|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: problem
Po pierwsze musisz wybrac podkład mocno kryjący. A po drugie najszybszą odpowiedź na swoje pytanie uzyskasz korzystając z wyszukiwarki
#3722 |
Matka na full etat
|
podobno podkłady z Inglota są jednymi z najjaśniejszych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;26748068]znam to, max factory to zło
![]() ![]() A nie ciemnieje Ci? Bo jak nie to może się skuszę za jakiś czas ![]()
#3724 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;26756431]U mnie nie ciemniał
![]() ![]() Mnie tam akurat nic nie świnkuje ![]() ![]()
#3726 |
... choć nie Westwood
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;26748455]To ja sobie lepiej nie będę wyobrażać jak wżera się revlon CS
![]() Ja nie mam problemu ze zmyciem... Dobry micel załatwia sprawę ![]()
![]() |
#3727 | |
Konto usunięte
|
Ja ze zmyciem też nie mam problemu
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3728 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, liczę na Waszą pomoc
![]() Korzystałam do tej pory z rimmel lasting finish 103 true ivory i postanowiłam zakupić revlon age defying spa fair light, przez internet. Jest zamknięty i nie chcę go rozpakowywać żeby sprawdzić czy będzie pasował, wystarczy mi opis jak on się ma do true ivory, czy jest ciemniejszy czy jaśniejszy? (dołączam obrazek z aukcji, gdzie kupiłam)
#3729 |
Przyczajenie
|
PS. Sama mam piegi i proponuję Ci ich nie zakrywać bo są urocze ![]() Zgodzę się, są urocze, ale z umiarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Raczkowanie
|
Ja słyszałam, że mając przebarwienia (w tym piegi) powinno się dobierać podkład na pograniczu koloru cery i przebarwienia, czyli nie całkowicie porcelanowy ale np. odrobinę cieplejszy i odrobinę ciemniejszy
![]()
#3731 |
Zakorzenienie
|
ja proponuję poszukać za pomocą wyszukiwarki wątku o jasnych podkładach (JEST TAKI) i nie zaśmiecać forum.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem mega pozytywnie zaskoczona tym, jak mi się minerały Pixie sprawowały w upałach. o ile normalnie potrafią mi się zwarzyć po 10 minutach, albo po paru godzinach, w normalnych, ludzkich warunkach, o tyle na wakacjach w upalnej już Francji nie zwarzyły mi się ani razu. Po kilkudziesięciu godzinach jedynie częściowo znikły (malowałam się w sobotę rano, w niedzielę w nocy jeszcze miałam co zmywać), ale te resztki wyglądały ładnie. wielkie WOW! filtry, pot, upał, tłuszczenie się skóry, morska woda, i jakoś siedziały na twarzy. A czasem nie przetrwają paru godzin w szkole ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do wżerania podkładów, to chyba sama pisałam jakiś czas temu, że po swatchach nawet porządna kąpiel nie mogła wymyć z ramienia revlonu... I też mnie przerażają te oblepione ścianki, jakimś cudem udało mi się wyprowadzić twarz i prawie nie muszę jej malować i... wychodzi na to, że właśnie mocne kamuflowanie powodowało problemy (i zamknięte koło). Jeden dłuższy dzień z warstwą filtru albo trochę podkładu i się zaczyna pogarszać. A słońce praży niemiłosiernie... ach inglot dla mnie jest wybitnie ziemisty,oliwkowy jeśli chodzi o kolor. Edytowane przez milk Czas edycji: 2011-05-10 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Raczkowanie
|
a testowałyście podkład Manhattan Perfect Adapt Make-up?
ja mam najjaśniejszy odcień i jest chyba najjaśniejszym jaki widziałam wśród drogeryjnych podkładów. Wydaje mi sie że jest neutralny - nie dostrzegam w nim ani różu ani żółci ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3736 |
Konto usunięte
|
A ja się ostatnio wkurzyłam, zrobili szafkę z manhatanem w mojej drogerii i myślałam, że oblukam ten puderek biały (może nie biały, ale dość znany), patrzę a tam tylko odcień 03
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie, wracam z takim pytaniem
![]() Od jakiegoś czasu używam Bourjois 10HSE i jestem w szoku że okazał się najlepszym podkładem dla mojej skóry. Krycie mi wystarcza a inne wlaściwości rewelacja ![]() Jasna sprawa, że jest minus: kolor jest odrobinę za pomarańczowy. Pytanie oczywiste, czy znacie coś o takich właściwościach ale z odrobinę jaśniejszym odcieniem/bardziej żółtym? Czy Inglota można brać pod uwagę? fiasco a ja zawsze miałam taką sytuację, że na wakacjach w upale lepiej wyglądałam niż w szkole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie zapychają silikony...lumene mi zrobiło masakrę na twarzy to ja już nie wiem jakiego podkładu mam szukać ;/ a widziałyście max factora Smooth effect ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
BAN stały
|
A ja muszę znowu nosić minerały
![]() ![]() Pomyślałam, że to ostatnio gorsze tolerwoanie podkąłdów płynnych to wina nadmiaru koserwantów, silikonów, parabenów w kremach , podkładach i wszystkim... i wpadłam na pomysł, ze zafunduję skórze detoks, (chociaż przez lato) to znaczy, tylko minerały, naturalne składniki, kremy bez silikonów, konserwantów i parabenów etc . Ale przeszłam sie po drogeriach za jakimis kremami i kosmetykami naturalnymi i ![]() ![]() Z braku innych opcji kupiłam krem z tej serii z wyciągiem z konopii indyjskich, bez szału ale ok, o ile mnie nie uczuli krzywdy też na razie mi nie robi. ![]() za to kupiłam sobie na pocieszenie w SP zmywacz czekoladowy ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2011-05-11 o 12:45 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3740 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam zamówiłam ten podkład Coastal Scents i muszę powiedzieć, że odcień ST-03 jest prawie idealny
![]()
![]() |
#3741 |
Zakorzenienie
|
rousse może zrób krem sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
Ten krem ma bardzo fajny skład: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ypu-skory.html
Czaję się na niego, ale nie za bardzo mi się chce zamawiać przez internet, a stacjonarnie na bank go nie dostanę...
![]() |
#3743 |
Zakorzenienie
|
ooo ja też go chce! właśnie szukam jakiegoś kremu z aloesem...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3744 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Raczkowanie
|
Pomyślałam, że to ostatnio gorsze tolerwoanie podkąłdów płynnych to wina nadmiaru koserwantów, silikonów, parabenów w kremach , podkładach i wszystkim... i wpadłam na pomysł, ze zafunduję skórze detoks, (chociaż przez lato) to znaczy, tylko minerały, naturalne składniki, kremy bez silikonów, konserwantów i parabenów etc . Ale przeszłam sie po drogeriach za jakimis kremami i kosmetykami naturalnymi i
![]() ![]() Z braku innych opcji kupiłam krem z tej serii z wyciągiem z konopii indyjskich, bez szału ale ok, o ile mnie nie uczuli krzywdy też na razie mi nie robi. ![]() za to kupiłam sobie na pocieszenie w SP zmywacz czekoladowy ![]() ... albo ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...io.html&next=1 Edytowane przez smirky Czas edycji: 2011-05-12 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 |
Are you talking to me?!
|
U mnie jest to samo... Cera kaprysi strasznie... Po tygodniu bez podkładów w płynie ma się już lepiej... Czyli chyba czas na minerały i dalsze poszukiwania tych najlepszych
![]()
#3747 |
Zakorzenienie
|
Smirky, to zapraszam cię też do nas - do wątku o kosmetkach naturalnych
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=62875&page=69 quench, a próbowałaś podkłady naturalne Lavera, logona itp.? wiem, że odcienie są za ciemne, ale czy chociaż trwałość i zapach ci odpowiada. ponadto nowy podkład GienchyPhoto'Perfexion Light numer 1 i jest mega jasny. Właśnie testuję.
#3748 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3749 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, czy ktoś już wymieniał - ja polecam z pharmaceris'a. Teraz ostatnio weszła taka seria "F" właśnie z fluidami. Co prawda do wyboru tylko 3 odcienie, ale dla jasnej cery (ja sama taką mam) zdecydowanie polecam ten najjaśniejszy! Jest nieco "ciężkawy", ale kiedy sie wchłonie, to efekt jest naprawde ok, taki bardzo naturalny. A nie kosztuje dużo - ja dałam chyba coś ponad 30 zł. Do tej pory używałam astora matującego (który gówno matował, ale to inszy temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Raczkowanie
|
Dot.: podklad dla cery tlustej
Hej dziewczyny!
Przeczytalam mase tego watku, ale i tak w sumie nic nie wiem. :/ Mam bardzo jasna skore, np. wszystkie rimmle sa dla mnie duzo, duzo za ciemne. Aktualnie kupilam poder Clinique (almost powder make up) w najjasniejszym odcieniu i mi pasuje (chociaz pani w sephorze oczywiscie probowala mi wcisnac ciemniejszy i popatrzyla z politowaniem jak powiedzialam, ze jednak wezme 01, eh). Spisuje sie on bardzo dobrze (uzywam na mokro), nie podkresla skorek ani nic i lekko kryje, jednak to dla mnie niewystarczajace - potrzebuje czegos pod spod ![]() Aktualnie mam dosc ograniczone fundusze, czyli szukam czegos do ok 50-60 zl i najlepiej, zeby mozna bylo wyprobowac w jakiejs drogerii, a nie zamawiac na slepo w necie, chociaz jesli nie bedzie mozna inaczej to moze sie zdecyduje. Mam skore normalna w strone suchej, wciaz nie moge sie uporac z nieco zniszczonym przez pewnego inglota nosem i czolem - tak strasznie mi przesuszyl, skora odchodzila mi platami. Jesli to cos pomoze, jest to inglot AMC odcien LW 200 i byl on dla mnie *idealny*. Z gory dziekuje za pomoc, bo juz nic nie moge wymyslic, a nie mam czasu zeby poprawiac makijaz co 4 godziny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.