|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
No właśnie octanisept ma coś w składzie, że nie powinien być stosowany u takich maluchów. Kiedyś nawet wklejałam chyba o tym artykuł.
|
|
|
|
#3662 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale poczekam do świąt ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66014191]Kurde, mi diabetolog kazała te testy ketonowe też robić, dwa razy dziennie ![]() Tego Pana Wam jeszcze nie przedstawiałam : [/QUOTE]Bardzo ładny misiek! Cytat:
Ma przyjechać klient po moja czerwona rakietę, więc trzymajcie kciuki ![]() ![]() Oby mąż jej nie sprzedał za tanio :p
|
||
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Mrs Dorota
![]() Jak jeszcze nie macie koszul do karmienia to polecam moją koleżankę. Sama w listopadzie się do niej zgłoszę Wzór materiału do wyboru ![]() ![]()
|
|
|
|
#3664 |
|
Konto usunięte
|
A jaka cena?
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam chyba będę używać fioletu do pępka. Od lat się go stosowało i był dobry
![]() Furjatka my narazie mieszkamy z moimi rodzicami bo nie możemy wziac teraz kredytu. W domu miejsca dużo i często jesteśmy sami z małżem ale jak mamuśka będzie na urlopie to się to zmieni ![]() Dorota trzymam kciuki za strzałe. Surka a jakie rozmiary? Bo ta na zdjęciu jakaś mała? Ja ostatnii kupiłam jedną koszulę rozpinaną na bokach na targu za 20 zł
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
Orlica super ten miś!
Candid ja chyba wolałabym być sama z mężem, ale żeby miał wolne w pracy. No jeśli urodzę w Wawie to tak pewnie będzie, a jak w Krakowie to mama i teściowa nie odstąpią nas na krok. Dziewczyny zazdoszczę mega szkoły rodzenia! Mój mąż jak już się tutaj żaliłam milion razy wraca z pracy zwykle po 20, więc w tygodniu szkoła odpada. A w weekendy ja mam studia i chociaż wszystkie szkoły przepatrzyłam to żaden termin nam nie pasuje. Surka właśnie, jaka cena? ![]() Mąż bardzo chce uczestniczyć w ciąży i więcej się dowiedzieć prodzie, połogu i niemowlaku. Polecicie jakąś jedną książkę bardziej techniczną? A najbardziej mi się marzy jakaś płyta ze szkołą rodzenia na DVD? Ktoś pomoże ?Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez muffi24 Czas edycji: 2016-10-04 o 19:33 |
|
|
|
#3668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie szukam fajnej koszuli bawełnianej mi się coś takiego podoba http://www.e-sensi.pl/demi-koszulka-...ny-dekolt.html ,http://archiwum.allegro.pl/oferta/ko...751179911.html ale czekam na jakąś okazję i jaki rozmiar kupujecie? Bo ja ostatnio swój przedciążowy kupiłam i akurat po porodzie było ok A po porodzie (cc) będziemy sami. Nich chcę nikogo brać i mam nadzieję, że nie będę musiała. Zasugeruję wszystkim chcącym nas odwiedzić by się nie pokazywali przed upływem 2 tyg. Ja wtedy potrzebuję spokoju a nie pielgrzymek odwiedzających i doradzających Edytowane przez ebena Czas edycji: 2016-10-04 o 19:55 |
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Ja drugi dzień u rodziców... i dochodzę do wniosku że moja lekarka mnie ubije. No kurczę, w domu nie mam problemu z jedzeniem i nikt się nie wtrąca w to co i w jakiej ilości jem. A tu co chwilę się wcinają, ciągle coś proponują, podtykają, dokładają
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
#3670 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez chciałam być sama na początku
jak zajmować się dzieciem wiem, praktycznie wychowałam 2 chłopaków mojej siostry ale mężu nie. Ma bladego pojęcia o noworodkach. Najmlodsze dziecie które trzymal naa rekach to 6 miesięczna chrzesniaczka :-P No i mój tz boi sie ze zlapie baby blues, bo jego kuzyynka starala sie wielle lat i tez miala.. A wiadoomo ze 1000km to jednak ssporo i nikt w godzine ich nie pokona w razie jakiekolwiek potrzeby. Tesciowa mam spoko, warunki mieszkaniowe tez naa to pozwalają jedynie martwie sie ze bedzie zbyt duzo przesądów mezowi do głowy wbijac :-P a zze to przed chrztem sie nie wychodzi na spacery, ze male dziecko w lustro patrzec nie moze, ze jakiees uroki.. :-P Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#3671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj z mamą na zakupach. Wpadła w szal kupowania rzeczy dla wnusi milo. Wczoraj miałam wizytę. Mała wazy 800gram (26t). Nadal lezy poskadkowo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z Was była już na spotkaniu Mamo to ja? Nie pamiętam, czy można było iść z osobą towarzyszącą, czy nie
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękna waga!!!Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#3674 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas tych najmniejszych (65) kompletów było mało, ale pralka często szła w ruch. Co do przebierania - u mnie 2.3 razy na dobę, ale starszy mało ulewał/nie mieliśmy przecieków. Cytat:
Mój koksik 68 nosil w wieku 2/3 miesięcy. Z kolei syn koleżanki w wieku 9 miesięcy nosił 68/74 i ubranko starszaka z chrztu (miał mniej niż 3 miesiące) było idealne na niego... No ale starszak to koksik, większość dzieci nieco starszych od niego jest od niego drobniejsza. Nie ma sensu kupować większych rzeczy niż 68, bo możesz pomylić się z oszacowaniem garderoby (czy letnia, czy na chłodniejsze dni). Zobaczysz sama, jak dziecko będzie rosło. Spiochów w ogóle nie używałam. Cytat:
Cytat:
Vivat poród - http://www.vivatporod.pl/pl,pomocne_materialy Pielęgnacja - Księga dziecka, płyty Zawitkowskiego [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66015271]Ja też już bym wolała się rozpakować. Nie czuję się jakoś wyjątkowo w ciąży. Nikt mi specjalnie nie ułatwia życia, a brzuch normalnie przeszkadza. I w sumie mogłabym w kazdej chwili rodzić, bo mąż by resztę ogarnął, a rodzinka pewnie by się zaangażowała w pranie i prasowanie ![]() Ale poczekam do świąt ![]() Ma przyjechać klient po moja czerwona rakietę, więc trzymajcie kciuki ![]() ![]() Oby mąż jej nie sprzedał za tanio :p[/QUOTE]Ja nie lubię być w ciąży (obawy, czy aby na pewno nie szkodze dziecku, złe wyniki niektórych badań), strach przed porodem. Ale z drugiej strony im dłużej młode posiedzi w brzuchu, tym starsze będzie trochę bardziej samodzielne. Niech nacieszy się mamą na wyłączność. Jak z rakietą? Cytat:
Ojej, bardzo wcześnie ![]() Cytat:
Co do ruchliwości dziecka - u mnie ożywia się po płynach, więc może nie problem w kofeinie? Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, dwa szybkie pytania (padam po całym dniu uganiania się za małym odkrywcą). 1. Jak długo trwało oczekiwanie na wyniki krzywej? Robiłam w sobotę i nic nie ma. 2. Pytanie do mam oczekujących na kolejne dziecko - jak różni się rytm dobowy Waszych najmłodszych, brzuszkowych pociech od rytmu i ruchliwości starszych?
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2016-10-04 o 23:32 |
|||||||||||
|
|
|
#3675 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie chłop chory, był u lekarza i ma jakiegoś wirusa. Oby mnie nie zarazil! Na szczescie jeszcze mnie nie dopadlo zadne chorobsko
|
|
|
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do termometrów to przerobiłam różne i jednak stare rtęciowe najllepsze, najdokładniejsze zaopatrzyłam się na alegro.Cornflower jak kiedyś robiłam krzywą to miałam tego samego dnia. Dorota trzymaj się i nie daj wirusom. Najedzcie się razem czosnku
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę w takim razie iść się wyklócać do labu o to, że znów nie mam wyników.
|
#3678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i mąż się na tyle przejął, że poszedl po zwolnienie i nie chodzi chory do pracy. A on choruje maks raz na pięć lat...Wczoraj się wkurzylam, bo ktoś mi zabrał sprzed nosa bazę i nosidlo na olx za świetną cenę! Wieczorem babka wrzuciła, a rano przed ósmą już była na nie rezerwacja. Wieczorem za to przegralam licytacje na all bujaczka z tiny Love :banghead: Fatalny dzień, nie dało się kasy wydać
|
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrego dnia! Ja dziś na nieszczęście muszę wyjść z domu, a są 4 stopnie!! |
|
|
|
|
#3681 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja jak idę do moich to też co chwila się pytają więc za często nie chodzę ![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66030846]Okazuje się, że po czosnku też mam zgage :-/ ostatnio mam ją po wszystkim! Młody mi chyba uciska na żołądek :-( Z pozytywów nadal jestem zdrowa i oby tak dalej, bo w sobotę idziemy na wesele i mąż się na tyle przejął, że poszedl po zwolnienie i nie chodzi chory do pracy. A on choruje maks raz na pięć lat...Wczoraj się wkurzylam, bo ktoś mi zabrał sprzed nosa bazę i nosidlo na olx za świetną cenę! Wieczorem babka wrzuciła, a rano przed ósmą już była na nie rezerwacja. Wieczorem za to przegralam licytacje na all bujaczka z tiny Love :banghead: Fatalny dzień, nie dało się kasy wydać [/QUOTE]Jeszcze może się trafi ja kupiłam leżaczek z tiny love za 160zł a ostatnio pokazał się za 130zł No właśnie gdzieś to ostatnio słyszałam ale nie pamiętam gdzie, że najlepiej to pępka niczym nie smarować i wtedy najszybciej się zagoi i odpadnie, chyba że coś się zaczyna dziać to wtedy octanisept. |
|||
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja u moich jestem od końca lipca... z drobnymi przerwami na wizytę w domu. Mąż tam remontuje ale ostatnio dużo nadgodzin mu wpada i nie ma kiedy dokończyć kładzenia płytek... A mnie też już męczy siedzenie na walizkach No i teraz jak mam trzymać dietę drażnią mnie pytania o niektóre produkty. Tym bardziej że wcześniej nic takiego nie miało miejsca. Od zawsze nie jem słodyczy a wczoraj przynajmniej 6-7x słyszałam pytanie czy chcę ciasteczko, cukierka albo sezamki ![]() Ale paskudnie dzisiaj... zimno, mokro, wiatr hula. Dobrze że na dziś nie mam żadnych planów. Rodzice w pracy, także nawet z łóżka nie muszę wstawać
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#3683 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Siedzę pod labo. Zostało mi ost 15 min. Ulepek wypilam z połową cytryny. Ohyda Ale da się przeżyć. Na początku było mi niedobrze. Teraz już ok. Głowa mnie boli, zimno mi i generalnie jestem zmęczona i obolala jakas. Ale przeżyłam! Wyniki dziś wieczorem/jutro rano. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja już listę moją kiedyś wklejałam i takie coś na niej było![]() Apteka dla mnie i dla dziecka -frida -termometr elektryczny -podkłady poporodowe na łózko - podkłady bella -sól fizjologiczna do przemywania oczek -małe gaziki (do przecierania oczek i wycierania pępuszka) -octenisept - alantan i linomag zielony-najlepsze maści na odparzenia pupy -disnemar-do piskania do noska - maltan maść na popękane brodawki -espumisan-niekonieczny na początku ale jak dziecko ma później kolki to ratuje życie -oilatum-do kapieli w pierwszych dniach -tantum rosa do pielęgnacji krocza po porodzie -jakiś "psikacz" żeby tantum rosa rozpuścić w wodzie i potem piskać na krocze Majtki siateczkowe to jakas porażka była dobrze, ze kupiłam zwykłe bawełniane na targu i te były ok:0 teraz też kupie takie tak samo koszule-najtańsze, bawełniane na targu-i tak je tylko użyję w szpitalu![]() cornflower_girl u mnie wyniki były w ten sam dzień
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-10-05 o 09:21 |
|
|
|
#3685 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66014191]Kurde, mi diabetolog kazała te testy ketonowe też robić, dwa razy dziennie
![]() Tego Pana Wam jeszcze nie przedstawiałam : [/QUOTE]Cudny Misio. ![]() A na ketonach się nie znam, bo nie mierzę, widziałam tylko na grupach FB, że dziewczyny mierzą jedynie na czczo. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie sprawdziłam i u mnie te warsztaty są w poniedziałek, czyli pokryją się ze szkołą rodzenia i nie pójdziemy A szkoda, bo w programie jest panel o szczepieniach... Cytat:
Ale jak jak usłyszałam na usg w 8 tc bijące serduszko, a potem w 12 tc zobaczyłam Bąbla, który wyglądał, jak 6 połączonych kuleczek, ale 4 kuleczkami (rączki i nóżki) do mnie machał, to się popłakałam. I uświadomiłam sobie, że nigdy przenigdy bym takiej ciąży nie usunęła , bo to przecież jest najprawdziwszy mały człowiek!Więc teraz wg mnie aborcja TAK - ale tylko w tych określonych przez aktualną ustawę przypadkach. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66030846]Okazuje się, że po czosnku też mam zgage :-/ ostatnio mam ją po wszystkim! Młody mi chyba uciska na żołądek :-( Z pozytywów nadal jestem zdrowa i oby tak dalej, bo w sobotę idziemy na wesele i mąż się na tyle przejął, że poszedl po zwolnienie i nie chodzi chory do pracy. A on choruje maks raz na pięć lat...[/QUOTE] Po czosnku to nie dziwne, bo on taki ostry i drażniący, więc radziłabym unikać przy takich problemach. Ja mam zgagę non stop, biorę ranigast, rennie i mleczko oraz podjadam migdały. I w dzień jakoś znoszę, ale w nocy masakra, spać nie mogę przez nią. ![]() Cytat:
Moja mama tez mi proponuje np. kopytka czy naleśniki, jak mówię, że mam ochotę, ale jak powiem, że nie mogę, to mi nie wciska i stara się zrobić coś dietetycznego (choćby góra surówki do kurczaka - zawsze to coś!) U mnie pogoda fatalna! 5 stopni, straszna wichura, deszcz i ciemno. O 14.00 mam pierwsza jazdę I w związku z pogodą mam problem, bo nie mam żadnej kurtki. Nie spodziewałam się takiej pogody tak szybko, myślałam, że przechodzę w moich cienkich / rozpiętych, ale nie ma bata, bo wczoraj pomimo ciepłego swetra i szalika strasznie zmarzłam. ![]() Szkoda mi kupić kurtkę na 2 miesiące...
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-10-05 o 09:32 |
|||||||
|
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
Corflower dzięki
Skorzystam z Twoich propozycji ![]() Hm dziewczyny bez urazy, ale te koszule do karmienia wyglądają dla mnie osobiście dosyć koszmarnie Właśnie jestem w temacie bo się przestraszyłam, że jakby mnie chcieli wcześniej położyć do szpitala z powodu szyjki/skurczy to ja koszuli nawet nie mam... Myślę o tych plus szlafroczek ![]() http://www.dlazmyslow.pl/LupoLine-Ju...rodzaj-27.html taką koszulkę jak będzie gorąc https://sklep.dn-nightwear.com/mama/...-koszulka.html taką bardziej skromną I któryś z tych szlafroczków (który? )https://sklep.dn-nightwear.com/mama/...-szlafrok.html https://sklep.dn-nightwear.com/szlaf...-szlafrok.html Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3687 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Konto usunięte
|
U mnie też dziś beznadziejna pogoda, miałam iśc do dentysty i na pocztę... Wizytę odwołam, bo ząb w sumie na razie nie boli, a nie potrzebuję teraz więcej stresu (pójdę kiedy indziej, ale ten tydzień mam straszny), a na pocztę wyślę męża
|
|
|
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
Obca bardzo dobra ta lista potrzebnych rzeczy. Ja do pupki chyba dorzucę jeszcze sudocrem. No i jakieś podpaski narty żeby pchać w majty po porodzie
|
#3690 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja póki co mieszczę się jeszcze w moją kurtkę softshellową i płaszczyk ale co później zrobię to nie wiem bo też mi szkoda kupować coś na 2 miesiące Cytat:
jakaś oszczędna się ostatnio zrobiłam Cytat:
już o 30zł nie chodzi tylko po prostu jak człowiek szuka to nie ma a później nagle z 5 się pokazuje i to tańszych
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

zawsze też sprawdzał się fiolet gencjanowy

Ale nie przed styczniem - bo na razie w ogóle nie jestem gotowa rzeczowo :p

[/QUOTE]
Wzór materiału do wyboru 

żelazo uzupełnione 
Ale jak jak usłyszałam na usg w 8 tc bijące serduszko, a potem w 12 tc zobaczyłam Bąbla, który wyglądał, jak 6 połączonych kuleczek, ale 4 kuleczkami (rączki i nóżki) do mnie machał, to się popłakałam. I uświadomiłam sobie, że nigdy przenigdy bym takiej ciąży nie usunęła , bo to przecież jest najprawdziwszy mały człowiek!