Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-12, 08:08   #3691
lune1992
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja OM miałam 6 kwietnia, a termin mam na 9 stycznia mniej więcej. To jak to możliwe? Jak długie miałyście cykle?
Ja też miałam OM 6 kwietnia w lany poniedziałek pamiętam, a termin mam na 11 stycznia
a cykle miałam rozregulowane, okres raz na pół roku przy PCOS i mikrogruczolaku przysadki
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 08:14   #3692
candyyfloss
Zadomowienie

I tak wiadomo, że te terminy są orientacyjne
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 08:18   #3693
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
I tak wiadomo, że te terminy są orientacyjne
I pewnie od połowy grudnia do połowy stycznia rozpakujemy się w 90%

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 08:26   #3694
czarnulax
Zakorzenienie

kogiel gratki
med ja 20 tydzień zaczęłam, więc to Ty jesteś do przodu
Dotka ja też doszłam do podobnych wniosków jakiś czas temu staram się częściej odpuszczac, bo nie raz czepiam się o takie ☠☠☠☠☠☠☠y, że nie wiem jakim cudem on ze mną jest w stanie wytrzymać. A tak na prawdę zarzucić mu nie ma co. A potem tylko myślę po co ja znowu o taką głupotę wybuchnelam i aż mi głupio.
Stary 2015-08-12, 08:30   #3695
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Kurczę,to Czarnula ja się nie łapię już w tych tygodniach! ciągle żyję tygodniami, które są wpisywane do karty ciąży

Dotka, masz 100%rację Ale w końcu nie może być im w życiu za dobrze, przecież oni kochają zołzy

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 08:32   #3696
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynam 20 tydzień
Ja dzisiaj zaczynam 18 tydzień najbardziej do tyłu czuję się być przy was

Byłam dziś na pobraniu krwi. Pojechałam dosyć wcześnie i byłam pierwsza ale swoje wystałam przed ośrodkiem. Ale na szczęście udało się na NFZ bo zawsze się czepiają. No, a później pojechałam złożyć wniosek o nowy dowód. Myślałam, że tego nie pozałatwiałam bo mnie od rana dziś mdliło. Dziecko pewnie nie zadowolone, że tak na głodniaka
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 08:37   #3697
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
kogiel gratki
med ja 20 tydzień zaczęłam, więc to Ty jesteś do przodu
Dotka ja też doszłam do podobnych wniosków jakiś czas temu staram się częściej odpuszczac, bo nie raz czepiam się o takie ☠☠☠☠☠☠☠y, że nie wiem jakim cudem on ze mną jest w stanie wytrzymać. A tak na prawdę zarzucić mu nie ma co. A potem tylko myślę po co ja znowu o taką głupotę wybuchnelam i aż mi głupio.
No ja czasem to mam naprawdę zryty mózg. Ostatni mój foch: byliśmy w HMie, mierzyłam legginsy 3/4 ale okazało się, że mają dziurę. Więc poszliśmy do wieszaka, TŻ mi wziął inne, już ich nie mierzyłam, tylko sprawdził, czy rozmiar M i wzięliśmy. Chcę je ubrać przedwczoraj, a tu się okazuje, że to są długie. No i co? No i ja foch! I to taki konkret.

No bez kitu, naprawdę wypadałoby się puknąć w głowę, bo każdy mógłby się pomylić, już nie przyszło mu do głowy sprawdzać długość, zwłaszcza, że 3/4 a długie to nie jest jakaś kolosalna różnica jak szorty i długie spodnie.

I też właśnie jestem zdania, że nie mam się o co czepiać, bo naprawdę robi na maksa dużo. A to, że pewne rzeczy mnie irytują, to już inna kwestia, ale nie są one aż tak istotne żeby takie cyrki odprawiać..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 08:40   #3698
czarnulax
Zakorzenienie

med dlatego ja napisałam że zaczynam czyli od dziś leci 20sty. Tak mi się lepiej myśli

koktajlowa graty na pewno nie zadowolone moja mi lubi przypomnieć że czas coś zjeść
Stary 2015-08-12, 08:44   #3699
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Tz przeszło jeszcze wczoraj w samochodzie :-D zaczął się śmiać i nazywał mnie kapeluszem ale jak znajomi pytali go jak się czuję to im mówił że gdyby wiedział że będę taka fajtlapa i w ogóle to by się trzy razy zastanowił Czy robić dziecko hahaha :-D oczywiście wszystko w zartach żeby nie było
Ale miałam brzydkie sny :-( najpierw że coś z dzidziusiem było źle w brzuchu i w ogóle okazało się że przypadkowa lekarka popatrzyła na moje badania i była zszokowana że lekarz mnie nigdzie nie wysłał jeszcze i od razu do szpitala poszłam. A teraz przed wstaniem taki straszny że po urodzeniu dzieciątka wyszliśmy że szpitala tylko we dwoje, ja wpadłam w depresję, rozstalismy się z Tż i w ogóle chodziłam po ulicach taka mega przybita. A rano tz pojechał i jak się obudziłam to nawet nie miałam się do kogo przytulić :-( taka brzydka noc.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 08:44   #3700
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No ja czasem to mam naprawdę zryty mózg. Ostatni mój foch: byliśmy w HMie, mierzyłam legginsy 3/4 ale okazało się, że mają dziurę. Więc poszliśmy do wieszaka, TŻ mi wziął inne, już ich nie mierzyłam, tylko sprawdził, czy rozmiar M i wzięliśmy. Chcę je ubrać przedwczoraj, a tu się okazuje, że to są długie. No i co? No i ja foch! I to taki konkret.

No bez kitu, naprawdę wypadałoby się puknąć w głowę, bo każdy mógłby się pomylić, już nie przyszło mu do głowy sprawdzać długość, zwłaszcza, że 3/4 a długie to nie jest jakaś kolosalna różnica jak szorty i długie spodnie.

I też właśnie jestem zdania, że nie mam się o co czepiać, bo naprawdę robi na maksa dużo. A to, że pewne rzeczy mnie irytują, to już inna kwestia, ale nie są one aż tak istotne żeby takie cyrki odprawiać..
Skąd ja to znam jakby ktoś tak z zewnątrz posłuchal moich fachow to by umarł ze śmiechu. A ja do tego dojde jak już nim zarzuce
Stary 2015-08-12, 08:46   #3701
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ale mam wrażenie na pociechę że coś czuję w brzuchu nie wiem czy to dokładnie to ale na lini majtek i to nie pierwszy raz jak czuje takie pukniecia od środka.. Ale nie nastawiam się na dzidziusia jeszcze
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 08:47   #3702
czarnulax
Zakorzenienie

magda to tylko sny na szczęście.
Mój już się przyzwyczaił do mojego kalafiora czasem sam rzuci w żartach "no tak, kalafior"
Stary 2015-08-12, 08:56   #3703
niepozorna
Zakorzenienie

A ja dziś zaczynam 19 tydzień
Czarnula jak tam pogoda u Was?
Kinga i jak Ci się spało?
Dotka ja też czasem jak wynajdę powód do focha to masakra... Ostatnio się popłakałam i zrobiłam mega awanture, bo TŻ myślał o innym wózku niż ja, tzn. o innym kolorze W końcu i tak przyznałam, że jego kolor też jest okej, a on powiedział, że możemy kupić ten co mi się podoba, ale awantura była przednia

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 09:19   #3704
Dotka90
Zakorzenienie

A co do kalafiora ciążowego to tak, ojj ja tez go mam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 09:39   #3705
lune1992
Zadomowienie

A ja nie robie awantur o byle co mężowi ale za to czesto mam cały dzien dobry humor i w pewnym momencie robi mi się mega smutno i zaczynam płakać, ale tak naprawde nie wiem czemu, poprostu płacze i mi przechodzi
Stary 2015-08-12, 09:40   #3706
czarnulax
Zakorzenienie

niepozorna goracoooooo!!
Stary 2015-08-12, 09:44   #3707
lune1992
Zadomowienie

A i wraz z początkiem 19 tygodnia znikają mi pryszcze
Stary 2015-08-12, 09:44   #3708
kogielmogiel
Rozeznanie

Niepozorna to idziemy leb w leb
Kalafior ciążowy tez mnie dopada, mam dosc siebie czasami. Co gorsza mam takiego lenia ze ciezko mi do czegokolwiek sie zmobilizować. Jak przyjdę z pracy to najchetniej kierunek łóżko a myslalam ze drugi trymestr bedzie laskawszy
Stary 2015-08-12, 09:52   #3709
kinga1701
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluję rozpoczętych nowych tygodni. Niedługo wszystkie będziemy bliżej niż dalej.
Magda współczuję snu takie są najgorsze.

Co do poduszki na poczatku mnie wkurzala, bo ja nie umiem się położyć i spać musze się przekręcić milion razy, a z nią to nie lada wyczyn, wiec położyłam na podłodze, ale gdy już przyszedł czas snu wzielam i przytulilam. Śpi się naprawdę fajnie my się lubimy, jest wygodna nie kładę się tak na brzuch i dziś rano mniej bolał. Ja polecam jak ktoś się zastanawia.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 10:05   #3710
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
I pewnie od połowy grudnia do połowy stycznia rozpakujemy się w 90%
A ja Wlasnie czytałam że pierworodki na ogol rodza po terminie,ale.nie wiem ile w tym prawdy :-D

Ja to sie zacofana czuje bo dopiero w 15tyg jestem,nie wiem jak to mozliwe ze mam termin na 27.01 (dwa tygodnie różnicy w terminie w porównaniu z wami),a wy mnie o 4tyg zaawansowaniem ciazy wyprzedzacie :-D chyba nigdy tego nie ogarne.

A,i firma juz ma pretekst zeby mnie wywalic,skarga na mnie przyszla. Wg.klientki bylam bezczelna,chamska i ja ignorowalam gdy chciala zapłacic za pozostanie w pokoju dluzej. Nie,ja po prostu powiedzialam je ze to niemozliwr bo hotel jest pelen,że mamy pokoj na zostawienie bagazu,drugi na wziecie prysznica,ta zaczela sie pluc ze pol godziny na prysznic to za mało itd. W końcu nie wytrzymalam i jej powiedzialam ze jesli nie zacznie mnie normalnie traktowac bez przeklenstw to nie bede z nía rozmawiac...i wczoraj przyszla skarga.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 10:07   #3711
Casaa
Zakorzenienie

Heh, ja Was nie rozumiem, nie mam napadow placzu, nie robie awantur Tztowi, kurka moja ciaza przebiega jakos tak bez humorow 😉

Swoja droga, te dziewczyny, ktore znaja juz plec, czy sprawdzilo sie Wam ze slynnym chinskim kalendarzem?

Baby, to grubo ta baba pojechala.... Jest na to recepta, rzuc na nia klatwe i niech ja myszy zjedza za to ze ciezarnej ublizyla

Wyslane z Lumia920.

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-08-12 o 10:10
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 10:12   #3712
baby montana
Zakorzenienie

Mojej ciazy jeszcze nie widać w pracy i dlatego mi nie odpuszczaja :-( a ja ostatnie Trzy dni dwa razy sie za jakieś ☠☠☠☠☠☠☠y na meza obrazilam ale zrozumial.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-08-12, 10:14   #3713
kinga1701
Zakorzenienie

Casaa nie jesteś sama, ja też nie mam humorów, były w tym okresie może dwa czy trzy dnie gdzie mi było mega smutno i mogłam płakać, że jest wszystko źle i tyle. Nie zapominam, nie mam złości, nie kłócę się z nikim, a wręcz kocham mego męża jeszcze bardziej, za to że się tak opiekuje mną.

baby montana to nie fajnie, że ta skarga przyszła akurat teraz, a jak szefostwo odniosło się do tego, miałaś już rozmowę z nimi ?
Stary 2015-08-12, 10:20   #3714
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Heh, ja Was nie rozumiem, nie mam napadow placzu, nie robie awantur Tztowi, kurka moja ciaza przebiega jakos tak bez humorow 😉

Swoja droga, te dziewczyny, ktore znaja juz plec, czy sprawdzilo sie Wam ze slynnym chinskim kalendarzem?

Baby, to grubo ta baba pojechala.... Jest na to recepta, rzuc na nia klatwe i niech ja myszy zjedza za to ze ciezarnej ublizyla

Wyslane z Lumia920.

Mi sie nie sprawdziło z chińskim kalendarzem miałam mieć córkę, a na wyszedł chłopak na 100%
Stary 2015-08-12, 10:26   #3715
mojakaren
Zakorzenienie

Magdusiaaa kurka awantura wyglądała na porządną, dobrze, że wszystko szybko i dobrze się wyjaśniło

Ile z Was jest już na półmetku ciąży

Dotka90 Twój TŻ jest taki kochany, że pewnie nie przejmuje się takimi małymi ciążowymi foszkami

Ja wczoraj baaaardzo obraziłam się na mojego gdyż wróciłam z pracy i nie było obiadu Głupio mi potem było bardzo bo chłop pół dnia pracował, a drugie pół malował nam sypialnię

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczynam 18 tydzień najbardziej do tyłu czuję się być przy was
Przypominam,że to ja jestem ostatnia w kolejce do rozpakowania - tp na 31.01.
I żeby było śmieszniej to u mnie jest najdziwniejsza sytuacja i najbardziej nieregularne miesiączki - ostatnia była 7. kwietnia

magda1706 dobrze, że całą sytuację obróciliście w żart
Mój TŻ też twierdzi, że w ciąży zrobiłam się strasznie przytrzymana i niestety muszę się z tym zgodzić
A sen to na szczęscie tylko sen

baby montana jeśli to prawda o pierworódkach to ja wyląduje w mamuśkach lutowych
Co do sytuacji z pracą - była już rozmowa z szefostwem? Ale niefart z tą głupią skargą

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 10:32   #3716
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ja to sie zacofana czuje bo dopiero w 15tyg jestem,nie wiem jak to mozliwe ze mam termin na 27.01 (dwa tygodnie różnicy w terminie w porównaniu z wami),a wy mnie o 4tyg zaawansowaniem ciazy wyprzedzacie :-D chyba nigdy tego nie ogarne.

A,i firma juz ma pretekst zeby mnie wywalic,skarga na mnie przyszla. Wg.klientki bylam bezczelna,chamska i ja ignorowalam gdy chciala zapłacic za pozostanie w pokoju dluzej. Nie,ja po prostu powiedzialam je ze to niemozliwr bo hotel jest pelen,że mamy pokoj na zostawienie bagazu,drugi na wziecie prysznica,ta zaczela sie pluc ze pol godziny na prysznic to za mało itd. W końcu nie wytrzymalam i jej powiedzialam ze jesli nie zacznie mnie normalnie traktowac bez przeklenstw to nie bede z nía rozmawiac...i wczoraj przyszla skarga.
Ja liczę tygodnie wg terminu równo 4 tygodnie przed Tobą (31.12) a jutro zaczynam 21 tydzień (20t0d). MAGIA

Ludzie na wakacjach zachowują się jak dzikusy. Brr... Nie zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ja w sumie też nie. Łatwo się irytuję na ludzi, ale tak było już przed ciążą.
Klątwa Podoba mi się, będę musiała wykorzystać ne egzaminie państwowym na prawko, jak mnie kiedyś dopuszczą

Czaicie, że olx wczoraj mi odpisało że na to moje ZMIENNE IP wcześniej ktoś prowadził nielegalną działalność i teraz wszyscy, którzy dostaną to IP nic nie będą mogli zrobić na olx? Bo oni DLA BEZPIECZEŃSTWA go nie odblokują. Super, za chwilę połowa adresów IP będzie zablokowana bo olx nie potrafi w komputery i nie wie na czym polega ZMIENNE IP. I że sam numer nie generuje niebezpieczeństw, tylko użytkownik takowego, i jak użytkownik się zmieni, to już nie jest niebezpiecznie. Ale jest dla mnie rada! Zawsze mogę skontaktować się ze swoim dostawcą internetu i IP zmienić! Janusze internetu...
Kijek im w tyłek. Z jednym sprzedawcą udało mi się skontaktować telefonicznie, reszta może też odpisze, ale niesmak pozostał

O, i tak odnośnie tematu idealnych domów i zdjęć blogerów: MATAJA (uwielbiam ich artykuły, świetnie się je czyta) i NEBULE.
Jak zobaczyłam zdjęcia bałaganu Alicji od razu zrobiło mi się lepiej. Uff

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-08-12 o 10:46
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 10:43   #3717
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Casaa nie jesteś sama, ja też nie mam humorów, były w tym okresie może dwa czy trzy dnie gdzie mi było mega smutno i mogłam płakać, że jest wszystko źle i tyle. Nie zapominam, nie mam złości, nie kłócę się z nikim, a wręcz kocham mego męża jeszcze bardziej, za to że się tak opiekuje mną.

baby montana to nie fajnie, że ta skarga przyszła akurat teraz, a jak szefostwo odniosło się do tego, miałaś już rozmowę z nimi ?

Jeszcze nie,aż mi niedobrze na myśl ze musze iść dzisiaj do pracy,chyba jeszcze nigdy taka zdenerwowana nie bylam :-(

Hariett-ale numer...przyznaj sie co nielegalnego dzialalas w internetach :-P

Stary 2015-08-12, 10:51   #3718
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Jeszcze nie,aż mi niedobrze na myśl ze musze iść dzisiaj do pracy,chyba jeszcze nigdy taka zdenerwowana nie bylam :-(

Hariett-ale numer...przyznaj sie co nielegalnego dzialalas w internetach :-P
Sprzedawałam puste kartoniki po sokach jako soczki wypadłe z tira, "drugi gatunek ale w sumie nie wiem czemu"

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 10:56   #3719
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Sprzedawałam puste kartoniki po sokach jako soczki wypadłe z tira, "drugi gatunek ale w sumie nie wiem czemu"
Też masz pomysły
Stary 2015-08-12, 11:07   #3720
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Poprawilas mi humor :-D dzieki :-D

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości