|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22708239]
Choć karmienie łyżeczką jest w ostatnich dniach bardzo trudne, jak tylko dotknę łyżeczką ust Tymka, to on od razu łapie łyżeczke i pcha ją do buzi, gryzie, macha nią, znów gryzie.... ![]() To dziś dałam mu własną łyżeczkę, mając nadzieję go jakos nakarmić, gdy on będzie wcinał swoja łyżeczkę- większej katastrofy marchewkowej jeszcze nie było... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() super wygląda w tej marchewce ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-10-16 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi odnośnie usypiania
![]() Wcześniej nie miałam tego problemu. Zwalam to na ząbki i skok ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22708239] To dziś dałam mu własną łyżeczkę, mając nadzieję go jakos nakarmić, gdy on będzie wcinał swoja łyżeczkę- większej katastrofy marchewkowej jeszcze nie było... ![]() Bosko ![]() My mamy taka lampeczkę wtykaną do kontaktu.
![]() |
#3663 |
Zakorzenienie
|
My też mamy lampkę. Na razie taką nocną, zwykłą, stoi pod łóżeczkiem, za przybornikiem powieszonym na szczeblach, więc daje bardzo mało światła.
A potem taką do kontaktu wsadzimy, tyle że ona jasno świeci i dumam co z nią zrobić, chyba za łóżeczkiem wetknę, bo tam jest kontakt też, może to przytłumi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zadomowienie
|
Co do lampek nocnych to ja mam taką jak na zdjęciu. Mam ją w łazience, żeby w nocy jak korzystam nie rozbudzało mnie ostre światło, ale pewnie dokupię też do pokoju małego wkrótce, bo ona gdzieś dyszkę kosztuje, a fajna jest bo słabo świeci i zużywa 1W tylko.
![]() Leoś Tymek super marchewkowy chłopak ![]() Ja dziś wstałam wcześniej, bo o tak jest jak człowiek mógłby sobie pospać dłużej to się zrywa wcześnie, a jak trzeba spać to by wstał. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Mamy podobną lampkę ![]() Moje dziecię obudziło się w nocy o 2.20 i stwierdziło, że sobie pogada ![]() ![]() Miłej niedzieli ![]() ![]()
#3666 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | ||
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22708239]Moje dziecię od kilku dni ma mega głód na mleko.
![]() ![]() do tego raz dziennie pół sloiczka. Choć karmienie łyżeczką jest w ostatnich dniach bardzo trudne, jak tylko dotknę łyżeczką ust Tymka, to on od razu łapie łyżeczke i pcha ją do buzi, gryzie, macha nią, znów gryzie.... ![]() To dziś dałam mu własną łyżeczkę, mając nadzieję go jakos nakarmić, gdy on będzie wcinał swoja łyżeczkę- większej katastrofy marchewkowej jeszcze nie było... ![]() moj zjada jak ma dobry dzien kolo 800 ml Tymus super!! i jaki szczesliwy ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za serduszko ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22706011]Pełnia nie. Wiem! zauroczyli nam dzieci ![]() ![]() Właśnie pół godziny spędzilam przy łóżeczku, szydełkując po ciemku i kołysanki śpiewając ![]() aaa pelnia?? tfu tfu tfu ![]() Cytat:
podeslij linka do tego organizera, lubie takie bajerki ![]() ================ heja nocka w miare, wczoraj bez kolacji maly padl, ja z nim, o 2 pobudka, cala butla mleka, 6.30 pobudka cala butla mleka, teraz przysnal z malzem, ale slysze, ze juz sobie gadula a malz pewnie spi ![]() Stefek zasypia i spi po ciemku, mala lampeczka jest tylko w nadajniku naszej niani, ktora stoi na oknie, jak tylko zapale mala lampke nocna w pokoju maly zaczyna sie krecic ![]() ladne sloneczko dzis wyszlo, ale na termometrze 0 stopni, brrrrr a do mnie znowu przykleily sie 'himoroidy' tfuuuuu (moze tez odurocze), przeklete badziestwo ![]() aaa i podziwiam mamy, ktore maja mega cierpliwosc do swoich maluchow, nie irytuja sie, spokojnie mowia, mnie to rozrywa od srodka ![]() ![]() szaja, gdyby te zdjecia byly kolorowe to dalabym sie nabrac, KOPIA! my niedlugo do kosciolka, potem kolejny obiadek u kolejnych znajomych, sie ostatnio udaje NIE gotowac w niedziele ![]() ![]() milego dnia bez marudkow
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Konto usunięte
|
Lea, marchewkowy Tymek kapitalny
![]() Agu zasypia po ciemku, śpi też. Ale do nowego mieszkania chcę jakąś lampkę kupić, coby czytanie wieczorne było no i do przewijania też. Justin, no kopia, kopia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zadomowienie
|
szaja dzięki za link ,zakupię niekapek
![]() ![]() lea35 przepięknie wygląda w tej marchewce..hi hi marchewkowy potworek... ![]() ![]() organizer mamy ![]() ![]() i za każdym razem są zdziwieni ,ze ja z wózkiem włąśnie na to miejsce się ustawiam ![]() A wczoraj miły dzień,przyjechały dwie kumpelki i pojechałyśmy na kawusię i lody..oczywiście z małym ![]() ![]() Jakie gryzaki kupujecie dla dzieci?Mój jeszcze sam nie trzyma i mam problem ![]() Miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() A co do autobusów to już pomijam ludzi w nim, ale rozwalają mnie babcie z wózkami, bo nie rozumieją że trzeba się przesunąć żeby się kolejny wózek zmieścił. Ważne że one jadą i już. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny - pomocy.
ostateczna wersja płaczu w kąpieli ustaliła się wczoraj. po włożeniu do wody pupa Ewci zrobiła się czerwona - pas dokładnie taki jak ta zielona perfumowana wkładka w pampkach. czyli mamy uczulenie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3672 |
Konto usunięte
|
Smarować, i ja bym na 2-3 dni kąpała w samej wodzie, coby niepotrzebnie na inne chemikalia nie narażać. Buziaki w ten tyłek odparzony
![]() A my dzisiaj 5 miesięcy kończymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Zadomowienie
|
na życzenie podaje linka do organizera
![]() no i jak pisałam organizer mam ale nie moge sie zorganizowac żeby go uzupełnic ![]() http://www.dzieciecakraina.com.pl/Or...rioko-985.html mąż mi dziś wyjeżdża ![]() Młodą wczoraj prawie godzine usypiałam - niby spała ale ciągle sie kreciła na wszystkie strony i tak jest ostatnio co wieczór ![]() do tego wczoraj do 24tej budziła nas co godzine ![]() po za tym jest ok ale widze że klujące sie zeby doprowadzają ją do szału..i ja też czasem trace cierpliwośc ...
#3674 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22706434]Oolciu, wybacz, ale ja w to po prostu nie wierzę
![]() ![]() jasne ze o tym pomyslałam,ale bylismy na tym weselu tylko na obiedzie i deserze(w sumie 3 h),w samochodzie caly czas spał,na mszy tez, wiec zmeczony nie byl. rozumiem ze w to nie wierzysz,ja tez nie wierzylam, dopoki nie podzialało te smieszne plucie ![]() w domu bylismy i 3 godziny płakał, nawe piersi nie chcial, noszenie przez tatusia go nie uspokoilo, dopiero te smieszne odczarowywanie ![]() ale niewazne ![]() u nas noc jak zawsze,zasnał przed 21wsza, tylko obudzil sie o 1.20 ![]() ![]() teraz smacznie spi( pół godzinna drzemka po śniadaniowa) od rana bierze wszystko co popadnie do buźki, wziełam go na ręce to mi sie w szyje wessał mały wampirek ![]() pogoda nie zaciekawa ale spacer po obiedzie musowo musimy odbyc ![]() milej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
no to nadrabiam
Szaja - dzięki za radę. Agu jak skóra zdarta z Ciebie. u nas Ewcia to raczej cały tatuś, ale są i tacy, którzy twierdzą, że ze mnie też coś ma. muszę odgrzebać swój album z dzieciństwa, żeby móc porównać. tylko w którym kartonie z całej sterty szukać? hm... nie wiem kiedy w końcu wyjdziemy z tego poremontowego bałaganu... witam nową mamuśkę! marchewkowy Tymek mnie rozbroił ![]() spadam się ogarnąć póki Ewcia śpi. a propos usypiania. w dzień średnio po 2h od pobudki Ewcia robi się zmęczona. nie ziewa, czasem trze oczka, a najczęściej po prostu robi się marudna i popłakuje. próbuję wtedy zmienić jej pozycję, otoczenie, ale jeżeli i u mnie na rękach kwili, to dla mnie znak, że jest śpiąca. odkładam ją wtedy do łózeczka turystycznego. a ponieważ moje dziecko nigdy nie miało w pakiecie samodzielnego usypiania, to jej w tym pomagam. u nas działa klepanie lub głaskanie po pupie i rytmiczne powtarzanie "ciiiiiiiiiiii"(bo śpimy na brzuchu). drugą rękę często delikatnie trzymam na pleckach na wysokości łopatek. czasem wystarczy 3-5 minut, a czasem 20, zalezy czy w odpowiednim monencie zorientuję się, żeby ją położyć. wieczorem zasypia przy karmieniu lub odbijaniu (już po kąpieli), odkładam ją do łóżeczka i śpi. czasem wybudzi się przy odkładaniu i albo po chwili usypia sama, albo pomagam jej tak samo jak w dzień. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- moje dziecko śpi już 50 minut. szok. zwłaszcza, że noc też fajna była. ![]() małż wrócił z pieluszkami, mam nadzieję, że wkróce nastąpi poprawa. na noc założyliśmy huggisy, które wygrzebałam z torby. przy każdej zmianie peluszki smaruję grubo bepanthenem. polecacie ewentualnie coś innego? linomag? alantan? chyba mają to samo działanie? w razie czego jeszcze mam sudocrem. Parrotka - Ty chyba miałaś problem uczulenia na pampki? doradzisz coś jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
#3676 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla dorosłego to TYLKO. Dla maluszka - to AŻ. Nie ma tu innego wytłumaczenia. A płacz w domu był dalej, bo taki maluch im bardziej zmęczony, tym bardziej płacze. Naprawdę tego nie wiesz? Nie plucie podziałało, litości, 21 wiek mamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Muszę się pozbierać na spacer zaraz, pogoda brzydka, ale co tam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22712013]
A my dzisiaj 5 miesięcy kończymy ![]() ![]() Wszystkiego naj. ![]() Cytat:
_____________ Właśnie zobaczyłam wycinki z nowego teledysku M. Cyrus. ![]() ![]() Bosszsz... ja chce się jeszcze raz urodzić. 200 lat temu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3678 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() impreza udana ![]() Oolcia86 witaj ![]() szaja jak bliźniaczki jednojajowe ![]() ![]() lea mały smakosz ![]() margo ja polecam jeszcze mączkę ziemniaczaną - zasypać i zostawić pupę na wierzchu silpe ja i tak cię podziwiam, że sama świetnie dajesz sobie radę ![]() bratkab na pewno dasz radę! nie ma innej opcji! ![]() była jeszcze mowa o gryzaczkach - mój dopiero uczy się trzymacz rączką i kupiłam gryzak z rossmana, takie małe kółeczko i Wiktor daje sobie z nim radę. U nas to chyba jednak zęby idą bo ślinotok taki, że nie nadążę za nim wycierać, zostawia ślady jak ośmiornica hehe
#3679 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22713309]Dla dorosłego to TYLKO. Dla maluszka - to AŻ. Nie ma tu innego wytłumaczenia. A płacz w domu był dalej, bo taki maluch im bardziej zmęczony, tym bardziej płacze. Naprawdę tego nie wiesz? Nie plucie podziałało, litości, 21 wiek mamy
![]() Muszę się pozbierać na spacer zaraz, pogoda brzydka, ale co tam ![]() Uparta jesteś. ![]() ![]() ![]() U mnie też kijowo, buro, wygląda jakby miało lunąć za minutę. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-10-17 o 11:56 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22713309]Muszę się pozbierać na spacer zaraz, pogoda brzydka, ale co tam
![]() Ja też, ja też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Konto usunięte
|
Gryzak - mamy canpola, ale i tak najlepiej gryzie się własne palce
![]() Kropka, noż kurka, pracuję z dziećmi upośledzonymi, przyzwyczaiłam się do powtarzania w koło Macieju tego samego ![]() Bratku, zapraszam, pójdziemy na zamek spacerować ![]() Mała właśnie usnęła. Oporządzałam się w łazience, ta w bujaku obserwowała, zaczęła w końcu ziewać, to na razie położyłam lulu, po drzemce wyjdziemy. Pomalowałam sobie oczy na turkus w połączeniu z szarofioletowym - nawet, nawet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szaja! Atak klonów ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22714862]
Kropka, noż kurka, pracuję z dziećmi upośledzonymi, przyzwyczaiłam się do powtarzania w koło Macieju tego samego ![]() Bratku, zapraszam, pójdziemy na zamek spacerować. Pomalowałam sobie oczy na turkus w połączeniu z szarofioletowym - nawet, nawet ![]() ![]() Ja też scem. ![]() Dzisiaj wyjście na elegancko? ![]() ![]() Dziecię wstało, zjadło i się zbieramy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewcia spała 1,5h, a ja zamiast coś działać, to głównie czekałam aż sie wybudzi ![]() Kropka - ile stopni musi być, żeby dziecko z gołym tyłkiem położyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Konto usunięte
|
Kropka, pisz kiedy P. ma wolne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chichocze, chichocze. Szczerze powiem że po całym dniu chichotów głowa mnie nieraz boli ![]() Cytat:
U nas też od jakiegoś czasu problem z zasypianiem. Wtedy biorę na rączki, przytulam i śpiewam 'aaa kotki dwa.. '.. albo mruczę. Moment śpi. Ale przy zasypianiu na noc nie ma problemu ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22706201]Coś wam pokażę: Klony ![]() Beeez kituuu! [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22708239]my śpimy po ciemku, a jak chce Tymka zobaczyć, to komórką świecę. ![]() Moje dziecię od kilku dni ma mega głód na mleko. ![]() ![]() do tego raz dziennie pół sloiczka. Choć karmienie łyżeczką jest w ostatnich dniach bardzo trudne, jak tylko dotknę łyżeczką ust Tymka, to on od razu łapie łyżeczke i pcha ją do buzi, gryzie, macha nią, znów gryzie.... ![]() To dziś dałam mu własną łyżeczkę, mając nadzieję go jakos nakarmić, gdy on będzie wcinał swoja łyżeczkę- większej katastrofy marchewkowej jeszcze nie było... ![]() Ja też śpię po ciemku ![]() ![]() Cytat:
Gryzaków Blanka nie lubi. Mialam jakiś zwykły z Canpola ale nie chce go gryźć. ![]() ![]() Blanka zaczyna mi się 'czołgać' ![]() Na brzuszku ją kładę, ona pupa do góry, odpycha się nóżkami i pyk do przodu ![]() a po za tym, widzę że stopy ją nie interesują ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
tak, to jest bezczelne. Ja rzadko jeżdżę autobusem z wózkiem ( najczęściej w chuście), ale jak juz jadę, to po rpostu wsiadam i pytam, czy mogliby się posunać, bo chce wózkiem wjechac tam, gdzie jego miejsce. Oczywiście oburzone miny mają, ale posuwają się. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22707785]najlepszosci dla Luizki. ![]() ![]() i dla Danielka. ![]() ![]() jakie słodkie uśmiechy. ![]() ja też... i co z tego? ![]() ![]() tak, zgadza się, bo wystarczy tylko reką mocniej sie odepchnąć od podłoża. ![]() ![]() witaj. ![]() podaj mi pełne dane, w takiej formie, jak sa na pierwszej stronie, to dopiszę Was do listy. Trzymam kciuki za serduszko Kacperka. przytulam mocno i chwilke kołyszę, po minucie już śpi. lub w wózek i jeżdżę przez próg- efekt ten sam. ![]() ![]() ![]() ja tez. Mam stary, rozklekotany wózek, po kuzynce, tylko do usypiania w domu. Jeszcze niedawno sam zasypiał,t ylko ajk go do tego wózka wkłądałam, a teraz musze znów pzrez próg jexdzic. Ale w sumie - to 2 minuty i śpi. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
niezłe ![]() my mamy wymysloną: skandowanie: tututututu-stara baba- tututututu stary dziadek - i tak powtarzać. do usr**ej śmierci ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
może prowizorycznie coś zarzucić na nią?? jeśli am jakiś czas krótki swiecić pod twoją kontrola?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3688 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zakorzenienie
|
jak dokładnie wygląda ciemieniucha? bo chyba jeszcze i to nam się przyplątało...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22714862]Bratku, zapraszam, pójdziemy na zamek spacerować
![]() Oj za późno przeczytałam ![]() Cudowny dzień - dziś mały zaczął tak jakby bulgotać śliną, myśmy myśleli na początku że się bawi a to było pierwsze nieporadne jeszcze gu-gu. Super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.