|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() A my dzis pół dnia na wyjeździe ![]() ![]() ![]() Salomea na pizzę w Zwierzyńcu się skusiłam, ale niestety lody były jeszcze zamknięte ![]() ![]() ![]() Dodam za chwilę nowe fotki z naszego wypadu na roztocze, więc mozna sobie pooglądać ![]() A to jeszcze taka jedna fotka... Tyle tego było, że trzeba było uważać, aby w te "ślicznotki" nie wejść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
wiec karola zostala wymeczona w dzien, za duzo nie spala, kapiel o 17 i zasnela przed 18 i spala jak kamien do 6 rano ![]() w szoku bylam, bo myslalam, ze skoro 2h wczesniej ja paolozylam to obudzi sie o 4 gdzies ![]() ![]() kondyche musisz miec nieziemska skoro 200 brzuszkow zrobilas ![]() a za komplementa dziekuje Cytat:
![]() mialyby radoche ale rzezcywiscie trudne do realizacji Cytat:
![]() co do makijazu to nei pomoge Wczoraj bylo tak cieplo, ze Karola tez smigala bez czapeczki ale dzis juz troszke gorzej, wiatr itp wiec czapka wyladowala na glowce, bo chwilami jak zawoalo to mi bylo chlodno, wiec jej w ta lysa glowke pewnie tez ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Raczkowanie
|
Ale dziś pustki
![]() ![]() ![]() Zapomniałam wczesniej napisać, że dziś w nocy Laurka przed 3 się obudziła, a mi wyrodnej matce wcale nie chciało się wstać z łóżka i chyba zaraz usnęłam i nie wiem jak długo mała sobie tak leżała ![]() ![]() ![]() Ja zmykam już spać ![]() ![]() ![]() Dobrej nocki wszystkim życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Zakorzenienie
|
Edyta, Ty świntuchu-co za fotki wklejasz?
![]() ![]() No faktycznie,teraz juz będziemy chyba mniej przesiadywać w domu, bo pogoda idealna na spacerki.Przy takiej pogodzie, to straaaasznie żałuję,że nie mam domku z ogródkiem-wystarczyłoby, żeby starsza córka na dworzu pobujała wózkiem,a ja w tym czasie bym w domciu cosik zrobiła.Ach...może kiedyś się człowiek dorobi ![]() Salomea, niezły wynik-200 brzuszków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My zaraz śmigamy znowu na spacerek. Martusi starsznie się podoba spacerówka. Tylko muszę kota z balkonu ściągnąc i sie zbieramy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() ![]() jestem za wspolnym wracaniem do formy!!! ale wstydze sie wkleić swoje zdjęcie ![]() ja dzis w nocy szok przezylam..moje dziecko jak wiecie juz od 3 miesięcy spi non stop 12h.. wiec odzwyczailam sie od wstawania w nocy.. az tu spie sobie i o 1 w nocy budzi mnie wrzask ![]() ![]() ![]() po kilku próbach udalo sie odebrac reke i mala juz smacznie spala do rana ![]() aha no i zapomnialam sie pochwalić.. wczoraj tz zainstalowal spacerówkę.... mala podróżowala jak królowa rozglądając sie wookolo... choc na początku protestowala ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-04-06 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Raczkowanie
|
Halo, halo,
My już po chrzcinach...na szczęście. Nie było tak źle, Młoda dosyć spolkojnie to przeszła, chociaż pod koniec mszy była już zmęczona i znudzona i próbowała włączać syrenę, ale jakoś ją udobruchaliśmyu i w drodze do knajpy zasnęła. Generalnie doszłam do wniosku, że roczku to juz nie robimy, bo ani ja ani to dziecko nic z tej mszy nie mamy, a tylko stres okrutny. Ja się tak zeschizowałam czy wszystko będzie ok, że dwa dni prawie nic nie jadłam a dzisja w nocy odchorowałam to brakiem snu od 1.30 (pobudka na mleczko) do 6 ![]() U nas dzisiaj pogoda średnia, słoneczko schowane za chmurami, więc nie wiem czy będzie mi się chciało wychodzić, najwyżej TŻ poślę jak wróci z pracy, a ja wtedy odeśpię. Na odchudzanie się piszę, ale publikacja zdjęć..brrrrrrrrr boję się że mogłabym bana dostać jakby admin to zobaczył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3728 |
Zadomowienie
|
uffff
przeczytlam.alescie naskobaly,ledwie zdazam z czyaniem, a na odpisanie juz brak czasu,ale od nastepnego tyg jestem u mamusi mojej to se odbije bo u tesciow masakryczny komp u nas niezbyt fajnei bo Gabrys zlapal kaszelek,i od czwartku jest na 2 syropkach,juz na szczsecsie niby lepiej ale i tak serce mnie boli jak kaszle i jak sie meczy,choc dzis w nocy bylo bez kaszlania,czyli cos pomaga,bylismy tez pierwszy raz w kosciole na palowej,na zwentzr bop fajne sloneczko i mlody cala msze przespal,aniolek jak go raz,hihi wspolczuje problemow zdroowtnych maluszkow,trzymam kciuki coby lepiej bylo. mam naowa fryzurke,z rzeczy przyjemniejszych,az sie wyrywalam do fryzjera,i jest,fotki powklejam jak juz u mamy bede bo tu to masakryczny net i komp przedpotopowy a szawgier non stop cos sciaga i cholerka jak krew z nosa leci przeplyw. mialam jeszcze cos pisac ale nie pamietam juz co,hihihi
#3729 |
Wtajemniczenie
|
Salomea- 200 brzuszkow???? Ja zrobie jednego i czuje jak mi miesnie protestuja
![]() ![]() Xandra- jestem za wspolnym programem odchudzania, ale moze te foty to sobie darujemy ![]() ![]() Starsza corka to skora zdjeta z taty ![]() Po Twoim komentarzu co do zdjec Edyty jeszcze raz je przejrzalam, bo myslalam ze cos mi umknelo, ale nadal nic zdroznego nie zobaczylam ![]() A ogrodek faaaaajna rzecz ![]() ![]() Edyta- super foty ![]() Wlasnie wklejam zdjecia Wojtka. Jak ktos chce poogladac to zapraszam ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-04-06 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Raczkowanie
|
Skylie co ty chcesz od swojego brzucha? Dziewczyno figurę masz fajną, więc się nie dziwię, że ćwiczyć ci się nie chce
![]() Ja się ostatnio obiadam m&ms'ami i skittelsami ![]() ![]() Zaraz muszę na pocztę skoczyć, ale jak pomyślę o kolejkach jakie tu są, to od razu się odechciewa. Zazwyczaj ok 40min czekania.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No i musze zaczac miescic sie w swoje rzeczy sprzed ciazy ![]() A na poczte wez dzidziola i sie pchaj bez kolejki ![]() ![]() Zapomnialam napisac, wiec edytuje- Wojtek ostatnio wybral sobie w sklepie pajaka z Lamaze i jest mega zadowolony. Polecam. No i od trzech dni krolewicz jest baaardzo marudny. Mam wrazenie, ze sie nie najada z moich cycow, bo jest glodny co 1,5h ![]() Do tego jeszcze dostal wysypki na brzuszku i pleckach ![]() 1=> testowalam pieluszki rossmanowiskie. Drama pamietam, ze Tobie pasowaly, wiec moge Co oddac prawie cale opakowanie 4-rek, bo ja juz ich nie bede uzywac- zostane na pampkach 2=> Mylam butelke malego i smoczka plynem do mycia naczyn. Potem dobrze wyplukalam, ale nie wyparzalam, wiec moze i od tego 3=> Krem przeciw sloneczny z Mustelli. Jak to on uczulil to ![]() ![]() Jutro musimy w koncu isc do pediatry, bo sie troche rzeczy uzbieralo zeby zobaczyl. ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-04-06 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Zadomowienie
|
melduję się i zaraz nadrabia zaległości bo weekend niestety siedziałam w szkole
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- jo@n@ bardzo chętnie umówiłabym się na spacerek ![]() ![]() ![]() dziewczyny dużo zdrówka dla Waszych pociech ![]()
#3733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pieluszek, to napisz jaki przedział kg mają 4 ![]() ![]() Co do wysypki, to może coś zjadłaś co go uczuliło? Jakoś nie sądzę, żeby to było od niewyparzonego smoczka. Może faktycznie pieluszki albo krem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,ja nie miałam na mysli,żeby tutaj wklejać zdjęcia naszych brzuszków PRZED.Tylko tak dla siebie-jak później porównamy,to lepiej będzie widac zmiany
![]() Szamanka, Tobie tez zazdroszczę "odbębnionych" chrzcin.My w tym roku sobie darujemy-starczy mi Komunia starszej córki.A w ta niedziele idziemy jeszcze na chrzciny w rodzinie-ech,i nie wiem,co mam zrobić z Emilką.Jakoś sobie nie wyobrażam,że będzie grzeczna w restauracji ![]() ![]() Scorpionec, ciszę się,że odzyskałaś rękę ![]() Lisey, współczuję choróbska-niech idzie precz! Fotki fryzurki jak najszybciej prosimy ![]() ![]() Skylie, z ta "zdrożną" fotą,to mi chodziło, że te żabki wyglądają na...hmmm, na rozmnażające się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Zakorzenienie
|
Paula ja jestem ze Szwederowa i samochodu nie posiadam
![]() Właśnie sprzatam a szafie i wywalam ciuchy, które zrobiły się o wiele za duże, zgubiłam już ponad 20 kilo. Bartuś na spacerku z tata i wujkiem ![]()
#3736 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic nowego ostatnio nie pozeralam (tak mi sie wydaje) ![]() Acha i nie chodzilo mi o niewyparzenie smoczka (bo juz od dluzszego czasu mu nie wyparzam), ale o plyn do naczyn ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak znika to dobrze ![]() ![]() W ogóle już nie wyparzasz? Ja zwykle przelewam wrzątkiem rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Zadomowienie
|
hej
wlasnie mija ostatni dzien mojego siedzenia w domu strasznie szybko zlecial ten macierzynski a potem urlop ciekawe jak zniose jutro rozstanie z Karola trzymajcie za mnie kciuki i za moje nerwy :P bedzie mi sie za wami tesknic, bo pewnie nie dam rady wpadac tak czesto jak do tej pory chociaz chcialabym sie mylic ![]() dzis prawei caly spacer Karola nie spala, a chodzilam 3h, zasnela tylko na pol h przed powrotem do domu. w szoku bylam, ze tyle wytrzymala bez marudzenia ![]() i tez latala bez czapeczki tylko w kapturze mam nadzieje, ze nie zaoowocuje to jakims chorobskiem |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Rozeznanie
|
no kurde
![]() ale zacze jeszcze raz, w piatek pisalam wam ze bylam z mala u doktora, i po kolejnej nieprzespanej nocy w sobote jak tz wrocil z parcy o 13 pojechalismy no dyzur do kliniki w ktorej rodzilam boo malej sie pogorszylo, zaczelo jej chraczec w klatce, a tam po osluchaniu pani dotor mowi ze jedna strona na oskrzelach zajeta i ze trzeba malej zrobic badania wiec ona chcialaby zeby ktores z nas zostalo z mala na oddziele, jak to uslyszalam to w bek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i tak spedzilismy caly weknd w szpitalu, chcemy o nim jak najpredzej zapomniec ![]() znowu mosze pochwalic mojego tz bo bez niego to niedalabym rady, chyba przewiezliby mnie na oddzial psychitryczny a niewiem nawet czy taki maja ![]() ![]() ![]() momi tego ze warunki tam byly calkiem niezle bo pokuj jednoosobowy mialysmy i kazda swoje lozko, wyposazony w przewijak pampersy wanienke i nawet plyn do kapieli byl dla dzidzi, to jednak niemoglam tam oka zmruzyc, Teraz Misia spi i mam nadzieje ze dobrze bedzie jej sie spalo w swoim lozeczku bo jak przyjechalismy do domu to dziecko z zachwytu pialo przez prawie godzine wpatrujac sie w dziure w baldachimie w lozeczku ![]() Chcialam sie z wami tym podzielic ale wierzcie mi takich przezyc to ja nawet najgorszemu wrogowi nie zycze, jak trzeba patrzec na cierpienie wlasnego dziecka, ciagle jak sobie to przypomne to ![]()
#3740 |
Zadomowienie
|
Magdalena - nie wiem co powiedziec, aż mi się słabo zrobiło jak przeczytałam co przeszliście. Dobrze, że wszystko już jest na dobrej drodze, no i że w tz-cie masz oparcie. Teraz pilnuj Nicoli i odpocznij trochę.
![]() niobe- powodzenia, kurcze niedawno rozpoczynałaś rozpakowywanie a jutro idziesz do pracy, odezwij się jak było, chociaż pwenie jak wrócisz do domciu to bedziesz Karolę tuliła przez resztę dnia. ![]() ![]() drama - ja też już nie parzę wszystkiego non stop, smoka to myję w ludwiku - ale potem zawsze przelweam wrzątkiem, a jak spadnie mi na podłoge i mała strasznieee płacze a ja nie mam wrzątku pod ręką to go płuczę pod bierzącą wodą i przelewam tą wodą co jest w czajniku, ale cii... zeby młoda się nie dowiedziała ![]() Wspólne odchudzanie - jestem za, tylko niech mi ktoś powie co ja mogę jeszcze jeśc żeby schudnąc i ciągle karmic, bo już odnosze wrażenie, że to przez te głupie tabsy nie mogę zrzucic nadwagi, bo niestety waga stanęła mi dokładnie w okresie kiedy zaczełam brac. scorpionec - 1000 brzuszków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No wyparzam od czasu do czasu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i znow Wam zapomnialam napisac: Dzisiaj Wojtek opanowal sztuke wkladania sobie smoczka do buzi ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym pierwszy raz dzisiaj slyszalam smiech jak z reklamy! Ale sie rechotal ![]() ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-04-06 o 21:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
Magdalena, ojej,ale przeszliście-współczuję
![]() ![]() ![]() Dobrze,że juz ok,w sumie szybko wydobrzała malutka-juz na drugi dzien nie było nic słychać,no no. Dobrze tez,że Was nie zatrzymali w szpitalu na dłużej ![]() Skylie, brawa dla Wojtusia ![]() ![]() Jakiś mały ruch dzis u nas-czyżby porządki świąteczne? Ja juz umyłam okna-więcej nie robię niz to, co zwykle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana współczuję z całego serca tego co przeszliście ale dobrze, że już z Malutką wszystko ok ![]() Ja jutro lecę z Laurą do lekarza i niech ja osłucha, bo martwię się właśnie, aby jej się na oskrzela nie przeniosło. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i nie dostanie kolejnych leków. ![]() ![]() ![]() Ja juz zmykam spać, bo ledwo żyję., zatem do jutra Mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3744 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
magdalena
![]() ![]() niobe moze w pracy ci sie uda dorwac kompa i wizazyk ![]() butelki ja od początku myje płynem do naczyń ![]() ![]() wczoraj jak wychodzilam na spacer to bylo chlodno..mala dostala bluze i kamizelke... no i smacznie sobie spala..w miedzy czasie znacznie sie ocieplilo ale nie chcialam jej rozbierac aby wrzasku nie podniosla...za to obudzila sie po godzinie i zaczela jeczec bo jej za cieplo bylo.. i balam sie ja rozebrac zeby jak jest spocona to jej nie przewialo.... ![]() juz sama nie wiem jak ubierac ![]() a przy okazji niedaleko naszego bloku sa ogrodki dzialkowe... poszlysmy tam na spacer i bylo super..ludzi zero bo to srodek tygodzia..cichutko.. i wszystko kwitnie i pachnie..mmm ![]() a i spotkalysmy mnóstwo zabek uprawiających sex jak na tym zdjęciu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Zadomowienie
|
"Magdalena" aż mi ciarki przeszły jak przeczytałam co musieliście przejść... biedne to wasze maleństwo ale mam nadzieję że będzie już wszytko dobrze i nigdy już Was to nie spotka
![]() niobe7 najważniejsze że Karolinka nie została z obcą osobą! a i mam nadzieję że znajdziesz dla nas troszkę czasu jak już mała będzie chodziła spać ![]() ![]() scorpioniec z tymi żabkami to dobre hehehe tylko nie pokazuj Idze ![]() Edytka daj znać po wizycie jak Laurka mam nadzieję że będą same dobre wiadomości
#3746 |
Rozeznanie
|
niobe - trzymam kciuki aby szybko minął Ci dzisiejszy dzień
![]() magdalena - współczuje, straszny weekend miałaś |
![]() ![]() |
![]() |
#3747 |
Rozeznanie
|
Witam, witam!
Dodałam zdjęcia jeśli ktoś ma ochotę pooglądać... No i już nic nie napiszę bo Szkrab woła... Tak na szybko tylko pamiętam - Magda - współczuję bardzo! Dobrze że to wszystko już za Wami i Nicola już zdrowieje! Niobe - Tobie też wspólczuję. Ja wracam do pracy od 1 czerwca ale tylko na 1/2 etatu więc liczę na to że jakoś przeżyję rozłąkę. Dzidziak będzie z teściową albo moimi rodzicami - na zmiane. A ja tłumaczę sobie że 20 h/ tydz. to nie jest tak dużo... I wmawiam sobie że będę lepszą i szczęśliwszą matką bo każdy czas spędzony wtedy z synkiem będzie bezcenny... Ale życie pokaże jak to wyjdzie. Tymczasem trzymam kciuki za Ciebie. My dziś zamontowaliśmy spacerówke...a pogoda się schrzaniła... :-(( Buro jakoś i chłodniej... Trochę żałuję ale za dużo z tym zamieszania żeby już wracać do gondoli. Poza tym mój "maluszek" waży już 8,5 kg (4 miesiące i 5 dni) i gondola już ciasna wzdłuż...i wszerz... Chyba razem musimy iść na dietkę ![]() Zmykam...teraz woła już przeciągle i żałośnie! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3748 |
Raczkowanie
|
Magdalena współczuję przeżyć.
Skylie gratuluję śmiechu ![]() ![]() niobe trzymaj się w pracy! Mnie to czeka za miesiąc i niestety zostawiam małą z opiekunką. scorpionec to może zamiast kamizelki przykrywaj Igę kocykiem i jak się zrobi cieplej, to delikatnie go z niej zdejmiesz? A mnie znowu czeka podróż do rodziny na święta. Niby tylko 250km, ale drogi są tak fatalne i ruch duży, że czasem nawet 5h się jedzie... Ja z fryzjerem ciągle zwlekam, bo nie mam pomysłu na fryzurę. Muszę przejrzeć forum w poszukiwaniu natchnienia ![]() Zmykam na kawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Rozeznanie
|
A no i "ku przestrodze"...
Wczoraj wyciągnęłam Szymonowi kleszcza... ![]() A przecież jeździł tylko w wózeczku albo był na rączkach... Oglądajcie Wasze Szkraby codziennie, zwłaszcza te co spacerują po parkach i lasach ( ja ma obok las). |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Raczkowanie
|
Magdalena dużo zdrówka dla dzieciątka ,
ostatnio niewchodził mi wcale wizaż , wczoraj wogóle, więc dziś jak mi się udało9 to piszę od razu ![]() Kacperek dostał przedłużenie rehabilitacji na te napięcie , ale już jest bardzo dobrze ostatnio wziełam się za porządki i do dzis ich niemoge skończyć, albo mały cały czas sie domaga , żebym przy nim była, albo inne rzeczy wypadaja, na komputerze tez prawie niemam czasu siedzieć pozdrawiam wszystkie Mamusie i miłego dnia zmykam bo mały właśnie chyba zrobił w pieluszkę i marudzi , papa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.