Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-30, 18:53   #3661
RudaAga
Przyczajenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Dziękuje Ci bardzo! postaram się to zmienić. Ja myślałam ,że to nawet za dużo troszke jem, na szczęscie jest inaczej ;d a tą herbatkę pije , bo odchudza... ;/
RudaAga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 19:01   #3662
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

U
1. serek wijski z rzodkiewką i łyzką słonecznika
bułka razowa z delmą jogurtową, szynką, sałatą pomidorem, ogórem i ketchupem + jajko XXL od kury grzebiącej (pycha)

2.kawa z mlekiem, knopers

3.sałatka (piers z kurczaka, groszek, pomidor,kalafior,ogórek, sałata, jogurt, ketchup i zioła)

4. lody (jogurt, orzech laskowy)

5. grahamka z delmą, szynka, jajkiem, ogórem
orzeszki z w miodzie (nie wiem ile)

Od jutra zaczynam prace na od 12.00 do 00.00 i zupełnie nie wiem jak to bedzie z przerwami i co powinnam wziąsc ze sobą do jedzenia
Jak myslicie co zrobić ?

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 19:11   #3663
Irish lady 28
Zadomowienie

utrzymanie
  1. jajo na miękko,kanapka razowca ze smalcem wege,pomidorem,2 plastry szynki,cebulka
  2. sałatka 450g : kraby,małże,krewetki,kurc zak wędzony,sałata lodowa,pomidor,papryka,og órek,cebula czerwona,sos jogurtowo-czosnkowy...WIELKA PORCJA
  3. kilkanaście chipsów
  4. kromka razowca z masłem,polędwicą sopocką,ogórek konserwowy

ocenicie to?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 19:19   #3664
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudaAga Pokaż wiadomość
Dziękuje Ci bardzo! postaram się to zmienić. Ja myślałam ,że to nawet za dużo troszke jem, na szczęscie jest inaczej ;d a tą herbatkę pije , bo odchudza... ;/
za dużo na pewno nie. No chyba, że tyjesz. Gdyby Ci smakowała i byś piła ją z przyjemności, to bym się nie czepiała, ale pić dlatego, że odchudza będąc na U... po co?

Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
U
1. serek wijski z rzodkiewką i łyzką słonecznika
bułka razowa z delmą jogurtową, szynką, sałatą pomidorem, ogórem i ketchupem + jajko XXL od kury grzebiącej (pycha) ok, chociaż maslo chyba lepsze

2.kawa z mlekiem, knopers to nie jest posiłek

3.sałatka (piers z kurczaka, groszek, pomidor,kalafior,ogórek, sałata, jogurt, ketchup i zioła) pierś cała ma sie rozumieć? i węgle koniecznie

4. lody (jogurt, orzech laskowy) no jak dużo to ok,mogły być jakieś owoce;]

5. grahamka z delmą, szynka, jajkiem, ogórem
orzeszki z w miodzie (nie wiem ile) jw lepsze masło (tak mi sie wydaje)

Od jutra zaczynam prace na od 12.00 do 00.00 i zupełnie nie wiem jak to bedzie z przerwami i co powinnam wziąsc ze sobą do jedzenia
Jak myslicie co zrobić ?
nie ma II śn
nie ma owoców
mały obiad.

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 19:43   #3665
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

[QUOTE=znikajac;20375690]za dużo na pewno nie. No chyba, że tyjesz. Gdyby Ci smakowała i byś piła ją z przyjemności, to bym się nie czepiała, ale pić dlatego, że odchudza będąc na U... po co?

nie ma II śn
nie ma owoców
mały obiad.[/

Jest tak gorąco, że jakos nie miałam ochoty na nic ciepłego
Chyba Deksa mi ostanio poleciła własnie Ramę mysle, że narazie zostane przy tych masło podobnych, masło jem sporadycznie

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 20:15   #3666
Magdalena0603
Rozeznanie

uuuuu

• jajko na twardo, 2 grahamki: z masłem czosnkowym,salami,pomidor kiem,majonezem,sałatą lodową, kiść winogron (byłam głodna jak wilk)
  • jogurt kiwi, kilka kostek czekolady,garść bakalii, kromka razowca z profi pomidorowym
  • hot-dog (godz. 12-13..),z sosem czosnkowym i keczupem, jabłko
  • halibut smażony na oliwie z oliwek,450g warzyw na patelnię,mnóstwo przypraw typu oregano,chili,itd...+ 6 krokietów ziemniaczanych
  • puszka tuńczyka wsw,parę liści sałaty + pomidor
  • 2 kawałki murzynka + 2 piwka (do debaty prezydenckiej-na trzeźwo nie da rady )

z góry buźka za komentarze.
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 20:19   #3667
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość

na luzie tzn.jesz to co chcesz,na co masz w danym momencie ochotę, mniej więcej. Ale ja bym nie nazwała tak planowanego jadłospisu ładny masz brzuszek^^
no mi chodziło o to, że jest takie normalne dosyć jedzenie, a nie jakieś specjalnie odchudzane posiłki... knedelki są, słodkie rzeczy też itp.
Stary 2010-06-30, 20:47   #3668
Mirusiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
uuuuu

• jajko na twardo, 2 grahamki: z masłem czosnkowym,salami,pomidor kiem,majonezem,sałatą lodową, kiść winogron (byłam głodna jak wilk) ok.
  • jogurt kiwi, kilka kostek czekolady,garść bakalii, kromka razowca z profi pomidorowym + masło na kanapkę i ładnie
  • hot-dog (godz. 12-13..),z sosem czosnkowym i keczupem, jabłko kupny.? czy roboty własnej.? (tak samo sos) jeśli własny to pychaaa
  • halibut smażony na oliwie z oliwek,450g warzyw na patelnię,mnóstwo przypraw typu oregano,chili,itd...+ 6 krokietów ziemniaczanych mmm.. pycha
  • puszka tuńczyka wsw,parę liści sałaty + pomidor + kromka/dwie/bułeczka
  • 2 kawałki murzynka + 2 piwka (do debaty prezydenckiej-na trzeźwo nie da rady ) hehe ładnie i bardzo smakowicie

z góry buźka za komentarze.
Ładny i smaczny
Póki masz siłę, jeszcze nic nie jest stracone!
Mirusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:08   #3669
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

[QUOTE=Juno123;20376298]
Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
za dużo na pewno nie. No chyba, że tyjesz. Gdyby Ci smakowała i byś piła ją z przyjemności, to bym się nie czepiała, ale pić dlatego, że odchudza będąc na U... po co?

nie ma II śn
nie ma owoców
mały obiad.[/

Jest tak gorąco, że jakos nie miałam ochoty na nic ciepłego
Chyba Deksa mi ostanio poleciła własnie Ramę mysle, że narazie zostane przy tych masło podobnych, masło jem sporadycznie
Rame a nie delme, delma jest fuj zwłaszcza że ilość tłuszczu w niej jest znikoma w stosunku do chemii. Rama zwłaszcza ta niebieska IQ ma omegi .

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirusiaa Pokaż wiadomość
Moje Uuu.. pt. "Smak nutelli po 12 miesiącach! "

Śniadanie:
10 łyżek musli (5 łyżek tradycyjnego, 5 łyżek tropikalnego), orzechy laskowe z gorącym mlekiem 2% ( w końcu 2% ), 2 jabłka ..
II śniadanie:
Paluch sojowy z nutellą (15g <-- znalazłam takie małe opakowania pakowane po 15g.. pycha!), filiżanka mleka 2% ..
Obiad:
5 ziemniaków (2 duże, 3 średnie ), połowa podwójnej piersi z kurczaka, sałatka w ala sosie (2 ogórki, pomidor, cebulka, sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego, koperek, oliwa z oliwek, przyprawy) ..
Deser:
1,5 jabłka..

Ból brzucha..

Podwieczorek: [planuje]
Truskawki, jabłko polane jogurtem naturalnym ze szczyptą cukru ..
Kolacja: [planuje]
2 kromki chleba pszennego z masełkiem, roladą z kurczaka, pomidorem, ogórkiem ..

Proszę o ocenkę

I mam pytanie:
Już sama nie wiem co się dzieje, ale dopóki nie zjem obiadu ciągle bym coś jadła.. Co poradziłybyście.?
Myślę, że śniadanie jest duże i zapychające i starcza mi na 2,5-3h.. Ale po drugim się zaczyna..
Ps: tak jest od 2-ch dni.. może to tylko chwilowe.. ale wolę się upewnić
jabłka pobudzają trawienie u niektórych, poza tym I śniadanie nie jest wcale syte, musli są słodzone to Ci skacze cukier, w ogóle nie ma białka przed obiadem.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:13   #3670
agusiencja
Rozeznanie

Powinna być redukcja, z tym że wydaje mi się, że jem za duże posiłki, ale nie potrafię skończyć jeść "w pół-głodna", trochę jednak potrzebuję, żeby się najeść.

Śniadanie: fitella cynamonowa, mleko 1,5%, małe jabłko, podstawek pod herbate pełen sałatki greckiej (domowej -sałata, pomidory, jajka, cebula, feta, oliwki, oliwa)+pare łyżeczek wiejskiego. Dwie garście płatków kukurydzianych z suszonymi jabłkami. (wiem te płatki nie bardzo, ale strasznie mi się chciało słodkiego)
Obiad: kromka chleba żytniego maźnięta masłem z trzema plasterkami polędwicy z kurczaka, miseczka sałatki greckiej(tej co na śniadanie) dwa wafle ryżowe, kilka pomidorków koktailowych, łyżka słonecznika.
dłuuuugi spacer
podwieczorek: szklanka truskawek
dwa jabłka (nie ma białka bo byłam na działkach)
kolacja: jajecznica z dwóch jajek, dwie kromki razowca, z serkiem wiejskim (150g), kilka pomidorków koktajlowych.
30 min hula-hop 30 min gimnastyki

kolacje jem o 19, później nie jestem w stanie, chyba, że zjem mało o 17-18, wtedy dopada mnie głód koło 21, a chodzę spać koło 24-1.
Wstaje najwcześniej o 9. Wakacje
Jestem semi-wegetarianką, jem ryby, rzadko zdarza mi się jeść drób.
Proszę o ocenę

Edytowane przez agusiencja
Czas edycji: 2010-06-30 o 22:16
agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:13   #3671
sylwia123567
Przyczajenie

U
śniadanie

pancakes z jabłkami i cukrem pudrem (dużo tego i już bym nie przełknęła niczego innego)
II śniadanie
sandwicz z serem, szczypiorkiem, ketchupem, sałatą i ogórkiem,
potarta marchewka
obiad i deser
zapiekanka makaronowa z groszkiem, pieczarkami, szynką i pomidorami (szynka, pieczarki i pomidory smażone wcześniej na oliwie)
kostka gorzkiej czekolady, miseczka truskawek
podwieczorek
trochę twarogu półtłustego z orzechami nerkowca i nektarynką
kolacja
2 grzanki z chleba pszennego z masłem, jajecznica z jednego ogromnego jajka (jak dwa) z brokułami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-30, 22:37   #3672
Mirusiaa
Raczkowanie

[QUOTE=Dekas;20380512]
Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
Rame a nie delme, delma jest fuj zwłaszcza że ilość tłuszczu w niej jest znikoma w stosunku do chemii. Rama zwłaszcza ta niebieska IQ ma omegi .

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

jabłka pobudzają trawienie u niektórych, poza tym I śniadanie nie jest wcale syte, musli są słodzone to Ci skacze cukier, w ogóle nie ma białka przed obiadem.

Dziękuję bardzo
Tak jak wcześniej pisałam: wyjem to musli co mam do końca (starczy mi na 2 dni [góra 3]) i spróbuję sama zrobić musli
Dziękuję za rady
Póki masz siłę, jeszcze nic nie jest stracone!
Mirusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:50   #3673
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez sylwia123567 Pokaż wiadomość
U
śniadanie

pancakes z jabłkami i cukrem pudrem (dużo tego i już bym nie przełknęła niczego innego)jami
II śniadanie
potarta marchewka przyzwoicie
obiad i deser
zapiekanka makaronowa z groszkiem, pieczarkami, szynką i pomidorami (szynka, pieczarki i pomidory smażone wcześniej na oliwie)
podwieczorek
trochę twarogu półtłustego z orzechami nerkowca i nektarynką
kolacja
2 grzanki z chleba pszennego z masłem, jajecznica z jednego ogromnego jajka (jak dwa) z brokułami
ładnie!

P dam rade.

I. budyń śmietankowy(mleko3,2, masło, cukier), dużo pestek dyni, truskawy
2h spaceru po lesie
II.bułka z masłem, sałatą, serem, szprotami, musztardą francuską, ogórkiem, szczypiorem, truskawki

100g twarogu z solą robiłam pierogi i tyle zostało

III. micha leniwych pierogów z masłem, cukrem, brzoskwiniami i śmietaną, truskawki, paczka daktyli suszonych
rowerem do cioci 30min

IV. miska zimnej zupy migdałowej (mleko, śmietanka słodka, ryż, zmielone migdały)
rowerem do domu

V.duży jogurt waniliowy z tartą marchewką, rodzynkami żółtymi
2h podlewania
plasterek boczku

VI. dwie kanapki z boczkiem na chlebku tostowym, micha sałatki(sałata, ogór kiszony, tuna w oleju, szczypior, czosnek, kukurydza, groszek) bez masła bo boczek jest tłusty, poza tym na tym chlebku smakuje genialnie bez dodatków!

miska truskawek
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2010-06-30, 23:18   #3674
hayley01
Raczkowanie

To ja również się pochwalę - po raz pierwszy
R
To mój drugi dzień dietkowania.
Iś - serek wiejski 150g, kawa z mlekiem
IIś - sałatka z tuńczykiem - pomidor, 2 małosolne, pół cebulki. kilka liści sałaty lodowej, 1/3 puszki tuńczyka, wszystko polane olejem i pestek winogron,
o - makaron sojowy z kurczakiem i warzywami - i tu mały grzeszek - duuuża porcja
p - k - mała dokładka obiadu
W międzyczsie kilka malin i czerwonych porzeczek...
Wieczorem godzina na rowerze.

Niestety waga idzie w górę, może za mało jedzonka rano a za dużo po południu?
hayley01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 23:39   #3675
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hayley01 Pokaż wiadomość
To ja również się pochwalę - po raz pierwszy
R
To mój drugi dzień dietkowania.
Iś - serek wiejski 150g, kawa z mlekiem
IIś - sałatka z tuńczykiem - pomidor, 2 małosolne, pół cebulki. kilka liści sałaty lodowej, 1/3 puszki tuńczyka, wszystko polane olejem i pestek winogron,
o - makaron sojowy z kurczakiem i warzywami - i tu mały grzeszek - duuuża porcja
p - k - mała dokładka obiadu
W międzyczsie kilka malin i czerwonych porzeczek...
Wieczorem godzina na rowerze.

Niestety waga idzie w górę, może za mało jedzonka rano a za dużo po południu?
Po pierwsze - gdzie uciekł Ci 5 posiłek
Po drugie - na 1.śniadanie nie ma żadnych przyzwoitych węgli i ogólnie mało!
Nie wiem ile tych malin, jeśli na trzy kulki to ok., bo owoce też by się przydały, najlepiej gdzieś na pierwsze albo drugie śniadanie.
No i pamiętej o wodzie (1,5-2l dziennie)
To tyle ode mnie, na pewno więcej powiedzą Ci 'erkowcy'

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 09:28   #3676
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
ładnie!

P dam rade.

I. budyń śmietankowy(mleko3,2, masło, cukier), dużo pestek dyni, truskawy kocham budyń śmietankowy fajnie
2h spaceru po lesie
II.bułka z masłem, sałatą, serem, szprotami, musztardą francuską, ogórkiem, szczypiorem, truskawki [COLOR="#ff0000"]te truskawki to chyba nie do zagryzki co? bardzo ładnie

100g twarogu z solą [COLOR=Red]robiłam pierogi i tyle zostało nie ma to jak pozostałości po robieniu obiadu ok

III. micha leniwych pierogów z masłem, cukrem, brzoskwiniami i śmietaną, truskawki, paczka daktyli suszonych leniwe chodzą za mną już od... ho ho ho a może i dłużej pysznie!!
rowerem do cioci 30min

IV. miska zimnej zupy migdałowej (mleko, śmietanka słodka, ryż, zmielone migdały) nie jadłam nigdy ale pewnie pyszna lubię takie rzeczy
rowerem do domu

V.duży jogurt waniliowy z tartą marchewką, rodzynkami żółtymi ładnie
2h podlewania
plasterek boczku kocham wędzony, wlasnej roboty!

VI. dwie kanapki z boczkiem na chlebku tostowym, micha sałatki(sałata, ogór kiszony, tuna w oleju, szczypior, czosnek, kukurydza, groszek) bez masła bo boczek jest tłusty, poza tym na tym chlebku smakuje genialnie bez dodatków! ja też tak jem podoba mi się

miska truskawek sezon truskawkowy
baaaardzo mi się podoba, tak mi ślina leciała jak czytalam, że sobie nie wyobrażasz, wszystko co uwielbiam tu jest
Stary 2010-07-01, 09:59   #3677
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
ładnie!

P dam rade. no ja myślę

I. budyń śmietankowy(mleko3,2, masło, cukier), dużo pestek dyni, truskawy jak faktycznie duuuużo to ołłłkejjj
2h spaceru po lesie znalazłaś coś?
II.bułka z masłem, sałatą, serem, szprotami, musztardą francuską, ogórkiem, szczypiorem, truskawki super

btw buuuuuuuu TRUSKAWKI się skończyły

100g twarogu z solą robiłam pierogi i tyle zostało przynajmniej nic się nie zmarnowało

III. micha leniwych pierogów z masłem, cukrem, brzoskwiniami i śmietaną, truskawki, paczka daktyli suszonych o raju! jakie to pyyyyszne musiało być
rowerem do cioci 30min

IV. miska zimnej zupy migdałowej (mleko, śmietanka słodka, ryż, zmielone migdały) Ola za dobrze Ci!
rowerem do domu

V.duży jogurt waniliowy z tartą marchewką, rodzynkami żółtymi ale one dobre były? w sensie nie zepsuły się?
2h podlewania
plasterek boczku

VI. dwie kanapki z boczkiem na chlebku tostowym, micha sałatki(sałata, ogór kiszony, tuna w oleju, szczypior, czosnek, kukurydza, groszek) bez masła bo boczek jest tłusty, poza tym na tym chlebku smakuje genialnie bez dodatków! masz rację nigdy nie smaruję chlebka pod boczek dodaję chrzannnnnn

miska truskawek ale Ci dobrze
baaaaaardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez sylwia123567 Pokaż wiadomość
U
śniadanie
pancakes z jabłkami i cukrem pudrem (dużo tego i już bym nie przełknęła niczego innego) a miało być mleczko
II śniadanie
potarta marchewka ok, fajnie
obiad i deser
zapiekanka makaronowa z groszkiem, pieczarkami, szynką i pomidorami (szynka, pieczarki i pomidory smażone wcześniej na oliwie) mhm, jak porcja ładna to super
podwieczorek
trochę twarogu półtłustego z orzechami nerkowca i nektarynką ołkej
kolacja
2 grzanki z chleba pszennego z masłem, jajecznica z jednego ogromnego jajka (jak dwa) z brokułami nice
jw

Cytat:
Napisane przez agusiencja Pokaż wiadomość
Powinna być redukcja, z tym że wydaje mi się, że jem za duże posiłki, ale nie potrafię skończyć jeść "w pół-głodna", trochę jednak potrzebuję, żeby się najeść.

Śniadanie: fitella cynamonowa, mleko 1,5%, małe jabłko, podstawek pod herbate pełen sałatki greckiej (domowej -sałata, pomidory, jajka, cebula, feta, oliwki, oliwa)+pare łyżeczek wiejskiego. Dwie garście płatków kukurydzianych z suszonymi jabłkami. (wiem te płatki nie bardzo, ale strasznie mi się chciało słodkiego) ogólnie fitella na R też nie jest polecana, same cukry, może zastąpisz je owsianką? jest bardziej sycąca i zdrowsza
Obiad: kromka chleba żytniego maźnięta masłem z trzema plasterkami polędwicy z kurczaka, miseczka sałatki greckiej(tej co na śniadanie) dwa wafle ryżowe, kilka pomidorków koktailowych, łyżka słonecznika. yyyy? a gdzie ciepły obiad? sałatka była na śniadanie, pomijam fakt, że 2 śn brak- "obiad" mógł za nie posłużyć, wafle też nie są super na r
dłuuuugi spacer
podwieczorek: szklanka truskawek
dwa jabłka (nie ma białka bo byłam na działkach) ale kanapkę można było wziąć jakąś owoce to nie posiłek, ale zapewne o tym wiesz...
kolacja: jajecznica z dwóch jajek, dwie kromki razowca, z serkiem wiejskim (150g), kilka pomidorków koktajlowych. 5 h przed snem tak? no nie wiem czy to nie za długo przed
30 min hula-hop 30 min gimnastyki

kolacje jem o 19, później nie jestem w stanie, chyba, że zjem mało o 17-18, wtedy dopada mnie głód koło 21, a chodzę spać koło 24-1.
Wstaje najwcześniej o 9. Wakacje
Jestem semi-wegetarianką, jem ryby, rzadko zdarza mi się jeść drób.
Proszę o ocenę
wstajesz wcześnie więc masz czas na 2 śn którego nie ma podw to nie podwieczorek jak juz napisałam. No i ten obiad

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:09   #3678
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez carmen4400 Pokaż wiadomość
baaaardzo mi się podoba, tak mi ślina leciała jak czytalam, że sobie nie wyobrażasz, wszystko co uwielbiam tu jest
po prawdzie to jem takie rzeczy, żeby wam się przyjemnie czytało, bo mnie to jakoś nie rusza aktualnie

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
baaaaaardzo mi się podoba

jw

wstajesz wcześnie więc masz czas na 2 śn którego nie ma podw to nie podwieczorek jak juz napisałam. No i ten obiad
skarbie!
dobrze mi bo tata mnie pilnuje, do tego stopnia, że nawet gdy idzie na nockę do pracy to przysyła do mnie ciocię ^^

A u mnie jeszcze są truskawy, resztki co prawda ale są =) teraz przerzucam się na arbuza, a za chwilkę zapraszam Cię na maliny, moja szklarnia stoi dla Ciebie otworem =)

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2010-07-01, 12:49   #3679
anniaa

dziwi mnie trochę wasze podejście , dlaczego wszystkim osobom które są na U tak bardzo wciskacie węgle , słodyczy , owoce ? przecież można spokojnie utrzymywać wagę jedząc mniejszą ilość węgli a większa tłuszczy. każdy jest inny i powinien jeść to co je . Tym bardziej dziwi mnie fakt , że ktoś dopiero skończył redukcję i np. je nadal białkowe kolacje (i co z tego ? co osoba na U już nie może ? ( to od razu jest posądzana , że nadal się redukuję bo przestrzega " zasad" na R. bezsens .

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 13:01   #3680
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
dziwi mnie trochę wasze podejście , dlaczego wszystkim osobom które są na U tak bardzo wciskacie węgle , słodyczy , owoce ? przecież można spokojnie utrzymywać wagę jedząc mniejszą ilość węgli a większa tłuszczy. każdy jest inny i powinien jeść to co je . Tym bardziej dziwi mnie fakt , że ktoś dopiero skończył redukcję i np. je nadal białkowe kolacje (i co z tego ? co osoba na U już nie może ? ( to od razu jest posądzana , że nadal się redukuję bo przestrzega " zasad" na R. bezsens .
jakiś czas temu pisałam to samo, wiec zgadzam sie w 100%. No ale cóż, w tym wątku już dawno przestało sie promować zdrowe odżywianie
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 13:10   #3681
paszka016
Raczkowanie

wczorajsze p:

sn: podluzna grahamka z ziarnami z maselkiem , sopocka pomidorkiem i ogorasem
szklanka mleka 1,5% z kostka gorzkiej czeko
jabłuszko

2sn:
kilogram truskawek z cukrem i jogo naturalnym 200g z dwiema garsciami mieszanki studenckiej

o:
pomysl na "soczysta karkowke z ziemniakami " + mloda kapustka
p:
rozek czekoladowo śmietankowy , puding serduszko z sosem malinowym, princpolo orzechowe to duze

k:
dwie kromki chlebka z ziarnami z maselkiem serkiem zoltym i pomidorkiem , 3 ogorasy kiszone

i tak wazylam sie wczoraj po 5 posilkach w spodniach koszulce staniku majtkach i kolczykach i bylo 45,3

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:12   #3682
absurdalna89
Zadomowienie

Dziewczyny, nie chcę zakładać nowego wątku, a nie wiem gdzie się podpiąć z moim pytaniem,więc proszę o przeniesienie w razie czego.

Kiedyś dzięki wizażowi schudłam z 65 kg to 52. Obecnie ważę 58 (w czasie okresu 59)kg przy wzroście 173. Wiem, że BMI jest ok, ale powiedzcie tak szczerze...czy uważacie, że powinnam zrzucić te 3 kg? Przy wadze 52 wyglądałam zdecydowanie za chudo, nie chcę znów mieć wklęsłej klatki piersiowej. Ogólnie teraz czuję się dobrze, biust jest ładny, tyłek również, ale te boczki, brzuch i obwisłe ramiona... Myślicie, że same ćwiczenia mają sens? A może powinnam po prostu unikać jakichś potraw? (ostatnio jem wszystko, co popadnie, bardzo wiele niezdrowych rzeczy). Co byście mi poradziły?
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:36   #3683
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
Wiem, że BMI jest ok, ale powiedzcie tak szczerze...czy uważacie, że powinnam zrzucić te 3 kg?
Uważam, że nie powinnaś nic zrzucać. Skoro piszesz, że czujesz się dobrze w swoim ciele (tak to zrozumiałam), to nie ma najmniejszego sensu katować się odchudzaniem. Według mnie to czasem ma bardzo zgubne skutki. Zrzucać kilogramy trzeba wtedy, kiedy nasza waga ma zły wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Jednak jeśli ostatnio odżywiasz się trochę niezdrowo, to po prostu odpuść sobie fast foody, napoje gazowane, ogranicz słodkości, pij więcej wody i jedz dużo świeżych warzyw i owoców. Przy ładnej pogodzie możesz pojeździć na rowerze, pospacerować z psem czy koleżanką. Ba pewno poczujesz się lepiej i lekko, nawet jeśli waga wciąż będzie ta sama.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 14:50   #3684
absurdalna89
Zadomowienie

Dziękuję. A znasz jakieś sposoby na pozbycie się brzuszka bez zrzucania kg z reszty ciała? Wciąż wierzę, że niemożliwe może stać się możliwe...
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 17:20   #3685
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
wczorajsze p:

sn: podluzna grahamka z ziarnami z maselkiem , sopocka pomidorkiem i ogorasem
szklanka mleka 1,5% z kostka gorzkiej czeko
jabłuszko Jeśli grahamka ogromna to ok. Chociaż aż po oczach bije to mleko 1,5 - nie da się je zmienić na tłustsze?

2sn:
kilogram truskawek z cukrem i jogo naturalnym 200g z dwiema garsciami mieszanki studenckiej Mieszanki mogłoby być więcej

o:
pomysl na "soczysta karkowke z ziemniakami " + mloda kapustka Hmm..no ok, ale fajnie jakby wpadł tu jeszcze jakiś deserek
p:
rozek czekoladowo śmietankowy , puding serduszko z sosem malinowym, princpolo orzechowe to duze słodko. Chociaż ja bym dodała tu jeszcze 2 garstki orzechów

k:
dwie kromki chlebka z ziarnami z maselkiem serkiem zoltym i pomidorkiem , 3 ogorasy kiszone + jajecznica na masełku i byłoby pięknie

i tak wazylam sie wczoraj po 5 posilkach w spodniach koszulce staniku majtkach i kolczykach i bylo 45,3
Nie wiem jak ilościowo (grahamka, karkówka etc.) ale mi to bardziej pasuje pod U...chociaż jak tyjesz na tym to niech Ci będzie
----
U

1.śn
owsianka(stand.7ł., 1ł.otrębów, jabłko, spora garść daktyli) wymieszane z jogurtem ze zmiksowaną czerwoną porzeczką; kawałek babki migdałowej
2.śn
2 kromki chleba orkiszowego, posmarowane masłem z:
-sałatą, wędliną, plastrem mozzareli, pomidorem
-sałatą, plastrem twarogu, szpinakiem i musztardą(całość lekko zapieczona)
w między czasie(w kawiarni) - koktajl malinowo-miętowy z kawałkami lodu (skład bliżej nieokreślony)
3.śn
sałatka owocowa-truskawki, jagody, jabłko i czarna porzeczka, trochę imbiru-wymieszane z homo nat.; herbatka ze skrzypu
Obiad
gulasz(?) z karkówki, ok.6ł. kaszy gryczanej, buraczki
Kolacja
2 kromki grahama posmarowane masłem z:
-sałata, wędlina, chrzan, pomidor
-sałata, łosoś, ogórek, koperek
+ starte kilka ogórków kiszonych, cebula, pieprz i skropione oliwą

Do oceny, oczywiście

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:34   #3686
Irish lady 28
Zadomowienie

u
  1. jajko na miękko, kanapka razowca z profi,pomidorem,sałatą,ce bulą
  2. kromka jak wyżej + papryka czerwona
  3. 4 małe pulpeciki w sosie koperkowo-śmietanowym, 400g warzyw na patelnię (sporo oliwy z oliwek)
  4. plaster sera żółtego + kefir 200g

ocenicie?proszę..
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:44   #3687
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Tula0 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak ilościowo (grahamka, karkówka etc.) ale mi to bardziej pasuje pod U...chociaż jak tyjesz na tym to niech Ci będzie
----
U

1.śn
owsianka(stand.7ł., 1ł.otrębów, jabłko, spora garść daktyli) wymieszane z jogurtem ze zmiksowaną czerwoną porzeczką; kawałek babki migdałowej ulala jak pyyyyysznie
2.śn
-sałatą, plastrem twarogu, szpinakiem i musztardą(całość lekko zapieczona) elegancko
w między czasie(w kawiarni) - koktajl malinowo-miętowy z kawałkami lodu (skład bliżej nieokreślony) hehe ok ok
3.śn
sałatka owocowa-truskawki, jagody, jabłko i czarna porzeczka, trochę imbiru-wymieszane z homo nat.; herbatka ze skrzypu mhm, ładnie
Obiad
gulasz(?) z karkówki, ok.6ł. kaszy gryczanej, buraczki smaaaacznie
Kolacja
+ starte kilka ogórków kiszonych, cebula, pieprz i skropione oliwą i jest fajnie

Do oceny, oczywiście
ładne, luźne, smaczne U

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:44   #3688
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tula0 Pokaż wiadomość
----
U

1.śn
owsianka(stand.7ł., 1ł.otrębów, jabłko, spora garść daktyli) wymieszane z jogurtem ze zmiksowaną czerwoną porzeczką; kawałek babki migdałowej
2.śn
-sałatą, plastrem twarogu, szpinakiem i musztardą(całość lekko zapieczona)
w między czasie(w kawiarni) - koktajl malinowo-miętowy z kawałkami lodu (skład bliżej nieokreślony)
3.śn
sałatka owocowa-truskawki, jagody, jabłko i czarna porzeczka, trochę imbiru-wymieszane z homo nat.; herbatka ze skrzypu
Obiad
gulasz(?) z karkówki, ok.6ł. kaszy gryczanej, buraczki
Kolacja
+ starte kilka ogórków kiszonych, cebula, pieprz i skropione oliwą

Do oceny, oczywiście
wszystko pięknie, ładnie aczkolwiek zdaje się, że orzeszki gdzieś Ci się zapodziały
Stary 2010-07-01, 20:10   #3689
LilyHoney
Zadomowienie

Tak z ciekawości daje do oceny - moje U

Bułka, połowa z twarogiem włoskim, połowa z wędzonym
Mała miseczka truskawek i dwie morele (niedlugo po sniadaniu)
Dwa dzwonki łososia na parze, do tego worek kaszy gryczanej
Dwa jabłka i mała surówka
Bułka, połowa z masłem orzechowym, połowa z serkiem wiejskim
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:22   #3690
carmen4400
Zadomowienie

U/P

śn. 2 grube parówki drobiowe; 2 kromki krajana z masłem, sałatą, serem, pomidorem i bazylią, inka z mlekiem i cukrem
jabłko

IIśn. drożdżówa z serem i makiem oblana lukrem; miseczka truskawek z jogo nat.

ob. miska zimnej zupy truskawkowej z kluseczkami lanymi; lazania ze szpinakiem, mozarella i żóltym serem(własnej roboty)-duużo sera i szpinaku
kilka kostek gorzkiej czeko, troche orzechów włoskich

P: ok. 4 gałek lodów(2 czekoladowych z kawałkami czeko, 2 śmiet-truskaw.) w wafelkach , kilka garści ziemnych orzeszków

K: 2 kromy ze smalcem i ogórkami małosolnymi; miseczka makaronu zalana mleczkiem;

kilka ciasteczek czekoladowych

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości