|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
jejku...jestem podlamana
![]() juz trzeci dzien walcze o mleko, jestem wymeczona, mala jest zla, jak ona spi teraz ( w koncu) to ja sciagalam mleko, przez pol godziny z dwoch piersi 30ml ![]() i zla jestem bo mam diete eliminacyjna na nabial - a w mm oczywiscie laktoza jest i szlag trafi te moje 2 tyg - boje sie ze bedzie ja bolal brzuszek po mm - o rany mam dosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też siedzę i mam dość, ale staram się nie poddawac. u nas taki kryzys trwał tylko dobę a tu drugi dzień już. Czytałam nawet, że może zdarzyć się 7-dniowy kryzys. Wiem jak ciężko zachować spokój gdy widzi się, że dziecko jest głodne i złe. Ale musi być lepiej. Ja jestem nawet zdeterminowa aby wstawać w nocy i dokarmiać na spiocha bo nocne karmienia najmocniej pobudzają laktację. Byc może coś w tym jest - w koncu ostatnio mamy dlugie przerwy w nocy.
![]() |
#3724 |
Zakorzenienie
|
Karolca, MoniaHan, ja tez nadal mam mało pokarmu, laktatorem to prawie nic mi nie schodzi..
![]() a Kaja wciąż głodna, tym bardziej zaraz się zacznie, bo wieczór idzie, a wieczorami to już w ogóle mam mało pokarmu ![]() Flower, ja mam leżaczek z wibracjami i Kai się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Zadomowienie
|
karolca , lena, monia trzymam kciuki żeby wszystko szybko wróciło do normy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Rozeznanie
|
flower-gabrysiowi wibracje nie pasują, wręcz go denerwują
![]()
#3727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do karmienia na śpiocha to mam jeszcze jedną ciekawostkę jak zachęcic dziecko do ssania - odciągnąć troszkę aby mleko zaczęlo lecieć samo (przy kryzysie samo nie leci) albo "spryskać" brodawkę swoim mlekiem aby malec poczuł jego smak ![]()
![]() |
#3728 | ||
Zakorzenienie
|
![]() co do pieluszek my używamy DADA i właśnie dzisiaj wchodzimy na 3 ![]() bo 2 są jako tako już przy małe i uciskają w nóżki, a 3 troszke za duże ale nie ma odcisków i nic nie wylatuje ![]() w środę Michałek kończy 6 tygodni ![]() jutro idę do lekarza ciekawe co mi powie ![]() ![]() co do maty Michałek jeszcze za bardzo się nią nie interesuje więc ją schowałam na jakiś czas. No i jeszcze dodam, że od ulewania małemu schodzi skóra z szyji ![]() Cytat:
![]() mojemu Michałkowi bardzo podobają się te zabaweczki bo ciągle się do nich uśmiecha ![]() dziewczyny daje małemu 120ml mleka mm i czasami jak zje to zanosi się płaczek jak by dalej był głodny to daje mu smoka i już jest cisza. Myślcie, że faktycznie jest głodny po tych 120ml? Cytat:
![]() idę teraz wykąpać małego bo tak się załatwił że hej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dalam tez sciagniete 30ml mojego mleka i jeszcze troszke z piersi. Hania zadowolona i nie placze, bo od 3 dni pewnie tyle nie zjadla. problem z nia taki od samego poczatku ze to spioch cyckowy, zasypia po 5min na cycku i nie sposob ja obudzic, jedynie to odlozyc albo wziac do pionu. no nic zobaczymy. Karolca ja na pewno nie czekalabym 7 dni az mi sie mleko rozkreci, bo bardziej bym sie denerwowala i bym byla tak jak dzisiaj - a mala jednak wyczuwa emocje. od samego poczatku nie mialam za duzo mleka, mala ma te brzydkie kupki - juz sama nie wiem - moze nie pisane mi karmic Hanie piersia - nie wiem - ale brzuszek ja nie boli po moim mleku - zobaczymy jak bedzie po mm. no i malo przybiera, wiec ja tym bardziej sie martwilam tym brakiem mleczka. bede normalnie ja przystawiac do piersi, moze mleko wroci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Zakorzenienie
|
Monia, najwazniejsze, aby dziecko i mama były zadowolone i szczęsliwe. Jesli będziesz musiała przejśc na mm to przeciez nie jest koniec świata.
A może uda się Tobie karmić piersia i tylko dokarmiać ![]()
#3733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wlasnie Karolca przypomnialo mi sie odnosnie nocnych karmien - u nas tez ostatnio byly przerwy w nocy po 5-6 godzin, wczoraj w nocy nawet sobie budzik nastawilam aby karmic Hanulke. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-14 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do laktatora to ściągam po karmieniu, kiedyś jeszcze coś leciało, a teraz w ogóle. Ostatnio sprawdziłam między karmieniami laktatorem czy coś poleci, tak jak dawniej i też prawie nic nie poszło. W sumie teraz prawie w ogóle nie używam laktatora, bo własnie nic nie idzie;/ ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3736 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, mój gabryś ma 10 tygodni i zjada góra 120 ml mm ...chyba mało troszkę , jak czytam po ile wasze maluchy wcinają...echhhh...
ja też nagrałam filmiki ![]()
#3737 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Ja jak zwykle zaglądam mimochodem ale czasu naprawdę mam mało na kompa niestety i jest jak jest. Współczuje problemów z laktacją- wiadomo każda z nas chce karmić piersią jak najdłużej swoje dzieciaczki i szkoda, że dzieje się tak a nie inaczej. U mnie póki co ani kryzysu ani problemów z za małą ilością pokarmu nie ma. Gosia tak czytam co pisałaś no i współczuję problemu z mamą. Ale może następnym razem jak to się powtórzy, to może warto jej przypomnieć u kogo mieszka i na kogo jest utrzymaniu i, że jesteś dla niej bardzo dobra, a ona to wykorzystuje przeciw Tobie.Przecież Ty masz swoje życie i swoje mieszkanie i nie masz obowiązku by ona u Ciebie mieszkała. Może przemyśli i doceni to jaką ma kochaną córkę i się zmieni. Czasem trzeba pokazać rzeczywistość takiej osobie by mogła przejrzeć na oczy, że wcale nie musi być tak jak akurat jest. No i szkoda, że za odprowadzanie swojej własnej wnuczki do szkoły chce zapłaty- w końcu to babcia powinna cieszyć się z wnuków i pomagać jak może- bezinteresownie.
![]() |
#3738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mój gabrysiek je 6 razy dziennie ...
![]() |
#3740 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
W ostatecznosci, mozna dziecko zachecic do ssania kladac mu na czolko zimny kompres czy tez zmeiniajac pieluche-takie sposoby m.in wyczytalam w ksiazce 1 rok zycia dziecka. Cytat:
Monia, mam nadzieje ze kryzys szybko zostanie zazegnany! Jak musisz podac mm to podaj, ale odciagj mleczko i przystawiaj Hanie do piersi jak czesto sie da. PO ok 48 h powinno mleczka przybyc, grunt, to zebys sie nie stresowala az tak bardzo, dlatego wlasnei lepiej podac troche mm niz sie martwic ze dziecko glodne, bo powstanie bledne kolo. Trzymam za Was ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to się cieszę że mam takie szczęście i od skończenia pierwszego miesiąca przesypia całą noc. Tak się ostatnio zastanawiałam od czego to zależy, na necie kiedyś przeczytałam że nie możliwe że miesięczne dziecko przesypia całą noc. Na pewno trochę zależy od tego czym się karmi, myślę że takie mm jest trochę bardziej treściwe.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3742 | |
Zakorzenienie
|
Ewelajna, może to też zależy od laktatora. U mnie to raczej nie działa, szczęście w nieszczęściu, że Ewelinka chętnie ciągnie obie piersi nawet po 20-30 minut. Teraz na wieczór zauważylam, że mam już nieco więcej pokarmu, mam nadzieję, że do jutra kryzys zażegnamy.
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() |
#3743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Zakorzenienie
|
nowaken wszystkiego najlepszego z okazji miesiąca
![]() ![]() ![]() MoniaHan również wszystkiego najlepszego z okazji 2 miesięcy ![]() ![]() ![]() emigra śliczna sukieneczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3746 | |||
Zakorzenienie
|
![]() u nas calkiem niezle... poza tym, ze dolaczam do grona tych z kryzysem laktacyjnym ![]() Jutro ide tez z Sandra do laryngologa i mam nadzieje, ze otrzymam jakies wiesci od prawnika ![]() Cytat:
![]() a tak w ogole, to Filip jest niezly ![]() Cytat:
u mnie tez cos sie swieci... pierwszy raz musialam Rite przystawic do obu piersi ... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3747 |
Zakorzenienie
|
czytam i czytam ale czasu na napisanie nie mam bo Wiktorek cos marudny dzien dzis ma :/ zaczal mi usypiac przy koniku
![]() swoja droga dawno nie widzialam tu MoniqW |
![]() ![]() |
![]() |
#3748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak - najpierw dałam piers do czasu kiedy już byłam pewna że nic nie leci, a potem dopiero mm. Monia nie załamuj się kochana, choc mi tez się dzis płakac chciało (przez to mleko plus sprawy z blizną, jutro Ci wszystko napiszę) ale musimy byc twarde, bo inaczej to ze stresu nam zaniknie pokarm. Trzymaj sie dzielnie! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-14 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, widzę że się męczycie z kryzysami laktacyjnymi
![]() ![]() Mi przyszła dziś mata Tiny Love Move and Play ![]() ![]() Gabi też przesypia całe nocki no ale ona też jest dzieckiem na mm. U nas karmienia zwykle o 6, 9, 12, 15, 18 i 21 i zjada mała po 130 ml no i poza tym tak dwa razy po 100 ml herbatki gdzieś pomiędzy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Wtajemniczenie
|
Agabi Gabrys slodki
![]() Konia to fakt - fajnie tutaj mamy - zwlaszcza teraz jest slicznie - bardzo sie cieszymy ze tutaj trafillismy i ze Hania rosnie w takim miejscu. A Tz zostal rolnikiem z przypadku ![]() ![]() ja od dziecka w gospodarstwie zylam i pracowalam u dziadkow i ojca ''na roli'' aby zarobic sobie na paliwo i inne rozrywki, ale Tz to ogolnie o rolnictwie nie mial zielonego pojecia. Kciuki za Was w srode. Aguska tak mam grzywke od tygodnia poszlam do lazienki i sobie upierdzililam - pokazalam sie dla Tz a on - no dobrze to chodz poprawimy grzywke bo troche nierowna...a ja tak ja scielam ze za bardzo wyrownac sie nawet nie dalo ![]() Dziewczyny oby nam te kryzysy laktacyjne szybko minely. z moim nastawieniem juz troche lepiej, Hanka na cycku wisiala 2h a ja ogladalam swoje seriale. teraz tez przed snem je ale jeszcze dam jej 60ml mm, bo z tym jej ssaniem to brak slow tak spi podczas jedzenia i nie polyka. zawsze je ostatni raz o 23, wiec jeszcze pol godzinki.i jak zwykle wscieka sie w pewnym momencie i jest cala w mleku (no teraz mniej mleka to az tak nie chlapie na wszystkie strony). bedzie dzis spac w niedrapkach bo strasznie pociera sobie oczy i az powieki ma czewrone. mialam nie uzywac zadnych kremow itd. ale posmarowalam ja dzis J&j hipoalergicznym bo strasznie sucha jest na buzi, nie wiem czy ten krem nie pogorszy sprawy, bo taki na szybko kupiony, ale zamowilam musteli krem : http://www.ebay.co.uk/itm/MUSTELA-ST...#ht_2581wt_885 czy ktoras z Was uzywala go dla dziecka? mleko matki trawi sie szybciej dlatego dzieci na piersi jedza czesciej i dlatego pewnie budza sie w nocy czesciej na jedzonko. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-14 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.