|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV
SUCHA SKÓRA ZIMĄ
Sucha skóra jest największym zmarzluchem. Tak ja ty potrzebuje ochrony przed zimnem. Wiatr i mróz jeszcze bardziej ją wysuszą. Jeśli więc masz suchą skórę, „ubierz” ją ciepło na zimę. Zrób przegląd swojej kosmetyczki: na początek wyeliminuj z niej kosmetyki z alkoholem – one najbardziej wysuszają suchą skórę. Cera potrzebuje teraz cięższych, ochronnych kremów, łagodniejszego demakijażu i silnego nawilżania w nocy. Systematyczność w pielęgnacji i zimowej ochronie, dieta obfita w owoce, warzywa, czerwone mięso wystarczy, by skóra pozostała w dobrej kondycji aż do wiosny. Rano: 1. Nie myj twarzy wodą z kranu! Zamiast niej płucz buzię przegotowaną wodą albo nawilżającym tonikiem. 2. Podczas silnych mrozów unikaj kremów matujących (zwłaszcza zawierających alkohol!). Zrezygnuj również z bardzo tłustych kremów, które mogą sprzyjać zatykaniu się porów i powstawaniu zmian trądzikowych. Idealny będzie za to bogaty, półtłusty krem odżywczo - ochronny z wysokim filtrem przeciwsłonecznym. 3. Na krem nałóż podkład w kremie lub w kompakcie – będzie on kolejną warstwą ochronną. Cieniutka warstwa pudru (na gęsty podkład najlepiej sypkiego i transparentnego) upiększy makijaż i dodatkowo otuli wrażliwą cerę. 4. Wychodząc na zewnątrz pamiętaj o czapce – bez niej skóra jest zdecydowanie bardziej narażona na przemarznięcie i wysuszenie. W ciągu dnia: Po dniu spędzonym na mroźnym powietrzu umyj twarz wodą micelarną i zastosuj grubą warstwę łagodzącego, nawilżającego preparatu, najlepiej nawilżającego dermokosmetyku (czyli kosmetyku leczniczego) o neutralnym, nie drażniącym skóry składzie. Wieczorem: Do demakijażu używaj wyłącznie mleczka i nawilżającego toniku (przy suchej skórze pozbądź się żelu do mycia twarzy – dodatkowo może zubożyć warstwę lipidową skóry). Po demakijażu zastosuj nawilżającą maseczkę – wskazana jest nawet codziennie! Na noc nakładaj nawilżające serum oraz gęsty, nawilżający krem odżywczy z witaminami i wyciągami roślinnymi.
#3662 |
Zakorzenienie
|
caate wiesz,gdzie można kupić we Wrocku dermacol?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() marta 85 ciekawy ten artykuł, jak mi sie jedwab skonczy to wypróbuję pomysł z oliwą z oliwek XD caate mi w ogóle się nie podobają paznokcie takie ![]() ![]() blondyneczka przyjęłam zaproszenie ![]() ![]() wczoraj mój chrześniak 3 letni oglądał ze mną katalog avonu i cieszył jak jakaś zapachowa strona była. no i zamówił sobie truskawkowy żel pod prysznic dla dzieci ![]() ![]() -"ciuciu... uciekł mi powietrz z kół i mam fapcia" > moje ulubione ![]() ![]() -"tatoooo kup mi faśme klejącą albo kaska ochronnego bo bede strażakiem" itd itp rewelacja ![]()
#3664 |
Wtajemniczenie
|
Domowe przepisy na piękno
Płukanka brzozowa na przyciemnienie włosów Przepis: Zalej wrzątkiem herbatę z kory brzozy i odstaw na dwie godziny. Przecedź i wypłucz w niej dokładnie włosy. Po dwóch godzinach spłucz letnią wodą. Jak to działa: Barwniki zawarte w wyciągu z brzozy stopniowo przyciemniają włosy. Warto pamiętać, że to nie farba, dlatego efekt widoczny jest dopiero po kilku zabiegach. Zamiast herbaty z brzozy można też użyć wyciągu z kory dębu. Blondynki mogą w podobny sposób zastosować wyciąg z rumianku. Dzięki temu uzyskają złociste refleksy we włosach. Maseczka cytrusowa na gładką cerę Przepis: Utrzyj pół jabłka i zmieszaj z kilkoma kroplami soku z cytryny lub grejpfruta. Następnie dodaj łyżkę miodu. Maseczkę nałóż na twarz na 10-15 minut, a potem zmyj. Jak to działa: Owoce, zwłaszcza cytrusy, zawierają alfa- i betahydroksykwasy, które delikatnie złuszczają naskórek, zwężają pory, a także wyrównują kolor skóry. Taką maseczkę warto nakładać na twarz wieczorem. Aby nie podrażnić skóry, najlepiej stosować ją maksymalnie dwa razy w tygodniu. W trakcie kuracji należy chronić twarz kremem z filtrem UV. Olejek cynamonowy do powiększania ust Przepis: Do wazeliny albo balsamu do ust dolej kropelkę olejku cynamonowego. Dokładnie wymieszaj. W ten sposób uzyskasz błyszczyk powiększający wargi. Jak to działa: Cynamon to obok chilli oraz pieprzu jeden z najczęstszych składników pomadek powiększających usta. Delikatnie drażni wargi, dzięki czemu stają się lekko zaczerwienione i pełniejsze. Ten składnik może jednak uczulać, dlatego przed pierwszym użyciem warto wykonać próbę uczuleniową na małym fragmencie ust. Maseczka z białka jajka ściągająca i napinająca cerę Przepis: Białko z jednego jajka zmieszaj z sokiem z 1/2 cytryny. Ubij na gęstą pianę. Nałóż na twarz na 15 minut i zmyj ciepłą wodą. Jak to działa: Białko jaja kurzego silnie ściąga i napina skórę. Dodatkowo zawarty w cytrynie kwas cytrynowy rozjaśnia cerę i sprawia, że staje się gładsza. Efekt widoczny jest od razu. Aby zmniejszyć pory i ujędrnić skórę, maseczkę najlepiej stosować raz w tygodniu. Doskonale sprawdzi się także przed wielkim wyjściem. Płyn z żurawin na wypryski Przepis: Łyżkę cząbru (najlepiej świeżego, ale może być też suszony) zalej ciepłą wodą i odstaw na 15 minut. Następnie zmiksuj pół filiżanki żurawin. Wszystkie składniki zmieszaj ze sobą. Preparat nakładaj bezpośrednio na krostki. Można też zanurzyć płatek kosmetyczny w płynie i przyłożyć do wyprysku na 15 minut. Jak to działa: Żurawina i cząber mają działanie przeciwbakteryjne, dlatego szybko zwalczają krostki. Ponadto w owocach żurawiny jest wysokie stężenie witaminy C, która delikatnie rozjaśnia skórę. Preparat należy stosować ostrożnie i nie nakładać go na całą twarz. Trzeba też uważać na oczy, bo kosmetyk może je podrażniać. Krem z miodem odżywiający dłonie Przepis: Do małej miseczki wlej po dwie łyżeczki: olejku migdałowego, olejku jojoba, oliwy z oliwek oraz miodu. Starannie wymieszaj. Następnie nałóż na 15 minut na całe dłonie, zwracając szczególną uwagę na skórki i okolice paznokci. Jak to działa: Miód bardzo silnie nawilża i regeneruje zniszczoną skórę. Natomiast olejki zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, które dobrze natłuszczają naskórek. Peeling z cukru na szorstkie pięty Przepis: Pół filiżanki cukru zmieszaj z dwoma łyżeczkami oliwy. Dodaj sok z połowy cytryny. Nałóż peeling na stopy i dobrze je wymasuj. Aby pięty były gładkie, warto je złuszczać raz w tygodniu. Jak to działa: Kryształki cukru złuszczają zrogowaciały naskórek, a oliwa – natłuszcza. Olejek rycynowy na wydłużenie rzęs Przepis: Olejek rycynowy można kupić w aptece lub sklepie zielarskim. Do jego nałożenia potrzebna jest czysta szczoteczka do tuszu lub odżywki do rzęs. Wystarczy nałożyć na nią olejek i wyczesać włoski, przeciągając po nich szczoteczką dwa-trzy razy. Zabieg wykonaj wieczorem, a rano przemyj powieki mleczkiem do demakijażu. Jak to działa: Taka odżywka silnie natłuszcza rzęsy. Sprawia, że szybciej rosną i są gęstsze. Jeśli kupimy rafinowany olejek, możemy trzymać go na półce w łazience. W innym wypadku musimy przechowywać go w lodówce. Jednak nie dłużej niż pół roku. Po tym czasie nie nadaje się do użycia. Wybielająca kąpiel dla paznokci Przepis: Sok z połowy cytryny zmieszaj z filiżanką ciepłej wody. W takiej kąpieli zanurz dłonie na około 15 minut. Dla widocznego efektu zabieg warto powtarzać przynajmniej raz w tygodniu. Jak to działa: Zawarty w cytrynie kwas cytrynowy lekko rozjaśnia płytki paznokciowe. Wybiela także niewielkie przebarwienia na skórze dłoni. Pomaga również zwalczyć trudne do usunięcia zażółcenia paznokci, które często pozostają np. po zmyciu ciemnego lakieru. Maseczka z żółtka na błyszczące włosy Przepis: Zmieszaj jedno żółtko, łyżkę olejku rycynowego i kilka kropli soku z cytryny. Maseczkę wmasuj we włosy, przykryj folią i owiń głowę ręcznikiem. Pozostaw na godzinę, a potem dokładnie zmyj szamponem. Aby włosy nie były przyklapnięte, warto umyć je nawet dwa razy. Jak to działa: To świetna kuracja odżywcza dla włosów. Maseczka zawiera m.in witaminy A i E, a także lecytynę, cukry, lipidy, proteiny i kwas cytrynowy. Wszystkie te substancje poprawiają kondycję włosów. Stają się one gładsze i bardziej błyszczące.
#3665 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie mów nawet. Dzisiaj wyjątkowo użyłam kremu rano, może to ochroni twarz chociaż troszkę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zakorzenienie
|
Shadii ja zaraz wkleję foto do albumu mojej czapki ;p zdj co prawda z zeszłego roku no ale dla Ciebie wszystko
![]()
#3667 |
Zakorzenienie
|
bosheeee jakiego mam lenia dzisiaj
![]()
![]() |
#3668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
wkleiłam ;p luknij
![]()
#3670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | ||
CABIN CREW
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie wróciłam do domu i mam zamiar dziś zrobić sobie meeeega długą kąpiel bo tak zmarzłam że szok...
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Zakorzenienie
|
jak wam tak rosnie to i moze mi urosnie
![]() ![]()
#3674 |
CABIN CREW
|
Shadii- jest foto
![]()
![]() |
#3675 | |
Marcelover ♥♥♥
|
czesc
![]() ![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() A u mnie dziś takie urwanie głowy w szkole było i pełno poprzestawianych lekcji, że aż szkoda gadać ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś mi koleżanka dała katalog Avonu za co jej nienawidzęę, bo już mam parę rzeczy które "pilnie potrzebuję kupić" ![]() - perfumy Pur Blanca ( 25zł także skorzystam ![]() - żel pod prysznic Winter Magic (mamuśka mnie zabije za kolejny żel, bo ona to zawsze musi wykończyć wszystko i dopiero później kupuje, ale ja się nie mogę mu oprzeć.. ![]() - roletkę Eternal Magic - maseczkę błotną Planet Spa (ma któraś może? ![]() - zestaw "Romantyczny czar" - tusz Supershock + perełki rozświetlające dla mamuśki na prezent świąteczny (składam się z siostrą ![]() W ogóle tak mi się podoba ten męski zapach Herve Leger "Homme" , są piękne, męskie ale nie takie "ojcowskie" no nie wiem jak to wytłumaczyć, wiecie o co chodzi, takie łagodniejsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I mam jeszcze do Was ogromną prośbę - bo obiecałam już sobie i Tż'owi ostatnio, że przy najbliższej okazji kupię mu krem nawilżający i balsam po goleniu bo już mnie drażni tą swoją suchą skórą i brakiem używania czegokolwiek nawilżającego i po długich negocjacjach obiecał, że będzie używać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno - bo ten Pur Blanca, to jest w ozdobnym flakonie ale pisze, że jest bez atomizera i jak sprawdzałam na allegro to są takie atomizery w sprzedaży, że można przelać trochę i nosić ze sobą, ale ja bym chciała korzystać z tej buteleczki i czy dobrze rozumiem - ona nie ma tego psikacza czy jak?? Bo się pogubiłam ![]() Przepraszam za te pytania, ale potrzebuję dobrych rad , a tutaj zawsze takowe otrzymam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3677 |
Marcelover ♥♥♥
|
Alessandra, tak bez atomizera. Ja kiedys z Avonu mialam celebre w flakonie w kształcie gwiazdki i tez nie mial
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() ![]() Ja. Nie działała wcale, ale na mnie nic nie działa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zakorzenienie
|
heeej
![]() Alessandra jak dla mnie te maseczki z Planet SPA są niezbyt, mam wrażenie, że zapychają oO |
![]() ![]() |
![]() |
#3680 |
Zakorzenienie
|
loluska i Kitka fajne czapki macie.
![]() ![]()
![]() |
#3681 | |
Zakorzenienie
|
ja rok temu kupowalam naprzeicwko Ratusza w tej drogeri na scianie poczty/profesji. wchodzisz do sklepu i do konca prosto, tam jest dzial z kosmetykami i pytasz pania i ona Ci podaje
![]() Cytat:
![]() ![]() co do czapek to ja mam fajne zdjecia, bo rpzymirzalam takie futrzane w londynie ale TZ je ma, wiec dzis wam nie pokaze ![]() na pazurkach mam maki, skrocone dla mnie sa swietne ![]() pozniej wstawie zdjecia, jak ta stylistka mi wysle, zreszta moze doda na wizaz, bo ma watek tutaj swoj ![]()
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2010-11-23 o 18:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3684 |
Zakorzenienie
|
blondyneczka, zapomnialam napisac duuuzo lepiej Ci w tych wloskach, ciesze sie, ze zrezygnowalas z tego juz nie modnego trendu jak ja to nazywam 'podpalanych wlosow'
![]() jakie dlugie masz te wloski ![]() i chcialam sie pochwalic, spalam dzis z amla, umylam pharmaceris, nalozylam cece z kallosem i wlosy cuuuuuuudo ![]() ![]() ![]() jak czesto mozna stosowac zeby nie przetobrzyc?
#3685 |
Marcelover ♥♥♥
|
caate do momentu az zauwazysz ze zaczyna obciazac wlosy, lub wg opakowania jest napisane ze przy intensywnej kuracji 3razy w tygodniu- czyli w moim wypadku co mycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- a co to jest ta alma?
![]() |
#3687 |
Marcelover ♥♥♥
|
blondyneczka miałam napisac, ze swietna nowa fryzurka tzn kolor
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- amla to olej do włosów ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3688 | |||||
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3689 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam maseczkę z miodu i cynamonu na buźkę...
ostatnio nie mam nastroju na wcieranie w siebie olejku nawilżającego.. ![]() chyba kupię jakiś nowy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Wtajemniczenie
|
_Alessandra oo widzę, że też ten żel sobie zamawiasz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _blondyneczka_ według mnie też zmiana na lepsze ![]() ![]() caate pochwal się pazurkami albo jak możesz podaj wątek tej babeczki co ci je robiła ![]() Kitka i loluska fajne czapy ![]() ![]() Dzisiaj znów nie kupiłam sobie merz special, wyleciało mi to zupełnie z głowy ![]() ![]() I mam do Was pytanie, takie nie temat trochę, ale mam nadzieję że mi pomożecie ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.