|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak to jest z wrażliwym węchem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I żel lniany się kłania, można dac naprawdę dużo, a z odgniataniem i sklejaniem nie ma problemu. Edytowane przez macka Czas edycji: 2013-11-25 o 12:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Srebrzyk jest do chrzanu, dałam duże stężenie, bałam się że wyjdzie fioletowo, a nie złapał ani trochę, mam wręcz wrażenie, że włosy były bardziej rude! Umyłam tylko długość, dałam odzywkę i wróciłam do gencjany. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Już widzę zalecenie: Kot - niezbędny stylizator włosów kręconych. Jest to ciepły, przenośny jonizator, charakteryzujący się miękką, futrzastą powierzchnią. Aby uzyskać optymalny rezultat, należy w/w kota położyć na minimum pół nocy na głowę, aby Twoje loki/fale zyskały niezwykłego blasku i miękkości. Należy liczyć się z lekkim dyskomfortem łączącym się z wagą oraz ruchliwością kota. Kot, jako niezbędnik stylizujący posiada również możliwość podłączenia relaksującego trybu głośnego - mruczenie tegoż wspomaga relaks i odpoczynek. Kot zasilany jest karmą oraz wodą, jak również w celu wywołania efektu relaksacyjnego wymaga regularnego pocierania dłonią powierzchni futrzastej. Urządzenie jest samoczyszczące, nie wymaga prania. Do użytku wyłącznie zewnętrznego. ![]() ![]() Mi się żel lniany nie sprawdził - właśnie nie chciał się odgniatać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zadomowienie
|
Dzięki macka za rady
![]() ![]() Ja niestety kota ani psa nie mam, więc muszę układać włosy sama ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj oczyściłam włoski mocnym szamponem - na dzisiejszy wieczór planuje olejowanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj w sposób nieplanowany miałam pielęgnację włosów. Planowałam na noc nałożyć olej na odżywce (balsamie propolisowym), ale wcześniej wymyśliłam sobie zrobić maseczkę ze spiruliny na twarz i dekolt (spirulina + 5 kropelek oleju jojoba). No i łoczywiście tyle zostało, że musiałam jakoś zagospodarować, więc pac na włosy razem z tym balsamem
![]() Zdjęcie pierwsze ze światłem - kolor włosów niejako przekłamany, ale w sumie też nie do końca, bo w słońcu tak wygląda, albo właśnie w świetle. Zdjęcie drugie - kolor "prawdziwy" - tak wygląda w większości warunków oglądania. |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam alergię pokarmową na gluten, ale dodatkowo można sporo poczytać, ile złego gluten wyrządza w organiźmie, warto poszukać ![]() ![]() Na naczynka - najlepsze liposomy na naczynka ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wyszło bardo ładnie ![]() Z powodów nie zależnych ode mnie nie myłam włosów 5 dni, a one dalej były w miarę świeże przy skórze głowy, szaleństwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aha, piję jeszcze olej z pestek dyni, prosto z butelki biorę łyczek i już. Ma dużo dobroci, i jest przeciwpasożytniczy, jak już pisałam. Jakoś nie mam problemu z nim akurat. Ale na przykład wiesiołek już mi gorzej wchodzi (dzisiaj troszkę wypiłam, bo mi się kapsułki skończyły). Cytat:
Właśnie ja bym też chciała się dowiedzieć o tych olejkach ajurwedyjskich, bo cosik widzę, że idę w kierunku całkowitej "natury" jednak. Co chwilę jakiś składnik kosmetyczny mi odpada z używania, a ziółka na razie nie (może oprócz rumianku i oleju rycynowego ![]() Cytat:
A co to jest koczek "skarpetkowy"? Ja z kolei nie umiem spać w niczym, tylko w rozpuszczonych ![]() Cytat:
![]() Chciałabym coś, w czym mogę spać, kiedy położę olej z pestek dyni na przykład. Bo w sumie, to kiedy kładę olej na noc, to na poduszkę i pod plecy kładę stary szlafrok frotowy, na to koszulkę bawełnianą, ale nie umiem zabezpieczyć całkowicie poszwy od kołdry, a przykrywam się "po uszy", i wtedy warkocz, czy luźne włosy jednak są w stanie kołdrę upaćkać. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-25 o 17:06 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myszko, a kiedy, albo raczej po czym się zorientowałaś, że przeszłaś na średnie (albo już niskie) pory? Bo mi się to chyba stało. Jakoś odruchowo zaczęłam stosować maski przed myciem, zamiast po, bo za bardzo obciążają po myciu. No i końcówki mam ciągle gładkie, mogę się przeczesać palcami bez szarpania. Kokos użyty chyba 3 razy nic mnie nie spuszył, ale jakby za bardzo zmiękczył. Zrobiłam taką próbę, przed ewentualnym zakupem sesy albo bringhraja albo heenary, tylko nie wiem mi się bardziej przyda, bo chcę zatrzymać wypadanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Zakorzenienie
|
Hej. Wczoraj umyłam włosy tylko odżywką i to nie było to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogłaś jednak niedokładnie spłukać. Mnie przy nowym systemie pielęgnacji najwięcej czasu schodzi na spłukiwanie... Stary sposób, to było 2 razy umycie szamponem i wsio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj Ms Potter's dla mnie to najlepsza odżywka do mycia (ba nawet się pieni ![]() hmm a ktoś jeszcze myje AiK? pytam z ciekawości bo ja stale używam od dawna jako b/s ale nie wiedzę tej odżywki w roli "do mycia". Marysiu a w ogóle jak tam pierwsze kroki w nowej pielęgnacji?
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nasycone już tak tragicznie nie puszą włosów, choć są po nich nadal za miękkie i lekki puch jednak jest. Ale to nie ten puch-lew jak za czasów wysokoporowatych ![]() Możesz zerknąć u mnie na blogu, pisałam o tym, jak zmieniły się potrzeby moich włosów wraz ze spadkiem porowatości --> http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...ich-wosow.html Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A Marysia ma zdrowe odrosty, więc ta część zareagowała jak środniopory albo niskopory na tę odżywkę i się zrobił przyklap pewnie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na pomysł solarium przenigdy nie wpadłam nawet. Cytat:
Teraz cała smaruję się 50 i jestem zadowolona, bo prawie mnie nie łapie słońce. ![]() Cytat:
Przez ugniatanie na pewno uzyskasz ładniejsze fale i bardziej regularne. Cytat:
W każdym razie sucharki mi się też po nim nie robiły. Cytat:
A moje włosy polubiły Joaśkę mrożącą na tyle, że mogę jej używać solo i jest wszystko w porządku. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No na razie kroki ograniczają się do zrobienia listy zakupów na "po pierwszym" ![]() - balsam Ms Potter's - jeszcze nie wiem jaki, ale poczytam trochę i wybiorę któryś - olej lniany - jakaś odżywka b/s - też jeszcze nie wiem jaka, poczytam na codziennikach co się często pojawia - szampon dla dzieci z Nivea - i tu już od Mikołaja - suszarka z zimnym nawiewem ![]() Obecnie mój plan działania wygląda tak: - codziennie olej lniany na cienką warstwę odżywki na sianko - zmycie balsamem lub szamponem - nałożenie odżywki b/s codziennie lub maska 2-3 razy w tygodniu - suszenie zimnym nawiewem lub samo Mam nadzieję, że zobaczę po tym jakieś efekty. A jak nie, to.. będę probować dalej ![]() A, i umówiłam się na przyszły piątek na ścięcie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W rozpuszczonych włosach nie umiem spać, zresztą wyglądają potem okropnie, straszny przyklap i poodgniatane w dziwne strony ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Zakorzenienie
|
Do Joanny jestem troszkę zrażona przez przygodę z ich szamponami, po których garściami wypadały mi włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz myję Joanną Z Apteczki babuni.... dla mnie była za słaba jako b/s to używam tak. Następnym razem kupię Hergona i zobaczymy co będzie? Odżywki do mycia są bardzo lekkie, takie prawie wodniste.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-11-25 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mariamarysienka masz dobry plan i myślę, że niedługo będziemy podziwiać twoje włoski
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2013-11-25 o 19:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pisałam o tym, że prawdopodobnie jestem osobnikiem nie tolerującym IPA, nawet daleko w składzie. I Joanny b/s to mają, i chyba wszystko z Rossmana (Isany i Alterry). Jeszcze u siebie podejrzewam nadwrażliwość na betainę (cocamidopropyl betaine) lub na to w połączeniu z sls, a to już nie jest wesołe, bo prawie wszystko to ma...nawet szampon na propolisie babuszki agafii. Jutro zrobię eksperyment - dzisiaj na noc olej na balsamie, jutro zmywanie tylko balsamem i zobaczę ile włosów mi wyleci. Następne mycie tym szamponem i balsam jako odżywka i też zobaczę, ile włosów straciłam. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-25 o 19:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, to bez sensu smarować się filtrem jeżeli chcemy się opalić ![]() Zrobiłam olejowanie samym olejem Makadamia ( tzn nz odżywce ale bez mieszania olei ) ciekawe co z tego wyjdzie? A potem , po umyciu, masce itp. odgniotłam włosięta żelem Isany. Póki co mam brzydkie sucharki ale może rano... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Zakorzenienie
|
No niekoniecznie. Przy jasnej karnacji nawet przy chęci opalenia się trzeba stosować filtry.
Ja bez filtrów żadnych wyglądałabym chyba mniej więcej tak, jakby wyjęli mnie z pieca po godzinnym leżeniu w nim. Nawet przy tych filtrach 10-15, których używałam, potrafiłam spalić sobie na słońcu skórę, jeśli za długo się wystawiałam. I też nie dlatego, że posmarowałam się raz i przebywałam na słońcu 8-10h, bo zwykle się dosmarowywałam max co 2-3h i po każdym wyjściu z wody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.