|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
Cytat:
no właśnie ![]() [QUOTE=Gmyrelka;25938858]A to dla any, P0P i mrowak http://demotywatory.pl/1281939/Koty [QUOTE]co racja to racja ![]() pytanie: podajcie proszę linki do sprawdzonych, porządnych termometrów, bo ja z moim nie wytrzymam dłużej (dzieciowych oczywiście) pytanie/prośba: poszukuję fajnego miejsca na majowy weekend-chętnie okolice Wrocławia albo pogranicze z wielkopolską. Jakiś malowniczy zakątek z wypróbowaną metą noclegową. Nad morze nie chce mi się jechać na 2-3 dni (przypominam, że jestem jedynym kierowcą), po górach i tak chodzić nie będziemy,więc chcemy chociaż zmienić krajobraz z nizinno-nudnawo-płaskiego na coś ciekawszego. HELP. aaaaaa i jeszcze do Baobabka: nie dziwię Ci się, że masz dosyć szkoły i doskonale CIę rozumiem. Ja sama dzisiaj naiwnie myśląc chciałam porozmawiać z kłopotliwym i wiecznie przeszkadzającym uczniem na przerwie. Żałuję tej dezycji do teraz i przykro mi bardzo-czas dobroci się skończył- chce ludek wojny, będzie miał wojnę. A chciałam dobrze... Anyway, jeśli chodzi o tłumaczenie i zdobywanie zleceń to niestety jeśli nie ma się znajomości, koneksji w wydawnictwach, firmach itd itp to trochę orka na ugorze. (ja znajomości nie posiadam). Wysyłasz CV do 40-50 miejsc i odpowiedzą Ci 2-4 góra. Reszta nawet maila zwrotnego nie odeśle. Można tylko liczyć na to, że kiedyś się odezwą, a swoją drogą rozsyłać CV dalej, a potem od nowa do tych samych (np. po pół roku czy po roku). Ja tak robiłam z tymi, na których najbardziej mi zależało. Po drodze okazało się, że jedno wydawnictwo przekazało moje CV innemu i to ode tego drugiego dostałąm zlecenie na ostatną książkę mimo, że sama do nich nie aplikowałam. Dzisiaj z kolei dostałam maila od innego wyd. do którego CV wysłałam prawie pół roku temu i dawno o tym zapomniałam (może będzie kolejna książka i to poradnik dla rodzicó-bójcie się ). Z wielu miejsc do dziś nie dostałam odpowiedzi, zrobiłam sporo próbek, po których dostałam info-standard: skontaktujemy się jak pojawi się zapotrzebowanie (czytaj: pewnie nie w tym życiu). I tak to niestety wygląda. Gzieś po drodze wpadło tłumaczenie na ang. linii dialogowej jakiegoś lokalnego scenarzysty (przez małe s )No, to się rozpisałam to teraz idę spać.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-03-24 o 22:54 |
||
|
|
|
#3692 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() W sumie zastosowałam punkt 5 ale nie dlatego że stoję po stronie nauczyciela a dlatego że czasem się opłaci okazać skruchę i się lekko podlizać ,stare jak swiat przysłowie "pokorne ciele 2 matki ssie" albo "ciszej jediesz dalsze budiesz" wpajane mi od dzieciństwa przez babke i matkę Nie popieram aż takiego rygoru ale trochę trzeba narzucić Cytat:
Cytat:
![]() ale pocieszę się ze was też to nie minie ![]() mój się zanosił jak był mniejszy , na razie przeszło Cytat:
To Twoja się widocznie nie zanosi , mój sie tak zanosił że się już siny robił ,chyba bym zwariowała jakbym miała czekać , tylko bardzo silne dmuchnięcie albo lodowata woda na buzię -przemywać Nie wolno natomiast potrząsać ani wkładać nic do buzi Może to czekanie się odnosi do większych dzieci ale na pewno nie takich maleńkich ,Miko miał wtedy kilka miesiecy oj to prawie jak ten nasz potwór tylko u nas tam głowa konia jeszcze jest ![]() A dawałaś tu kiedyś linka do innego tamten mi się podobał szukajhttp://allegro.pl/szycie-i-dziewiars...tasiemki-76724 A jak nie to w każdej pasmanterii kupisz |
||||
|
|
|
#3693 | ||||||
|
Rozeznanie
|
W przyszlym tygodniu czeka mnie podroz do Pl; No nie wiem jak to bedzie wygladalo; kiedy Basiek byl malusi znosil wszystko pieknie i jechalo sie cudnie; ale teraz, gorzej jest, tymbardziej, ze rzadziej jezdzi; A ja tak sobie moge siedziec z nia z tylu, bo mam chorobe lokomocyjna z tylu wzmozona
; a jako glowny kierowca nie moge byc z moimi zdolnosciami;nie wiem jak to bedzie naprawde. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no ja sobie odpuscilam te ciapy co tu widzialam, bo one dupne byly; cale miekkie; zapietek tez; wiec chyba nie bardzo? W ogole JA TEGO NIE ROZUMIEM; NAPROWADZCIE MNIE PLIS: wskazane jest dla stop pomykanie boso, dla bobaska w skarpetkach po domu, wiec dlaczego wazne sa buciki z TRZYMAJACYM zapietkiem np; chodzi o to pewnie, ze w buciku stopka juz przez podeszwe nie pracuje tak jak na podlozu bezposrednio, czy tak? Ja tez mam troche problem z estopami, ale to chyba przez tenisowki w wieku nastu lat; Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a my może już dzisiaj będziemy spać w domu wczoraj ogarnęłam jeden pokój na górze i zrobilam miejsce w drugim na resztę mebli, a w trzecim jeszcze nic nie tknięte no ale najważniejsze zrobić kubusiowi pokój, żebyśmy mieli gdzie spać nie wiem, czy wam mówiłam ale przyszły mi naklejki dla Kubusia z Kubusiem Puchatkiem - świetne, duże i super jakościowo![]() Gmyrelka - skusiłam się i kupiłam ten sam basen z piłkami ciekawe jak mały zareaguje
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
libra ten 1 co pokazywalam jeszcze sie nie nadaje , bynajmniej dla Oliwki, a 2 stwierdzilam sama ze za drogi poza tym ten mi sie strasznie podoba
![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Slonca u nas brak dzisiaj, przynajmniej na razie , nie wiem nawet ile stopni jest oby tylko takiego wiatru nie bylo! wczoraj jak wyszlam z maluchem to mialam cala buzie w piachu.
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Opowiem wam - o tym chrzcie syna męża - mały ma na imię Patryk, bo tak w kółka "syn męża i syna mężą". Rodziny męża i jego eks się nie lubią - był problem zatem, co z imprezą po chrzcie (mały jest chrzczony dopiero przed komunią). Stanęło na jakiejś kawiarni - kawa, ciasto. Z eks kontaktuje się teściowa - coś tam razem planują - im najbardziej zależy na tym chrzcie. Raptem mąż się dowiaduje, że po kościele impreza u jego rodziców albo u eks, bo ta ostatnia twierdzi, że nie było możliwości w kawiarni. Więc mąż zajrzał do pobliskiej i zrobił rezerwację. Dzowni do niej i mówi, że zrobił, a ona.... że nie, bo nie chce na mnie patrzeć Hehe .... Wiecie - ja z tą kobietą, nie miałam kontaktu, nie byłam pierwszą jego dziewczyną po ich związku. Wydaje mi się, że ma kompleksy wobec mnie. Głupia baba. Więc po chrzcie Patryk spędza godzinę u nas, a później jedzie do matki. ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- No - ja część zakupów dla Igora zatajam przed mężem, on i tak nie zauważa, a ja nie słucham, że po co itd. Niedawno było ostre spięcie o fotelik samochodowy po jego synu - na razie jest, ale szykuje się do akcji wymiany, planuję - wg niego jest ok i bezpieczny, a ja widzę, że ta firma wypada w testach baaardzo słabo.
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
u mnie +6 więc jest ok, a najbarzdiej mnie cieszy że nie ma tego wielkiego wiatru. Oczywiście z rana wstalam to pierwsze co to promieniowanie sprawdzam żeby wiedzieć czy Eryka do szkoły puścić. No to od wczoraj wzrosło x2 ale i tak jest to bezpieczny poziom![]() Właśnie z Erykiem dokańczałam zadania domowe co wczoraj miał zrobić. Ale z tz wieczorem siedział to ojciec nie dopilnował Zaryczany poszedł do szkoły bo matka mu z rana awantury robi. Oj cieszcie się że wasze dzieci małe bo jeszcze to mały problem, a ja już mam tak podniesione ciśnienie że kawy nie potrzebuję
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
No - ja widzę po Patryku, że im większe dziecko, tym większe problemy. Patryk nienawidzi odrabiania lekcji, potrafi płakać, rzucać się na glebę i ostatni hit - walić głową o kafelki w wc. Załamujące.
Właśnie siedzę i pracuję i myślę, jakie sałatki na te chrzciny - szybkie i smaczne - co byście poleciły - znów pytam
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Mój to na szczęście tylko ryczy
![]() Od koleżanki wezme przepis na taką z paluszkami krabowymi, albo w necie poszukam, bo zawsze wszystkim smakuje(najmniej mi )
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiecie - łatwo przetrzymać płacz dziecka (podobno) ale jak już robi sobie krzywdę, to wg mnie trzeba interweniować. I zrobić jeszcze to tak, żeby dziecko nie myślało, że to metoda na nas. Słyszałam o dziecku, malutkim takim, które jak chciało coś wymusić na rodzicach, to kładło się na kafelkach i tłukło głową w podłogę. Matka wymiękała wtedy. Nie wiem, co z dziecka wyrosło.
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
Młoda w pasmanteriach są,u nas tez są w castoramie,praktikerze tam gdzie firany.
ja z pekińskiej robię tak:pekińska ,papryka czerwona(w kostkę),kukurydza,natka,o górek zielony(półplastry) i albo łyżka majonezu albo sos vinegrete,sól pieprz,cukier |
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko juz dziś po jednym ataku histerii
Ale takiego jeszcze nie bylo... nie szło jej posadzić, polożyć na plecach, na brzuchu bo glowę odchylała mocno do tyłu i się szarpala... a jak ją odłozylam to się wiła na wszystkie strony i ryk nie z tej ziemii. A jak tylko wzielam ją na rece bo juz nie dawalam rady (pomyślałam, ze cos ją bardzo boli) to od razu spokój i uśmiech... wiec ona po prostu tak mnie sprawdza... chce ja odkładac do łózeczka żeby sie wykrzyczała ale boje sie, że łózeczko bedzie traktowała jak karę i nie bedzie chciała w nim spac... co robić??megi- moja własnie w tych nerwach tak machala łapkami, ze jakby specjalnie biła się po buzi...
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patryk - ładne imię. Ta kobieta to musi byc bardzo zazdrosna o Ciebie. Tylko nie do końca rozumiem dlaczego. Moze chodzi o syna i jego kontak z nową rodziną. Ale to świadczy tylko o niepewności. Ale w kościele to się będziecie widziały? Szkoda że ma być chłodno bo tal to płaszcz zakryje Twoją świetną figurę. Co do zakupów to ja z tym nigdy nie miałam problemów. Mam swoje pieniądze i kupuję co chcę i kiedy chcę. TZ dla małej rzadziej coś kupuje bo on nie wie co. On częściej kupuje jej jedzenie, lekarstwa, pieluchy itp. a ja resztę. I chyba mój TZ jako jedyny chodzi z dzieckiem po lekarzach - beze mnie. Czasami mam wrażenie że lekarze go lepiej znają niż mnie . No i to on się co wieczór nią zajmuje i wstaje do niej w nocy bo przez cały tydzień to oni śpią w jednym pokoju. Jak ja sie stęskniłam za moim dzieckiem. Wczoraj przez skypa dawała mi buziaki i machał i się śmiała do mnie. Dziś około 22 będzie w Wawie to ja poprzytulam
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Mala juz śmiga na nózkach prawie cały czas
Oczywiscie co około 10 kroków jest "bam" ale podchodzi do czegoś by wstać i znów idzie. A przy tym się cieszy sama do siebie. A jak upada bije sobie brawo Ciekawe ile czasu jeszcze minie zanim zacznie chodzić tak bez tych wywrotek co kilka metrów bo na razie to chodzi jak pijany zając
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ona musi byc baaardzo zazdrosna, skoro nawet nie chce usiąść przy jednym stole Libra to ja chyba nadużywam słowa zanoszenie,bo aż tak mi się nie zaniósł żeby siny był(ja tak robiłam jak byłam mała) ale traci głos i oddech na chwile. Ja też mam dla Danielka taki rowerek tylko jeszcze w piwnicy jest kupiłam od kolegi za 50zł ![]() widziałam już na ulicy małego smerfa w takim rowerku ale jeszcze zimno jest. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-03-25 o 08:45 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
mala ucina 1 drzemke wiec ja zaraz za sprzatanie sie biore bo wczesniej mi sie dzisiaj nie chcialo
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam 3 dniową nieobecność
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to były same poczatki nawet Patryka na oczy nie widziałam.Ona jest brzydka. Serio. Nigdy nie była ładna, ale Adaś poleciał na sex - to była jego pierwsza dziewczyna. Łatwa, on naiwny, pomylił chcicę z miłością chyba. Wiecie - mogłaby być na naszym wątku - ma córkę z samego początku marca 2010 :P
|
|
#3710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
asiu kurcze ciezko tak powiedziec, mojej kuzynki synek ( ten niszczyciel:P) tez tak robil to ona go brala mocno do siebie przytulala na maxa i nie puszczala poki sie nie uspokoil a jak sie uspokoil dawala buziaka.
|
|
#3712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie do was w sprawie urzadzenia pokoju... bo widzę, że się na tym znacie.
Chodzi o to, że popsuła nam się kanapa- taka z eko skóry. Cala pęka i się łuszczy. No i postanowiliśmy kupić nową ale już nie z tego badziewia tylko coś z materiału bo teraz tu spimy wiec musi być wygodnie. No i problem polega na tym, że ta była jasna a teraz chcemy ciemną- brązową najlepiej. Ale wnękę w której stoi łóżko jest pomalowana na brązowo i to chyba bedzie się zlewac... sciany mamy cafe late. Mamy zamiar malować- poradźcie- jakie kolory wybrać ścian i wnęki? Meble mam Wenge, kanapy bedą ciemne, tylko krzesła przy stole sa kremowe... jak to rozjaśnic?? Moze sciany jaśniejze niz byly a wnekę np- fiolet i dodatki też takie? A moze mocna czerwień by pasowała?? Plisss... poradźcie.. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Tylko ona sie uspokaja jak tylko wezme ją na rece przeważnie. Ale zaczyna sie od nowa jak próbuje ją odlożyc lub jak nie chce z nia iśc do jakiegos przedmiotu który ona pokazuje... jak tak dalej pójdzie to chyba sie z nią wybiorę do psychologa dzieciecego
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek - weź dorwij katalog Duluxa (a chciało mi się napisać Durexa)
- katalogi są np. przy farbach w Casto - tam są świetne te aranżacje. Uwielbiam brązy, beże - takie ciepłe czekoladowo - karmelowe kolory. Ale wydaje mi się, że masz rację i ciemna kanapa będzie się zlewała z ciemnym tłem.
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od paru miesięcy nie kupuje nic nawet byłam w niedziele we wrocku w CH kupowałam letnie rzeczy dla Maćka i też nie kupiła nic nawet głupiej koszulki za 15 zł sama nie wiem a nie będę pytać bo głupio taki temat podejmować "dlaczego nie kupujesz juz pieluch dla Maciusia" ogólnie jest mi przykro no ale takie jest życie, musimy radzić sobie sami
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale z czworaka dalej nie wstaje Uwielbia jak go wypuszcze na korytarz i biega i piszczy, przewraca się, niewiem czemu to tak lubi
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
muszę przełożyć nadrabianie maciuś marudzi
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
aneczka może doszla do wniosku że czas już od pieluch oduczać
![]() Moja mama dla małego to po narodzinach kupiła taki zestawik z Pepco spodnie z bluzą za 19 zł, a tata paczkę pieluch Dada. Ale jakos dla mnie to normalne że jak liczyć to na siebie. Do mojego brata to kartony z jedzeniem wożą, a jego dzieciakom i książki do szkoły kupuję i buty, i ciuchy. A moim nie. Bo jakoś tak mają w głowach poukładane że chyba chłopakowi trzeba pomagać, a od dziewczyny są teście
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
asiu widzisz twoja chodzi moja nie takze nie ma co porownywac dziecko do dziecka a z tego samego dnia są.
A jakja polozysz jak tak lezy ona sobie krzywdy nie zrobi polozy sie w koncu i ja zostaw w tej histerii dopoki jej nie przejdzie?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

).

). Z wielu miejsc do dziś nie dostałam odpowiedzi, zrobiłam sporo próbek, po których dostałam info-standard: skontaktujemy się jak pojawi się zapotrzebowanie (czytaj: pewnie nie w tym życiu). I tak to niestety wygląda. Gzieś po drodze wpadło tłumaczenie na ang. linii dialogowej jakiegoś lokalnego scenarzysty (przez małe s

Zaryczany poszedł do szkoły bo matka mu z rana awantury robi. Oj cieszcie się że wasze dzieci małe bo jeszcze to mały problem, a ja już mam tak podniesione ciśnienie że kawy nie potrzebuję

Ale takiego jeszcze nie bylo... nie szło jej posadzić, polożyć na plecach, na brzuchu bo glowę odchylała mocno do tyłu i się szarpala... a jak ją odłozylam to się wiła na wszystkie strony i ryk nie z tej ziemii. A jak tylko wzielam ją na rece bo juz nie dawalam rady (pomyślałam, ze cos ją bardzo boli) to od razu spokój i uśmiech... wiec ona po prostu tak mnie sprawdza... chce ja odkładac do łózeczka żeby sie wykrzyczała ale boje sie, że łózeczko bedzie traktowała jak karę i nie bedzie chciała w nim spac... co robić??