|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Cytat:
![]() Co do spotkania to jeśli byłoby w Krakowie to się stawię ![]() ![]()
![]() |
#3662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
to jak są też jakieś dziewczyny co nie przyjadą do Wawy lub LBN to możecie zrobić sobie osobne spotkanie w Krakowie lub gdzieś. Bo wiem że kilka dziewczyn ze śląska chciało robić w Krakowie.
#3663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Również gratuluję załatwienia tylu spraw
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
Zapewne wyjdzie że będzie spotkanie we wszystkich trzech miastach bo nie zbierzemy się niestety w jednym.
#3665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie tam moje luźne rozważania , nie byłam nigdy na weselu większym niż 80os ![]() ![]() Zdaje sobie sprawę z tego, że to też zależy od regionu, w którym się mieszka, pamiętam, że ktoś tutaj pisał, że np zaprasza najbliższych sąsiadów/zaprasza dalszą rodzinę / lub ma po prostu dużą bliższą ![]() Chatko - śliczna sala ![]() świetnie, ze wszystko się ułożyło po waszej myśli!
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zakorzenienie
|
heeejj!!
Dawno mnie nie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie musimy robić jednego spotkania, może być więcej przecież ![]() ![]() ja i tak jestem zawalona nauką do końca czerwca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A jakie planujecie kolorki do sypialni? Meble są mało ważne, byle było na czym spać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właściciele sali dbają o szczegóły. Jedyne, co mi się tam mało podoba, to te wiszące skóry z dzika, mogłoby ich nie być. A poza tym sala jest idealna dla naszego gustu ![]() Cytat:
![]() ![]() niut0, no właśnie, to wszystko zależy i od regionu i od konkretnych ludzi... My owszem, zapraszamy sąsiadów z jednej strony, bo są dla nas jak rodzina. Sąsiadów z drugiej zaś nie zapraszamy, bo choć Ich lubimy, to jednak nie jesteśmy blisko. No i zależy od wielkości rodziny i utrzymywanych kontaktów, my jesteśmy z moją Mamą bardzo rodzinne i 3mamy kontakty i bardzo lubimy naszą "dalszą" rodzinę... Spotykamy się z Nimi tak samo, jak z bliższą, więc i na weselu nie wyobrażam sobie ich braku ![]()
![]() |
#3669 |
Wtajemniczenie
|
Gosza, a wiesz, że my wczoraj z TŻ też cały wieczór spędziliśmy na rozmyślaniu nad kolorami o sypialni?
![]() ![]() Chatko, super Wam się udało z tym makefilmem, jestem pełna podziwu, że znaleźliście kamerzystę z takim zapałem. Widać czekał na Was ![]() Co do śniadania, to u mnie będą poprawiny na 13-14, ale mama TŻ upiera się, że ludzie zgłodnieją do tej godziny (bo u nich w rodzinie to się z wesela zaraz po torcie wychodzi, więc nic dziwnego, że ludki po weselu wstają o 8-9 rano ![]() ![]()
#3670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() każdy podchodzi do tej sprawy inaczej i wcale nie uważam, że któreś wesele będzie gorsze (duże/małe) o ile to tak odebrałaś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Wtajemniczenie
|
A ja się już dziś dodzwoniłam do salonu Lissy Ferrery w Lublinie i umówiłam się na środę w południe na przymierzenie sukni, jeśli spodobają mi sie inne też będę mogła je przymierzyć. Okazało się ze w sobote mają bardzo dużo klientek i Pani zwyczajnie nie miała jak odebrać telefonu. Przez telefon była bardzo miła więc mam nadzieje że w salonie będzie tak samo
![]() Zdam relację dopiero w piątek bądź sobotę bo od razu z salonu jadę do Tż i do piątku będę w pracy dlatego w te dni możecie się spodziewać zdjęć (jeśli uda mi się je zrobić) moooniaaaa a może śniła Ci się tego typu suknia
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3672 |
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny, ile Wy piszecie
![]() Jutro teściowie przychodzą na kawę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Ta kokarda była taka gruba,masywna i krótka ![]() ahh mam nadzieje,że to był proroczy sen i znajdę ją w jakimś salonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!!! Wróciłam i już od godziny nadrabiam zaleglości wątkowe.
Cytat:
VESNA84 Kurczę chciałabym sie zapisać do Dominikanów na 13-14 maja. Kochana powiedz jak to zrobić. Jeśli możesz, to napisz mi na PW, boję się że mogłabym przeoczyć. Czy do poradni, to trzeba do Dominikanów pójśc czy mozna tez np. w swojej parafii?? Teraz opowiem wam, jak przebiegł nasz weekend. Ogólnie było świetnie, tylko pogoda nie dopisała. W sobotę wybraliśmy się na rowery - złapał nas deszcz z gradem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W niedzielę i dziś zwiedzaliśmy okolice samochodem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż jeśli jedyny powód robienia wesela w niedzielę to kwestie finansowe to ja jednak zrezygnowalabym. W naszym kraju zazwyczaj robi się wesele w sobote i dla mnie to ma jakis taki urok w sobie wiekszy niż w niedziele... Cytat:
Pokaze Wam jak wyglada nasza sala na 300 osob. Drugi filmik jest ze studniowki i bylo tam ok 300 osob a nie bylo ciasno na parkiecie wiec mam nadzije, ze bedzie dobrze. W lipcu mamy wesele koleżanki na tej sali wiec zobaczymy jak to bedzie wygladalo na zywo http://www.youtube.com/watch?v=lC-AgJF-OWI http://www.youtube.com/watch?v=8dOhocqephk |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do dekoracji sali, to my już te wodze fantazji dawno puściliśmy, a teraz tylko się utwierdziliśmy w tym, że nasze pomysły znajdą w tej sali zastosowanie ![]() ![]() Heh, no też mi się zdaje, że jak wesele do rana, to nikt wcześniej, niż w południe nie wstanie... Poza tym po całej nocy jedzenia to też się raczej nikt nie będzie rzucał na żarcie od razu po wstaniu z łóżka ![]() ![]() Dobry pomysł z tym, żeby dowieźć Waszym Gościom do hotelu jakąś herbatę i kanapki, ale też sądzę, że jak będzie super wesele (a będzie!) to nikt wcześniej, jak nad ranem z niego nie wyjdzie... ![]() Cytat:
![]() ![]() e, w ogóle to nie słuchaj mnie, ja dziś jestem jeszcze rozkojarzona po wyjeździe i sama nie wiem, co piszę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle Właściciel sali podpowiedział nam ciekawą opcję w kwestii drinków innych, niż wódka/cola ![]() Mój TŻ się już zajarał, że zrobi taki duży plakat A3 z kilkoma rodzajami drinków (przepis + zdjęcie) i ponazywamy je jakoś kosmicznie i będzie to też niejako element dekoracji sali... Właściciel twierdzi, że taka forma ma powodzenie, bo faceci chętnie robią drinki swoim damom, bo chcą się wykazać, a jest to jednak spora oszczędność... W sumie podobało mi się na jednym weselu, jak był barman i robił drinki, ale z drugiej strony były spore kolejki do Niego - a tak, to każdy by sobie podchodził i sam robił. Sama nie wiem.
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-05-02 o 15:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3676 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dowiedziałam się,że w mojej parafii ślub kosztuje 700zł. Organista będzie się burzył bo go nie chcemy,wolimy kogoś innego sobie załatwić. Trudno,najwyżej pójdę i powiem co o nim i jego talencie myślę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak któryś z gości pomiesza alkohole...przecież mają swój rozum i każdy głupi wie, że nie wolno mieszać.. jak bym patrzyła na to tak, że nie dam drinków bo ludzie będą mieszać i źle się czuć to nic bym nie mogła podać na weselu bo przecież mogliby się znaleźć tacy, co schabowego poleją lodami, przegryzą jabłkiem i popija pepsi ...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale u mnie czegoś takiego raczej nie przewiduję
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Wesele duże, małe - a co to za różnica tak samo małe ma swój urok jak i duże nie ma co debatować nad tym ![]() Drinki - jako atrakcja fajne, ale i drogie. Wesele to wesele zawsze była tylko wódka i powinna być bo jak już my tak wymyślamy co by tu dodać to ciekawe co nasze dzieci za te 20-30 lat wymyślą ![]() ![]() Ja osobiście nie widze sensu uatrakcyjniania wesel i tak sie ludzie dobrze bawią i tak ![]() ![]() Niedziela - jak bym była osobą pracująca to bym chyba darowała sobie takie wesele. Kłopotliwe zapewne dla Ciebie jak i dla gości. Może lepiej w piątek? Podobno też są tańsze ![]() Spotkanie - a o dziewczynach z drugiej strony Polski nie pamiętacie? ja ze szczecina to co najwyżej do Krakowa mogę jechać. A najlepiej to by było w Warszawie ![]() ![]() Poza tym majówka w domku nudno strasznie, szkoda że sie pogoda popsuła bo mam ochote na ognisko ![]()
![]() |
#3682 |
Zakorzenienie
|
mnie nieraz wkurzają wypowiedzi osób jak im mówię, że mamy wesele na 150 os.. że oni zrobili na 80 i było gites, i żebym nie zapraszała dziesiątej wody po kisielu ... tylko jakoś nikt nie spojrzy na to, że niektórych rodzice mają np 2 rodzeństwa a niektórych 8 ... my zapraszamy tyko rodzenstwo rodziców wraz z dziećmi ( niektórzy już w moim wieku i starsi więc z osobami towarzyszącymi już ) no i kilku znajomych ... i tak to wychodzi 150 osób
![]()
#3683 |
Wtajemniczenie
|
U nas stół z drinkami/mocnymi alkoholami będzie na pewno - to wiemy od samego początku planowania wesela
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle - a propos mocniejszych trunków - widziałam dzisiaj baileysa w biedronce za ok.35zł i aż oczom nie wierzyłam. Tak tanio to nie ma nawet w promocji na lotnisku w UK ![]()
#3684 | |
Zakorzenienie
|
Nena-info poszło na pw
![]() Cytat:
![]() z samej jego strony (mówię tu o najbliższych typu wujek,ciocia, kuzyn/kuzynka) to jakieś 70 osób ![]() a gdzie jeszcze rodzina Tż-ta i przyjaciele?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Raczkowanie
|
Mam nowa propozycję na pierwszy taniec
![]() Piosenka znana ale raczej nie oklepana. Co myślicie?? http://www.youtube.com/watch?v=EY0_oVV29PM |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Zakorzenienie
|
Co do piosenki to jak zapytałam tż to bez wahania powiedział piosenkę,przy której na początku związku często siedzieliśmy gadaliśmy, leżeliśmy w łóżku marząc. Pozytywnie mnie zdziwił bo myślałam,że nie będzie pamiętał albo nie będzie tak do niej przywiązany. A tutaj miła niespodzianka
![]() Tak więc my będziemy tańczyć do: Ania Szarmach - Obejmij mnie |
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Zadomowienie
|
Widze że większośc z was wybrała bardzo wolne piosenki na pierwszy taniec, a będziecie tańczyć do nich jakiś układ czy tylko się przytulać?, bo szczerze mówiąc od paru lat na weselach królują układy taneczne raczej nikt juz się nie kiwa na boki i dlatego zupełnie nie wiem co zatańczymy i gdzie iśc się tego nauczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My może wybierzemy się na kilka lekcji tańca,jeśli czas i chęci będą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.