|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Hej
Miśku, wszystko co zamieściłaś idealnie wpasowuje się w mój gust ![]() ![]() ![]() Jestem na maxa zauroczona stylem skandynawskim: naturalność, prostota, minimalizm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-01-17 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3662 |
Wtajemniczenie
|
Kilka zdjęć
![]()
#3663 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
Betti, bardzo fajne inspiracje, zapisałam sobie w kompie ![]() Sporo szarego na ścianach - to też mi się podoba, ale wydaje mi się, że może być ciężko dobrać kolor, jeśli się człowiek nie zna, żeby nie wyszło ponuro i zimno. Beże i jasne kolory z ciepłej palety będą pewnie dawały wrażenie przytulności bardziej niż szary, ale nie powiem - kusi mnie też szarość jasna. Ścianę z cegiełek lub piaskowca jasnego chciałabym chyba zrobić na klatce schodowej. Nie potrafię jeszcze określić, jaki drzwi. Widziałam ostatnio sporo wnętrz z białymi i nawet mi się to podoba, ale tż się krzywi a rodzice mówią, że białe drzwi kojarzą im się z czasami komuny i takimi drzwiami zwykłymi z płyty, no i sama nie wiem. Wejściowe są drewniane brązowe a okna są na zewnątrz brązowe a wewnątrz białe - trochę dziwnie, ale nie mogę tego zmienić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Miśku, szarość można określić z palety NCS. Są gamy szarości czystych, beż żadnych domieszek - wtedy masz neutralny odcień. I są gany szarości z domieszką żółci, np. średnia szarość S 2502-Y. Są też inne szarości, z odcieniem niebieskim, zielonym czy czerwonym, ale chyba nie o to tu chodzi ![]() Generalnie Wasze inspiracje też mi się podobają, jedynie ten piaskowiec na ścianie niekoniecznie, bo wydaje mi się oklepany. Wczoraj siedziałam w pracy do 19 ![]() Widzę efekty ćwiczeń i w miarę racjonalnego odżywiania: prawie 1,5 mniej, bardziej płaski brzuch i gładszy tyłek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Mamy chyba podobny gust, jeśli chodzi o jasne, ciepłe wnętrza (choć ja akurat szarości i kolorowi tektury mówię nie ![]() Białe drzwi i białe wysokie listwy bardzo mi się podobają, choć warto rozważyć czynnik praktyczny tu. Co do piaskowca, cegiełki - to kiedyś też mi się podobał, dopóki nie zauważyłam przeglądając inspiracje na decorii i leroya merlin, że w co drugim mieszkaniu się to pojawia. Straciłam sympatię ostatecznie do tego rozwiązania. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję efektów ćwiczeń, ja nadal nie zaczęłam, ale noga boli już mniej, więc w przyszłym tygodniu wrócę do tematu. Te piaskowce faktycznie są dość popularne. Ale jak tak szukałam opcji, co ew. można zrobić, żeby ściana była inna niż tylko pomalowana farbą, to nie wiem. Są jakieś struktury, ale ja nie potrafię określić, czy mi się to będzie podobać, czy nie, zanim tego nie zobaczę na ścianie. W sklepach pokazują to najczęściej na małym kawałku i ciężko mi po tym stwierdzić. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej uzasadniałam utratę swojego zainteresowania przez opatrzenie ![]() Aktualnie jestem zwolenniczką personalizacji wnętrz - czyli więcej osobistego rysu wśród rozpowszechnianych pomysłów, rozwiązań. Stąd np. opcja zdjęć, książki na jakimś ciekawym wtopionym w ścianę regale, jakieś dobrze zrobione kolaże, pamiątki z podróży, tkaniny, czy obrazy - ale nie tryptyczki itp. Sama ciągle mam gołe ściany, bo poluję na obrazy... ale jestem już blisko zapełnienia. Ściany z kamieniem/cegłą lub fakturą/tapetą - ok., ale tu bym celowała w nieoklepane opcje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Zakorzenienie
|
Paleta NCS jest to wzornik kolorów, taki standardowy - mają w każdym sklepie z farbami i zmieszają Ci to, co będziesz chciała.
Na ścianie może być tapeta, drewno, panele z betonu architektonicznego, kamień, specjalne panele przestrzenne, np. takie, jak w załączniku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic to, szukam dalej ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- To pierwsze mi się podoba. Co to? Skąd to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znalazłam dwóch plastyków, do których umiejętności artystycznych mam zaufanie. Czyli mam wykonawców, teraz tylko znaleźć swoje tematy, motywy i kolorystykę... Ja zresztą mam bardzo proste wnętrza i niewiele do zagospodarowania, poza tym już myślimy o większym mieszkaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
hej,
Mi się oczywiście nie podobają takie nudne beżowe wnętrza...tzn może inaczej- tak do pooglądania to nawet ok- sząłu nie ma ale wiochy też nie. matomiast mieszkać w czyms takim to na pewno bym nie mieszkała. Ja muszę mieć kolor ![]() Ja zdecydowanie będę miała białe drzwi. Teraz też mam - ale takie z lat 90 z szybkami, więc szału nie ma ![]() ![]() Szalenie mi się podoba beton architektoniczny ![]() Asiuk jak sobie radzisz z tym że całymi dniami nie ma cię w domu? Praca, kino, jakieś wyjścia z koleżankami. Ja daję radę tylko do pracy chodzić...na kino itp atrakcje szkoda mi czasu. Wyrzuty sumienia wręcz mam, jak tylko pomyślę o tym że do kina mogłabym pójść, a Manie z babcią zostawić. No nie umiem.
#3672 |
Zakorzenienie
|
To akurat od B&N Industries, materiał to MDF/PCV.
Wpisz sobie "panele dekoracyjne", to znajdziesz różne przykłady. Np. tu: http://www.proform.eu/ W całości pokoju mam taką wizualizację, niestety z innymi panelami. |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To kwestia charakteru chyba - ja mam tak, że jednak dla samej siebie to ja i moje samopoczucie są najważniejsze (nie mówię, oczywiście, że kosztem innych). Potrzebuję samorealizacji, obcowania z szeroko pojętą kulturą, mam potrzebę bycia sama ze sobą i z innymi dorosłymi ludźmi. Nie umiem tego wytłumaczyć, nie jestem typową mamą - dla mnie macierzyństwo to jednak jedna z kilku ról w życiu, niekoniecznie najważniejsza - jest tak samo ważna, jak mój związek. Najważniejsza jest moja osobista satysfakcja ze swojego życia, którą muszę znaleźć w sobie, a nie winnych ludziach. Nie umiem tego wytłumaczyć inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Piaskowiec też mi się nie widzi, zauważyłam, ze to modne teraz u nas na wsi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chociaż co ja tam wiem na temat dzieci ![]()
![]() |
#3675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to jednak nie jest główne źródło mojej satysfakcji, jestem za bardzo odrębną babą ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z ta odrebnoscia rozumiem, mam tak samo, z wiekiem coraz gorzej ![]() Wracając do wnętrz, Haniu ja się z mocnym kolorem mecze, ale nie mowie NIE kolorowi w dodatkach ![]() ![]()
![]() |
#3677 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym żeby doba trwała 48 godz, wtedy jakoś bym to wszytsko pogodziła. A tak...kurde chyba nigdy nie będę w 100 % "zadowolona" bo z jednej strony fajnie jest w pracy, z kumpelami na piwie- ale z drugiej strony tak strasznie wtedy tęsknię za Manią że płakać mi się chce. Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pizzy - wczoraj rodzice mnie namówili na festiwal pizzy w pizza hut, bo mój tata lubi ich pizzę na grubym cieście. Normalnie nie jem pizzy wcale, wczoraj zjadłam 6 kawałków, bez brzegów co prawda, no ale nie chcę nawet myśleć, ile to kalorii. a fototapety niektóre też mi się podobają, ale potrafię to określić dopiero, jak widzę gotowe wnętrze. Ciężko mi powiedzieć, jak to będzie wyglądać na ścianie, jak widzę tylko wzór w necie Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt że na razie jest tak że nie mam możliwości pracy ale jak z 1-2 razy w tygodniu nie wyjdę sama to wariuję. I przyznam żę potrafię daćB do mamy np od piątku do niedzieli i nie tęsknię, jest mi dobrze samej, że mogę odpocząć, zrobić spokojnie to co zaplanuję ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie jadlam pizzy w pizza hut ![]() ![]() ![]() ![]() Mam za to 3 ulubione lokalne nasze pizzerie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
Łazienki też mi się podobają stonowane raczej. Mojemu tż też się struktury podobają, ja nie wiem. Fajne te panele dekoracyjne, które Asiuk wkleiła, ale nie ma nigdzie cen. Znając życie wyjdzie pieruńsko drogo, ale podobają mi się
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię festiwal pizzy - ale jak się idzie dużą grupą znajomych, siedzi godzinami, pij, je, plotkuje. Tak na randkę z mężem to bym nie poszła.
![]() |
#3683 |
Zakorzenienie
|
Oooo jak tu rozmownie
![]() i remontowo ![]() ![]() jakie plytki na podloge w lazience byscie wybraly??ciemny braz czy bez??? odnosnie zostawiania dziecka......ja zostawiam Maje i nie mam z tym problemu z tym ze my przewaznie wychodzimy jak mlodziez juz spi wiec nie mam poczucia ze trace czas na swoje przyjemnosci a nie na zabawe z Mloda |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3684 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jak tu remontowo ![]() ![]() Ja za to teraz nie mogę patrzeć na styl tzw glamour. Moja sis chce tak urządzić mieszkanie a ja jak patrzę na ten kiczowaty biały stół z czarnym szklanym blatem i myślę o tym tysiącu paluchów który się tam zadomowi to aż mnie wewnętrznie trzęsie ![]() Asiuk te panele co wrzuciłaś ciekawe, najbardziej podobają mi się te pierwsze, myślę, że szczególnie drugie mogłyby mocno przytłoczyć pomieszczenie, chyba że do dużego salonu na ścianę lub jej kawałek. Co do zostawiania dzieci to ja chętnie tylko nie zawsze mam z kim i najgorsze chyba to, że nie mam zaufania do drugiego rodziciela. A jak mam wychodzić i się martwić o to jak jest w domu to bez sensu. Wiem na pewno, że jeśli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy to w maju/czerwcu wyjadę na weekend spotkać się z mamuśkami z oliwkowego wątku ![]() W ogóle ostatnio mam przesyt siedzenia w domu z dziećmi. Nawet zdarzyło mi się siedzieć razem z nimi na podłodze i ryczeć (a ja z reguły niepłacząca jestem) ale miejmy nadzieję, że to przejściowe. Co do diety to u mnie teraz drugi miesiąc leci. Efekty widzę co mnie bardzo cieszy, na słodkie mnie na razie nie ciągnie co jeszcze bardziej mnie cieszy no i trzymajcie kciuki żeby ten mój entuzjazm nie opadł jeszcze przez dłuuugi czas ![]() ![]() Wnętrza: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ch&um=1&itbs=1
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png Edytowane przez niuniuniau Czas edycji: 2013-01-18 o 06:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Wtajemniczenie
|
Cześć, Misku zapodałaś temat i od razu jest weselej
![]() Kotku, ja bym wybrała jasny beż ![]() ![]() Niu, ten caly glamour mi tez sie nie widzi ![]() ![]() Cieszę się, ze widzisz efekty, to na pewno działa motywująco ![]() ![]() Sama bym się wybrała gdzieś na weekend z koleżanka ![]() ![]() ![]() ![]() Od rana mam pecha ![]() ![]() ![]()
#3686 | ||
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Ja bym na pewno nie wybrała ciemnego brązu - będzie widać syf. Wybrałabym beż Cytat:
Gratuluję postępów dietowych i samozaparcia, godne podziwu. Oby tak dalej ![]() przynajmniej trochę tu odżyło, bo ostatnio było za spokojnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Misku te wnętrza które wkleiłaś fajne...ale tylko na zdjęciu. Nie mogłabym mieć tak urządzone, za mdło, potrzebowałabym koloru ![]()
![]() |
#3688 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zakorzenienie
|
Kotku, mam w łazience połączenie beżu i ciemnego brązu. Uwielbiam swoją łazienkę. Wcale nie widzę problemów z utrzymaniem w niej czystości.
Inspiracje wnętrzarskie, które pokazujecie podobają mi się. W poprzednim mieszkaniu miałam w każdym pomieszczeniu inny kolor ścian i były to bardzo wyraziste kolory, które szybko mi się znudziły. Obecnie mam bardziej stonowane kolory (poza pokojem synka) i bardzo dobrze się w nich czuję. Brakuje mi tylko jeszcze dodatków, ale jakoś nie mam weny żeby się za to zabrać. Mam zakwasy po wczorajszych ćwiczeniach ale to dobrze, bo za tydzień jadę na narty więc może lepiej będzie mi się jeździło ![]()
#3690 |
Zakorzenienie
|
Po prostu mi się opatrzyły. Tak samo brązowa ściana w salonie itp. ale to o sobie pisałam
![]() Ale gdyby wybierać między tymi dwoma to raczej beż, nie widać tak brudu. Zależy też jaki kolor ścian, mebli
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.