Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-24, 16:08   #3631
201801220933
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Nie mam zwyczaju chwalenia włosów wizażanek, ale imperfecta! Twoje włosy są wspaniałe. Ta gęstość, długość i idealny skręt powodują u mnie okrutną zazdrość
Przy tak niespotykanie gęstych włosach jednak cieniowanie spisuje się idealnie i tylko takie włosy powinno się cieniować, w żadnym wypadku włosy o gęstości pospolitej.

Ja uczę się obsługi moich włosów po wypadaniu...
Cóż, są teraz pospolite, ale muszę z tym żyć zanim odrosną i potrwa to rok, półtorej...
Długość jest całkiem ok, rosną bardzo szybko (minimum 2 cm miesięcznie), przyrost jest ogromny, ale nie umiem go zmierzyć. Porównując moją długość po obcięciu a teraz miałam wrażenie ze to ponad cztery miesiące, a tu okazuje się że trzy, a włosy urosły minimum 6- 7cm. Aż chciałabym zmierzyć miesięczny przyrost, żeby się przekonać jak szybko rosną w rzeczywistości, bo jestem pod wrażeniem.. Jak mierzycie przyrost u siebie?

Ostatnio narzekałam na stan moich włosów, ale... spójrzmy prawdzie w oczy
Myję je szamponem ze sles dwukrotnie raz w tygodniu, olejuję od niechcenia, odżywkę nałoże na 5 minut albo nie, czeszę codziennie, związuję, tapiruję..i czego ja chce, pięknych fal?
Niestety dobitnie przekonuję się o tym jak ważna jest pielegnacja dla ogólnego wyglądu falowanych/kręconych włosów. Wystarczy na trochę to zaniedbać (jakies 2 miesiące)i włosy na powrót stają się puszkiem mimo że wcześniej przez 1,5 roku pielęgnowałam i stylizowałam je dzielnie. Ale może to tez wina mojej genetycznie uwarunkowanej wysokoporowatości..

Czy włosy rzadkie mogą być ładne jeśli są wypielęgnowane? Czy tylko włosy jak Imperfecty zasługują na takie miano?
(wybacz imperfecta ten zwrot, ale "włosy Imperfecty" to dla mnie synonim idealnych gęstych włosów )

Próbuję dorobić się babyhair, ale jak na razie mi się to nie udaje. Chcę po prostu aby odrosły te włosy które straciłam, więc nie wymagam jakiegoś cudu w postaci wytworzenia nowych mieszków itp....
Jaki sposób jest najlepszy na babyhair?
Większość metod u mnie jedynie przyśpiesza porost...

Chyba zrobię kolejne podejście do mycia odżywką. wszyscy tak to zachwalają, więc może pora się jakoś przekonać. Miałam co prawda zawsze wrażenie zmatowionych niedomytych włosów, ale.. może powinnam jakoś tę metodę oswoić i znaleźć złoty środek?
Moje włosy nawet w czasie zaawansowanej pielęgnacji (ale mycie szamponem) potrafiły wyglądać na suche, może to wina porowatości, a może od idealnych włosów dzieliła mnie jedna modyfikacja i pora uwierzyć w to zamiast sobie wmawiać, ze moje włosy są inne i im to nie służy..
Kupię pottersa z kolagenem i w piątek wypróbuję.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2013-11-24 o 16:23
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 16:20   #3632
Imperfecta
Zakorzenienie

niusia, popadnę przez Ciebie w samozachwyt! Dziękuję Ci ślicznie za tyle miłych słów, naprawdę jest mi bardzo, bardzo, bardzo miło! Moim zdaniem cienkie włosy jeśli są odpowiednio pielęgnowane i zadbane też mogą wyglądać bardzo ładnie nie załamuj się dziewczyno i przede wszystkim NIE MARUDŹ! Tylko bierz się za swoje włosiska a już niedługo znów będziesz mogła cieszyć się pięknymi falami o jakich marzysz
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 16:37   #3633
Floria
Zadomowienie

Na zachętę (mam nadzieję ) - przypomnienie
włosy umyte tylko i wyłącznie balsamem Mr. Potters (jako mycie, rozczesanie i śladowo jako b/s). Jedyny problem jaki się może pojawić, to lekki przyklap grzywki - wtedy psikam jakimś psikaczem ziołowym z Green Pharmacy. Jeżeli ktoś myje włosy codziennie, to w ogóle nie ma problemu, włoski i skóra trochę odpoczną po prostu od szamponu.
Na pierwszym zdjęciu słabo widać, dodaję drugie, może trochę lepsze...

Niusia - moje włosy są rzadkie, też walczę o odzyskanie dawnej objętości...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy 20.jpg (28,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy 21.jpg (16,3 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2013-11-24 o 16:41
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 17:17   #3634
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
O! Dziękuję bardzo Może to ma spory wpływ na wygląd moich włosów, bo od zawsze śpię z mokrymi Czyli lepiej poczekać, aż same wyschną, czy użyć suszarki z zimnym nawiewem i dyfuzorem? A można pójść spać np. z wilgotnymi?
To bez znaczenia, czy wyschną naturalnie, czy wysuszysz je zimnym/letnim nawiewem (sama z suszarką się nie rozstaję). Ważne, żeby nie kłaść się ani w mokrych, ani nawet w wilgotnych.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:31   #3635
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Okej I odżywka skalp też ładnie czyści?

To który szampon jest delikatniejszy i tak nie plącze?

O matko Ja byłam na promocji w piątek i nie było prawie nikogo w całym Rossie, były wszystkie testery itd. Ale kolezanki mi opowiadały, co się działo wczoraj, że w ogóle nie dało się przecisnąć do tych szaf z kolorówką, wszystko było wypaćkane lakierami, szminkami, testery gdzieś porozwalane, tak samo jak produkty. No ale ja kupiłam co chciałam - tusz do rzęs Mega Volume Collagen (czy jakoś tak) i wyszedł po promocji za 25 zł Do tego lakier z Lovely w bardzo ładnym fioletoworóżowym kolorze za jakieś 3 zł Chciałabym kupić sobie więcej, ale oszczędzam

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Oj, rzeczywiście szatański plan Na pewno ich nie zetnę do takiej długości, bo czułabym się goła. Włosy rosną mi bardzo szybko (tutaj odrost ma niecałe pół roku), więc obcięłabym je jeżeli długość naturalnych zwiększyłaby się o co najmniej drugie tyle, co mam. W takich krótkich kompletnie się nie widzę Jeśli chodzi o farbowanie, to się nie obawiam, bo farby fajnie chwytają moje włosy i tylko raz byłam niezadowolona z efektu
Na własnej głowie przekonałam się,że oleje najlepiej zmyć 2 razy odżywką, wtedy czyści bardzo dobrze.
Kiedyś często spałam w mokrych ale na pewno mi to nie służył, wiecznie miałam siano na głowie. Nie suszę suszarką ale sama nie wiem dlaczego? Kiedyś tak suszyłam wywijając włosy na szczotce i tylko to fajnie wygładzało włosy, samym nawiewem robił mi się puch, dlatego zrezygnowałam i schną naturalnie.
Co do Babydream to miałam kilka ich produktów i rzeczywiście strasznie plączą a włosy są szorstkie. Ostatnio używam Nivea Baby Łagodny szampon i płyn 2w1 i sprawdza się idealnie
Czyści oleje, włosy są fajne i mięciutkie.

Co do zakupów Rossmanowych to po dzisiejszym dniu jestem zakochana w Bourjois 123, nakładałam podkład po 9 rano a do tej pory nawet się nie świecę, co z moją mieszaną cerą jest gigantycznym sukcesem Chyba jutro dokupię jeszcze jeden , bo podejrzewam, że to będzie mój pierwszy podkładowy KWC. Oby tylko cery nie zapychał ...

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:32   #3636
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Podkład owocowy? Nie darowałam i kupiłam go w innym, większym Rossmanie, jutro przetestuję
Ja muszę wykończyć stary i dopiero ten przetestuje

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Na co dokładnie jest w Hebe -40%?
Bo muszę i tak iść po tusz (nigdzie indziej nie widziałam marki Catrice), to bym może dorwała te rzeczy, których nie było w Rossmannie.
Btw. nigdy więcej nie pójdę na promocję w Rossmannie, nie kupiłam połowy rzeczy, tylko się wk... zirytowałam liczbą ludzi pchających się do gablotek, wchodzących sobie na głowy i testujących produkty przy użyciu tych do kupienia, testerami porozwalanymi byle gdzie, głównie w gablotkach innych marek.
NIGDY WIĘCEJ.
U mnie promocja jest na Bell Bourjois L'Oréal Paris Max Factor Maybelline Revlon Misslyn Gosh.
Kupiłam wszystko co chciałam Tylko jeszcze chce 1 lakier

Ile u Was kosztują oleje do włosów. Ja dziś popatrzyłam w sklepie spożywczym i widziałam lniany za 16 a sezamowy za 22- oba 0,25l
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:36   #3637
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
J
U mnie promocja jest na Bell Bourjois L'Oréal Paris Max Factor Maybelline Revlon Misslyn Gosh.

Ile u Was kosztują oleje do włosów. Ja dziś popatrzyłam w sklepie spożywczym i widziałam lniany za 16 a sezamowy za 22- oba 0,25l
Już wyszukałam sobie, ale dziękuję.
Chyba zajrzę we wtorek do Hebe.

A co do olejów - ja za lniany zapłaciłam chyba 10 zł za 0,3l w sklepie zielarskim.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 18:41   #3638
scrabble1
Zakorzenienie

[QUOTE="niusia";43863301]

Próbuję dorobić się babyhair, ale jak na razie mi się to nie udaje. Chcę po prostu aby odrosły te włosy które straciłam, więc nie wymagam jakiegoś cudu w postaci wytworzenia nowych mieszków itp....
[B]Jaki sposób jest najlepszy na babyhair?[/B]
[B]Większość metod u mnie jedynie przyśpiesza porost...[/B]

[/QUOTE]

Ja niedawno miałam wysyp baby hair, pierwszy raz w życiu .
Nie wiem tylko co było przyczyną bo w sumie raz po razie piłam drożdże i używałam psikadła robionego samodzielnie z półproduktów, właśnie na porost włosów. Zadziałało jedno albo drugie albo razem

Piszesz, że coś przyspieszało Ci porost, jakie masz na to sposoby ?

Dziewczynki,[U] zastanawiam się nad kupieniem Biotyny[/U], w sumie w wersji amerykańskiej. Jest kilka produktów o jej różnej zawartości, 1000 mcg, 5000 mcg lub mniejszej. Brałyście kiedyś takie cuda?[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Na zachętę (mam nadzieję ) - przypomnienie
włosy umyte tylko i wyłącznie balsamem Mr. Potters (jako mycie, rozczesanie i śladowo jako b/s). Jedyny problem jaki się może pojawić, to lekki przyklap grzywki - wtedy psikam jakimś psikaczem ziołowym z Green Pharmacy. Jeżeli ktoś myje włosy codziennie, to w ogóle nie ma problemu, włoski i skóra trochę odpoczną po prostu od szamponu.
Na pierwszym zdjęciu słabo widać, dodaję drugie, może trochę lepsze...

A ja się pytam gdzie ten brak objętości

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:

Za 250 ml lnianego płaciłam ostatnio 14 zł, więc ceny są porównywalne. Zastanawiam się właśnie nad musztardowym, tylko gdzie go szukać ?

Konkursomaniactwo '15

Edytowane przez scrabble1
Czas edycji: 2013-11-24 o 18:43
Stary 2013-11-24, 19:19   #3639
macka
Zadomowienie

Cytat:

Co do zakupów Rossmanowych to po dzisiejszym dniu jestem zakochana w Bourjois 123, nakładałam podkład po 9 rano a do tej pory nawet się nie świecę, co z moją mieszaną cerą jest gigantycznym sukcesem Chyba jutro dokupię jeszcze jeden , bo podejrzewam, że to będzie mój pierwszy podkładowy KWC. Oby tylko cery nie zapychał ...
A który kolor ostatecznie?

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:59   #3640
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Ja niedawno miałam wysyp baby hair, pierwszy raz w życiu .
Nie wiem tylko co było przyczyną bo w sumie raz po razie piłam drożdże i używałam psikadła robionego samodzielnie z półproduktów, właśnie na porost włosów. Zadziałało jedno albo drugie albo razem

Piszesz, że coś przyspieszało Ci porost, jakie masz na to sposoby ?

Dziewczynki, zastanawiam się nad kupieniem Biotyny, w sumie w wersji amerykańskiej. Jest kilka produktów o jej różnej zawartości, 1000 mcg, 5000 mcg lub mniejszej. Brałyście kiedyś takie cuda?

Za 250 ml lnianego płaciłam ostatnio 14 zł, więc ceny są porównywalne. Zastanawiam się właśnie nad musztardowym, tylko gdzie go szukać ?
Akurat jeśli chodzi o porost to moje włosy same z siebie rosną około 2 cm/miesiąc, jeśli się dobrze odżywiam, dbam o dietę itd.
Tak więc nie mogę spodziewać się jakiś cudów, np. że z 2 cm zrobią się 4, bo to nie to samo co z jednego dwa. Mogę jedynie przyśpieszyć to o kilka milimetrów i tak się właśnie dzieje, a uzyskuję to suplementami, Dwa najlepsze na porost to MerzSpecial i Vitapil, w tym ten drugi ponad rok temu był przyczyną całego meszku babyhair na głowie (nie mogłam się do skóry dostać.. )
W ostatnim czasie też eksperymentowałam z drożdżami, czasem użyję balsamu pijawkowego przed myciem, czasem pomasuję kilka minut...
Ogólnie to mam wrażenie że jantar stosowany przez 1,5 roku (do czerwca 2013) przyśpieszył mi przyrost w dużym stopniu aż do teraz, ogólnie wzmocnił włosy i skórę.... zanim zaczęłam stosować włosy rosły ok cm na miesiąc, ale też odżywiałam się gorzej...eraz też są momenty gorszej diety, ale jednak włosy cały czas rosną.
Teraz poluję w sklepach zielarskich na aktywne serum na porost.

Ja polecam olej lniany budwigowy- za 500 ml najlepszego jakościowo oleju lnianego płacę ok 20 zł. To olej apteczny, w ciemnej butelce, trzyma się go w lodówce. W porównaniu do tych sklepowych ma najwięcej wartościowych substancji, a przy tym jest jednym z najtańszych w przeliczeniu na ilość.

Co do biotyny, brałam i u mnie nie przyniosła żadnych efektów, dla mnie to trochę bujda na resorach (np. jak żelatyna), bo nadmiar biotyny jest wydalany z organizmu i tak..
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 20:09   #3641
Floria
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczynki, zastanawiam się nad kupieniem Biotyny, w sumie w wersji amerykańskiej. Jest kilka produktów o jej różnej zawartości, 1000 mcg, 5000 mcg lub mniejszej. Brałyście kiedyś takie cuda?
A ja się pytam gdzie ten brak objętości
Nie brałam i nic o niej nie wiem.
Oleje być może kiedyś zamówię z tej strony:
http://oleofarm24.pl/pol_m_Oleje-swiata-172.html
Te, to przy okazji, ale głównie olej Budwigowy do jedzenia:
http://oleofarm24.pl/pol_m_Olej-lniany-208.html
Bo czytałam w opiniach, że ludzie bardzo zadowoleni z szybkiej wysyłki i zabezpieczenia oleju (ten do picia musi być z lodówki do lodówki, i piszą, że zawsze dostają świeży). Nasz w lodówce już prawie jest wypity (mąż też pije).
Nie wiem jak mierzycie obwód kucyka, ale mi wyszło 9cm, mierzone kabelkiem od słuchawek
Przysięgam, że "na chwyt" miałam kiedyś więcej. A na zdjęciach - cóż - rzadko kiedy mam włosy w jednym miejscu, najczęściej się dzielą na 3 części i wtedy już ich tak dużo nie jest. Zresztą falistość tych włosów jest dla mnie wybawieniem, bo bez tego, to by były cienkie piórka....
Acha, i przy okazji zmierzyłam miesięczny przyrost na długość - wyszło 2,5cm. Mierzyłam pierwszy raz, więc nie mam porównania.

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2013-11-24 o 20:11
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 20:32   #3642
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Wolę lżejsze, ale ja w sumie odkąd odstawiłam gluten nie mam żadnych niespodzianek, jedynie lekkie zaczerwienienia, bo mam cerę naczynkową, ale i te już dużo mniejsze po własnoróbnych serach i kremach do twarzy
A czemu właściwie odstawiłaś gluten?
I co na naczynka polecasz ...

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Na palcu kręcę zgodnie z osią i kierunkiem skrętu, daje mi to możliwość regulowania grubości pasm, dzięki temu uzyskuję grube loki. Przy klasycznym ugniataniu włosy często się piórkują.
O wreszcie ktos po imieniu nazwał co mi się nie podoba w odgniataniu, ręcznikowaniu itp. Jakieś inne te włosy wychodzą, inaczej pozagniatane, inaczej podzielone.
Moje też najlepiej się czują we własnym skręcie, ew. dodatkowo wspomaganym zakręcaniem na palec.

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Udało się.
Pokrylam siwe włosy.

Zrobiłam wczoraj henne z amla. Stała 24 godziny. Polozylam dziś. Sama bez gluta. Na 6 godzin. Splukalam. Wysuszylam.
Polozylam indygo z bhingraj (2do1
Na dwie godziny.
Pieknie!!! Rewelacja (z tymi siwymi glownie ). Napisz jeszcze o tym za jakiś czas jak wyglądają przy wypłukiwaniu, jak się indygo spiera. A zanim nałożyłaś indygo, to jaki miały kolor po hennie z anmla? Zaczynam widziec swiatelko w tunelu, ze nie zawsze na czerwono bede siwiec

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Zdjęcia dzisiaj
Pieknie... i o wiele lzej, skret sie podniosl!

Z Rossmanowych zakupow.. - mam na zbyciu Bourjois 123 kolor LightVanilla 51 - dla mnie za jasny

I fajny pisak do ust z MaxFactor wyprobowalam i kupilam! Sam kolor, bez tej ciapki szminko-blyszczykowej Polecam, jak ktos nie lubi tego klejenia sie szminek i uczucia "czegos" na ustach.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ci-pisaka.html
Stary 2013-11-24, 20:36   #3643
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Pieknie... i o wiele lzej, skret sie podniosl!
Trochę lepiej jest to fakt! dziękuję ślicznie
Stary 2013-11-24, 21:09   #3644
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Ile kosztuje?
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 22:22   #3645
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
A który kolor ostatecznie?

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Waniliowy 51 ale tu jest problem. Pomazałam się 3 najjaśniejszymi testerami podkładu i poszłam na wędrówkę po Rossmanie. Specjalnie odczekałam ten czas żeby dobrać kolor jak już ściemnieje. Wybierałam go z koleżanką i jednogłośnie stwierdziłyśmy, że 51 jest idealny, 52 miał dziwne różowe tony, które zupełnie mi nie pasują. Po normalnej aplikacji wydaje mi się aż za jasny w sensie tak idealny, że podbija moją bladość. Sama nie wiem czy nie powinnam wybrać tego ciemniejszego, tak dla nadania zdrowego odcienia cerze?
A Ty też miałaś za jasny prawda?

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

[QUOTE="niusia";43866625]Akurat jeśli chodzi o porost to moje włosy same z siebie rosną około 2 cm/miesiąc, jeśli się dobrze odżywiam, dbam o dietę itd.
Tak więc nie mogę spodziewać się jakiś cudów, np. że z 2 cm zrobią się 4, bo to nie to samo co z jednego dwa. Mogę jedynie przyśpieszyć to o kilka milimetrów i tak się właśnie dzieje, a uzyskuję to suplementami, Dwa najlepsze na porost to MerzSpecial i Vitapil, w tym ten drugi ponad rok temu był przyczyną całego meszku babyhair na głowie (nie mogłam się do skóry dostać.. )
W ostatnim czasie też eksperymentowałam z drożdżami, czasem użyję balsamu pijawkowego przed myciem, czasem pomasuję kilka minut...
Ogólnie to mam wrażenie że jantar stosowany przez 1,5 roku (do czerwca 2013) przyśpieszył mi przyrost w dużym stopniu aż do teraz, ogólnie wzmocnił włosy i skórę.... zanim zaczęłam stosować włosy rosły ok cm na miesiąc, ale też odżywiałam się gorzej...eraz też są momenty gorszej diety, ale jednak włosy cały czas rosną.
Teraz poluję w sklepach zielarskich na aktywne serum na porost.

Ja polecam olej lniany budwigowy- za 500 ml najlepszego jakościowo oleju lnianego płacę ok 20 zł. To olej apteczny, w ciemnej butelce, trzyma się go w lodówce. W porównaniu do tych sklepowych ma najwięcej wartościowych substancji, a przy tym jest jednym z najtańszych w przeliczeniu na ilość.

Co do biotyny, brałam i u mnie nie przyniosła żadnych efektów, dla mnie to trochę bujda na resorach (np. jak żelatyna), bo nadmiar biotyny jest wydalany z organizmu i tak..[/QUOTE]
Dzisiaj czytałam o tym, dobry skład, jak myślisz?
[url]http://allegro.pl/doppelherz-aktiv-na-wlosy-biotyna-kapsulki-30sz-i3646909103.html[/url]

Moja dieta to dramat, aż wstyd się przyznać ile paskudztwa jem, na pewno nie ma w tym za dużo witamin, najgorzej to widać po paznokciach, dramat. Dlatego muszę jakieś suplementy wyszukać

Jantar wcierałam ten nowy, ale brakuje mi cierpliwości, wolę psikadła, bo po umyciu włosów o nich pamiętam. Ogólnie 2 cm to niezły wynik, mi włosy rosną bardzo wolno, nie wiem ile ale pewnie mniej niż 1 cm/ miesiąc.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Nie brałam i nic o niej nie wiem.
Oleje być może kiedyś zamówię z tej strony:
http://oleofarm24.pl/pol_m_Oleje-swiata-172.html
Bo czytałam w opiniach, że ludzie bardzo zadowoleni z szybkiej wysyłki i zabezpieczenia oleju (ten do picia musi być z lodówki do lodówki, i piszą, że zawsze dostają świeży). Nasz w lodówce już prawie jest wypity (mąż też pije).
Nie wiem jak mierzycie obwód kucyka, ale mi wyszło 9cm, mierzone kabelkiem od słuchawek
Przysięgam, że "na chwyt" miałam kiedyś więcej. A na zdjęciach - cóż - rzadko kiedy mam włosy w jednym miejscu, najczęściej się dzielą na 3 części i wtedy już ich tak dużo nie jest. Zresztą falistość tych włosów jest dla mnie wybawieniem, bo bez tego, to by były cienkie piórka....
Acha, i przy okazji zmierzyłam miesięczny przyrost na długość - wyszło 2,5cm. Mierzyłam pierwszy raz, więc nie mam porównania.
Fajna strona z olejami, nie znałam jej, dzięki pewnie kiedyś coś kupię.

Ale lecicie z przyrostem, dla mnie to szok, 2,5 cm
Kiedyś, na dłuższych włosach też mierzyłam ale teraz nie mam pojęcia jak to zrobić?
Jakie oleje pijecie, co to daje? Jak dajesz radę je przełknąć, dziwna spawa tak olej wypić

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Ile kosztuje?
Normalnie 51 teraz 31 Tylko uważaj na odcienie, ciemnieją po aplikacji, dobrze go wybierz jeśli się zdecydujesz

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-11-25, 06:30   #3646
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Po normalnej aplikacji wydaje mi się aż za jasny w sensie tak idealny, że podbija moją bladość. Sama nie wiem czy nie powinnam wybrać tego ciemniejszego, tak dla nadania zdrowego odcienia cerze?
Nie.
Pozdrawia zwolenniczka bladości.
Stary 2013-11-25, 08:06   #3647
iwonsia01
Zadomowienie

hej do kiedy jest ta promo w Rosmannie ?
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 08:07   #3648
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Dziś w KOŃCU udało mi się doprowadzić kręt włosów do stanu, który mnie satysfakcjonuje I na dodatek nie spuszyły mi się podczas wędrówek przez śnieżne zamiecie, tylko bejbiki mi stanęły na sztorc, ale się nie czepiam, albowiem cieszę się, że są Dodaję zdjęcia, w uroczej scenerii scenerii łazienki w pracy. Jakość kalkulatora

Jestem tak z siebie dumna, że aż przytoczę dla porównania (oraz w celach konstruktywnej krytyki) mój błagalny pościk, który gdzieś zaginął wśród offa rossmannowego KLIK
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a1.jpg (87,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a4.jpg (77,2 KB, 32 załadowań)

->

Edytowane przez nati-mo
Czas edycji: 2013-11-25 o 08:15
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 08:09   #3649
macka
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, wiem, teoretycznie...ale ja za leniwa jestem...
Brak potrzeby to mam w głowie pewnie, bo mi nie zależy na perfekcyjnym wyglądzie.
Ot to! To leży tylko i wyłącznie w naszych głowach i samoakceptacji

Cytat:
Jakoś nie jestem przekonana do wysyłkowej sprzedaży oleju "lodówkowego". Zabezpieczony - ale jak? Po drodze kurier/poczta - nie wiemy w jakich warunkach to jest? Może zimą to w porządku będzie, ale latem...
Wolę kupować stacjonarnie, zazwyczaj w każdym "eko-sklepie" jest olej lniany lodówkowy.
Ogólnie to nie lubię smaku i zapachu oleju lnianego. Daję główie dzieciakom, sama też czasem I zdecydowanie wolę Złotego Oliwina niż ten z Oleofarmu! Jak dla mnie olej z Oleofarmu to gorzej śmierdzi i smakuje niż tran . Przy dzieciakach robię dobrą minę dla przykładu, ale jak raz miałam butelkę Oleofarmu, to myślałam że mnie skręci. Natomiast Złoty Oliwin (też jest budwigowy) jakoś lepiej wchodzi, pachnie, smakuje. Pewnie kwestia gustu, ale polecam spróbowanie różnych, bo różnica duża i może się okazać że nie każdy jest taki zły

Cytat:
Jakie oleje pijecie, co to daje? Jak dajesz radę je przełknąć, dziwna spawa tak olej wypić
A jak można olej pić? No można, bo jest tak paskudny, że szkoda potrawy sobie nim psuć . Lepiej łyknąć szybciej i z głowy

Cytat:
Waniliowy 51 ale tu jest problem. Pomazałam się 3 najjaśniejszymi testerami podkładu i poszłam na wędrówkę po Rossmanie. Specjalnie odczekałam ten czas żeby dobrać kolor jak już ściemnieje. Wybierałam go z koleżanką i jednogłośnie stwierdziłyśmy, że 51 jest idealny, 52 miał dziwne różowe tony, które zupełnie mi nie pasują. Po normalnej aplikacji wydaje mi się aż za jasny w sensie tak idealny, że podbija moją bladość. Sama nie wiem czy nie powinnam wybrać tego ciemniejszego, tak dla nadania zdrowego odcienia cerze?
A Ty też miałaś za jasny prawda?

Normalnie 51 teraz 31 Tylko uważaj na odcienie, ciemnieją po aplikacji, dobrze go wybierz jeśli się zdecydujesz
Tak, dla mnie 51 za jasny, choć początkowo wydawał się ok na kawałku skóry. Zresztą miał ściemnieć . Ale po posmarowaniu całej twarzy zrobiła mi się blada ściana. 52 - tak, dziwne róże ma, zupełnie nie jestem przekonana. 53 znów dość ciemny już, ale żółty. Na ręce 53 zostawiał mi ciemne plamy, ale na twarzy się wtopił lepiej niż 52. Ale to pewnie przez moja paskudną skórę, z przebarwieniami, naczynkami itp. Ona normalnie jest na twarzy ciemniejsza niż gdzie indziej . Więc wyszło na to, że i podkład musi być ciemniejszy, niż ogólnie mam skórę.

Swoją drogą, wypróbowałam też ten krem BB z Eveline, o którym pisałyście. Wzięłam matujący kolor jasny. Wydaje mi się, że kryje bardziej niż choćby podkład o którym wyżej piszę . najpierw wzięłam tyle ile zazwyczaj kremu matującego biorę. I nie mogłam go rozprowadzić! Normalnie szpachla beżowa mi się na twarzy zrobiła
Ostatecznie po próbach - muszę brać malutko, o wiele mniej niż kremu zwykle. Więc w sumie i tak powinnam krem zwykły pod spód. Błędne kółko, a nie BB jako 2 w 1
A BB Garniera - tester wypróbowałam - to chyba wcale nie kryje

Żeby nie całkiem OT - włosy mam, kręcą się Ostatnio testuję proteiny, nakładam Kallosa i Bingo Spa. Jest całkiem dobrze, ładne są po zastosowaniu, więc chyba potrzebowały protein. Ale pamiętam, że nie należy przesadzać, by nie przeproteinować. Tylko jakoś wszystkie maski mi śmierdzą . I Alterra i Natur Vital i Kallos i to Bingo ostatnie najbardziej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 08:32   #3650
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
oj to jak ciemnieje to nie kupię zostanę przy azjatyckich BB
Moje stare konto
Stary 2013-11-25, 08:58   #3651
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś kupiłam Rimmela Stay Matte nr. 100 Ivory i jest za jasny, bez brązera się nie obejdzie albo poczekam jeszcze z miesiąc aż będę wyglądała jak córka młynarza A jak Ci się sprawdza?
Ja mam soft beige i jest dla mnie idealny

Cytat:
Szampon Isany do włosów farbowanych bardzo ładnie czyści wannę
Moich włosów już nim katować nie będę

Cytat:
Nie mam zwyczaju chwalenia włosów wizażanek,
Ciekawe dlaczego? Tak z zasady?

Cytat:
Przy tak niespotykanie gęstych włosach jednak cieniowanie spisuje się idealnie i tylko takie włosy powinno się cieniować, w żadnym wypadku włosy o gęstości pospolitej.
Bzdura! Nie uogólniaj tego. Nie każdemu podobają sie równo obcięte od garnka wlosy Eloe wielokrotnie pisała że dla każdych włośow odpowiednio dobrane cieniowanie (nie "siepanie" ) dodaje objętości i poprawia wrażnie ogólne

Cytat:
przyrost jest ogromny, ale nie umiem go zmierzyć.
To czegoś tu nie rozumiem

Cytat:

Czy włosy rzadkie mogą być ładne jeśli są wypielęgnowane? Czy tylko włosy jak Imperfecty zasługują na takie miano?
(wybacz imperfecta ten zwrot, ale "włosy Imperfecty" to dla mnie synonim idealnych gęstych włosów )
Raz pokazałas swoje i pamietam ze były ładne i na pewno nie były rzadkie, wiec nie przesadzaj

Cytat:

Jaki sposób jest najlepszy na babyhair?
Większość metod u mnie jedynie przyśpiesza porost...
Chyba u każego inaczej. Ja mam pełno bejbików i wszystko mi zaczyna odstawać, a przyrostu nie mogę pchnąć

Cytat:
Gdzie one są rzadkie , ja sie pytam?
Bardzo ładne i ten kolor

Imperfekta - cudnie, to fakt

Dziewczyny, czemu u nas cicho na temat olejku khadi?
Ktoś używał tego przyspieszającego porost?????

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-11-25 o 08:59
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:09   #3652
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Cytat:
Pieknie!!! Rewelacja (z tymi siwymi glownie ). Napisz jeszcze o tym za jakiś czas jak wyglądają przy wypłukiwaniu, jak się indygo spiera. A zanim nałożyłaś indygo, to jaki miały kolor po hennie z anmla? Zaczynam widziec swiatelko w tunelu, ze nie zawsze na czerwono bede siwiec
[/url]
pomarańczowo czerwonożółtodiabliwiedzą
ja mam część włosów pokrytą jeszcze colour&soin, robiłam chyba ze 2 razy.
odrost, tam gdzie siwe raczej pomarańczowy.
Na rzzie jestem totalnei zachwycona - one się mogą wypłukiwc, jak mi wystarczy na trzy tygodnie to sie chyba upiję, ze szczęscia. Mi i tak rosną szybko i po 3 tygodniach to będzie mega odrost - ale przynajmniej przez jakiś czas są boskie

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:19   #3653
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Nie.
Pozdrawia zwolenniczka bladości.
też jestem blada i dobrze mi z tym ! Nie wiem jak mogłam kiedyś nawet 2 razy w tygodniu chodzić na solarium

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
hej do kiedy jest ta promo w Rosmannie ?
do czwartku 28

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Dziś w KOŃCU udało mi się doprowadzić kręt włosów do stanu, który mnie satysfakcjonuje I na dodatek nie spuszyły mi się podczas wędrówek przez śnieżne zamiecie, tylko bejbiki mi stanęły na sztorc, ale się nie czepiam, albowiem cieszę się, że są Dodaję zdjęcia, w uroczej scenerii scenerii łazienki w pracy. Jakość kalkulatora

Jestem tak z siebie dumna, że aż przytoczę dla porównania (oraz w celach konstruktywnej krytyki) mój błagalny pościk, który gdzieś zaginął wśród offa rossmannowego KLIK
Wypracowałaś swoje przepiękne urodowe zjawisko

Konkursomaniactwo '15

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 09:20   #3654
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
też jestem blada i dobrze mi z tym ! Nie wiem jak mogłam kiedyś nawet 2 razy w tygodniu chodzić na solarium
Ja równiez jestem blada i lubię swoją karnację od 4 lat nie opalam się wcale kiedyś leżałam plackiem na plaży bo chciałam miec ładnie opaloną skórę co wtedy skutkowało poparzeniami a z opalenizny i tak była
Moje stare konto
Stary 2013-11-25, 09:30   #3655
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dla mnie 51 za jasny, choć początkowo wydawał się ok na kawałku skóry. Zresztą miał ściemnieć . Ale po posmarowaniu całej twarzy zrobiła mi się blada ściana. 52 - tak, dziwne róże ma, zupełnie nie jestem przekonana. 53 znów dość ciemny już, ale żółty. Na ręce 53 zostawiał mi ciemne plamy, ale na twarzy się wtopił lepiej niż 52. Ale to pewnie przez moja paskudną skórę, z przebarwieniami, naczynkami itp. Ona normalnie jest na twarzy ciemniejsza niż gdzie indziej . Więc wyszło na to, że i podkład musi być ciemniejszy, niż ogólnie mam skórę.

Swoją drogą, wypróbowałam też ten krem BB z Eveline, o którym pisałyście. Wzięłam matujący kolor jasny. Wydaje mi się, że kryje bardziej niż choćby podkład o którym wyżej piszę . najpierw wzięłam tyle ile zazwyczaj kremu matującego biorę. I nie mogłam go rozprowadzić! Normalnie szpachla beżowa mi się na twarzy zrobiła
Ostatecznie po próbach - muszę brać malutko, o wiele mniej niż kremu zwykle. Więc w sumie i tak powinnam krem zwykły pod spód. Błędne kółko, a nie BB jako 2 w 1
A BB Garniera - tester wypróbowałam - to chyba wcale nie kryje

Żeby nie całkiem OT - włosy mam, kręcą się Ostatnio testuję proteiny, nakładam Kallosa i Bingo Spa. Jest całkiem dobrze, ładne są po zastosowaniu, więc chyba potrzebowały protein. Ale pamiętam, że nie należy przesadzać, by nie przeproteinować. Tylko jakoś wszystkie maski mi śmierdzą . I Alterra i Natur Vital i Kallos i to Bingo ostatnie najbardziej
Mam już na niego patent, nakładam bladziocha na całą twarz a odpowiednie miejsca przyciemniam kompaktem brązującym z Vichy. Szybko i ładnie mam efekt wykonturowanej twarzy
Muszę się wreszcie przyjrzeć tym kremom BB. Dziwne ale żadnego jeszcze nie miałam.

Mi tam żadne maski nie śmierdzą, może jesteś w ciąży i masz wstręt do zapachów
Podoba mi się za to zapach maski Planeta Organica tej Toskańskiej, coś wspaniałego, chociaż konsystencja nie za fajna...

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-11-25, 11:08   #3656
softgrey
Zadomowienie

Hej dziewczyny Wetnę się trochę w Rossmannową dyskusję bo chciałam wkleić moje drugie podejście do CG - umyłam włosy szamponem Emolium (nie wiem, czy jest zgodny z CG, ale jest bez SLS), nałożyłam na ok. 40 minut maskę Bingo z masłem shea, a potem wygniotłam włosy odżywką b/s Joanna Naturia i Pokrzywa oraz żelem Artiste. Spałam w baaardzo luźnym skarpetkowym koczku, bo niestety nie umiem zasnąć w rozpuszczonych włosach i wydaje mi się, że już wyglądają lepiej niż ostatnio, ale ciężko przyzwyczaić mi się do takich włosów, mam ochotę wziąć szczotkę i je poczesać Trochę nie podobają mi się takie wykręcone, pozwijane pasemka, ale żel chyba dobrze odgniotłam bo włosy były mięciutkie (zauważyłam że właściwie nie muszę odgniatać ), może to wina koczka albo taki typ skrętu.

Przepraszam za jakość zdjęć ale to jedyne na co pozwala mój telefon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy1.jpg (20,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy2.jpg (76,0 KB, 27 załadowań)
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:09   #3657
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość

Wyglądają super!
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:43   #3658
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Imperfekta - cudnie, to fakt
Dziękuję
Stary 2013-11-25, 12:06   #3659
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:

Wypracowałaś swoje przepiękne urodowe zjawisko
Hehe Rano (5:30) nawet obudziłam chłopa mego żeby podziwiał zjawisko Jestem zadowolona, że nalazłam swój sposób na włosy, teraz będzie tylko lepiej, aż kiedyś będą faktycznie przepięknej urody zjawiskami Ale jeszcze długa droga przede mną i wieeele wzorów do doścignięcia
Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Wetnę się trochę w Rossmannową dyskusję bo chciałam wkleić moje drugie podejście do CG - umyłam włosy szamponem Emolium (nie wiem, czy jest zgodny z CG, ale jest bez SLS), nałożyłam na ok. 40 minut maskę Bingo z masłem shea, a potem wygniotłam włosy odżywką b/s Joanna Naturia i Pokrzywa oraz żelem Artiste. Spałam w baaardzo luźnym skarpetkowym koczku, bo niestety nie umiem zasnąć w rozpuszczonych włosach i wydaje mi się, że już wyglądają lepiej niż ostatnio, ale ciężko przyzwyczaić mi się do takich włosów, mam ochotę wziąć szczotkę i je poczesać Trochę nie podobają mi się takie wykręcone, pozwijane pasemka, ale żel chyba dobrze odgniotłam bo włosy były mięciutkie (zauważyłam że właściwie nie muszę odgniatać ), może to wina koczka albo taki typ skrętu.

Przepraszam za jakość zdjęć ale to jedyne na co pozwala mój telefon
Dot. pogrubionego - też tak miałam Szybko można sie przyzwyczaić, mmi sie to bardzo podoba, że nie trzeba co chwilę machać szczotą, a włosy wyglądają w porządku.
Wydaje mi się, że może Twój żel może być ciut słaby skoro budzisz się już z odgniecionymi włosami. Ale pewna nie jestem, bom jeszcze świerzynka w temacie
Masz chyba bardzo gęste włosy? Tak wyglądają przynajmniej
Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Wyglądają super!
Dzięki To mój pierwszy, mały, włosowy sukcesik, więc stwierdziłam, że się pochwalę, a co . Taki mój motywator, że jednak warto poświęcić włosom trochę uwagi

Swoją drogą, to przez pół nocy na moich włosach spał kot. Ciekawe, może najonizował je jakoś, albo mu się wyjątkowo spodobały. Albo jedno i drugie. Jednak stwierdzam, że spanie z włosami przytrzaśniętymi przez 6 kilo futra nie jest komfortowe

->

Edytowane przez nati-mo
Czas edycji: 2013-11-25 o 12:11
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:17   #3660
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:

Ja za swoj lniany 0,5 l placilam 16zl
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości