|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Dziękuje Ci bardzo! postaram się to zmienić. Ja myślałam ,że to nawet za dużo troszke jem, na szczęscie jest inaczej ;d a tą herbatkę pije , bo odchudza... ;/
|
|
|
|
#3662 |
|
Rozeznanie
|
U
1. serek wijski z rzodkiewką i łyzką słonecznika bułka razowa z delmą jogurtową, szynką, sałatą pomidorem, ogórem i ketchupem + jajko XXL od kury grzebiącej (pycha)2.kawa z mlekiem, knopers 3.sałatka (piers z kurczaka, groszek, pomidor,kalafior,ogórek, sałata, jogurt, ketchup i zioła) 4. lody (jogurt, orzech laskowy) 5. grahamka z delmą, szynka, jajkiem, ogórem orzeszki z w miodzie (nie wiem ile) Od jutra zaczynam prace na od 12.00 do 00.00 i zupełnie nie wiem jak to bedzie z przerwami i co powinnam wziąsc ze sobą do jedzenia ![]() ![]() Jak myslicie co zrobić ?
|
#3663 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie
ocenicie to? |
|
|
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma owoców mały obiad.
|
|
|
#3665 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=znikajac;20375690]za dużo na pewno nie. No chyba, że tyjesz. Gdyby Ci smakowała i byś piła ją z przyjemności, to bym się nie czepiała, ale pić dlatego, że odchudza będąc na U... po co?
nie ma II śn nie ma owoców mały obiad.[/ Jest tak gorąco, że jakos nie miałam ochoty na nic ciepłego Chyba Deksa mi ostanio poleciła własnie Ramę mysle, że narazie zostane przy tych masło podobnych, masło jem sporadycznie
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
uuuuu
z góry buźka za komentarze. |
|
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Juno123;20376298]
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
||
|
|
|
#3670 |
|
Rozeznanie
|
Powinna być redukcja, z tym że wydaje mi się, że jem za duże posiłki, ale nie potrafię skończyć jeść "w pół-głodna", trochę jednak potrzebuję, żeby się najeść.
Śniadanie: fitella cynamonowa, mleko 1,5%, małe jabłko, podstawek pod herbate pełen sałatki greckiej (domowej -sałata, pomidory, jajka, cebula, feta, oliwki, oliwa)+pare łyżeczek wiejskiego. Dwie garście płatków kukurydzianych z suszonymi jabłkami. (wiem te płatki nie bardzo, ale strasznie mi się chciało słodkiego) Obiad: kromka chleba żytniego maźnięta masłem z trzema plasterkami polędwicy z kurczaka, miseczka sałatki greckiej(tej co na śniadanie) dwa wafle ryżowe, kilka pomidorków koktailowych, łyżka słonecznika. dłuuuugi spacer podwieczorek: szklanka truskawek dwa jabłka (nie ma białka bo byłam na działkach) kolacja: jajecznica z dwóch jajek, dwie kromki razowca, z serkiem wiejskim (150g), kilka pomidorków koktajlowych. 30 min hula-hop 30 min gimnastyki kolacje jem o 19, później nie jestem w stanie, chyba, że zjem mało o 17-18, wtedy dopada mnie głód koło 21, a chodzę spać koło 24-1. Wstaje najwcześniej o 9. Wakacje ![]() Jestem semi-wegetarianką, jem ryby, rzadko zdarza mi się jeść drób. Proszę o ocenę
Edytowane przez agusiencja Czas edycji: 2010-06-30 o 22:16 |
|
|
|
#3671 |
|
Przyczajenie
|
U
śniadanie pancakes z jabłkami i cukrem pudrem (dużo tego i już bym nie przełknęła niczego innego) II śniadanie sandwicz z serem, szczypiorkiem, ketchupem, sałatą i ogórkiem, potarta marchewka obiad i deser zapiekanka makaronowa z groszkiem, pieczarkami, szynką i pomidorami (szynka, pieczarki i pomidory smażone wcześniej na oliwie) kostka gorzkiej czekolady, miseczka truskawek podwieczorek trochę twarogu półtłustego z orzechami nerkowca i nektarynką kolacja 2 grzanki z chleba pszennego z masłem, jajecznica z jednego ogromnego jajka (jak dwa) z brokułami
|
|
#3672 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Dekas;20380512]
Cytat:
Dziękuję bardzo ![]() Tak jak wcześniej pisałam: wyjem to musli co mam do końca (starczy mi na 2 dni [góra 3]) i spróbuję sama zrobić musli ![]() Dziękuję za rady
|
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P dam rade. I. budyń śmietankowy(mleko3,2, masło, cukier), dużo pestek dyni, truskawy 2h spaceru po lesie II.bułka z masłem, sałatą, serem, szprotami, musztardą francuską, ogórkiem, szczypiorem, truskawki 100g twarogu z solą III. micha leniwych pierogów z masłem, cukrem, brzoskwiniami i śmietaną, truskawki, paczka daktyli suszonych rowerem do cioci 30min IV. miska zimnej zupy migdałowej rowerem do domu V.duży jogurt waniliowy z tartą marchewką, rodzynkami żółtymi 2h podlewania plasterek boczku VI. dwie kanapki z boczkiem na chlebku tostowym, micha sałatki(sałata, ogór kiszony, tuna w oleju, szczypior, czosnek, kukurydza, groszek) bez masła bo boczek jest tłusty, poza tym na tym chlebku smakuje genialnie bez dodatków! miska truskawek
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#3674 |
|
Raczkowanie
|
To ja również się pochwalę - po raz pierwszy
![]() R To mój drugi dzień dietkowania. Iś - serek wiejski 150g, kawa z mlekiem IIś - sałatka z tuńczykiem - pomidor, 2 małosolne, pół cebulki. kilka liści sałaty lodowej, 1/3 puszki tuńczyka, wszystko polane olejem i pestek winogron, o - makaron sojowy z kurczakiem i warzywami - i tu mały grzeszek - duuuża porcja p - k - mała dokładka obiadu W międzyczsie kilka malin i czerwonych porzeczek... Wieczorem godzina na rowerze. Niestety waga idzie w górę, może za mało jedzonka rano a za dużo po południu? |
|
|
|
#3675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie - na 1.śniadanie nie ma żadnych przyzwoitych węgli i ogólnie mało! Nie wiem ile tych malin, jeśli na trzy kulki to ok. , bo owoce też by się przydały, najlepiej gdzieś na pierwsze albo drugie śniadanie. No i pamiętej o wodzie (1,5-2l dziennie) To tyle ode mnie, na pewno więcej powiedzą Ci 'erkowcy' ![]()
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3677 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
podw to nie podwieczorek jak juz napisałam. No i ten obiad
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#3678 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
dobrze mi bo tata mnie pilnuje, do tego stopnia, że nawet gdy idzie na nockę do pracy to przysyła do mnie ciocię ^^ A u mnie jeszcze są truskawy, resztki co prawda ale są =) teraz przerzucam się na arbuza, a za chwilkę zapraszam Cię na maliny, moja szklarnia stoi dla Ciebie otworem =)
||
|
|
|
#3679 |
|
♥
|
dziwi mnie trochę wasze podejście , dlaczego wszystkim osobom które są na U tak bardzo wciskacie węgle , słodyczy , owoce ? przecież można spokojnie utrzymywać wagę jedząc mniejszą ilość węgli a większa tłuszczy. każdy jest inny i powinien jeść to co je . Tym bardziej dziwi mnie fakt , że ktoś dopiero skończył redukcję i np. je nadal białkowe kolacje (i co z tego ? co osoba na U już nie może ? ( to od razu jest posądzana , że nadal się redukuję bo przestrzega " zasad" na R. bezsens .
|
|
|
|
#3680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3681 |
|
Raczkowanie
|
wczorajsze p:
sn: podluzna grahamka z ziarnami z maselkiem , sopocka pomidorkiem i ogorasem szklanka mleka 1,5% z kostka gorzkiej czeko ![]() jabłuszko 2sn: kilogram truskawek z cukrem i jogo naturalnym 200g z dwiema garsciami mieszanki studenckiej o: pomysl na "soczysta karkowke z ziemniakami " + mloda kapustka ![]() p: rozek czekoladowo śmietankowy , puding serduszko z sosem malinowym, princpolo orzechowe to duze k: dwie kromki chlebka z ziarnami z maselkiem serkiem zoltym i pomidorkiem , 3 ogorasy kiszone i tak wazylam sie wczoraj po 5 posilkach w spodniach koszulce staniku majtkach i kolczykach i bylo 45,3
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie chcę zakładać nowego wątku, a nie wiem gdzie się podpiąć z moim pytaniem,więc proszę o przeniesienie w razie czego.
Kiedyś dzięki wizażowi schudłam z 65 kg to 52. Obecnie ważę 58 (w czasie okresu 59)kg przy wzroście 173. Wiem, że BMI jest ok, ale powiedzcie tak szczerze...czy uważacie, że powinnam zrzucić te 3 kg? Przy wadze 52 wyglądałam zdecydowanie za chudo, nie chcę znów mieć wklęsłej klatki piersiowej. Ogólnie teraz czuję się dobrze, biust jest ładny, tyłek również, ale te boczki, brzuch i obwisłe ramiona... Myślicie, że same ćwiczenia mają sens? A może powinnam po prostu unikać jakichś potraw? (ostatnio jem wszystko, co popadnie, bardzo wiele niezdrowych rzeczy ). Co byście mi poradziły? |
|
|
|
#3683 |
|
Zadomowienie
|
Uważam, że nie powinnaś nic zrzucać. Skoro piszesz, że czujesz się dobrze w swoim ciele (tak to zrozumiałam), to nie ma najmniejszego sensu katować się odchudzaniem. Według mnie to czasem ma bardzo zgubne skutki. Zrzucać kilogramy trzeba wtedy, kiedy nasza waga ma zły wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Jednak jeśli ostatnio odżywiasz się trochę niezdrowo, to po prostu odpuść sobie fast foody, napoje gazowane, ogranicz słodkości, pij więcej wody i jedz dużo świeżych warzyw i owoców. Przy ładnej pogodzie możesz pojeździć na rowerze, pospacerować z psem czy koleżanką. Ba pewno poczujesz się lepiej i lekko, nawet jeśli waga wciąż będzie ta sama.
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
|
|
|
|
#3685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---- U 1.śn owsianka(stand.7ł., 1ł.otrębów, jabłko, spora garść daktyli) wymieszane z jogurtem ze zmiksowaną czerwoną porzeczką; kawałek babki migdałowej 2.śn 2 kromki chleba orkiszowego, posmarowane masłem z: -sałatą, wędliną, plastrem mozzareli, pomidorem -sałatą, plastrem twarogu, szpinakiem i musztardą w między czasie(w kawiarni) - koktajl malinowo-miętowy z kawałkami lodu (skład bliżej nieokreślony ) 3.śn sałatka owocowa-truskawki, jagody, jabłko i czarna porzeczka, trochę imbiru-wymieszane z homo nat.; herbatka ze skrzypu ![]() Obiad gulasz(?) z karkówki, ok.6ł. kaszy gryczanej, buraczki Kolacja 2 kromki grahama posmarowane masłem z: -sałata, wędlina, chrzan, pomidor -sałata, łosoś, ogórek, koperek + starte kilka ogórków kiszonych, cebula, pieprz i skropione oliwą Do oceny, oczywiście
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
u
ocenicie?proszę..
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#3688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
Tak z ciekawości daje do oceny - moje U
Bułka, połowa z twarogiem włoskim, połowa z wędzonym Mała miseczka truskawek i dwie morele (niedlugo po sniadaniu) Dwa dzwonki łososia na parze, do tego worek kaszy gryczanej Dwa jabłka i mała surówka Bułka, połowa z masłem orzechowym, połowa z serkiem wiejskim |
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
U/P
śn. 2 grube parówki drobiowe; 2 kromki krajana z masłem, sałatą, serem, pomidorem i bazylią, inka z mlekiem i cukrem jabłko IIśn. drożdżówa z serem i makiem oblana lukrem; miseczka truskawek z jogo nat. ob. miska zimnej zupy truskawkowej z kluseczkami lanymi; lazania ze szpinakiem, mozarella i żóltym serem(własnej roboty kilka kostek gorzkiej czeko, troche orzechów włoskich P: ok. 4 gałek lodów(2 czekoladowych z kawałkami czeko, 2 śmiet-truskaw.) w wafelkach , kilka garści ziemnych orzeszkówK: 2 kromy ze smalcem i ogórkami małosolnymi; miseczka makaronu zalana mleczkiem; kilka ciasteczek czekoladowych
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

(pycha)

, bo owoce też by się przydały, najlepiej gdzieś na pierwsze albo drugie śniadanie.
lubię takie rzeczy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

). Co byście mi poradziły?