|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Jakie mialas wyniki glukozy jak mozesz to mi napisz i czy bylas w szpitalu przez to czy tylko w poradni diabetologicznej? |
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
niezawsze tak byłam w szpitalu.
50g po godzinie miałam 151mg na czczo miałam 60 a 75g po 2 godzinach 152 mg Dostałam glukometr i musiałam 4 razy dziennie się kłuć i zapisywać wyniki |
|
|
|
#3665 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy to do końca wina eformy, że te dzieci teraz takie są jakies popieprzone Bo przecie inaczej nie da się tego nazwać.. ja znam nieliczne przypadki normalnych, cała reszta to jakieś dzikusy są.I własnie boję, się, że mimo moich najgorętszych chęci i starań moje dziecko będzie się stykać z tymi dziwadłami i że będzie chciało z nimi trzymać sztamę. Jakoś to będzie kurde, musi być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja się nie "chwaliłam" ale uwaga.. z 72 mam 98kg Zaczynam przekraczać barierę dźwięku xDFarminko, na pocieszenie powiem ci, że przedwczoraj byłam na wizycie u gina (34tydz.) i dr mówił, że dzidzia już jest w pełni zdolna do życia poza brzuszkiem mamusi, nawet bez inkubatorków ![]() A skoro jesteś 2 tyg starsza ode mnie ciążą to tym bardziej się nie martw, jak to lekarz mówi "dzidzia wychodzi wtedy kiedy jest na to gotowa" widocznie twoja czuje się na tyle dojrzała i rozwinięta, że chce wyjść niektóre wolniej się szykują i mamusie są przeterminowane a wtedy trzeba dzieciaczka wypędzać na siłę kroplówkami lub cesarkami
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||||
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne brzuszki
Mnie właśnie mama przywiozła do domku, czekam na TZ i smigamy do SR.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszyscy się jakoś nie mogą doczekaćTak sobie wykminiłam,że wiele cech odziedziczyłam po babci jeśli chodzi o charakter,a nawet takie bardziej abstrakcyjne jak skłonność do proroczych snów,a ona wszystkie dzieci (3) rodziła w święta kościelne,więc może to też mam po niej i na Boże Ciało się rozpakuję
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Wtajemniczenie
|
czy ma ktoras z Was zylaki na wargach sromowych? mi zrobil sie jeden podczas ciazy... jakos ze 2 albo 3 mies temu i wtedy mi jakos strasznie nie dokuczal i zapomnialam o nim, a dzis jakos strasznie mnie meczy tak tepy bol... jakby jakies nowe sie robily...
|
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 174cm, 81kg z rana, na plusie 10kg
Będziemy zrzucać razem heheOdebralam wyniki badań Cukrzycy nie mam - na czczo - 75, po 1h obciążenie 50g - 116. Mocz i morfologia chyba też dobre, choć bardzo się nie znam - leukocyty, neutrocyty podwyższone a limfocyty i eozynocyty poniżej normy ... cokolwiek to znaczy. AAAA i kupilam jeszcze truskawki, bo tamte juz prawie zjadlam <łoł> Teraz już są po 4zł
|
|
|
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamiętam siala bariera dźwięku niezła jesteś ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() niestety na doopie opiete jak nie wiem a i w brzuchu ciasne ..... Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-02 o 15:42 |
||
|
|
|
#3671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiec podobnie z tym, ze ja nie chce do szpitalaDzieki dziewczyny za mile slowa nt brzuszka |
||
|
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
agravka ja nie mam pojęcia,bo ta okolica jest poza zasięgiem mojego wzroku
Dzisiaj próbowałam się ogolić pomagając sobie lusterkiem to je rozwaliłam,więc już raczej nic nie zobaczę... Najwyżej położna i lekarz się usmieją jak zobaczą moją wersję ogolenia na czuja A te żylaki dają jakieś dolegliwości? Bo szczerze mówiąc w ogóle nie wiedziałam,że coś takiego istnieje...
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
hd udanego wyjazdu !!!
farminka rozumiem, ze mogl Cie ten bol zaniepokoic, ale raz jeszcze ja i itakasia Ci mowimy - nie pomylisz skurczow porodowych Naprawde beda regularne i coraz bardziej intensywne. Takze zdazysz na pewno do szpitala! wiolek masz idealny brzuszek jak na swoj tydzien ![]() niezawsze a Twoj brzuszek to tak na poczatku mocno wyskoczyl, teraz widze wolniej rosnie itakasia jaka z Ciebie fajowa mamuska! idealnecialo trzymaj sie cieplo pilotka czeresnie mniaaaam! chyba musze kupic przez Ciebie teraz ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- anoxa jestes juz w domku?? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam spagetii ide sie dzis umowic na cc ...mam nadzieje ze uda mi sie na 26.07 umowic trzymajcie kciuki
|
||
|
|
|
#3677 |
|
Rozeznanie
|
niezawsze nie martw się mnie do szpitala po znajomości wsadzili hehe więc może Ciebie nie dadzą, tylko będziesz musiała mieć dietę
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
alguien anoxa po wyjściu pewnie u mamy czy siostry jeszcze posiedzi bo piesa tam miała
muminek
|
|
|
|
#3679 |
|
Rozeznanie
|
kup kup! ja sobie jeszcze pojem ale Ty juz na wylocie a potem to juz tylko dietka
chyba czeresni nie mozna karmiąc niestety..
|
|
#3680 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() podaj mi ilość dni ze zwolnienia ( nie ważne że część była np w kwietniu, poprostu na ile dni zwolnienie dostałaś od gina) i swoj zarobek brutto a powiem ci ile dostałaś wypłaty i sprawdzisz czy się zgadza mój sposób. już kiedyś tak liczyłam bajce farminka hahah no to faktycznie jutro by pasowało urodzić bo do kolejnego święta chyba kawałek Cytat:
zjadłam miche truskawek ze śmietana i chyba przesadziłam z tą śmietaną bo pół dużego opakowania i czuje się bleeeeeeeee tak to jest jak się jest pazernym ![]() i robi mi się krecha na brzuszku jeszcze nie strasznie ciemna ale już widoczna a miałam nadzieje, że mnie ominie ale może jednak ją polubię tak jak pępek ? ( na początku strasznie mi się nie podobały wystające a jak mój wylazł to już polubiłam )muminek
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-06-02 o 16:09 |
||
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3682 |
|
Konto usunięte
|
Kobietki,mam prośbę serdeczną. Zostały mi zakupy w aptece-no i przyznam szczerze,że nie wiem,co mam tam zakupić? Mogłybyście pomóc
![]() ?
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że jak liczą zeszły rok to było praktycznie 1300 brutto---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19742868]Kobietki,mam prośbę serdeczną. Zostały mi zakupy w aptece-no i przyznam szczerze,że nie wiem,co mam tam zakupić? Mogłybyście pomóc ![]() ?[/QUOTE]Oczywiście- nie wszystkie MUSISZ kupować, ale możesz: -tantum rosa -gaziki do pępa -podkłady poporodowe jak nie masz -majtasy z siatki jak chcesz -sudocrem albo linomag albo inne coś na odparzenia -maść do sutków -ochronki silikonowe na sutki -spirytus, ale chyba go w aptece nie ma bo to ma być 70% i trzeba zrobić samemu, są też gotowe gaziki nasączone takim spirytem
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Przyjechał kurier z pościelą!!!
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz..reszta ciała to co innego, bo mam bardzo "rozstąpione" uda, biodra i pupę, trochę piersi, dziś zauważyłam, że pod kolanami trochę też. Ale mimo mojej wiecznie wahającej się wagi o dziwo brzucha nigdy to nie dotknęło. Nie wiem jakim cudem...
|
#3686 |
|
Rozeznanie
|
itakasia, niezawsze, wiolek1 sliczne brzuszki
po 45 minutach wkoncu was nadrobilam. ![]() mi lekarka ostatnio mowila ze przyszla do niej dziewczyna i na badaniu okazalo sie ze ma 8 cm rozwarcia i zadnych skurczy ani nic. jak sie dowiedziala to zaczynala panikowac ze do domu nie dojedzie a co dopiero do szpitala ale lekarka powiedziala ze jak pierwsze dziecko to i tak szybko nie wyjdzie zeby jechala spokojnie do domu, spakowala sie i do szpitala. chcialabym zeby mi tak lekarka powiedziala na badaniu przynajmniej mialabym mniej stresu ![]() zreszta raz jechalam autobusem, kolo mnie stala dziewczyna w ciazy, wyciagla komorke i dzwoni chyba do meza "sluchaj za pare godzin zaczne rodzic a lekarka kazala mi sie spakowac, jechac do szpitala i nie denerwowac, jak tu sie nie denrerwowac? wracaj do domu" |
|
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w każdym razie patrząc na to, że 1400 to powinnaś dostać wg moich obliczeń 924.56 zł. jeżeli liczyć że 1300 to wtedy wychodzi 858.48 zł ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- honolinka zależy jeszcze co kupiłaś w sklepie dzidziusiowym bo np patyczki można i w sklepie i w aptece ![]() - termometr - bephanten MAŚĆ ( na pupke po zmienie pieluszki i od razu na popękane sutki i nie trzeba zmywać) - sudocrem ( ale to w cięższych "przypadkach" nie na codzien tylko przy zapaleniach ) -frida i filtry -patyczni do uczu - waciki -spirytus albo leko albo octenisept - sól fizjologiczna do oczek i noska -podkłady na lożko do szpitala -wkładki laktacyjne - majtki poporodowe -podpadski ( podobno najlepsze bell one są ogroooomne ) -tantum rosa z 3-4 sztuki -kosmetyki dzidziusiowe no ale to wszytsko zależy co już masz bo wiele tych rzeczy mozna w sklepie kupić albo na allegro ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- halooooooo co tu taka cisza? :P Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-06-02 o 17:13 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie weszlam a tu pustki takie....
my troche przestawilismy meble w sypialni i zrobilo sie miejsce na jeszcze jedna komode w piatek damian pojedzie do ikei i kupi tahttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60178613
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-06-02 o 18:20 |
|
|
|
#3689 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem, jestem.
Czytam Was. Wczoraj trochę przesadziłam. Rano seminarium. Potem zakupy dzieciaczkowe. A późnym popołudniem okazało się, że muszę jechać pilnie na Uczelnię. No i byłam padnięta. Dzisiaj odpoczywam. Zaliczyłam już poobiednią drzemkę i teraz nie wiem co ze sobą zrobić.
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

, ale tydzień postu zrobił swoje i się odzwyczaiłam od słodyczy. dostałam skierowanie na badanie -hemoglobina glikowana cokolwiek to jest i za miesiąc do kontroli. A w szpitalu mnie straszyli, ile ja się też naczytałam jakie to niebezpieczne dla dziecka. Tylko, że niebezpieczne jest wtedy jak ktoś ma ok 200 tego cukru.

pokaże wam zdj z niedzieli
. Jeszcze nie wiem jak, ale załatwię
Ja się nie "chwaliłam" ale uwaga.. z 72 mam 98kg
nie pamiętam 

Pewnie dlatego tak mało, bo w maju było aż 12 dni wolnych
Jakos przezyję!
?