|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dzieki wielkie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3665 |
Winter is coming
|
Siarkaa, jutro będziesz miała okazję pomacać effuniaka mcha;D Zabieram na spotkanie poznańskie oczywiście (jakby kto chciał-jutro,19, cafe de paris na ul, Wodnej). Jeśli chodzi o jakość, to maskaradka to to nie jest. Zobaczymy, jak będzie się sprawował po dłuższym czasie, bo mam go krótko. Wygodny jest owszem, dekolt robi super, ale dopiero po czasie niestety można ocenić, jak będzie się zachowywał materiał.
A tu uwaga, chwalę się! Ostanikowałam koleżankę z tańca brzucha, z 80B na 70E. Jest pełna zapału i uświadamia koleżanki z pracy ![]() ![]() ![]() A jutro lobbowe spotkanie ![]()
#3666 |
Szef ds. Wymianek
|
Sówko
![]() ![]() gratuluje ostanikowania! ja, przyznam, regularnie z kagankiem oswiaty pukam do waskich (bo takich jak rozmiarowki w przecietnym bielizniaku) umyslow i roztaczam korzysci, ktore niesie ze soba przejscie na druga (dopasowana dobrze) strone mocy ![]() ![]() a propos jutra - przyprowadze ze soba swieza krew ![]()
![]() |
#3667 |
Rozeznanie
|
Życzę Wam udanego spotkania
![]() ![]() Ale do rzeczy - dobrze mi doradziłyście - na 69/89 Rio 65E jest dobre, idealne ![]() Teraz mam na oku Maskaradkę Antośkę i oczywiście pytanie - czy 65E powinno też być dobre? Antośka jest dużo czy małomiseczkowa? Proszę o pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Zadomowienie
|
Julkakulkaa 65E powinno być ok, choć Antośka jest odrobinę większa w misce, więc możliwe, że będzie delikatny luz. W takim fasonie jak Antośka jest też Madison - ale on też jest trochę większy, lub Tiffany bandeau - ta znowu jest trochę mniejsza od tych dwóch, więc 30E powinno być ok. Z Antośki możliwe, że lepsze byłoby 30DD.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Raczkowanie
|
Julkakulkaa mierzyłam ostatnio antośkę na moje 73/86-87
30 DD było idealne ![]()
#3670 |
Szef ds. Wymianek
|
a propos Antoski - mam ja pytanie odnosnie do gorsetu Antoskowego wlasnie - standardowy rozmiar swoj mozna brac?
od paru dni zaczal za mna bowiem chodzic gorset, wczesniej nigdy nie mialam i w sumie nawet nie planowalam nabyc, acz ostatnio zaczynam pozadliwie o nim myslec^^
![]() |
#3671 |
Raczkowanie
|
a do mnie przyszłą Victoriana. Okropieństwo miska oczywiście za duża, krój koszmarny. dwa szpice. Na mały biust się nie nadaje. Kończę przygodę z pour moi, bo nawet jeśli szyją od 65B to nie są to staniki na małe biusty.
Ach marzy mi się firma szyjąca 60- 75A-D i ani miski więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3672 |
Zadomowienie
|
siarko - możesz brać swój standardowy rozmiar w gorsecie. Ewentualnie szerszy o oczko obwód z przeliczoną miską - zależy jaką masz sylwetkę, ja np. muszę brać o oczko szerszy niż stanik, bo mam sporo ocieplacza na brzuchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Szef ds. Wymianek
|
hmm, wprawdzie ostatnio brzusio jakby zaczal rosnac, ale nadal spodnice w moim zwyczajowym rozmiarze "jezdza" mi w pasie, tak ze chyba branie szerszego obwodu byłoby niepotrzebne
![]() ![]() a jak sie zapatrujecie na paradowanie w samym gorsecie na imprezie? ![]()
![]() |
#3674 |
Wtajemniczenie
|
Ja uswiadomiona już dawno zlozylam dziś zamowienie na allegro biustonosza 65E damy kier.
![]() Wreszcie się odważyłam i myślę ,że żałować nie będę:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Raczkowanie
|
Mam dylemat
![]() ![]() ![]() ![]() Myślałam, że udało mi sie odkryć swój rozmiar a tu wtopa. Mierzyłam później w Triumphie 70A i był prawie idealny (mógłby być ciaśniejszy). Czuję się niewymiarowa ![]() A może te fałdki muszą być dopóki stanik się bardziej nie rozciągnie ![]() ![]()
Zapraszam, kibicuj małemu Filipowi www.facebook.com/halofilip Edytowane przez anuteczka Czas edycji: 2010-01-08 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Zadomowienie
|
często odczuwa się obwód jako za ciasny, kiedy miska jest za mała - ciałko nie mieści się i ucieka pod obwód, do tego mało estetyczne fałdki.
chyba, że po prostu mierzyłaś jakieś wybitnie ścisłe modele. założyłaś oba wg tej instrukcji? http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Dotarł do mnie effuniak 80G, ale miska jest nieco za duża..
![]() Z kolei nie wiem czy 80FF byłoby nie za małe.. tak mi się wydaje Obwód jest dobry, mam starszy model 85FF i jest zdecydowanie za luźny obwód i troszke małe miski.. Proszę o radę, wymieniać go na mniejszy? sama już nie wiem jak z tym rozmiarem |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a te tutaj na srodku.. fiszbiny... to zawsze powinny przylegać do mostka?? jak wszedzie jest ok ale nie przylegają to to nie moze być tak?
![]()
#3679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak dokładnie, poprawiałam, zagarniałam ;] i fałdki były ![]() ![]() mam rozmiar 69/80(81) tak na skraju. Więc wszytko w teori powinno pasować a w praktyce wyszła katastrofa. I teraz nie wiem jak podejść, do kolejnego mierzenia, zresztą i tak muszę na razie poczekać na nową dostawę. A przez internet jednak się obawiam (choć z jednej strony mnie kusi), mimo tego, że duży wybór, boję się, że będzie nietrafione, a potem zwracac i dopłacać za przesyłkę i tak w kółko ![]()
![]() |
#3680 |
Zadomowienie
|
Cyska - tak, fiszbiny powinny przylegać do mostka. Jeśli nie przylegają to albo za mała miska, albo krój niekompatybilny.
solange - na effuniakach się dobrze nie znam, ale wygląda na co najmniej dwie miski za duzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
panie w zwykłych bieliźniakach mało kiedy mają rzeczywiste pojęcie, biust wylewający się ze stanika i buły często potrafią określić mianem "pięknego dekoltu" byle by sprzedać towar:/
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Raczkowanie
|
Przeglądam sklepy internetowe i tam jest niesamowity wybór
![]() ![]() ![]()
#3683 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Anuteczka, może być kilka przyczyn tego, że stanik tak leżał. 1. Najbardziej prawdopodobna przyczyna to za mała miseczka. Mierzyłaś 65D? Kiedy miseczka jest za mała, nie da się wmasować całego ciałka do miseczki i robią się wałeczki pod pachami i na plecach. Mierzyłaś 65D? 2. Możliwe też, że fason stanika był nie do końca odpowiedni - za cienki obwód wbijał się w ciałko, niezabudowane miseczki i zbyt wąskie fiszbiny nie pozwalały prawidłowo wmasować ciałka. Do tej pory twój biust przyzwyczajałaś do innego ułożenia, czasem, przed przejściem do mało zabudowanych staników warto kupić stanik bardziej zabudowany, który spełni funkcję korekcyjną ![]() 3. Za ciasny obwód lub obwód sznurkowaty (czyli za mało elastyczny). Obwód powinien być na tyle ścisły, abyśmy się czuły w nim stabilnie (tzn żeby trzymał biust, nie przesuwał się), ale jednocześnie na tyle szeroki, aby było nam w nim wygodnie i abyśmy mogły swobodnie oddychać. Możliwe, że trafiłaś na bardzo ścisły model, z którego lepiej leżała by 70tka (co oczywiście nie oznacza, że inne 65tki będą złe). Ekspedientka nie powinna ignorować twoich uwag, dobrze, że nie dałaś sobie wcisnąć stanika, do którego nie końca byłaś przekonana. Cytat:
![]() A co do gorsetu - gdybym miała, to na pewno nie ukrywałabym go pod bluzką ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Podobnie jak nelyen zachęcam do zakupów internetowych. Co do modeli, to nie znam się za bardzo na tych okolicach rozmiarowych, ale mogłabym polecić Cleo Robyn - widziałam na kilku biustach i bardzo ładnie się prezentował (lub Cleo Charlie, prawie bliźniaczy model). |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą ostatnio mierzyłam mnóstwo nowych Kostarów i są naprawdę ścisłe. Tylko trzeba sobie dopasować fason, bo niektóre dziobują, i sporo wbijało mi się w pierś górą. Ale były też modele całkowicie mi przyjazne ![]() ![]() Anuteczka - przy pierwszych stanikowych zakupach warto wybrać się do dobrze zaopatrzonego sklepu, w tym wypadku nawet sporsza odległość, np. 50 km to nie tak dużo a można sobie pomierzyć dużo modeli i rozmiarów, coś kupić i wiedzieć w co celować przy zakupach internetowych. Poza tym zgadzam się z poprzedniczkami, że powinnaś celować w 65C/D. Życzę udanych łowów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Zadomowienie
|
Napisałam jakiś czas temu do Mileny z zapytaniem gdzie mogę stacjonarnie pomierzyć ich staniki w Bydgoszczy (jednak kuszą te odpinane ramiączka). Niestety nic mi nie odpisali
![]()
#3686 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co jest złego w push-upach?
Nie rozumiem tego że to deformuje biust. Skoro mam asymetrię a właściwie całkowity brak jednej piersi to noszę wkładkę taką jak w staniku push-up a prawde mówiąc kilka razy większą. Czyli wg push-upowej teorii deformuję sobie jedną pierś, rozsmarowuję ją po klatce piersiowej itp. Nie rozumiem tego że push-up jest be- chociaż mam w nim przynajmniej jakikolwiek dekolt, a miękki stanik jest cacy, choć wyglądam w nim jak deska. |
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie jest tak że push-up jest zły i be. Jest ok, ale nie na co dzień, tak jak ja to robiłam. Astro - Mileny w Toruniu nie ma, jest sklep z Panache i Kostarami. Edytowane przez Julkakulkaa Czas edycji: 2010-01-09 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale właściwie chciałabym dodać jeśli chodzi o push-up, byłam wczoraj w niesamowitym szoku, ponieważ mierzyłam staniki miękkie, lub lekko usztywniane, bez gąbek i mój biust prezentował się dużo lepiej niż w zwykłym push-up ![]() Za dwa tygodnie, po sesji jadę do domu, pod Poznań, więć myślę, że podskocze do Poznania poszukać jakiegos 65 ;] myślę, że będzie większy wybór niż w Olsztynie.
![]() |
#3689 |
Rozeznanie
|
A może natknęłyście się na przeceny dobrych biustonoszy sportowych?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.