Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 21:22   #3661
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Rybka, ja mam ostatnio szczęście do szczupłych Irlandek w ciąży.. Ale tyle ich już widziałam, że mogę sobie wyobrazić te wielkie u Ciebie..

One potrafią jak słonice być;/

Aaaa miałam Wam wczoraj napisac.. wracałam sobie z pracy o 23:30.. No i zimno jak cholera- może z 8 stopni, wicher że łby urywał, deszcz mżył..
A wiecie jak młode Irlandki(takie totalne siksy) poubierane chodziły??

W takie sukienusie, które ja tylko w największe upały bym nosiła, krótkie, wydekoltowane, z cieniutkiego materiału.. bez rajstop, w szpilkach sandałkowych(tak wysokich, że szły jak koczkodany).. niektóre buty w łapach miały i na boso szły.. Ja naprawdę pierdzielę.. chyba by mi dupa odpadła, jakbym tak wyszła ubrana.. ja to w aucie , zimowy płaszcz, czapka na głowie..

hehe no i takim to nic nie jest.. Zabawny naród Nie wiem, co to za okazja wczoraj była, ale tłumy ich szły..
Ja już przywykłam, to tu typowe...Ale co ciekawe, mojemu się udzieliło...Idziemy na spacer-ja ubrana w płaszcz(jeszcze się mieszczę), Tż- w samej bluzie, i twierdzi, że mu gorąco, choć za oknem np 12 stopni. Strasznie mnie to irytuje, bo boję się, że się przeziębi albo zapalenia płuc dostanie, ale jak dotąd ok, więc może jest zahartowany. A podobno to kobietom w ciązy ma być niby gorąco? Ja bym tylko się grzała, mi ciągle zimno jest
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 21:34   #3662
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

czesc Dziewczynki, nadrabialam Was kilka godzin, bo w miedzyczasie ogladalam swoje seriale. nie dam rady dzis komentowc, tylko gratulacje dla anagat i karolca ze wszystko ok...tzn ze lozysko sie podnioslo?i Aguska dobrze ze ok ogolnie, mam nadzieje ze juz szyjka sie skracac i rozwierac nie bedzie i powodzonka na jutrzejszym USG.
ja tez zdam relacje jutro, i zapytam czy moga mi sprawdzic szyjke, co tutaj nie jest praktykowne oczywiscie.a dzis na skypa zadzwonil Tz brat z USA ...i do rozmowy dolaczyla sie jego zona - ktora srednio lubie, a ze akurat kolka mnie jakas w tylku zlapala wiec nie chcailo mi sie ruszac z kanapy, ale chcieli aby pokazac im brzuch...wiec ok...pokazalam....a ta glupia krowa do mnie ....a teraz to juz bedzie tylko gorzej...bedziesz miala takie kolki coraz czesciej, bedzie ci ciezko itd....no moze i bedzie...ale tak sie nie mowi...nie chcialo mi sie nawet na nia patrzec i wrocilam na kanape...bo nie lubie tracic czasu na rozmowe z takimi ludzmi...a Tz pzypalil mi pierogi...dostal opieprz. jestem bardzo zmeczona - bylo dzis polowanie wiec sie nachodzilam troche, a co drinkow sie narobilam, ponoc juz jestem mistrzem w przyrzadzaniu krwawej mary
ide spac - kolorowych

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 21:46   #3663
Zariah
Rozeznanie

karinka gratulacje

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 21:49   #3664
karinka711
Raczkowanie

Zariah dziekuję
karinka711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 21:53   #3665
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
karinka gratulacje
Ja też gratuluję Córeczki
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:03   #3666
julliczka
Rozeznanie

Hej, na szybko Was przeleciałam

Teraz strasznie zalatana jestem i nie mam czasu Was teraz podczytywać.

Cieszę się, że wózek się podoba

Gratuluję wszystkim mamom, które dowiedziały się o płci swoich dzidzi. Już coraz więcej z nas już wie w jakich kolorkach kupować ubranka dla maleństwa Ja czekam jeszcze do grudnia na połówkowe - już nie mogę się doczekać..

Dobrej nocki

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:08   #3667
karinka711
Raczkowanie

koniakonia dzieki
juliczka tak poznanie płci w irlandi graniczy z cudem przynajmniej tutaj gdzie ja jestem,a naprawde bardzo ułatwia sprawe wyprawki...oj baaardzo ułatwia...takze w weekend wypuszczam się na jakieś zakupy:P
karinka711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:17   #3668
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Właśnie wróciłam z USG połówkowego, trochę późnego, bo to 23 tc
Moja dzidzia nadal jest córeczką - dr śmiał się ze mnie jak pytałam czy nadal ma dziewczyńskie krocze

Waży już 500 g i wszystko z nią jak najbardziej w porządku wszystkie organy i w ogóle, strasznie się cieszę, bo muszę przyznać, że się stresowałam

Ja oczywiście nadal grzybek, który wyskoczył mi po przebytej ostatnio grypie żołądkowej.... Poza tym wszystko oki

Buziaczki
Cytat:
Napisane przez karinka711 Pokaż wiadomość
witam mamusie
jej ale wy lecicie z tymi postami...masakra....ciag le mam tyły i nie mam jak pisac....ahhh...
tak sie pieknie chwalicie USG no to ja też sie pochwalę:P
poniewaz do dzisiaj nie dostałam listu ze szpitala z data usg lub chociaz wizyty,poszłam na usg prywatnie (nawet znalazłam polskiego lekarza w tej mojej małej irlandzkiej mieścinie) i oto co sie okazało dzidzia duża..( z daty ostatniej miesiaczki wychodził 16 tydzien) a dzidzia ma wymiary jak w 19 a moja waga jest wieksza tylko o 1,5 kg od początkowej wagi... wiec prawdopodobnie cos pokicikalam:P no i dzidzia jest dziewczynkawszystko z moim maleństwem dobrze,rozwija sie pieknie i lekarz sie smiał ze ma wrodzone adhd bo sie tak kreciła ze nie mógł sprawdzic co ma miedzy nózkami( albo czego nie ma:P)ale jednak na koniec pokazała pieknie ze jest dziewczynka
tak...a list z irlandzkiego szpitala nadal nie nadszedł a 10.11 mam 4-ta juz wizyte u gp...wrrrrrrrrrrrr
gratuluje Wam mocno dziewczynek

czyli pewnie znow przewaga dziewuszek
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:22   #3669
anagat
Zadomowienie

Cytat:
koniakonia dzieki
juliczka tak poznanie płci w irlandi graniczy z cudem przynajmniej tutaj gdzie ja jestem,a naprawde bardzo ułatwia sprawe wyprawki...oj baaardzo ułatwia...takze w weekend wypuszczam się na jakieś zakupy:P
Hmm a niby czemu graniczy z cudem?? Gdzie mieszkasz dokładnie?
U mnie nie było problemu. Powiedziałam na samym początku, że bardzo chcę poznać płeć i jak tylko pani zobaczyła, to powiedziała, pokazała i zrobiła fotkę.

Jak nie widać, to nie widać, a jak się pokaże , to jak chcesz to ci powiedzą, więc bez przesady.
Tak czy siak, gratuluję dziewczynki
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:26   #3670
88natka
Zadomowienie

karinka gratuluje
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 05:36   #3671
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
A ja zapomniałam Wam powiedzieć, że już mój płaszczyk na zimę ten z allegro przyszedł i jestem zadowolona, oczywiście na razie jeszcze jest dość luźny i za ciepły, ale jak przyjdą mrozy to super Jutro będę robić fotkę brzuszka jak co tydzień to i jego też zrobię jak wena mnie będzie trzymać
Ty zamawialas od tej samej kobiety co ja? Ciesze sie ze jestes zadowolona, ja czekam na swoj - w poniedzialek mi wyslala, ale do mnie przyjdzie najwczesniej w piatek podejrzewam

chociaz narazie mi sie nie przyda, bo u nas do niedzieli ma byc 20 stopni
Cytat:
Cześć dziewczynki

Właśnie wróciłam z USG połówkowego, trochę późnego, bo to 23 tc
Moja dzidzia nadal jest córeczką - dr śmiał się ze mnie jak pytałam czy nadal ma dziewczyńskie krocze

Waży już 500 g i wszystko z nią jak najbardziej w porządku wszystkie organy i w ogóle, strasznie się cieszę, bo muszę przyznać, że się stresowałam

Ja oczywiście nadal grzybek, który wyskoczył mi po przebytej ostatnio grypie żołądkowej.... Poza tym wszystko oki

Buziaczki

Cytat:
witam mamusie
jej ale wy lecicie z tymi postami...masakra....ciag le mam tyły i nie mam jak pisac....ahhh...
tak sie pieknie chwalicie USG no to ja też sie pochwalę:P
poniewaz do dzisiaj nie dostałam listu ze szpitala z data usg lub chociaz wizyty,poszłam na usg prywatnie (nawet znalazłam polskiego lekarza w tej mojej małej irlandzkiej mieścinie) i oto co sie okazało dzidzia duża..( z daty ostatniej miesiaczki wychodził 16 tydzien) a dzidzia ma wymiary jak w 19 a moja waga jest wieksza tylko o 1,5 kg od początkowej wagi... wiec prawdopodobnie cos pokicikalam:P no i dzidzia jest dziewczynkawszystko z moim maleństwem dobrze,rozwija sie pieknie i lekarz sie smiał ze ma wrodzone adhd bo sie tak kreciła ze nie mógł sprawdzic co ma miedzy nózkami( albo czego nie ma:P)ale jednak na koniec pokazała pieknie ze jest dziewczynka
tak...a list z irlandzkiego szpitala nadal nie nadszedł a 10.11 mam 4-ta juz wizyte u gp...wrrrrrrrrrrrr
gratuluje

my mamy wizyte jednak w poniedzialek ... nie moge sie doczekac...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 06:39   #3672
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Proszę o kciuki o 16, idziemy do gina. Mam nadzieję, że maleństwo nie bedzie wstydliwe
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 07:18   #3673
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Proszę o kciuki o 16, idziemy do gina. Mam nadzieję, że maleństwo nie bedzie wstydliwe
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-03, 07:41   #3674
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Doberek

He he, mamy wizyte dzisiaj o tej samej godzinie
Jesli dam rade trzymac kciuki podczas badania to bede, obiecuje
Powodzenia, ja tez mocno licze ze dzidzia rozlozy nozki

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 07:52   #3675
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
O to super wiadomości oby jak najwięcej takich no oprócz grzybka, ale się podleczy i będzie miodzio
swoją drogą dawno Cię nie było na wątku :-P
Ja bywam codzień na wątku, tylko nieśmiale pisząca jestem

Dziękuję wszystkim za gratulacje

W sobotę chyba pojadę do brata w końcu do mieszkania i zobaczę co oni tam dla mnie mają - swoją drogą śmiesznie się będę czuła, bo ich w tym mieszkaniu nie ma (od 3 lat mieszkają w USA), więc tak trochę jak bym do lumpeksu szła Wszystkie ciągle piszecie o wyprawkach, co już macie, co kupujecie, a ja nie chce nic kupować dopóki nie zobaczę w ogóle co tam jest, żeby nie dublować... więc w końcu się muszę zmobilizować i ruszyć 4litery do stolycy bo póki co, wiem tylko jaki wózek bedę mieć
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 07:55   #3676
alamig
Zakorzenienie

Hej

Wreszcie nadrobiłam po tych kilku dniach nieobecności Wszystkim Mamusiom gratuluję udanych wizyt i poznanych płci Zmykam na maila pooglądać jak rosną Wasze brzuszki. Mój też już powolutku zaczyna być widoczny
Stary 2011-11-03, 07:58   #3677
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ty zamawialas od tej samej kobiety co ja? Ciesze sie ze jestes zadowolona, ja czekam na swoj - w poniedzialek mi wyslala, ale do mnie przyjdzie najwczesniej w piatek podejrzewam

chociaz narazie mi sie nie przyda, bo u nas do niedzieli ma byc 20 stopni
Tak, od tej samej mój jest naprawdę ciepły

Cytat:
Doberek

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
He he, mamy wizyte dzisiaj o tej samej godzinie
Jesli dam rade trzymac kciuki podczas badania to bede, obiecuje
Powodzenia, ja tez mocno licze ze dzidzia rozlozy nozki
i za Desię też

Karinka gratuluję poznania płci

No i dzień dobry... Pozdrawia Was największy leniuch na świecie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 08:08   #3678
negila
Rozeznanie

Aguśka oby się okazało że tym razem historia z szyjką się nie powtórzy

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dowiedziałam sie w zusie ze nie przysługuje mi macierzyński
a czemu?? ze względu na wysokość składek czy rodzaj umowy i np nieodprowadzanie czegoś??
u nas w zusie często bywa tak że jedna pani mówi tak druga co innego więc moze to nie do końca potwierdzone.

karinka gratuluję dziewczynki

Cytat:
W sobotę chyba pojadę do brata w końcu do mieszkania i zobaczę co oni tam dla mnie mają - swoją drogą śmiesznie się będę czuła, bo ich w tym mieszkaniu nie ma (od 3 lat mieszkają w USA), więc tak trochę jak bym do lumpeksu szła Wszystkie ciągle piszecie o wyprawkach, co już macie, co kupujecie, a ja nie chce nic kupować dopóki nie zobaczę w ogóle co tam jest, żeby nie dublować... więc w końcu się muszę zmobilizować i ruszyć 4litery do stolycy bo póki co, wiem tylko jaki wózek bedę mieć
nie wszystkie, my też jeszcze nic nie kupujemy i nie oglądamy nawet miało być po poznaniu pci a teraz znamy i też jakoś się nie śpieszymy
coś tam mamy ale też nie wiem co i ile wiem tylko że małe jest

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 08:09   #3679
MoniaHan
Wtajemniczenie

karinka gratuluje dziewczynki
joanaros i desia trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze wizyty i tez poprosze o kciuki bo mam dzis polowkowe.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 08:11   #3680
Madziara 26
Rozeznanie

kciuki za dzisiejsze wizyty

A mój mały to leń za tatusiem kopie jak tylko dostanie jedzenie a tak to śpi i juz tez czuje go coraz wyzej. zapomniałam wam napisac ze termin porodu gin wyliczył na 31.03.2012 czyli na marcowe mamy wskoczyłam

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 08:19   #3681
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
nie wszystkie, my też jeszcze nic nie kupujemy i nie oglądamy nawet miało być po poznaniu pci a teraz znamy i też jakoś się nie śpieszymy
coś tam mamy ale też nie wiem co i ile wiem tylko że małe jest
A ja płci dalej nie znam i coś czuję, że pewnie szybko nie poznam i też dla dzidziusia w sumie nic nie mamy oprócz tego co obiecali znajomi odsprzedać (wózek, nosidełko, łóżeczko), ale to też jest na razie w wirtualnym posiadaniu a przepraszam mam jeszcze jednego małego smoka - dostałam w prezencie i jedne body dla dziewczynki na ramiączka z falbanką na dole w jakiś pastelowych kolorach z Cocodrillo - kupiliśmy dla córeczki znajomych, ale niestety nie było wtedy czasu się do nich wybrać, a to mały rozmiar chyba 56 lub 62 nie pamiętam teraz

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
joanaros i desia trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze wizyty i tez poprosze o kciuki bo mam dzis polowkowe.
mocne kciuki Monia!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-11-03, 08:21   #3682
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
No to jest nas juz trzy! Zycze powodzenia
Acha no i witam wszytskie nowe mamusie, a tym ktore poznaly plec gratuluje!
Aguska mam nadzieje ze bedzie wszystko w porzadku z szyjka

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 08:24   #3683
negila
Rozeznanie

Cytat:

negila jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 08:51   #3684
koniakonia
Zakorzenienie

Hej,
za wszystkie wizyty wielkie kciukasy

Zariah
te kozaki z japonkami to coś takiego
małe zdjęcie ,ale widać troszkę
http://img.archiwumallegro.pl/?1206101712
Stary 2011-11-03, 08:51   #3685
emigra
Zakorzenienie

Wrzucilam na maila fotki rzeczy tutaj jakos nie chcialo mi sie wgrac
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-03, 08:56   #3686
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Stary 2011-11-03, 09:04   #3687
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Wow dużo tego fajnie, że jesteś zadowolona i macie już na start

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 09:04   #3688
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Super wyprawka

Ja dzisiaj wyciągnę wszystkie malusie ubranka i też się będę rozkoszować tym widokiem
Na bank muszę kupić drugi leżaczek, mamy taki z FP i Nina korzysta z niego do dzisiaj, nie sądzę żeby chciała go porzucić,bo go uwielbia
Stary 2011-11-03, 09:05   #3689
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Ale masz dużo tych rzeczy super.

Ja mam sporo po Antku (chyba że będzie dziewczynka) i jeszcze koleżanka mi szykuje ciuchy po swoich synach spodnie przyjmę w każdej ilości a szczególnie na Antka i mam jeszcze trochę zupełnie nowych body bo kiedyś chciałam handlować na allegro ale mi czasu nie starczyło i tak odkładałam wystawienie tego a teraz mi się nie opłaca

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 09:13   #3690
emigra
Zakorzenienie

No, sporo najwiecej jest chyba bodziakow

Matko dzisiaj ciagle chodze glodna, przed chwila zjadlam jeszcze bulke a teraz czuje ssanie jakbym caly dzien nic nie jadla
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości