Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :( - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 13:47   #3781
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
staram się o tym nie myślec ale jak widzę jak Tż się ostatnio zachowuje to nie jest takie proste zwłaszcza że w sumie ja jestem zaręczona niezapierścionkowana
w sumie jakby nie patrzec ja tez zreczona bo sie oswiadczal. co prawda bylo to w zeszlym roku i po pijaku ale bylo:P
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:06   #3782
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
w sumie jakby nie patrzec ja tez zreczona bo sie oswiadczal. co prawda bylo to w zeszlym roku i po pijaku ale bylo:P
liczy się gest
Stary 2010-09-26, 14:12   #3783
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
liczy się gest
oczywiscie..szkoda ze jak mu o tym wspomnialam to niby nie pamietal ale co tam. to tylko facet
Stary 2010-09-26, 14:18   #3784
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
oczywiscie..szkoda ze jak mu o tym wspomnialam to niby nie pamietal ale co tam. to tylko facet
przez rok mógł się utwierdzic w tym co powiedział wtedy mój rok temu nie myślał o tym kompletnie jeszcze
Stary 2010-09-26, 14:25   #3785
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
przez rok mógł się utwierdzic w tym co powiedział wtedy mój rok temu nie myślał o tym kompletnie jeszcze
poczekamy zobaczymy, w kazdym badz razie dopiero wczoraj usiadomilam sobie ze w styczniu mamy 5 rocznice wiec ma akurat okazje wiec moze to bedzie ten dzien najwazniejsze ze jestem z nim szczesliwa
Stary 2010-09-26, 14:29   #3786
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
poczekamy zobaczymy, w kazdym badz razie dopiero wczoraj usiadomilam sobie ze w styczniu mamy 5 rocznice wiec ma akurat okazje wiec moze to bedzie ten dzien najwazniejsze ze jestem z nim szczesliwa
życzę aby tak było
dokładnie tak samo myślałam gdy kilka dni temu nam stuknęły 4 latka
Stary 2010-09-26, 17:29   #3787
Irmina87
Raczkowanie

Garadiela, to przyjmij jeszcze gratulacje ode mnie!!! Przepiękne zaręczyny! Wręcz idealne Oj, TŻ się naprawdę postarał. Ale przecież tak powinno być, bo w końcu starał się o TWOJĄ rękę
Tym bardziej cieszę się Twoim szczęściem - ja mam podobny staż i zupełnie nieromantycznego TŻta... Także Twoje zaręczyny tchnęły we mnie nadzieję, że może i moje będą odpowiednio zaplanowane, wyjątkowe

Pisanie pracy inżynierskiej czas zacząć!
Irmina87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:52   #3788
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
Pierscionek jest z zoltego delikatnego zlota a trzymanie kamyka jest z bialego.Jest piekny
Na razie fotki z telefonu bo aparat siadl

Śliczny pierścionekJestem zakochana...
Ja czekam do połowy października, wyjeźdzamy i może coś się będzie akurat szykować, takie 2 w 1Ale bez szaleństwa jak nie będzie to wyznaczę sobie kolejną datę
Stary 2010-09-26, 22:34   #3789
Garadiela
Zadomowienie

dzieki dziewczyny
Irmina,ja bylam w takim szoku ze no szok
Czulam sie jak w BAJCE
Jesli to jest szczescie to chce tak na zawsz
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 06:51   #3790
studi
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny
Irmina,ja bylam w takim szoku ze no szok
Czulam sie jak w BAJCE
Jesli to jest szczescie to chce tak na zawsz
A na kiedy macie zaplanowany ślub?są juz jakieś wstępne deklaracje?
Stary 2010-09-27, 09:50   #3791
Garadiela
Zadomowienie

Na razie nie,moze za rok,dwa
Jak gore wykonczymy na stan powiedzmyw miare to sie zacznie myslec powaznie o slubie
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:11   #3792
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie nie,moze za rok,dwa
Jak gore wykonczymy na stan powiedzmyw miare to sie zacznie myslec powaznie o slubie
No to super
Mi się dzisiaj śniły moje zaręczynyDostałam dwa pierścionki?! i obydwa były z żółtego złotaAle czemu miały służyć dwa nie mam pojęcia;P
Stary 2010-09-27, 12:53   #3793
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pierscionek jest z zoltego delikatnego zlota a trzymanie kamyka jest z bialego.Jest piekny
Na razie fotki z telefonu bo aparat siadl

Bardzo ladny choc nie w moim guscie moja kuzynka ma identyczny! I mojemu T. takie sie podobaja, a ja mu powiedzialam, ze takiego nie chce

Cytat:
oj mabi..trzymam kciukasy moze akurat w grudniu tez bedziesz 'zadreczona'
Czyzby grudzien byl dla nas "metą"?

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
No to super
Mi się dzisiaj śniły moje zaręczynyDostałam dwa pierścionki?! i obydwa były z żółtego złotaAle czemu miały służyć dwa nie mam pojęcia;P
Na zapas Albo wyngrodzenie, ze tyle czekasz

Mi ostatnio T. powiedzial, ze da mi pierscionek 12.12.2010 zalamalam sie i powiedzialam mu, ze wtedy to on ma juz wiedziec kiedy slub bierzemy, a nie Ale potem powiedzial, ze zartowal

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:44   #3794
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Czyzby grudzien byl dla nas "metą"?
dla mnie raczej styczen ale ktoz to wie

a mnie sie snilo ze taki jeden chlopak ktory mi sie kiedys baaardzo podobal pocalowal na moich oczach nasza wspolna znajoma i sie wscieklam hehe niezle
Stary 2010-09-27, 16:02   #3795
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Noo niezle, faktycznie Ale ja wam powiem, ze mi sie moj T. baaardzo rzadko sni!

Gaja - wracaj i opowiadaj czy sie cos wydarzylo

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 17:31   #3796
netali
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
Tak sobie Was "czytam" od rana i zamiast zasuwać załatwiać papierkowe sprawy na uczelni/sprzątać/przygotowywać się do spotkania kompletnie się w tym wątku zatraciłam.
Na swoje usprawiedliwienie mam szalejącą za oknem ulewę, która jakoś nie zachęca do opuszczania domowych pieleszy no i .. brak parasola Mam nadzieję, że grzechy zostały mi odpuszczone tym bardziej, że wątek zdaje się i mnie również dotyczy.

Więc może też trochę pomarudzę, jeśli można..

Po pierwsze, od razu poprawił mi się humor (może to stwierdzenie trochę nie na miejscu) gdy przekonałam się, że nie tylko ja jestem taka .. zboczona na punkcie pierścionka .

Mnie "faza na zaręczyny" dopadła jakieś 3 miesiące temu, kiedy zamieszkałam z moim TŻ. Żeby było jasne, jako że TŻ to obcokrajowiec, a ja wciąż studiuję dziennie, z góry było wiadomo, że nie jest to finalna przeprowadzka, a jedynie taki mini, kilkumiesięczny (kolejny swoją drogą sprawdzian). On oświadczył mi, że jest gotów ze mną zamieszkać już ponad rok temu (jesteśmy razem ponad dwa lata), ale nie miało to najmniejszego sensu. Oboje byliśmy w połowie studiów, każde w swoim kraju i jakiekolwiek zmiany nie wchodziły w grę.. Lataliśmy tak sobie do siebie jak zwykle, 4 miesięczne wakacje spędzając razem w różnych dziwnych miejsach, pracując i ciułając kasę na następny rok lotów w te i z powrtotem... standart

W lipcu się bronię, sytuacja ulega drastycznej zmianie i nadal oboje chcemy zamieszkać razem - u niego, jako że on ma semestr więcej do zdobycia dumnego tytułu inżyniera

W każdym bądź razie, podczas tych wakacji, kiedy to robiliśmy wielką przymiarkę do wspólnego życia we dwoje ( ) co chwilę spadały nam na głowę imprezy typu wesela, wieczory kawalerskie/panieńskie, zaręczyny...

Dodam tylko, że u nas tradycyjny ślub nie jest sprawą łatwą z weilu względów, które podchodzą raczej pod offtopic.

Zaczęły nawiedzać mnie myśli o ślubie cywilnym -w dużej mierze ze względu na papiery - i piłowałam o ten pierścionek, piłowałam.. aż w końcu wyniknęły z tego 2 większe awanture zakończone moim płaczem i odpuściłam..
TŻ zapytał mnie, czy chce żeby to wyszło od niego czy z przymusu.. i fakt.. chce by wyszło od niego.

...

No i tak się załatwiłam, bo ledwo umilkłam na ten drażliwy temat, a on stwierdził że w lipcu zrobimy wszystko bym dostała obywatelstwo.. pojedziemy na Cypr albo do Szwajcarii i weźmiemy ślub cywilny.
No i co teraz?! Nie chcę, żeby robił coś czego nie jest pewien, a nie mam ochoty na kolejną dysksuję na ten temat, bo boje się że on znów zamknie się w sobie

ps. trzymam kciuki za wszytskie cudne pierścionki, co by czym prędzej trafiły do swoich właścicielek )))))
netali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 18:05   #3797
baby montana
Zakorzenienie

hmm a to z jakiego on jest kraju że ślub musicie brać na Cyprze albo w Szwajcarii i potrzebujesz obywatelstwo? bo obywatelstwo polskie wcale nie jest takie złe

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 18:26   #3798
netali
Zadomowienie

Z Izraela
Tam są dosyć specyficzne wymagania cd obywatelstwa i ślubów

A tak w ogóle to mega mega gratulacje dla Garadieli !! Cuuuuudowne zaręczyny !
Widać czasem warto czekać, podziwiam za cieprliwość, bo ze mnie to straszny nerwusek jest

Śliczny pierścionek !

Edytowane przez netali
Czas edycji: 2010-09-27 o 18:32
Stary 2010-09-27, 18:54   #3799
yoona
Zakorzenienie

netali a on jest Muzułmaninem?

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 19:07   #3800
netali
Zadomowienie

Talking Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

Nie, Muzułmanie są w Palestynie, w Izraelu Żydzi ale nie ma pejsików ani nic z tych rzeczy. Tak tylko uprzedam, bo niektórzy jak słyszą Izrael to widzą tylko wielbłądy,czołgi i wszędobylskich terrorystów
Skrajności religijne ani jedngo z nas nie dotyczą. A może powinny, bo obawiam się kto w przyszłości takie bezbożne dzieci wychowa w dodatku biorąc pod uwagę osobowość potencjalnych rodziców, razem z TŻ stwierdziliśmy, że już nam tych maluszków żal
Stary 2010-09-27, 19:18   #3801
baby montana
Zakorzenienie

netali- ale teraz on w Polsce przebywa? bo ostatnio własnie fajną parkę izraelsko-polską widziałam, ładnie razem wyglądali i słodko gadali, ten koleś takim śmiesznym polskim mówił

kurczę, to tych wymagań co do ślubu współczuję....

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 19:36   #3802
Juliszka
Rozeznanie

Ostatnio TZ sie zapytal, czy nosze pierscionki. Tak z ksiezyca. I pytal mnie ile sie placi za pierscionki w Polsce... Ale pewnie to byla taka normalna rozmowa, nie zadne cuda...

Ehh, zaluje ze udaje twarda i antyslubna... Zaluje., ze powiedzialam mu, ze zerwalam moje zareczyny kiedys... Na co mi to wszystko

Dopiero ten facet jest tym jedynym...
Stary 2010-09-27, 19:37   #3803
yoona
Zakorzenienie

a to luzik, nie wiedzialam ja to bym nawet chciala obcokrajowca

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 19:49   #3804
netali
Zadomowienie

baby montana -> no nie było go już ostatnio niestety długo i chyba musze go pogonić, żeby się do grudnia wyrobił
Ale jeśli ta parka w okolicach Wrocławia to mogła być koleżanka z jej TŻ, którzy nota bene biorą ślub w listopadzie

Również czekam na relacje Gaji, uwielbiam takie pierścionkowe opowie ści! i czekam na następne!!

yoona -> obcokrajowcy są całkiem fajni i słodcy, polecam choć przed TŻ nie miałam takich mieszanych związków.. ale również inna koleżanka wychodzi za Francuza we wrześniu i też póki co jest wniebowzięta :P

Edytowane przez netali
Czas edycji: 2010-09-27 o 19:57
Stary 2010-09-27, 19:59   #3805
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Ostatnio TZ sie zapytal, czy nosze pierscionki. Tak z ksiezyca. I pytal mnie ile sie placi za pierscionki w Polsce... Ale pewnie to byla taka normalna rozmowa, nie zadne cuda...

Ehh, zaluje ze udaje twarda i antyslubna... Zaluje., ze powiedzialam mu, ze zerwalam moje zareczyny kiedys... Na co mi to wszystko

Dopiero ten facet jest tym jedynym...
No to dlaczego udajesz,że takie teamty w ogle Cię nie poruszają gdy jest zupełnie na odwrót?Może to go zniechęca do tego,żeby zrobić krok do przodu?A co się stałoz porzednimi zaręczynami?
Gaja gdzie Ciebie wybyło my tu czekamy na relacje co i jak a Ty nam się pod ziemię zapałaś
Stary 2010-09-27, 20:02   #3806
netali
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
No to dlaczego udajesz,że takie teamty w ogle Cię nie poruszają gdy jest zupełnie na odwrót?Może to go zniechęca do tego,żeby zrobić krok do przodu?
W pełni się zgadzam !! Ich wcale nie tak trudno społoszyć... a potem chowają się w tych swoich jaskinkach i baaaaaaaardzo trudno ich stamtąd wyciągnąć.
Stary 2010-09-27, 20:04   #3807
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Wróciłam oczywiście nadal niezapierścionkowana, bo jakże by inaczej

Garadiela, gratuluję! cudne zaręczyny i równie cudny pierścionek. szczęściaro Ty

Wyjazd był świetny. TŻ przeszedł jakąś cudowną metamorfozę - czuły, rozgadany (jak na niego), zwiększył poziom szału, co się przejawiało w turlaniu ze mną po łące, łażeniu po drzewach, robieniu sobie i mi idiotycznych zdjęć ( które od 20 min próbuje załadować na fb, ale blueconnect dziś ma focha i nic z tego chyba nie wyjdzie :/). Mi się od razu po wyjściu z busa żyć zachciało, dobry humor 24h na dobę, przez 23 h na dobę głupawka - aż się bałam, że mnie TŻ na targu sprzeda. Pani od której kupowaliśmy malinki dorzuciła nam gratis 4 śliweczki, podrywał mnie koleś sprzedający miodzia TŻtowi, zrobiliśmy idiotę z kapitana promu (poszliśmy podpytać o ceny biletów do Janowca i godziny "rejsów", a koleś nam na to, że mamy dziś płynąć, bo specjalnie dla nas z drugiego brzegu płynął. Ja: jutro, dziś nie, bo idziemy Marysię odwiedzić. Kapitan: oooo, do Marysi na herbatkę? To dajcie adres, przypłynę po Was. Ja: Ale...Marysia nie żyje. Kapitan<bezcenna mina>: to przyślę kwiaty. Ja: nie musi pan. Ona już dawno nie żyje, bo wie pan - to Kuncewiczowa. Ta pisarka. Kapitan<mina pt. wtf?!> a następnego dnia zrobił nam fotę, a nieszczęsnej Marysi chyba nie poznał. Cóż, może za jego czasów nie było "Cudzoziemki" w spisie lektur ).

Poza przypałami zwiedziliśmy zamek w Janowcu, Kuncewiczówkę, milion stoisk z badziewkami, targ z okazji pierwszego dnia jesieni na którym za 10 zł kupiłam sobie cudne, koronkowe kolczyki. Poszliśmy do naszej ulubionej pizzeri, na najpyszniejszą czekoladę pod słońcem do czekoladziarni, turlaliśmy się po wielkim łóżku do 12:00 (raz nawet za zdrówko pana od miodka), oglądaliśmy filmy i poszliśmy wczoraj na dłuugi, uroczy spacer wieczorem

Wyjazd prawie idealny. Do pełni szczęścia brakowało tylko....pierścionka, aleee co mi tam. Miałam krówki, kotki, pieski, pyszną gorącą czekoladę, więc tylko jak widziałam kolejną młodą parę podczas sesji plenerowej zaczynałam TŻtowi truć

Jak załaduję foty na fb, dam Wam tu linka, ło

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2010-09-27 o 20:08
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 20:07   #3808
Juliszka
Rozeznanie

Mialam 20 lat i chodzilam z bardzo fajnym facetem - ale to nie bylo to. Inne aspiracje (ja pracuje nad swoja kariera naukowa, mam tendencje do pracoholizmu) - on nie tolerowal pracy innej niz 9:00-17:00. Inne zainteresowania, inne podejscie do pieniedzy, do wszystkiego. Pomijajac fakt, ze go nigdy nie kochalam, a sprawy zaszly za daleko... I kiedy poprosil mnie o reke bylam w takim szoku, ze powiedzialam tak, bo myslalam, ze to fajny facet i "jakos to bedzie"... Niewiarygodnie zaluje tego jak go skrzywdzilam, tego jak plakal, kiedy z nim zrywalam, bo to naprawde fajny czlowiek i wina byla w 100% po mojej stronie... Yyyyhhh... Ja nie mam do tego zadnego emocjonalnego stosunku poza wstydem... a moj facet ma mnie chyba za jakas "uciekajaca panne mloda"... A to niezupelnie tak bylo.

A czemu udaje? Nie wiem. Ewidentnie z glupoty.
Stary 2010-09-27, 20:41   #3809
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Wróciłam oczywiście nadal niezapierścionkowana, bo jakże by inaczej

Garadiela, gratuluję! cudne zaręczyny i równie cudny pierścionek. szczęściaro Ty

Wyjazd był świetny. TŻ przeszedł jakąś cudowną metamorfozę - czuły, rozgadany (jak na niego), zwiększył poziom szału, co się przejawiało w turlaniu ze mną po łące, łażeniu po drzewach, robieniu sobie i mi idiotycznych zdjęć ( które od 20 min próbuje załadować na fb, ale blueconnect dziś ma focha i nic z tego chyba nie wyjdzie :/). Mi się od razu po wyjściu z busa żyć zachciało, dobry humor 24h na dobę, przez 23 h na dobę głupawka - aż się bałam, że mnie TŻ na targu sprzeda. Pani od której kupowaliśmy malinki dorzuciła nam gratis 4 śliweczki, podrywał mnie koleś sprzedający miodzia TŻtowi, zrobiliśmy idiotę z kapitana promu (poszliśmy podpytać o ceny biletów do Janowca i godziny "rejsów", a koleś nam na to, że mamy dziś płynąć, bo specjalnie dla nas z drugiego brzegu płynął. Ja: jutro, dziś nie, bo idziemy Marysię odwiedzić. Kapitan: oooo, do Marysi na herbatkę? To dajcie adres, przypłynę po Was. Ja: Ale...Marysia nie żyje. Kapitan<bezcenna mina>: to przyślę kwiaty. Ja: nie musi pan. Ona już dawno nie żyje, bo wie pan - to Kuncewiczowa. Ta pisarka. Kapitan<mina pt. wtf?!> a następnego dnia zrobił nam fotę, a nieszczęsnej Marysi chyba nie poznał. Cóż, może za jego czasów nie było "Cudzoziemki" w spisie lektur ).

Poza przypałami zwiedziliśmy zamek w Janowcu, Kuncewiczówkę, milion stoisk z badziewkami, targ z okazji pierwszego dnia jesieni na którym za 10 zł kupiłam sobie cudne, koronkowe kolczyki. Poszliśmy do naszej ulubionej pizzeri, na najpyszniejszą czekoladę pod słońcem do czekoladziarni, turlaliśmy się po wielkim łóżku do 12:00 (raz nawet za zdrówko pana od miodka), oglądaliśmy filmy i poszliśmy wczoraj na dłuugi, uroczy spacer wieczorem

Wyjazd prawie idealny. Do pełni szczęścia brakowało tylko....pierścionka, aleee co mi tam. Miałam krówki, kotki, pieski, pyszną gorącą czekoladę, więc tylko jak widziałam kolejną młodą parę podczas sesji plenerowej zaczynałam TŻtowi truć

Jak załaduję foty na fb, dam Wam tu linka, ło
przynajmniej mialas zwierzatka aa i czekamy na linka
Stary 2010-09-27, 21:18   #3810
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Triumf człowieka nad techniką

http://www.facebook.com/album.php?ai...6&l=c8eeb73c31

Ech, mi naprawdę nie trzeba nic więcej do szczęścia poza zwierzakami. Mogę przesiedzieć cały dzień nad nieszczęsnym pieskiem albo kotkiem, a tutaj miałam raj - zaliczyłam pieska, kotki, krówkę i konika

Juliszka, może Twój TŻ boi się, że jego oświadczyny też przyjmiesz, a potem powychodzą wszystkie związkowe brudy? Kto wie. Ale jeśli tłumaczyłaś mu to tak, jak nam tutaj,to nie widzę powodu, dla którego miałby Cię uznać za uciekająca pannę młodą - o ile oczywiście ma odpowiednią dawkę mózgu
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości