|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Jakie mialas wyniki glukozy jak mozesz to mi napisz i czy bylas w szpitalu przez to czy tylko w poradni diabetologicznej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Rozeznanie
|
niezawsze tak byłam w szpitalu.
50g po godzinie miałam 151mg na czczo miałam 60 a 75g po 2 godzinach 152 mg Dostałam glukometr i musiałam 4 razy dziennie się kłuć i zapisywać wyniki |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy to do końca wina eformy, że te dzieci teraz takie są jakies popieprzone ![]() I własnie boję, się, że mimo moich najgorętszych chęci i starań moje dziecko będzie się stykać z tymi dziwadłami i że będzie chciało z nimi trzymać sztamę. Jakoś to będzie kurde, musi być ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Farminko, na pocieszenie powiem ci, że przedwczoraj byłam na wizycie u gina (34tydz.) i dr mówił, że dzidzia już jest w pełni zdolna do życia poza brzuszkiem mamusi, nawet bez inkubatorków ![]() A skoro jesteś 2 tyg starsza ode mnie ciążą to tym bardziej się nie martw, jak to lekarz mówi "dzidzia wychodzi wtedy kiedy jest na to gotowa" widocznie twoja czuje się na tyle dojrzała i rozwinięta, że chce wyjść ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zakorzenienie
|
Śliczne brzuszki
![]() Mnie właśnie mama przywiozła do domku, czekam na TZ i smigamy do SR.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak sobie wykminiłam,że wiele cech odziedziczyłam po babci jeśli chodzi o charakter,a nawet takie bardziej abstrakcyjne jak skłonność do proroczych snów,a ona wszystkie dzieci (3) rodziła w święta kościelne,więc może to też mam po niej i na Boże Ciało się rozpakuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Wtajemniczenie
|
czy ma ktoras z Was zylaki na wargach sromowych? mi zrobil sie jeden podczas ciazy... jakos ze 2 albo 3 mies temu i wtedy mi jakos strasznie nie dokuczal i zapomnialam o nim, a dzis jakos strasznie mnie meczy tak tepy bol... jakby jakies nowe sie robily...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zadomowienie
|
Ja mam 174cm, 81kg z rana, na plusie 10kg
![]() Odebralam wyniki badań ![]() ![]() ![]() Cukrzycy nie mam - na czczo - 75, po 1h obciążenie 50g - 116. Mocz i morfologia chyba też dobre, choć bardzo się nie znam - leukocyty, neutrocyty podwyższone a limfocyty i eozynocyty poniżej normy ... cokolwiek to znaczy. AAAA i kupilam jeszcze truskawki, bo tamte juz prawie zjadlam <łoł> Teraz już są po 4zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siala bariera dźwięku niezła jesteś ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() niestety na doopie opiete jak nie wiem a i w brzuchu ciasne ..... Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-02 o 14:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzieki dziewczyny za mile slowa nt brzuszka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3672 |
Wtajemniczenie
|
agravka ja nie mam pojęcia,bo ta okolica jest poza zasięgiem mojego wzroku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zadomowienie
|
hd udanego wyjazdu !!!
farminka rozumiem, ze mogl Cie ten bol zaniepokoic, ale raz jeszcze ja i itakasia Ci mowimy - nie pomylisz skurczow porodowych ![]() wiolek masz idealny brzuszek jak na swoj tydzien ![]() niezawsze a Twoj brzuszek to tak na poczatku mocno wyskoczyl, teraz widze wolniej rosnie itakasia jaka z Ciebie fajowa mamuska! idealnecialo trzymaj sie cieplo pilotka czeresnie mniaaaam! chyba musze kupic przez Ciebie teraz ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- anoxa jestes juz w domku?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3676 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam spagetii ide sie dzis umowic na cc ...mam nadzieje ze uda mi sie na 26.07 umowic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Rozeznanie
|
niezawsze nie martw się mnie do szpitala po znajomości wsadzili hehe więc może Ciebie nie dadzą, tylko będziesz musiała mieć dietę
|
![]() ![]() |
![]() |
#3678 |
Zakorzenienie
|
alguien anoxa po wyjściu pewnie u mamy czy siostry jeszcze posiedzi bo piesa tam miała
muminek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Rozeznanie
|
kup kup! ja sobie jeszcze pojem ale Ty juz na wylocie a potem to juz tylko dietka
![]()
![]() |
#3680 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() podaj mi ilość dni ze zwolnienia ( nie ważne że część była np w kwietniu, poprostu na ile dni zwolnienie dostałaś od gina) i swoj zarobek brutto a powiem ci ile dostałaś wypłaty ![]() farminka hahah no to faktycznie jutro by pasowało urodzić bo do kolejnego święta chyba kawałek ![]() Cytat:
zjadłam miche truskawek ze śmietana i chyba przesadziłam z tą śmietaną bo pół dużego opakowania ![]() tak to jest jak się jest pazernym ![]() i robi mi się krecha na brzuszku jeszcze nie strasznie ciemna ale już widoczna a miałam nadzieje, że mnie ominie ale może jednak ją polubię tak jak pępek ? ( na początku strasznie mi się nie podobały wystające a jak mój wylazł to już polubiłam ![]() muminek ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-06-02 o 15:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Konto usunięte
|
Kobietki,mam prośbę serdeczną. Zostały mi zakupy w aptece-no i przyznam szczerze,że nie wiem,co mam tam zakupić? Mogłybyście pomóc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19742868]Kobietki,mam prośbę serdeczną. Zostały mi zakupy w aptece-no i przyznam szczerze,że nie wiem,co mam tam zakupić? Mogłybyście pomóc ![]() ![]() Oczywiście- nie wszystkie MUSISZ kupować, ale możesz: -tantum rosa -gaziki do pępa -podkłady poporodowe jak nie masz -majtasy z siatki jak chcesz -sudocrem albo linomag albo inne coś na odparzenia -maść do sutków -ochronki silikonowe na sutki -spirytus, ale chyba go w aptece nie ma bo to ma być 70% i trzeba zrobić samemu, są też gotowe gaziki nasączone takim spirytem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Zadomowienie
|
Przyjechał kurier z pościelą!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Zakorzenienie
|
No wiesz..reszta ciała to co innego, bo mam bardzo "rozstąpione" uda, biodra i pupę, trochę piersi, dziś zauważyłam, że pod kolanami trochę też. Ale mimo mojej wiecznie wahającej się wagi o dziwo brzucha nigdy to nie dotknęło. Nie wiem jakim cudem...
#3686 |
Rozeznanie
|
itakasia, niezawsze, wiolek1 sliczne brzuszki
![]() po 45 minutach wkoncu was nadrobilam. ![]() mi lekarka ostatnio mowila ze przyszla do niej dziewczyna i na badaniu okazalo sie ze ma 8 cm rozwarcia i zadnych skurczy ani nic. jak sie dowiedziala to zaczynala panikowac ze do domu nie dojedzie a co dopiero do szpitala ale lekarka powiedziala ze jak pierwsze dziecko to i tak szybko nie wyjdzie zeby jechala spokojnie do domu, spakowala sie i do szpitala. chcialabym zeby mi tak lekarka powiedziala na badaniu przynajmniej mialabym mniej stresu ![]() zreszta raz jechalam autobusem, kolo mnie stala dziewczyna w ciazy, wyciagla komorke i dzwoni chyba do meza "sluchaj za pare godzin zaczne rodzic a lekarka kazala mi sie spakowac, jechac do szpitala i nie denerwowac, jak tu sie nie denrerwowac? wracaj do domu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() w każdym razie patrząc na to, że 1400 to powinnaś dostać wg moich obliczeń 924.56 zł. jeżeli liczyć że 1300 to wtedy wychodzi 858.48 zł ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- honolinka zależy jeszcze co kupiłaś w sklepie dzidziusiowym bo np patyczki można i w sklepie i w aptece ![]() - termometr - bephanten MAŚĆ ( na pupke po zmienie pieluszki i od razu na popękane sutki i nie trzeba zmywać) - sudocrem ( ale to w cięższych "przypadkach" nie na codzien tylko przy zapaleniach ) -frida i filtry -patyczni do uczu - waciki -spirytus albo leko albo octenisept - sól fizjologiczna do oczek i noska -podkłady na lożko do szpitala -wkładki laktacyjne - majtki poporodowe -podpadski ( podobno najlepsze bell one są ogroooomne ) -tantum rosa z 3-4 sztuki -kosmetyki dzidziusiowe no ale to wszytsko zależy co już masz bo wiele tych rzeczy mozna w sklepie kupić albo na allegro ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- halooooooo co tu taka cisza? :P Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-06-02 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie weszlam a tu pustki takie....
my troche przestawilismy meble w sypialni i zrobilo sie miejsce na jeszcze jedna komode ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60178613
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-06-02 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Wtajemniczenie
|
Jestem, jestem.
Czytam Was. Wczoraj trochę przesadziłam. Rano seminarium. Potem zakupy dzieciaczkowe. A późnym popołudniem okazało się, że muszę jechać pilnie na Uczelnię. No i byłam padnięta. Dzisiaj odpoczywam. Zaliczyłam już poobiednią drzemkę i teraz nie wiem co ze sobą zrobić.
#3690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.