|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Zaneta, dokładnie o tym pomyślałam
, ale ja mam przeczucie, ze u mnie wyjdzie przed terminem. wczoraj jakos tak dziwnie sie ułożył, że aż źle się czułami pępek brzucha patrzy w dół
|
|
|
|
#3662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3663 |
|
Zadomowienie
|
SweetAngel,Stapelka- gratuluję wieści z wizyt
![]() Myślicie,że Carmela dziś wychodzi z Sarcią?? a co z Shirą?? ![]() trzymam za dzisiejsze wizytyMarinka- mam nadzieje,że powiedzie się zmiana mleczka i brzuszek przestanie bolec ![]() Marinko a nie macie mże tych kropli SabSimplex? może by pomogły?? Moniczka a stosujesz coś na te brzydkie hemki?? ![]() Zmalowana,Dziubek,Bartess a- trzymam zeby w końcu ruszyło!!!co do kolejek w hipermarketach- w IKEA jest kasa pierwszeństwa dla ciężarnych i niepełnosprawnych i wiecie co?? podeszłam tam ostatnio i akurat jedna z bab w kolejce kłuciła się z panem o kulach ,że g nie wpuści bo co to znaczy,żeby się druga kolejka robiła.... co za ✂✂✂✂a.Pan się chciał w końcu cofnąc i ja do Pana,żeby się nie ważył>TO JEST KASA Z PIERWSZEŃSTWEM i każdy kto tam się ustawia powinien się z tym liczyc. no i ja się wepchałam tez przed tą babę,myślałam,że nas zje!!!! więcej nie dam rady nadrobic bo moje dziecko chałpę rozwala!!!
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka a Ja wczoraj zawiozłam mojemu tacie kotka
nazywa się Anielka
|
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3666 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pieczątkę już możesz wyrabiać ![]() Oby nie był to grzybas! Cytat:
Monia, fajnie wyglądasz, nie wiem czemu koleżanki tak się gapiły Może chciały się przytulić?Jacieeeee, zdrówka dla kuzynki! Blondynka ![]() Cytat:
Gratki za wizytę ![]() U nas dziś piękna pogoda, ale ponoć ostatni dzień, więc do ogrodu sobie wylegnę i pokorzystam ![]() Od wczoraj mam takie kłócie w dole brzucha po chwili chodzenia... Myślicie, że szyjka mi puszcza? ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
dla Ciebie, nie dla tej baby!Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Układa się tak jak jej się to podoba i nie patrzy na to że mamusię bolą żebra W ogóle czuje, że moje ciało zaczyna jakoś inaczej funkcjonować ![]() Ja się dowiem jutro co i jak, jak powie że szyjka się skraca to chyba też urodzę wcześniej, a jak powie że cisza to będę przeterminowana ![]() Cytat:
Mam taką butelkę pustą akurat ![]() Babonik Shirka pisała, że nie jest wstanie Nas nadrobić, ale że u Nie jest póki co w porządku wszystko. ![]() Ja chce jagody Która robiła chlebek jako talerz do zupy ?! Wymyśliłam, że na powrót męża zrobię czosnkową w chlebie, znalazłam przepis na taki właśnie chlebek, ale może któraś ma z Was doświadczenie ?! ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Crazy moja sąsiadka też ma uczulenie, może nie na koty a na sierść to kupiła psa z włosami, może takie koty też są ?!
|
||
|
|
|
#3668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() moze to być szyjka, może spojenie - w ciazy wszystko możliwe... |
||
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Patik Ja właśnie też biorę Cisowiankę
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
Jestem. Noc fatalna, dopiero po 3 się położyłam, bo ból był nie do zniesienia, ani leżeć, ani chodzić, ani siedzieć. Tabletki nie pomagały. Po 3 się zmniejszył i zasnęłam, budziło mnie co godzinę. I przeszło. I co to kurde było ?
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
podobno koty syberyjskie nie uczulaja, no i istnieje jakas specjalna rasa za 7tys dol ktora jest hipoalergiczna ALLERCA GD
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam
DaKaro GRATULUJĘ SERDECZNIE![]() O to super,że u Shiry wszystko dobrze rodzi ktoś czy nie??? ![]() dziękuję za gratulacje do wizyty
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
monia sam sutek. Może nie wklęśnięty, ale jakby mniejszy
co u margaret? |
|
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Blondynka -racja,waga urodzeniowa nie ma znaczenia,moja córa ur sie w 90centylu a teraz jest ok 10centryla też chuderlak.
|
|
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane !!!
Nie wiem od czego zacząć. Choć i tak połowy napewno zapomnę he he. Zmalowana, Vaniliowa kciuki za Was i za dzieciaczki. Bartessa powodzenia Marinka wytrwałości zycze z całego serduszka. CreazyMachine ja tez mam uczulenie na koty. Moi rodzice maja Kajtka i jak jeszcze mieszkałam z nimi to nie było za fajnie. Chociaz na poczatku nie miałam pojęcia skad mi sie ten wieczny katar wziął. Dopiero pozniej zdałam sobie sprawę ze to Kajtek. Brałam leki antyhistaminowe i jakoś było. Teraz juz mieszkam sama i wróciło do normy. DaKaro gratulacje dla Pani Magister. Ja pamietam swoją obronę jakby to było wczoraj a juz prawie 4 lata minęły. Ehhhhh.... Patik mi sie wydaje ze saszetke Rosy rozpuszcza sie w 0,5 L wody. Nie mam jak sprawdzić w tej chwili. Ja nie używalam butelki z dziubkiem tylko wacikow nasaczonych w roztworze i tak sobie delikatnie nimi przecieralam gdzie trzeba. Madziaranew mam pytanko. Kilka stron temu pisalas ze byłaś na wizycie u GP w sprawie infekcji. Napisz mi czy badała cie TAM w celu stwierdzenia tej infekcji czy tak na "pałe" ci cos dała. Ja sie wybieram jutro lub w piątek na wizyte i mam zamiar o tym wspomnieć bo chyba mi sie cos przyplatalo, a nie chciałabym by mnie zaskoczyła. Wole sie przygotować psychicznie i fizycznie Jak mi sie cos przypomni to jeszcze napisze
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
BABONIK gratuluje udanej wizyty
duży chłopczyk rośnie za wszystkie dzisiejsze wizyty kciuki oczywiście trzymam a ja czuję się wciąż średnio, ciągle ospała, zmęczona do tego mam duszności, kołatania serca i jakieś mrowienie w klatce piersiowej na szczęście trwa to moment i tylko kilka razy w dzień ale wykończę się... ehhh teraz powoli zaczynam chcieć urodzić, bo mam nadzieję, że moje problemy się skończą
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
Monia, wiem, że literówka, ale rozwaliłaś mnie z tym tantum verde do przemywania.
![]() Vaniliova, jeśli to już to trzymam kciuki za szybką i jak najmniej bolesną akcję. ![]() Babonik, możemy sobie podać rękę- u mnie też 33tc 2d, a wczoraj mała ważyła na wizycie 2600g. ![]() Crazy, są koty które mogą mieć alergicy. Mają bardzo mięciutkie futerko- jak baranek. Nazywają się Devon Rex+ dodaje zdjęcia w załączniku. Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i pomiary glukozy. ![]() Ciekawe jak tam Zmalowana? |
|
|
|
#3678 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
planuje jeszcze w lipcu wyjechac z moim R na Roztocze na 4-5 dni noi 17 lipca napewno spedze na dzialce bo mamy I rocznice slubu a rodzice 29 rocznice wiec musze jeszcze poswietowac.... a potem coz...siedzenie w domku i wyczekiwanie Cytat:
Cytat:
OMG no to pozostalo trzymac kciuki za szybki bezbolesny porod i zdrowego maluszka Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciesze sie bardzo ze wszsytko dobrze teraz ja sie stresuje sobotnim USG..............Cytat:
Cytat:
to ja juz Ci mowie ze jeszcze dzis o tej samej porze powinno Ci zlapac to samo i jutro powinno sie zaczac na bank Ja dzis sobie pospalam............ do 10.30 troche mi to sprawe z pomiarami cukrow skomplikowalo ale moze jakos sie wyrobie ... zjadlam sniadanie i zastanwiam sie co dalej..........
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-29 o 10:57 |
||||||||
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Agata ma dziś dzień marudy.
![]() za wizyty.
|
|
|
|
#3680 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki zacisniete, jesli to juz TO!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobno Vaniliowej odeszly wody... Chyba mi nie zacytowalo wszystkiego... trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, bo pamietam, ze kilka ich dzisiaj bylo... U nas szaro i ponuro, pogoda w sam raz do spania, wiec skorzystalam i pospalam do 9:30. Jutro ostatni dzien laby, bo koniec czerwca i moje baby beda w domu, wiec juz koniec z dlugim spaniem.... |
|||||||||
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana i Zanka musicie być dzielne
![]() Zmalowana wyobrażam sobie te bóle Zanka Ja się boję, że tak smao będę przeżywała to jak Ty, bo już mnie coś gniecie, dokucza ale będzie dobrze , pamiętaj!MarzenaS ale nie ma to jak dachowiec |
|
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
Już jestem po wizycie i chyba jednak fałszywy alarm choć nigdy nic nie wiadomo i może sie rozkręcić w razie czego mam skierowanie do szpitala . Gin mnie zbadała i powiedziała że tochyba nie były wody wszystko jest pozamykane czop siedzi , mierzyła mi ph tym paskiem i wyszło że jest normalne
a to co pociekło to może śluz albo mocz bo Krystianek główką napiera ale mi to nie wyglądało ani na jedno ani na drugie krzyż i brzuch mocniej bolą do tego bolało mnie jak gin badała a ostatnio tak miałam przy poronieniu i po paru godz była "akcja"
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to przez to ciśnienie i tak na mnie Dopegyt działa, skutki uboczne ![]() no ale muszę przeżyć to
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki ja już następnym razem nie wprowadzam atmosfery grozy. Napiszę dopiero jak urodzę
Sweet a ból naprawdę jest paraliżujący, więc sama rozumiesz. Zwłaszcza jak nigdy nic takiego nie było to nie wiadomo co się dzieje.
|
#3685 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, nie wiecie czasem kiedy zaczynaja sie przeceny w sklepach sportowych typu nike, reebok??
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bol jest nie do opisania ale jak ja dalam rade kilka mc z kilkudniowymi przerwami to Ty dasz rade te kilka dni a obstawiam ze w tym tygodniu urodzisz
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova czyli nadal czekasz. Przepuszczaj przed szereg dziewczyny
![]() Scio a co tam Agatka płacze dużo? gorszy dzień ma czy coś jej dolega? Babonik za wizytę. Waga duża![]() Nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień. Jest tak nijak, sennie, nie mam co robić. Obiadu nie gotuję, ni chce mi się. Chyba idę spać. Dziubek co u Ciebie? |
|
|
|
#3689 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
U mnie znów upał ![]() Wczoraj byłam na kontroli u gina. Uwaga- jestem tykającą bombą Szyja się skróciła do 1,7 cm, trzyma na ostatnim "włosku", młody waży 3300 i ma głowę tak nisko, że kość łonowa ją zasłaniała przy USG. Lekarz powiedział wczoraj, że mogę urodzić nawet w nocy, no ale nie urodziłam Mąż mi się tylko wczoraj zestresował, zarządził ubieranie łóżeczka, jeszcze raz musiałam mu pokazać co gdzie jest. Zrobiłam też w panice ostatnie zakupy, wyprasowałam mu koszulki, zaopatrzyłam lodówkę i tak sobie jestem jednym wielkim czekaniem ![]() A dziś skończyłam 38 tc ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że nowe MM się sprawdzi i że Igorek będzie miał się coraz lepiej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
no to ja jestem 3 która już rodziła a okazało się to fałszywym alarmem. Też już nic nie pisze. Napisze jak urodzę. Nic się nie dzieje. Pójdę dzisiaj znówu pielić ogród to może coś się ruszy. Brzuch mam wielki, chodzę jak kaczka a tu cisza. Miłego dnia!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

, ale ja mam przeczucie, ze u mnie wyjdzie przed terminem. wczoraj jakos tak dziwnie sie ułożył, że aż źle się czułami pępek brzucha patrzy w dół

dół brzucha boli i w krzyżu 
moja sąsiadka też ma uczulenie, może nie na koty a na sierść to kupiła psa z włosami, może takie koty też są ?!

Żebym nie wiem jak umęczona była po porodzie