![]() |
#3661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
polowałam kiedyś na tą serię, ale mamy tylko pojazdy i świeci gwiazdka (baaardzo fajna). ależ Zosia gada!! Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-09-26 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 |
Zakorzenienie
|
Scalett- o widzisz, dzięki za info. To pomyślę
(u nas bardziej 6 grudnia niz 24)
#3663 | ||||
Zakorzenienie
|
Torres nie Zosia. u nas się sprawdza
![]() i czapę nosimy. cieńką dresówkę (ale to dlatego, że ja noszę ![]() Cytat:
nie, no oczywiście, że wie ![]() Cytat:
![]() ![]() lekarka nam profilaktycznie zaleciła tran, ale jeszcze nie kupiłam. ![]() pórkowa... Pudziana idzie tylko po buzi poznać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana. Z dnia na dzien mnie Milus zaskakuje ze spaniem dzis od 19 do 8
![]() ![]() Wlasnie je sniadanko. Tak was czytam - i ost tez w sklepie widzialam to do rysowania na magnesy, ale nie kupilam - ale chyba dzis mu kupie jak spotkam. U mnie "problem" taki ze ja jeszcze nie wiem Gdzie bede spedzala swieta :-( czy w Bergen czy w Sosnowcu - wszystki zalezy od tego czy mi wyrownaja choc troszke te alimenty - jesli tak jedziemy do Pl jesli nie zostajemy w No. Takie kredki. Scarllet - pieknie Zosia mowi ![]() Moj dalej po swojemu. Wczoraj mi opowiadal gdzie mam nacisnac na tym "lapotpoku" z ksiazki com ost wklejala zdjecie. Bylo Tu i Tam - ale tak mi sie smiac chcialo z tego jak opowiadal jakie emocje bylo wyczuc w jego glosie ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Zakorzenienie
|
wasze dzieci oglądają jakieś bajeczki? w tv/komp? jak to odbierają?
od niedawna, czasami (raz na kilka dni) włączamy J. 1-2 "bajeczki" z super simple learning. J. strasznie to przeżywa. jak mówię, że włączymy bajeczkę leci podekscytowany na poduszkę, siada, macha rękami, oczy mu się wielkie robią, nie może się doczekać, potem patrzy na mnie z niedowierzaniem i na tv i przeżywa, cieszy się, macha do sowy i gwiazdki, kręci się jak bałwanek i pada bo tamten się przewraca, robi na koniec papa, leci pod tv, wraca, cały w emocjach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj jedziemy do sklepu, rozejrze sie ![]() a mama jaka nosi, tez dresowke? ![]() dzisiaj o 4 rano mielismy przebieranie - przelana pieluszka, na razie drugi taki przypadek w zyciu M. - oby sie nie powtorzyl ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() Wieczorem jak jest ciekawy film w tv, a M. nie spi to tez wlaczamy , ale M. niezainteresowany (tzn. od czasu do czas spojrzy w ekran, ale nie zatruymuje sie na dluzej), jednym okiem ogladam film, drugim czytam z nim ksiazeczki (tzn. nazywamy rzeczy w obrazkowych, bo M. nie lubi jak mu czytam). ahh prtzypmnialam sobie jeszcze, jak czasami wlacze program przyrodniczy, to M. chetnie oglada zwierzeta.. bajek jako takich nie ogladamy jeszcze. Czytalam keidys, ze jezeli to mozliwe, to najlepiej dziecku w ogole nie wlaczac bajek do trzeciego roku zycia ![]() Ja sie czesto zastanawiam, jak to rozegrac - bo chcemy ogladnac film, a dziecko nie spi - z jednej strony mamy taka potrzebe, z drugiej jestesmy tez przeciwnikami tv dla dzieci - i tak sie to glupio miesza :/ Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-27 o 08:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
_________ J. dziś spał od 20 do 8, już wiem dlaczego. tż spał na kanapie. zawsze jak nie ma rano tż to śpi dłużej, tzn przebudza się po 6, np. dziś siadł, zawołał maaamaaaa, spojrzał na mnie, przekręcił się, żeby mieć głowę bliżej mnie i spał dalej. przy tż zaraz wstaje i wariuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() oczywiście okrzyki i wygłupy też są, ale po ok 5 minutach traci zapał i tylko patrzy.. a tego nie lubie jest wyłączam. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
MBZ♥
|
Moderna muszę dokładnie przejrzec bo chce krótkie utwory
![]() ![]() Ja w tv mam opcję wyłączenia obrazu i zestawienia dźwięku więc tak " oglądam" Zosia czasem zerknij jak leci normalnie ale nie interesuje się zbytnio. Jedynie jak włączę tvn24 i jest Jarek kuźniar to zaciesza i się złości jak wyłączam. Z bajek to w sytuacji ekstremalnej puszczam na yt Masze i niedźwiedzia po rosyjsku ![]() Monika nic nie podaję narazie ale myślę o omega ![]() Scarlett fajna ta mata ![]() I jak Zosia mówi ![]() Upueklam szarlotke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | ||||||
Zakorzenienie
|
helloł
![]() mój gRoszek wczoraj od połowy dnia popłakiwał ![]() po jakims czasie podwyższyła mu sie temperatura do 38 .ale innych objawów brak . i tak popłakiwal az się z nim położyłam i zasnął ..spiac -jeczał ![]() potem kapiel i poszedł spac normalnie -o swojej porze ,w swoim łóżku .nie wiem co to ? a dziś już normalnie ,łobuzuje usmiechniety ![]() dziś dzieciaki są na turnieju wiec w tym czasie nadrobię troszkę bo potem dzień zaplanowany .a wieczorem rantttka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() mój R podobnie jada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i wow! 18 lat razem to jest coś ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3671 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieszę się bardzo ze troszke lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a u mnie kazda taka sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wole dziecakom poczytać bajki -powieści ,a i jak mam czas tylko dla siebie to wole normalną literaturę niż pseudo psychologiczne bzdety od czapy . i z pamięci - ja o Gwiazdce jeszcze nie mysle .nie ma mowy ! ![]() ![]() ![]() Ale z prezentami będę miała ogromny problem . bo dla starszaków to raz dwa coś się wymyśli (oni wymysla i napiszą list do kontrowersyjnego Sw Mikołaja który nie istnieje a rodzice narazając ich na życiową traume będą wmawiać ze jednak istnieje ![]() ![]() no i tak tu jest problem z mym najmłodszym dzieckiem ![]() kuchenke tez mamy , i wózek dla lalek którym R wozi auta albo siebie ![]() Zara ma już ciepłe ubranka . już pokupowałam bluzy ,cieplejsze spodnie ale i kurtke na zime i czapke cieńszą .wiekszośc w wąsy , i w kolorze szarym ,czarnym . cieniutką czape zakładam jak wietrznie jest ( a mieszkam w wietrznej okolicy ).ale najczęściej kaptur po prostu .
![]() |
#3672 | ||
Zakorzenienie
|
Hej i po weselu...JA zasmarkana, nos jak kartofel,K.tez troche zaglucony i odpuscilismy sobie...POza tym K. bez chemii je zupelnie teraz, bo go pryszczy prawdopodobniej po tym i jak dziecku wytlumaczyć,ze nie dam mu rosolu,który na bank jest na kostkch...Prezent dla Młodej Paryy podalismy przez szwagra. Szkoda mi troche, bo miałam ochote iść, ale trudno.Nie ma tego złego był dziś super poranek, bez pośpiechu, z przytulasami i wygłupami na lozku i cały weekend razem w koncu...Mimo,że zasmarkany
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wysyłam tżtz z K. jak wstanie po nestellowe kapcie do decathlonu. Troche drogawe jak dla mnie,ale,że tesciowa zasponsorowała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Zakorzenienie
|
W miescie wstapilismy do outletu - myslalam, ze moze tam cos upoluje dla dziecka, ale jednak na markowe Ralph Lauren mnie nie stac - ponad 3oozl kosztuje bezrekawnik dla dziecka
![]() Pozniej wloska restauracja - alez bylo pyszne: ravioli z nadzieniem ricota-rucola w sosie sugo z pomidorkami koktajolwymi, czosnkiem, swieza rucola i parmezanem ![]() Cytat:
oj nestelle po co te zlosliwosci i wysmiewanie innych wyborow? Nie kazda matka po urodzeniu dziecka staje sie alfa i omega, czy od poczatku we wszytskich dziedzinach radzi sobie swietnie z dzieckiem. Kryzysy nachodza nas co pewien etap, a teraz stoi przed nami jeden z tych trudniejszych. Literatura fachowa jest dobra i ta zla - trzeba umiec wybrac. Dobrze, ze Twoje wybory nie sa tu analizowane i poddawane tak miażdżącej krytyce (nawet Twoj karny jezyk przeszedl bez wiekszego echa). Ty masz doswiadczenie przy trojce dzieci, ja je dopiero bardzo mozolnie zbieram. Pokora w rodzicielstwie - tez nieraz o niej zapominam, a jest jednak bardzo wazna. Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-27 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - Duplo - co na poczatek? Ktory zestaw da mozliwosc zbudowania czegos, zeby tam bylo troche tych klockow i dalo sie cos porobic? Prosze o rade
![]()
#3675 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- co do ubierania czapek to jak chłodno to czapka bawełniana ewentualnie opaska ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/20948316 Raczej nie pomoglam - chyba musisz wziac pod uwage, co najbardziej lubi Krzys, czy budowac klocek do klocka rozne figury-budowle, czy po prostu laczyc ze soba tylko kilka klockow, czy figurki ciesza sie wiekszym zainteresowaniem, a moze pojazdy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Wtajemniczenie
|
A czytała któraś "Miasto 44" ? napisana na podstawie scenariusza filmu o którym teraz tak głośno - przymierzam się do zakupu i musze poczytać jakieś opinie, bo na filmie nie byłam i pewnie nie pójdę
![]()
#3678 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, że tak z marszu i bez odnośników ale mam pytanie.
Czy spotkalyscie sie z takim problemem, że dziecko nie potrafi samo zasnąć? Ani w dzień ani w nocy? Choćby było nie wiem jak zmęczone? Że musi być w jakiś sposób wspomagane? Np.pierś, wózek, noszenie? U nas jest coraz gorzej, nie wiem już co mam robić :-(:-(:-( |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chesz, by usypialo samo w lozeczku, bez piersi? (jezeli chcesz to moge Ci wyslac fragment ksiazki - rozdzial nocne zasypianie bez piersi, musisz mi tylko na priv wyslac adres mailowy) M. zasypia tylko przy piersi, albo w samochodzie na drzemke jak jest zmeczony. Mnie to na razie nie przeszkadza, wiec nic z tym nie robie. Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-27 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Obecnie potrafi zasnąć tylko przy piersi, na spacerze w wozku lub w aucie. Był czas, że brała mnie za rękę, szlysmy na lozko, ona wolala cici, dostawala pierś, przytulala sie i spala. Teraz bawi sie do oporu, do totalnego zmeczenia. Nie chce piersi, wozka ani nic a nie potrafi sama zasnąć. Wpada w straszny płacz, nic nie pomaga. Muszę ją nosic na rękach taką placzaca az w tym placzu zasnie. Nie wiem co sie dzieje i jak sie zbliza pora drzemki to mnie brzuch z nerwo zaczyna bolec. W nocy z kilku pobudek jest nawet kilkanascie, wisi na mnie całą noc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Wtajemniczenie
|
#3684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy Kinga ma mniej wiecej stale pory drzemki/pojscie spac na noc? (tzn. ze wiesz, kiedy mniej wiecej bedzie zmeczona i sie tej drzemki domagac?) Chcesz by usypiala juz bez piersi, tak? Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-27 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W dzień jak widze, ze robi sie senna to proponuje pierś, przytualnie, wózek, czytanie bajeczek na łóżku- a Kinga nie chce nic z tych rzeczy tylko coś tam robi innego. Bawi sie do totalnego zmeczenia a potem zaczyna sie koszmar. Dzis juz o 10 próbowałam ja jakos wyciszyc a zasnela o 1 placzac na rękach. .. ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Od dwoch tyg.niecałych tak jest... wczesniej tez musiała mieć pierś ale bralam ją jak widzialam pierwsze oznaki zmeczenia i zasypiala. Czasem sama wołała. Teraz nie chce a sama nie potrafi zasnąć. To wygląda jakby walczyła ze snem za wszelką cenę a potem już jest tak zmęczona że aż do histerii... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | ||||
Zakorzenienie
|
a coś się toczy w dobrą stronę?
na YT piosenki dla dzieci. tylko. tańczy i się cieszy. nie oglądam przy nim TV, ale gdy wieczorem tż włącza - nie robi to na T. żadnego wrażenia. a jakże ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() takkkk, Despa... dlatego nie piszę zbyt często. Identyfikuję się z Moderną i bolą mnie (personalnie) takie komentarze. Tak wiem... Miszczyni psychoanalizy ![]() ![]() a komentowanie i krytykowanie "po bryku" wciąż uważam za nie pedagogiczne. kwestionowanie metodyki, psychologii rozwojowej, pedagogiki - też. nie czytasz - OK, Twoja sprawa. szanuj, że ktoś ma na to ochotę. Konwicki mądrze napisał: "lepszy jeden rozumny czytelnik z prawdziwą literaturą w ręce niż dziesiątki tysięcy jamochłonów z papierem toaletowym w garści". Cytat:
![]() Cytat:
śpi tam bez wózka. wieczorem zasypiał na cycu, po odstawieniu się - kładę go gdy widzę oznaki zmęczenia. leży w łóżeczku, bryka, szaleje, aż w pewnym momencie odcina mu prąd i pada. zwykle tak do max. 30 minut. on leży w swoim łóżeczku, któreś z nas na łóżku obok, półmrok, nie gadamy ![]() ![]() Wczoraj chłop odebrał 880 zdjęć... cały wieczór opisywałam, dziś pół dnia wkładałam do albumów. Radość T. bezcenna ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie doczytalam, ze problem dotyczy drzemek w dzien ![]() Moj M. jak jest zmeczony to jest strasznie marudny, co chwile cos go frustruje przy zabawkach, nic mu nie pasuje - ale na razie przy piersi zasypia, wiec albo etapu jak twoj nie bedzie, albo przed nami. Ja wiem mniej wiecej jak on ma drzemki, i mnie najbardziej pasuje spacer przed - po powrocie rozbieramy sie, siadam na kanapie, daje piers i albo zasypia albo nie, jezeli nie zasnie to i tak jest spokojniejszy, bo wymaszerowal sie na dworze i jego pora za jakis czas przyjdzie. Ja do drzemki nie usypiam na lozku, a robie to neutralnie, bo w szwajcarskim zegarku go nie mam - przychodzi do mnie, gramoli sie na kolana, stuka w dekolt, ja siadam na kanapie czy fotelu w salonie i daje piers, jezeli widze, ze oczy sie zamykaja, to daje mu jeszzce minutke dwie i przechodzimy do lozka - tam juz dosypia dalej przy piersi. Rozumiem, ze to musi byc dla Was obojga bardzo uciazliwe ![]() Ja bym pewnie obserwowala dzeicko, jakie ma mniej wiecej naturalne pory drzemek, sprobowalabym spaceru przed, swieze powietrze uspokaja, moze zasypianie na siedzaco na kanapie, zamiast na lozku, jak zasnie to dopiero przenosiny. (my co jakis czas w nocy tez mamy dni, ze piers jest duzo wiecej w uzyciu - ale to ma swoje przyczyny - wychodzace zeby, rozdraznienie, przezycia w dzien, nowe miejsce, nowe poznane osoby itp. - wtedy nocki sa ciezsze). Przepraszam, ze tyle o nas (teraz to wylapalam ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-27 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Zakorzenienie
|
Z duplo mamy pociąg, lody, zwierzątka i jeszcze taki zestaw klocków po prostu - Z najbardziej lubi pociąg i te zwykłe klocki - ale woli drewniane.
Ja jeszcze czapki Zośce nie zakładam, najwyżej kaptur jak bardzo wietrznie. Mam 2 bezrękawniki, ale w sumie nigdy jej nie założyłam - zawsze dla mnie na to albo za ciepło albo za zimno - dziwaczny to ciuch wg mnie w sumie (panika też mam dresowy z Tesco - już nieco za mały - może mamy ten sam? - z tygryskiem?); drugi mam z nexta, bardzo ładny, kupiłam, bo się trafił u tego samego sprzedawcy co sweterek na jaki polowałam ![]() Idę pakować dalej................ Masakra................. Jeszcze czeka mnie wycieczka do jakiegoś CH bo popsuła nam się szczoteczka elektryczna i nie daje się wyłączyć - ponoć jakaś wada tego modelu, szkoda, że już po gwarancji, ale co robić, wybulić przyjdzie, szkoda, że akurat teraz przed wyjazdem...........
#3689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz jakiś limit pojemnościowo-pakowaniowy? oprócz limitu rozmiaru auta?! bo się pakujesz i pakujesz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |||||
Zakorzenienie
|
lece dalej z nadrabianiem.......
Cytat:
dobrze .ogólnie jest dobrze-odkąd R przesypia nocki to ja także przesypiam no chyba ze Tz mnie wkurzy ![]() A Ty to chyba masz najprawdziwsze masakryczne migreny ![]() u mnie tak działało -kiedyś - duże ilości czekolady albo ser zółty jak go topiłam .teraz nie jadam czekolady , za to ból się pojawia właśnie jak mało spie ,do tego jeśli mam zbyt duzą przerwę w posiłkach (jem co ok.3 godz.) to już jest ujowo ..... Cytat:
![]() ![]() i zdrówka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to rodzinne ? Wy tez dużo nawijacie? R już coraz rzadziej pianinkiem się bawi .... Ja osobiście!!!!! mysle ze na prezenty typu kuchnia itp. za wcześnie .tzn pewnie ze dzieci ogarna po trochu ale po co tak szybko ? a co potem kupować jak (większe )asy z rękawa już rozdane? Ja polecam małymi kroczkami - np. zestaw do kawki (N kiedyś dostała)R robi mi codziennie http://www.youtube.com/watch?v=bCoxYN86u38 można tez skompletować naczynia ,owoce ,warzywa (piękne są te drewniane można kupic na sztuki ),całe dania typu pizza drewniana .fajna zabawa . Polecam z innej beczki już -jeszcze takie cos : http://www.youtube.com/watch?v=xlckyiSsGvY R już od dawna z niego korzysta . Jeśli natomiast uprzecie się na kupno kuchenki to trzeba sprawę przemyslec pod tym kontem ze takie za 100 zł (N taką dostała w prezencie) to często straszny szajs .chybotliwa , rozpada się szybko ,tu coś się ułamie tam obluzuje .... a z drugiej str. czy warto wydawac więcej jeśli takie maluchy jeszcze nie szanują ,trzaskają ,ciagna urywają ? A kuchenką bawią się dzieci nawet 6 letnie i więcej . Dla mnie sprawa jest jasna ze kuchenka taka typowa to najwcześniej za rok . chyba ze ta z Fisher Pr. dla maluchów . a teraz temat firanek ![]() firanki są na każdym oknie (18) takie dość spore . nie w moim stylu kompletnie . mogłam je zdjąć ale ...nie chciałam robic przykrości t .poza tym firanki te kosztowały sporo(5 cyfrowa liczba) . teraz w nowym domu jeszcze do końca nie wiem co będę miała ,,podobają mi się po prostu zasłony .albo zaluzje ...nie wiem sama .ale najważniejsze abym nie miała tyle roboty co teraz .
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.