|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
chcę uszyć jedynie literki z imieniem do zawieszenia, może jakąś podusię.... za miśki się nie biorę ![]() ja nie mam usg na każdej wizycie....może tak co 2 m-ce, przy czym jak miałam prenatalne to też mi nie robił mój prowadzący.... ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3662 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tez mialam sprzatac ale odloze na jutro a w czwartek chce okna pomyc Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Przyszedl kocyk minky
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Terrorystow laktacyjnych wystrzelilabym w kosmos. I mowie to z pelna swiadomoscia tego, ze sama jestem przedstawicielem sdodowiska terrorystycznego laktacyjnie. Nie popieram i zawsze w panelach dyskusyjnych itd na ten temat jestem "czarna owca"
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Więc wychodzi na to, że Jelp jest ekomomiczniejszy !
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy wiecej do niej nie poszlam
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cholera no nie mów, że jednak jest! Jak tak, to ja bym sobie tez jego wzięła ale już złożyłam zamówienie i zapłaciłam |
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a aktywnosc chyba taka sama na opakowaniu pisze ze 4kg=8kg i ze to koncentrat proszku wczoraj dostalam meila ze wyslali firma kurierska, ale od samej firmy kurierskiej nie otrzymalam zadnej wiadomosci .....
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to najgorzej mialam wykladami ciotek i fochami tesciowej. I KOLEZANKI daly mi sie mocno we znaki kolezanki z cyklu "gole cyce na ulice, bedziemy karmic az sie wyprowadzi!" Ale nauczylam sie to ignorowac, albo co gorsza - pyskowac
|
|
|
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
Ja zmykam póki co.
Jeszcze musze przygotować obiad dla męża. Poza tym mam dziś wizytę u gina. Miłego popołudnia
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), że żal nie karmic i w sumie karmiła jednak pare miesięcy ale wszyscy znajomi wiedzieli, że nie chciała i nikt tego nie komentował a jedna koleżanka jak sie dowiedziała, że ta jednak karmi piersia powiedziała jej " modliłam sie żebyś karmiła piersią.." ![]() ![]() czy ludzie nie maja swoich problemów... |
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dlatego chcę rodzić z tż, że boję się tego traktowania kobiet w szpitalu. A ja pewnie nie będę mieć wówczas sił do walczenia o swoje. Choć moja koleżanka pokłóciła się przy porodzie z położną Baba jej oświadczyła, że ona przyjmuje porody tylko na leżąco. Choć np w przyszpitalnej szkole rodzenia mówią, że u nich można rodzić jak kto chce. Koleżanka odmówiła położenia się i o statecznie położna musiała odbierać poród w pozycji która była wygodna dla matki a nie dla niej.
|
||
|
|
|
#3679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak liczyłam to tak mniej więcej już ok. 10 razy w ciągu doby się odzywa (w sensie nie że 10 kopniaków/ruchów tylko 10 razy w odstępach czasowych). W nocy ok. 2-3 razy. Ostatnio ma taki rytuał, że jak idę się wysikać w nocy to on się budzi i później mi spać nie daje, bo tak kopie. Jak się położę wieczorem to jest to samo przez ok. pół godziny do godziny. Rano przed śniadaniem się odzywa i po W dzień też kilka razy. Czasami są to 3 kopnięcia i koniec, a czasami po 15-30-45 min aktywności. Też mnie wypycha (w podbrzuszu albo z boku pępka), czasami aż to boli tak mnie tam naciąga kostka - no właśnie widzę! a wcześniej nic mi się nie wyświetlało, specjalnie kilka razy sprawdzałam Ale zła jestem!
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-05 o 12:38 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3680 | |
|
Rozeznanie
|
Wyszłam tylko do sklepu, a już tyle naskrobałyście.
![]() Cytat:
Które wkładki laktacyjne polecacie?? Ja zakupy na Gemini zrobię gdzieś tak za dwa tygodnie myślę...w gruncie trochę czasu jeszcze jest. ![]() U mnie ruchy są jakieś dziwne od 3 dni. Młody rusza się, aczkolwiek jakoś mniej intensywniej. :/ Trochę mnie to martwi. Rano czasem się porusza, czasem nie. Wieczorem raczej regularnie. Tylko, że te kopniaki już nie takie mocne. Jak jest chłodniej to się rusza bardziej. Sama nie wiem co myśleć.
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Co do usg to ja nie mam na każdej wizycie. Na nfz miałam raz w 11 tyg. O połówkowym tylko mi lekarz powiedział, żebym sobie gdzieś prywatnie zrobiła. Za to ten prywatny lekarz jak nie robi usg to sprawdza bicie serca. Do tego sprawdza szyjkę ręcznie i ph pochwy.
|
|
|
|
#3682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze pamietam praktyki z wczesnej interwencji logopedycznej w szpitalu na oddziale noworodkowym - mialysmy byc tylko obserwatorkami, a badania przesiewowe robila pani pracujaca tam na etacie; jedna mloda mama twierdzila (zapytana dwukrotnie przez pania dr) ze nie chce karmic piersia; wiec dr jej poradzila zeby sie zglosila do gina na oddziale po recepte na bromergon na wszelki wypadek jakby jej sie zrobil problem i jak ma postepowac ze by nie pobudzac laktacji. Zeby wybierala wolnoprzeplywowe smoczki o anatomicznym ksztalcie i starala sie zrezygnowac z butelki i smoczka do roku. No prawodlowy, konkretny instruktaz. Te laski z mojej grupy siedzialy cicho w sali u tej pacjentki, ale jak tylko wyszly z jej sali to sie zrobila dyskusja "teraz sie trzeba naradzic co zrobic zeby te kobiete przekonac do KP" oraz "jak w ogole mozna kobiecie proponowac leki na zatrzymanie laktacji!!! Bo moze jakby miala nawal i zapalenie piersi to by z musu dziecko przystawila i by jednak zaczela karmic!" Bylam w ogromnym szoku. Na szczescie nasza pani dr miala podejscie takie samo jak ja i zdrowo, choc kulturalnie je obrugala.
Bo one serio byly gotowe wpasc jej do sali i jej wprowadzic terapie nawracajaca... PO CO??? |
|
|
|
#3684 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
właśnie ostatnio się zastanawiałam jak się liczy ruchy każdy kopniak, puknięcie, zafalowanie to jako jeden ruch tak ?---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
aż mi się gorąco zrobiło, jak to przeczytałam....
|
|||||
|
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanet - a nie wiem jak się liczy, ja tylko tak z ciekawości raz policzylam ile razy w ciągu dnia sie mały odzywa (nie ile puknięć, tylko tak z przerwami dłuższymi czasowymi jak często po prostu).
TŻ stwierdził, że jeśli to prawda, że maluch jest aktywny w brzuszku i po narodzinach o podobnych porach to mamy przesrane ![]() Co do tamtej baby - ojj tak... ja jeszcze wtedy byłam w taaaakim stresie, bo krwawienia, plamienia, torbiele, już o operacji słyszałam, czekaliśmy na wyniki bety itd. no masakra... a tu ci taka baba przychodzi i zamiast jakoś wesprzeć, powiedzieć, że będzie dobrze, to ona z takim tekstem!! Reszta była bardzo ok, te młode szczególnie, mocno mnie wspierały. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-05 o 12:51 |
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko jak jest karta ruchów to już się liczy w konkretnej jakiejś godzinie, więc chyba liczy się każde "puknięcie" jako jeden ruch
|
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkładki biorę te polecane przez wizażanki czyli Lovi i Tomme Tippee, na Gemini wychodzą taniutko
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- ostatnio mam jakiegoś tasiemca zjadłam 4 tosty (takie trójkąty) i jestem nadal głodna....
|
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mialam wkladni Jonsona i teraz tez takie kupilam, mi pasowaly
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

każdy kopniak, puknięcie, zafalowanie to jako jeden ruch tak ?
aż mi się gorąco zrobiło, jak to przeczytałam....