|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Tak, już! W 30 tc
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3633 | |||||||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kilka razy dziennie żebrzę o masaż ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65951571] Moja siostra ma takie lusterko do podgladania dziecka w aucie i ono jest naprawdę duże (wielkości zaglowka) z tyłu ma taśmy i jest zapinane na dwie klamry. Pieluszki bambusowe mogą się przydać później jak dziecko mniej ulewa i nie potrzebujesz ogromnej tetry, żeby opanować temat. Siostry maluszek ma pół roku i właśnie teraz najczęściej je używa. Sprawdzają się też przy drzemce, bo dzieci lubią cos narzucić sobie na twarz [/QUOTE]O takie lusterko właśnie mi chodzi, dzięki! Pieluszki na twarz? : D Zmartwiłam się właśnie rozmiarem - 30x30 są tak małe że zwątpiłam, czy mają jakiekolwiek zastosowanie... Cytat:
Mnie też TŻ ratuje przy wstawaniu, popycha tak, że czasami zamiast do góry to lecę na dół kolanami na podłogę : D Na szczęście materac niewysoki to nic sobie nie zrobię, ale wygląda to śmiesznie, jak taki mały słoń z wielką masą, który nie umie się podnieść, ma tylko bezwładność : D Kibelek już nawet raz sami zamontowaliśmy, ale nie było płytek i stelaż zaczął pękać przy łączeniu płyt karton gipsowych. Więc "okazało się", że płytki trzeba położyć, a to już ponad nasze możliwości więc czekamy cierpliwie, aż ekipa to zrobi... Więc drugi raz też sami zamontujemy, to wcale nie takie trudne z perspektywy czasu : D No, to sprytnie z tymi lampami, 50zł zawsze coś - moje lampy tyle kosztowały, ale ja brałam w ikea w promocji : P Cytat:
Mówisz, że komputer macie wyłączony przy dziecku? Rozwiń proszę temat, jak to możliwe? Mój TŻ siedzi przy komputerze praktycznie całą dobę, marzę o tym żeby się odkleił Ja też dużo siedzę, ale nie mam problemu z odklejeniem się, chętnie robię co innego i nie mam problemu z niewłączaniem kompa przez kilka dni : P Wyobrażam sobie, że jak mały będzie z nami to komputer pójdzie w odstawkę przynajmniej u mnie...O takie lusterko mi chodzi. Niestety odesłanie tego mija się z celem bo jego cena to prawie cena wysyłki. No nic, poszukam drugiego a to może do czegoś się przyda. Mamy kibelek, ale zdemontowany. Da się żyć - mamy kilkaset metrów od domu dziadków (i klucze do ich mieszkania), mamy też stację benzynową i fast fooda bardzo blisko. Do tego ta toaleta turystyczna. No i nadal w tym mieszkaniu nie nocujemy, spędzamy kilka godzin dziennie na remoncie. Ekipa od płytek po 2 tygodniach przeciągania sprawy powiedziała, że płytek nie położy. Więc muszę znaleźć kogoś nowego. Do położenia JEDNEGO metra płytek. Już mi się nie chce... Ale jak będą położone i wyschną to możemy z powrotem kibelek zamontować. A dziś pan założy instalację gazową i podłączy kuchenkę. Coraz bliżej końca... Cytat:
Dzięki za pomysł : )Cytat:
![]() Cytat:
Nie jestem doświadczoną mamą, ale 50 mam kilka sztuk ciuszków, kupionych przypadkiem w lumpku : P Ale ja urodziłam się 51cm, więc być może mały też taki będzie mały. Ogólnie się odradza ten rozmiar : P Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65967991]Jestem po diabetologu... ... Jestem wyczerpana na dziś, nasiedziałam się tam w przychodni, potem nadźwigałam zakupów i jestem wkurzona, bo toruński szpital wycofał się z ośmiorniczkowej akcji. Nikt do mnie nawet nie zadzwonił, a dziś ze 3-4 kg ośmiorniczek im wiozłam i musiałam z tym wracać [/QUOTE]Dobrze, że sytuacja cukrzycowa jest pod kontrolą. Trzymaj się! Ośmiorniczki są super, szkoda, że znaleźli powód, żeby akcję zastopować. Podziwiam cię i tak! Cytat:
Cytat:
Ja też nie mogę się doczekać! Dzień, w którym usiadłam na kanapie już nastąpił, bo mały pokój jest właściwie skończony, ale dzień w którym mówię "wreszcie koniec" - jeszcze przede mną : D Kolejnego remontu nie będzie!!!! O nie! Jasne, przerwij L4 i wróć do pracy : D A pracodawca niech cię karmi nadzieją, że dostaniesz jakąś umowę... śmieszni są ci ludzie... Cytat:
Cytat:
Oczywiście żartuję, mieszkałam chwilę w UK i wiem o czym mówisz. Ale ciężko mieć wszystko. I to jeszcze w budżecie : )Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No tak, musiałabym wtedy się zatroszczyć o zapas takiego pieczywa i serka : P Powodzenia na jazdach! Wypuści, nie bój żaby : D Cytat:
Ostatnio widziałam jednego w akcji u nas w mieście : PDziękuję za podziwy. Dodają mi otuchy. Ale naprawdę jestem na ostatku sił, dzisiaj spałam 23-1 i 7-8:30. Ale ogarniać trzeba... inaczej mały urodzi się u mamy : P Niestety nadal kaszlę, jak taki mały gruźlik, ale u mnie wszystkie infekcje wyglądają tak samo. Kaszel się potem ciągnie i ciągnie, ale to ostatni etap... |
|||||||||||||||||
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Zaciskamy z całych sił. I tak sobie pomyślałam, że muszę przyspieszyć ze wszystkim, bo kto wie co będzie.
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-10-04 o 12:56 |
|
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
O kurcze. No ale w sumie skoro my jesteśmy w 6. miesiącu, to ona była w siódmym, a to już statystycznie czas na pierwsze maluchy na wątku. Dlatego tak się uwzięłam na kupowanie tych pieluszek, kocyków itp :P I dlatego tak mi zależy żeby remont się skończył! Boję się że od tego kaszlu mały mi wyskoczy z brzucha
|
|
|
|
#3638 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
NiEBiE Hehehe, też dziś grudniowy wątek przeglądałam
![]() Znalazłam takie coś i może się którejś z Was jeszcze przyda Warsztaty! http://planeta-dziecko.pl/---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- ebena Kurcze, nieciekawie Współczuję Ci strasznie! Trzymaj się dzielnie!
|
|
|
|
#3640 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() Witamy się w III trymestrze ;-) Jak widzę chyba jestem jedną z nielicznych, ktore nie boją się o poród,a wręcz nie mogą sie doczekać? ;-) Jedyne co mnie martwi to wizyta ( albo wizytacja) teściowej :-P Ogólnie jest fajna babka, bardzo przesadna, a ja w przesady nie wierze i w ogóle ich nie przestrzegam. I spokojnie może przejac rolę perfekcyjnej pani domu. Ogolnie mialo nikogo nie być przez pierwsze kilka tygodnni życia maluszka, ale mąż nalegal. Bał się ze w razie jakichkolwiek komplikacji bedzie musiał sam zająć sie dzieckiem, a o tym nie ma najmniejszego pojęcia. Dlatego w końcu uleglam i dla jego spokoju i swojego zgodzilam sie na teściową.wlasciwie wolalbym moja mame, bo czulabym sie bardziej komfortowo ale wiem ze tz z nią sie nie unie dogadac :-P Mam nadzieję ze jednak obietnicy stanie sie zadość i tesciowa bedzie przestrzegac moich zasad. ![]() Dzisiaj mam jesen dzien odpoczyynku i od jutra znowu praca, na szczęście 15 juz nie daleko :-P Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
Szok
Camilla teściowa się przyda. Przez pierwsze dni czy tygodnie jak będziesz obolała i będziecie się docierać z malutką to może chociaż coś ugotuje, odciązy w codziennych obowiązkach
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się czegoś ciekawego dowiesz to daj znać! O matko!!! Trzeba zaciskać nogi! Przynajmniej do grudnia nie rodzimy!!! A ja jestem nadal w czarnej dupce, ciuszki są ale co z resztą.... ;o Do końca listopada wszystko trzeba ogarnąć.
|
|
#3643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- zakupy apteczne - butelki, smoczek - koszule do karmienia - pieluszki tetrowe, flanelowe - wanienka - nieprzemakalne podkłady na materac i ewentualnie na przewijak - ewentualnie karuzela, bujeczek, mata - ale to może poczekać ![]() Wszystko zamierzam kupić w październiku i zamknąć temat. Łóżeczko, materac, wózek, fotelik, ubranka już mam, a to chyba największe wydatki. ![]() Cytat:
Remont już bliżej końca, więc na pewno zdążycie. ![]() Mój Tz urodził się w 7 miesiącu i ważył 1,5 kg. ![]() Cytat:
A warsztaty fajne, ale w moim mieście OCZYWIŚCIE nie ma, bo po co, to przecież tylko miasto wojewódzkie... ![]() Cytat:
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-10-04 o 13:58 |
||||
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Konto usunięte
|
ebena, współczuję bólu, nie da się tego jakoś załagodzić?
![]() Rozpakowana grudniówka mnie zmroziła... Trzeba się szybciej zabrać za ten remont u nas... ![]() Co do ośmiorniczek dla wcześniaków to akcja jak najbardziej nadal trwa, tylko po prostu nie obejmuje naszego szpitala... Niedługo cała akcja będzie bardziej sformalizowana jako Fundacja, a ośmiorniczki będą miały atest bezpieczeństwa, może to ich z powrotem przekona. Kupiłam ciecierzycę i będę robić jutro hummus, strasznie za mną chodzi Zrobię bez tahini to i cukrzycowo będzie ok, tak mi się przynajmniej wydaje
|
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Od poniedziałku w lidlu http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1315
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pójdę po czapkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mamy ten komfort ze mieszkanko 3 pokojowe ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy była już wcześniej tworzona lista must have apteczno-pielęgnacyjna dla dziecka i dla mamy?
|
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() camila Gratki III trymestru! U mnie za tydzień... ale leci aaaa! Ja jeszcze nie wiem jak u nas będzie z tą opieką po porodzie... ale nie chciałabym żeby się ktoś nam zwalał na głowę |
|
|
|
|
#3651 |
|
Konto usunięte
|
Hej, cukrzyczki, robicie też testy ketonowe z moczu?
|
|
|
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do nas ma przyjechać moja mama na tydzień z czego się bardzo cieszę rzadko ją widuję... (a z teściową bym chyba zwariowała ;p mimo że ją bardzo lubię )Uciekam zaraz na zajęcia do szkoły rodzenia i po farbę - bo jutro przyjdą malować w końcu i tapetę kłaść. A z tą listą to może wieczorem pomyślimy wspólnie?
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Z apteki na szybko co przychodzi mi do głowy (niektóre rzeczy zapewnia szpital, w moim przypadku nie):
- podkłady nieprzemakalne na łóżko (u mnie w szpitalu dają ligninę, więc wolę kupić sobie podkłady) - duże podpachy, miałam bell - wkładki laktacyjne (osobiście nie byłam zadowolona z babydream, bo bardzo odznaczały mi się pod bluzką) - majtki jednorazowe siateczkowe (są też wielorazowe, ale mnie jakoś uwierały, a te jednorazówki były zbawienne) - płyn do higieny intymniej z kora brzozy, tantum rosa, octanisept (używałam w pierwszej ciąży, teraz się waham o jego bezpieczeństwo) - maść na brodawki (miała, ale się nie przydała, ale teraz chyba znowu kupię), 3 lata temu dobry skład miał maltan - sól fizjologiczna do przemywania oczek - patyczki do uszu z grubą końcówką - spirytus ? dp przemywania pępuszka - nakładki na sedes do szpitala (ja nie miałam) Jak coś mi się przypomni to dodam
|
|
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
Orlica nie robię tych ketonów, bo mocz za każdym razem wychodził mi ślicznie
![]() surka, camilla21 przyłączam się - zdecydowanie wolę dzidzia na zewnątrz Ale nie przed styczniem - bo na razie w ogóle nie jestem gotowa rzeczowo :p
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66009841]Hej, cukrzyczki, robicie też testy ketonowe z moczu?[/QUOTE] Nie. Ale w morfologii co miesiąc są badane j zawsze mam BRAK Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
Niebie chyba każda z nas wolałaby jednak mame. Moja mamuska zapowiedziała że idzie na 2 tygodnie urlopu żeby nam pomagać. Wolałabym te pierwsze chwile spędzac sama z mężem i niuniem ale jakoś nie potrafię jej zabronić.
Surka teraz do pępuszka zalecają octenisept zawsze też sprawdzał się fiolet gencjanowy![]() Ale się nażarłam szpinaku dzisiaj jak głupia żelazo uzupełnione
|
#3658 |
|
Konto usunięte
|
Kurde, mi diabetolog kazała te testy ketonowe też robić, dwa razy dziennie
![]() Tego Pana Wam jeszcze nie przedstawiałam :
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Orlica jaki przystojny miś
![]() Furjatka wolę chyba już niech bierze ten urlop niż oglądać później przez miesiąc jej zbolałą minę jak zbity pies może nie będzie aż tak źle...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

dziewczyny zaciskamy nogi do stycznia!

[/QUOTE]
Dzięki za pomysł : )
przerażające! 

: prosi:

żelazo uzupełnione