Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-20, 09:52   #3721
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
To jest w dużej mierze kwestia osobnicza. Jedne będą sprawiać problem, inne nie. Generalnie nie tylko Medela posiada informację, że ich butelka nie zaburza naturalnego odruchu ssania, inni producenci też składają takie deklaracje (np avent).
Dziecku może nie podpasować konkretny smoczek, z różnych przyczyn. Nawet w przypadku chyba najbardziej polecanych butli antykolkowych dr Browns widziałam parę opinii, że dziecko mimo wszystko nałapało się powietrza i zwykła butelka Lovi sprawdziła się lepiej pod tym kątem.
Wszystko wyjdzie w praniu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ----------

Kurczę, moja sąsiadka z pokoju wczoraj miała planowane cc i rozmawiała z mężem jak się zapakują z gratami. Mówi się trudno ten kawałek przejadą z fotelikiem z przodu, nic że poduszka nie do wyłączenia, a tył przecież zajmą bagaże. Będą jechać powoli.
Rozmawiali normalnie, ale głupio mi się wcinać w czyjąś prywatną rozmowę, zwłaszcza obcych ludzi

Cytat:
Ciężko powiedzieć, ja też znam przypadki gdzie dziecku było wsio ryba i z wszystkiego ciągnęło jednakowo. Inne za cholerę. Do końca nie przewidzisz co się sprawdzi u Twojego dziecka.
Też liczę że ten avent będzie ok, ma smoczek dla niemowląt karmionych piersią, z wolnym przepływem, jak nie to będziemy testować inne...

To się właśnie robi jak dzieciaczki jeszcze dużo śpią
Nie wiem kiedy wyjdę, dalej jestem pod pompą z magnezem i mnie obserwują. Drugi zastrzyk na rozwój płuc już za mną, więc mała jest już jakoś zabezpieczona.

Zgadza się w 100%. Możemy na głowie stanąć a dziecko i tak zrobi swoje
Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Poki co tylko medela ma smoczek ktory nie pozwala na swobodny wyplyw mleka
Do mnie to przemawia bo z cyca nie leci poki dziec nie pociagnie a z innych butelek po ich przechyleniu mleko po prostu plynie samo niezaleznie od tego co napisal o niej producent. One jedynie budowa smoka udaja piers ale funkcja jej nie przypominaja. Nie bede ryzykowac ze mojemu taki samodzielny wyplyw podpasuje bardziej niz piers. Taka butla przy kp wystarcza jedna, w morzu wydatkow to niewiele, a jeszcze jak ktos bierze z lakatorem to ma butle plus smoka w opakowaniu.
Ciekawila mnie oferta lansinosh bo ma tez fajne laktatory w niższej cenie, ale ich butle i smoczki ktore niby nie zaburzaja odruchu ssania u dziecka watpie zeby takie byly bo jak zaczelam sie im przygladac to okazalo sie ze sa 3 rozmiary (wolny wyply, sredni wyplyw, szybki.wyplyw) co swiadczy ze mimo pieknej nazwy i ideii mleko dziecku leci po prostu samo, a.szkoda bo moglby to byc fajny, konkurencyjny produkt dla medeli.
Z tym przepływem to dla mnie logiczne że do różnego wieku muszą być różne smoczki. Przecież w około 4-5 miesiącu zaczynasz wprowadzać kaszki z glutenem i smoczek musi być inny.
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ja mam 2 małe butelki MAM.

Uwielbiam babke!

A próbowała innych butelek i wie na pewno, że to akurat ta cudna była wybawieniem ?

Skąd znasz moje dziecko?

Ale fajnie będziecie mieć cudną pamiątkę

MONITOR ODDECHU mam i będę używać mimo, że dostawka z maluchem będzie zaraz obok mnie. Braciszek tż też spał w łóżeczku zaraz przy łóżku teściów i nie wiele to pomogło...

NIANIA też przydatna jak dla mnie tak jak któras pisała podczas wizyty gości, oglądania wieczorem tv, brania prysznica itd itd Maluch nie krzyczy aż tak głośno, do tego ja mam schizę, że np zakrztusi się śliną i nie usłyszę zwykła niania majątku nie kosztuje. Dla mnie dzieciowy "masthew"

Co do tych butelek wszystkim, sorry ale mnie te cudne medele nie przekonują Moja była karmiona piersią na przemian z butlą i wcale przez to piersi nie odrzuciła. Kp musiałam zakończyć ja, ale z innych powodów.
Dla mnie to kolejny gadżet, do tego jak na kawałek plastiku zdeczka drogi, ale każdy robi jak uważa

Witamy sie sobotnie w 27tc po zarwanej nocy na IP

Tak mi wczoraj brzuch zaczął twardnieć, że nie mogłam kroku przejść ani powietrza złapać. Nie pomógł magnez, nospa ani 2 kubki melisy :/ po 3h, kiedy chciałam iść do sypialni brzuch zaczął boleć jak na skurczach i wystraszyłam się nie na żarty
Pojechaliśmy do szpitala, na ktg wiele nie wyszło, gin mnie zbadała ale na szczęście było ok. Szyjka, a raczej szyja! szczelnie zamknięta o dł ponad 5cm więc mogę spać spokojnie.
Okazało się, że twardnienie powoduje tylko i wyłącznie mój syn, który był wczoraj nad wyraz aktywny, a że nie leży jak Bóg przykazał pionowo tylko w poprzek brzucha, pleckami do góry i w sposób nienaturalny rozciąga macicę poziomo, więc ta się buntuje i stawia
Na szczęście na wielkim strachu się skończyło. Dostałam jakiś proszek homeopatyczny na rozluźnienie mięśni i wróciliśmy do domu.
Bo jesteś moją siostrą :-P piateczka za 27 tydzień ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 09:52   #3722
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
zrobię rozcięcie do pępka na wszelki wypadek żeby się cały dzieć zmieścił
Gwizdnij tż z szafy jakąś najlepszą koszule od garniaka długa, szeroka i cała rozpinana, czego chcieć więcej ?
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 09:53   #3723
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bardziej mi chodzi o wpinanie fotelika do samochodu, nie będzie przylegał dobrze do siedzenia samochodu przez ten wiszący śpiwór.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 09:54   #3724
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Bo jesteś moją siostrą :-P piateczka za 27 tydzień ;-)

Jak tż ? Zrozumiał swoje winy i zadośćuczynił ?
Stary 2016-08-20, 09:57   #3725
zielinka_87
Zakorzenienie

Mietowka jak KP ciagle to nie wprowadzasz tych glutenow czy innych z tego co kojarze tak jak MM tylko pozniej. A medela ma akurat wielki otwor w smoku, tylko sila ssania.dziecka powoduje ile mu tego pokarmu wyleci. Jak mocno pociagnie to duzo, jak lekko to malo, a przeleci przez tego smoka kazdy rodzaj jedzenia.
Kaszka manna przeleci bez oporow, a pozostale stale jak miesa,.zupki, przecierki przeciez z butli nie podajesz.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

Edytowane przez zielinka_87
Czas edycji: 2016-08-20 o 10:01
zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:15   #3726
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Ja znalazłam optymalną koszulę na allegro, granatowa, rozpinana, 3 dychy( pierwsza z lewej) : http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...,1&bi_c=148320

...to nie wpadli na to, że lepiej dać część bagażu do przodu, a malucha bezpiecznie do tyłu? Przecież jak poducha strzeli w dziecko w foteliku, to po prostu może je zabić, co do cholery jest nie tak z myśleniem u ludzi??
koszula całkiem fajna, też się nad nią zastanawiam.

Co do bagaży - może mają takie gabaryty, które zajmują i bagażnik i większość tylnych siedzeń i nie zmieszczą się z przodu
w wielu samochodach można też wyłączyć poduszkę z przodu - u mnie jednym guzikiem się ją rozłącza.
Najgorsze w poduszkach jest to, że one mogą wystrzelić nawet bez wypadku.. Kolega zamykał bagażnik i nagle sruuu WSZYSTKIE poduszki w aucie wystrzeliły :/

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Gwizdnij tż z szafy jakąś najlepszą koszule od garniaka długa, szeroka i cała rozpinana, czego chcieć więcej ?
genialne tylko jak się zastanowiłam to trochę drogo wyjdzie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

co myślicie o materacach do łóżeczek? Chciałam kupić jakiś porządny, termoelastyczny ale słyszałam, że to tylko strata kasy bo dziecko jest tak lekkie, że to nie ma znaczenia jaki materac i taki zwykły będzie absolutnie wystarczający.
Wiadomo, że po roku, dwóch i tak zmienię łóżeczko na inne i wtedy będę też kupowac nowy materac więc może faktycznie..?
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:16   #3727
zielinka_87
Zakorzenienie

Desire macalam w sklepie zwyky piankowy i termoelastyczny. To jak niebo a ziemia. Wg mnie zwykla pianka jest za miekka.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 10:20   #3728
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Mietowka jak KP ciagle to nie wprowadzasz tych glutenow czy innych z tego co kojarze tak jak MM tylko pozniej. A medela ma akurat wielki otwor w smoku, tylko sila ssania.dziecka powoduje ile mu tego pokarmu wyleci. Jak mocno pociagnie to duzo, jak lekko to malo, a przeleci przez tego smoka kazdy rodzaj jedzenia.
Kaszka manna przeleci bez oporow, a pozostale stale jak miesa,.zupki, przecierki przeciez z butli nie podajesz.
Przy KP po 6 miesiącu.
Nie będę polemizować, bo nie interesowałam się tą Madelą

Dziewczyny po 30 tygodniu wizyta u gin co 2 tygodnie?

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:

Jak tż ? Zrozumiał swoje winy i zadośćuczynił ?
Tak stara się być grzeczny ;-) wykorzystuje to w sprawie wyprawki :-D
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:21   #3729
domek_z_piernika
Zadomowienie

Ja też się zastanawiam nad materacykiem, ale do kosza. Kupiliśmy używany, po dwójce dzieci no i jest zwykła pianka. Ze względów higienicznych chciałabym nowy. Pewnie będzie pasować taki od wózka rozmiarem, ale i tak się zastanawiam co kupić.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:24   #3730
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Desire macalam w sklepie zwyky piankowy i termoelastyczny. To jak niebo a ziemia. Wg mnie zwykla pianka jest za miekka.
dla mnie też ale czy takie lekkie dziecko faktycznie poczuje różnicę? No może między cienką gąbką a porzadnym elastycznym tak ale np. między kokosowym za 80 zł a termoelastcyznym za 200?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Ja też się zastanawiam nad materacykiem, ale do kosza. Kupiliśmy używany, po dwójce dzieci no i jest zwykła pianka. Ze względów higienicznych chciałabym nowy. Pewnie będzie pasować taki od wózka rozmiarem, ale i tak się zastanawiam co kupić.

Sent from my iPhone
w tych gondolach to w ogóle gówniane są materacyki niekiedy nawet czuć wszystkie plastyki i deseczki ze spodu. A dzieci jakoś jeżdżą w nich i pasują ...
Stary 2016-08-20, 10:26   #3731
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
dla mnie też ale czy takie lekkie dziecko faktycznie poczuje różnicę? No może między cienką gąbką a porzadnym elastycznym tak ale np. między kokosowym za 80 zł a termoelastcyznym za 200?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

w tych gondolach to w ogóle gówniane są materacyki niekiedy nawet czuć wszystkie plastyki i deseczki ze spodu. A dzieci jakoś jeżdżą w nich i pasują ...

Zdaję sobie sprawę że szału nie będzie ale jednak nie wiem czy ta pianka nie była zasikana czy co, więc będzie równie słaby, ale za to czysty

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 10:27   #3732
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Zdaję sobie sprawę że szału nie będzie ale jednak nie wiem czy ta pianka nie była zasikana czy co, więc będzie równie słaby, ale za to czysty

Sent from my iPhone
a tak to jak najbardziej! też bym wymieniła na nowy ale chyba nie ma co przepłacać za niewiadomo jakie cuda
Stary 2016-08-20, 10:27   #3733
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]co myślicie o materacach do łóżeczek? Chciałam kupić jakiś porządny, termoelastyczny ale słyszałam, że to tylko strata kasy bo dziecko jest tak lekkie, że to nie ma znaczenia jaki materac i taki zwykły będzie absolutnie wystarczający.
Wiadomo, że po roku, dwóch i tak zmienię łóżeczko na inne i wtedy będę też kupowac nowy materac więc może faktycznie..?
Ale jakby uruchomić wyobraźnie to taka męska koszula na kobiecie zawsze seksi wygląda

Tak i nie, dziecko na starcie waży średnio 3,5kg ale jak wiadomo rośnie i waga się zwiększa
Piankowe nie są polecane gdy dziecko zaczyna np ćwiczyć przewracanie czy leżenie na brzuszku. Są zwyczajnie za miękkie i odradzane przez fizjoterapeutów.
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny po 30 tygodniu wizyta u gin co 2 tygodnie?

Tak stara się być grzeczny ;-) wykorzystuje to w sprawie wyprawki :-D
chyba trochę później niż po 30tc

No to korzystaj ile wlezie
Stary 2016-08-20, 10:28   #3734
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:

Noe wiem czy dziecku, to juz fizjoterapeuta jakis musialby sie wypowiedziec natomiast mnie zrobilo. Te piankowe co widzialam w sklepie byly jakies gow.niane, cienkie, tandetne a termoelastyczny wygladal duzo duzo porzadniej, tylko cena 230 zl.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-20, 10:33   #3735
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

Sent from my iPhone
Ja kupiłam używaną dostawkę z materacem, ale materacyk kupuje nowy jakoś tak nie wiem, wyobraźnia mi się włącza i widzę te wszystkie sikania, ulewania i ogólne drobnoustroje z poprzedniego domostwa

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Noe wiem czy dziecku, to juz fizjoterapeuta jakis musialby sie wypowiedziec natomiast mnie zrobilo. Te piankowe co widzialam w sklepie byly jakies gow.niane, cienkie, tandetne a termoelastyczny wygladal duzo duzo porzadniej, tylko cena 230 zl.
Zawsze można sobie przeliczyć miesięczny koszt materaca, wtedy łatwiej to przełknąć Nawet jakby miał posłużyć te 2 lata, to 10zł miesięcznie na rzecz zdrowych plecków majątkiem nie jest
Stary 2016-08-20, 10:36   #3736
desire87
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]
Zawsze można sobie przeliczyć miesięczny koszt materaca, wtedy łatwiej to przełknąć Nawet jakby miał posłużyć te 2 lata, to 10zł miesięcznie na rzecz zdrowych plecków majątkiem nie jest
niby tak tylko wyłożyć trzeba od razu :P

a kasa szybko leci.. my odłożyliśmy sobie 5000 niedawno na dziecia (a już coś tam mieliśmy) i już wiem że braknie tu stówka, tam dwie i kolejny tysiak ucieka
Stary 2016-08-20, 10:38   #3737
kaga90
Zadomowienie

Czytam Was ale nie mam jakoś dziś natchnienia żeby pisać... chyba musze dziś jechać pobuszowac po sklepach bo i humor się jakoś poprawi i będę miała w czym chodzić bo tak mi brzuch wybilo ze jest ciężko się w coś zmieścić. .

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:38   #3738
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
Zdecydowanie nie bede na materac zalowac, chcialabym tylko nie naciac sie na jakas tandete w tym termoelastycznym. Wahalam sie jeszcze nad lateksowym bo niby na all 200-300 zl a przeciez normalnie one kosztuje kolo 700 zl ale tego lateksu w tych z all taka cienka warstwa co kot naplakal to chyba wole wydac na dobry termoelastyk. Ten co widzialam w sklepie ma te sztywniejsze brzegi żeby dziec mogl później nozki cwiczyc.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-20, 10:42   #3739
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
niby tak tylko wyłożyć trzeba od razu :P

a kasa szybko leci.. my odłożyliśmy sobie 5000 niedawno na dziecia (a już coś tam mieliśmy) i już wiem że braknie tu stówka, tam dwie i kolejny tysiak ucieka
No niestety :/ Ale lepiej na to niż później na chodzenie po specjalistach
"Pocieszające" jest jedynie to, ze większość rzeczy jednak trochę posłuży i nie trzeba ich co miesiąc wymieniać na nowe

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Zdecydowanie nie bede na materac zalowac, chcialabym tylko nie naciac sie na jakas tandete w tym termoelastycznym. Wahalam sie jeszcze nad lateksowym bo niby na all 200-300 zl a przeciez normalnie one kosztuje kolo 700 zl ale tego lateksu w tych z all taka cienka warstwa co kot naplakal to chyba wole wydac na dobry termoelastyk. Ten co widzialam w sklepie ma te sztywniejsze brzegi żeby dziec mogl później nozki cwiczyc.
Też jestem zdania, że jest masa innych rzeczy na których można przyoszczędzić
Też myślę nas termoelastykiem a lateksowym, ale jeszcze nie byłam w sklepie oglądać :/
Ale chyba muszę zacząć, wczoraj w drodze do szpitala stanęły mi przed oczami te wszystkie niekupione rzeczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 10:48   #3740
zielinka_87
Zakorzenienie

No taka prawda ze tu juz nie ma sie co dlugo zastanawiac. Prawie.finishujemy, co nam zostalo 8-10 tyg??? Zleci nim sie obejrzymy.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-20, 10:50   #3741
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam 2 małe butelki MAM.

Uwielbiam babke!

A próbowała innych butelek i wie na pewno, że to akurat ta cudna była wybawieniem ?

Skąd znasz moje dziecko?

Ale fajnie będziecie mieć cudną pamiątkę

MONITOR ODDECHU mam i będę używać mimo, że dostawka z maluchem będzie zaraz obok mnie. Braciszek tż też spał w łóżeczku zaraz przy łóżku teściów i nie wiele to pomogło...

NIANIA też przydatna jak dla mnie tak jak któras pisała podczas wizyty gości, oglądania wieczorem tv, brania prysznica itd itd Maluch nie krzyczy aż tak głośno, do tego ja mam schizę, że np zakrztusi się śliną i nie usłyszę zwykła niania majątku nie kosztuje. Dla mnie dzieciowy "masthew"

Co do tych butelek wszystkim, sorry ale mnie te cudne medele nie przekonują Moja była karmiona piersią na przemian z butlą i wcale przez to piersi nie odrzuciła. Kp musiałam zakończyć ja, ale z innych powodów.
Dla mnie to kolejny gadżet, do tego jak na kawałek plastiku zdeczka drogi, ale każdy robi jak uważa

Witamy sie sobotnie w 27tc po zarwanej nocy na IP

Tak mi wczoraj brzuch zaczął twardnieć, że nie mogłam kroku przejść ani powietrza złapać. Nie pomógł magnez, nospa ani 2 kubki melisy :/ po 3h, kiedy chciałam iść do sypialni brzuch zaczął boleć jak na skurczach i wystraszyłam się nie na żarty
Pojechaliśmy do szpitala, na ktg wiele nie wyszło, gin mnie zbadała ale na szczęście było ok. Szyjka, a raczej szyja! szczelnie zamknięta o dł ponad 5cm więc mogę spać spokojnie.
Okazało się, że twardnienie powoduje tylko i wyłącznie mój syn, który był wczoraj nad wyraz aktywny, a że nie leży jak Bóg przykazał pionowo tylko w poprzek brzucha, pleckami do góry i w sposób nienaturalny rozciąga macicę poziomo, więc ta się buntuje i stawia
Na szczęście na wielkim strachu się skończyło. Dostałam jakiś proszek homeopatyczny na rozluźnienie mięśni i wróciliśmy do domu.
Jeju to się najadłaś strachu. Najważniejsze że szyjka trzyma ładnie i jest długa.

Cytat:
A twardnienia się uspokoiły ?

A te uniwersalne nie będą do fotelika za długie ? bo tak patrząc na zdj z aukcji to strasznie wiszą za fotelik

Raz jak wyskoczyłam jak petarda z łóżka i zaczęłam skakac po pokoju to tż nie wiedział co się dzieje
Brzuch twardnieje dalej, ale już tak nie trzyma, puszcza po jakimś czasie. Tylko za często, na tym etapie to powinno być do 10-12 takich napięć na dziennie. Na obchodzie dowiedziałam się że czekają na wyniki posiewów i w przyszłym tyg decyzja czy będzie krążek czy nie.

Wzięłam śpiworek z makaszki, będzie zwisał z fotelika, ale nie przejmuję się tym, bo na pleckach ma eleganckie dziury na pasy. W nagrzanym aucie i tak będę go rozpinać. Zresztą taki króciutki byłby tylko na chwilę... miesiąc dwa i do zmiany, takich na styk chyba nie robią.
Cytat:
To ile ona tych bagaży ma, że cały tył będzie zapakowany ?
Nie mam pojęcia, jak miała tyle, to sram na bagaże, wezwałabym taksówkę, poprosiła kogoś lub zrobiła drugi kurs.
Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
zrobię rozcięcie do pępka na wszelki wypadek żeby się cały dzieć zmieścił
Będziesz kangurować

Cytat:
koszula całkiem fajna, też się nad nią zastanawiam.

Co do bagaży - może mają takie gabaryty, które zajmują i bagażnik i większość tylnych siedzeń i nie zmieszczą się z przodu
w wielu samochodach można też wyłączyć poduszkę z przodu - u mnie jednym guzikiem się ją rozłącza.
Najgorsze w poduszkach jest to, że one mogą wystrzelić nawet bez wypadku.. Kolega zamykał bagażnik i nagle sruuu WSZYSTKIE poduszki w aucie wystrzeliły :/

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

co myślicie o materacach do łóżeczek? Chciałam kupić jakiś porządny, termoelastyczny ale słyszałam, że to tylko strata kasy bo dziecko jest tak lekkie, że to nie ma znaczenia jaki materac i taki zwykły będzie absolutnie wystarczający.
Zależy jak szybko wymienisz łóżeczko. Bo w końcu dziecko zacznie stawać, w piance będzie się zapadać. Lepiej kupić tańsze łóżeczko i zainwestować w materac. Skoro ja odczuwam różnicę w komforcie snu, to dziecinka pewnie też. Zwłaszcza że ona nie ułoży się wygodniej na boczku z poduchą

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-08-20 o 10:52
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:54   #3742
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
No taka prawda ze tu juz nie ma sie co dlugo zastanawiac. Prawie.finishujemy, co nam zostalo 8-10 tyg??? Zleci nim sie obejrzymy.
oj zleci zleci

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Jeju to się najadłaś strachu. Najważniejsze że szyjka trzyma ładnie i jest długa.

Brzuch twardnieje dalej, ale już tak nie trzyma, puszcza po jakimś czasie. Na obchodzie dowiedziałam się że czekają na wyniki posiewów i w przyszłym tyg decyzja czy będzie krążek czy nie.

Wzięłam śpiworek z makaszki, będzie zwisał z fotelika, ale nie przejmuję się tym, bo na pleckach ma eleganckie dziury na pasy. W nagrzanym aucie i tak będę go rozpinać. Zresztą taki króciutki byłby tylko na chwilę... miesiąc dwa i do zmiany, takich na styk chyba nie robią.

Nie mam pojęcia, jak miała tyle, to sram na bagaże, wezwałabym taksówkę, poprosiła kogoś lub zrobiła drugi kurs.

Będziesz kangurować

Zależy jak szybko wymienisz łóżeczko. Bo w końcu dziecko zacznie stawać, w piance będzie się zapadać. Lepiej kupić tańsze łóżeczko i zainwestować w materac. Skoro ja odczuwam różnicę w komforcie snu, to dziecinka pewnie też. Zwłaszcza że ona nie ułoży się wygodniej na boczku z poduchą

Najważniejsze, ze jest lepiej a Ty spokojniejsza
Mi gin kazała w takich momentach robić wszystko by oderwać myśli od brzucha książką czy grą na tel. Śmiałam się później do tż jaka jest różnica w leczeniu w pl a w de? w pl podpinają kroplówki i walą zastrzyki a w de każą pograć na telefonie

Do ostatniej chwili nie potrzebuje chyba wszystkich gratów w szpitalu, a domyślam się że tz przyjeżdża codziennie w odwiedziny. No ale, niech każdy robi jak uważa

Nasz śpiworek do MC kończył się równo z fotelikiem dlatego pytam Teraz jeszcze nie szukałam więc nie wiem jaki kupie
Stary 2016-08-20, 10:55   #3743
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie. Przy stałym KP dużo później się wprowadza. Też nam na szkole o tym mówili.
Jednak te SR się do czegoś przydają

Bluesberry, ale to nie butelka jest droga a sam smoczek. Chociaż też myślę, że nie jest to jakiś wielki wydatek.
Każda zrobi jak uważa, jedna będzie się sugerować cena, inna przydatnościa a jeszcze inna praktycznościa
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 10:56   #3744
Zingi
Raczkowanie

[QUOTE=desire87;64362441]koszula całkiem fajna, też się nad nią zastanawiam.

[/COLOR]co myślicie o materacach do łóżeczek? Chciałam kupić jakiś porządny, termoelastyczny ale słyszałam, że to tylko strata kasy bo dziecko jest tak lekkie, że to nie ma znaczenia jaki materac i taki zwykły będzie absolutnie wystarczający.
Wiadomo, że po roku, dwóch i tak zmienię(...)

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie wczoraj czytałam na blogu u sroki o materacykach, zobaczcie i wyciągajcie wnioski http://www.srokao.pl/2015/10/wyprawk...-jezu-jak.html
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 11:00   #3745
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie 13
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 11:01   #3746
MajWija
Wtajemniczenie

Co do wizyty to pierwsze słyszę żeby były od 30 tc co dwa tygodnie. Chyba, że coś się dzieje.
Mi gin powiedział, że częstotliwość wizyt w ostatnim trymestrze jest indywidualna i zależna od samej kobiety.
On sam zaproponuje co ile jego zdaniem powinnam się zgłaszać na przegląd a ja mogę to zaakceptować, albo zaproponować np jeszcze częstsze wizyty. Myślę, że od 33 tc będę chciała co 2 tyg na pewno. A teraz od wtorkowej już za 3 tygodnie myślę, że sobie ustalę.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 11:02   #3747
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Dokładnie. Przy stałym KP dużo później się wprowadza. Też nam na szkole o tym mówili.

Bluesberry, ale to nie butelka jest droga a sam smoczek. Chociaż też myślę, że nie jest to jakiś wielki wydatek.
Każda zrobi jak uważa, jedna będzie się sugerować cena, inna przydatnościa a jeszcze inna praktycznościa
Nie napisałam, że przez cenę jestem na nie. Nie kieruje się wyłącznie cenami przy wyborze rzeczy dla dzieci.
Stary 2016-08-20, 11:05   #3748
zielinka_87
Zakorzenienie

Zingi widzialam to i sie z nia nie zgadzam. Z kosmetykami nie polemizuje bo nie mam wiedzy to slucham. Co do reszty biore przez lupe bo poleca posciel dla malych dzieci...
Termoelastyk na pewno nie jest miekki, lateks sie odksztalca i trzeba zmieniac czesto strony i go wymieniac. Idealnego materaca nie ma niestety

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-20, 11:08   #3749
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość

To chyba coś na tych Waszych szkołach rodzenia nie znają wytycznych bo gluten zarówno przy KP jak i przy MM wprowadza się nie wcześniej niż w 5 i nie później niż na koniec 6 miesiąca życia ;P

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 11:17   #3750
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
To chyba coś na tych Waszych szkołach rodzenia nie znają wytycznych bo gluten zarówno przy KP jak i przy MM wprowadza się nie wcześniej niż w 5 i nie później niż na koniec 6 miesiąca życia ;P

Ale co sie nie zgadza???
Gluten w 6 miesiacu przy KP. To dla mnie pozniej niz w 4 miesiacu jak napisala Mietowka.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości