Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 13:29   #3661
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
CZESC DZIEWCZYNY

Pewnie juz o mnie zapomniałyście ( albo byście zapomniały gdyby nie facebook )... Nie mam niestety tyle czasu, zeby nadrabian wizaz i pisac czesto Magisterka mnie zjada od srodka i wiele innych spraw niestety. Mam nadzieje ze sie odmieni do lata

Wpadlam , zeby opowiedziec Wam historie, ktora nam sie z Anastazja zdarzyla ostatnio i zapytac o pare spraw

( bedzie pewnie duzo czytania )

Dwa tygodnie temu ( rowne) Anastazje dotknela bigunka ( zielona, smierdzaca, ze sluzem) - lalo sie z niej jak z kranu. Nie chciala nic jesc i pic, ani kropelki, wiec wieczorem wyladowalismy w szpitalu....

Lekarze podejrzewali u niej rotawirusa ( albo pochodne cos) i "polozyli" nas w izolatce razem z innymi rotawirusowymi maluchami... 4 dni siedzialysmy w szpitalu, podawali kroplowki i czekali chyba na cud... Dopajałam ją ( jak sie dala, zwykle przez sen) herbatkami, wodą i mlekiem ( NAN pro 2).... A tu ZERO poprawy. W koncu pomyslalam sobie - jak daję małej mleko to sie potem skreca i kupy lecą i nie chce jesc. Wiec odstawialm jej po cichu mleko i dopajalam sama herbata.. Po dniu zaczela jesc obiad ( kartofle, marchewka), herbatniki, biszkopty jak szalona. W szpitalu jak zauwazyli ze je i pije to nas puscili.

Wyniki badan ( mocz - wszystko ok, wymaz kupy - rotawirus i adenowirus UJEMNY)- wiec pytam lekarza - o co chodzilo ?!? Uslyszalam "biegunka pochodna od rotawirusa pewnie, grypa, wirus jakis. Zapytlaam - A moze mleko ?! Odpowiedz - NIe, nie , NIE...

We wtorek wypis do domu. Wiec zaczelam znowu malej dawac mleko w srode... i historia od poczatku ta sama. Zero picia i jedzenia, albo tyle co nic. Melka dawalam je zaledwie 100 ml na dobe ( jak wypila) reszta to herbatki i zupki byly. Bieguunku ustaly. Wolaliśmy lekarza naszego do domu w srode i piatek. SUGEROWLAAM MLEKO, opowiadalam jak po nim sie zachowuje - uslyszlam "po biegunkach dzieci tak maja... przekona sie w koncu"... Dostalam liste lekow - probotyki, elektrolity w plynie, cuda wianki ( fortune kosztowalo) wiec tym sposobem ( i dopajaniem na sile przez placz) pociagnelismy do soboty...

W sobote poszlismy PRYWATNIe do pani doktor, ktora jest ordynatorem oddzialu dzieciecego innego szpitala. Ma swietna opinie i duze doswiadczenie. Bylam przekonana ze w koncu nam pomoze.

Badała Anastazje okolo 15 minut ( osluchiwala, gniotla brzuch, zagladala w uszy, buzie, tylek, wszedzie) - NIC nie znalazla. A od soboty u Anastazji pojawil sie katar, czerwone oczy i kaszel. Pluca jednak miala czyste i oskrzela.

Pani doktor zlecila nam odczekac do niedzieli - zobaczyc czy bedzie poprawa ( bo mała była nieprzewidywalna z jedzeniem i piciem). Jak nie kazal zglosic sie na jej oddzial w celu dokladnych badan.

Niedziela rano - kaszel jak u gruzlika, katar leci, biegunka znowu, oczy czerwone, placz, kolka... Wiec po poludniu juz bylismy w drugim szpitalu. Na SORze badała Anaztazje druga pani ordynator - neonatolog. Sugerowałam jej alergie na mleko.

Badała Anastazje chyba poł godziny. Zajrzała jej dosłownei wszedzie gdzie sie dalo i mówi: " No alergia pokarmowa to OSTATNIE co podejrzewam. Tutaj jest zapalenei oskrzeli, ucha srodkowego lewego, zapalenie spojowek, nierzyt nosowo gardlowy, biegunka, brak łaknienia spowodowany wirusowym zapaleneim oskrzeli"...

Zostalismy przyjeci na oddzial. Znwou kroplowki. Tym razem kazali mi podawac jej wylacznie mleko...
Jak sie domyslacie - bylo jeszcze gorzej. Przy kazdym obchodzie sugerowalam lekarzom alergie na to mleko - zero reakcji. Zrobili jej RTG klatki, USG brzucha, badania krwi rozne, posiew moczu, posiew kupy na rotawirusy ( bo pierwsze badanie moglo przeciez zle wyjsc ich zdaniem) i inne badania.

Dostala stos lekow na wszystko Antybiotyki dozylnei na oskrzela, na biegunki cos, probiotyki, tussicom wykrztusnie, biodacyne na oczy, krople do nosa, inhalacje.

Minely dwa dni meczarni - zero poprawy, tylko placz i kolki.

W KONCU - pojawil sie mily pan doktorna obchodzie i mowie mu - A MOZE NAPRAWDE PROBLEM TKWI W MLEKU - pan doktor odpowiedzial - dyskutowalismy juz o sprawie Anastazji, myslelismy nad roznymi opcjami, no tak, tutaj rotawirus wyszedl ujemnie znowu, tak tak. Zmienimy jej diete na BEBILOT PEPTI i zobaczymy.

Wieczorem dostala pierwsza butelke - wypila 80, godzie pozniej znowu 80 - zasnela jak zabita. Rano pila z wlasnej woli chetnie, po poludniu i tak caly dzien. Zero kolek, mniejszy kaszel, oczy zdrowe, ucho zdrowe...

Wieczorem na obchodzi pan doktor uradowany stwierrdizl ze jak kolejny dzien bedzie taki dobry, to wyjdziemy do domu. No i wczoraj wieczorem wyszlismy!

koniec historii: Okazalo sie ze Anastazja ma alergie na bialko mleka - nie trawi laktozy. Prawdopodobnie od samego poczatku, wszystkei objawy, byly objawami alergicznymi. Zmyłką dla lekarzy ( a było ich lacznie 7, ktorzy badali Anastazje) BYL BRAK OBJAWOW SKORNYCH - zadnej wysypki, rumienia, suchej skory - NIC. Jedynei pare kropek koło ust.

I oto koniec naszej szpitalnej historii

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

A teraz kilka pytan

CZY JAKIS MALUCH TUTAJ TEZ JEST NA BEBILONIE PEPTI??? Co oprocz mleka mge jej podawac do picia i jedzenia? Jakie kaszki ?

Jestem kompletnie zielona. mimo, ze lekarze pozwolili mi jej dawac do jedzenia wszystko, to boje sie powrotu historii...

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Aaa dodam jeszcze ze w szpitalu zarazilismy sie z Krzyskiem rotawirusem oboje ( Trzymalo nas ponad tydzien), wirusowym zapaleniem oskrzeli ( jeszcze nas trzyma) -a Anastazji nic nie ruszylo
Wspolczuje takiej meczarni. Jednak dobrze myslalas.

Ja mamBebilon Pepti ze wzgledu na kolki jakie byly kiedys i do dzis to pije.
Nowa pani doktor kazala mi zmienic na Comfort, ale wtedy dostalismy sie do szpitala a na czulku byla wysypka wiec kazali wrocic do tego mleka.

A co do jedzenia mozesz dawac kleik ryzowy , kukurydziany, kaszki te na wodzie a nie na MM ale dawaj stopniowo po trochu (moja ich nie znosi toleruje tylko kleik ryzowy)
Ja obiadki ze sloiczkow daje z krolikiem, indykiem itd. Sprobuj po trochu i zobacz czy nie bedzie sie dzialo to samo. Do picia mozesz wszystko, w zadnych herbatkach soczkach nie ma bialek raczej ale sprawdzaj sklady sobie. Ja teraz tez jestem po biegunce (tzn mała) i daje zwykla herbate , owocowych niby nie wolno bo sa wolniejsze stolce (wczoraj dawalam melise z jablkiem i faktycznie dzis kupa wolniejsza byla znowu)

Edytowane przez Renatka_2108
Czas edycji: 2011-03-25 o 13:35
Renatka_2108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 13:48   #3662
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Wspolczuje takiej meczarni. Jednak dobrze myslalas.

Ja mamBebilon Pepti ze wzgledu na kolki jakie byly kiedys i do dzis to pije.
Nowa pani doktor kazala mi zmienic na Comfort, ale wtedy dostalismy sie do szpitala a na czulku byla wysypka wiec kazali wrocic do tego mleka.

A co do jedzenia mozesz dawac kleik ryzowy , kukurydziany, kaszki te na wodzie a nie na MM ale dawaj stopniowo po trochu (moja ich nie znosi toleruje tylko kleik ryzowy)
Ja obiadki ze sloiczkow daje z krolikiem, indykiem itd. Sprobuj po trochu i zobacz czy nie bedzie sie dzialo to samo. Do picia mozesz wszystko, w zadnych herbatkach soczkach nie ma bialek raczej ale sprawdzaj sklady sobie. Ja teraz tez jestem po biegunce (tzn mała) i daje zwykla herbate , owocowych niby nie wolno bo sa wolniejsze stolce (wczoraj dawalam melise z jablkiem i faktycznie dzis kupa wolniejsza byla znowu)
Dzięki wielkie! No własnie wpadłam na te kaszki na wodzie Wcześniej nie zwracałam na nie w ogóle uwagi..

A z pieczywa coś można dawać? bułkę suchą... I herbatniki, biszkopty?
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:40   #3663
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

A jest juz dziecko do glutenu przyzwyczajone ? Ja tam daje czasem skorke od chleba do gryzienia albo chrupki kukurydziane
Stary 2011-03-25, 16:19   #3664
entertete
Rozeznanie

Ja daję to samo co Renatka, jak kleiki to na nutramigenie (to podobne mleko do bebilon),

poza tym normalnie daję obiadki owocki, z tym, że mój synek jest uczulony jeszcze na inne rzeczy i czasem jest reakcja (np ostatnio na banana), wtedy odstawiam.

Z dodatkowych rad, jeśli kupujesz słoiczki patrz czy nie dodają do zupek czy dań mleka (a bywa).

Z mięs indyk, królik,
cielęcinę się odradza dopóki jest alergia na mleko.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:06   #3665
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Ja glownie krolika daje, indyka, kurczaka bo te najbardziej lubi, owoce ale rzadko chce zjesc jesli juz to troche zje tylko. Przez to mleko Bebilon Pepti (one nie dobre jest takie jałowe jakby) nie smakuja jej slodkie rzeczy ani kwasne. A te deserki sa takie wlasnie. U mnie cieleciny ani nic nie chce jesc.

I tych domowych co robie tez nie ;/ Ale teraz chorowala i nie jadla wiec zaczne robic swoje to moze sie nauczy
Stary 2011-03-25, 17:32   #3666
entertete
Rozeznanie

jałowe, to chyba masz na mysli nie słodkie?, moim zadniem to główna przyczyna dziwnego smaku, ale u nas nie ma to znaczenia, owoce i słodkei i kwaśne je.
Stary 2011-03-25, 19:03   #3667
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Takie jakies bez smaku jakiegoś konkretnego. Takie mdłe to jest przynajmneij dla mnie A tej malej smakuje
Stary 2011-03-25, 19:48   #3668
entertete
Rozeznanie

o to chyba inne niż nutramigen, ten jest gorzki, bo nie ma laktozy i sacharozy też.
Stary 2011-03-25, 21:47   #3669
niezawsze
Zakorzenienie

Morgana to zescie przeszli przykre, ze lekarze nie zdiagnozowali wczesniej i mieli gdzies Twoje sugestie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 07:35   #3670
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Entertete takie nie dobre te mleko jakies. Podobno inny smak niz nutramigen
Stary 2011-03-26, 16:24   #3671
anoxa
Zakorzenienie

morgan wspolczuje przejsc my jestesmy na bebilonie pepti i mlody je akceptuje ale my pijemy mleko raz w nocy(180ml 6 miarek mleka i dwie miarki kaszki ryzowej smakowej) a tak to rano i wieczorem robie mu na gesto kaszke 150ml mleka ( 5 miarek mleka ) plus mniej wiecej dwie czubate lyzki kaszki ryzowej smakowej a poza tym reszte posilkow w dzien ma stalych

wogole to witam mamuski po nieobecnosci
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 16:29   #3672
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Pochwalę sie moim szkrabem małym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6006766aa.jpg (95,3 KB, 54 załadowań)
Stary 2011-03-26, 18:06   #3673
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
slodziutka i jaka chudzinka

Maciuś
Stary 2011-03-26, 18:46   #3674
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
slodziutka i jaka chudzinka
A no malusia jest
Stary 2011-03-26, 19:36   #3675
entertete
Rozeznanie

anoxa cześć

Renatka niunia drobniutka ale śliczna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 03:14   #3676
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Renatka - śliczne maleństwo
Morgana - współczuję przeżyć... i dobrze, że nie złapała rota jak została położona na izolatce z innymi dziećmi z rota [my przeszłyśmy rota jak miała 1 mies, ale to bez objawowo, profilaktycznie badali kał i znaleźli takie cudo, a tak nawet byśmy nie wiedzieli ze miała rota :P]

Wklejam fotkę mojej jak 2 dni temu zasneła mi w chodaku...
Akcja ząbek: nic nie działało, cały dzień była marudna, troszkę ponosiłam na rękach, więcej w chuscie, poszłam do znajomej [nowe otoczenie zazwyczaj bardziej interesowało małą i nie marudziła, tu jednak marudziła, przysypiała i budziła sie z strasznym krzykiem ewidentnie z bólu]

Ząbek już widać, ale jeszcze się nie przebił... więc na razie mamy tylko jedną dolną jedynaczkę, która wyskoczyła 3.03.2011

I dziś Magdalenka nabiła sobie pierwszego w życiu siniaka [nie guza, na szczęście] - siedziała i przechyliła się za bardzo do przodu i fiknęła uderzając głową o szafkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S7309953.jpg (103,9 KB, 61 załadowań)
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 09:31   #3677
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

mlmFM heh niezly spioch U nas zabka narazie nie wiadac :/ Jakis czas pchala paluski do buzi, byla marudna ale dalej nic A niektore dzieciaczki maja po 6 zabkow juz
Stary 2011-03-27, 09:51   #3678
aniaa22
Zakorzenienie

Morgana wspolczuje przejsc. ja cie pamietam nawet ostatnio myslalam o was

a jakie to kaszki na wodzie? bo sa te do ktorych dodajesz tylko wode ale one zawieraja mm i te ktore robisz na swoim mm. musisz kupowac np kaszka ryzowa z malinami a nie kaszke mleczno-ryzowa.
misiek je wszystko. cielecine pediatra tez nam kazala dawac jesli dawno nie bylo zadnych duzych zmian skornych. a wczoraj misio jadl pomidorowa z ryzem zabielana smietana i tez nic mu nie bylo

Siala ale sie porobilo

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2011-03-27 o 09:55
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 10:01   #3679
hd2005
Zakorzenienie

Morgan - współczuję. Tylu lekarzy... i żaden nie wpadł na to Szymek ma/miał alergię na białko krowie i na soję ale byłi jest cały czas na moim mleku więc nie pomogę w sprawie mm. Co do jedzenia to daję mu królika, kurczaka, cielęcinę (to od niedawna), warzywa, owoce.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 10:51   #3680
chomiczek00000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
Wpadlam , zeby opowiedziec Wam historie, ktora nam sie z Anastazja zdarzyla ostatnio i zapytac o pare spraw

Faktycznie przeszłyście w tych szpitalach no i jacy kompetentni lekarze...

Cytat:
Śliczna niunia

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Wklejam fotkę mojej jak 2 dni temu zasneła mi w chodaku...
ale sobie śpi słodko

Weronika kończy antybiotyk dziś a kaszle nadal Mam nadzieje że jej w końcu przejdzie
chomiczek00000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 11:02   #3681
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Chomiczek Natali kaszel przechodzi juz prawie wcale nie kaszle, ale slysze takie charczenie jakby przy oddychaniu :/ Mam nadzieje ze to nie zapalenie pluc i znowu nie wyladuje w szpitalu. Jutro jade do lekarza jeszcze, moze to tylko flegma zalega a nie umie odkaszlec tego pozadnie no i katar ma okropny teraz :/
Stary 2011-03-27, 11:23   #3682
entertete
Rozeznanie

hmmm, kaszek na wodzie to chyba nie ma.... ja robię na nutramigenie (z tym, że kleiki, ale jkabym dawała kaszki to tez tylko tak), bo mleko w kaszkach jest zwykłym mlekiem.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2011-03-27 o 11:26
Stary 2011-03-27, 11:33   #3683
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Chyba sa jakies kaszki smakowe ale nie na mleku ale moge sie mylic. Ja daje zwykly kleik ryzowy tych smakowych nie lubi na mleku ktore są. To ja z mezem je jadlam
Stary 2011-03-27, 12:34   #3684
FraniaPirania
Rozeznanie

mlmFM wspolczuje siniaka, bardzo byl krzyk? moj E. mnie zadziwia swoimi pomyslami, raczkowal wczoraj i poszedl do przedpokoju, znalazl podporke pod drzwi i zaczol ja jesc jak zawsze, poszlam za nim, chcialam mu wziasc, a on tak ma ze jak mnie widzi ze ide cos zakazanego mu zabrac to tak przebiera nogami albo rekami jakby chcial sie pobawic nad program i wtedy tez tak zrobil, obrucil sie, popatrzyl na mnie, poszorowal nogami o ziemie i sie obrucil i z rozpedu przygowzdzil z calej sily glowa o futryne siniak oczywiscie jest
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 12:39   #3685
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
mlmFM heh niezly spioch U nas zabka narazie nie wiadac :/ Jakis czas pchala paluski do buzi, byla marudna ale dalej nic A niektore dzieciaczki maja po 6 zabkow juz
Pocieszam się tym ze ponoć im póxnie jwychodzą, tym większa szansa na t że będą zdrowe [i mam cichą nadzieje że ząbki odziedziczyła po mnie - do tej pory nie mam z nimi żadnych problemów i lubię wizyty u dentysty - kontrolne średnio 1x na pół roku :P]
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
hmmm, kaszek na wodzie to chyba nie ma.... ja robię na nutramigenie (z tym, że kleiki, ale jkabym dawała kaszki to tez tylko tak), bo mleko w kaszkach jest zwykłym mlekiem.
Moja znajoma robi czasem te do których powinno dodawać się mleko - zamiast mleka dodaje wodę, jak próbowałam mi nie smakuje, mała nie narzeka :P
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
mlmFM wspolczuje siniaka, bardzo byl krzyk? moj E. mnie zadziwia swoimi pomyslami, raczkowal wczoraj i poszedl do przedpokoju, znalazl podporke pod drzwi i zaczol ja jesc jak zawsze, poszlam za nim, chcialam mu wziasc, a on tak ma ze jak mnie widzi ze ide cos zakazanego mu zabrac to tak przebiera nogami albo rekami jakby chcial sie pobawic nad program i wtedy tez tak zrobil, obrucil sie, popatrzyl na mnie, poszorowal nogami o ziemie i sie obrucil i z rozpedu przygowzdzil z calej sily glowa o futryne siniak oczywiscie jest
no to zabawnie musialo wyglądać to jego bawienie się ponad program, ale szkoda takiego maleństwa...

moja dos dziwnie ma jak sie o cos uderzy... uderzy sie, zrobi zdziwiona mine jakby chciala zapytac, 'ale co sie stalo?', 'dlaczego to cos mmnie uderzylo?', porozglada sie, zastanowi sie czy ja boli i dopiero w ryk - srednio jakies 30s nawet do minuty trwa takie zastanawianie sie [liczylam]... chyba ze uderzenie nie bylo mocne a podczzas rozgladania trafi na cos co ja zainteresuje
Stary 2011-03-27, 12:46   #3686
FraniaPirania
Rozeznanie

w pierwszym momecie bylam przerazona, bo na prawde mocno uderzyl i az byl gluchy dzwiek, potem plakal i zaniosl sie, potem byla czerwono bordowa sliwa na czole, ale za jakis czas jak stanelo mi to przed oczami to rechotalam jak glupia

i moje dziecko chyba ma ospe
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:19   #3687
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
No pomyslowy Moja mala lobuzica tez jak cos zakazanego jej biore to ryk, jak cos innego daje w zamian daje ryk, jak dam to co chce to zadowolona ale wiem ze tak mam nie robic bo sie rozpusci od malego ze co chce to ma i potem mi ze sklepu nie wyjdzie

Cytat:
Pocieszam się tym ze ponoć im póxnie jwychodzą, tym większa szansa na t że będą zdrowe [i mam cichą nadzieje że ząbki odziedziczyła po mnie - do tej pory nie mam z nimi żadnych problemów i lubię wizyty u dentysty - kontrolne średnio 1x na pół roku :P]
Ja to mam nadzieje ze odziedziczy zeby po tacie bo moje to jest koszmar. Dentysty sie boje bardziej niz porodu serio Na sama mysl o dentyscie dostaje gesiej skórki... a tatus nie ma problemu z zebami wcale. Wogole rodzina meza ma idealnie proste i biale zeby Oby miala je po nich
Stary 2011-03-27, 13:32   #3688
mlmFM
Rozeznanie

Renatka - ja nie mam bialych, ani idelanie prostych [gorne tak, dolne nie], ale i tak nie mam z nimi problemow... a maz ma straszne... i tez sie strasznie boi dentysty - od stycznia wybiera sie do dentysty i zawsze 'cos'...
Moja jak bierze cos zakazanego to na ogol zadowala sie zamiennikiem - pod warunkiem ze zakazany przedmiot nie byl zabrany na sile... [musi byc delikatnie, powoli, z patrzeniem w oczy i gadaniem/proszeniem etc]
Stary 2011-03-27, 13:55   #3689
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Renatka - ja nie mam bialych, ani idelanie prostych [gorne tak, dolne nie], ale i tak nie mam z nimi problemow... a maz ma straszne... i tez sie strasznie boi dentysty - od stycznia wybiera sie do dentysty i zawsze 'cos'...
Moja jak bierze cos zakazanego to na ogol zadowala sie zamiennikiem - pod warunkiem ze zakazany przedmiot nie byl zabrany na sile... [musi byc delikatnie, powoli, z patrzeniem w oczy i gadaniem/proszeniem etc]
Nie chcialabys wiedziec od kiedy ja sie wybieram do dentysty I jakos dotrzec nie umiem bo panicznie sie boję..

Ja staram sie mowic do malej "nie wolno" i zabieram delikatnie i daje cos w zamian ale i tak sie upiera przewaznie za tym co chce.
Stary 2011-03-27, 13:56   #3690
niezawsze
Zakorzenienie

Mlm ale swietnie Magda zasnela!

Maja moja to miala bardzo duzo sincow jak sie chodzic przy meblach uczyla, teraz juz nie upada, bo nauczyla sie kucac i dopiero siada u nas tez krzyk przy zabieraniu rzeczy jest, ale wtedy trzeba ja czyms innym zainteresowac i jest spokoj

Maciuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości