Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-22, 09:43   #3691
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

ja wczoraj kichnęłam głośno i maleństwo się wystraszyło

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 09:43   #3692
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dziecię do mnie właśnie zapukało!!! dwa razy, aż pod palcami wyczułam hurra hurra
super

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
widzę, że większości tutaj się udało za pierwszym razem,
bo nam także
a konkretnie za jednym stosunkiem
my z mężem staraliśmy się przez pół roku i gdyby nie przypadkowy monitoring cyklu, który wykazał że nie jajeczkuje pewnie byśmy starali się nadal

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
PRZEPRASZAM ze nie bylo mnie od piatku ale uczelnia do wieczora ehh..mam takie pytanie czy was ciagle piersi bola?? mnie przed tem bolaly a teraz jakos przestaly tylko na jakis cza przewaznie rano.juz sie balam ze cos nie tak bo sie naczytalam jakis rzeczy ze jak nie bola to zle
mnie nie bolą tylko swędzą jakiś koszmar nic tylko się drapie po cyckach, a urosły o jakieś 1,5 rozmiaru

gosiawolna nie musisz nas przepraszać że cie nie było od piątku bo każda z nas rozumie że inne maja swoje sprawy i swoje życie i i chyba żadnej nie przyszłoby do głowy żeby się gniewać

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Najbardziej mnie jednak denerwuje to co się dzieje z sutkami, szczególnie na prawym urosły mi dwie takie maleńkie wypustki, praktycznie na samym czubku. Brzydko to wygląda A jak Wasze sutki lajdis?

moje sutki wyglądają jakbym im koraliki powsadzała całe w małych wypustkach

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Moje maleństwo tez już ma swoją pierwszą brykę
Espiro gtx niebieski, taki kolor jak chciałam
ale jestem szczęśliwa, właściwie to mamy już...wszystko
pozostała tylko torba do szpitala + kosmetyki dla malucha !
super gratuluje, ja tez dalej obstawiam gtx ale maż przeżucił się na tako i coś mi się wydaje że w styczniu czeka mnie wojna

monti jakbyś mogła napisać jak montuje się fotelik z gtx w samochodzie byłabym ogromnie wdzięczna chodzi mi o tu czy się go do czegoś wpina czy zapina tylko pasami tak jak w tako
chciałam sobie pooglądać te rzeczy z allegro co powstawiałyście linki i dupa bo mi allegro nie działa wrrr

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

coś w tym jest bo ja jak wypiję dużo mleka to dziecko ruchliwe bardziej. ale u nas to jest tak że dziecko kopie bardzo mocno a jak tylko mąż podejdzie żeby popatrzeć to cisza nie wiem - chyba się boi tatusia albo się uspokaja a już mowy nie ma o przykładaniu ręki wtedy można zapomnieć a ostatnio tż chciał nakamerować jak brzuch podskakuje i przez pół godziny siedzieliśmy i nic - ani drgnął. tylko kamerę wyłączył dziecko się rozhulało - wstydliwe jakieś
moje takie wstydliwe nie jest skopie wszystkich nawet koleżanki

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2010-11-22 o 09:45
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 09:43   #3693
gosiawolna
Rozeznanie

to fajnie ciesze sie ze nikt zly nie jest a jak u was z tymi zawrotami glowy?

Edytowane przez gosiawolna
Czas edycji: 2010-11-22 o 09:45
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 09:45   #3694
agaaga89
Zakorzenienie

Ja niestety nie lubię mleka ale mały już taki rozbrykany, że nie trzeba go już specjalnie przywoływać do akrobacji
Montii ja od dziś planuję puszczać muzę małemu skoro ma taki dobry słuch ale nie wiem jaki repertuar mu wybrać

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 09:48   #3695
Montii
Zakorzenienie

aguś ja mu puszczam ostatnio m.in to http://skrzypaczka92.wrzuta.pl/audio...d_amelie_piano
ale wtedy leży ciuchutko i Vivaldiego szczególnie LATO to podskakuje strasznie

wanilko szczerze to nie wiem kombinować będziemy później muszę poczytać i go obejrzeć w ogóle w fotelikach jak mówiłam, jestem zielona

[LEFT]
Stary 2010-11-22, 09:48   #3696
gosiawolna
Rozeznanie

ja slyszalam ze klasyczna jest dobra dla maluszka
Stary 2010-11-22, 09:50   #3697
agaaga89
Zakorzenienie

Tylko, że na codzień nie słucham takiej muzyki, to żeby po porodzie się nie okazało, że toleruje tylko Mozarta z Chopinem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-22, 09:52   #3698
Ewelqa1985
Zadomowienie

a ja postanowilam po pracowitym weekendzie zrobic sobie dzis dzien leniucha i spalam do 9:30 a w zasadzie to mnie obudzono ;/
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 09:52   #3699
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

wanilko szczerze to nie wiem kombinować będziemy później muszę poczytać i go obejrzeć w ogóle w fotelikach jak mówiłam, jestem zielona

szkoda, to ja pójdę w tym tygodniu do sklepu z wózkami i zmolestuje jakiegoś sprzedawce żeby mi powiedział co i jak
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 09:53   #3700
kosmisia1985
Raczkowanie

Cytat:

nom ja parę razy to dziecko uciska na nerw i wtedy boli noga strasznie kłuje
ale tez Cie bolało podbrzusze? czułam tak jakby ciągnęło mi od tej nogi...
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 09:53   #3701
Montii
Zakorzenienie

jak cię taka muzyka wkurza to nie ma sensu jej słuchać ważne żebyś się relaksowała, możesz przy swojej ulubionej

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-22, 09:53   #3702
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
Nasze dzieciątko jest naszym prezentem ślubnym miesiąc po ślubie już nie było okresu piękniejszego prezentu nie mogłam sobie wymarzyć
u nas dokładnie było tak samo

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
widzę, że większości tutaj się udało za pierwszym razem,
bo nam także
a konkretnie za jednym stosunkiem
haha u nas też, jeden strzał i Niunia jest

Cytat:
ja zeby moj tż poczul ruchy dzidziusia to pije szklanke mleka. slyszalam ze to dziala i sprubowalam i racja mam pytanie dziewczyny czy wy mialyscie takie cos ze jestescie w jakims sklepie i nagle zaczyna wam sie robic goraco, zaczyna sie krecic w glowie i ciemnosc przed oczami?? ja wlasni bylam zaplacic za prad i znow to mialam..straszne uczucie. nic nie widzisz,masz ciemnosc przed oczami.w sobote mialam to samo ale jak bylam na zakupach w lidlu.a jestem w 20 tc. robi mi sie tak jak za dlugo stoje w pomieszczeniach gdzie jest duszno..
wiesz co dokładnie tak samo się wczoraj poczułam w kościele, ja miałam wrażenie że już lecę ale stałam a wszystko wirowało mi dookoła, gorąco mi się zrobiło, nawet nie miałam czym oddychać, przed oczami mroczki.... za duszno mi było. w kościele często mi się to zdarza
mój TZ mówi ze juz nie zabierze mnie do kosciola bo tylko patrzy na mnie co sie ze mną dzieje i nic z tego kościoła nie wie

a ze mną troszkę lepiej, brzuszek twardnieje czyli nadal te skurcze mam ale dzięki lekom i leżakowaniu jestem w domu a nie leże w szpitalu.
przestał boleć.
choć bardzo się boję o naszą niunię
jest strasznie pobudzona, non stop się wierci

a jakie głupoty mi się śniły że kazali mi podjąć decyzje co do usuniecia dziecka bo zagrożony był mój mostek!!!...łojeju płakałam chyba przez sen że nigdy sie na to nie zdecyduje bo wystarczy poczekac miesiac i zyloby dziecko i jak a lekarze powiedzieli ze za miesiac to ja juz umrę jak sie nie zdecyduje na aborcje. obudziłam się i nie mogłam uwierzyć że to tylko mi się śniło, masakra

zrobiłam już z mamą uszka na obiad, z czerwonym barszczykiem
jak mi się sniadanie uleży to idę wcinać
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 09:53   #3703
gosiawolna
Rozeznanie

to sluchaj takiej jak lubisz moja bratowa jak byla w ciazy sluchala na vivie itp a jak coreczka sie urodzila i leciala piosenka ktore puszczana byla jak byla w ciazy to sie uspokajala i smiala
Stary 2010-11-22, 10:00   #3704
agaaga89
Zakorzenienie

To muszę skomponować jakąś ładną mieszankę małemu, żeby miło nam się słuchało przez najbliższy rok

Stary 2010-11-22, 10:01   #3705
Montii
Zakorzenienie

no u mnie np teraz rihanna only girl

[LEFT]
Stary 2010-11-22, 10:02   #3706
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
aguś ja mu puszczam ostatnio m.in to http://skrzypaczka92.wrzuta.pl/audio...d_amelie_piano
ale wtedy leży ciuchutko i Vivaldiego szczególnie LATO to podskakuje strasznie

cos niesamowitego mojs kruszynka zaczela sie poruszac w trakcie tego utworu Montii dziekuje za tego linka
Stary 2010-11-22, 10:03   #3707
agaaga89
Zakorzenienie

Akurat ta piosenka rihanny mi się podoba

Stary 2010-11-22, 10:04   #3708
Montii
Zakorzenienie

ewelqa to super

jezu jadę na uczelnie łe

[LEFT]
Stary 2010-11-22, 10:11   #3709
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
biedny Fabian

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja niestety nie lubię mleka ale mały już taki rozbrykany, że nie trzeba go już specjalnie przywoływać do akrobacji
Montii ja od dziś planuję puszczać muzę małemu skoro ma taki dobry słuch ale nie wiem jaki repertuar mu wybrać
ja słucham muzyki relaksacyjnej, kołysanek dla dzieci wszystko to co mnie uspokaja cudownie na mnie działa grzegorz turnau i jego kołysanki

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
ale tez Cie bolało podbrzusze? czułam tak jakby ciągnęło mi od tej nogi...
tzn mnie to tak jakby ktoś w biodro kłuł szpilą... podbrzusze mnie nie bolalo

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
a jakie głupoty mi się śniły że kazali mi podjąć decyzje co do usuniecia dziecka bo zagrożony był mój mostek!!!...łojeju płakałam chyba przez sen że nigdy sie na to nie zdecyduje bo wystarczy poczekac miesiac i zyloby dziecko i jak a lekarze powiedzieli ze za miesiac to ja juz umrę jak sie nie zdecyduje na aborcje. obudziłam się i nie mogłam uwierzyć że to tylko mi się śniło, masakra

zrobiłam już z mamą uszka na obiad, z czerwonym barszczykiem
jak mi się sniadanie uleży to idę wcinać

ja też miałam uszka w tamtym tygodniu - pyyycha
cieszę się że wszystko w porządku snami się nie przejmuj ja też mam nieraz takie sny że nawet nie chcę o nich mówić takie są straszne ale normalne - to normalny objaw obawy o maleństwa nasze

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-22, 10:16   #3710
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja słucham muzyki relaksacyjnej, kołysanek dla dzieci wszystko to co mnie uspokaja cudownie na mnie działa grzegorz turnau i jego kołysanki
ja też miałam uszka w tamtym tygodniu - pyyycha
cieszę się że wszystko w porządku snami się nie przejmuj ja też mam nieraz takie sny że nawet nie chcę o nich mówić takie są straszne ale normalne - to normalny objaw obawy o maleństwa nasze
ja też uwielbiam jego kołysanki
no sny czasami są okropne....aż ciarki przechodzą brrrr
Stary 2010-11-22, 10:20   #3711
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Czesc Mamuski

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
a gdzie będziesz rodzić?
Ego myslam zeby rodizc na Inflanckiej a ty??

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
A ja czytam, że wszystkie dostałyście te pieluszki z pampersa, a ja jeszcze nic i loveli też nie mam, pewnie listonosz zaj....ł i jestem zła
Ja tez nie dostalam :-( ??

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
"Obserwująca bacznie swojego maleńkiego chłopca mama zauważy na pewno nie raz, że siusiak wygląda na wzwiedziony. To nic niepokojącego. Zdarza się podczas kąpieli, podczas karmienia piersią, przy przewijaniu, a podobno nawet już w życiu płodowym. Ot, taka męska cecha."
hmmm ja to chyba zapominam że on ma siusiaka i co ja mam wpisywac w rubryce plec jestem kobietą z siusiakiem - masakra
pisz: baba z jajami

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Witam mamuśki
dla mnie tez 2 kreseczki to było spełnienie marzeń tez bałam się, że będziemy się starali latami, a tu prosze 3 m-ce i juz
my tez sie balismy ze po 6 latach brania tabletek to nie predko podjzie a tu taka niespodizanka

Cytat:
ja zeby moj tż poczul ruchy dzidziusia to pije szklanke mleka. slyszalam ze to dziala i sprubowalam i racja mam pytanie dziewczyny czy wy mialyscie takie cos ze jestescie w jakims sklepie i nagle zaczyna wam sie robic goraco, zaczyna sie krecic w glowie i ciemnosc przed oczami?? ja wlasni bylam zaplacic za prad i znow to mialam..straszne uczucie. nic nie widzisz,masz ciemnosc przed oczami.w sobote mialam to samo ale jak bylam na zakupach w lidlu.a jestem w 20 tc. robi mi sie tak jak za dlugo stoje w pomieszczeniach gdzie jest duszno..
ja mialam tak raz na rok przed ciaza a teraz to mam prawie zawsze jak postoje z 5-10 min

a ja weekend bez zakupow ciuszkowych ale za to nabylam butelke w smyku za 34zl z 2 smoczkami gratis http://allegro.pl/avent-butelka-airf...288596495.html

a do tego Tz upatrzyl hustaweczke i detektro tętna

milego dizonka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 10:28   #3712
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
ja tak mam jak za długo w kolejce stoję, 5 minut to jeszcze ok ale jak mam stać dłużej to wolę męża postawić albo zająć kolejkę i usiaść albo się wepchnąć na brzuszek
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 10:47   #3713
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja też uwielbiam jego kołysanki
no sny czasami są okropne....aż ciarki przechodzą brrrr
matko widze ze nie tylko ja mam pokrecone sny ostatnio snilo mi sie rodzilam i Emilka urodzila sie malenka i wyglada jak lalka i chcieli mi ja zabrac bo powiedzieli ze za mala jest i musza ja trzymac az skonczy 1 rok no wiec ja w ryk i sie obudzilam straszne wrr..
Stary 2010-11-22, 10:48   #3714
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
szkoda, to ja pójdę w tym tygodniu do sklepu z wózkami i zmolestuje jakiegoś sprzedawce żeby mi powiedział co i jak
Wg tego co mówił nam pan w salonie w sobotę to fotelik do Espiro montuje się identycznie jak Tako, czyli pasami.
pytaliśmy o bazy do samochodu, ale zrozumiałam, ze niewiele modeli fotelików ma takie bazy i niestety nie kosztują mało.

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 10:57   #3715
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

a ja sie chwalę moimi nowymi zakupami
jutro jadę odebrac paczuszkę

http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1320385506

mnie sie sniło w sobote w nocy ze maz kazal mi nexia jechac z krakowa samej i jechałam przez czestochowe i nei umiałam z krzuchem prowadzic i jechałamz takimi rokraczonymi nogami i szybko i nie umiałamwyhamowac na łuku i wpadłam do stawu i utopiłam nexie
wypłynęlam przez otwarte okne (JA NIE UMIEM PŁYWAĆ!!!) i sie połozylam na brzegu i płakałam ze mezowi nexię utopilam

obudziłam sie zapłakana

masakra

wczoraj sie bałam wsiąśc do samochodu jak z kina wracalismy bo maz z kumplem potem po piwku wypili w knajpce

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-11-22 o 11:00
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:03   #3716
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Ego myslam zeby rodizc na Inflanckiej a ty??
ja też myślałam o Inflanckiej, moja gin polecała, poza tym radziła Madalińskiego, z tym że tam to już trzeba płacić, a na Inflanckiej nie dość, że bezpłatnie zzo (z tego co się doczytałam) i udział osoby towarzyszącej, to jeszcze mają wyremontowany oddział. Oby dużo osób nie rodziło wtedy, kiedy ja

matko dziewczyny, pokręcone macie te sny mnie się od pewnego czasu nic nie śni...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:06   #3717
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
nam tez sie udalo za pierwsyzm razem i bardzo sie cieszymy obecnie mamy etap wozka i chyba bedzie x-lander kolor jeszcze nie wybrany
dużo ludzi ma te wózki, bo są bardzo trwałe,
mi nie podoba się duża spacerówka

Cytat:
trzeba dużo mleka pić nie ma rady
muszę spróbować

Cytat:
my z mężem staraliśmy się przez pół roku i gdyby nie przypadkowy monitoring cyklu, który wykazał że nie jajeczkuje pewnie byśmy starali się nadal

mnie nie bolą tylko swędzą jakiś koszmar nic tylko się drapie po cyckach, a urosły o jakieś 1,5 rozmiaru
dobrze, ze szybko zorientowaliście się o co chodzi i macie maleństwo

mnie jak coś zaswędzi to od razu się balsamuję bo wydaje mi się, że będę miała rozstępy
swędzenie to objaw że skóra się rozciąga

Cytat:
to fajnie ciesze sie ze nikt zly nie jest a jak u was z tymi zawrotami glowy?
ja nie miewam całe szcęscie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Wg tego co mówił nam pan w salonie w sobotę to fotelik do Espiro montuje się identycznie jak Tako, czyli pasami.
pytaliśmy o bazy do samochodu, ale zrozumiałam, ze niewiele modeli fotelików ma takie bazy i niestety nie kosztują mało.

wątpię, żeby foteliki Espiro były porządnie montowane
w końcu one 200zł kosztują,

jedyne co mnie zostawania to czy rama Espiro będzie pasować do porządnego fotelika, np. Maxi Cosi, żeby móc wozić dziecko w samochodzie i tez móc na wózek zamontować i na zakupy biec

Maxi Cosi dla niemowlaka kosztuje 400zł,
a co to jest 200zł więcej za bezpieczeństwo malucha naszego

foteliki do wózka Implast Bolder też się montuje w samochodzie, także kosztują niecałe 400zł,
siostra taki ma

wiem że wózki Quinny oraz X-landery są dostosowane do fotelika Maxi Cosi

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-11-22 o 11:09
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:16   #3718
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
matko widze ze nie tylko ja mam pokrecone sny ostatnio snilo mi sie rodzilam i Emilka urodzila sie malenka i wyglada jak lalka i chcieli mi ja zabrac bo powiedzieli ze za mala jest i musza ja trzymac az skonczy 1 rok no wiec ja w ryk i sie obudzilam straszne wrr..
no to też ciekawie, mi to pierwszy raz się takie pierdoły w ciąży sniły

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
a ja sie chwalę moimi nowymi zakupami
jutro jadę odebrac paczuszkę

http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1320385506

mnie sie sniło w sobote w nocy ze maz kazal mi nexia jechac z krakowa samej i jechałam przez czestochowe i nei umiałam z krzuchem prowadzic i jechałamz takimi rokraczonymi nogami i szybko i nie umiałamwyhamowac na łuku i wpadłam do stawu i utopiłam nexie
wypłynęlam przez otwarte okne (JA NIE UMIEM PŁYWAĆ!!!) i sie połozylam na brzegu i płakałam ze mezowi nexię utopilam

obudziłam sie zapłakana

masakra

wczoraj sie bałam wsiąśc do samochodu jak z kina wracalismy bo maz z kumplem potem po piwku wypili w knajpce
przyglądałam się tej aukcji fajne ciuszki daj znać jak dotrą do ciebie jak wyglądają na żywo
a sen okropny ciekawe co takie głupie sny oznaczają?aż strach pomyśleć
Stary 2010-11-22, 11:20   #3719
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
rozbawiłaś mnie

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:25   #3720
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ja też myślałam o Inflanckiej, moja gin polecała, poza tym radziła Madalińskiego, z tym że tam to już trzeba płacić, a na Inflanckiej nie dość, że bezpłatnie zzo (z tego co się doczytałam) i udział osoby towarzyszącej, to jeszcze mają wyremontowany oddział. Oby dużo osób nie rodziło wtedy, kiedy ja

matko dziewczyny, pokręcone macie te sny mnie się od pewnego czasu nic nie śni...
no ja tez mam nadzije najwyzej bedizemy prosic zeby wszytkei z wizazu polozyli na tym samaym korytazu ;p
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości