|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Dziewczyny piękne kąciki dla maluchów
my łóżeczko składamy jutro bo chcieliśmy je pobielic. Komoda juz stoi zobaczymy jaki bedzie efekt końcowy....U mnie od dwóch dni bóle podbrzusza jak przy miesiączce... Co jakiś czas kłucie w szyjce. Mam nadzieje, ze to normalne uroki 3 trymestru. Po badaniach zostałam zakwalifikowana do Zzo. zobaczymy czy rzeczywiście uda mi sie je otrzymać ...a po za tym to mam walkę z tżtem co do imienia a czasu co raz mniej
|
#3692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super! Bardzo ładnie urządzony. I ten musztardowy kolor wózka
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie Olya, ja też od 2 dni mam takie pobolewania. Raczej ciągnie na boki, jakby cos sie rozciagalo, ale sam dol tez. Mam nadzieje, ze to jeszcze nie zaden zwiastun? Bo dopiero 35tc...
|
|
|
|
#3694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
Ja na zgage mam syrop, położna mi przepisala. Niedobory w smaku ale skuteczny.
Kasiaa, śliczny kącik. Taki dziewczęcy
|
#3696 |
|
Wtajemniczenie
|
najadłam się pizzy domowej
popiłam karmi dobrze mi ![]() trochę zgaga się zaczyna, ale na razie siedzę, więc nie jest źle ![]() idę na allegro pobuszować za robotami takimi co to każde ciasto ulepią, na pierogi, pizzę i zetrą ziemniaki na placki
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna sprawa podobno ![]() Rosalie fajne komódki! ![]() mnie po jabłku meczy zgaga, ale po brzoskwiniach nie i mogę je jesc przy cukrzycy dobra, ide jeszcze pozmywać, wykapac się i do lozka
|
|
|
#3698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odwala czarną robotę, np wyrabia ciasto na pierogi ![]() oki
|
|
#3700 |
|
Rozeznanie
|
urodze zaraz z emocji przez to KSW ;P ten polak Karol co przed chwila wygral to sexyyy byl :P
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde..
zejdzie nad tym robotem, bo w ogóle nie jestem w temacie muszę ogarnąć na co zwrócić uwagę, co ma jakie opinie... w każdym bądź razie coś w ten deseń: http://www.euro.com.pl/roboty-wieloc...120.bhtml#opis
|
#3702 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
przeciez to chwile tylko zajmie ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Lubie kaciki dla maluszkow ogladac ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Klade sie spac bo jakas zmeczona jestem heh Jutro pobudka przed 7. Jedziemy do tesciow.... Przespanej nocki Wam zycze Dobranoc |
|||||
|
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie usne! ;-(
Biodra mnie bola tak,ze z boku na bok ciezko jest mi sie przekrecic, w dodatku niewygodnie ;-/ nie, no porazka... Chociaz Incepcja leci w tv, to sobie Leo poogladam,ale marne pocieszenie to! :-/ Nie mam tez info od kolezankio porodzie jakies 12 h to trwa...
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2014-10-05 o 00:29 |
|
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Fiorella no wlasnie nie
zakaldam,ze bedzie z nami w sypailni przez co najmniej 3-4 mieisace, ale ja to zawsze zabieram sie najpierw za rzczy mnie wazne a pozniej mi czasu brakuj na te wazniejsze![]() pokoj juz gotowy a lokatorka zamieszka w nim dopiero za jakis czas, za to owa lokatorka ni bedzie miala co na siebie wlozyc zaraz po porodzie, bo jej szanowna mama jeszcze nie wyprala jej ciuszkow ![]() Esti, Zanet no niestety Tz juz zjadl ta babke cala, jemu zdecydowanie smakowala a przy kazji, jak sam stwierdzil, docenil swoja mame za robienie mu plackow ziemniaczanych (zrozumial ile pracy w to trzba wlozyc )Ela ja slyszalam sam dobre opinie o tym http://www.kitchenaid.co.uk/fo/the-artisan-stand-mixer tylko on strasznie drogi jest ale jakbys poszukala na allegro na przyklad?jesli nie o cos takigo ci chodzi to przepraszam, ja laikiem jestem jesli chodzi o sprzet kuchenny ![]() ok, uciekam spac, jutro siostra z maluchami do mnie przyjezdza, bedzie si dzialo...
|
|
|
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie śpię od 00.30
na dodatek boli mnie przy pachwinach, przy spojeniu... mam wrazenie ze mala sie wciska coraz nizej...W tv nic ciekawego nie leci... zwariowac idzie...
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja usnelam jakos przed druga! I obudzilam sie teraz, mysle, ze trzy godziny snu to spoko Zalamka! Ale przynajmniej odczytalam wiadomosc,ze kolezanka urodzila po ok 15 h! W zaczynajacym.sie 38tc maly wazyl 2900 i mial 52 cm!!!! Jupi! Chociaz to!
|
|
|
#3708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrej niedzieli |
||
|
|
|
#3710 |
|
Raczkowanie
|
Kasia427
za egzamin i za ślicznie urządzony kącikRosalie01 świetny przewijak i pokoik Olya też mam takie bóle od paru dni jak przy miesiączce, plus bóle szyjki przy chodzeniu ale jeszcze tydzień temu miałam wszystko długie i pozamykane wiec porodu nic nie zwiastowało. Zastanawiam się jak jest teraz. Ja oglądałam KSW na raty, budziłam się chyba co drugą walkę. Złapał mnie skurcz łydki na ranem i myślałam że umrę z bólu
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Kolezanka rodzila w medeorze... na razie nie pisze do niej,niech odpocznie,naciesza sie Malym!
U mnie niedziela pelna para! Skoro sie tak wstalo, strasze skurcze lydek mnie lapia,a tyle biore magnezu...uhhh...
|
|
#3712 |
|
Wtajemniczenie
|
Martha gratki dla kumpeli!
Frau dużo zdrowia, u mnie tez poprzeziebiane chłopaki... a starszy dzisiaj rano jeszcze na ucho sie skarzyl :/
|
#3713 | |||||||
|
Zadomowienie
|
U mnie też wczoraj było słonecznie ale chłodno.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My w zasadzie kącik też już mamy ale jeszcze nie nadaje się do fotografowania, w łóżeczku leży pościel do wyprania a na komodzie różne pierdoły, ogólnie jeszcze bałagan. Cytat:
Cytat:
i super kolorek wózka! Za mną koszmarna noc...w ogóle nie mogłam spać ![]() Wczoraj nastąpił kolejny przełom i ja z dziewczynkami przejęłyśmy duży pokój, ale się narobiliśmy... mąż sam poprzenosił wszystkie meble, nawet pomalował ściany w mniejszym pokoju ( teraz jak ktoś do nas przyjdzie to tam będziemy siedzieć) i strasznie pusto się tam zrobiło... coś na ścianach by się przydało ale mąż mówi, że mu sie tak podoba Za to w naszym pokoju jest wszystko: łóżko sypialniane, obok łóżeczko, obok komoda, w drugiej większej części meblościanka, która stała tu już wcześniej, stół z krzesłami i "najgorsze"- zabawki Antoski, których nie mam gdzie ulokować, przydałby się jakiś regał albo coś bo chociaż są poukładane to i tak tworzą straszny bałagan. Zdj kącika wrzucę jak znikną graty z komody i łóżeczka, może coś jeszcze nad łóżeczkiem powieszę. Po tej całej akcji byłam nieżywa, byłam przekonana, że będzie mi się super spało a tu dooopa Teraz jeszcze uświadomiłam sobie jedną rzecz: mam łóżeczko z płozami ( da się zdemontować) i jak ja będę kłaść przewijak na nim po pierwsze będzie się bujać po drugie trochę wysoko z tymi płozami, nie przemyślałam tego ....a chciałabym zostać przy płozach, chyba, że Antośka będzie się nimi zbytnio interesować ...
|
|||||||
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Martha gratulacje ciociu
![]() Tez miałam ciężka noc,2 godziny bezssennosci bo córkę bolala głowa,martwie się bo ostatnio cos często się skarży na bol głowy właśnie...
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela, ja mam właśnie Bosha, tylko tego http://www.electro.pl/Robot_BOSCH_MUM4875EU-519335.html, miesza, mieli, sieka, mieli ziemniaki, warzywa, wyrabia ciasto, piane ubija itp. Mam go kilka lat i często korzystam.
Rosalie, Kasia, super kąciki dla dzieci, muszę sie wziąć za to wreszcie Begie, a te płozy można blokować? Mąż na rybach, my oglądamy ScoobyDoo, znów ładna pogoda
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Begie czyli kolejna z niespokojna noca
![]() A ja powiem Wam,ze juz sie boje,bo zbliza sie pelnia znow! Chyba 8/9 pazdziernik i wtedy na bank moge szukac sobie innego zajecia niz spanie! No zesz... U mnie slonecznie,ale bardzo chlodno. Tz wrocil po dwoch dniach nieobecnosci, zapytal co na obiad i poszedl spac... ja dzis nie bede sie przemeczac, o nie! Nie po wczorajszym bolu bioder i krzyza. Skocze tylko do apteki po apap czy panadol, bo nic nie mam,a glowa lekko daje znac o sobie, zeby tylko nie poczatek przeziebienia!!! ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Oj tak! Zostalam podwojna ciocia w ten weekend Teraz to juz chyba czas na zostanie matka
|
|
#3717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej się boję, że Wandzia będzie budzić Antosię w nocy, obym miała spokojne dziecko A. taka była ...ładnie spała w nocy, za to w dzień wcale ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Jeszcze co do spania to kurde! - zamiast człowiek wypocząć przed porodem to się biedny umęczy a skąd siłę wziąć na ten wielki wysiłek w czasie porodu????!!!! a po porodzie też najprawdopodobniej nie przespane noce, przynajmniej na początku... nie pamiętam, żebym cierpiała na taką bezsenność w poprzedniej ciąży...zgaga mnie męczyła w nocy niesamowita ale wypiłam mleko i przechodziło i spałam ładnie...eh |
|
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój syn spał ładnie w nocy, bardzo szybko zaczął przesypiać noce, w dzień też ładnie spał.
Nieprzespane noce zaczęły nam sie dopiero jak zaczął ząbkować, a ja właśnie wróciłam do pracy po macierzyńskim. Pierwszą noc, kiedy wstawałam kilkanaście razy do płaczącego synka zaliczyłam dokładnie z soboty na niedzielę przed pierwszym dniem w pracy, wtedy przez kilka miesięcy jak zombie chodziliśmy. Teraz myślę, że będzie odwrotnie.
|
#3719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Czekoladka może zatoki małą bolą? albo po prostu od przeziębienia... U nas dzisiaj piękna pogoda, miałam nic nie robić, a już z rana ogarnęłam z chłopakami ich pokój, poodkurzałam, wstawiłam pranie, zaraz się biorę za prasowanie
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny piękne pokoiki macie !
Ja już się nie mogę doczekać kiedy urodzę, w końcu zjem coś normalnie i nie będę czuć zgagi U mnie taka mgła że szok... odpaliłam świeczki cynamonowo -jabłkowe i czuję jesień
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

my łóżeczko składamy jutro bo chcieliśmy je pobielic. Komoda juz stoi
zobaczymy jaki bedzie efekt końcowy....
a czasu co raz mniej 

), ale dumna jestem, bo to jak narazie jedyne co mam skonczone (nie liczac paru koszyczkow, ktore musze dokupic na przewijak) dla malej

klaski :

po pierwsze będzie się bujać po drugie trochę wysoko z tymi płozami, nie przemyślałam tego ....a chciałabym zostać przy płozach, chyba, że Antośka będzie się nimi zbytnio interesować ...

A. taka była ...ładnie spała w nocy, za to w dzień wcale