|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Byłam u bratowej i jakiś wirus panuje ponoć ze właśnie głowa boli,u niej w klasie 6 dzieci ma. Wiec moja chyba tez, jak dalej w nocy i rano ja będzie bolec to do lekarza z nią pójdę
Anuszka mi tez ciężko w nocy,juz marzę zęby się wygodnie bez bólu wyspac
#3752 |
Zakorzenienie
|
Ja z kolei chciałabym, żeby już był styczeń. Albo chociaż grudzień. Mieć za sobą poród, maraton imprez rodzinnych, święta i sylwestra... Ech
![]()
#3753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3754 | |
Zadomowienie
|
Anuszka wiem, że chciałabyś już mieć to za sobą i przestać się czuć jak słonik, mi też często już wszystko ciąży, ale jednak zdrowie dziecka jest najważniejsze i dlatego musimy wytrzymać. No i damy radę, bo kto jak nie my dlatego kobiety rodzą dzieci, bo faceci by nie dali rady
![]() Ja jak się przerzucam w nocy z boku na bok to się cieszę, że mnie nikt nie widzi jak się kulam ![]() We wtorek odbieram mój GBS i jestem już ciekawa co tam wyjdzie. ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
U mnie tata chory, mama była wcześniej, a ja narazie się trzymam i mam nadzieję, że tak zostanie.
![]() |
#3755 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
Zakorzenienie
|
Ja ma wrazenie ze temu dziecku tam niewygodnie w tym brzuchu ;p ugniatane z kazdej strony... ;/ zrobil mi sie nowy rozstep pod zebrami ;/- a jednak mozna ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Zakorzenienie
|
Ja od przyszłej soboty będę miała ciąże donoszoną i tak sama nie wiem, rodzic czy nie rodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Zakorzenienie
|
Niestety to nie zalezy od Ciebie wiec nie ma sie nad czym zastanawiac ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj sobie pomyślałam, że "jaja" będą jak przenoszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj na zakupach w galerii i w sumie przeszłam parę sklepów - kupiłam tylko najpotrzebniejsze rzeczy i padam. Stwierdziłam, ze to mój ostatni wypad na zakupy w tej ciąży. W sumie brakuje mi tylko wanienki z rzeczy które chciałam kupić przed porodem więc chyba ją już zamówię przez neta. Zrobiłam mężowi zapas w zamrażarce, ale pewnie i tak z tego nie skorzysta i będzie się żywił z synem kiełbasą jak ja będę w szpitalu. Ogólnie to nie wiem jak on sobie ze wszystkim poradzi, dobrze, że chociaż ogrodzenie będzie to mu problem z uciekającym psem odpadnie.
Za dwa tygodnie mogę rodzić a jak nie to i tak mnie czeka szpital i cc bądź wywoływanie czego chce za wszelką cenę uniknąć ![]() Idę poczytać książkę dopóki jeszcze mam możliwość. |
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Zakorzenienie
|
Często tak się dzieje, a przeważnie u kobiet które SA na podtrzymaniu,biorą długo leki przeciw skurczowe, to rodza po terminie
#3762 |
Zakorzenienie
|
Właśnie też tak słyszałam, od dzisiaj pomału odstawiam stopniowo luteine i magnez, do przyszłej soboty/niedzieli będę już tylko z witaminkami i żelazem i zobaczymy kiedy mała zechce na ten świat przyjść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 |
Wtajemniczenie
|
O matko... wrocilismy ze spaceru z nad morza niedawno... ludzi tłumy... w szoku jestem, bo nawet zaparkowac ciezko zwlaszcza w porcie i centrum, a to przeciez październik... chlopaki tak po plazy się wylatali że cali w piachu wrócili... szorowanie na całego było, mąż ich usypia teraz, a ja się położyłam w salonie i stękam tak mnie plechy bolą... ja tez sie na bok przewracam jakies 5 minut... masakra...
Co do wesela, jak bylam w pierwszej ciazy to brat rodzony meza bral slub, 9 sierpnia, a ja termin mialam na 28 sierpnia.. maz byl swiadkiem, kałdun miałam ogromny, jak ogladam plyte to oczom nie wierze... a potanczylam, poskakałam ![]() ![]() ![]() A bylam mega rozczarowana, bo myslalam ze urodze wczesniej, a tu dopiero wrzesien... ![]()
#3764 |
Rozeznanie
|
noooo właśnie przenoszenia bym chciała uniknąć...pod koniec 37 tygodnia zaczynam aktywność..
najlepiej to bym seksikiem przyspieszyć chciała ale przy moich infekcjach... ostatnioo wogule nie spałam..dziś w nocy spałam 10h ocwiscie z pobudkami i juz znow chce mi sie spać.
#3765 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Anuszka ma rację i tak większego wpływu na to nie mamy, ale chyba lepiej dmuchać na zimne, żeby problemów z płuckami nie było. Ja w sumie nie brałam nic na podtrzymanie oprócz magnezu, a teraz mam odwyk. Fajnie sobie tak łyknąć tylko witaminkę, albo dha, bo się już czułam jak lekomanka. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma co się nastawiać na wcześniejsze rozwiązania ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Magdula ![]()
![]() |
#3767 |
Zakorzenienie
|
słoneczko a magnez odstawiałaś stopniowo czy po prostu od razu przestałaś go brać? Bo nie pytałam o to gin, pytałam tylko o odstawienie luteiny i tu powiedziała, że stopniowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od razu kazał mi przestać brać magnez, ale w witaminach mam trochę magnezu, ale małą dawkę, a biorę sobie je co 2 dzień, bo morfologię mam taką samą czy biorę codziennie czy co drug dzień, więc się nie faszeruję. Zostawiłam sobie tylko codziennie dha, bo z jedzeniem ryb to u mnie słabo, w sumie nie pamiętam kiedy jadłam. Jak brałam duphaston na początku to też stopniowo odstawiałam.
Oskarek 24.10.2014 ![]() Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-10-05 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Wtajemniczenie
|
Ale i tak Wam powiem, ze fajnie ze u nas na watku jakos sie wszystkie czołgamy coraz dalej, że żadna wcześniaka nie urodziła takiego z dwudziestego któregoś tygodnia ciąży... obyśmy wszystkie te porody jeszcze lajtowe miały..
#3770 |
Wtajemniczenie
|
no, zacisnęłyśmy nóżki i teraz każda jedna już w miarę bezpieczna tak naprawdę...
oj weekend weekend i po weekendzie.... faaaajnie było... w ogóle Jasiek wczoraj i dziś po bajce sam poszedł spać.... wczoraj poleciał pierwszy do pokoju i zanim jak wstałam i w ogóle, nie słyszę, żeby mnie wołał, patrzę, a on śpi.... ![]() ![]() leżę już, Leszek 0% i Snickers ![]()
#3771 |
Rozeznanie
|
ja nie muszę mieć lajtowego porodu oby tylko dzieciątko było zdrowe.. jak pomysle o wsystkich antybiotykach,tabletkach i kroplówkach, które usiałam brać to beczeć mi się chce,ze moje malenstwo było tym faszerowane..
#3772 |
Wtajemniczenie
|
wiadomo, że żadna z nas nie chce źle na dziecka i żadna dla swojej wygody nie chciałaby żeby jej kosztem dziecko ucierpiało
ale lajtowy poród by się przydał do tego wszystkiego ![]()
#3773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() opuchnieta jestem cala ;p ![]() suszy mnie jakbym wczoraj popila conajmniej ;P ![]()
![]() |
#3774 |
Zadomowienie
|
No właśnie wszystkie już ponad 30 tydzień mają. Chociaż kilka mamuś nam zaginęło od początku ciekawe co tam u nich...
#3775 |
Wtajemniczenie
|
dziś moja Mała jakiś trening sztuk walki chyba miała....
raz tak mną tąpnęło i poszło w dół, że normalnie czułam w dół, aż do cewki moczowej..... jakby mi rozrywało, aż potem sprawdzałam czy cała jest.... tż od razu rzucił mi poduszki na łóżko i leżeć kazał ![]()
#3776 |
Wtajemniczenie
|
Lajtowy poród - jestem ZA
Dziś w faktach mówili o ekspresowym porodzie na drodze S8, mąż z żoną jechali do szpitala, ponoć było blisko, musieli się zatrzymać na poboczu, bo poród tak szybko postępował, ponoć 3 min jak zaczęły się parte, mąż zadzwonił na pogotowie, ale przyjechało już tylko zabrać matkę i dziecko do szpitala, dyspozytorka udielała wskazówek w trakcie, ale dużo nie pomogła.
#3777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Wtajemniczenie
|
Jedyne co podkreślali, to że to nie było ich pierwsze dziecko
![]()
#3780 |
Zakorzenienie
|
Wyobraźcie sobie minę tego faceta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.