|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47201779]Mi tam wisi jak na ulicy dziewczyna ma owłosione ramiona, sama nie mam gładkim ale jak prezentuje się kosmetyk/biżuterię to przydałoby się coś zrobić. To tak jak prezentować piękna szminkę na ustach i mniej piękny czarny meszek nad wargą.[/QUOTE]
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Sytuacja z dzis. Rowerzysci jadacy ulica mimo sciezki rowerowej.
|
|
|
|
#3723 |
|
Konto usunięte
|
Odciski i bąble na stopach też są dość naturalne, nie znaczy to, że nie będzie razić mą estetykę widok takich stóp w eleganckich sandałkach na obcasie.
Mam nadzieje, że nie skończy się to kłótnią owłosione małpy vs wygolone cele facetów ze skłonnościami do pedofilii
|
|
|
|
#3724 |
|
Copyraptor
|
Ale co to za argument?
włosy pod pachami też są naturalne a większość osób jednak uważa je u kobiet za nieładne. Brzydki zapach z ust rano też jest naturalny, a jednak idziemy myć zęby żeby nikomu w autobusie nie chuchać. Okres też jest naturalny, a jednak się raczej stara z tym nie obnosić i nie krwawić na podłogę.
|
|
|
|
#3725 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
A włosy to po prostu włosy, no są.
|
|
|
#3726 |
|
Konto usunięte
|
no jo, ale jak ktoś się bawi w modelkę do prezentowania artefaktów urodowych, to mógłby zadbać o estetykę xd u normalnych ludzi mi to wisi
|
|
|
|
#3727 |
|
Ha ha ha ha ha
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47202373]
Mam nadzieje, że nie skończy się to kłótnią owłosione małpy vs wygolone cele facetów ze skłonnościami do pedofilii [/QUOTE]Ale ja nie mam tego na celu jakby co Po prostu dziwi mnie, że w społeczeństwie panuje przekonanie, że jak wyjdę z półmilimetrowymi włosami na nogach to jestem brudasem i najlepiej, jakbym "coś ze sobą zrobiła" Włosy to włosy, jestem za równouprawnieniem do ich posiadania, o
|
|
#3728 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
dla mnie to mniej więcej taka różnica, jak normalny meszek na twarzy u kobiety a to http://trendz.pl/files/imagecache/ne...urdesbrow1.jpg
|
|
|
|
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3730 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Może być i baba z wąsem, facet z monobrwią, Stefan z owłosionymi plecami i Jadźka z nieogoloną pachą. Byle się myli
|
|
|
#3731 | ||
|
Copyraptor
|
Cytat:
Cytat:
ale, no, tak samo by mnie dziwiło, gdyby dziewczyna pokazująca na blogu manicure miała zarośnięte i obskubane skórki. Też jej wolno, też są skórki naturalną rzeczą a ich odsuwanie/usuwanie nienaturalne. Ale to są po prostu rzeczy uznawane za nieestetyczne. Ja mam haluksy na stopach to się nie biorę za amatorski modeling stóp
|
||
|
|
|
#3732 |
|
Ha ha ha ha ha
|
No bo ludzie sami się nakręcają. A po co. Przecież to tylko włosy, a nie koniec świata
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nie jej wina, ze jej te włosy tak rosną! Zaniedbane skórki to inna sprawa, włosy na rękach sa niezależne od nas, a skoro jej to nie przeszkadza i w żadnym wypadku nie uwlacza to ludzie nie powinni tego komentować. Rozumiem brak higieny, tłuste włosy, brudne ręce itd, ale komentowania nadmiernego owłosienia w stylu: jak jej nie wstyd to dla mnie cios poniżej pasa.
Według mnie uroda i make up nie mają nic wspólnego z owłosieniem na rękach, to że sobie ich nie goli nie znaczy, że ma nie pokazywać kosmetyków..
Edytowane przez MonnieB Czas edycji: 2014-07-07 o 21:59 |
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Problemy z hormonami czy nie, mnie to po prostu dziwi. Bo ja bym wolała co dwa dni jeździć po rękach maszynką, niż chodzić z takim owłosieniem.
Co kto lubi, no prawda. Ale dziewczyna może lubić chodzić z takimi włosami, a ktoś ma prawo skomentować, że jemu się to nie podoba. Abstrahując od przypadku - mnie najzwyczajniej dziwi, jak ludzie bawią się w makijaże, fryzury, pachnidła, a nie zadbają o podstawową higienę i pielęgnację. Suchy szampon nie zastąpi mycia włosów, a czerwona szminka nie przykryje nalotu na zębach ![]() MonnieB, tłuste włosy (czyli przetłuszczająca się skóra głowy) to też często problem hormonalny, niezależny od właściciela. Skóra głowy może się przetłuszczać po paru godzinach od mycia. Może ktoś lubi z takimi chodzić, ale to nie znaczy, że nikt tego nie skomentuje. Edytowane przez narcyzowa Czas edycji: 2014-07-07 o 22:01 |
|
|
|
#3735 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym depilowala, pewnie laserowo, ale podziwiam osoby które z tym żyją i są pewne siebie dlatego nie warto im mówić, ze powinny cos z tym zrobić bo dziewczyna na pewno widzi co ma na rękach.. nie jest głupia....
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47201779]Mi tam wisi jak na ulicy dziewczyna ma owłosione ramiona, sama nie mam gładkim ale jak prezentuje się kosmetyk/biżuterię to przydałoby się coś zrobić. To tak jak prezentować piękna szminkę na ustach i mniej piękny czarny meszek nad wargą.[/QUOTE] I do tego.
|
|
|
#3737 |
|
Konto usunięte
|
o ludzie jaki fajt xd
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- ogólnie laserowe potrzebne są 3-4-5 sesji żeby nie mieć owłosienia, przy takich delikatnych podejrzewam że 3 sesje i laska nie miałaby włosów mam przed sobą cennik dobrej klasy gabinetu górna warga lub broda 95 zł cała twarz 115 pachy 95 tors 115 plecy górna i dolna część 210 bikini płytkie 95 łydki lub uda 115 całe nogi 210 ja tam bym inwestowała;p ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- jo tam natura naturą, ale jak ktoś prezentuje szminki czy kosmetyki to fajnie jakby nie miał wąsów, jak ma, to niech sobie ma, jezu jego sprawa, ale nawet skomentować nie można |
|
|
|
#3738 |
|
Copyraptor
|
Monnie, no brawa dla niej, że się tego nie wstydzi i tak dalej, ale też chyba zdaje sobie sprawę z tego, że ogólnie nie jest to uznawane za estetyczne? Ten kosmetyk który prezentowała jest do całego ciała, mogła pokazać go na wewnętrznej części ramienia, na nodze, na brzuchu, na wielu innych częściach ciała. Bloga prowadzi pewnie nie tylko dla siebie, ale i dla czytelniczek...
Tak jak mówię, to tak, jakby prezentując manicure miała zarośnięte, obskubane skórki, obgryzione paznokcie i spierzchniętą skórę dłoni. Tak, nie mamy wpływu na to, czy nam rosną włosy czy nie, ale skórki też rosną każdemu, a jednak gros dziewczyn je usuwa. |
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że można, ale to dla mnie trochę cios poniżej pasa, niestety nie możemy kontrolować nadmiernego owłosienia, a lekarz nie zawsze chce pomóc (mam kolezanke z takim problemem - miala laserowe usuwanie ktore po kilku zabiegach usunęlo jedynie 30% włosków, dalej sobie rosna w najlepsze a ona nie chce sie pakowac w kolejny zabieg bo z tego co wiem miala juz 9... i nawet zmieniala salony itd)
A lekarz powiedzial ze przy jej tarczycy nie dostanie hormonow
|
|
|
#3740 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Ja nie chodzę do ludzi i nie mówię: ej, masz krzywy nos.
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie robię ani jednego ani drugiego, ale zwracam uwagę, że w kulturalny sposób każdy ma prawo powiedzieć, co myśli na dany temat, tak jak zrobiła to cholernarejestracja. |
|
|
|
|
#3742 |
|
Copyraptor
|
Bo się zaraz skończy jak wątki o blogerkach, więc może dajmy już spokój
jak najbardziej, każda dziewczyna ma prawo się nie depilować jeżeli tylko ma na to ochotę, ja wcale nie twierdzę, że tamta dziewczyna powinna to robić (bo w imię czego?).Po prostu dziwi mnie, że osoba prowadząca blog o kosmetykach, makijażu, dbaniu o siebie uznała, że akurat ten element dbania o siebie ją nie interesuje i go akceptuje. I znów - jak najbardziej ma do tego prawo i skoro się z tym czuje dobrze, to świetnie dla niej. Nigdy bym jej nie napisała obraźliwego komentarza sugerującego, że ma coś z tym zrobić, na przykład. Jej włosy, jej sprawa. Ale moja opinia na ten temat to też moja sprawa. |
|
|
|
#3743 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
#3744 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Dziwi mnie pogląd, że posiadanie widocznych włosów na rękach świadczy o braku dbania o siebie w tym zakresie^^.
|
|
#3745 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
#3746 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.Cytat:
.---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
-> Jakie to w ogóle bułki, bo chyba nie wiem?
|
|
|
#3747 |
|
Konto usunięte
|
ej a opowiedz o laserach, bo jestem ciekawa twojej opinii, sama zastanawiam się nad pachami
btw laski apropo blogerek, szukam na gwałt :d takiej blogerki modowej, obecnie ma z 17-18 lat, jak miała z 16 czy przed 17 urodziła dziecko - synka i pisała że to świadoma decyzja bo nie pozwolili jej być ze swoim chłopakiem. bardzo urodziwa dziewczyna długie naturalne ciemny blond włosy... haaaaaaaaaaalp :P |
|
|
|
#3748 |
|
Konto usunięte
|
Jej syn chyba był Brajankiem czy coś w tym stylu, nie?
|
|
|
|
#3749 |
|
Konto usunięte
|
coś takiego
dobra przypomniałam sobie ;p styleev ;p jutro obejrze :3 |
|
|
|
#3750 | ||
|
Copyraptor
|
Cytat:
albo takiego, które trzeba wyrabiać minimum 15 minut. Albo takiego, które trzeba wyrastać np. 8h w lodówce. Cytat:
No jak się nie depiluje rąk, to nie dba się o to, żeby mieć wydepilowane ręce tylko o to mi chodzi. Ale nie o to, że kobieta z włosami na rękach = niezadbana kobieta ogólnie.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

włosy pod pachami też są naturalne a większość osób jednak uważa je u kobiet za nieładne. Brzydki zapach z ust rano też jest naturalny, a jednak idziemy myć zęby żeby nikomu w autobusie nie chuchać. Okres też jest naturalny, a jednak się raczej stara z tym nie obnosić i nie krwawić na podłogę.
Włosy to włosy, jestem za równouprawnieniem do ich posiadania, o 

.