|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() a baby w szpitalach???? hm... nigdy nie miałam okazji być w szpitalu jako pacjent wiec sama na własnej skórze nie poczułam, ale koleżanka w ciąży kiedyś miała problemy to tak się stresowała jak miała jechać na porodówkę że szok. Potem się jej babki pytały ,że jak pani tak długo z bólami w domu wytrzymała a ona się bała ,że znowu jej powiedzą ,że wymyśla i wydziwia... Wszystko w szpitalu zależy od humorów i kto ma dyżur... niestety taka nasza polska służba zdrowia. Ja dzisiaj idę do lekarza na 18,00. Już się trochę stresuje, ale to dlatego ,że moja babka pojechała na wakacje na 2 tygodnie i dzisiaj przyjmuje za nią jakaś koleżanka która przyjedzie aż z Anglii. Hm... może by mnie to tak nie stresowało -ale dzisiaj jest ostatni dzień 20 tygodnia i będę miała USG połówkowe. Ważne badanie- a mojej pani Ginekolog nie będzie ![]() Mam nadzieję ,że będzie ok. i przeżyje ![]() Po wizycie obiecałam sobie ,że pojadę na zakupy i kupię pierwszego bodziaka dla naszej kruszynki ![]() jeśli chodzi o krótkie porody to moja koleżanka we wrześniu urodziła dwie dziewczynki - bliźniaczki ( pierwsze jej dzieci) poród trwał 0,5 godziny i urodziła obie naturalnie.... to się dopiero nazywa szybki poród ![]() pozdrawiam wszystkie mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a imieniem się nie przejmuj, przecież nic się nie tanie jak dasz tak samo na imię... Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie, że udało Ci się upolować ciuszki ![]() ja tez byłam dzisiaj w H&M (a miałam leżeć ![]() a co do porodów, to myślałam, ze ja miałam szybki poród 2h 45min ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Wtajemniczenie
|
ile jest tych chusteczek w jednym opakowaniu w biedronce? Te z huggies? Kupował je z Was ktos?
Dzis zamówiłam witaminy w jakiejs internetowej aptece, 60 tabletek po 12.45 to wzięłam od razu dwa opakowania, nazywaja sieVita miner prenatal, bierze je któras? I dorzucilam do tego paczke chusteczek nawilżających Dzidzius sensitive, ale czytałam na KWC, że nie są zbyt dobre, ale to juz po zakupie.Chusteczki kosztowały ok. 5 zł za 63 sztuki, nawet nie wiem czy się opłaca, bo jeszcze sie nie interesowałam cenami innych. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-13 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Zadomowienie
|
Zośka zacytowałam Cie w poprzednim poście i zapomniałam odpisać
![]() jesli chodzi o prezent to może tak jak piszesz wlasnie książka, albo jakiś dobry kosmetyk, albo zafunduj jej wizyte u kosmetyczki-jakiś masażyk+maseczka, czy manicire co do chusteczek to ci nie pomogę, bo nie kupowałam, już nie pamiętam ile ich tam jest... ale właśnie zostałam skopana...az mnie bolą wnętrzności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Wtajemniczenie
|
Jutro sie przejde do ksiegarni zobacze co tam mają
![]() haha , juz myślałam, że proponujesz mi to mięsko co usce :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3668 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki!!!!!!!!!!!!!!!!
ja dziś po wizycie zaparłam sie i udało mi sie dzis wymusić usg chyba już mi lekarz poszedł na ręke bo miał pół godzinne spóźnienie i byłam tak wściekła ze chyba zgodził się na to usg zeby mi poprawić humorek ![]() oczywiście nie potwierdził czy jest synek bo on nic nie widzi (ale tak stawiam na synka bo ta lekarka vco mi wtedy robiła usg jest naprawde świetnym lekarzem i ma super sprzęt więc jej bardziej dowierzam) dzidzia waży już ok 1300g. więc sporo za 4 tyg kolejna wizyta i lekarz powiedział ze do tego czasu dzidzia powinna już osiągnąć 2kg ale wszystko jest w jak najlepszym porządku pomiary prawidłowe Cytat:
Cytat:
no to super że się pomniejsza ![]() ![]() Cytat:
no tak to jest, nie ma dużej różnicy -jakaś minimalna nie wiem może z 1cm nie więcej
![]() |
#3669 |
Rozeznanie
|
ciężaróweczka to chyba zależy od szpitala u nas w 4 dobie się wychodzi a po normalnym porodzie po 3 dobach oczywiście jeśli wszystko jest w porządku z Tobą i dzieckiem ja np po cesarce leżałam tydzień ze względu na moje złe wyniki
#3670 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamusie, ja jeszcze w pizamie
![]() Cala noc nie moglam spac, rano zjadlam sniadanko i pozniej usnelam, no i niedawno sie obudzila. Ciekawe,kiedy sie poucze ![]() Mam wiesci od Agatka. Oj, smutny ten nasz dr.Czosnek, bo okazalo sie, ze Zajaczek ma hipotrofie plodu i na razie zatrzymuja ja w szpitalu. Codziennie beda badac tetno dziecka, za tydzien kolejne usg. Nawet nie mogla sobie popatrzec na dzidzie, bo w szpitalu maja monitor tylko zwrocony w strone lekarza. Jednak lekarz powiedzial ogladajac Malego, ze "nie ma tragedii", ale musze to obserwowac. Mogla sobie wyjsc na szybkie zakupy w poblizu szpitala, a teraz jakos maja odwiedzic ja jej rodzice i przyniesc obiad. Bebi, wspolczuje tzta i tego, ze musisz sie z nim tak uzerac ![]() AgaMili, to sobie siostrzyczka wybrala meza :/ Chyba nie ma nic gorszego, niz taki pieprzony Albaniec za meza... Napatrzylam sie na takie zwiazki, jak mieszkalam w Londynie. Poza tym raz Albaniec byl moim szefem i juz wtedy wpierniczal sie w moje prywatne zycie. Co dopiero maz... Nieciekawie, nieciekawie ![]() Poza tym 18 lat...ech... Moze jej sie teraz wydawac,ze tego chce, ale oby pozniej nie zalowala :/ Cytat:
![]() i za dobre fluidki i za baciki przyda sie i jedno i drugie ![]() Cytat:
belzbledna corcia!!! no i zgadzam sie z nia w 100%, tez bym chciala moc sikac na stojaco, sluchaj... ![]() ![]() Cytat:
no to bardzo dobra wiadomosc, dzisiejszego dnia ![]() trzymam kciuki za dalsze wchlanianie i nie denerwowanie sie mojej immienniczki ![]() Cytat:
![]() jestescie najlepsze na swiecie Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak powaznie to ogromne gratulacje kolejnej pannicy ![]() ![]() Cytat:
sama nie wiem,co bym wolala szybki porod bez znieczulenia, czy troche dluzszy,ale z ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ciekawe,czy ta cholerna tesciowka sie teraz zreflektuje - obilabym babsko ![]() Uska, podoba mi sie Twoj przepis na biszkopt. Tylko ze u mnie nie ma tego sklepu ![]() Nikotynko, oszczedzaj sie ![]() Trzymamy z Malym/Mala kciuki za dzisiejsze wizyty. Buzki buzki
![]() |
#3671 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Jestem już po wizycie, z Milenką wszystko oki, tzn. pewności dalej nie mam czy Milenka bo jakaś wstydliwa jest ![]() ![]() ![]() Zapisali mie do szkoły rodzenia, coprawda tylko 2 lekcje po 4h ale zawsze coś, pierwsza 6 a druga 13 grudnia i jeszcze dodatkowo bedzie jakis kurs karmienia piersią ale jeszcze nie wiem kiedy. A nastepne usg 10 listopada ![]() Lece Was nadrobic.......
#3672 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Dzis zamówiłam witaminy w jakiejs internetowej aptece, 60 tabletek po 12.45 to wzięłam od razu dwa opakowania, nazywaja sieVita miner prenatal, bierze je któras? I dorzucilam do tego paczke chusteczek nawilżających Dzidzius sensitive, ale czytałam na KWC, że nie są zbyt dobre, ale to juz po zakupie.Chusteczki kosztowały ok. 5 zł za 63 sztuki, nawet nie wiem czy się opłaca, bo jeszcze sie nie interesowałam cenami innych.[/QUOTE]
Ja najpierw brałam centrum materna, i jak mi się skończyło to kupiłam właśnie vitaminer prenatal- ze względu na cenę. Biorę już 2 miesiąc i czuje się ok. A moja pani gin. będzie już za tydzień. Ale sama mi wpisała ostatnio ,że kolejna wizyta za 4 tygodnie i będzie trwała 0,5 godziny i będzie to usg połówkowe.... ja nie wiem kiedy lepiej jest wszystko widoczne.. ufam jej i wiem, że się na tym zna dlatego nie będę już nic zmieniać, po drugie znając życie jak bym chciała teraz się przepisać na za tydzień to nie będzie wolnego terminu, Pójdę- zobaczymy co mi dzisiaj powiedzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieawe czy lekarze mowili co moze byc przyczyna? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Zadomowienie
|
Pear to proponuje inny sklep pewnie cena troche wieksza ale 100%pewnosci ze nie opadnie po wyjsciu z piekarnika;p
Biedny Agatek mam nadzieje ze rodzice posiedza u niej.. szkoda ze tzt tak daleko ![]() ja sie dopiero ogarnelam i ide na zakupy;p
#3675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny strasznie szybko piszecie - ciężko nadążyć... Czy są tu jakieś Brzuchatki z Krakowa? Wiecie już gdzie bedziecie rodzić?
![]() |
#3676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pearl jeszcze w piżamie,ale no tak jak sie wstaje jk słońce już zachodzi ![]() Biedna Agatek,coglądałam na mama zone o hipotrofi chyba nie jest to jakoś strasznie niebezpieczne tylko dziecko moze być za małe.Miejmy nadzieję że uda im się to unormować. A ja zaraz jadę po mężą pod stacje wkd bo leniuchowi sie nie chce isc z buta,ostatniop codziennie go zabieram ,leniuszek.
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
no ja tez piorę wszystko bez wzgledu na rozmiar... potem będzie wystarczająco prania bieżącego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() niestety bóle mimo większej dawki luteiny, magnezu i no-spy nie puściły i dzwoniłam do lekarza właśnie. Mam iść do niego jutro z samego rana i ma mnie przebadać. powiedział, że prawdopodobnie szyjka się skraca i trzeba będzie założyć pessar ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a tak to od wszystkich koleżanek słyszę, że Ujastek jest polecany a jak są komplikacje to na Kopernika najlepiej jechać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oby było wszystko ok ![]() A na teściową chyba nie ma sposobu :/ Ciekawe czy chocą raz ją odwiedziła? Albo zadzwoniła? Cytat:
![]() To ja naprawdę nie mogę narzekać - w gabinecie sa dwa monitory, jeden dla lekarza i jeden dla pacjentki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() mam do was prośbę - studiuję, piszę pracę do której zbieramy ankiety na temat kwasu foliowego. Ankiety są anonimowe. Czy mogłybyście mi pomóc i poświęcić chwilę na jej wypełnienie? http://www. ankietka. pl/ankieta/56440/ankieta-dotyczaca-spozycia-kwasu-foliowego.html (należy usunąć spację). Z góry bardzo dziękuję.
![]() |
#3682 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No właśnie u nas tez słonce wyszło to pranie wywaliłam na dwór bo przez kilka ostatnich dni padało i jest strasznie wilgotno. Wczoraj powiesiłam 3 prania, powłanczałam kaloryfery a i tak dzisiaj było masakrycznie mokre. Mam nadziej ze do wieczora troche podeschnie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze raz kciukasy za wizyte, szkoda że nie ma Twojej lekarki ale Cie pociesze mi za każdym razem robi ktoś inny ![]() ![]() Przykra ta choroba zajączka od Agatka ale trzeba wierzyc że urodzi sie zdrowy!! ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Nawojka super ze z tą cystą lepiej, juz Ci sie pewnie humorek poprawił ![]()
![]() |
#3683 |
Wtajemniczenie
|
To Miłego dnia Wam tutaj życzę, tz. juz prawie wieczora
![]() Uciekam do tż-ta pizze razem z nim piec ;P Papa Brzuchatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ _____ Obiad mi dziś coś nie wyszedł, tzn. nie było taki dobre jak zwykle ![]() No i tak mnie boli okolica kości ogonowej, że każdy ruch to męka ![]() ![]() ![]() Jutro idziemy na domówkę i wieczorem będę kombinować co ubrać ![]()
![]() |
#3685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja znajoma to miala i mowila, ze luuuuuzik a chlopczyk zdrowy jak rybka ![]() Agatek na razie nie pisala, czy tesciowka ja odwiedzila badz dzwonila ![]() o,moment, wlasnie napisala - ja jej wczesniej powysylalam Wasze wiadomosci ![]() jej wiadomosc: tz sie strasznie martwi nawet chcial przyjechac...Ale odwleklam go od tego bo to sporo kasy a i tak co mi po 2 dniach jak przyjedzie :-/ niech urlop zostawi na porod. Chcialabym go przy sobie ale wiesz:-( Przyszly do mnie ponoc bluzki ciazowe i super sa,nie moge sie doczekac,kiedy je zobacze :-| i poduszka oraz mata ale nie wiem jaki stan bo tesciowa nie otwierala :-P
![]() |
#3686 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski wrocilam z zakupow, kupilam kabanosy i bulki i jadlam po drodze bo tak pachnialy.. a ludzie patrzyli jak na glupka;/
kupilam tez muffinke i jem ja teraz ![]() noi Igorowi kupilam bagietki do uszu w rossmanie;p Oillan i sobie te wkladki laktacyjne bo na promocji byly ![]()
#3688 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już po pracy, mam nadzieję, że dziś uda mi się Was dogonić ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zadomowienie
|
mialam tylko jedna i zjadlam
![]() ale niedobra byla nie zaluj;p
#3690 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Agawoo ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.