|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Nie mam zwyczaju chwalenia włosów wizażanek, ale imperfecta! Twoje włosy są wspaniałe. Ta gęstość, długość i idealny skręt powodują u mnie okrutną zazdrość
![]() Przy tak niespotykanie gęstych włosach jednak cieniowanie spisuje się idealnie i tylko takie włosy powinno się cieniować, w żadnym wypadku włosy o gęstości pospolitej. Ja uczę się obsługi moich włosów po wypadaniu... Cóż, są teraz pospolite, ale muszę z tym żyć zanim odrosną i potrwa to rok, półtorej... Długość jest całkiem ok, rosną bardzo szybko (minimum 2 cm miesięcznie), przyrost jest ogromny, ale nie umiem go zmierzyć. Porównując moją długość po obcięciu a teraz miałam wrażenie ze to ponad cztery miesiące, a tu okazuje się że trzy, a włosy urosły minimum 6- 7cm. Aż chciałabym zmierzyć miesięczny przyrost, żeby się przekonać jak szybko rosną w rzeczywistości, bo jestem pod wrażeniem.. ![]() Ostatnio narzekałam na stan moich włosów, ale... spójrzmy prawdzie w oczy Myję je szamponem ze sles dwukrotnie raz w tygodniu, olejuję od niechcenia, odżywkę nałoże na 5 minut albo nie, czeszę codziennie, związuję, tapiruję..i czego ja chce, pięknych fal? Niestety dobitnie przekonuję się o tym jak ważna jest pielegnacja dla ogólnego wyglądu falowanych/kręconych włosów. Wystarczy na trochę to zaniedbać (jakies 2 miesiące)i włosy na powrót stają się puszkiem mimo że wcześniej przez 1,5 roku pielęgnowałam i stylizowałam je dzielnie. ![]() Czy włosy rzadkie mogą być ładne jeśli są wypielęgnowane? Czy tylko włosy jak Imperfecty zasługują na takie miano? (wybacz imperfecta ten zwrot, ale "włosy Imperfecty" to dla mnie synonim idealnych gęstych włosów ![]() Próbuję dorobić się babyhair, ale jak na razie mi się to nie udaje. Chcę po prostu aby odrosły te włosy które straciłam, więc nie wymagam jakiegoś cudu w postaci wytworzenia nowych mieszków itp.... Jaki sposób jest najlepszy na babyhair? Większość metod u mnie jedynie przyśpiesza porost... Chyba zrobię kolejne podejście do mycia odżywką. wszyscy tak to zachwalają, więc może pora się jakoś przekonać. Miałam co prawda zawsze wrażenie zmatowionych niedomytych włosów, ale.. może powinnam jakoś tę metodę oswoić i znaleźć złoty środek? Moje włosy nawet w czasie zaawansowanej pielęgnacji (ale mycie szamponem) potrafiły wyglądać na suche, może to wina porowatości, a może od idealnych włosów dzieliła mnie jedna modyfikacja i pora uwierzyć w to zamiast sobie wmawiać, ze moje włosy są inne i im to nie służy.. Kupię pottersa z kolagenem i w piątek wypróbuję. ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-11-24 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
niusia, popadnę przez Ciebie w samozachwyt! Dziękuję Ci ślicznie za tyle miłych słów, naprawdę jest mi bardzo, bardzo, bardzo miło! Moim zdaniem cienkie włosy jeśli są odpowiednio pielęgnowane i zadbane też mogą wyglądać bardzo ładnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zadomowienie
|
Na zachętę (mam nadzieję
![]() włosy umyte tylko i wyłącznie balsamem Mr. Potters (jako mycie, rozczesanie i śladowo jako b/s). Jedyny problem jaki się może pojawić, to lekki przyklap grzywki - wtedy psikam jakimś psikaczem ziołowym z Green Pharmacy. Jeżeli ktoś myje włosy codziennie, to w ogóle nie ma problemu, włoski i skóra trochę odpoczną po prostu od szamponu. Na pierwszym zdjęciu słabo widać, dodaję drugie, może trochę lepsze... Niusia - moje włosy są rzadkie, też walczę o odzyskanie dawnej objętości... Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-24 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
To bez znaczenia, czy wyschną naturalnie, czy wysuszysz je zimnym/letnim nawiewem (sama z suszarką się nie rozstaję). Ważne, żeby nie kłaść się ani w mokrych, ani nawet w wilgotnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś często spałam w mokrych ale na pewno mi to nie służył, wiecznie miałam siano na głowie. Nie suszę suszarką ale sama nie wiem dlaczego? Kiedyś tak suszyłam wywijając włosy na szczotce i tylko to fajnie wygładzało włosy, samym nawiewem robił mi się puch, dlatego zrezygnowałam i schną naturalnie. Co do Babydream to miałam kilka ich produktów i rzeczywiście strasznie plączą a włosy są szorstkie. Ostatnio używam Nivea Baby Łagodny szampon i płyn 2w1 i sprawdza się idealnie ![]() Czyści oleje, włosy są fajne i mięciutkie. Co do zakupów Rossmanowych to po dzisiejszym dniu jestem zakochana w Bourjois 123, nakładałam podkład po 9 rano a do tej pory nawet się nie świecę, co z moją mieszaną cerą jest gigantycznym sukcesem ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam wszystko co chciałam ![]() ![]() Ile u Was kosztują oleje do włosów. Ja dziś popatrzyłam w sklepie spożywczym i widziałam lniany za 16 a sezamowy za 22- oba 0,25l ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba zajrzę we wtorek do Hebe. A co do olejów - ja za lniany zapłaciłam chyba 10 zł za 0,3l w sklepie zielarskim. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3638 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE="niusia";43863301]
Próbuję dorobić się babyhair, ale jak na razie mi się to nie udaje. Chcę po prostu aby odrosły te włosy które straciłam, więc nie wymagam jakiegoś cudu w postaci wytworzenia nowych mieszków itp.... [B]Jaki sposób jest najlepszy na babyhair?[/B] [B]Większość metod u mnie jedynie przyśpiesza porost...[/B] [/QUOTE] Ja niedawno miałam wysyp baby hair, pierwszy raz w życiu . Nie wiem tylko co było przyczyną bo w sumie raz po razie piłam drożdże i używałam psikadła robionego samodzielnie z półproduktów, właśnie na porost włosów. Zadziałało jedno albo drugie albo razem ![]() Piszesz, że coś przyspieszało Ci porost, jakie masz na to sposoby ? Dziewczynki,[U] zastanawiam się nad kupieniem Biotyny[/U], w sumie w wersji amerykańskiej. Jest kilka produktów o jej różnej zawartości, 1000 mcg, 5000 mcg lub mniejszej. Brałyście kiedyś takie cuda?[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-11-24 o 18:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak więc nie mogę spodziewać się jakiś cudów, np. że z 2 cm zrobią się 4, bo to nie to samo co z jednego dwa. Mogę jedynie przyśpieszyć to o kilka milimetrów i tak się właśnie dzieje, a uzyskuję to suplementami, Dwa najlepsze na porost to MerzSpecial i Vitapil, w tym ten drugi ponad rok temu był przyczyną całego meszku babyhair na głowie (nie mogłam się do skóry dostać.. ![]() W ostatnim czasie też eksperymentowałam z drożdżami, czasem użyję balsamu pijawkowego przed myciem, czasem pomasuję kilka minut... ![]() Ogólnie to mam wrażenie że jantar stosowany przez 1,5 roku (do czerwca 2013) przyśpieszył mi przyrost w dużym stopniu aż do teraz, ogólnie wzmocnił włosy i skórę.... zanim zaczęłam stosować włosy rosły ok cm na miesiąc, ale też odżywiałam się gorzej...eraz też są momenty gorszej diety, ale jednak włosy cały czas rosną. Teraz poluję w sklepach zielarskich na aktywne serum na porost. Ja polecam olej lniany budwigowy- za 500 ml najlepszego jakościowo oleju lnianego płacę ok 20 zł. To olej apteczny, w ciemnej butelce, trzyma się go w lodówce. W porównaniu do tych sklepowych ma najwięcej wartościowych substancji, a przy tym jest jednym z najtańszych w przeliczeniu na ilość. Co do biotyny, brałam i u mnie nie przyniosła żadnych efektów, dla mnie to trochę bujda na resorach (np. jak żelatyna), bo nadmiar biotyny jest wydalany z organizmu i tak.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oleje być może kiedyś zamówię z tej strony: http://oleofarm24.pl/pol_m_Oleje-swiata-172.html Te, to przy okazji, ale głównie olej Budwigowy do jedzenia: http://oleofarm24.pl/pol_m_Olej-lniany-208.html Bo czytałam w opiniach, że ludzie bardzo zadowoleni z szybkiej wysyłki i zabezpieczenia oleju (ten do picia musi być z lodówki do lodówki, i piszą, że zawsze dostają świeży). Nasz w lodówce już prawie jest wypity (mąż też pije). Nie wiem jak mierzycie obwód kucyka, ale mi wyszło 9cm, mierzone kabelkiem od słuchawek ![]() Przysięgam, że "na chwyt" miałam kiedyś więcej. A na zdjęciach - cóż - rzadko kiedy mam włosy w jednym miejscu, najczęściej się dzielą na 3 części i wtedy już ich tak dużo nie jest. Zresztą falistość tych włosów jest dla mnie wybawieniem, bo bez tego, to by były cienkie piórka.... Acha, i przy okazji zmierzyłam miesięczny przyrost na długość - wyszło 2,5cm. Mierzyłam pierwszy raz, więc nie mam porównania. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-24 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3642 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
I co na naczynka polecasz ... ![]() Cytat:
Moje też najlepiej się czują we własnym skręcie, ew. dodatkowo wspomaganym zakręcaniem na palec. Cytat:
![]() ![]() Pieknie... i o wiele lzej, skret sie podniosl! Z Rossmanowych zakupow.. - mam na zbyciu Bourjois 123 kolor LightVanilla 51 - dla mnie za jasny ![]() I fajny pisak do ust z MaxFactor wyprobowalam i kupilam! Sam kolor, bez tej ciapki szminko-blyszczykowej ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ci-pisaka.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty też miałaś za jasny prawda? ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- [QUOTE="niusia";43866625]Akurat jeśli chodzi o porost to moje włosy same z siebie rosną około 2 cm/miesiąc, jeśli się dobrze odżywiam, dbam o dietę itd. Tak więc nie mogę spodziewać się jakiś cudów, np. że z 2 cm zrobią się 4, bo to nie to samo co z jednego dwa. Mogę jedynie przyśpieszyć to o kilka milimetrów i tak się właśnie dzieje, a uzyskuję to suplementami, Dwa najlepsze na porost to MerzSpecial i Vitapil, w tym ten drugi ponad rok temu był przyczyną całego meszku babyhair na głowie (nie mogłam się do skóry dostać.. ![]() W ostatnim czasie też eksperymentowałam z drożdżami, czasem użyję balsamu pijawkowego przed myciem, czasem pomasuję kilka minut... ![]() Ogólnie to mam wrażenie że jantar stosowany przez 1,5 roku (do czerwca 2013) przyśpieszył mi przyrost w dużym stopniu aż do teraz, ogólnie wzmocnił włosy i skórę.... zanim zaczęłam stosować włosy rosły ok cm na miesiąc, ale też odżywiałam się gorzej...eraz też są momenty gorszej diety, ale jednak włosy cały czas rosną. Teraz poluję w sklepach zielarskich na aktywne serum na porost. Ja polecam olej lniany budwigowy- za 500 ml najlepszego jakościowo oleju lnianego płacę ok 20 zł. To olej apteczny, w ciemnej butelce, trzyma się go w lodówce. W porównaniu do tych sklepowych ma najwięcej wartościowych substancji, a przy tym jest jednym z najtańszych w przeliczeniu na ilość. Co do biotyny, brałam i u mnie nie przyniosła żadnych efektów, dla mnie to trochę bujda na resorach (np. jak żelatyna), bo nadmiar biotyny jest wydalany z organizmu i tak..[/QUOTE] Dzisiaj czytałam o tym, dobry skład, jak myślisz? [url]http://allegro.pl/doppelherz-aktiv-na-wlosy-biotyna-kapsulki-30sz-i3646909103.html[/url] Moja dieta to dramat, aż wstyd się przyznać ile paskudztwa jem, na pewno nie ma w tym za dużo witamin, najgorzej to widać po paznokciach, dramat. Dlatego muszę jakieś suplementy wyszukać ![]() Jantar wcierałam ten nowy, ale brakuje mi cierpliwości, wolę psikadła, bo po umyciu włosów o nich pamiętam. Ogólnie 2 cm to niezły wynik, mi włosy rosną bardzo wolno, nie wiem ile ale pewnie mniej niż 1 cm/ miesiąc.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() Ale lecicie z przyrostem, dla mnie to szok, 2,5 cm ![]() Kiedyś, na dłuższych włosach też mierzyłam ale teraz nie mam pojęcia jak to zrobić? Jakie oleje pijecie, co to daje? Jak dajesz radę je przełknąć, dziwna spawa tak olej wypić ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Normalnie 51 teraz 31 ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zadomowienie
|
hej do kiedy jest ta promo w Rosmannie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Rozeznanie
|
Dziś w KOŃCU udało mi się doprowadzić kręt włosów do stanu, który mnie satysfakcjonuje
![]() ![]() ![]() Jestem tak z siebie dumna, że aż przytoczę dla porównania (oraz w celach konstruktywnej krytyki) mój błagalny pościk, który gdzieś zaginął wśród offa rossmannowego ![]() Edytowane przez nati-mo Czas edycji: 2013-11-25 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wolę kupować stacjonarnie, zazwyczaj w każdym "eko-sklepie" jest olej lniany lodówkowy. Ogólnie to nie lubię smaku i zapachu oleju lnianego. Daję główie dzieciakom, sama też czasem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą, wypróbowałam też ten krem BB z Eveline, o którym pisałyście. Wzięłam matujący kolor jasny. Wydaje mi się, że kryje bardziej niż choćby podkład o którym wyżej piszę ![]() ![]() Ostatecznie po próbach - muszę brać malutko, o wiele mniej niż kremu zwykle. Więc w sumie i tak powinnam krem zwykły pod spód. Błędne kółko, a nie BB jako 2 w 1 ![]() A BB Garniera - tester wypróbowałam - to chyba wcale nie kryje ![]() Żeby nie całkiem OT - włosy mam, kręcą się ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3651 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawe dlaczego? Tak z zasady? ![]() Cytat:
![]() To czegoś tu nie rozumiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne i ten kolor ![]() Imperfekta - cudnie, to fakt ![]() Dziewczyny, czemu u nas cicho na temat olejku khadi? Ktoś używał tego przyspieszającego porost?????
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-11-25 o 08:59 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mam część włosów pokrytą jeszcze colour&soin, robiłam chyba ze 2 razy. odrost, tam gdzie siwe raczej pomarańczowy. Na rzzie jestem totalnei zachwycona - one się mogą wypłukiwc, jak mi wystarczy na trzy tygodnie to sie chyba upiję, ze szczęscia. Mi i tak rosną szybko i po 3 tygodniach to będzie mega odrost - ale przynajmniej przez jakiś czas są boskie ![]()
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- do czwartku 28 ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę się wreszcie przyjrzeć tym kremom BB. Dziwne ale żadnego jeszcze nie miałam. Mi tam żadne maski nie śmierdzą, może jesteś w ciąży i masz wstręt do zapachów ![]() Podoba mi się za to zapach maski Planeta Organica tej Toskańskiej, coś wspaniałego, chociaż konsystencja nie za fajna...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam za jakość zdjęć ale to jedyne na co pozwala mój telefon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Rozeznanie
|
Hehe
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że może Twój żel może być ciut słaby skoro budzisz się już z odgniecionymi włosami. Ale pewna nie jestem, bom jeszcze świerzynka w temacie ![]() Masz chyba bardzo gęste włosy? Tak wyglądają przynajmniej ![]() Dzięki ![]() ![]() ![]() Swoją drogą, to przez pół nocy na moich włosach spał kot. Ciekawe, może najonizował je jakoś, albo mu się wyjątkowo spodobały. Albo jedno i drugie. Jednak stwierdzam, że spanie z włosami przytrzaśniętymi przez 6 kilo futra nie jest komfortowe ![]() Edytowane przez nati-mo Czas edycji: 2013-11-25 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.