|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
mój weekendowy, pozadomowy i dlatego z lekka (czy z grubsza?) niefajny RRrrr:
Ś: omlet z dwóch jaj, mleka, zarodków pszennych i siemienia lnianego (można tak łączyć? na siemieniu się nie znam ![]() ![]() jakieś 40 minut basenu, 30 minut sauny 2Ś: (u rodziców, w przerwie, nie miałam więc wpływu za bardzo na to co jem...) wieśniak lekki z otrębami ze śliwkami z jabłkiem i z cynamonem, mała miseczka zupy ogórkowej (jakaś głodna po tym basenie wróciłam) potem jakieś 3 godziny spaceru (może nawet więcej) O/P - wiem że powinny być oddzielnie ale wróciłam późno do domu i nie dałabym rady wcisnąć jeszcze 3 posiłków: pół opak. warzyw z ryżem na patelnię (na oliwie), chwilę potem: udo z kurczaka, gotowane, bez skóry z sałatką z ogórków, cebuli, szczypiorka i odrobiny jog.nat. K: na K wsunę chyba wieśniaka z mieszanką studencką, bo w lodówce zostały mi już tylko wieśniaki i ryby w puszce) I jak, bardzo źle??
#3752 |
Raczkowanie
|
UuUuU :
Śn: 100g płatków choco kulki z szklanką mleka 2% 2śn: Bakuś puszysty o smaku truskawkowym O: 8 pierogów ruskich P: jabłuszko, pomarancza 5 garsci słonecznika jak nie wiecej K: dwie kromki chleba zwykłego , duzoooo sera białego z śmietaną szczypiorkiem i rzodkiewką <mniam> czuje sie objedzona ..
#3753 |
Wtajemniczenie
|
Od dwóch dni gryzie mnie brak apetytu. Zmuszam się do jedzenia, bo boję się o metabolizm. Zjadłam około 20tej 3 wafle ryżowe z serem żółtym, wędlinka, majonezem i pomidorem. Objętościowo bardzo mało, a ja czuję, jakbym miała zwymiotowac.
Wiem, że ten brak apetytu mi minie. Nieraz potrafiłam nie jeśc kilka dni nic poza śniadaniem/obiadem. Ale wiem też, że tym spowolniłam sobie metabolizm i doprowadziłam do przytycia. Czy zmuszac się do jedzenia, żeby nie wprowadzic organizmu w stan magazynowania? Czy aktywnośc fizyczna zapobiega magazynowaniu czy też przeciwnie-spowoduje większe spowolnienie metabolizmu przez bardzo ujemny bilans kalorii? Kompletnie nie wiem, co robic.
#3754 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze RRRRRR
Śniadanie-owsianka z otrębami,bananami, suszonymi ananasami i morelami,orzeszkami włoskimi II śniadanie-2 kromki chleba żytniego(jedna z pastą z tuńczyka, druga z serem żółtym-nie miałam nic innego) Obiad-chińszczyzna(torebka ryżu,kawałki piersi z kurczaka,sos warzywny) Podwieczorek-jogurt naturalny danone z ziarnami zbóż, banan, mandarynka, garść suszonych ananasów-nie za dużo? Kolacja-serek wiejski czysty, 1 pomidor faszerowany tuńczykiem(3 łyżeczki tuńczyka) Ponawiam moje pytanie z wczoraj, ponieważ przeszło bez odzewu-czy w sytuacjach awaryjnych mogę zamienić kolejnością obiad z podwieczorkiem(najpierw zjeść podwieczorek,a później obiad)?Czy lepiej w ogóle zrezygnować z podwieczorku?
#3755 | |
Zakorzenienie
|
moje U/P (mam nadzieję, że te 2300kcal było):
śn: owsianka z kilku łyżek płatków zwykłych z bananem i mlekiem 3,2% ; duży kawałek pałki z kurczaka; zielona herbata 2śn: big kanapka z grahama z: sałatą, 1/3 twarogu, 2 plasterkami pomidora, kilkoma plasterkami ogórka i plastrem szynki; zielona herbata; pół paczki mieszanki orzechów z suszoną żurawiną i wiśnią obiad: 9 pierogów (całkiem sporych) z kapustą i grzybami podgrzanymi na smalcu po treningu: szklanka (całkiem spora, ale nie wiem ile ma ml) koktajlu- 1 białko, banan, pół kostki twarogu, łyżka kakao, mleko podwieczorek: kromka grahama z płatem śledziowym w zalewie octowej; pół paczki słoneczniku, 2 paczki mamby kolacja: serek wiejski z solą i pieprzem (już mi się nie chce nic szykować o tej porze ;p ) ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Przyczajenie
|
jestem na R i mam pytanie czy na obiad można sobie pozwolić na kasze lub mizerie - jako dodatek ?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Śniadanie-10:00 II śniadanie-13:45 Obiad-16:30(banan był tuż zaraz po obiedzie) Podwieczorek-18:30 Kolacja-20:30
![]() |
#3759 |
Raczkowanie
|
Moj dzisiejszy jadłospis
![]() 1.śniadanie - 2 skibki chleba razowego z serkiem grani i sałatą 2. II śniadanie - brak 3. Obiad - zupa warzywna 4.podwieczorek - Activia i 4 łyżeczki otrębów 5. kolacja - 3 saszłyki (bardzo,bardzo małe) [skład. mięso z kurczaka,cebula,ogórek konserwowany,papryka] I jakąś 1h temu przegryzłam sobie wafla ryżowego ![]()
#3760 |
Wtajemniczenie
|
bekki- zamień almette na łyżkę jogurtu/ serka nat./ coś w tym stylu i będzie super
![]() fucia- poczytaj cokolwiek z wątków podwieszonych ensue- oczywiście Moje średnie R: 1. 3 kwadratowe kromki grahama a i b) z makrelą c) z szynką wszystkie z obkładem warzywnym, jabłko 2. grahamka 90g, jedna połówka z pieczenią (niezbyt chudą ;/ ) druga z chudym twarogiem, obkład warzywny, surówka z olejem i łyżkami orzechów i migdałów 3. fasolka szparagowa, 2 jaja na łyżeczce oleju z plastrem pieczeni jw. tutaj trening długi 2,5h 4. marchewka tarta, serek wiejski zwykły proszę o ocenkę.. generalnie wiem co jest źle ale wolę jak ktoś spojrzy z zewnątrz |
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Raczkowanie
|
No niestety dzisiaj tak mało tego wyszło bo byłam prawie cały dzień poza domem. A nie chciałam sie opychac hamburgerami.
#3762 |
Gang Iren
|
U:
IS: wielka bułka z sezamem posmarowana masłem z szynką drobiową,sałatą,rzodkiewk ą,papryką i pomidorem,banan,herbata z cytryną Przekąska: kawa z mlekiem,4 biszkopty,mandarynka,mała kiść winogrona IIS: dwie kromki razowca z masłem i wędzonym łososiem,wieśniak 6% z orzechami włoskimi,zielona herbata O: 4 duże ziemniaki z tłuszczem i smażonymi pieczarkami,dwa kotlety z piersi kurczaka,ok 150gr surówki z kapusty kiszonej,ok 150gr buraczków,kompot P: neska z mlekiem,nesvita truskawkowa,batonik corny z musli,jabłko K: 6 kotletów sojowych,warzywa na patelnię ok 400 gr,sok wielowarzywny 0,5 l Przekąska: danio warzywny,ok 50gr orzechów ziemnych w posypce meksykańskiej. I jak?
#3763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jorelia - dziękuje za to co napisałaś. Miło słyszeć słowa otuchy. Jutro pojawi się tutaj mój jadłospis z literką W. Będe sie starać.
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jestem tylko pewna tego jak kalorycznie to wypada przy tak długim treningu... Aha, no i posiłku 2 łączysz tłuszcze z węglami... a to nie za dobrze. Cytat:
Może owoców trochę ciut za dużo, w podwieczorku zamieniłabym je na surówkę warzywną, i powinnaś też dodać warzywa do 2 śn i obiadu (bo nie wiem co to znaczy sos warzywny) Cytat:
Edytowane przez Rosalyn Czas edycji: 2009-04-25 o 23:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Zakorzenienie
|
wczorajsza R:
Sn: serek wiejski200g,male jablko zielona,cynamon,2kromki pelnoziarnistego chleba posmarowanego masłem, 2Sn:serek wiejski,jablko aeroby O: mala piers z kurczaka gotowana na wodzie(przyprawy:curry,or egano),papryka gotowana,brokuły P:garść mieszanki orzechów(włoskie,nerkowca )1hspacer K:pół ogórka,150g tunczyka wsw oceni ktos?
#3766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze W: (ciężko :| jem nie dużo, a czuję się tak napchana...)
Iśn: grahamka, kawa inka (porażka, ale nic nie było w domu) IIśn: jabłko (wiem, wiem, to nie posiłek..) O: 2 naleśniki, jeden ze szpinakiem-><mniam>, drugi z pieczarkami P: małe danio, kilka migdałów K: 70(?)g twrogu chudego z połową jogurtu naturalnego i startą rzodkiewką (coś jak taki twarożek) wiem, wiem, jest nienajlepiej, ale to i tak więcej, sporo więcej niż jadłam, mam nadzieję, że będzie lepiej! ... ;( -------------------------------------------------- Wychodzę z R! Muszę się zdrowo odżywiać! Czekam na @@@! Wierzę, że dam radę, muszę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3769 |
Raczkowanie
|
![]() Śniadanie: 2 kromki chlebka fitness z serkiem do smarowania z Piątnicy z przyprawami, listkami bazylii do smaku i jajeczko na twardo. (Wykończyłam opakowanie fitnessu i następnego nie kupię,bo jest za bardzo przetworzony, czułam to na żołądku do popołudnia) ![]() II Śniadanie: jabłko...Wiem ,za mało. Byłam na uczelni i zrobił sie mały problem. Ale popracuję nad tym. Obiad: Sałatka ze świeżego ogórka, papryki, z łodygami lotosu, do tego micha szpinaku z tofu godnie doprawionego czosnkiem. Podwieczorek: Zjadłam lodzika ![]() ![]() Kolacja: Pół puszki tuńczyka w sosie własnym z serkiem wiejskim ligt, ze świeżą bazylią ,i trochę dodałam papryczki w proszku ![]() Mam nadzieję ,że nie ma tragedii ...
#3770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
własnie mam podobne pytanie,bo skoro powinno sie jesc 4-5 posiłków dziennie to jeśli nie zdążę zgłodnieć do następnego posiłku to i tak mam go zjeść pomimo tego,że nie jestem głdona? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3771 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak mam przed @ i staram się zjeść coś małego lub nie jem, bo nie lubię się zmuszać.
1. grahamka 90g jedna połówka z pieczenią, druga z makrelą wędzoną, obkład warzywny, kubek mleka z kakaem naturalnym i słodzikiem 2. j0gurt nat. mały z 5 daktylami, łyżką orzechów, łyżką mieszanki studenckiej, gruba kwadratowa kromka chleba z pieczenią i warzywami 3. pierś z kurczaka gotowana+ brokuł gotowany+ łyżka oleju 4. tu pewnie wpadnie jakiś grejpfrut, ale niekoniecznie 5. serek wiejski, marchew to R oczywiście ww połaczenia nie utrudniają mi chudnięcia |
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Raczkowanie
|
W jak walka- ze sobą...
śn,kawa własciwe - 2 wiesniaki lekkie, kilkanascie borówek, 3 truskawki , kubeczek malin 3 wasy 2 ciastka owsiano-zbożowe( jakies z zdrowych sklepów)\ jabłko 2 śn- 2 kromki grube chleba pełnoziarn, półłyzeczki masła,pół pomidora, pół serka ze szczypiorkiem piątnicy po poł 2 wasy z sałatą, ogórkiem małosolnym, troszke almette z czrzanem jabłko wg terapeutki to głodzenie - no ,ale bez przesady chyba, co ? ja wiem, ze patrzac na madre , rozsadne jadłospisy to kon by sie uśmial, ale prosze o maleńki komentarz- jest źle rzeczywiscie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I mój dzisiejszy W: Iśn: jajecznica z jednego jajka, kromka razowca, herbatka z cytryną IIśn: pół serka homo Danone z nasionami do chrupania ![]() O: łyżka kaszy jęczmiennej, kawałek duszonego mięsa(raczej chudego) sporo surówki z kapusty kiszonej(skropionej oliwą) P: (będzie) pewnie skończę serek z drugiego śniadania K: hmm, a co proponujecie? może parówka? Proszę o ocenę! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Zakorzenienie
|
troche głowa wariuje moze dlatego bylo mniej.ale nie dam sie,walcze z durnymi myslami
![]() dzis R: Sn: 100gr serka wiejskiego,male zielone jablko,cynamon,dwie kromki grube chleba pelnoziarnistego z maslem( to maslo jest naprawde takie niepolecane? cava z tego co pamietam mowila ze maslo jest dobre.) 2Sn:100gr serka wiejskiego(musialam dokonczyc opakowanie,zeby sie nie zapsulo),maly pomidor,kilka listków bazyli( ![]() Ob: mala piers z kurczaka gotowana na wodzie z przyprawami(chili,curry,o regano),gotowane brokuły,2małe cebule uduszone na 1łyzeczce oliwy P: bedzie garść orzechów(pomieszane nerwkowca,laskowe,włoskie ),2łyzki serka homo nat,cynamon k: moze dwa jajka na twardo,pół ogórka ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() duzo juz schudłas?bo nie łapie sie w Twoim podpisie ![]()
![]() |
#3775 |
Rozeznanie
|
redukcja...
trochę dziwna i chaotyczna -wczoraj cały dzień w podróży,dlatego tak niekonwencjonalne te posiłki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
upppp.... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 |
Raczkowanie
|
Redukcja.
1. Śniadanie - 2 kanapki z chleba razowego z pomidorem,serkiem grani, 1 jajko na twardo. 2. II Śniadanie - 5łyzek płatków fitness z mlekiem 2%, jabłko 3.Obiad - 5 w miarę małych ziemniaków,surówka, 4.Podwieczorek - Activia do tego 5 łyżeczek musli 5. Kolacja - Zastanaiwam sie co bym mogła sobie zrobić ^^. ![]()
#3779 |
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy jadłospis (U), w kolejności jak leciało:
Owsianka - 4 łyżki płatków, 100g. serka wiejskiego, rodzynki, 2 łyżki dżemu truskawkowego & duży kubek kawy zbożowej z mlekiem 3,2% Gruba kromka chleba orkiszowego z masłem naturalnym, szynka, sałata, rzodkiewka, szczypior + spora porcja sałatki jarzynowej z cienką warstwą majonezu Małe jabłko Około 150ml. kefiru naturalnego Kawa zbożowa z mlekiem jw. Około 400g. warzyw na patelnię (wypisuję skład: ziemniaki, kukurydza, marchew, fasola szparagowa, papryka czerwona, papryka zielona) usmażonych na łyżeczce oleju słonecznikowego, do tego cała puszka tuńczyka z cebulą i szczypiorkiem Pół placka ziemniaczanego smażonego na oleju Łyżka słonecznika Jajko na twardo, kilka łyżeczek twarożku półtłustego, 3 rzodkiewki, pomidor, ketchup Na kolację coś jeszcze zjem. CAVA, tu wielka prośba w Twoją stronę - męczą mnie właśnie straszne wzdęcia, po którym produkcie z powyższych mogły one powstać? ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-04-26 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3780 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.