![]() |
#3691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
Bo ja normalnie nie wiem co ze sobą zrobić..może spać iść? nie robić mezowi obiadu, samej sobie też nie i mieć bałagan w domu? Nawet mi się leniwie pisze jakoś..
O! 3000post ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu bo znowu mi te zaręczyny na myśl przyszły..:P
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Zakorzenienie
|
Mi jakoś też
![]()
#3695 |
Zakorzenienie
|
Mi też.
Dziewczyny, mogę spokojnie dołączeyć dziś do grona rozmemłańców... co za dzień - ciężko się zabrać za cokolwiek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3698 |
Rozeznanie
|
Oj strasznie jestem dziś jakaś taka przytepiona. Nie chce mi się nic ale to nic. I też się juz wkurzam i biorę do roboty.
A z przyjemniejszych rzeczy: Haniu uśmiecham się do Ciebie ładnie ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to przepraszam że zadaję takie naiwne i laickie pytanie, za które od razu się biczuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3699 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, więc impreza w sylwestra jednak będzie u nas w mieszkaniu, w dodatku chyba jacyś znajomi tż też będą i moja przyjaciółka, znając życie pewnie ktoś jeszcze się znajdzie.
Macie jakieś pomysły, co by tu do jedzenia zrobić, żeby się nie narobić, a żeby było w porządku? Cytat:
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-31 o 11:13 Powód: proszę nie pisać post pod postem! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3700 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() My organizujemy to w ten sposób, że każdy ma przynieść ze sobą coś jadalnego, także generalnie będzie tak niespodziankowo ![]() ![]() Osobiście nie wiem jeszcze co ja wyprodukuję. Ale zapewne jedną z rzeczy, które doradza Ci nasze nieocenione wizażanki ![]() Edit: Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez zara_84 Czas edycji: 2008-12-29 o 13:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym sylwestrem lekko się wkopałam, bo ludzie będą przyjezdni, więc nie oczekujemy, żeby przywozili pociągami jakieś żarcie, więc raczej my musimy coś wykombinować, bo impreza u nas. Na pewno jakąś sałatkę wyrzeźbię i na ciepło pewnie jakąś zapiekankę (dobór składników dowolny), ale może ma któraś z was jakiś przepis rewelacyjny na mało pracochłonne rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
Wtajemniczenie
|
Hania podziwiam zdolności Twojego żołądka
![]() Madlen zazdroszczę udanego weekendu. pomyśl sobie o takich osobach (jak ja np.), że po powrocie z cudownego weekendu z tz-tem kazdy do siebie do domu. to jest dopiero bol, jak wczesniej bylismy 24 godziny na dobe razem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zawsze na tego typu imprezy ( w tym roku też) robię sałatkę z ziemniaków: gotowane ziemniaki pokrojone w kostkę, podsmażony boczek ( w kostkę też) - tylko oczywiście bez tego tłuszczu, który się wytopi przy smażeniu, posiekana zielona cebulka, majonez, przypary odrobinka śmietany 12%. Jest przepyszna-zapewniam. Z sałatek to jeszcze zwykłą grecką, tylko zamiast fety daję podsmażonego kurczaka w paseczkach, albo kosteczkach...no i sałatkę z makaronu... Z ciepłych rzeczy,jak robię imprezę u siebie to zazwyczaj robię chilli albo bogracz ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to jest bogracz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego teraz tak bardzo doceniam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Posprzatalam już lazienke ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To trza ich zapchac salatkami. A na ciepło zupa...u nas jest chodliwa meksykanska..a robi sie migusiem bo wszystko z puch wrzucam. Zara co z BU pytasz...więc tak- na pewno....olejek do mycia twarzy, jakiś hydrolat, zel hialuronowy, olej roslinny , serum, peeling enzymatyczny. To moj niezbędnik. Co do Effa co 2 dzien na noc. To rozumiem Twój 1 kwas więc uważaj. W noc bez Effa nawilżenie. Dla mnie własnie super nawilzaczem jest olejek z owocow lesnych z wit. E z BU ![]() ![]() Masakra nie mam w ogole czasu ![]()
![]() |
#3708 |
Zakorzenienie
|
L_V jak minęły święta w domu?
Haniu dałaś czadu ![]() ![]() ![]() Madlen czyli obawy o wyjazd z teściami się nie sprawdziły. Super! Od mikołajów dostałam: depilator, kolczyki, 3 książki Jamiego Olivera, kieliszki do martini i szampana, komplet sztućców, kubki, zestaw kosmetyków( prezent z serii nie wiedziałam co Ci kupić...) i talizman na nowy początek z Nowej Zelandii. Sporo tego wyszło ![]() My Sylwestra spędzamy z rodzeństwem TŻa i ich małżonkami u nas. Czyli spokojna, składkowa domówka. O północy możewpadniemy na Plac Konstutucji na faherwerki. EDIT: ukręciłyśmy maminy prezent z BU i następnym razem sama zakupię sobie serum z wit.C ![]() Tacie spodobały się kosmetyki (jest nietypowym facetem. uwielbia kremy i kremiki ![]() ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2008-12-29 o 14:43 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | |
Zakorzenienie
|
Masakra...kryzys podobno jest. Ludzie kasy nie maja. Z pracy ich zwalniają i w ogole.
Swieta sie skonczyły... a oni wycieczki na wakacje kupuja. Nawet siknąć nie miałam czasu od 12 ![]() Teraz bloga cisza sie zrobiła...dopiero. Az ozdrowialam..i odmuliłam Cytat:
![]() Ale miałas bogatych Mikolajów ![]()
![]() |
#3710 |
Zakorzenienie
|
Oj bogaci byli
![]() Wiecie, że wczoraj zdałam sobie sprawę, że do mojego ślubu zostało już tylko 7 miesięcy i 11 dni ![]() ![]() Dziewczyny (sprzeczałam się z mamą w tym temacie) czy jak szłyście na przymiarkę to miałyście już buty do ślubu i biustonosz? Bo ja chce najpierw wybrać suknię a potem do niej dobrać buty...
#3711 |
Zakorzenienie
|
Hmmm...takiego pytania się nie spodziewałam
![]() http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis14758.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | ||
Zakorzenienie
|
Tak sobie.
W wigilię nei było wcale atmosfery, kolacja podana byle jak, bez oprawy i tej "świąteczności". Na koniec moja babcia odstawiła szoł, ze niby ma atak nerwów - wg mnei udawała, ale mama dsię zestresowała. Wrócilismy do domu o 11. 25 poszlismy do drugiej babci, mam anie poszla, bo stwierdzila ze sie źle czuje, więc od wejscia zgrzyt, bo "dlaczego nei przyszła". 26 wróciłam do wawy i byłm u rodziny TZta - tez tak sobie, usłyszalam kilka tekstow ktore mi zapdaną w pamięc. Od dobrze sytuowanych wujków TZTa dostalam prezent o wartości 7.90 (ja wydałam 180, ale nic to). 27 w koncu sami w domu. Oboje z TZ jestesmy rozczarowani i mamy dosyc. Cytat:
Do mojego 8 i nie mam ochoty nic robic w tym kierunku. ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-31 o 11:13 Powód: proszę nie pisać post pod postem!!!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takze wiesz im bardziej bogaci i "ąę" tym bardziej skąpi. Dobrze że choć 2 dni mogliscie odpocząć w spokoju i bez zgrzytow. Cytat:
![]()
![]() |
#3715 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3716 | |
Zakorzenienie
|
Jakoś nie mameny po tych świetach, jestem rozdrażniona i zmęczona. Chćę chwilę odpocząc, ogarnąc się, od poniedziałku chodze na fitness, moze mi wróci chęć do działania.
Cytat:
ja dostałam ten zestaw z Rossmana za 7.90 a mój TZ nie dostał NIC (a to jego wujostwo, najbliższa rodzina). A tesciowa dostala od nich wode toaletową z tesco za 10zł ( rodzony brat z bratową). Niesmak jak cholera. Przypał był o tyle większy, ze wujaszek wreczył cioci złoty zegarek, ona jemu kaszmirowy sweter, a ich dzieci dostały skórzane torebki i kremiki lancome. Oni nas po porstu olali. W przyszłym roku nei robię zadnych prezentów. Aha, zapomniałabym - dostałam takze rajstopy z kiosku za 3,50, w kolorze babcinego beżu, rozmiar 5 (czyli XXXL). Moze i jestem niewdzięczną materialistką, ale takie "prezenty" sa wg mnie upokarzające. Pokoazują, ze ktoś ma mnie w ![]() Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-12-29 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do prezentów to masakra. Ja czasem nie wiem po co ludzie robią coś na odwal.Lepiej jakby sobie już w ogóle darowali... a nie rajstopy... Ja dostałam od "babci" zestaw kosmetyków Dove (powiedziała:" takie byle co bo nie wiedziałam co Ci kupić") a w zestawie żel, balsam z brokatem,peeling i dezodorant w sprayu, na który mam uczulenie ![]()
![]() |
#3718 | ||
Zakorzenienie
|
Ja dostałam kremy Avene (które sama sobie zamówiłam i nawet gdzieś je wklejałam), książkę, a od Tżta złoty łańcuszek
![]() Cytat:
Oczywiście jeszcze jakieś proste sałatki (jarzynowa, z makaronem lub z ryżem i ananasem ![]() Na ciepło lubię krokiety lub paszteciki z barszczem ![]() Cytat:
![]() Cóż, człowiek się uczy na swoich błędach w przyszłym roku kupicie cioci patyczki do uszu z reala ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to ze często gęsto ludzie z kasę innych maja za nic...po co taki ma się wysilać z kupnem prezentu dla "jakiejs dziewczynki".
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2008-12-29 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.