Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-04, 18:52   #3661
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2

Linka naprawde nic sie nie boj, to bedzie szybki zabieg i po wszystkim, trzymam kciuki kochana
Kasiu!! Anulka piekna!! ale masz racje przytyla i taka sie wikesza zrobila, ale dalej jest kruszynka! Cuddddooo
Carol filmik rewelacyjny kochana! Filipek tak cudownie gaworzy, mam nadzieje, ze niedlugo tez bede miala takiego maluszka. Musisz nakrecic wiecej takich filmikow!
ja sie czuje troche lepiej zadzwonilam do mojej naj psiapsioly w PL i pogadalysmy sobie, uspokoila mnei, powiedziala ze druga ciaza zazwyczaj przebiega dobrze, i ze co ma byc to i tak bedzie, wiem ze na pewno bedzie przy mnie zawsze wiec to najwazniejsze. I mam was.

Na razie zastanawiam sie czy juz mi tam cos w tym brzuszku uroslo

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 19:26   #3662
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

hej Wam!
ja się nie udzielam bo od jakiegoś czasu jest mi strasznie smutno i sama nie wiem dlaczego, chyba dlatego że zbliża się jesień...
generalnie nic się u mnie nie zmieniło poza tym że zdecydowałam się pojechać na zjazd szkolny i nie martwię się już tym że oblegani tam będą ludzie którzy już zostali rodzicami, jakoś staram się podchodzić do tego z ogromnym dystansem i aby nie wywlekać problemów jakie mamy ze spłodzeniem dziecka będę wszystkim mówić że po prostu nie staramy się o dziecko jeszcze, wszystko po to aby urywać temat i aby nie spodziewać się więcej pytań, mam tylko problem z doborem fajnej kiecki na tę okazję, mam jedną na oku ale nie wiem czy nie będzie za krótka, poza tym już się umówiłam z kumplem z klasy i kilkoma bezdzietnymi dziewczynami że po oficjalnej imprezie w szkole wyskoczymy na coś mocniejszego do pubu
poza tym od poniedziałku zaczynam kurs profesjonalnej fotografii i wideofilmowania, potrwa on do 1października i już się zastanawiam czy dobrze zrobiłam zapisując się na niego, bo jak się dowiedziałam nie potrzeba żadnego sprzętu więc obstawiam że to będzie miesiąc suchego wykładu i żadnej praktyki co nie do końca moim zdaniem jest fajne, no ale lepsze to niż nic.
Z tego co udało mi się nadrobić to wieści że Metropolitan urodziła więc GRATULACJE serdeczne, poza tym zdążyłam obejrzeć wszystkie nowe fotki, dzieciaczki i brzuszki prześliczne jak zawsze
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 09:43   #3663
kardashi
Zakorzenienie

hallo hallo co tu taka ciiiszaa?!?!

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:05   #3664
Linka24
Wtajemniczenie

Jak cisza to ja cos napiszehej mamki nadaje ze szpitalnego lozka! jest mi tu zimno i jezyk ucieka do tylka a taka glodna jestem. nie wiem kiedy ten zabieg.. no i tak czekam..
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:15   #3665
Carol77
Zakorzenienie

Hej kochane

Ale śpiacy dzień, nic sie nie chce....

Rinoa dobre podejście tak tzrymaj, ja wierzę, ze Ci sie wreszcie uda, zobaczysz!!! A zjazd dobry pomysł!

Linka bidoku nie powiedzieli Ci kiedy zabieg? Co za ............ehh szkoda słow, tzrymaj się dzielnie skarbie

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:19   #3666
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Linuś kurde no jakby ci powiedziec nie mogli ;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:39   #3667
Linka24
Wtajemniczenie

nie no zabieg dzis ale nie wiem o ktorej.. i boje sie bo nie wiem co mnie czeka...dzieki laski za kciuki.przydadza sie..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-06, 10:48   #3668
Carol77
Zakorzenienie

Linuś i tak o głodzie bidulko jesteś, masakra! Mogliby już Ci zrobić, nie stresowałabys sie tak bardzo tym czekaniem!Będzie dobrze

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-09-06, 11:13   #3669
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Hej laseczki!

No nie moge wczoraj nikt nic nie gadal,szok . Nas nie bylo cala niedziele, goscilismy sie u siostry tz-a, a po powrocie Ania byla marudna az wreszcie rozkrecila jej sie koleczka. Juz dlugo nic sie nie dzialo a tu znowu. Ale musialo jej tam niezle zalegac w brzuszku bo jak sie potem obudzila na karmienie w nocy to zjadla 70 ml i potem wszystko zwymiotowala w nasza posciel. Ale po tym usnela tak spokojnym snem i od tamtej pory juz widac ze jest jej duzo lepiej.

Tutaj pogoda jest po prostu straszna, az sie nie chce nic robic. Strasznie ciemny i deszczowy dzien, w domu mam pozapalane swiatla jakby to byl wieczor. Ani na spacer nie mozna pojsc, eh szkoda.

Linka kochanie trzymam mocno kciuki, bedzie dobrze skarbie

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 12:40   #3670
Gosiaro
Wtajemniczenie

Carol super filmik!!!Bardzo ladnie filipek mowi guuuuuuuuuuu.Ja tez nagrałam Maję jak sie smieje, ale jakosc moich filmikow nie dorasta twoim do pietJak mi sie uda to wkleje takie krociutkie na you tube.

Linka trzymam kciuki!!!

Kasiu sliczna Anulka i rzeczywiście rosnie jak na drozdzach!

Dzisiaj mamy szczepienia.Ale sie stresuje!!!!Majusia slodko spi i bidulka nawet nie wie co ja czeka...Mam nadzieje ze bedzie dzielna.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 12:52   #3671
skorpionek19
Rozeznanie

Cześć skarby

Melduję się i ja... nie odzywałam się bo nie czułam się najlepiej, złapałam doła i nie chciałam Wam tylko marudzić, marudzić... czuję się źle i ryczę od rana.. do tego dzisiaj dzień, w którym muszę kilka razy obrócić po moich stromych schodach... Wikę rano zaprowadziłam do przedszkola, zaraz muszę ją odebrać, potem na 16.00 znowu do przedszkola na zebranie - a muszę iść bo będą podpisywane dalsze umowy z panią dyrektor... a tż nie ma , bo w pracy...

Tak poza tym zaczęliśmy 35 tydz. więc kolejny do przodu.... Mały nadal nieobrócony....

Karolinko - Filuś cudowny

Linuś - trzymam kciuki: cmok:

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 12:55   #3672
kardashi
Zakorzenienie

Linka, trzymam kciuki, bedzie dobrze
A pewnie już jest po wszystkim

Brrryy jak ziiimno jest.
Muszę po 16 isć do księdza zapłacić i podać dane chrzestnych.

Wkurza mnie mama Tża..

Stary 2010-09-06, 13:58   #3673
Gosiaro
Wtajemniczenie

To wklejam linki do mojej smieszki, ale ostrzegam ze jakosc beznadziejna:

http://www.youtube.com/watch?v=TG6a2Iq_fGE
http://www.youtube.com/watch?v=ntiUW2y-lOE

Kardashi a co tesciowa przeskrobala?

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:24   #3674
sas
Wtajemniczenie

HEJ dziewczynki
Linus i jak kochana?? napewno juz jestes po
Carol Filip to cudak naprawde jest kochany
Rinoa mam nadzieje, ze bedziesz sie swietnie bawic na tym spotkanu i nie sadze kochana,zeby wszystcy twoi znajomi mieli juz malenstwa..ja mam w swoim wieku jak i starszych takich ktorzy nawet nie mysla o dzieciach jeszcze ale plan masz dobry hehe
Skorpionku a co to za jakies smuty cio?
ja oczywisice nic jeszcze nie wiem jesli chodzi o prace..jutro mamy rozmawiac..eh boje, ze uslysze to czego najbardziej sie obawiam chyba sie zalame naprawde...
poza tym dzisiaj z rana tz "zmusil" mnie do jazdy samochodem...ehhi to jeszcze sama jechalam za nim ..ale nawet bylo ok i ladnie zaparkowalam hehe nio ale i tak nadal mam takiego meg stracha ze szok
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:25   #3675
kardashi
Zakorzenienie

Alee słodkaa

Kuurde ale Wasze są malenkie
Moja jakaś już duża, prawie siedzi i ooo ;]

Eee .. Jak nie gada że za cienko małą ubieram to teraz gada mi ze powinnam kupić inną sukienke na chrzciny, z tiulami i falbanami

Stary 2010-09-06, 14:37   #3676
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Karolinko dziękuję za komplementy czekamy na zdjecia Twojego ślicznotka

A ja się martwię, ze mój szkrab je za dużo ale Twój ma pojemny żołądeczek, ja nie mogę! Mój dostaje 120 ml na 1 posiłek, może go głodzę? ale potrafi przespać 6h w nocy i po 3 w dzień więc chyba nie a od 8 września dostanie wiecej, nie chcę go tez przekarmic no i pokarm z piersi jest inny niz sztuczne mleczko i bejbiki moga go jesc i jesc
Dobrze kochana, ze już bóle Ci przeszły!! Ciekawa jestem co Ci lekarz na to da. Daj znac od razu.
Trzymam kciuki za wizytę Filusia! Na pewno wszystko będzie dobrze, my we wtorek na 9 rano idziemy do rehabilitantki. Tez jestem ciekawa co powie, bo Filip głowe trzyma super jak mam go na rekach, jak leży u mnie na brzusiu do bekania jak ja siedze to też już sobie pięknie radzi, ale jak go polożę na brzuchu to ni w ząb nie chce jej podnieść, wrzeszczy jak nie wiem, nie znosi leżenia na brzuchu! Jak ja

Dziękuję, ze pytasz kochana, moje jelita sa w opłakanym stanie, bolą i wzdęcia i zaparcia dalej mnie męczą jak nie wiem, do tego te wredne kolki wracają, musze uwazać żeby nie przegiać z długimi przerwami miedzy posiłkami, bo jest nieciekawie. No, ale cóż zrobić
A brzuś wisi worek taki brzydki się robi, ale umiem go super wciagnąć i zacznę ćwiczenia żeby się wchłonął szybko.

Filip własnie sie kapnął, ze guuuuuuuu można powtarzac i leży i grucha hehehhe jak sowa
No ja mojego ogólnie nie dokarmiam, tylko właśnie wieczorem jak jest zły to daje mu butelkę z moim mleczkiem, ale podobno swoim mleczkiem nie można przekarmić, on ogólnie to straszny głodomor jest.
Wizyta u rehabilitantki dobrze, wszystko jest wporządku, pokazała nam troszkę ćwiczeń które mogą przyspieszyć przekręcanie się na brzuszek i ogólnie taki które poprawiają rozwój ruchowy i wieczorem i rano mamy z Filusiem gimnastykę.
Na brzuszku jak leży to pięknie trzyma już główkę wysoko i nawet bardzo długo ją podtrzymuje

Dziś mam wizytę u internisty z wynikami gastroskopi zobaczymy co mi zaleci.

Linuś strasznie mi przykro że musiz iśc do szpitala no i jak tu wierzyć lekarza jak ciagle się słyszy że coś zpaprali. No ale mam nadzieje że teraz wszystko wyczszczą ibędzie dobrze.

Ja sie nie odzywałam tyle czasu bo wczoraj byliśmy z mężem w kinie i na kolacji bo dziś mamy rocznicę ślubu miło był tak razem

Po za ty samochód nam się popsuł i nie wiadomo co jest i znowu kolejne wydatki jak nie mamy kasy no ale chyba naprawimy go i sprzedajemy i kupujemy kombi bo pakowniejsze.

Kasiu ta Twoja córeczka prześliczna jest i taka malusie

Rozmawiałyście jeszcze o pazurkach, ja na początku piłowałam na króciutko, ale teraz już mam długie i wszystko przy Filipku robie z takimi długimi

Gosiu ślicznie się cieszy Twoja Majeczka

Anulko nie zamartwiaj się kochana, wiem jak Ci ciężko, wiem co przeszłaś, ale własnie dlatego na pewno już wszystko będzie dobrze

Tak po za tym mam jakiś kiepski humor dziś, i głowa mnie boli pewnie wszystko przez tę paskudną pogodę leje cały dzień i jest paskudnie
Jeszcze nie zgrałam zdjęć Filusia ale jak zgram to wam wrzucę, urusł już bardzo
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:56   #3677
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wiecie co?
wczoraj mi sie w momencie slabo zrobilo i krecilo w glowie tak ze szok, bekalam bez przerwy chyba z godzine i dzisiaj znowu sie kiepsko czuje, kreci mi sie w glowie i nawet nie za bardzo mam sile bawic sie z mala bo mi sie w tej glowie kreci
A.Camus
Stary 2010-09-06, 14:57   #3678
Linka24
Wtajemniczenie

Jestem,zyjeno nie było tragedi mimo to nie spalam i coś tam czułam ale do przeżycia. Ale taka fazę miałam że koniec jakbym półlitra sama obaliła Teraz odpoczywam. Dostałam jakiś zastrzyk w tyłek. No ale zostawiała mnie do jutra.
Stary 2010-09-06, 14:57   #3679
Darusiaaaa
Zakorzenienie

kardashi na tych filmikach blanka zuplnie inaczej niz na fotkach wyglada! jak nie ona! i jaki pulpecik
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-06, 15:04   #3680
kardashi
Zakorzenienie

Darusia na jakich filmikach?

Stary 2010-09-06, 15:09   #3681
Darusiaaaa
Zakorzenienie

kurde mialo byc do Gosiaro mowilam ze zakrecona jestem?! a do Ciebie mialam napisac ze moja matka tez ma syndrom ze malej wiecznie jest zimno i najlepiej jakby juz chodzila w kombinezonie!!!!
Sorki za pomylke
A.Camus
Stary 2010-09-06, 15:15   #3682
Linka24
Wtajemniczenie

a wogóle to ją dalej o suchym pysku.. Ale już nie czuje głoduzaraz mąż przywiezie mi jakiegoś schaboszczaka)
Stary 2010-09-06, 15:24   #3683
Carol77
Zakorzenienie

Gosiu jaka Majeczka jest słodka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! A jak się śmieje, cudowna!!! Ale kluseczka!!!!!!!!!!Powiem Wam,że dzieciaczki na cycusiu są grubsze od tych na butli takie pulpeciki przekochane!
A jakość filmików wcale nei jest zła kochana!!! I dziękuję w imieniu Filipka

Karolinko czekamy na wieści od lekarza!Super, ze Filuś pięknie rośnie i, ze wszystko z napięciem mięśniowym u niego dobrze! Ja jutro na 9 jade aż się boję...on nie lubi leżenia na brzuszku, jedynie jak na mnie leży po jedzonku, i nie chce za chiny tej głowy dzwignąć jak go klade na brzuch, tylko się drze,bo tego nie znosi ale tzryma ją ładnie jak jest na rękach w pionie, tylko tak gonoszęmusi obserwowac świat

Kasieńko kochanie pisz nawet jak nei masz humorku, na pewno wtedy Cie pocieszymy i poczujesz się lepiej!!
Ale się nabiegasz kochana, uważaj na siebie!!! A to, ze Kubuś się nei odwrócił, to żadna tragedia kotuś, najważniejsze, ze jest zdrowy!! Popatrz, my z Karolinką miałyśmy cc i żyjemy i wszystko jest dobrze, główka do góry!!

Linka super, ze juz po wszystkim!!!!!!!!!!Teraz odpoczywaj i wracaj do formy

Darusia
moze to z niskiego cisnienia te zawroty głowy???

A Metropolitan jest jeszcze w szpitalu, niestety ma bołe głowy po znieczuleniu podpajeczynowkowym i trzymają ja na obserwacji, mieli ja wypisac w niedziele,ale podobno jutro wyjdzie i od razu napisze na forum. Blaneczka jest kochaniutka i grzeczna. Macie pozdrowionka oczywiscie

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
a wogóle to ją dalej o suchym pysku.. Ale już nie czuje głoduzaraz mąż przywiezie mi jakiegoś schaboszczaka)
Bidoku ja nie jadłam 3 doby jak mialam cc

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-09-06, 15:36   #3684
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja 4 po wyrostku;p
A.Camus
Stary 2010-09-06, 15:58   #3685
Weronisia
Zakorzenienie

Hej kobietki.
Nie zaglądałam, bo w sobotę mąż wrócił niespodziewanie szybko i właściwie dopiero przed chwilą znowu pojechał, więc nie miałam nawet czasu włączyć kompa.

A dziś tyle z nim jeździłam i załatwiałam po urzędach, że ledwo żyję i moja nerka też, więc wpadłam tylko wam obwieścić, że zyję

Linka a jednak miałam rację Widzisz, dobrze, że poszłaś do lekarza. Masz już z głowy.
Dziwne, że musisz zostać do jutra. Ja wyszłam godzinę po zabiegu. A miałam pod pełną narkozą.

Zdjęcia i filmiki dzieciaczków cudne
Kiedy mój będzie taki fajny?

Idę poleżeć. Trzymajcie się.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:07   #3686
Carol77
Zakorzenienie

Moniczko i Weronisiu dziękuje w imieniu Fifika

Weronisiu Ty jestes niesamowita! Juz mi uciekaj odpoczywać!!

A ja Wam wklejam link do kolejnego filmiku jest kręcony bokiemdlatego tak dziwnie widać

http://www.youtube.com/watch?v=vCOcKvaghNM

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-09-06 o 17:09
Stary 2010-09-06, 17:45   #3687
Weronisia
Zakorzenienie

Carol Filipek jest przesłodki

A ja jedynie mogę pokazać moje zdjęcia z wczoraj. Mój brzuch przerósł brzucha mojego męża. Niedługo ja cała go przerosnę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-06, 17:47   #3688
Darusiaaaa
Zakorzenienie

slicznie wygladasz!!!
pamietasz moj na koniec? przeroslam cala rodzine;D
A.Camus
Stary 2010-09-06, 17:56   #3689
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
slicznie wygladasz!!!
pamietasz moj na koniec? przeroslam cala rodzine;D
Oj tak, pamiętam Mam nadzieję, że ciebie nie prześcignę

Idę chyba poleżeć na podłodze. Już od paru dni tak potwornie nawala mi krąg piersiowy, że mam problem z oddychaniem. Boli jak cholera i nie wiem co z tym zrobić. Kiedys jak mnie tak bolało, to się kładłam na brzuchu, a córka deptała mi po plecach tak długo, aż ten krąg wskoczył na swoje miejsce. A teraz? Nie ma się jak położyć na brzuchu

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-09-06 o 17:58
Stary 2010-09-06, 18:18   #3690
skorpionek19
Rozeznanie

Karolinko - Ależ Filipek ślicznie rozmawiaklaski : Poleciały mi łezki jak patrzę na Twoje maleństwo, tak niedawno zamartwiałaś się jeszcze o ciążę, a skarb już z mamcią rozmawia

Gosiu - ależ Majeczka pięknie się śmieje.. oj będzie chłopców czarowała tym uśmiechem

A ja wróciłam z zebrania, to chodzenie, siedzenie na mini, twardym krzesełku niemal 1,5 wykończyło mnie do reszty... przyszłam i musiałam sie położyć... Pogoda do du.... zimno, deszcz... wr.... Humorek cały czas kiepski...

Weronisiu - oj biedaku współczuję Tobie tych bóli, jeszcze niestety troszkę musimy się pomęczyć, a na zdjęciach wyglądasz ślicznie

Darusia - może to ta paskudna pogoda tak działa, te wahania ciśnień są wręcz zabójcze..!!!

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości