|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
SMS od Muron:
Cytat:
odpisalam ze trzymamy kciuki ![]()
![]() |
#3782 |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Zadomowienie
|
zobaczymy jutro co z brzuszkiem mojego synusia. czy wszystko w porządku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
BAN stały
|
Mysiopez,będzie dobrze
![]() Ja ciągle czuję kłucie w kroczu,ból brzucha i krzyża.... Córka mnie straszy,że juz pewnie rozwarcie jakieś mam... Cóż,zobaczymy jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty nie strasz mamy podobne terminy porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
BAN stały
|
Nie martwcie się
![]() Kurde,chyba sie położę spać,ale tak mnie wszystko boli,że nie wiem czy dam radę zasnąć... Dobrej nocy,dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Raczkowanie
|
Jelly - gratulacje!!!! Ale będzie wesoło u Was
![]() Widzę że dyskutowałyście o zzo i narkozie. Ja miałam CC na cito i miałam znieczulenie podpajęczynówkowe. Więc da się szybko zrobić CC niekoniecznie z pełną narkozą. Samo znieczulenie też igła w kręgosłup co troszkę boli ale raczej bardziej czułam takie dziwne rozpieranie i po chwili jak już położyłam nóżki z powrotem na stole oblazły mnie "mrówki" i już nic nie czułam od pasa w dół ![]()
#3788 |
Zadomowienie
|
#3789 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to prawda cudne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zakorzenienie
|
czy ja cos przeopczylam? na co oni z tym cc czekaja? wkoncu to planowana cc |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Muron - pewnie dziś już Kalinka na świecie będzie - ![]() A ja nie mogę już oczywiście spać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gosiaczku nawet nie wiesz jak doskonale Cię rozumiem. Też trafiłam najpierw na ostry dyżur z bólem zęba. Tam mi go tylko otworzyli żeby choć trochę mniej bolał. Po tygodniu przyjęła mnie moja stomatolog i stwierdziła że ząbek jest już martwy więc go wyczyściła założyła lekarstwo ( też się szybko wykruszyło) i kazała się zgłosić zaraz po świętach. W wigilię zorientowałam się że ząb pękł mi w poprzek i jedna jego część się rusza. Wczoraj musiała mi ten ruchomy kawałek wyrwać. Ale bolało :-(. Resztę czymś zakleiła i powiedziała że dokończymy go po porodzie. W międzyczasie wczoraj zrobiła mi jeszcze dodatkowe dwa wypełnienia po strasznie mi się zęby posypały i już zaczęły boleć. W środę kolejna wizyta i kolejne wypełnienia. Także jak widzisz doskonale Cię rozumiem. I u mnie to też już prawie 36 t. Na który szpital się zdecydowałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki,
ale paskudna noc :/ idę zaraz sniadanko sobie zrobić, póki co szklanka mleka, a za oknem tak ciemno ![]() 140 to naprawdę wysokie tętno? Wydawało mi się, że wysokie to dopiero tak powyżej 160. Muron trzymamy kciuki za Ciebie i córę!!!
![]() |
#3794 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- mysiopez ![]() muron dużo sił i oby dzidziuś był zdrowiutki ![]() siedze w pracy a mały tak się wierci że mnie wykręca na boki ![]() ![]() miłego i bezbolesnego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |
Raczkowanie
|
Witam się wtorkowo.
Przez to że córa ma wolne, to śpi sobie prawie do 10 rano, super sprawa mam nadzieję że w styczniu się przestawi i będzie wstawac do szkoły na 8. A ja mam czas na poczytanie was. Muron trzymaj się zaciskamy kciukasy ![]() Gosiaczek co do podarków dla nienarodzonego to ja też nic a nic nie dostaję, muszę liczyc tylko na siebie. Nawet moja mama która nie jest zabobonna (sama namawiała nas na kupno wózka wcześniej) jak coś do ubrania w lumpie kupi to muszę jej połowę kasy oddawac, a o teściach to już nie wspomnę. Nic nie dała dla małej i powiem wam że boję się co może dac jak już mała się urodzi (znam jej gust i mam obawy). ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Dziewczyno do kiedy Ty masz zamiar pracowac??? i jeśli to nie problem to gdzie Ty pracujesz?? Przyjemnej wizyty i popodglądania maluszka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 |
Zakorzenienie
|
witam się wtorkowo, ale sobie pospałam.........tylko ten śnieg za oknem mnie rozbroił
![]() Muron trzymamy kciukasy ![]() JeSuis ślimaczek jest śliczny Agape może faktycznie spróbujcie jeszcze raz napisać pismo, że najwyraźniej w świecie nie stać Was na zapłacenie takiej kwoty w tak krótkim odstępie czasu. Tak jak gosiaczek poradziła. Spróbować zawsze można |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Rozeznanie
|
Witam Dziewczynki z rana!
Nawet sie wyspalam chociaz dzis krocej ![]() Moja mala tez nic nie dostala pod choinka, ale jakos dziwnie na mnie rodzinka spojrzala jak wspomnialam o tym, ze bratanek dostal cala gore prezentow a moja mala nic :/ A tesciowie tez powiedzieli ze oni dadza kase bo nie wiedza co kupic i moze w sumie racja, bo jak osttanio chcieli mi kupic na urodziny maszynke do miesa to o malo z krzesla nie spadlam, i zapytalam czy moge sobie kupic cos innego, zachwyceni nie byli ale odpuscili... Jelly mnie tez ciagle boli kregoslup, brzuszek, kluje mnie w kroczu, masakra ;( licze ze to nie jest skracajaca sie szyjka - dowiem sie 5... Milego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() lilijko tak jak już pisałam, mimo rozłożenia na raty i tak odsetki mi lecą więc na ch... mi takie rozłożenie... równie dobrze moge do banku po pożyczke iść... pożyczyłam połowe od koleżanki a reszte sami dopłacimy i jakoś damy rade do marca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Rozeznanie
|
agape co za dranie :/ tez mi laskawosc nie ma jak rozlozyc na raty a i tak kazac placic odsetki bez sensu.... oby do marca, u nas tez przyjda niespodziewane wydatki bo cos samochodzic charczy :/
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3800 |
Raczkowanie
|
AGAPE przepraszam że tak Cię z rana magluję ale mozesz mi napisac kiedy miałaś OM bo masz ciążę starszą tylko o 3 dni ode mnie i moja mała waży już albo dopiero 2000 g a Twoje maleństwo???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam w sumie też prośbę do Ciebie, jakbyś zamawiała coś od tego sprzedawcy, to daj znać, chętnie się dołożę do kosztów przesyłki, a też chciałam coś zamówić. Tylko to takie tanie, że samemu się nie opłaca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Raczkowanie
|
no właśnie mnie zdziwiło to że 140 to za wysokie tętno, przeciez w normie to jest od 130 do 160, ja na ktg jak byłam to mały miał caly czas 130-140 a jak skakał to więcej, chyba że muron ma takie tętno. Też nie wiem skoro ma mieć i tak tą ceserke to czemu nie tną, chyba że chca do nowego roku przetrzymać, ale wątpie żeby w szpitalu ktos zwracał uwagę na datę.
mnie zaje.... bola plecy, mały znowu jak wczoraj ładuje nóżką po żerbach, główką stuka po pochwie, buuu co dzień to gorzej... dopiero co wstałam a już mi się nie chce... jeszcze w nocy jakaś mega niestrawnosć... |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() lilijko wyślij mi linka do tego co chcesz a ja chyba w przyszłym tygodniu będę zamawiać ![]() ![]() a może któraś zamawiała??? http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tet...376309028.html |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3804 |
Zadomowienie
|
ja się szykuje właśnie na USG i KTG
![]() buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Zakorzenienie
|
też mnie to dziwi z tętnem, bo moje też ma 140 i wszystko jest w porządku wg lekarza.......
|
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do zzo moja siostra urodziła 3 dzieci -pierwszego porodu woli nawet nie wspominać, ale przy drugim (po kilkunastu latach) poprosiła o znieczulenie i była bardzo zadowolona ,ponieważ dzięki temu mogła nabrać sił przed parciem, a najlepiej wspomina CC ,ale to już z musu było. Cytat:
![]() ta zalana ściana mnie dobija , już zaczął pojawiać się grzyb ![]() ![]() jakby tego było mało to synek ma alergię na pleśnie i grzyby.
![]() |
#3807 |
Zadomowienie
|
Witam, dziewczynki!
Dzisiaj tylko raz wstawałam w nocy, więc sukces ![]() Właśnie to 140 tętno też mi nie pasi, moja też miała na usg 160, bo ją głowica od usg denerwuje i natychmiast jej tętno skacze ![]() Tak czy tak Muron trzymamy kciuki! ![]()
#3808 |
Zakorzenienie
|
Agape ja brałam te pieluszki http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...369688939.html i w tym rozmiarze 20 szt. , dodatkowo flanelowych z 5 szt.
a to te linki: http://allegro.pl/jednorazowe-wkladk...377324804.html http://allegro.pl/podklad-do-lozeczk...388400378.html Pewnie coś jeszcze mi przyjdzie do głowy, ale to dam znać jakby co |
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Raczkowanie
|
wrzucam moje zdjęcia poranne, każde troszke z innej perspektywy zrobione, czy któraś z was swierdza że brzuszek się obniżył? znajoma mówiła ze jej się wcale nie obniżył, do końca miała taką kulkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale śliczny ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() a ze ścianą rozumiem, mam to samo w kuchni, a to przez remonty elewacji i zalewania regularnie ścian wodą w wakacje |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.