:09   #3678
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

dziewczyny a te tutaj na srodku.. fiszbiny... to zawsze powinny przylegać do mostka?? jak wszedzie jest ok ale nie przylegają to to nie moze być tak?
Stary 2010-01-08, 20:15   #3679
anuteczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
często odczuwa się obwód jako za ciasny, kiedy miska jest za mała - ciałko nie mieści się i ucieka pod obwód, do tego mało estetyczne fałdki.
chyba, że po prostu mierzyłaś jakieś wybitnie ścisłe modele.
założyłaś oba wg tej instrukcji? http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html

Tak dokładnie, poprawiałam, zagarniałam ;] i fałdki były najgorsze, że ta ekspedientka to olała, a to przecież ona ma doradzić chyba .
mam rozmiar 69/80(81) tak na skraju. Więc wszytko w teori powinno pasować a w praktyce wyszła katastrofa. I teraz nie wiem jak podejść, do kolejnego mierzenia, zresztą i tak muszę na razie poczekać na nową dostawę. A przez internet jednak się obawiam (choć z jednej strony mnie kusi), mimo tego, że duży wybór, boję się, że będzie nietrafione, a potem zwracac i dopłacać za przesyłkę i tak w kółko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 20:19   #3680
*kasieńka*
Zadomowienie

Cyska - tak, fiszbiny powinny przylegać do mostka. Jeśli nie przylegają to albo za mała miska, albo krój niekompatybilny.

solange - na effuniakach się dobrze nie znam, ale wygląda na co najmniej dwie miski za duzy.

Stary 2010-01-08, 21:00   #3681
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Tak dokładnie, poprawiałam, zagarniałam ;] i fałdki były najgorsze, że ta ekspedientka to olała, a to przecież ona ma doradzić chyba .
mam rozmiar 69/80(81) tak na skraju. Więc wszytko w teori powinno pasować a w praktyce wyszła katastrofa. I teraz nie wiem jak podejść, do kolejnego mierzenia, zresztą i tak muszę na razie poczekać na nową dostawę. A przez internet jednak się obawiam (choć z jednej strony mnie kusi), mimo tego, że duży wybór, boję się, że będzie nietrafione, a potem zwracac i dopłacać za przesyłkę i tak w kółko
hmm, zamawiając z netu masz ten komfort, że możesz zmierzyć stanik wygodnie, bez pośpiechu, zobaczyć jak wygląda pod konkretną bluzką, porządnie przekonać się, czy nie gniecie, wrzucić w nim zdjęcia, żebyśmy mogły doradzić.
panie w zwykłych bieliźniakach mało kiedy mają rzeczywiste pojęcie, biust wylewający się ze stanika i buły często potrafią określić mianem "pięknego dekoltu" byle by sprzedać towar:/

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:06   #3682
anuteczka
Raczkowanie

Przeglądam sklepy internetowe i tam jest niesamowity wybór , może uda mi się przełamać, choć boje się, że nie trafię i będę żałowała. Zastanawiam się jednak na jaką miseczkę celować przy moich wymiarach B czy C. Mam w sumie w biuście80 ale od 81 jest już C. Problem w tym, że jako nowa, nie mam za bardzo rozeznania, które firmy są bardziej mało miseczkowe. I dylemat co do fasonu, nie wiem co polecacie, ale jak mierzyłam bardotki to biust eksponował się dużo lepiej, chyba bym stawiała właśnie na taki rodzaj . Od trzech dni siedzę i tu i na balkonetce i mam coraz większy mętlik, choć przyznam jestem z siebie dumna, bo posiadłam tyle nowych informacji, dotąd mi zupełnie nie znanych!

Stary 2010-01-08, 21:19   #3683
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Enticing92 Pokaż wiadomość
Ja uswiadomiona już dawno zlozylam dziś zamowienie na allegro biustonosza 65E damy kier. mam nadzieje,że się nie zawiodę ,mimo,że troche się boję:O
Wreszcie się odważyłam i myślę ,że żałować nie będę:P
Fajnie, że się w końcu odważyłaś zamówić. 3mam kciuki za zakup

Anuteczka, może być kilka przyczyn tego, że stanik tak leżał.

1. Najbardziej prawdopodobna przyczyna to za mała miseczka. Mierzyłaś 65D? Kiedy miseczka jest za mała, nie da się wmasować całego ciałka do miseczki i robią się wałeczki pod pachami i na plecach. Mierzyłaś 65D?
2. Możliwe też, że fason stanika był nie do końca odpowiedni - za cienki obwód wbijał się w ciałko, niezabudowane miseczki i zbyt wąskie fiszbiny nie pozwalały prawidłowo wmasować ciałka. Do tej pory twój biust przyzwyczajałaś do innego ułożenia, czasem, przed przejściem do mało zabudowanych staników warto kupić stanik bardziej zabudowany, który spełni funkcję korekcyjną
3. Za ciasny obwód lub obwód sznurkowaty (czyli za mało elastyczny). Obwód powinien być na tyle ścisły, abyśmy się czuły w nim stabilnie (tzn żeby trzymał biust, nie przesuwał się), ale jednocześnie na tyle szeroki, aby było nam w nim wygodnie i abyśmy mogły swobodnie oddychać. Możliwe, że trafiłaś na bardzo ścisły model, z którego lepiej leżała by 70tka (co oczywiście nie oznacza, że inne 65tki będą złe).

Ekspedientka nie powinna ignorować twoich uwag, dobrze, że nie dałaś sobie wcisnąć stanika, do którego nie końca byłaś przekonana.

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
hmm, wprawdzie ostatnio brzusio jakby zaczal rosnac, ale nadal spodnice w moim zwyczajowym rozmiarze "jezdza" mi w pasie, tak ze chyba branie szerszego obwodu byłoby niepotrzebne

a jak sie zapatrujecie na paradowanie w samym gorsecie na imprezie?
siarka, nie bądź taka skromna szczupła dziewczyna z Ciebie, więc nie kombinuj z zawyżaniem rozmiaru.
A co do gorsetu - gdybym miała, to na pewno nie ukrywałabym go pod bluzką gorset + jeansy albo gorset + legginsy to super zestaw imprezowy.

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
Dotarł do mnie effuniak 80G, ale miska jest nieco za duża..
Z kolei nie wiem czy 80FF byłoby nie za małe.. tak mi się wydaje
Obwód jest dobry, mam starszy model 85FF i jest zdecydowanie za luźny obwód i troszke małe miski..
Proszę o radę, wymieniać go na mniejszy?
sama już nie wiem jak z tym rozmiarem
Zgodzę się z kasieńką, mi też wygląda na za duży nie o jedną, a o dwie miski.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Przeglądam sklepy internetowe i tam jest niesamowity wybór , może uda mi się przełamać, choć boje się, że nie trafię i będę żałowała. Zastanawiam się jednak na jaką miseczkę celować przy moich wymiarach B czy C. Mam w sumie w biuście80 ale od 81 jest już C. Problem w tym, że jako nowa, nie mam za bardzo rozeznania, które firmy są bardziej mało miseczkowe. I dylemat co do fasonu, nie wiem co polecacie, ale jak mierzyłam bardotki to biust eksponował się dużo lepiej, chyba bym stawiała właśnie na taki rodzaj . Od trzech dni siedzę i tu i na balkonetce i mam coraz większy mętlik, choć przyznam jestem z siebie dumna, bo posiadłam tyle nowych informacji, dotąd mi zupełnie nie znanych!
Najlepiej jakbyś zmierzyła jeszcze obwód w biuście w pochyleniu (czyli równolegle do podłogi, tzw. biust w zwisie).
Podobnie jak nelyen zachęcam do zakupów internetowych. Co do modeli, to nie znam się za bardzo na tych okolicach rozmiarowych, ale mogłabym polecić Cleo Robyn - widziałam na kilku biustach i bardzo ładnie się prezentował (lub Cleo Charlie, prawie bliźniaczy model).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 23:09   #3684
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Julkakulkaa 65E powinno być ok, choć Antośka jest odrobinę większa w misce, więc możliwe, że będzie delikatny luz. W takim fasonie jak Antośka jest też Madison - ale on też jest trochę większy, lub Tiffany bandeau - ta znowu jest trochę mniejsza od tych dwóch, więc 30E powinno być ok. Z Antośki możliwe, że lepsze byłoby 30DD.
Dziękuję Dziewczyny za pomoc W takim razie lepiej odpuszczę sobie aukcję...
Swoją drogą ostatnio mierzyłam mnóstwo nowych Kostarów i są naprawdę ścisłe. Tylko trzeba sobie dopasować fason, bo niektóre dziobują, i sporo wbijało mi się w pierś górą. Ale były też modele całkowicie mi przyjazne Generalnie polecam jak ma się możliwość zmierzenia, można znaleźć coś fajnego poniżej 100zł

Anuteczka - przy pierwszych stanikowych zakupach warto wybrać się do dobrze zaopatrzonego sklepu, w tym wypadku nawet sporsza odległość, np. 50 km to nie tak dużo a można sobie pomierzyć dużo modeli i rozmiarów, coś kupić i wiedzieć w co celować przy zakupach internetowych. Poza tym zgadzam się z poprzedniczkami, że powinnaś celować w 65C/D. Życzę udanych łowów
Stary 2010-01-09, 00:23   #3685
Astro
Zadomowienie

Napisałam jakiś czas temu do Mileny z zapytaniem gdzie mogę stacjonarnie pomierzyć ich staniki w Bydgoszczy (jednak kuszą te odpinane ramiączka). Niestety nic mi nie odpisali może któraś z Was wie gdzie znajdę Milenę w Bydgoszczy, ewentualnie Toruniu??
Stary 2010-01-09, 08:37   #3686
error87
Raczkowanie

Dziewczyny a co jest złego w push-upach?
Nie rozumiem tego że to deformuje biust. Skoro mam asymetrię a właściwie całkowity brak jednej piersi to noszę wkładkę taką jak w staniku push-up a prawde mówiąc kilka razy większą.
Czyli wg push-upowej teorii deformuję sobie jedną pierś, rozsmarowuję ją po klatce piersiowej itp.

Nie rozumiem tego że push-up jest be- chociaż mam w nim przynajmniej jakikolwiek dekolt, a miękki stanik jest cacy, choć wyglądam w nim jak deska.
error87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 09:08   #3687
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez error87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co jest złego w push-upach?
Nie rozumiem tego że to deformuje biust. Skoro mam asymetrię a właściwie całkowity brak jednej piersi to noszę wkładkę taką jak w staniku push-up a prawde mówiąc kilka razy większą.
Czyli wg push-upowej teorii deformuję sobie jedną pierś, rozsmarowuję ją po klatce piersiowej itp.

Nie rozumiem tego że push-up jest be- chociaż mam w nim przynajmniej jakikolwiek dekolt, a miękki stanik jest cacy, choć wyglądam w nim jak deska.
Cóż, może opowiem na moim przykładzie... Piersi urosły mi gwałtownie, bardzo szybko i praktycznie od 15ego roku życia nosiłam push-upy, bo po prostu innych niemal nie było w moim dawnym rozmiarze. No i jak tak od młodości nosiłam biustonosz, który "zastępował" mi biust w dolnej części miseczki, to ten mój biust po prostu nie wykształcił się normalnie, tylko uformował się tak, że mało jest go jakby na dole, bo tam zawsze była wkładka. Na szczęście już noszę miękkie biustonosze i jest lepiej.
To nie jest tak że push-up jest zły i be. Jest ok, ale nie na co dzień, tak jak ja to robiłam.

Astro - Mileny w Toruniu nie ma, jest sklep z Panache i Kostarami.

Edytowane przez Julkakulkaa
Czas edycji: 2010-01-09 o 09:09
Stary 2010-01-09, 09:38   #3688
anuteczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Cóż, może opowiem na moim przykładzie... Piersi urosły mi gwałtownie, bardzo szybko i praktycznie od 15ego roku życia nosiłam push-upy, bo po prostu innych niemal nie było w moim dawnym rozmiarze. No i jak tak od młodości nosiłam biustonosz, który "zastępował" mi biust w dolnej części miseczki, to ten mój biust po prostu nie wykształcił się normalnie, tylko uformował się tak, że mało jest go jakby na dole, bo tam zawsze była wkładka. Na szczęście już noszę miękkie biustonosze i jest lepiej.
To nie jest tak że push-up jest zły i be. Jest ok, ale nie na co dzień, tak jak ja to robiłam.
Ja odkąd zaczęłam nosić staniki, kupowałam tylko push-up. Nie miałam innego wyboru ze względu na mikroskopijne piersi i to, że w moim małym miasteczku, gdzie mieszkałam do studiów, właściwie nie było innego wyboru. I o Boże! Julkakulkaa ja do przed chwila myślałam, że mój biust tak po prostu wygląda, że jest go mniej na dole, a to wina stanika?! Szok!
Ale właściwie chciałabym dodać jeśli chodzi o push-up, byłam wczoraj w niesamowitym szoku, ponieważ mierzyłam staniki miękkie, lub lekko usztywniane, bez gąbek i mój biust prezentował się dużo lepiej niż w zwykłym push-up
Za dwa tygodnie, po sesji jadę do domu, pod Poznań, więć myślę, że podskocze do Poznania poszukać jakiegos 65 ;] myślę, że będzie większy wybór niż w Olsztynie.

Stary 2010-01-09, 10:09   #3689
aklina
Rozeznanie

A może natknęłyście się na przeceny dobrych biustonoszy sportowych?
aklina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 11:29   #3690
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aklina Pokaż wiadomość
A może natknęłyście się na przeceny dobrych biustonoszy sportowych?
Na Onlyher z tego co pamiętam jest ich trochę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości