|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Hello!
Zazdraszczam znowu zlotu i nie mogę się doczekać Warszawki! Nie kupiliśmy auta, bo okazało się, że handlarz jakiś podejrzany i dalej jesteśmy niemobilni, nie wiem czym przyjedziemy, ale będziemy na bank! ![]() Jeszcze odnośnie zlotu, chciałabym powiedzieć, że moniqac jest PRZEŚLICZNA i się zakochałam ![]() ![]() A z dzieciaczków to mnie Sebuś nabardziej zauroczył ![]() A czy Grażyna ma granatowe włosy? ![]() A czy eweska chce kopa w d*pkę, że tak na siebie narzeka? ![]() andziotka, trzymamy kciuki za koleżnkę! Z jednej strony Jej zazdroszczę, bo chciałabym jeszcze wrócić do tych chwil, gdy Gabi była taka malunia, a z drugiej strony nie chciałabym porodu raz jeszcze ..w przeciwieństwie do Daisulki ![]() Pauliziu, dużo zdrówka dla Ciebie i Antosia !!!!!! ![]() agus, to straszne, że takie maluchy tak cierpią i chorują.. Zdrówka! Cytat:
![]() Co do wypadania włosów - moje nadal wypadają, ale widzę już małe antenki na czole ![]() Czyli nie będę łysa, juuuupiiii Wczoraj miałyśmy szczepienie, Gabi bardzo dzielna była, ale wpadłam w lekki szok, bo waży 7300 ![]() ![]() Dziś chciałam być taką kochaną mamusią i ugotowałam Gabrysi ziemniaczka+brokuł, zblendowałam, dodałam troszkę wody, żeby konsystencja przypominała te cuda w słoiczkach, wyszło całkiem smaczne, ale Gabi pogardziła. W dodatku zakrztusiła się ![]() Mam jeszcze jedno pytanko. Dziewczynki, czy jest jeszcze sens dokupywać przywieszki na matę edukacyjną? Długo nasze dzieci będą jeszcze z tego korzystać? Czy gdy zaczną raczkować to mata będzie bee? ![]() Głupio mi pisać jak jestem tak rzadko... Wpadłam jak po ogień, napisałam dziwnego posta ...I WGL ![]()
![]() |
#3782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() plagę biedronek widziała na własne oczy jak byliśmy w 2009 w Świnoujściu na wakacjach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3783 | |
Rozeznanie
|
Najlepsze życzenia dla Ani
![]() ![]() ![]() Blueberry wszystkiego dobrego ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Enchantress szkoda, że nie udało się kupić autka, ale faktycznie czasem nie warto ryzykować. Pewnie się trafi jakaś fajna okazja ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Delicadeza mogłabyś zdradzić, gdzie kupiłaś sweterek, który miałaś na zlocie? Bardzo mi się spodobał ![]() ![]() Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2011-10-28 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym już nie kupowała zawieszek a zainwestowała w jakieś bardziej edukacyjne zabawki, rzeczywiście jak dziecko sie robi mobilne to mata idzie w odstawkę, bo jest dużo więcej ciekawych rzeczy dookoła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() ewesko milion dobrych myśli dla małej ![]() agus ja nie mogę czytać o takich małych chorych dzieciach... .. chyba nawet nie o dzieci chodzi, one są często nieświadome tego co może się wydarzyć... ale te mamy... kurcze płakać mi się chce Napewno chłopczyka uda się wyleczyć ![]() Niestety ja moge znowu tylko się poskarżyć. Nasze noce są coraz gorsze. Wygląda to mniej więcej tak: Ivo obecnie zasypia ok. 22 ( oczywiście po godzinnych płaczach, prężeniach) do 1 w nocy budzi się mniej więcej co 30-40 minut od 1 do 4 praktycznie nie śpi, żeby nie płakal trzeba go nosić na rękach od 4-7 znowu pobudki Nie działa nic ![]() Jedyna pozycja w której jest w stanie zasnąć - to trzymanie na rękach ( tak jakby pionowo) i chodzenie w określonym tempie. Oczywiście jak zaczynamy go poziomować by położyć do łożka to się budzi.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wrócę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Rozeznanie
|
Agnieszka.M Piekny avatar
![]() niebieska.lwicadla Ani ![]() eweska, ![]() enchan ![]() Dzień doberek ![]() Przeczytałam pobieżnie nie bijcie w ![]() ![]() a to okna umyłam, posprzątałam, z dzieckiem i mężem zaliczyłam długi spacer i jakoś dopiero teraz mam czas na zaglądnięcie tu ![]() Macius grzecznie przespał nocke ale nad ranem arie operową miałam naet włożenie do naszego łóżka nic nie dało więc wstalismy dzisiaj wcześnie ![]() Lecę poczytać klub i poooglądać zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a dlaczego trzeba prrzełożyć, jśli mogę wiedziec ?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3788 | |
Raczkowanie
|
Chciałabym wszystkim Wam mocno, mocno podziękować w imieniu Wiki za same słodkie komplementy. Chciałam wymienić każdą z osobna i podziękować, ale bałam się, że kogoś pominę i dziękuję wszystkim razem i każdej z osobna
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jednak, gdybym miała małą w drugim pokoju to na 100% miałabym monitor włączony, bo ja to straszne schizy mam na punkcie Lenutka ![]() Co do pampków, jakiś miesiąc temu zmieniłam 2 na 3 i niestety od zielonych Pampków mała dostała odparzeń i taką czerwoną kaszkę na pupie ![]() Lenka ma nadal odparzenia, które ani nie powiększają się, ani nie zmniejszają, a ma je na granicy pośladków i ud, takie wąski paseczki graniczne. Używałam Sudokrem, Hipp-a, Nivea i zielony Linomag i po tym Linomagu jest najlepiej, ale jednak nadal są ![]() Daisy tak, obie z 1-ego dnia miesiąca i obie przenoszone o 12 dni ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-10-28 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Zakorzenienie
|
kamikadze, o matko i córko
![]() ![]() ![]()
#3790 |
Wtajemniczenie
|
Katerina, spróbuj może krem SOS z Nivea Baby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kamikadze Biedaku Ty ![]() A my zaliczylismy drugi spacer i jeszcze przyjemnie cieplutko bylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | ||||||
Zadomowienie
|
jestem, mam dość, wymęczył mnie ten dzień
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- nie miało to być do Kiary ?
![]() |
#3793 |
Wtajemniczenie
|
AgaM no gryzły te biedronki masakrycznie!
![]() ![]() Piotruś je kaszkę z miseczki i zaraz kąpiemy ![]()
#3794 |
Zakorzenienie
|
my już po kąpieli,
mała jojczy w łóżeczku, kamikadze składam kondolencje odnośnie Twoich nocek, najdziwniejsze jest to że gardzi cycem jako przytulaczem nawet, rzadko się to w nocy zdaża ... kiara ja polecam bepanthen |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście
![]() ![]() Kiara, polecam SOS z Nivea Baby. |
![]() ![]() |
![]() |
#3796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewesko są jakieś wieści co do siostrzenicy??? Mimbi bo Wy chyba używacie, w rossmanie ma być kod na chusteczki nivea 4 paczki za 20 zł (jakoś tak). I inne dziewczyny ![]()
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-10-28 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Zadomowienie
|
Marudek dzisiaj mi dał popalić - stękał, kwękał, mruczał ?ogólnie przydałyby mi się stopery bo aż mnie głowa od tego rozbolała, teraz wypił z dwóch UU, wrzeszczał dalej to zrobiłam butlę 90-ke i nie przestawał więc dorobiłam 60kę i w końcu sie uciszył ... głód gigant czy jak
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- wstawiłam zdjęcia do albumu ![]()
#3798 |
Wtajemniczenie
|
Kamikadze współczuję nocek
![]() Ja również polecam ten krem ![]() ![]() Małżu w nowej pracy, rano wychodzi, wraca w nocy....smutno, ale nie narzekam.... ...dodałam 3 fotki do albumu ![]()
![]() |
#3799 |
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny za kciuki operacja przebiegła bez problemów, bidulka mała, siostra jak ją zobaczyła po operacji nie mogła powstrzymać łez, główka cała sina, spuchnięta, oczka sine
![]() no ale teraz już będzie wracać do zdrowia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Seba&eda w K ![]()
![]() |
#3801 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
przesylam tez inne foty takze odswiezcie potem link z klubu
![]() a ja zmykam
#3803 |
Wtajemniczenie
|
Eweska dobrze, że wszytko przebiegło bezproblemowo
![]() ![]() chciałam powiedzieć, że ostatni przepis Grazin z klubu na cycki został przetestowany przeze mnie i wyszło pyszne ![]()
#3804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() enchaan ja mam czrne chyba tak na zdjeciach wyszło ![]() ![]()
![]() |
#3805 |
Zakorzenienie
|
noo
![]() sandrunia Na początek kokosem do góry - ma być płasko, stabilnie i sztywno.A jak małe zaczyna samo siadać i na nóżki w łóżeczku się podciągać to taki materac należy przełożyć na stronę gryczaną.Kokos za szybko zostałby uszkodzony przez fikającego po nim malucha. ola spala w dzien godzine tylko na twarzy ma armagedon, takich plam jeszcze nie miala posmarowalam tym nowym advantanem malutko wypoila na kolacje, ale tak szybko padla, ze nic jej nie rusza nawet wypakowywanie naczyń ze zmywarki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ewesko bardzo się cieszę, że wszystko dobrze poszło ![]() humor na piątek ![]() TŻ pod moją nieplanowaną nieobecność miał nakarmić dziecko . żeby mu ułatwić trzymam trochę słoiczków Holle, na tej samej półce postawiłam też dżemik malina z jeżyną ( nieoznakowany jako "dżem"). TŻ uznał, że to najfajniejszy smak ![]() Podobno dziecku bardzo smakowało .... dobrze , że prawie bez cukru był... Obyło się bez sensacji żołądkowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Zakorzenienie
|
eweska cieszę się, że już po operacji i że wszystko poszło dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Zadomowienie
|
boshe Radzio marudzi tatusiowi w kąpieli
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- zmykam, spokojnej nocki życzę
#3809 |
Zakorzenienie
|
ewesko Dobrze, ze juz po
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kochana nie pisz głupot,, każda z nas ma teraz czas wyznaczony drzemkami, zabawą, kąpaniem etc a co za tym idzie nie ma możliwości przeisadywać długo przed monitorem ![]() auto nie zając, nie uvieknie, gdybyście kupili jakieś felerne albo z podejrzanego źródła mogłoby być nieciekawie, zabawki jak andziot pisze wybrałabym już edukacyjne, może jakieś klocki ![]() no i ![]() ![]() Cytat:
![]() a sweterek kupiony sto lat temu w sieciówce, chyba w tesco F&F za grosze ![]() a ja siedzę i podczytuję z doskoku niemal od rana coś nie mam weny do pisania czytam by być na bieżąco lofciam Was wszystkie i przepraszam, że się dziś nie udzielam ![]() syneczek wciągnął 200 ml i poszedł w kimkę ja się pytam gdzie MAMAOPTYMISTKA??? nadal ma w domu mami? kamikadze przytulam Cię mocno ![]() Ciebie MoniuK też i trzymam kciuki za nockę ![]() Mamusie zapewne czatują "na zywo" ![]() w takim razie ja też uciekam odpocząć troszkę dobranoc ![]()
![]() Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-10-28 o 19:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.