Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-25, 18:47   #3751
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

mój weekendowy, pozadomowy i dlatego z lekka (czy z grubsza?) niefajny RRrrr:

Ś: omlet z dwóch jaj, mleka, zarodków pszennych i siemienia lnianego (można tak łączyć? na siemieniu się nie znam), posmarowany (nie za grubo) dżemem jagodowym niskosł. + kawa z cykorią i mlekiem
jakieś 40 minut basenu, 30 minut sauny
2Ś: (u rodziców, w przerwie, nie miałam więc wpływu za bardzo na to co jem...) wieśniak lekki z otrębami ze śliwkami z jabłkiem i z cynamonem, mała miseczka zupy ogórkowej (jakaś głodna po tym basenie wróciłam)
potem jakieś 3 godziny spaceru (może nawet więcej)
O/P - wiem że powinny być oddzielnie ale wróciłam późno do domu i nie dałabym rady wcisnąć jeszcze 3 posiłków: pół opak. warzyw z ryżem na patelnię (na oliwie), chwilę potem: udo z kurczaka, gotowane, bez skóry z sałatką z ogórków, cebuli, szczypiorka i odrobiny jog.nat.
K: na K wsunę chyba wieśniaka z mieszanką studencką, bo w lodówce zostały mi już tylko wieśniaki i ryby w puszce)

I jak, bardzo źle??
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 20:08   #3752
paszka016
Raczkowanie

UuUuU :

Śn: 100g płatków choco kulki z szklanką mleka 2%
2śn: Bakuś puszysty o smaku truskawkowym
O: 8 pierogów ruskich
P: jabłuszko, pomarancza 5 garsci słonecznika jak nie wiecej
K: dwie kromki chleba zwykłego , duzoooo sera białego z śmietaną szczypiorkiem i rzodkiewką <mniam>

czuje sie objedzona ..

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 20:17   #3753
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Od dwóch dni gryzie mnie brak apetytu. Zmuszam się do jedzenia, bo boję się o metabolizm. Zjadłam około 20tej 3 wafle ryżowe z serem żółtym, wędlinka, majonezem i pomidorem. Objętościowo bardzo mało, a ja czuję, jakbym miała zwymiotowac.

Wiem, że ten brak apetytu mi minie. Nieraz potrafiłam nie jeśc kilka dni nic poza śniadaniem/obiadem. Ale wiem też, że tym spowolniłam sobie metabolizm i doprowadziłam do przytycia.

Czy zmuszac się do jedzenia, żeby nie wprowadzic organizmu w stan magazynowania? Czy aktywnośc fizyczna zapobiega magazynowaniu czy też przeciwnie-spowoduje większe spowolnienie metabolizmu przez bardzo ujemny bilans kalorii? Kompletnie nie wiem, co robic.
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 20:20   #3754
klaudynka18
Rozeznanie

Dzisiejsze RRRRRR
Śniadanie-owsianka z otrębami,bananami, suszonymi ananasami i morelami,orzeszkami włoskimi
II śniadanie-2 kromki chleba żytniego(jedna z pastą z tuńczyka, druga z serem żółtym-nie miałam nic innego)
Obiad-chińszczyzna(torebka ryżu,kawałki piersi z kurczaka,sos warzywny)
Podwieczorek-jogurt naturalny danone z ziarnami zbóż, banan, mandarynka, garść suszonych ananasów-nie za dużo?
Kolacja-serek wiejski czysty, 1 pomidor faszerowany tuńczykiem(3 łyżeczki tuńczyka)
Ponawiam moje pytanie z wczoraj, ponieważ przeszło bez odzewu-czy w sytuacjach awaryjnych mogę zamienić kolejnością obiad z podwieczorkiem(najpierw zjeść podwieczorek,a później obiad)?Czy lepiej w ogóle zrezygnować z podwieczorku?

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 20:29   #3755
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

moje U/P (mam nadzieję, że te 2300kcal było):
śn: owsianka z kilku łyżek płatków zwykłych z bananem i mlekiem 3,2% ; duży kawałek pałki z kurczaka; zielona herbata
2śn: big kanapka z grahama z: sałatą, 1/3 twarogu, 2 plasterkami pomidora, kilkoma plasterkami ogórka i plastrem szynki; zielona herbata; pół paczki mieszanki orzechów z suszoną żurawiną i wiśnią
obiad: 9 pierogów (całkiem sporych) z kapustą i grzybami podgrzanymi na smalcu
po treningu: szklanka (całkiem spora, ale nie wiem ile ma ml) koktajlu- 1 białko, banan, pół kostki twarogu, łyżka kakao, mleko
podwieczorek: kromka grahama z płatem śledziowym w zalewie octowej; pół paczki słoneczniku, 2 paczki mamby
kolacja: serek wiejski z solą i pieprzem (już mi się nie chce nic szykować o tej porze ;p )

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
UuUuU :

K: dwie kromki chleba zwykłego , duzoooo sera białego z śmietaną szczypiorkiem i rzodkiewką <mniam>

czuje sie objedzona ..
PO TAKIM CZYMŚ?! chyba żartujesz..
Stary 2009-04-25, 20:36   #3756
bekii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klaudynka18 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze RRRRRR
Śniadanie-owsianka z otrębami,bananami, suszonymi ananasami i morelami,orzeszkami włoskimi
II śniadanie-2 kromki chleba żytniego(jedna z pastą z tuńczyka, druga z serem żółtym-nie miałam nic innego)
Podwieczorek-jogurt naturalny danone z ziarnami zbóż, banan, mandarynka, garść suszonych ananasów-nie za dużo?
Kolacja-serek wiejski czysty, 1 pomidor faszerowany tuńczykiem(3 łyżeczki tuńczyka)
Ponawiam moje pytanie z wczoraj, ponieważ przeszło bez odzewu-czy w sytuacjach awaryjnych mogę zamienić kolejnością obiad z podwieczorkiem(najpierw zjeść podwieczorek,a później obiad)?Czy lepiej w ogóle zrezygnować z podwieczorku?
Dobrze jakbyś napisała,o której godzinie jesz poszczególne posiłki,myślę,że w sytuacjach awaryjnych możesz zamienić obiad z podwieczorkiem,ale nie powinno to być regułą,nie wiem o której jesz podwieczorek,bo owoce powinno się jeść na redukcji raczej w I połowie dnia, szczególnie banany,które nie są zbyt dietetyczne,nie później niż do godz.16-tej

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 20:39   #3757
ensue
Przyczajenie

jestem na R i mam pytanie czy na obiad można sobie pozwolić na kasze lub mizerie - jako dodatek ?
ensue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 20:40   #3758
klaudynka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
Dobrze jakbyś napisała,o której godzinie jesz poszczególne posiłki,myślę,że w sytuacjach awaryjnych możesz zamienić obiad z podwieczorkiem,ale nie powinno to być regułą,nie wiem o której jesz podwieczorek,bo owoce powinno się jeść na redukcji raczej w I połowie dnia, szczególnie banany,które nie są zbyt dietetyczne,nie później niż do godz.16-tej
Z tymi godzinami jest naprawdę różnie,zależnie od rozkładu moich zajęć na uczelni... Dziś,ponieważ jest dzień wolny godziny były następujące:
Śniadanie-10:00
II śniadanie-13:45
Obiad-16:30(banan był tuż zaraz po obiedzie)
Podwieczorek-18:30
Kolacja-20:30

Stary 2009-04-25, 20:40   #3759
fucia
Raczkowanie

Moj dzisiejszy jadłospis R.
1.śniadanie - 2 skibki chleba razowego z serkiem grani i sałatą
2. II śniadanie - brak
3. Obiad - zupa warzywna
4.podwieczorek - Activia i 4 łyżeczki otrębów
5. kolacja - 3 saszłyki (bardzo,bardzo małe) [skład. mięso z kurczaka,cebula,ogórek konserwowany,papryka]
I jakąś 1h temu przegryzłam sobie wafla ryżowego
Stary 2009-04-25, 21:04   #3760
Annie1441
Wtajemniczenie

bekki- zamień almette na łyżkę jogurtu/ serka nat./ coś w tym stylu i będzie super

fucia- poczytaj cokolwiek z wątków podwieszonych

ensue- oczywiście

Moje średnie R:
1. 3 kwadratowe kromki grahama
a i b) z makrelą
c) z szynką
wszystkie z obkładem warzywnym, jabłko

2. grahamka 90g, jedna połówka z pieczenią (niezbyt chudą ;/ ) druga z chudym twarogiem, obkład warzywny, surówka z olejem i łyżkami orzechów i migdałów

3. fasolka szparagowa, 2 jaja na łyżeczce oleju z plastrem pieczeni jw.

tutaj trening długi 2,5h

4. marchewka tarta, serek wiejski zwykły

proszę o ocenkę.. generalnie wiem co jest źle ale wolę jak ktoś spojrzy z zewnątrz
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 21:12   #3761
fucia
Raczkowanie

No niestety dzisiaj tak mało tego wyszło bo byłam prawie cały dzień poza domem. A nie chciałam sie opychac hamburgerami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-25, 22:01   #3762
gosia261282
Gang Iren

U:
IS: wielka bułka z sezamem posmarowana masłem z szynką drobiową,sałatą,rzodkiewk ą,papryką i pomidorem,banan,herbata z cytryną
Przekąska: kawa z mlekiem,4 biszkopty,mandarynka,mała kiść winogrona
IIS: dwie kromki razowca z masłem i wędzonym łososiem,wieśniak 6% z orzechami włoskimi,zielona herbata
O: 4 duże ziemniaki z tłuszczem i smażonymi pieczarkami,dwa kotlety z piersi kurczaka,ok 150gr surówki z kapusty kiszonej,ok 150gr buraczków,kompot
P: neska z mlekiem,nesvita truskawkowa,batonik corny z musli,jabłko
K: 6 kotletów sojowych,warzywa na patelnię ok 400 gr,sok wielowarzywny 0,5 l
Przekąska: danio warzywny,ok 50gr orzechów ziemnych w posypce meksykańskiej.
I jak?
Stary 2009-04-25, 22:39   #3763
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Hmm, strasznie dużo kalorii spalasz na siłowni i wydaje mi się, że jak na tak potężny wydatek energetyczny - jesz za mało. Nie wiem czy nawet 1000 kalorii tu wyjdzie... Pisałaś niedawno, że powinnaś być już na U, ale się boisz. Może jednak przełamiesz strach i zaczniesz wychodzić z diety? Miałam ten sam problem - dobrze się czułam na R, zżerał mnie paniczny lęk przed dodawaniem kalorii, trawiły wyrzuty sumienia za każdy nadprogramowy kęs. Ale przełamałam się... W zasadzie nadal się przełamuje, jest ciężko, ale z każdym dniem lepiej
A tak poza tym, to jesz strasznie monotonnie i chyba trochę za mało węglowodanów. I nie widzę NNKT - co z tego, że smażyłaś na oliwie, skoro zdjęłaś panierkę. W szczegółowe ocenianie się bawić nie będę, bo nie jestem specjalistką i jeszcze Ci coś źle powiem
Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
Nie powinnaś łączyć pomidorka i ogórka zielonego,gdyż zabija witaminę C,jedynie pomidor z ogórkiem kiszonym jest OK,gdyż ogórek zielony zawiera enzym askorbinowy, który niszczy witaminę C. Jadany osobno jest doskonałym niskokalorycznym pokarmem zawierającym witaminy i sole mineralne,ale nie należy go dodawać do potraw bogatych w witaminę C. Musisz wiedzieć,że niektóre produkty mogą oddziaływać na siebie szkodliwie, niwelując wzajemnie swoje wartości odżywcze, a niekiedy nawet szkodząc.
Dziękuje za oceny i rady
Jorelia - dziękuje za to co napisałaś. Miło słyszeć słowa otuchy. Jutro pojawi się tutaj mój jadłospis z literką W. Będe sie starać.

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 22:59   #3764
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Moje średnie R:
1. 3 kwadratowe kromki grahama
a i b) z makrelą
c) z szynką
wszystkie z obkładem warzywnym, jabłko

2. grahamka 90g, jedna połówka z pieczenią (niezbyt chudą ;/ ) druga z chudym twarogiem, obkład warzywny, surówka z olejem i łyżkami orzechów i migdałów

3. fasolka szparagowa, 2 jaja na łyżeczce oleju z plastrem pieczeni jw.

tutaj trening długi 2,5h

4. marchewka tarta, serek wiejski zwykły

proszę o ocenkę.. generalnie wiem co jest źle ale wolę jak ktoś spojrzy z zewnątrz
Mi się podoba, 4 posiłki Ci wyszły pewnie dlatego, że dziś sobota = spanie dłużej. Ja bym zamieniła olej na oliwę.
Nie jestem tylko pewna tego jak kalorycznie to wypada przy tak długim treningu...
Aha, no i posiłku 2 łączysz tłuszcze z węglami... a to nie za dobrze.

Cytat:
Napisane przez klaudynka18 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze RRRRRR
Nie rezygnować z podwieczorku i jak najbardziej możesz zamieniać.
Może owoców trochę ciut za dużo, w podwieczorku zamieniłabym je na surówkę warzywną, i powinnaś też dodać warzywa do 2 śn i obiadu (bo nie wiem co to znaczy sos warzywny)

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
U:
IS: wielka bułka z sezamem posmarowana masłem z szynką drobiową,sałatą,rzodkiewk ą,papryką i pomidorem,banan,herbata z cytryną
IIS: dwie kromki razowca z masłem i wędzonym łososiem,wieśniak 6% z orzechami włoskimi,zielona herbata
O: 4 duże ziemniaki z tłuszczem i smażonymi pieczarkami,dwa kotlety z piersi kurczaka,ok 150gr surówki z kapusty kiszonej,ok 150gr buraczków,kompot
P: neska z mlekiem,nesvita truskawkowa,batonik corny z musli,jabłko
K: 6 kotletów sojowych,warzywa na patelnię ok 400 gr,sok wielowarzywny 0,5 l
I jak?
Fajne, zdrowe U!

Edytowane przez Rosalyn
Czas edycji: 2009-04-25 o 23:01
Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 08:06   #3765
orzeszek01
Zakorzenienie

wczorajsza R:
Sn: serek wiejski200g,male jablko zielona,cynamon,2kromki pelnoziarnistego chleba posmarowanego masłem,
2Sn:serek wiejski,jablko
aeroby
O: mala piers z kurczaka gotowana na wodzie(przyprawy:curry,or egano),papryka gotowana,brokuły
P:garść mieszanki orzechów(włoskie,nerkowca )1hspacer
K:pół ogórka,150g tunczyka wsw

oceni ktos?
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 08:15   #3766
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
wczorajsza R:
Sn: serek wiejski200g,male jablko zielona,cynamon,2kromki pelnoziarnistego chleba posmarowanego masłem, (zamiast masła dałabym szynkę)
2Sn:serek wiejski,jablko może 2-3 łyżki owsianych
aeroby
O: mala piers z kurczaka gotowana na wodzie(przyprawy:curry,or egano),papryka gotowana,brokuły dodaj łyżkę oliwy z oliwek/ oleju i garść orzechów
P:garść mieszanki orzechów(włoskie,nerkowca )1hspacer + serek homo nat
K:pół ogórka,150g tunczyka wsw ok

oceni ktos?
Wydaje mi się, że mnie niż zwykle??
Stary 2009-04-26, 08:19   #3767
stoookroootkaaa
Raczkowanie

GG do stoookroootkaaa

Moje wczorajsze W: (ciężko :| jem nie dużo, a czuję się tak napchana...)

Iśn: grahamka, kawa inka (porażka, ale nic nie było w domu)

IIśn: jabłko (wiem, wiem, to nie posiłek..)

O: 2 naleśniki, jeden ze szpinakiem-><mniam>, drugi z pieczarkami

P: małe danio, kilka migdałów

K: 70(?)g twrogu chudego z połową jogurtu naturalnego i startą rzodkiewką (coś jak taki twarożek)

wiem, wiem, jest nienajlepiej, ale to i tak więcej, sporo więcej niż jadłam, mam nadzieję, że będzie lepiej! ... ;(

--------------------------------------------------

Wychodzę z R!

M
uszę się zdrowo odżywiać!

Czekam na @@@!
Wierzę, że dam radę, muszę!
stoookroootkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 09:01   #3768
klaudynka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Mi się podoba, 4 posiłki Ci wyszły pewnie dlatego, że dziś sobota = spanie dłużej. Ja bym zamieniła olej na oliwę.
Nie jestem tylko pewna tego jak kalorycznie to wypada przy tak długim treningu...
Aha, no i posiłku 2 łączysz tłuszcze z węglami... a to nie za dobrze.

Nie rezygnować z podwieczorku i jak najbardziej możesz zamieniać.
Może owoców trochę ciut za dużo, w podwieczorku zamieniłabym je na surówkę warzywną, i powinnaś też dodać warzywa do 2 śn i obiadu (bo nie wiem co to znaczy sos warzywny)

Fajne, zdrowe U!
Dziękuję Rosalyn za odpowiedź

Stary 2009-04-26, 09:24   #3769
Raymonda
Raczkowanie

Wczorajsze R:

Śniadanie: 2 kromki chlebka fitness z serkiem do smarowania z Piątnicy z przyprawami, listkami bazylii do smaku i jajeczko na twardo. (Wykończyłam opakowanie fitnessu i następnego nie kupię,bo jest za bardzo przetworzony, czułam to na żołądku do popołudnia)

II Śniadanie: jabłko...Wiem ,za mało. Byłam na uczelni i zrobił sie mały problem. Ale popracuję nad tym.

Obiad: Sałatka ze świeżego ogórka, papryki, z łodygami lotosu, do tego micha szpinaku z tofu godnie doprawionego czosnkiem.

Podwieczorek: Zjadłam lodzikaAle małego ,śmietankowego ,kcal 90 ,więc nie mam wyrzutów

Kolacja: Pół puszki tuńczyka w sosie własnym z serkiem wiejskim ligt, ze świeżą bazylią ,i trochę dodałam papryczki w proszku Nawet pasowało.

Mam nadzieję ,że nie ma tragedii ...

keep walking.
Raymonda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-26, 11:33   #3770
styna15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Od dwóch dni gryzie mnie brak apetytu. Zmuszam się do jedzenia, bo boję się o metabolizm. Zjadłam około 20tej 3 wafle ryżowe z serem żółtym, wędlinka, majonezem i pomidorem. Objętościowo bardzo mało, a ja czuję, jakbym miała zwymiotowac.

Wiem, że ten brak apetytu mi minie. Nieraz potrafiłam nie jeśc kilka dni nic poza śniadaniem/obiadem. Ale wiem też, że tym spowolniłam sobie metabolizm i doprowadziłam do przytycia.

Czy zmuszac się do jedzenia, żeby nie wprowadzic organizmu w stan magazynowania? Czy aktywnośc fizyczna zapobiega magazynowaniu czy też przeciwnie-spowoduje większe spowolnienie metabolizmu przez bardzo ujemny bilans kalorii? Kompletnie nie wiem, co robic.

własnie mam podobne pytanie,bo skoro powinno sie jesc 4-5 posiłków dziennie to jeśli nie zdążę zgłodnieć do następnego posiłku to i tak mam go zjeść pomimo tego,że nie jestem głdona?
styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 12:08   #3771
Annie1441
Wtajemniczenie

Ja tak mam przed @ i staram się zjeść coś małego lub nie jem, bo nie lubię się zmuszać.

1. grahamka 90g jedna połówka z pieczenią, druga z makrelą wędzoną, obkład warzywny, kubek mleka z kakaem naturalnym i słodzikiem

2. j0gurt nat. mały z 5 daktylami, łyżką orzechów, łyżką mieszanki studenckiej, gruba kwadratowa kromka chleba z pieczenią i warzywami

3. pierś z kurczaka gotowana+ brokuł gotowany+ łyżka oleju

4. tu pewnie wpadnie jakiś grejpfrut, ale niekoniecznie

5. serek wiejski, marchew

to R oczywiście ww połaczenia nie utrudniają mi chudnięcia
Stary 2009-04-26, 12:32   #3772
niedowiarek0
Raczkowanie

W jak walka- ze sobą...
śn,kawa
własciwe - 2 wiesniaki lekkie, kilkanascie borówek, 3 truskawki , kubeczek malin
3 wasy
2 ciastka owsiano-zbożowe( jakies z zdrowych sklepów)\

jabłko

2 śn- 2 kromki grube chleba pełnoziarn, półłyzeczki masła,pół pomidora, pół serka ze szczypiorkiem piątnicy

po poł 2 wasy z sałatą, ogórkiem małosolnym, troszke almette z czrzanem
jabłko

wg terapeutki to głodzenie - no ,ale bez przesady chyba, co ? ja wiem, ze patrzac na madre , rozsadne jadłospisy to kon by sie uśmial, ale prosze o maleńki komentarz- jest źle rzeczywiscie?
niedowiarek0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 13:03   #3773
stoookroootkaaa
Raczkowanie

GG do stoookroootkaaa

Cytat:
Napisane przez stoookroootkaaa Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze W: (ciężko :| jem nie dużo, a czuję się tak napchana...)

Iśn: grahamka, kawa inka (porażka, ale nic nie było w domu)

IIśn: jabłko (wiem, wiem, to nie posiłek..)

O: 2 naleśniki, jeden ze szpinakiem-><mniam>, drugi z pieczarkami

P: małe danio, kilka migdałów

K: 70(?)g twrogu chudego z połową jogurtu naturalnego i startą rzodkiewką (coś jak taki twarożek)

wiem, wiem, jest nienajlepiej, ale to i tak więcej, sporo więcej niż jadłam, mam nadzieję, że będzie lepiej! ... ;(
przypomnę się tylkko

I mój dzisiejszy W:

Iśn: jajecznica z jednego jajka, kromka razowca, herbatka z cytryną

IIśn: pół serka homo Danone z nasionami do chrupania(słonecznik, dynia) cały ma 140g

O: łyżka kaszy jęczmiennej, kawałek duszonego mięsa(raczej chudego)
sporo surówki z kapusty kiszonej(skropionej oliwą)

P: (będzie) pewnie skończę serek z drugiego śniadania

K: hmm, a co proponujecie? może parówka?

Proszę o ocenę! i jeśli by ktoś mógł podać mi zbliżoną wartość kaloryczną DZISIEJSZEGO jadłospisu, również byłabym bardzo wdzięczna
stoookroootkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 13:27   #3774
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że mnie niż zwykle??
troche głowa wariuje moze dlatego bylo mniej.ale nie dam sie,walcze z durnymi myslami

dzis R:
Sn: 100gr serka wiejskiego,male zielone jablko,cynamon,dwie kromki grube chleba pelnoziarnistego z maslem( to maslo jest naprawde takie niepolecane? cava z tego co pamietam mowila ze maslo jest dobre.)
2Sn:100gr serka wiejskiego(musialam dokonczyc opakowanie,zeby sie nie zapsulo),maly pomidor,kilka listków bazyli( ),dwie male marchewki
Ob: mala piers z kurczaka gotowana na wodzie z przyprawami(chili,curry,o regano),gotowane brokuły,2małe cebule uduszone na 1łyzeczce oliwy
P: bedzie garść orzechów(pomieszane nerwkowca,laskowe,włoskie ),2łyzki serka homo nat,cynamon
k: moze dwa jajka na twardo,pół ogórka

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Ja tak mam przed @ i staram się zjeść coś małego lub nie jem, bo nie lubię się zmuszać.

1. grahamka 90g jedna połówka z pieczenią, druga z makrelą wędzoną, obkład warzywny, kubek mleka z kakaem naturalnym i słodzikiem

2. j0gurt nat. mały z 5 daktylami, łyżką orzechów, łyżką mieszanki studenckiej, gruba kwadratowa kromka chleba z pieczenią i warzywami

3. pierś z kurczaka gotowana+ brokuł gotowany+ łyżka oleju

4. tu pewnie wpadnie jakiś grejpfrut, ale niekoniecznie

5. serek wiejski, marchew

to R oczywiście ww połaczenia nie utrudniają mi chudnięcia
wg mnie bardzo ładna r
duzo juz schudłas?bo nie łapie sie w Twoim podpisie
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 13:42   #3775
Magdalena0603
Rozeznanie

redukcja...
trochę dziwna i chaotyczna -wczoraj cały dzień w podróży,dlatego tak niekonwencjonalne te posiłki...
  • jajecznica z 2 jajek na maśle,trochę cebulki,chili,szczypiorek ,kromka razowca sucha..

• 1/4 knyszy warzywnej-bułki prawie nie tknęłam,w środku trochę surówek typowych ,pekińska,modra kapusta,parę ogórkow i pomidorów,kapka sosu sambal i czosnkowego

• jogurt naturalny i 2 grejpfruty,plasterek sera żółtego

• kanapka razowca posmarowana twarogiem,5 rzodkiewek,szczypiorek
ocenicie?z góry dziękuję..
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 13:45   #3776
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
UuUuU :

czuje sie objedzona ..
Paszka wklejasz ciągle TAKIE SAME jadłospisy, one się niczym nie różnią, z tego co pamiętam to nawet obiad jest taki sam tylko, że ostatnio było 10 tych pierogów...Jedym słowem marnie...plusem jest to, że pestki słonecznika to źródło nnkt

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
U:
IS: wielka bułka z sezamem posmarowana masłem z szynką drobiową,sałatą,rzodkiewk ą,papryką i pomidorem,banan,herbata z cytryną super
IIS: dwie kromki razowca z masłem i wędzonym łososiem,wieśniak 6% z orzechami włoskimi,zielona herbata mniamniuśnie
O: 4 duże ziemniaki z tłuszczem i smażonymi pieczarkami,dwa kotlety z piersi kurczaka,ok 150gr surówki z kapusty kiszonej,ok 150gr buraczków,kompot tylko tyle
P: neska z mlekiem,nesvita truskawkowa,batonik corny z musli,jabłko pysznie
K: 6 kotletów sojowych,warzywa na patelnię ok 400 gr,sok wielowarzywny 0,5 l świetnie
I jak?
ślicznie, różnorodnie, zdrowo, smacznie, gratuluję takiego U

Cytat:
Napisane przez niedowiarek0 Pokaż wiadomość
W jak walka- ze sobą...
śn,kawa 0kcal
własciwe - 2 wiesniaki lekkie, kilkanascie borówek, 3 truskawki , kubeczek malin 2x120+100kcal(liczmy tyle za te owoce)=340kcal
3 wasy=50kcal
2 ciastka owsiano-zbożowe( jakies z zdrowych sklepów)\=100kcal

jabłko=70kcal

2 śn- 2 kromki grube chleba pełnoziarn, półłyzeczki masła,pół pomidora, pół serka ze szczypiorkiem piątnicy=250kcal

po poł 2 wasy z sałatą, ogórkiem małosolnym, troszke almette z czrzanem=80kcal
jabłko=70kcal

wg terapeutki to głodzenie - no ,ale bez przesady chyba, co ? ja wiem, ze patrzac na madre , rozsadne jadłospisy to kon by sie uśmial, ale prosze o maleńki komentarz- jest źle rzeczywiscie?
byc może troszkę zawyzyłam/zaniżyłam, ale sama zobacz jak tutaj jest malutko, nawet nie wiem czy 1000kcal będzie...

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 13:57   #3777
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
redukcja...
trochę dziwna i chaotyczna -wczoraj cały dzień w podróży,dlatego tak niekonwencjonalne te posiłki...
  • jajecznica z 2 jajek na maśle,trochę cebulki,chili,szczypiorek ,kromka razowca sucha..

• 1/4 knyszy warzywnej-bułki prawie nie tknęłam,w środku trochę surówek typowych ,pekińska,modra kapusta,parę ogórkow i pomidorów,kapka sosu sambal i czosnkowego

• jogurt naturalny i 2 grejpfruty,plasterek sera żółtego

• kanapka razowca posmarowana twarogiem,5 rzodkiewek,szczypiorek
ocenicie?z góry dziękuję..

upppp....
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-26, 14:51   #3778
fucia
Raczkowanie

Redukcja.
1. Śniadanie - 2 kanapki z chleba razowego z pomidorem,serkiem grani, 1 jajko na twardo.
2. II Śniadanie - 5łyzek płatków fitness z mlekiem 2%, jabłko
3.Obiad - 5 w miarę małych ziemniaków,surówka,
4.Podwieczorek - Activia do tego 5 łyżeczek musli
5. Kolacja - Zastanaiwam sie co bym mogła sobie zrobić ^^.
Stary 2009-04-26, 15:49   #3779
star15
Zakorzenienie

Mój dzisiejszy jadłospis (U), w kolejności jak leciało:

Owsianka - 4 łyżki płatków, 100g. serka wiejskiego, rodzynki, 2 łyżki dżemu truskawkowego & duży kubek kawy zbożowej z mlekiem 3,2%
Gruba kromka chleba orkiszowego z masłem naturalnym, szynka, sałata, rzodkiewka, szczypior + spora porcja sałatki jarzynowej z cienką warstwą majonezu
Małe jabłko
Około 150ml. kefiru naturalnego
Kawa zbożowa z mlekiem jw.
Około 400g. warzyw na patelnię (wypisuję skład: ziemniaki, kukurydza, marchew, fasola szparagowa, papryka czerwona, papryka zielona) usmażonych na łyżeczce oleju słonecznikowego, do tego cała puszka tuńczyka z cebulą i szczypiorkiem
Pół placka ziemniaczanego smażonego na oleju
Łyżka słonecznika
Jajko na twardo, kilka łyżeczek twarożku półtłustego, 3 rzodkiewki, pomidor, ketchup
Na kolację coś jeszcze zjem.
CAVA, tu wielka prośba w Twoją stronę - męczą mnie właśnie straszne wzdęcia, po którym produkcie z powyższych mogły one powstać?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2009-04-26 o 15:52
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 15:50   #3780
Jorelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fucia Pokaż wiadomość
Redukcja.
1. Śniadanie - 2 kanapki z chleba razowego z pomidorem,serkiem grani, 1 jajko na twardo. Ładnie, ale może jakieś warzywko?
2. II Śniadanie - 5łyzek płatków fitness z mlekiem 2%, jabłko Koniecznie zamień fitnessy na płatki owsiane.
3.Obiad - 5 w miarę małych ziemniaków,surówka, Brakuje białka, dodaj mięsko, soję lub rybę.
4.Podwieczorek - Activia do tego 5 łyżeczek musli Activia owocowa? Jeśli tak, to musisz z niej zrezygnować, owocowe słodzone jogurty nie nadają się na R. Zamiast tego proponuję serek homogenizowany naturalny bądź jogurt naturalny, a do tego - zamiast musli - jakieś orzeszki.
5. Kolacja - Zastanaiwam sie co bym mogła sobie zrobić ^^.
Kolacja najlepiej białkowa. Może rybkę? Jajko? Omleta? Albo jakąś fajną sałatkę z warzyw, jajka, serka wiejskiego.
JW, a poza tym jesz za mało białko i wogóle nnkt. Lepiej to zmień I zrezygnuj z musli, płatków fitness - są słodzone i niezbyt dietetyczne. Odpowiednio przyrządzona owsianka jest tysiąc razy lepsza
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości