Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-14, 11:30   #3661
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
matal bidulo ni wiem co powiedzieć...
A ja mam dwójke 3-latków pod opieką od 10 . Póki co fajnie się bawią i nikt nie płacze Nawet tż zwraca na nich uwage a przeważnie tego nie robił BTW jak zmusić tżta żeby poszedł w ten zimny dzień do sklepu po marmolade zrobiłam piernik i nie mam go czym przełożyć
Powiedzieć, że dostanie największy kawałek

A u nas ładnie i w sumie całkiem ciepło - sąsiad na górze wierci od rana, wiec chyba oleje golenie nóg, wezmę książkę i na ławkę pójdę poczytać

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:48   #3662
Larysa88
Zakorzenienie

czy któraś z Was widziała te spodnie na allegro?
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-ko...132405636.html

podobają mi się beżowe, ale nie wiem czy to nie jakaś tandeta albo w ogóle będą wyglądały jak worek...

http://allegro.pl/spodnie-bryczesy-c...140017704.html a takie coś? nigdy nie miałam żadnych bryczesów czy czegoś podobnego i też nie wiem
doradźcie coś
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 12:00   #3663
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Mi te wszystkie spodnie ciążowe odstają w zgięciu nogi.
A pogoda u mnie cudna dzisiaj.W cieniu jest 17 stopni.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 12:03   #3664
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Powiedzieć, że dostanie największy kawałek

A u nas ładnie i w sumie całkiem ciepło - sąsiad na górze wierci od rana, wiec chyba oleje golenie nóg, wezmę książkę i na ławkę pójdę poczytać
haha tego nie próbowałam Gdyby to teściu był to pewnie w podskokach biegł do sklepu już wymyśliłam czym przełożę: powidło śliwkowe i masą taką jak do wz-ki (margaryna +serek homo+cukier puder)
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 12:06   #3665
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Ja sie w temacie ubran ciazowych nie wypowiadam, bo poki co zadnych nie mam. Wystarczaja mi zwykle legginsy + tunika/sukienka. Zreszta, zawsze lubilam legginsy, ale nie mialam tyle okazji ich nosic (z uwagi na prace), wiec teraz korzystam
A jak bedzie cieplej, to czesc moich letnich rzeczy tez sie powinna nadac.
Ale zobaczymy w praktyce, jak to wyjdzie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-14, 12:10   #3666
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja sie w temacie ubran ciazowych nie wypowiadam, bo poki co zadnych nie mam. Wystarczaja mi zwykle legginsy + tunika/sukienka. Zreszta, zawsze lubilam legginsy, ale nie mialam tyle okazji ich nosic (z uwagi na prace), wiec teraz korzystam
A jak bedzie cieplej, to czesc moich letnich rzeczy tez sie powinna nadac.
Ale zobaczymy w praktyce, jak to wyjdzie....
ja też nie mam ciążowych ubrań, bo mi na razie nie potrzebne więc szkoda mi kasy ale za to chyba kupię sobie koszulę jeansową i może płaszczyk jakiś miałam oszczędzać wiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 12:12   #3667
Larysa88
Zakorzenienie

ja właśnie wszystkie ciuchy mam dopasowane dobrze i już pewnie niedługo muszę coś nowego znaleźć bo będą gniotły w brzuch
a ja chcę ładnie wyglądać no w ciąży właśnie tymbardziej
jakieś legginsy też na pewno muszę kupić
Stary 2013-04-14, 12:13   #3668
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
No tak , to jest argument

Jane Rider i Sola rzeczywiście fajne, może troszku drogie, ale dla mnie minusem są małe kółka - a przynajmniej tak w sieci wyglądają. Parku w pobliżu nie mam, mam za to piękne wały nad Odrą, na których również bywa piękne błoto i piach, więc wózek muszę mieć terenowy
Nie ma niestety lekkich, kompaktowych, terenowych wózków do 1500 zł... ataki limit sobie postawiliśmy, chociaż i tak wolałabym kupić używany, bo taka kasa na coś, czego będę używała półtora roku to trochę dużo Potem chcę kupić lekką spacerówkę i o wozku zapomnieć

Dziewczynki, czy gdzieś jest plan tych warsztatów Moda na brzuszek, bo jakoś nie mogę znaleźć nigdzie
w sumie mialam wozek kupowac sama, chcialam nowy bo przy pierwszym dziecku kupowalam uzywany, po roku korzystania z niego zalowalam ze nie zainwestowalam w nowy. teraz moi rodzice sie zreflektowali kupic gondole i spacerowke i to wyniesie gdzies lacznie 1700 zl, a my kupimy sobie baze isofixa i fotelik, a ze ja chce wszystko osobno kupowac to jeszcze taniej to wyjdzie.
a co do parasolki, to ja tez sie przesiadlam z mloda do niej jak miala jakies 1,5 roku ale nie dlatego ze wozek byl ciezki tylko mial za szeroki rozstaw kol i mialam problem w bramkach przy sklepowych kasach

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
może to i dobrze
ja wybrałam taki, który spełnia moje oczekiwania mam nadzieję, że mi się nie odmieni

mi się xlander xa podoba, ale nie ma go w czarnym kolorze
no wlasnie, wozek ma spelniac nasze oczekiwania, ale zawsze najlepiej czytac opinie kogos kto dany model uzytkuje mi tak odpadlo pare wozkow.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
czy któraś z Was widziała te spodnie na allegro?
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-ko...132405636.html

podobają mi się beżowe, ale nie wiem czy to nie jakaś tandeta albo w ogóle będą wyglądały jak worek...

http://allegro.pl/spodnie-bryczesy-c...140017704.html a takie coś? nigdy nie miałam żadnych bryczesów czy czegoś podobnego i też nie wiem
doradźcie coś
kurcze ze spodniami nie pomoge, bo ja w necie chyba nigdy w zyciu nie kupilam zawsze wole przymierzyc. a jesli chodzi o bryczesy to ja mialam i bylam z nich zadowolona, tyle ze ja w stacjonarnym sklepie kupowalam.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 12:21   #3669
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no wlasnie, wozek ma spelniac nasze oczekiwania, ale zawsze najlepiej czytac opinie kogos kto dany model uzytkuje mi tak odpadlo pare wozkow..
ja biorę pod uwagę tylko osoby, które dany wózek użytkowały-bo szczerze jak mi w sklepie koleś gada, że to tak a tamto nie to mam to w dupie ale podpytałam użytkowniczkę mury i jest zadowolona

kurcze ciekawe czy ten xa mogą na zamówienie zrobić cały czarny?

Stary 2013-04-14, 12:23   #3670
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja biorę pod uwagę tylko osoby, które dany wózek użytkowały-bo szczerze jak mi w sklepie koleś gada, że to tak a tamto nie to mam to w dupie ale podpytałam użytkowniczkę mury i jest zadowolona

kurcze ciekawe czy ten xa mogą na zamówienie zrobić cały czarny?
czesto gesto sprzedawcy w sklepie gowno wiedza o wozkach a gadaja to co klient chce uslyszec czyli same ochy i achy.

co do robienia na zamowienie, to kto wie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-04-14, 12:26   #3671
dirtymagic85
Zadomowienie

Witam laski przy niedzieli
Wróciłam właśnie z kościoła i mam w planach obejrzeć dziś do końca serię Prison Breaka, katujemy z tżem od wczoraj, ja kiedyś nie oglądałam tego serialu, a od wczoraj mnie wciągnął. Jedenaście odcinków dziś przede mną
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 12:27   #3672
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
czesto gesto sprzedawcy w sklepie gowno wiedza o wozkach a gadaja to co klient chce uslyszec czyli same ochy i achy.

co do robienia na zamowienie, to kto wie
no dokładnie-co nie schodzi to wypchną i tyle
napisałam do x-landera jak odpiszą to dam znać od razu poprosiłam o cenę

Stary 2013-04-14, 12:29   #3673
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Witam laski przy niedzieli
Wróciłam właśnie z kościoła i mam w planach obejrzeć dziś do końca serię Prison Breaka, katujemy z tżem od wczoraj, ja kiedyś nie oglądałam tego serialu, a od wczoraj mnie wciągnął. Jedenaście odcinków dziś przede mną
którego sezonu? my też kiedyś namiętnie oglądaliśmy i właśnie też pierwszy znów chętnie byśmy obejrzeli mamy wszystkie, więc ok

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 12:43   #3674
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
którego sezonu? my też kiedyś namiętnie oglądaliśmy i właśnie też pierwszy znów chętnie byśmy obejrzeli mamy wszystkie, więc ok
No zaczęliśmy od pierwszego, ja go nie oglądałam, bo wyszłam kiedyś z założenia, że nie będę oglądać tego co wszyscy, lubię się tak z przekory wyłamać, ale wczoraj mnie to zaciekawiło, poza tym mam czas, no i wciągnęło mnie. Dla tża to powtórka z rozrywki
No, Madziuchna, a swoją drogą, to ty juz wiesz, że chłopak, tak? na 90, czy już na 100%?
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 12:49   #3675
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Dziewczynki, czy gdzieś jest plan tych warsztatów Moda na brzuszek, bo jakoś nie mogę znaleźć nigdzie
Myślę, że sporo zależy od tego z jakimi sponsorami aktualnie współpracują. Ja znalazłam między innymi takie coś:
KLIK
KLIK

Mnie zdenerwowała znów matka i ojciec narzeczonego. Najlepsze jest to, że niby nie chcą źle, ale przez swoją głupotę i egoizm nic nie widzą poza czubkiem własnego nosa. W tym miesiącu chciałam zamieszkać z teżetem razem w moim mieszkaniu, mieliśmy od ubiegłego tygodnia zająć się malowaniem i obmyślaniem wystroju pokoi.
Mój facet jest najbardziej ogarniętym członkiem rodziny, zawsze załatwiał wszystko dla wszystkich dookoła. I teraz - pomimo faktu, że ma już swoją rodzinę, powinien się nami zająć - to oni dalej go obarczają mnóstwem rzeczy.
Chłopak nie ma szans się wyspać, całe dni spędza na remontowaniu przedpokoju rodziców, budowaniu szafy, załatwiania ogłoszeń dla wujasa, zaprowadzaniem psa babci do weterynarza i mnóstwem innych bzdur. Poza tym pracuje w systemie zmianowym po 12 godzin. Bardzo się stara, ale wysiadają mu siły.

Nosz kurde, jak tak można!

Tłumaczę sobie, że tą pieprzoną szafę dokończy lada dzień, wtedy każę mu odpocząć i już zajmiemy się naszymi sprawami. A nie tych upierdliwych ludzi dookoła
Stary 2013-04-14, 12:50   #3676
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze ze spodniami nie pomoge, bo ja w necie chyba nigdy w zyciu nie kupilam zawsze wole przymierzyc. a jesli chodzi o bryczesy to ja mialam i bylam z nich zadowolona, tyle ze ja w stacjonarnym sklepie kupowalam.
no właśnie to też byłby mój pierwszy spodniowy zakup w internecie, bo ja zawsze miałam problemy ze spodniami, albo za krótkie albo za szerokie ;/ bluzki, buty ok zamawiałam wieeele razy, a co do spodni no to finanse zmuszają mnie do kupna na allegro a nie normalnie eh
no nic, pomierzę dokładnie moje dotychczasowe spodnie i porównam z tymi allegrowymi
Stary 2013-04-14, 12:55   #3677
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mnie zdenerwowała znów matka i ojciec narzeczonego. Najlepsze jest to, że niby nie chcą źle, ale przez swoją głupotę i egoizm nic nie widzą poza czubkiem własnego nosa. W tym miesiącu chciałam zamieszkać z teżetem razem w moim mieszkaniu, mieliśmy od ubiegłego tygodnia zająć się malowaniem i obmyślaniem wystroju pokoi.
Mój facet jest najbardziej ogarniętym członkiem rodziny, zawsze załatwiał wszystko dla wszystkich dookoła. I teraz - pomimo faktu, że ma już swoją rodzinę, powinien się nami zająć - to oni dalej go obarczają mnóstwem rzeczy.
Chłopak nie ma szans się wyspać, całe dni spędza na remontowaniu przedpokoju rodziców, budowaniu szafy, załatwiania ogłoszeń dla wujasa, zaprowadzaniem psa babci do weterynarza i mnóstwem innych bzdur. Poza tym pracuje w systemie zmianowym po 12 godzin. Bardzo się stara, ale wysiadają mu siły.
może już wcześniej obiecał im pomoc przy tym remoncie, ale wiem, że możesz być zła oby szybko skończyli, a wtedy zajmie się Waszym mieszkankiem

Stary 2013-04-14, 13:16   #3678
rusałka_1
Zakorzenienie

Cześć

Matal Mam nadzieje że twój Tż już się opamiętał, przeprosił i błagał o wybaczenie, za te głupoty o których mówi.

Dziękuje za informację o Modzie na brzuszek - zapisałam się na 20.05
Na Bezpiecznym maluchu nie byłam, więc bardzo się cieszę, że tutaj pójdę/. Ciekawe tylko w jakich godzinach to będzie, mam nadzieje że nie będę musiała zwalniać się z pracy.

Co do zakupów ciążowych przez internet, ja kupiłam sobie legginsy ciążowe na allegro za 19.90 i mogę polecić, gdyby któraś była zainteresowana. Za tą cenę - świetne
Z grubszego materiału, nieprześwitujące, bardzo wygodne.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 13:17   #3679
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
No zaczęliśmy od pierwszego, ja go nie oglądałam, bo wyszłam kiedyś z założenia, że nie będę oglądać tego co wszyscy, lubię się tak z przekory wyłamać, ale wczoraj mnie to zaciekawiło, poza tym mam czas, no i wciągnęło mnie. Dla tża to powtórka z rozrywki
No, Madziuchna, a swoją drogą, to ty juz wiesz, że chłopak, tak? na 90, czy już na 100%?
Na 99 %

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 13:24   #3680
kaska87
Zakorzenienie

a mi lekarz ani razu nie powiedział, że to chłopiec na 1 usg powiedział, że "coś tam lata" (to był 14tc więc u dziewczynek też wargi są nabrzmiałe), a na drugim powiedział, że "sprawdzimy na następnej wizycie", ale ja z filmiku wnioskuję, że widzę siusioka

Stary 2013-04-14, 13:33   #3681
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
a mi lekarz ani razu nie powiedział, że to chłopiec na 1 usg powiedział, że "coś tam lata" (to był 14tc więc u dziewczynek też wargi są nabrzmiałe), a na drugim powiedział, że "sprawdzimy na następnej wizycie", ale ja z filmiku wnioskuję, że widzę siusioka
O moim mój gin mówi per "facet" Sprawdzał dokładnie. Ale na wydruku z usg w rubryczce SEX jest FEMALE Dobre, nie? Właśnie sprawdziłam, że na tym z przed pięciu tygodni też I z wcześniejszych też, jak dziecko miało 2,5 cm. Jaj chyba se z nas nie robi ?! Zresztą też wydawało mi się, że pisiorek jest

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-04-14 o 13:35
Stary 2013-04-14, 13:37   #3682
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
O moim mój gin mówi per "facet" Sprawdzał dokładnie. Ale na wydruku z usg w rubryczce SEX jest FEMALE Dobre, nie? Właśnie sprawdziłam, że na tym z przed pięciu tygodni też I z wcześniejszych też, jak dziecko miało 2,5 cm. Jaj chyba se z nas nie robi ?! Zresztą też wydawało mi się, że pisiorek jest
ale Tobie powiedział coś, że facet, a ja sama wydedukowałam teraz pewnie dopiero powie, że chłopczyk a ja powiem, że wiedziałam wcześniej sese

Stary 2013-04-14, 13:39   #3683
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
to jeszcze nie wiesz na 100%?

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
ale Tobie powiedział coś, że facet, a ja sama wydedukowałam teraz pewnie dopiero powie, że chłopczyk a ja powiem, że wiedziałam wcześniej sese
a jak sie okaze, ze zamiast pisiora jest pisia?
Stary 2013-04-14, 13:42   #3684
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
to jeszcze nie wiesz na 100%?
a jak sie okaze, ze zamiast pisiora jest pisia?
no ale pokazywałam Wam focie i jest sisiak bo co by to było trzecia noga

Stary 2013-04-14, 13:42   #3685
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
beda jajca jak powie ze dziewczynka bo zawsze pepowina mogla sie zaplatac

nie no mi wyraznie powiedzial ze panna na 99% ale po tym jak sama wypalilam ze widze ze dziewczynka, wiec tylko mi potwierdzil
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-04-14, 13:44   #3686
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
beda jajca jak powie ze dziewczynka bo zawsze pepowina mogla sie zaplatac
nie no pępowina to dłuższa jest

Stary 2013-04-14, 13:44   #3687
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
no ale pokazywałam Wam focie i jest sisiak bo co by to było trzecia noga
no u mnie ostatnio tez cos tam majtalo i dla mnie to byl wyrazny pisior ale gin powiedzial, ze rownie dobrze moze to byc lechtaczka wiec czekamy do nastepnej wizyty
Stary 2013-04-14, 13:46   #3688
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie ostatnio tez cos tam majtalo i dla mnie to byl wyrazny pisior ale gin powiedzial, ze rownie dobrze moze to byc lechtaczka wiec czekamy do nastepnej wizyty
no Ty masz już jutro fajnie

Stary 2013-04-14, 13:48   #3689
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
no Ty masz już jutro fajnie
no ale ostatnia wizyte mialam 5 tyg temu

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

ide do stolu - niedzielny obiad u tesciow..
Stary 2013-04-14, 13:51   #3690
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no ale ostatnia wizyte mialam 5 tyg temu
no ja mam co 3 tygodnie
Cytat:
ide do stolu - niedzielny obiad u tesciow..
ja już godzinę po obiedzie jestem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości