|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
![]() Jeśli boisz się o wapń - spójrz na etykietkę, niektóre mleka (fortyfikowane) są wzbogacane o potrzebne witaminy (żelazo, wapń, b12 itd.). Jeżeli pijesz dużo, pilnuj aby nie przekroczyć dziennej dawki mlecznego dobra. Polecam też zapoznać się z innymi alternatywami. Bardzo lubię ryżowe i migdałowe, kokosowe to dla mnie bardziej 'mleczko'. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | |
Zadomowienie
|
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakieś inne oleje niz kokos? myslę nad arganowym ![]() boję sie silikonów bo chyba mi obciążaja włosy no sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez cocos1 Czas edycji: 2013-08-23 o 20:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;42410475]Ja boję się fitohormonów z soi. Coraz poważniej mówi się o ich sile - są stosowane przy HTZ i podaje się informacje, że mogą zwiększać skutki uboczne pigułek opartych na syntetycznych estrogenach, bo zwiększają ich stężenie w krwi. Ja bym nie ryzykowała przy takim dziennym spożyciu - może mleko migdałowe lub konopne? Ale ja jestem panikarą, więc niekoniecznie należy się mną sugerować.[/QUOTE]
Ja też mam pewne obawy na tym tle, ale różne źródła podają różne informacje - czytałam też, że soja obniża poziom hormonów... Cytat:
![]() Trudno znaleźć naprawdę dobre, "uczciwe" pieczywo i niestety zwykle źle się czuję, dlatego ostrożnie podchodzę do każdej bułki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tą morfologią to u mnie jest tak, że moja norma jest zawsze na najniższym poziomie (widocznie to jest norma dla mnie, ale trzeba pilnować). Suplementy biorę takie typu włosy-skóra-paznokcie, bo widzę dużą poprawę po nich. Co parę miesięcy robię przerwę i bardzo szybko zaczynają mi się łamać paznokcie i włosy wypadają w dużych ilościach. Kupiłam też olej z wiesiołka w kapsułkach, to bardziej z ciekawości ![]() Biorę też witaminę A, bo gdy odstawiam tymczasowo, to bardzo pogarsza mi się wzrok, szczególnie wieczorem (tak samo ma moja kuzynka, z tym że ona nosi okulary, też musi regularnie "dobierać" witaminę A). I jeszcze magnez, w dużych dawkach, bez niego nie mogę spać (bezsenność i skurcze). Tradycyjnie też witamina C. ![]() Nie pomyślcie, że jestem hipochondryczką ![]() Cytat:
![]() Taka ciekawostka - wyczytałam gdzieś, że 20-30 lat temu przeciętna pomarańcza miała tyle witamin ile "dzisiejszych" sześć. I chyba jest tak z każdym jedzeniem, lepsze jest pewnie organiczne, ale jest dużo, dużo droższe. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podsunęłaś mi też pomysł z wit. A, bo mój wzrok też się pogarsza (komputery w pracy i klimatyzacja ![]() Bardzo podobają mi się Twoje ostatnie zakupy z bloga ![]() czy w Primarku mają rozmiary staników 65DD? Jak tam byłam to na bieliznę akurat nie zwracałam uwagi, przywiozłam tylko zapas skarpetek i są póki co nie do zdarcia ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A prawdziwą hipochondryczką to jestem ja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Konto usunięte
|
ja trochę z innej strony, bo robiłam porządki w szafie...
Macie jakieś pomysły na stylizacje z jeansową ciemną koszulą? Jakoś tak noszę ją tylko z białymi/beżowymi spodniami, z czernią mi się nie widzą (zbyt ciemno)? W ogóle lubicie?nosicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
w ogóle, dziewczyny, dopadła mnie jakaś chandra przy weekendzie ![]() Sorry dziewczyny, musiałam się komuś pożalić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3676 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak tylko kupię rycynę to spróbuję zmyć tym żelem z rossmana, bo go mam ![]() A siemię zaraz zamówię na dozie, bo muszę kupić kolejne opakowanie Biotebalu i Jantar. Też lnianego nie próbowałam. Drożdży też nie, ale kiedyś planuję spróbować. Ja podobnie ![]() ![]() ![]() ![]() Też marzą mi się takie szpilki nude ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że po weekendzie będziesz czuła się lepiej ![]() Dziewczyny- co myślicie o tej koszulce http://mademoisellepatrizia.blogspot...n-my-eyes.html ? Dodaję link do jej zdjęcia znalezionego w sieci, bo w załączniku już nie mogę. Zauważyłam ją w Sinsay i się zastanawiam, czy wrócić. Nie jestem pewna, czy zgadzam się z tym napisem... Znalazłam też tam idealną dłuższą bluzę z kieszeniami ![]() ![]()
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym ![]() Schudłam ![]() 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie ![]() 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ Edytowane przez lleenka Czas edycji: 2013-08-24 o 21:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Problem polega na tym, że o produkty dobrej jakości trzeba się mocno postarać. Co ja próbuję zrobić już od kilku lat, bo wręcz nie do dostania jest prawdziwy pełnoziarnisty chleb, dobra wędlina i warzywa bez pestycydów (do szału doprowadza mnie farbowanie pieczywa karmelem i udawania, że to "ciemny"). Chleb staram się piec sama, ale raczej jesienią i zimą, bo latem jest za gorąco na pracę piekarnika. Udało mi się znaleźć porządny sklep "mięsny" - minus- praktycznie brak parkingu i cena dobrej wędliny nie spada poniżej 35zł/kg ale kupuję zapas i mrożę. Tak samo z mięsem. Latem jemy go mniej, więcej warzyw - te z kolei (mam to szczęście) uprawiam wspólnie z moją mamą za miastem ![]() ![]() ![]() Warszawianki, macie podobno świetny Bio Bazar na Żelaznej, z certyfikowaną żywnością, bywacie? Marzy mi się coś takiego w okolicy ![]() ![]() ![]() Co do soi - nie jem, nie lubię i nie traktuję jej jak źródło białka, dopuszczam tylko możliwość zastosowania jej w leczeniu jako środek estrogenny przy klimakterium. Widziałam kiedyś takie badania, gdzie przeliczono, że w ciągu miesiąca należałoby zjeść 25kg soi i to jest już ilość, która szkodzi. Niemniej podaruję sobie. Tu przepis na mleko migdałowe http://truffle-in-a-rum-chocolate.bl...-migdaowe.html BTW, uwielbiam tego bloga, również za zdjęcia, bo fotografia kulinarna też mnie bardzo interesuje. Maqua, dobrze że odstawiłaś słodzik, stosowany przewlekle daje nieprzyjemne zmiany neurologiczne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2013-08-25 o 07:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 |
Zakorzenienie
|
Żeby dbać o prawdziwie zdrową dietę (a nie jeść wspomniany chleb barwiony karmelem sprzedawany często w horrendalnych cenach) i naturalną pielęgnację, trzeba często poświęcić sporo czasu, ale warto go zainwestować. Co do jedzenia świetnym wyjściem jest mrożenie, co pozwala zaoszczędzić czas, ale niestety nie wszyscy mają ku temu warunki. Często poświęcam część wolnego dnia na ugotowanie kilku potraw w większej ilości, żeby w ciągu kolejnych dni ograniczyć się tylko do dogotwania ryżu, makaronu czy kaszy. Kupienie zdrowych produktów często wymaga pojeżdżenia po mieście, ale kiedy znajdzie się sprawdzone miejsca, jest już łatwiej.
Co do pielęgnacji, to niezastąpione są blogi. Wyrobienie sobie odpowiednich nawyków zaprocentuje w przyszłości (mam nadzieję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o radę
![]() Zostawić te marynarki czy puścić w świat? Ta druga jest na mnie trochę za duża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niestety za dwa lata sama skoncze studia i podejrzewam, ze tez bede w takiej sytuacji... ale nie mozna sie poddawac i trzeba walczyc o swoja przyszlosc. Musisz byc dobrej mysli ![]() Cytat:
![]() Przepraszam za brak plskich znakow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() faktycznie jednak jest przyduża ... zawsze możesz spróbować przeszyć guzik, może nie straci na formie.. czasami to działa cuda ![]()
Są rzeczy ważne i ważniejsze... dlatego najpierw pomaluję paznokcie a później zajmę się resztą ![]() Edytowane przez szafirowa Czas edycji: 2013-08-25 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Konto usunięte
|
ale się wybawiłam na weselu, było cudnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Zadomowienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42445702]ale się wybawiłam na weselu, było cudnie
![]() Zazdroszczę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, a może poszukajcie z TŻem dodatkowej pracy i wynajmijcie mieszkanie..? Albo wróćcie do miasta w którym studiowaliście i zacznijcie od początku..? ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma szans żebyście z TŻ wynajęli coś razem? Nawet mały pokój by wystarczył na początek ![]() Co do pracy to daje Ci ona satysfakcję? Bo ja też teraz będę mało zarabiać, ale przynajmniej robię to co lubię. Jeśli praca Ci nie odpowiada może warto się nie poddawać i ciągle szukać czegoś nowego? Najważniejsze żeby te problemy nie odbijały się negatywnie na Waszym związku. Wspierajcie się nawzajem i traktujcie to jako sytuację przejściową. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3688 |
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42445702]ale się wybawiłam na weselu, było cudnie
![]() Też zazdroszczę ![]() Maqua, ladymoon, zapomniałam podziękować za odpowiedź o rozmiarówce w Primarku ![]() Maqua, a ceny tych majtek są konkurencyjne w stosunku do np. h&m? Ileenka, fajne stylizacje wrzuciłaś ![]() po wypłacie zamawiam na allegro te białe trampki a`la conversy, ale gładkie, bez napisów ![]() Z myślą o jesieni kupiłam też kaloszki mel by melissa ![]() I poradźcie, oddać słynnego tartana? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dla zainteresowanych sukienka na insta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.