|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie ciągle w toku, zabłyśniemy w nowym roku cz. III
Ja bym ogórkowa zjadła
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
a ja niezmiennie gofraaaaa
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mamy zachcianki dzisiaj
|
#3726 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie co by tu na obiad zjesc
![]() Dzisiaj koniecznie musze oprócz rowerka dorzucic hula hop i Tiffany na boczki
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie najdzie to musze mieć, bo inaczej nie wytrzymam
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
ja to bym w ogóle coś zjadła, głodna się zrobiłam
zaraz pójdę robić leczo - czyszczenie lodówki z cukinii, pieczarek i 1/3 usmażonej piersi kurczaka która nie wiem czy jest jeszcze zjadliwa
|
#3731 |
|
Przyczajenie
|
Witam Drogie Panie
Chciałbym podzielić się swoimi doświadczeniami z odchudzaniem. Odchudzałem się już 3 krotnie. Pierwszy raz: zjazd ze 102 na 75kg w 3 miesiące, drugi raz z 96 na 80 kg w 6 miesięcy, trzeci raz z 90,5 na 83,9 kg w 2 miesiące. Po pierwszym odchudzaniu udawało mi się utrzymać masę ,w przedziale 75-85kg, przez pięć lat, potem skok do 96kg. Za pierwszym razem zastosowałem jednak szaloną drakońską dietę, której nikomu nie polecam. Po drugim odchudzaniu masę ciała w przedziale 78-88kg udało mi się utrzymać przez 9 lat. Wówczas to opracowałem sobie swój sposób na zrzucanie zbędnych kilogramów. Oto jego założenia: odchudzanie w istocie rzeczy nie polega na szybkim zrzucaniu zbędnych kilogramów lecz na wykształceniu w sobie odpowiednich nawyków żywieniowych i ich przestrzeganiu. Tak więc nie powinno się do diety wprowadzać czegoś, co po jej zakończeniu wyeliminuje się z jadłospisu. Należy odżywiać się normalnie, jeść to co jemy zawsze. Na czas diety trzeba tylko ograniczyć ilość i wprowadzić więcej ruchu. Gdy na czas diety wprowadzimy inny jadłospis, a potem powrócimy do nawyków przed dietą; do tego co jedliśmy w nadmiarze to efekt jojo będzie bardzo szybki. Polecam wystrzegać się przed „pułapką sałatek jabłuszek i ogórków” Jeżeli jemy objętościowo dużo rzeczy małokalorycznych, to cały czas objętość jest duża i pomyślmy co stanie się gdy zaprzestaniemy już diety a pozostanie przyzwyczajenie pochłaniania sporych objętości posiłku i wrócimy do dawnego jadłospisu? Mój sposób był taki: odchudzałem się w cyklu tygodniowym. Przez pierwsze dwa dni jadłem połowę tego co zawsze, kolejne 3 dni jedną trzecią tego co wcześniej, potem dzień znowu jedną drugą a niedziela była bez diety-jadłem ile chciałem, jednak i tak mniej niż przed dietą. Ten jeden dzień był zabezpieczeniem przed porzuceniem diety na skutek napadu „wilczego apetytu” Jeden dzień w tygodniu bez diety był też nagroda za wytrwałość w dniach poprzednich. Do tego wszystkiego dodałem więcej ruchu – ćwiczenia: pompki, brzuszki i jazda rowerem i czasem dorzuciłem jakiś preparat przyspieszający spalanie tłuszczu. Ważne przy tym aby nie traktować tych środków na zasadzie: „ a wziałem sobie pastyleczkę, to mogę trochę więcej zjeść bo tłuszczyk się spali szybciej…” Drogie Panie nie dajcie się wpuścić w pułapkę cudownych diet. Mój przykład pokazuje, że można odchudzić się i długo utrzymać mniejszą masę. W moim przypadku ponowne przybieranie masy w sposób znaczący wystąpiło ostatnio po 9 latach od zakończenia diety, jednak miało to związek z wystąpieniem czynników stresowych i zmianą trybu życia. Dopuszczam sobie dość sporą tolerancję masy ciała 80-85kg, przy 88kg czerwone światło i początek diety. Pozdrawiam |
|
|
|
#3732 |
|
amor vincit omnia
|
ja dziś sobie udusiłam warzywa (papryka, pieczarki, cukinia, cebulka, pomidorki) z kurczakiem na obiad
jako że obiad wypada mi dziś dosyć późno to zjem bez dodatków typu ryz itd.
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie nie chce nic robic specjalnego, wiec zjem to co bedzie gotowe, chyba ze nie bede zainteresowana
|
#3734 |
|
Zadomowienie
|
a ja zapraszam do siebie na zupkę szczawiową z jajkiemm
. Czuje, że marnuję się na swoich studiach, powinnam zostać szefem kuchni ![]()
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja bym wpadła bardzo chetnie![]() ze sto lat nie jadłam![]() to taka zupa robiona z liści szczawiu ![]() Ja na obiad zjadłam szprotki z puszki i bułke ciemnoziarnista ![]() odpoczne troche i pocwicze, pada , wiec zostaje mi stacjonarny
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na kolacje mam ochotę na serek taki kanapkowy z miodem, mm
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
jednak ide na rower
nie pada juz, wiec namowilam kolezanke i smigamy A wieczorkiem cos Wam w klubie napisze , bo nie wiem co mam zrobic moze cos doradzicie Napisałam.
![]() M Edytowane przez aguniaaaaa041986 Czas edycji: 2012-08-09 o 18:44 |
|
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
ja własnie sobie pokręciłam 30 min iii zaliczyłam 6 weidera
mam dylemat czy robić killera... bo jednak zjadłam 2 bułki na kolacje ale jakoś siły nie mam ![]() zupa szczawiowa minthema widziałam w klubie że będziesz robic oczyszczanie, co będziesz jadła?
Never give up !! 64,5 kg Edytowane przez pulcherija Czas edycji: 2012-08-09 o 22:15 |
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłam sałatke z pomidora, ogórka kwaszonego i cebuli na śniadania i kolacje, leczo z cukinii, papryki, pieczarek, pomidorów w puszce z cebulą robione tam na wodzie, bez tłuszczu, ugotowałam kapustę białą, jednego dnia na obiad fasolkę szparagową a że było jej mało to skusiłam się na pół ziemniaka (udusiłam z odrobinką octu balsamicznego, wiecie jaka pycha?) w międzyczasie ogórek zielony i marchewka jeszcze miałam zrobić surówkę z kapusty, marchewki i cebuli ale nawet nie miałam kiedy tego zjeść ![]() teraz mam w planach takie konkretne oczyszczanie, 2litry kefiru w 6 dawkach plus suchary z ciemnego pieczywa jednego dnia, 2 litry soku z jabłek i suchary drugiego a trzeciego jakieś tam surówki, chyba z łazienki nie wyjdę potem
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jeny.... robiliśmy to Encanto :ziewa: Wczoraj jeszcze kilka załatwień było na koniec, pakowaliśmy się, więc zaczęliśmy dopiero po 23 (przed 24 ), juz w nerwach oczywiście. Wiecie ile z tym zeszło? Do 3:40 Mąż mi padł w połowie więc część z odżywkowaniem musiałam wykonać sama nie wiem na ile dokładnie pokryłam włosy... szczypało po oczach No ale jakos dałam radę. Nie mam pojęcia co tak długo trwało, chyba mąż za długo mi keratyną malował, albo za bardzo wczuwał się w prostowanie włosów po niej Kochane.... musicie mi wybaczyć, ale nie zrobiłam zdjeć porównawczych i tak łeb miałam nie pierwszej świeżości, częściowo wyprostowany, częściowo pogmatwany od gumki... no a zaraz po "zabiegu" nie miał mi kto zrobić zdjecia tyłu łeba ![]() Postaram sie strzelic fotę po powrocie z pracy, aha! zapomniałam dodać że po takiej porze położenia sie spac, musiałam wstać o 6 czyli jestem po 2,5h snu ![]() W każdym razie: włosy są błyszczące aż po same końce Jak by tak wygladały po myciu, to warto tyle h pocierpieć, a później cieszyc sie prostymi włoskami i błyszczacymi
Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie. Edytowane przez arnama Czas edycji: 2012-08-10 o 07:45 |
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
w koncu piateczek![]() ![]() Porazka!! arnama chyba tez zainwestuje w to Encanto na allegro kupowalas tak?
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczekaj jeszcze 2 tygodnie, dam Ci znać jak sie sprawowało Choc w zasadzie na każdych włosach może być inaczej ![]() Jesli się u mnie sprawdzi to nastepnym razem kupię pełne produkty
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
wiem
az szkoda gadac![]() Cytat:
spróbowac zawsze mozna
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeeeeeejciuuuuu
Pzed chwilą miałam klienta który w torbie podróżniczej tachał takiego śliczniusiego, puchatego, wieeeeeelkiego Kiciulka
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kurcze, słabo mi jak myślę o dzisiejszym dniu, wszystko na szybko szybko, najpierw muszę porobić zadania, posprzątać, potem wykąpać się i umyć głowę, lecę na korki i potem mam 40 minut na ogarnięcie się na imprezę nie lubię jak mam napięty dzień, wolę wszystko na spokojnie a nie tak byle jak.Ale wieczór będzie fajny, koleżanka robi 'parapetówkę' i będziemy grać w pijacką ruletkę
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

Jak mnie najdzie to musze mieć, bo inaczej nie wytrzymam 

jako że obiad wypada mi dziś dosyć późno to zjem bez dodatków typu ryz itd.

Mąż mi padł w połowie więc część z odżywkowaniem musiałam wykonać sama
Kochane.... musicie mi wybaczyć, ale nie zrobiłam zdjeć porównawczych
w koncu piateczek

nie lubię jak mam napięty dzień, wolę wszystko na spokojnie a nie tak byle jak.