|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
wystarczy wypełnić formularz
![]() https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html chyba na wątku o tym było ![]() ale jak macie jakieś info o próbkach to ja zawsze jestem chętna
|
|
|
|
#3722 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
jak zamowiłaś 2 butelki.? ja zamowiłam ten płyn, ale póki co nie mam. ile czekalas.?
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurcze niby niedawno ta moja pierwsza ciąża byla ale zupełnie nie pamiętam jaki miałam brzuch. wtedy mi wszyscy chłopca wróżyli i wyszła Zuzinka, więc mam nadzieję, że i tym razem "wróżby" i przeczucia innych się nie sprawdzą... Popatrzyłam na naszą pierwszą stronę i już tyle z Was wie kogo nosi pod serduszkiem. zazdroszczę! usg dopiero 14.11 nie mogę się doczekać!! liczę na Kornelkę![]() byłam tydzień ntemu na warsztatach mamo to ja i prawie wygrałam fotelik. prawie bo 2 miejsce zajęłam. ale i tak zaskoczona byłam niesamowicie ![]() dziś rano z racji 21tc dokonałam pomiarów. 50,5 (czyli 3-3,5 kg na plusie). biust też wreszcie urósł no i brzuszysko już całkiem całkiem spory. ostatnio wystartował jakby to były jakieś wyścigi przyrostu - hihih... powoli przestaję się mieścić w spodnie sprzed ciąży.. chyba czas rozejrzeć sie za jakąś garderobą
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-10-28 o 17:13 |
||
|
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
|
|
|
|
#3726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ag9 dziwny ten Twój lekarz i wg mnie jest to sprzeczne że prywatnie wystawi Ci L4 a na NFZ nie może na NFZ wystawie L4 jeśli jest faktycznie takie zalecenie i nie zależy od widzi mi się pacjentki, może trochę ponarzekaj że się źle czujesz itd może coś pomoże moja gin co chwilę się pyta czy nie chcę odpocząć, ale jak na razie nie czuję potrzeby bo dobrze się czuję i mogę pracować w każdym bądź razie nie chciałabym chodzić do lekarza który mnie nacąga na wizyty prywatne, po to pracuję, mam opłacane składki, żeby chociaż z ginekologa skorzystać ot co
|
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już dostałam próbki proszku Concertino pisałam meila, zapomniałam już że wysłałam, więc długo czekałam, ale warto poczekać
|
|
#3728 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom gratuluję córci
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez wątku to nie życie ![]() Cytat:
I ładne imię Cytat:
Gratuluję pierwszej rzeczy To jakiś lekarz od krewetek? Cytat:
często przy ślubach też są takie problemy z rodzicami
|
|
#3732 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja uwazam ze unisex jest wszystko co nie jest konkretnie rozowe lub niebieskie i nie ma konkretnych wzorow typu kwiatki lub auta ![]() I ja! I ja! ![]() Cytat:
A ginekolog okreslil to w 13tc wiec licze sie z tym ze moze byc roznie i tez z niecierpliwoscia czekam na USG 13.11 ![]() Tez o tym pomyslalam |
||
|
|
|
#3733 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=elunka88;43452056]Dobrze wiedzieć
Tylko ciekawe czy to z najbliższej przychodni czy tam, gdzie sie jest zapisanym? Bo ja pamiętam, że za gówniarza mam nas zapisała, gdzie indziej - nie do tej najbliższej. Witaj! Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i zapraszamy do nas! Opowiedz coś o sobie, skąd jesteś, ile masz lat, itp. mam 32 lata, i mieszkam pod Wrocławiem, byłam dziś u lekarza i okazało się, że mam dalej krwiaka, troszkę sie zmnieszył, ale jest dalej...liczyłam, że jednak się wchłonął....
|
#3734 |
|
Moderator
|
Najwazniejsze ze sie zmniejsza
![]() Synek szczesliwy ze bedzie mial rodzenstwo? Bo 10 lat to juz duzy chlopak
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-28 o 18:25 |
|
|
|
#3735 |
|
Wtajemniczenie
|
cambria, ja planuję zakup kołyski, łóżeczko już mam, ale bez funkcji bujania, a mam doświadczenie z dzieckiem lubującym się z lulaniu
mój typ, biała, niedroga, ma kółka i łatwo ją można przenieść w inne miejsce, np. do jadalni przy kuchni, gdzie będe robić obiad starszemu potomkowi, a nogą bujać młodsze ![]() http://allegro.pl/baby-raj-kolyska-z...656757934.html Po wizycie: dzidziuś rośnie, serducho bije jak dzwon, widzieliśmy nóżki, stopę, kolanka, rączki, kręgosłup, lekarz sprawdzał przepływy krwi, wątrobę, płuca, wszystko dobrze. Z usg młodszy o 3 dni niż z terminu OM. Złapał fajna pozycje malucha i uchwycił jego twarz- uśmialiśmy się wszyscy, bo wygląda jak kosmita jak sobie przeskanuje, to podzielę się z wami, bo na tej fotce wygląda przekomicznie Mój Marcel zaciekawiony, o wszystko pytał, a gdy lekarz wydrukował zdjęcie małego kosmity powiedział: "podobny do ciebie" I teraz Marcel jest przekonany, że to chłopiec, bo skoro podobny do niego, to musi być brat, przecież siostra wyglądałaby inaczej![]() Mąż jak zwykle oaza spokoju, zadowolony, że wszystko dobrze, ale zero entuzjazmu, bo ja jak nakręcona jestem Dostałam próbki, pieluszkę, sudocrem, poradniki, gazetki w stylu mamo to ja i zaproszenie do www.familyservice.pl, zachęcają, aby się zarejestrować na tej stronie, można zamówić próbki produktów i materiały informacyjne |
|
|
|
#3736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie chciałam żeby był jedynakiem, bo sama nie mam rodzeństwa i wiem co to znaczy
|
|
#3737 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Gratuluje dobrych wiesci ![]() Cytat:
![]() A roznice wieku celowo tak ustaliliscie czy czysty przypadek? Tak przy okazji mi sie po prostu przypomnialo, ze ja jeszcze jednego dziecka nie urodzilam, a wszyscy mi glowe susza ze od razu nastepne powinno byc ![]() A ja bym chciala gdzies conajmniej z 4,5 lat poczekac (o ile w ogole sie zdecydujemy na drugie) i zaczynaja mnie powoli irytowac te komentarze ze najlepiej jak max 3 lata roznicy jest... Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-28 o 18:49 |
||
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czeka mnie wizyta płatna, a w listopadzie nowe opony cos tam się na pewno wyskrobie ![]() Cytat:
za wizytęJa nie wiem jak Wy to robicie z tymi próbkami. Szukam wszędzie, ale jak mi nikt linka nie da to nie znajdę Zarejestrowałam się do tego serwisu ale pisze, ze próbek brak w magazynie ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
nawet różnica 14 lat jest spoko. To zależy od dzieci jak się dogadają.
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z różnicą wieku to ja mogę Ci powiedzieć, że może i spora będzie (u nas 7 lat) ale za to teraz mam luz syn jest duży, samodzielny i na tyle dojrzały, że rozumie, że jestem w ciąży i dba o mnie tak jak jego tata, nie budzi mnie, kiedy śpię, przepuszcza pierwszą, chodzi ze mną na zakupy, żeby mi pomóc, nawet psa chodzi ze mną wyprowadzać, żeby pies mną nie szarpnął na smyczy, to bierze to na siebie jak pomyślę o tych wszystkich młodych mamach, które są znowu w ciąży, to aż mi ich szkoda pod tym względem, bo ani się wyspać, ani odpocząć przy maluchuDla mnie duża różnica wieku między rodzeństwem to nie nowość, jestem najmłodsza, brat 8 lat starszy a siostra 6, więc nie miałam parcia, żeby miec szybko jedno po drugim, zresztą Marcel ze swoim podwójnym doładowaniem energii wystarczał mi za dwoje spokojnie ![]() MOja koleżanka ma bliźniaki, co sie umęczyła przez 3 lata, to jej, ale za to teraz ma spokój, bo bawią się ze sobą i jej głowy nie zawracają... więc to zależy, jak na to patrzeć, czy wolisz się przemęczyć teraz (w ciąży i z małym dzieckiem) czy potem (z dwoma "jedynakami")
|
|
|
|
|
#3741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, miesiąc nie minąl a 2 kreseczki były![]() tylko ten krwiak nie pozwala czerpać radości z ciąży-psychicznie bardzo mi ciężko
|
|
#3742 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a no ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
normalnie zalamka dla mnie znowu idealna roznica jest 4 lata, gdyby nie slub koscielny, potem sesja to napewno bysmy sie wczesniej starali, a tak bedzie 6 lat Cytat:
|
|
|
#3743 |
|
Raczkowanie
|
Witam po wizycie.
Zaraz was nadrobie ale tylko na szybko napisze, że wszystko ok. Synek jest dalej synkiem . Miałam robione usg i pani doktor sprawdziała wszystkie narzady dziecka i wszystko jest dobrze . Tak długo mi robiła to usg jezdziła po brzuchu ze sie bałam ze cos niepokojacego zobaczyła. A ona na koniec do mnie mówi, że chciała małemu piekne zdjecie buzki zrobic a on za nic nie chciał się ładnie ułozyć, więc zdjecia nie dostałam. Moje wyniki odnosnie kryształów szczawiamu w moczu okazały się ok, ponieważ jak powiedziała ginka wynikają z mojej diety z tego co akurat jadłam. Na plusie mam 5kg od poczatku ciazy. Mały waży 550g
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Już pół kilo
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Co to jest pół kilo przy 9 które mam na plusie
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje udanych wizyt i potwierdzenia płci
![]() moja następna wypada na 18.11. godz. 16.00, można śmignąć na I stronę pani założycielko ![]() nie wiem,ile mój dzieć waży, wiem, że ma 8.8 cm liczone bez nóżek ![]() A jeszcze jedna dobra wiadomość jest taka, że nic nie przytyłam od poprzedniej wizyty ![]() pisałyście, że gin na NFZ mnie chciał dać zwolnienia... ja też się z tym zetknęłam na samym początku ciąży, powiedziałam mu że wymiotuje i od tygodnia do pracy dojść nie mogę, a on mi na to wyjechał z gębą, że co my sobie myślimy, że ledwo test pozytywny a już zwolnienie chcemy itd... więcej do niego nie poszłam, chodzę prywatnie
|
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
bebe, kicia
za wizytyU nas dzis tez bylo rodzinnie, bo nie mielismy z kim malej zostawic Wszystko w porzadku, mocz, zelazo mam super, serduszko bije, ale wizyta byla bardzo krotka, dluzej sie w poczekalni nasiedzielismy, nawet nie wiem jaka fasolka jest duza. Natalia z wielkimi oczami ogladala dzidzie na ekranie ale potem bardziej interesowalo ja jak lekarz jezdzi mi tym urzadzeniem po brzuchu Wieksze usg mam za miesiac 2.12.13, teqiba wpisz mi prosze ano, i spytalam o plec, powiedzial ze malo widzial ale chlopca nie widzial tez mi odpowiedzedit: wlasnie co do wagi, rano sie wazylam i mialam 1kg na plusie, ale teraz wieczorem wyszly 2 Wiec i tak nie matak zle, a 7 jeszcze nie mam z przodu
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-10-28 o 19:33 |
|
|
|
#3748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie waga niestety pokazała juz 7 z przodu, ale w sumie nie jest źle. Asienka- wózek z ABC design Viper 4s, fotelik maxi cosi
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam, ale nie mam sily pisac. Mialam trzy ciezkie dyzury, musze odpoczac i sie zregenerowac. Jutro mam usg polowkowe, a wieczorem wywiadowke w szkole, ale wpadne na pewno, bo w srode zaczynam kolejna serie dyzurow
|
#3750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A połozna środowiskowa przychodzi do domu jak sie dziecko urodzi. Trisdom, bebe, asienka213 gratuluje udanych wizyt! Mój mały wazy tyle co dwie kostki margaryny . Obwód brzuszka ma około 18 cm, obwód główki 20 cm i próbuje sobie go wyobrazić
http://www.suwaczki.com/tickers/c55fe6hh32kl9p8j.png Edytowane przez 111kicia111 Czas edycji: 2013-10-28 o 20:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Jak zdobyłas próbki z J&J
??

spodobały mi się 2 zabawki, resztę kuponów oddam siostrze 
nie mogę się doczekać!! liczę na Kornelkę
może na NFZ wystawie L4 jeśli jest faktycznie takie zalecenie i nie zależy od widzi mi się pacjentki, może trochę ponarzekaj że się źle czujesz itd może coś pomoże

normalnie zalamka