|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Cytat:
O matko... Biedna ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dlatego mamy do niej trochę żal bo doskonale o tym wszystkim wie, jest w 6 tygodniu, zwolnienie wzięła na pierwszej wizycie u ginekologa i generalnie nic jej nie jest, miała mdłości i to wszystko. Dzwoniłam do niej z gratulacjami to powiedziała, że lekarka sama zaproponowała l4 więc wzięła. Według mnie zbyt pochopnie, bo u nas na prawdę nie jest źle. Ahh, smutno mi i zmęczona jestem bo w sklepach teraz masakra co się dzieje, ci ludzie jak w jakimś amoku sami nie wiedzą czego chcą, łażą, marudzą, siły nie mają ale ważne żeby prezent kupić :-/ W tym miesiącu znowu raczej nici z ciąży, ale z tż mamy dobre nastawienie, nie chcę tylko zbytnio się nakręcać, ale już chyba zaczęłam... Dobranoc, jutro znowu praca 11-19, za to pon wolny Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam się też jej nie dziwię, pracuję w sklepie każda bierze zwolnienie od razu na pierwszej wizycie
Ale współczuję większej ilości pracy
|
#3665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!! Ciekawa jestem na kiedy gin wyznaczy mi termin, bo nie wiem czy dołączyć do lipcówek czy do Was Przez to zamieszanie z @ ciężko mi samej wyznaczyć ![]() Dziewczyny, nie martwcie się- na każdą przyjdzie pora- a zazdrość to nic złego dopóki nie krzywdzi się innego człowieka
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Jej miałam dość intensywny weekend bo szkoła i praca, no i codzienne starania
Dziś miałam lekko różowy śluz, może owu się zbliża
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od dziś mam 30 lat :O
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3668 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego naj naj naj :-* zeby to najwazniejsze marzenie sie jak najszybciej spelnilo
|
#3669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Szczęścia zdrowia pomyślności, 100 lat życia i radości ![]() A przede wszystkim pomyślnego transferu - żebyś w dniu 31 urodzin miała już dwie pociechy ![]() ![]()
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń a w szczególności byś w wieku 31 była już mamusia :-* ;-) z innej beczki po owulacji temperatura idzie cały czas w górę i spada dopiero przed okresem?
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- po raz kolejny |
|
|
|
#3671 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego !
spełnienia marzeń, a w szczególności tego jednego 100 lat
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego!
Tija, gratulacje Ja niby miałam testować 6.12, ale coś czuję, że nie wytrzymię i tym razem zrobię test wcześniej, może nawet jutro (24 dc, owu była 14/15 dc, więc może już coś wyjdzie). Chciałam już spisać ten cykl na straty, ale od wczoraj mam bóle w podbrzuszu jak na @, więc jest jeszcze nadzieja na II kreski (albo na wcześniejszą @ ).
|
|
#3673 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
dziękuję za wszystkie piękne słowa, jesteście dla mnie wielkim wsparciem! Kochane! ![]() Podczytuję Was, ale nie zawsze mam czas odpisać. Trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższych dniach i za fasolki w brzuchach! Ja stwierdziłam, że na razie chcę odpuścić ciążę i zająć się sobą... TŻ namawia, baaaardzo chce powiększać rodzinę i trochę się boję jak ta różnica poglądów na nas wpłynie. Jak na chwilę obecną myślę o ciąży, to po prostu paraliżuje mnie strach i zwyczajnie nie chcę. Próbowaliśmy się kochać pierwszy raz po krwawieniu i nic z tego nie wyszło, tak mnie zablokowało. A po wszystkim się popłakałam. Nie chcę się tak użalać nad sobą, ale tylko u Was mogę. Nikt z otoczenia nie wie co się stało... Dajcie mi trochę czasu i znów będzie pozytywnie
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Kiedyś się wybiorę na laserową operację Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Wszystkiego najlepszego! Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3675 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą pewnie nie o żadne zarazki chodziło, tylko po prostu laska nie lubiła tej pracy, nie była dla niej satysfakcjonująca i skorzystała z możliwości "ucieczki" przy pierwszej możliwej okazji. Ale nie nam to oceniać czy krytykować ![]() Kasiu, wszystkiego najlepszego. Spełnienia marzeń Cytat:
Trzymamy kciuki |
||
|
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór dziewczyny
Chwilę mnie tu nie było, ale dzielnie przebrnęłam przez wszystkie strony i nadrobiłam Dużo się dzieje u nas ostatnio, wczoraj mieliśmy chrzciny chrześniaka męża, za dwa tygodnie kolejne, planujemy remont w domu, debatujemy o zmianie pracy, układamy grafik na święta ( wiem, dziwnie to brzmi, ale mamy tyle domów do odwiedzenia, że musimy to wszystko wpisywać i dzwonić kto kiedy może i gdzie jedzie aby się dopasować ) I tak jakoś zabrakło czasu na wizaż ![]() A tu tyle nowości ![]() Przede wszystkim witam nową staraczkę i gratuluję kolejnej ciąży Tija93 - gratulację Super wiadomość I odnosząc się od razu do zazdrości - ja chociaż jestem w pierwszym cyklu starań dopiero, również czuję taką niepohamowaną niemoc, może i złość, zazdrość jak dowiaduje się o ciąży z bliskiego otoczenia. To chyba silniejsze od nas... Obecnie jestem w 19 dc, niestety kłucie i odpowiedni śluz wystąpiły u mnie w 7 dc, ostatnio w 15 dc tak mnie kuło coś po lewej stronie, że nie mogłam się ruszyć dobre kilka godzin, ale z drugiej strony śluzu nie było Stosujemy metodę przytulania się co 2 - 3 dni zobaczymy już niedługo czy przyniosło to efekty We czwartek mam wizytę u ginekologa będzie to 22 dzień cyklu, zobaczymy czy powie mi coś ciekawego ![]() Pewnie rano przed wizytą zrobię jeszcze sikańca tak dla pewności, tak że teraz żyję w stresie do czwartku
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wstałam i zbieram się do pracy. Boję się trochę tych 12h kasia wszystkiego najlepszego! ![]() Cytat:
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Wczoraj Was czytałam, ale nie miałam siły pisać, cały dzien na kanapie lezalam i spalam na zmiane nie wiem co mi jest ![]() Kasia 100 lat i udanego transferu ![]() Pokaże Wam mój wykres z owu, w końcu mi wyznaczył owu( nie wiem czemu myślałam, że on mi zaznaczy przyszła data owu a nie przeszła:/ |
|
|
|
#3680 | |||
|
Rozeznanie
|
Spóźnione - spełnienia marzeń!!! I witam rówieśniczkę ![]() Cytat:
Cytat:
Tak, czas dużo dobrego przyniesie na pewno. Myślę, że TŻ rozumie, że go potrzebujesz. Dużo rozmawiajcie, wiem po sobie, że to działa cuda. Cytat:
Ja też jestem w 19dc a owu wg gina miałam ok. 12dc. Testów nie robiłam, bo miałam wyluzować w tym miesiącu, tym bardziej że wyszło to TSH za wysokie, ale przez tą ciążę szwagierki znowu mnie wzięło :/ Ale nie ma co tracić wiary, nie damy się z dzidzią tarczycy Fanta wpisz mnie proszę na testowanie 9 grudnia, wolałabym w sobotę 12go, ale pewnie nie wytrzymam...
|
|||
|
|
|
#3681 |
|
Raczkowanie
|
hej Kobietki
naskrobałam przed chwilą ogromny post i usunęłam przez przypadek tija93 gratulacje !!! Dziewczyny Wy w testach owu macie większe doświadczenie ja stosuję dopiero od tego cyklu. . . zaczęlam robić od 10dc, wcześnie bo mam 34dc ale nie chciałam przegapić, do 18dc tylko jedna kreska, ale 18 i 19 dc były już dwie ta druga bardzo blada, wg instrukcji test negatywny ale ja jestem prawie na 100% pewna że była owu miałam kłucie w jajnikach itd. . . w tamtym miesiącu jak byłam u gin to powiedziała że była owu i widzi pęknięty pęcherzyk więc wszystko raczej ok. . . Odnośnie pracy w ciąży to rzecz bardzo indywidualna, zależy jaki mamy stosunek do swojej pracy. Ja kiedyś pracowałam w sklepie i gdyby była taka sytuacja że jestem w ciązy również poszłabym od razu na zwolnienie, nie lubiłam tej pracy, ciężko mi było stać na nogach cały dzień itd, teraz pracuję w przedszkolu integracyjnym, uwielbiam swoją pracę i dzieciaki, chciałabym pracowac jak najdłużej ale wyobrażacie sobie jak to jest codziennie ktoś z "gilem" mnóstwo zarazków, bakterii a z drugiej strony nie wyobrażam sobie 9 m-scy w domu ;/ czy któraś z Was pracuje z dziećmi? jakie macie przemyślenia? |
|
|
|
#3682 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie pracuję z dziećmi, ale z tego co się nasłuchałam, to bym na pewno poszła szybko na zwolnienie na Twoim miejscu.
|
|
|
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
Fanta wykreśl mnie proszę z testowania dzisiejszego i wpisz na 25.12. - akurat na Mikołaja
![]() Przyszła @ jak w zegarku, do tego jakiś wirus żołądkowy i infekcja bożeny a ja głupia już myślałam że to objawy ciążowe Postanowiłam że w tym miesiącu odpuszczam ![]() W zeszłym tygodniu zrobiłam badanie tarczycy TSH -1,7 ; FT3 -3,2 ; FT4-1,21 ; Chyba wszystko dobrze. Prolaktyna trochę ponad normę, więc to do powtórzenia i obserwacji. Dziewczyny testujące niedługo, trzymam za Was kciuki.
|
#3684 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Sto latek i szybciutko drugiego dzieciaczka :-*
Cytat:
praca jest ok, nic nie trzeba nosić, szarpać się, a nawet jak trzeba przesunąć jakieś pudło to zawsze jesteśmy dwie na zmianie i ta druga zawsze może to zrobić, zwłaszcza, że naprawdę fajne dziewczyny mam w pracy i każda by jak najbardziej pomogła. Zawsze mogła wziąć wolne na tydzień czy dwa żeby się oswoić z nowym stanem i wrócić dopóki kogoś szybko nie znajdziemy na jej miejsce... Ja w ciąży pracowałam do 6 miesiąca, mimo że praca była cięższa, ale nie wytrzymałabym tyle w domu, bo generalnie jestem dość aktywna ;-) miewałam mdłości, ale dopóki brzuszek nie zaczął ciążyć i przeszkadzać, to było normalnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie rodzina się powiększy - kuzynka jest w ciąży / :-( Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka dzisiaj w nocy urodziła drugiego dzieciaczka
3100 dziewczynka, bez nacięcia krocza!
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pracowałam w zerówce, kiedy zaszłam w ciążę, przepracowalam pierwszy trymestr i niestety własnie przez nagromadzenie chorób zakaźnych w klasie, musiałam iść na zwolnienie, chociaż bardzo chciałam pracować ![]() Dziękuję wam za życzenia dziś chyba ustalę z lekarzem datę transferu ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a u Ciebie w szpitalu??Ja się właśnie dowiedziałam, że kolejny weekend będę miała pracujący, no ze.rać się idzie
|
|
#3688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypadki mamy różne, choć czasami nie jest łatwo to i tak bardzo lubię swoją prace Jak dowiedziałam się dwa tygodnie temu, że jestem w ciąży pierwszą moją myślą było, że może jednak popracuje do stycznia ( u nas w małopolskim od bodajże 15 stycznia są ferie), wiec akurat dwa miesiące i pójdę na zwolnienie. Niestety zaczął się sezon wszelakich choróbsk to po pierwsze, niektóre dzieciaki trzeba dźwigać to po drugie, a po trzecie zaczęłam się źle czuć dostałam leki na podtrzymanie ciąży i lekarz od razu wypisał mi l4. Jeśli chodzi o pracę z dziećmi to radziłabym iść jednak na zwolnienie.. wiesz sama jak to jest... przez kilka dni jest ok nie ma chorób, a tu nagle np wirus rota i dziesiątkuje całe przedszkole łącznie z personelem :/ W dodatku jeśli krótko pracujesz w przedszkolu to na początku będziesz wszystko łapać niestety, ja tak miałam w tamtym roku, pierwsze dwa miesiące pracy i zdążyłam być trzy razy na antybiotyku,w tym roku już raz
Edytowane przez silver89 Czas edycji: 2015-11-30 o 13:46 |
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej klasie pojawila sie różyczka, więc sprawa sama się wyjaśniła. Chociaż mi było bardzo smutno, bo wiem, że byłabym szczęśliwsza w ciąży, gdybym pracowała. No ale wiadomo, to już było niepotrzebne ryzyko. Może ze starszymi klasami łatwiej, ale jednak te maluchy to masakra, bo te zakaźne lecą jedna za drugą...
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Ale to prawda z tym pierszym rokiem pracy. Ciągle chorowałam. Za to potem - terminator, trzy lata ani dnia na zwolnieniu ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3690 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() Mam takie pytanie... zastanawiam się czy w tym miesiącu możliwe żebym miała owulację? Testy owu- sama nie wiem czy pozytywne (ta druga kreska minimalnie jaśniejsza w 12 i 13 DC), śluz płodny był, kłucie było ale temperatura do tej pory nie wzrosła... Zaczynam się martwić, że nie mam OWU i dlatego z naszych starań nic nie wychodzi... Do tej pory zawsze miałam skok temperatury...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

!! Ciekawa jestem na kiedy gin wyznaczy mi termin, bo nie wiem czy dołączyć do lipcówek czy do Was 

).

Kiedyś się wybiorę na laserową operację
) I tak jakoś zabrakło czasu na wizaż 
Super wiadomość
Stosujemy metodę przytulania się co 2 - 3 dni zobaczymy już niedługo czy przyniosło to efekty