|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
Babka mówiła, że uszka myjemy tylko to co widać i za uszkiem - patyczki potrzebne ewentualnie do czyszczenia wokół pępka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co będziesz robić? Jakiś plan? Czy zobaczysz, na co Cię najdzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Rozeznanie
|
krótkie bardzo, ale... poród widziany od wewnątrz (nie TAKIEGO wewnątrz, ale jak ze skanu :P ) http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/p...trz-video.html
#3664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja mam dzisz studniówkę!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Zadomowienie
|
Wylicytowałam własnie łóżeczko dla małej :
Taakie: http://www.ebay.de/itm/Roba-Safari-S...item43c2837ebc Będę ta mamuśką, która przez 6 pierwszych miesięcy będzie miała małe blisko- potem wypad z pokoju rodziców. Po prostu nie będzie mi się chciało w nocy wstawać i łazic przez pół mieszkania.
#3666 | ||||
Zakorzenienie
|
No nie. Co jakiś czas musze uruchomić burzę mózgów, żeby coś zabezpieczyć
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3667 |
Rozeznanie
|
UWAGA! DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH..
bosz... rozstrzelałabym chyba, jakbym widziała to 'na żywo' biedne dziecko, macha nim jak... no nawet nie wiem czym http://www.youtube.com/watch?v=0d9rEHvdDBM i drugi, też 'świśnięty' od p. Zawitkowskiego z profilu na FB http://www.youtube.com/watch?v=mTWfqi3-3qU tylko tu z kolei jakiś głupi tatusiek "walczy" z dzieckiem brrrrrrrrrrr powinni ich wyszukać i przetrzepać tych 'rodziców' porządnie, żeby się nie pozbierali
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-11-28 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://bibainfo.pl/wrzutka,pokaz,99801.html ![]() stawiam tez flaszkę z okazji studniówki: ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-11-28 o 13:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
thidien Lepiej nie oglądać i sie nie denerwować
![]() side85 Gratulacje z okazji studniówki, nie stawiaj za dużo, bo jutro ja stawiam ![]() Co do piesków, to absolutnie sie nie zgadzaj. To same zarazki i pchły ![]() ![]()
#3670 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny liczycie ruchy? Może położna, albo wasi ginekolodzy coś o tym wspominali, bo zastanawiam się nad tym przy okazji notki z suwaczka, jaki mi dziś wyskoczył. Powiem szczerze, że ja nie liczę, dlatego, że dość często czuje malucha, jest aktywny, zwłaszcza jak coś podjem, no i nie są to słodycze bo nie mogę. Ale jak już liczyć to jak, bo słyszałam o dwóch wersjach i nie wiem która słuszna- jedna, że liczyć pierwsze 10 ruchów na daną godzinę, inna, że w dzień ma być co najmniej 10 ruchów- przy czym nie liczy się każdego kopniaka podczas np. pół godzinnej aktywności dziecka, tylko zlicza się właśnie te wszystkie aktywności.
Piszecie o zwierzętach ja mam psiaka, już starego bo 8-latka ale ukochanego i nie wyobrażam sobie go porzucić czy oddać bo pojawi się dziecko. Co prawda obawiam się o to, jak pies zareaguje na nowego członka rodziny, zwłaszcza, że Groszek nie jest przyzwyczajony do dzieci, od szczeniaka przebywa z dorosłymi, a na dzieci znajomych którzy nas odwiedzają reaguje unikaniem ich, lub w przypadku głaskania go przez dziecko ewidentnie widać ostrzeżenia aby dziecko przestało to robić. Po prostu nie lubi maluchów, po części pewnie dlatego, że dzieciaki sąsiadów przechodząc pod naszą bramą często naszego psa drażniły krzykami i kopaniem piłką w bramę. Kiedyś czytałam, że w dniu, w którym wrócimy do domu z dzieckiem zwierzak powinien przebywać poza domem np. na spacerze i wpuścić do domu należy go dopiero wtedy gdy dziecko w nim już będzie, wtedy nie zareaguje na niego jak na intruza. I rzeczywiście mój pies inaczej reaguje na gosci, którzy są juz w domu- wbiega, obwąchuje ale nie szczeka, a inaczej gdy słyszy dzwonek do drzwi i od razu biegnie do nich obszczekując wchodzących. Poza tym podobno warto wcześniej dać psu do powąchania jakąs rzecz od malucha, np. pieluchę tetrową, wtedy zapamięta zapach. Macie jeszcze jakieś rady? |
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
Trisdom ładne, czy tam pisze że kupione za 1,5 euro?
![]() mmhym ![]() ladylazarusIE na pierwszy ogień idzie kocyk, później myślę zrobić jakiś sweterek. Chciałam jeszcze czapkę ale nie mam takich drutów żyłkowych więc mi chyba zostaje tylko na szydełku zrobić. straszne te filmiki ![]() ![]() baja ja myślę, że wystarczy że będziesz wiedzieć kiedy się rusza, jeśli mówisz że jest aktywny to powinnaś zauważyć jeśli nagle się zrobi spokojniej ![]() ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-28 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3672 |
Raczkowanie
|
![]() Dziewczyny, nie stresujcie mnie z "samego rana" takimi filmikami... ![]() Co do zwierzaków, to na pewno będziemy mieli pieska, ale jak mały bedzie już takim świadomym dzieckiem, które będzie mogło uczestniczyć w opiece nad zwierzakiem. A co do trzymania pieska w domu... Hmm nie wiem jeszcze... całe szczęście będziemy mieszkać w domku z dużą działką. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-11-28 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Rozeznanie
|
święta prawda
side85 pewnie widziałaś w takim razie http://kobieta.onet.pl/dziecko/male-...-w-sieci/wlk0v ![]() kto chce więcej ich przeslodkich zdjęć http://instagram.com/mommasgonecity#
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-11-28 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
mi się kojarzy że trzeba liczyć 10 ruchów w ciągu dnia. W sensie - (o ile dobrze pamiętam) to pomiędzy kolejnymi ruchami musi być przerwa ok 30-60 min. Nie liczy się serii kopniaczków (one sa traktowana jako 1)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witam się z wieczora
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurde coraz bardziej się niepokoję, wkręcam sobie, że może coś z dzieckiem nie tak jest, ze jest takie nieruchliwe, że może to z powodu tokso, takie mi mysli do głowy przychodzą że ![]() Cytat:
![]() Ludzie, którzy oddają swoje zwierzaki z powodu urodzenia dziecka sa bez serca. W ogóle tego nie rozumiem, brania sobie zwierzaka czyli obowiązku tylko na jakiś czas do czasu az się znudzi albo pojawią się nowe okoliczności ![]() ![]() Mamy spaniela, jest z nami od 8 lat. Jako szczeniak był mocno przez nas rozpieszczony i sypiał z nami w łóżku. Gdy byłam w ciąży też zdarzyło sie usłyszeć, a co wy z psem zrobicie, jak się dziecko urodzi. Niezmiennie odpowiadałam że z psem nic, ma przecież swoje łóżko, ale dziecku trzeba będzie kupić łóżeczko i może psu krzywdy nie zrobi ![]() ![]() A nie obyło sie bez problemów, bo tak się biedny przejął tym, że w domu pojawiło się dziecko, że przez 2 tygodnie chorował, miał taka jelitówkę, że wlewy u weta brał. Czasem nie było jak z nim wyjść tu i teraz, bo ja sama z dzieckiem na III pietrze, a ten wyje że chce natychmiast na dwór, nie raz do sąsiadów stukałam, przychodzili popilnować Małego a ja z Reksiem wybiegałam, nieraz nie zdązyłam, to tylko sprzątałam po nim, czasem trzeba było go umyć, a sie nie dawał, warczał, bo brzuch go bolał... i co miałam go oddać, bo problemy stwarzał. Jakoś daliśmy radę, pies i dziecko wychowali się razem, teraz gdy wychodizmy z psem, to Marcel za smycz się chwyta. Co roku wyjeżdżamy na wakacje, gdy nie możemy zabrać psa, wtedy Reksio zostaje pod opieką mojej mamy, a gdyby nie było takiej opcji to są w ostateczności hotele dla zwierząt. Sory za ten wywód, ale temat krzywdzenia zwierząt zwłaszcza psów tak na mnie działa I mnie. A jak kolacje zjem wcześniej np. o 19, to potrafię i w nocy głodna się zbudzić Cytat:
![]() ![]() ![]() Obiecałam dzisiaj pieczarkową synowi. Nie mam pieczarek ani śmietany. Ale jak mam iśc w ta pogodę do spożywczaka pytam się ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() maggie takie szefowej to tylko pozazdroscic ![]() Cytat:
![]() A mi wlasnie dzwonil maz, ze mam nie gotowac bo zaprasza mnie na urodzinowa kolacje do restauracji ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie rozczulają mnie takie zdjęcia, ale przepraszam jeśli kogoś urażę nigdy nie chciałam mieć zwierzątek bo do tego trzeba się nadawać. Uważam że są pewne osoby które ich mieć nie powinny. Lubię pieski, kotki, mogę się z nimi bawić ale o wiele bardziej jestem wrażliwa na osierocone dzieci i pomoc w tym kierunku, zawsze działałam z mniejszym b ądź większym skutkiem w tego typu organizacjach, marzyłam o adopcji- no każdy ma swoje poczucie krzywdy jedni bardziej u ludzi drudzy bardziej u zwierząt. Podziwiam ludzi którzy potrafią bo to piękne, moja siostra nie przejdzie obojętnie wobec żadnego zwierzątka, wszystkei psy w okolicy ją znają i kochają, dokarmia koniki, kotki...taki typ. A ja rozumiem żeby mieć pieska i pięknie to wygląda z niemowlakiem w parze ale prawda jest taka że pieski maczają swoje mordki w różnych rzeczach i nie dbają o higienę tak jak my...przy niemowlaku przeciez nawet każda obca osoba to zagrożenie bakteriami a co dopiero pies któremu raczej codziennie nie myje się sierści i zębów i takie zdjęcie jak się całuje niemowlak z pieskiem super wygląda ale mnie przeraża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zadomowienie
|
Powiedzcie dziewczyny jak to jest ze dopoki mój tz jest w pracy to mam humor a jak wraca to mam ochote wyjsc :/
Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale śniegu ni ma nadal ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3684 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobry wieczór ![]() Ech, jestem teraz na wsi u rodziców i już po wsi biegają dwa porzucone przez najpewniej przejeżdzających "wakacyjnych miłośników psów" pieski... ![]() A co do późnych przekąsek-gdy nie zjem niczego o 23.00 to o 6.00 rano budzi mnie burczenie w brzuchu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
a sorryyy to koty... ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() i tak pewnie wyjdzie szalik... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a kto mnie stresci ![]() bebe nie martw sie na zapas, wiem ze latwo powiedziec, sama sie zamartwialam U mnie tez ruchy pojawily sie niedawo, sa bardzo nieregularne, choc czestsze i tez czasem ma dzien, ze siedzi cicho Wszystko napewno jest dobrze ![]() Cytat:
![]() dziekuje ![]() zaraz sie soba zajme ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-11-28 o 14:33 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3688 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tchórzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Chodzi mi o to, że ja bym nie brała odpowiedzialności za niemowlę i jeszcze szczeniaczka na raz. Lepiej rozłożyć to na raty. Zamotałam, ale mam nadzieję, że wiecie o co chodzi ![]() Cytat:
![]() Idę do SR ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.