|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Ej dziewczyny, w temacie krzesełek..
Poszukuje krzesełka, które - zastąpi fotelik-bujaczek - wiec dobrze zeby dało się wsadzić tam dziecko na dłużej i go nie odparzyło - chyba że pieluchę podkładać?. - ale też zeby to się dobrze zmywało. -Musi być stabilne, być na długo, tzn nawet dla starszych dzieci, -niekoniecznie ze wstawką dla noworodków, bo myśle, że już mi nie będzie potrzebna a jak będę miała następnego bobasa to pewnie Wojtuś jeszcze będzie używał tego krzesełka, -no i nie musi mieć kółek bo mam tak małą kuchnie, że nie ma gdzie w niej jeździc a nigdzie indziej chyba go nie będę wozić, ewentualnie jak będą goscie to mozę w salonie ale wtedy przeniosę po prostu to krzesełko.. -fajnie jakby miało kosz pod spodem - przydatne to chyba nie? - no i dobrze zeby nie zajmowało dużo miejsca po rozłozeniu bo się w kuchni nie zmieści... No i powiedzcie mi czym się różni Chicco Polly Magic od Chicco Polly i Happy Snack.. Tzn te 3 czym one się różnia oprócz ceny? |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Zakorzenienie
|
diabli pytałaś, czy to na pewno od kotleta: to albo od niego albo od krokieta-oba smażone... szyja wygląda całkiem ok
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- banka słodki D ![]()
#3725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Zakorzenienie
|
Diabli mówiła, że jakby było teraz,to też by się cieszyli, nie chce dużej różnicy, więc ja jej życzę już:d
#3727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3728 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() mamy podloge! ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a to przewracanie na brzuszek...meczy się ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Zakorzenienie
|
od rana probuje.cos napisac i nie mam jak. teraz teraz juz sie ten moj szkrab maly wierci. Chyba musze spojrzec prawdzie w ocz i olac internet w ciagu dnia
![]() ![]() tak na szybko: Hump mam identyczne podejscie do przepisow. jak nie mam danefo skladnika to albo.zamieniam na.cos podobnego albo olewam ![]() Diabli pisz, pisz ksiazeczki ![]() Mi sie marzylo swego.czasu.otworzyc ksiegarnie dla dzieci polaczona z zajeciami z bajkoterapii, wieczorkami.literackimi dla najmlodszych, dzieci.czytaja dzieciom.itd. Takie miejsce dla calej rodziny przy ksiazce... Do tej pory uwazam, ze to super pomysl ale jakos nigdy do niego nie przysiadlam... Cloche przeczytalam watek dla mamud sercowcow, ktory stworzylas i dopiero teraz dowiedzialam sie jak to u Was na poczatku, krok.po kroku wygladalo... Tak bardzo ciesze sie, ze trafiliscie.na.odpowiedni ch lekarzy w odpowiednim czasie i teraz nasz Flo tak dobrze sobie radzi ![]() Banka ach Twoj Dawid to skarb jakis malo. Rozplywam sie, jak czytam o nim. cos jeszcze chcialam.ale.oczywiscie nie pamietam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() odnośnie mleka po 6 mies. - też się zastanawiam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | |||
Zakorzenienie
|
ja już nie wiem jaka jest norma dla niemowlaka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeśli będziemy się wybierac (a planuje od dawna) dam znac. tak ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Zakorzenienie
|
ekspresowo, 3 dni marchewki, 2 dni marchewka z ziemniakiem, 2 dni dyni, 2 dni szpinaku i nasze kupy z wodnistych staly się geste - plastelina, czasem nawet bobki
![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-26 o 00:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#3736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daro po prostu uwielbia być albo na rękach albo jak się do niego mówi albo cokolwiek byle się było obok, opcja siedzenia dalej i mówienia do niego przechodzi raz na jakiś czas, najlepiej jednak tuż obok albo na kolankach. Sama już nie wiem może to jedzenie to przez zęby, ale ja tam nie widzę by mu cokolwiek rosło.
![]() |
#3738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3740 | ||||||
Zakorzenienie
|
Mam pytanie jeszcze co do glutenu..
Podawalam pryey 2,5 tzgodnia kasye manne, ale byl troche problem z kupa a w zasadzie jej brakiem. - najpierw tydzien bez kupy az pomogøam, potem 3 dni bez kpy i pomogøam.. No i w koncu odstawiøam te kasze - pomyslalam ze na tydzien zeby zobaczyc czy cos sie poprawi. Juz 5 dzien jest bez glutenu. ale kupy nie sa codziennie.. w zasadzie tak jak wczesniej tylko nie ma tak masakrycznie smrodnych bakow.. Dobrze zrobilam czy lepiej wrocic do tej kaszy ?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak ja lubié TWoje poczucie humoru ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-10-25 o 22:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3742 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() miedzy moim rodzeństwem jest półtorej roku roznicy i mama zawsze powtarzala, ze to swietny układ - ja im pewnie trochę namieszałam po 10 latach ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dziewczyny czy u Was tez DZIECIOM podwojnie daje się prezenty? 6go grudnia od mikolaja i 24 od aniołka? bo moja siostra rozwiazala to tak, ze 6go cala rodzinka kupuje słodycze, z tego powstaje zbiorcza paczka i wrecza ja mikolaj. jeden prezent i tylko slodkosci plus mala zabawka - autko, puzzle - jakas drobnostka. za to 24go każdy kupuje prezent i laduja pod choinka - żeby nie było wielkiego łaaaał, prezenty sa pod roznymi choinkami ![]() ![]() w tym roku dochodzi Nela i tak sobie pomyslalam, ze zamiast słodyczy poprosimy o słoiczki ![]() dorośli dostają po jednym prezencie od każdego, jakiś fajny drobiazd. kiedyś losowaliśmy, ale teraz to utrudnione, bo moi rodzice kontaktu nie utrzymują ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() polly magic polly snack CENA 500-600 400-500 200-300 KOSZ tak nie tak WKŁADKA tak nie nie KÓŁKA tak tak nie REGULACJA -oparcie 3pozycje 3poz. 3poz -siedzisko 6poz. brak brak -blat 4pozycje brak 3poz. -podnóżek 3pozycje brak 3pozycje DODATKI pałąk czop w lekkie siedzisku(blokada) a jeżeli chcesz coś z tańszych to ja miałam takie typy: 1. http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...629101445.html cena 185zł dużo wzorów wkłądka dla niemowl. kosz dobra regulacja wys, oparc, prawie leżące siedzisko czop(blokada wysuniecia sie dziecka)-możliwość demontażu materiał można prać tackę można mocować z tyłu jak sie nei kozrysta dobrze sie składa stabilne 2. http://allegro.pl/markowe-krzeselko-...627037905.html cena 163zł welurowa wkładka kosz tackę mozna zmontować z tyłu dobra regulacja wysokości oparcia łatwa w utrzymaniu tapicerka 3. http://allegro.pl/markowe-krzeselko-...627037905.html cena 174zł poduszka redukcyjna dla młodszych dziecci dobra regulacja stabilne tkanina ąltwa w utrzymaniu blokada siedziska czop koszyk dużo wzorów 4. http://allegro.pl/krzeselko-lezaczek...626168686.html cena:215zł jako leżaczek od 1wszego meis. dobra regulacja stabilne z koszem uchwyt z boku na kubek/butelkę wzór na chicco polly materiał tapicerka tacka z tyłu 5. http://allegro.pl/profesjone-krzesel...626136357.html cena 169zł duża regulacja siedziska, oparcia, tacki jak w chicco polly magic tapicerka materiałowa koszyk blokada czop w siedzisku dużo fajnych wzorów tacka z tyłu montaż zgrabna wielkość w krzesełkach dobry jest poręczny kosz, nie musi być duży, regulacja wysokości i tacka montowana z tyłu krzesełka, bo tak jak teraz Kubi sam nie jada jeszcze i nei siedzi,zeby sie bawić, to zdemontowana jest z tyłu i nie przeszkadza ![]()
![]() |
#3744 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Diabli-szyja cool ![]() .[/QUOTE] ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
![]() hehe nie jeszcze nie... okres mam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- nadrobiłam, dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- http://agnieszkastein.pl/wychowanie-przez-izolacje/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3746 |
Zakorzenienie
|
wiadomosc od cynamonowej
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1845
#3747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3748 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Może cosik zdążę przeczytać zanim mała zamarudzi ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Zaczęłam od wieści od Cynamonowej...chyba jednak resztę poczytam później ![]() ![]() ![]() tak mocno trzymam kciuki...chciałabym by te nasze wszystkie kciuki pomogły małemu i dały wsparcie Cynamonowej i jej mężowi!
#3749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Adasiu ..kochany..walcz..wyzdrow iej i daj mamusi powód do uśmiechu..do szczęścia !!! Cynamonku modle się każdego dnia o zdrowie dla Twojego synka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-26 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.