Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 22:11   #3751
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17

Drabi - http://styleev.blogspot.com/ ?

Eee, spóźniłam się
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:11   #3752
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie pogląd, że posiadanie widocznych włosów na rękach świadczy o braku dbania o siebie w tym zakresie^^.
Też mnie dziwi, bardzo.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

btw laski apropo blogerek, szukam na gwałt :d takiej blogerki modowej, obecnie ma z 17-18 lat, jak miała z 16 czy przed 17 urodziła dziecko - synka i pisała że to świadoma decyzja bo nie pozwolili jej być ze swoim chłopakiem. bardzo urodziwa dziewczyna długie naturalne ciemny blond włosy... haaaaaaaaaaalp :P
ta? http://styleev.blogspot.com/
ale ona też ma włosy na rękach http://3.bp.blogspot.com/-8gmlGpJNE4...5I/s1600/5.JPG

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

też się spóźniłam :P
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:14   #3753
201604181004
Konto usunięte

jestem ciekawa jej synka bo z tego co pamiętam ojciec dziecka wywarł na mnie średnie wrażenie ;p
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:15   #3754
coffee
and cigarettes

Cytat:
Jakie to w ogóle bułki, bo chyba nie wiem?
Cholerka ma w podpisie blog, a tam szybkie bułki.

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Bo nigdy nie robiłaś pieczywa na zakwasie albo takiego, które trzeba wyrabiać minimum 15 minut. Albo takiego, które trzeba wyrastać np. 8h w lodówce.
Na zakwasie nie, długo wyrabianego też nie.
Ale robiłam chleb, który miał rosnąć przez ok. 12 godzin. To właściwie lepsze niż szybkie bułki, bo wieczorem można przygotować ciasto, rano wrzucić do piekarnika i śniadanko gotowe.

I tak, mimo wszystko, 2 godziny to zbyt długo na robienie śniadania.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:19   #3755
kawa_zmlekiem
damn good coffee

drabina, tu masz fotobloga http://www.photoblog.pl/styleev/profil
jest i chłopak
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:21   #3756
201604181004
Konto usunięte

o bożę nie ona z wiekiem wygląda gorzej i gorzej ;ooooooooo teraz wygląda zupełnie jak cleo a kiedyś była taka dziewczęca

dziwiąmnie komary, pożarły mnie jak zwłoki jakieś
Stary 2014-07-07, 22:34   #3757
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
ej a opowiedz o laserach, bo jestem ciekawa twojej opinii, sama zastanawiam się nad pachami
Polecam gorąco każdemu komu hormony i insze takie przeszkody nie stoją na drodze. Wprawdzie trudno przewidzieć ile zabiegów będzie koniecznych, no i często coś tam zostaje do przepielenia od czasu do czasu, jednak w mojej ocenie warto się takim zabiegom poddać. Przy czym przy większych częściach ciała trudno znaleźć rzetelny salon, który poświęci na depilację odpowiednią do powierzchni ilość czasu, ale jeśli chodzi o pachy, to raczej trudno będzie to schrzanić. Pachy też robiłam, ale u mnie to było na doczepkę przy innych częściach ciała, z pach od 12 - 13 -go roku życia usuwałam włosy depilatorem, tak że po pewnym czasie problem z owłosieniem tam był naprawdę niewielki.
Przy czym uczulam, że ceny z tego salonu, o którym wyżej pisałaś, są według mnie za niskie jak na "fachowy" laser.

Jakby co, pytaj jeszcze, ja o laserze, jak o stanikach, mogę gadać bez końca .

Cytat:
btw laski apropo blogerek, szukam na gwałt :d takiej blogerki modowej, obecnie ma z 17-18 lat, jak miała z 16 czy przed 17 urodziła dziecko - synka i pisała że to świadoma decyzja bo nie pozwolili jej być ze swoim chłopakiem. bardzo urodziwa dziewczyna długie naturalne ciemny blond włosy... haaaaaaaaaaalp :P
Dla mnie ewenementem było to, że dziewczyna miała bana stałego na Wizażu, a przez długi czas po zbanowaniu pojawiały się jej nowe wieszaki, jakiś błąd systemu chyba^^.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-07, 22:37   #3758
201604181004
Konto usunięte

mhm, powiedz mi - pachy bolą? co potem? mamy środek lata pewnie są podrażnione więc nie będę mogła potraktować ich antidralem, prawda? i będę chodzic spocona?

ona miała bana?;d za co ?;d
Stary 2014-07-07, 22:39   #3759
chwast
Zakorzenienie

Ja bym chciala nogi laserowo, ale jak mowicie, ze to kilka sesji to nie wiem...

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:45   #3760
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Cholerka ma w podpisie blog, a tam szybkie bułki.

Na zakwasie nie, długo wyrabianego też nie.
Ale robiłam chleb, który miał rosnąć przez ok. 12 godzin. To właściwie lepsze niż szybkie bułki, bo wieczorem można przygotować ciasto, rano wrzucić do piekarnika i śniadanko gotowe.

I tak, mimo wszystko, 2 godziny to zbyt długo na robienie śniadania.
Trudno się z tym nie zgodzić nie pomyślałam o tym, że tytuł sugeruje, że ma się je robić na śniadanie, w zamyśle chodziło chyba o to, że to są bułki NA śniadanie. Ja je robiłam wieczór przed
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:46   #3761
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
mhm, powiedz mi - pachy bolą? co potem? mamy środek lata pewnie są podrażnione więc nie będę mogła potraktować ich antidralem, prawda? i będę chodzic spocona?
Hm, dla mnie to była zdecydowanie najmniej bolesna część ciała z tych, które depilowałam. Przede wszystkim jest to mała powierzchnia, więc też ból nie trwa siłą rzeczy bez końca. A w ostateczności można użyć maści emla. No i kwestia wyboru lasera - patrz niżej.

Co do podrażnień, to jeśli wybierzesz opcję depilacji laserem Light Sheer Duet, z dużą głowicą, to raczej żadnych nie będzie. I niektórych depilacja tym laserem nic nie boli (ja akurat nie czułam zbytnio różnicy między głowicami). Po zwykłym Light Sheerze (z małą głowicą) podrażnienia się zdarzają, ale nie zawsze (szybciej też chyba na bikini, pachy nie są aż tak wrażliwe, zważywszy choćby na możliwość używania na nich wspomnianego przez Ciebie antidralu - na bikini bym się nie odważyła ), ja, o ile pamiętam, to jeszcze tego samego dnia używałam jakiejś kulki.

Cytat:
ona miała bana?;d za co ?;d
W sumie nie wiem, ale możliwe, że za reklamę bloga <myśli>.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-07, 22:48   #3762
201604181004
Konto usunięte

wiesz ale przy antidralu przeżywam piekielne katusze i uwielbiam go stosować gdy wracam z imprezy znieczulona alkoholem bo po prysznicu padam na twarz posmarowana nim i niech się dzieje co chce, a jak ide spac o 24 i rano mam wstać to w zyciu bym się nie posmarowała xd
Stary 2014-07-07, 22:55   #3763
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Ja bym chciala nogi laserowo, ale jak mowicie, ze to kilka sesji to nie wiem...
Dla mnie to wybawienie, ja zawsze wyrywałam włosy z cebulkami i po jakimś czasie miałam mnóstwo włosków powrastanych na łydkach, po wyciąganiu ich spod skór pęsetą moje nogi potrafiły prezentować obraz nędzy i rozpaczy - i w takich chwilach zastanawiałam się co gorsze: owłosione nogi czy takie poranione^^.

Wiem, że im więcej zabiegów, to impreza jest bardziej kosztowna, ale aktualnie jest duża konkurencja na rynku (jak ja zaczynałam zabawę w 2004 roku, było to droższe i bez promocji), no i pamiętaj, że między zabiegami jest około 2 miesięcy różnicy, więc koszt się rozkłada.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
wiesz ale przy antidralu przeżywam piekielne katusze i uwielbiam go stosować gdy wracam z imprezy znieczulona alkoholem bo po prysznicu padam na twarz posmarowana nim i niech się dzieje co chce, a jak ide spac o 24 i rano mam wstać to w zyciu bym się nie posmarowała xd
Drabina, parę dni bez antidralu wytrzymasz ;P. Zresztą, jeśli nie będziesz widzieć podrażnień, to weź idź po depilacji na jaką imprezę, upij się i wprowadź życie standardową procedurę smarowania. Pić "po" alkohol można, wiem, bo dopytywałam, kiedyś jedynie przestrzegano za to przed ćwiczeniami/wysiłkiem fizycznym (ale nie wiem na ile to jest nadal aktualne, ja zaczynałam z laserem starszej generacji).

Co do antidralu, to ja się 2 lata temu załatwiłam w ten sposób, że sobie na tyle obficie pachy nim posmarowałam, że mi spłynęło na okolice pach, a że miałam świeżo pomalowane paznokcie, to nie zmyłam tego środka, a jedynie uskuteczniałam "kaczuszki" rękoma. Efekt - przez 2 lata męczyłam się z ze zniszczona skórą wokół pach, która chyba została przeżarta.
Stary 2014-07-07, 23:11   #3764
201604181004
Konto usunięte

Hahhaha kaczuszki rekoma xd ja sobie raz zalatwilam
Jak posmarowalam sie po pijaku dwa razy tej samej nocy xd
Stary 2014-07-08, 04:26   #3765
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Oczywiście, że można, ale to dla mnie trochę cios poniżej pasa, niestety nie możemy kontrolować nadmiernego owłosienia, a lekarz nie zawsze chce pomóc (mam kolezanke z takim problemem - miala laserowe usuwanie ktore po kilku zabiegach usunęlo jedynie 30% włosków, dalej sobie rosna w najlepsze a ona nie chce sie pakowac w kolejny zabieg bo z tego co wiem miala juz 9... i nawet zmieniala salony itd)
A lekarz powiedzial ze przy jej tarczycy nie dostanie hormonow
Ja uważam, ze moge komentować jako, że sama zmagam się z nadmiernym włosiem i to w gorszych miejscach niż na rękach. I tak, lekarz nie może pomoc, bo żadne hormony nie sprawią, ze włoski przestana mi rosnąć. Używam depilatora, bo czarne włosie porastające całe ciało jest dla mnie nieestetyczne. Jak już stwierdziłam, na ulicy mi to wisi czy ktoś ma włosy na rękach czy nie, ale pokazywanie kosmetyków na owłosionej łapie kłóci mi się z moją estetyką i już. Mogła je pokazać na miejscu gdzie ma mnie włosków i nie byłoby dyskusji.
No i powiedz szczerze, jakbyś zobaczyła dziewczynę z mocnym czarnym włosiem na twarzy czy na dekolcie to nie pomyślałaby "czemu ona tego nie usunie"?
Miałam laser na twarzy, momentami bolało jak diabli, momentami tylko lekko szczypało i potem przez parę godzin miałam czerwoną, podrażnioną twarz. Generalnie myślę, że może lepiej poczekać z pierwszym zabiegiem na jesień, tak mi przynajmniej babka mówiła
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-08, 07:54   #3766
201604181004
Konto usunięte

dziwi mnie że blogerka modowa lata odwalona jak na rozdanie oscarów, a dziecko już całkiem spore ubiera w same rajstopy.
ciekawe czy jakikolwiek jej outfit zakłada same rajstopy i buty
Stary 2014-07-08, 08:10   #3767
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Co kto lubi, no prawda. Ale dziewczyna może lubić chodzić z takimi włosami, a ktoś ma prawo skomentować, że jemu się to nie podoba.
Można to odnieść do wszystkiego. Np. jesteś gejem, komuś sie to nie podoba - ma prawo to skomentować. Jesteś ateistą/katolikiem, komuś się to nie podoba - ma prawo to skomentować.
Ta dziewczyna z bloga wrzuconego przez cholerną nie ma moim zdaniem nadmiernego owłosienia. Zdziwiłoby mnie gdyby miała włosy jak u chłopa. Problem jest tylko taki, że nie widzę na niej efektu po zastosowaniu tego specyfiku.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 08:17   #3768
gosia_9508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ta dziewczyna z bloga wrzuconego przez cholerną nie ma moim zdaniem nadmiernego owłosienia. Zdziwiłoby mnie gdyby miała włosy jak u chłopa. Problem jest tylko taki, że nie widzę na niej efektu po zastosowaniu tego specyfiku.
To tak jak w reklamach pokazują depilator/maszynki dla kobiet i golą ogolone nogi A już jak jest reklama dla mężczyzn, to normalnie w reklamie golą zarost na twarzy czy włosy na głowie ;p
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 08:20   #3769
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Dziwi mnie pogląd, że posiadanie widocznych włosów na rękach świadczy o braku dbania o siebie w tym zakresie^^.
Ja to chyba aż wstawię fotkę, bo nie wiem czy moje owłosienie jest dopuszczalne.
Chociaż może jest dopuszczalne bo nie prowadzę bloga... Jakbym prowadziła to by nie było.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Boże...
Jak w Trudnych sprawach ostatnio, laska była w ciąży ze swoim bratem przyrodnim, ich rodzice mieszkali ze sobą i zakazywali im ze sobą spędzać dużo czasu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-08, 08:22   #3770
201604191001
Konto usunięte

Drabson, daj zdjęcie dziecka bo jakaś ślepawa jestem.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 08:28   #3771
201604181004
Konto usunięte

wyśle ci na fejsie ;3
Stary 2014-07-08, 08:39   #3772
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dziwi mnie jak bardzo spadł poziom demotywatorów. Oglądam to tylko jak mi się wybitnie nudzi, a i tak wyłączam w połowie, bo stwierdzam, że wszystkie takie słabe.

Stary 2014-07-08, 10:05   #3773
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Można to odnieść do wszystkiego. Np. jesteś gejem, komuś sie to nie podoba - ma prawo to skomentować. Jesteś ateistą/katolikiem, komuś się to nie podoba - ma prawo to skomentować.
Noo, ale czy ja mówię, że nie? Mamy wolność słowa, powiedzieć można, co się chce na dowolny temat, a skoro ktoś robi to w kulturalny sposób, to czemu na niego nacierać?
Mnie dziwi, że ta kobieta nie goli tych rąk, Ciebie dziwi, że mnie to dziwi, no i super, życie
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-08, 10:40   #3774
chwast
Zakorzenienie

No wlasnie roznica miedzy wychowanymi i normalnymi ludzmi a buszem jest taka, ze ci pierwsi nie komentuja... chodzi o takie rzeczy jak inna orientacja itd. Po co to komentowac xd

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 10:43   #3775
Miss Saeki
Zakorzenienie

Mnie dziwi brak umiejętności czytania ze zrozumieniem i wyciągania odpowiednich wniosków.
Wizażowych wiele przykładów np. napiszesz, że chcesz zacząć się zdrowo odżywiać i prosisz o jakieś fajne zdrowe przepisy i ci odpisują, że żeby schudnąć to zdrowa dieta to za mało i trzeba ćwiczyć.

Ale czy przejście na zdrową dietę jest tożsame z odchudzaniem? Od kiedy?!?!
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:31   #3776
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez gosia_9508 Pokaż wiadomość
To tak jak w reklamach pokazują depilator/maszynki dla kobiet i golą ogolone nogi
Ha ha, żadna panna nie chce najwyraźniej zahodować gąszczy.
Trzeba takie tupeciki poprzyklejać, jak zrobiono Annie Musze swego czasu.

Cytat:
Ja to chyba aż wstawię fotkę, bo nie wiem czy moje owłosienie jest dopuszczalne.
Cho na PW, powysyłamy sobie nawzajem owłosione ręce.
Stary 2014-07-08, 11:35   #3777
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Mnie dziwi brak umiejętności czytania ze zrozumieniem i wyciągania odpowiednich wniosków.
Wizażowych wiele przykładów np. napiszesz, że chcesz zacząć się zdrowo odżywiać i prosisz o jakieś fajne zdrowe przepisy i ci odpisują, że żeby schudnąć to zdrowa dieta to za mało i trzeba ćwiczyć.

Ale czy przejście na zdrową dietę jest tożsame z odchudzaniem? Od kiedy?!?!
Dla wielu osób słowo dieta=odchudzanie. Mnie też to zawsze dziwi.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:39   #3778
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Dla wielu ludzi "nie, dziękuję, nie jestem głodna/nie mam ochoty/nie lubię" = odchudzanie.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:47   #3779
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Haha, co więcej, dziewczyna we wspominanym przeze mnie wątku użyła "jadłospis" (zmieniłam jadłospis) a nie "dieta" ale i tak było skojarzone z odchudzaniem.

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Dla wielu ludzi "nie, dziękuję, nie jestem głodna/nie mam ochoty/nie lubię" = odchudzanie.
Oj tak, to jest wkurzające.

Denerwuje mnie też nazywanie hipokrytą i śmianie się z osoby która kupuje np. kubełek z KFC i pepsi light. Przecież to, że pije light nie musi oznaczać od razu diety...
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 12:12   #3780
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Denerwuje mnie też nazywanie hipokrytą i śmianie się z osoby która kupuje np. kubełek z KFC i pepsi light. Przecież to, że pije light nie musi oznaczać od razu diety...
Inna rzecz, że może ktoś nie chce ładować się w siebie maksymalnie kalorii i choć gdzieś ma zamiar przyoszczędzić. Ja to rozumiem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości