|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-04-09 o 22:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
scorpioniec - z tym listonoszem dobre
![]() ja tak nie żartuję, bo my z tz mamy brązowe oczy a mała nadal ma niebieskie i inni już się śmieją że po listonoszu a mój tz biedny jakiś czas temu wziął ją do okna i chyba sam siebie przekonywał, że jej się oczy zaczynają zmieniać, a tu nic, jak były błekitne, tak są.. my jak zwykle pobudka o 6, więc życzę wszystkim miłego dzionka i duuuuuużo słonka co by spacerki były ![]() no i czekam na kupę bo mała marudna że ho ho |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, mam szybkie pytanko??? Czy po podaniu jabłka zielona kupa świadczy o jakiejś alergii czy to raczej norma?? Nie żebym panikowała bo żadnych innych objawów nie ma, ale wolę się upewnić czy jutro moge kontynuować "dietę jabłkową"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
szmanka u nas kupa zielona jest od kiedy jemy kaszki i cala reszte. taka przemiana materii
aliayh tak jak ty ze scorpio macie bzika na pkt gdzetow, ja mam ostatnio na punkcie ekologii - organiczne jedzenie i takie tam no i uzywamy eco pieluszek, nie to, zebym prala, nie, ale te nasze nie zawieraja chloru, wiec sa w pelni rozkladalne. ale problem w tym, ze pakuje zuzyte do worka plastikowego, czyli i tak malo ekologii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 |
Zadomowienie
|
wiatam w cieplutki słoneczny dzionek
![]() Edytka super że z małą wszytko dobrze ![]() scorpioniec super ten kubeczek ja muszę taki też kupić małemu na spacery latem będziemy wozili ![]() poisone współczuje problemów kupkowych mam nadzieję że teraz będzie wszytko dobrze co do listonoszy to też ciągle awizo a my w domu jesteśmy wrrrrrrr już zgłaszałam to na pocztę ![]() Salomea1 o ja też czekam na tą paczuszkę co w niej jest? Tata wczoraj Igorkowi kupił taką zabawkę http://www.bystrzaki.pl/products/5/p/36 i dzisiaj nawet na spacerze z nia byliśmy mały uwielbia tego konika a jak włączy sie odgłosy to aż piszczy
#3816 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ale mialam dzis przedpoludnie
![]() ![]() ![]() wzielam ja na rece zaczelam tulic i wyc razem z nia (dobrze ze tz byl w domu bo ona zaraz zaczela sie smiac a ja placzac nie zauwazylam nawet.. malej chyba nic nie jest bo wesola ale obserwujemy ja bacznie.. mam mega wyrzuty sumienia ze jej nie dopilnowalam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co to za pieluszki? Myslalam, ze jestes fanka baby dry... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zadomowienie
|
mój wielkanocny zajączek życzy wesołych i cieplutkich świąt Wielkanocnych
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a o to mój zajączek który zrobił razem ze mną uszy ![]()
#3819 |
Zakorzenienie
|
alyiah co to jest lcp?
wiesz co, te pieluszki sa tak samo chlonne jak baby dry a sa organiczne |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Rozeznanie
|
Scorpionec bidulko, wyobrażam sobie jak musiałaś się wystraszyć
![]() Korzystając z okazji, że jestem chciałabym złożyć Wam życzenia zdrowych , spokojnych, radosnych Świąt Wielkanocnych, spędzonych w rodzinnym gronie. W sumie to nasze pierwsze takie wyjątkowe wiosenne święta z naszymi szkrabami ![]() ![]() My w niedzielę chrzciny więc trzymajcie kciuki. Przygotowania trwają dlatego mogę się już nie pojawić przed niedzielą ![]()
![]() |
#3821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaskoczyłam sie że tak szybciutko działają. A my już w Zamościu, karmienie na parkingu zaliczone. Młoda dzielnie zniosła podróż i już śpi. nie wiem czy juz na noc zasneła, ale nie chcę jej budzić. W końcu wstała o 5.30 rano. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dalej nie wiem jakie to pieluszki sa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Zakorzenienie
|
Do Hipp Organic baby milks contain LCP's?
![]()
pieluszki to nature babycare, zaraz gdzies linka znajde http://www.naty.com/naty.aspx cieszy mnie to, ze w zwiazku z tym, ze mala ma diete rozszerzona, nie bedzie jej brakowac niczego
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek" Haters gonna hate. Potatoes gonna potate. Edytowane przez katakumba Czas edycji: 2009-04-10 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Zakorzenienie
|
http://www.nutraingredients-usa.com/...-for-baby-milk
Jeszcze o badaniach nad LCP. Odnosnie drugiego punktu przytoczonego przez Ciebie. Katakumba Ty jej dajesz ryby i orzechy? Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-04-10 o 17:49 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Raczkowanie
|
Scorpionec współczuję wypadku, wyobrażam sobie jak się musiałaś wystraszyć
![]() ![]() U nas dzisiaj manewrów na spacerze ciąg dlaszy...już nie wiem o co chodzi ![]() ![]() U nas niestety powrót problemów z oczkiem - znowu całe zaropiałe ![]() ![]() NO i tym razem na mnie trafiły kiepskie dni z Tż, znieść się nie możemy nawzajem, a on chyba andropauzę przechodzi taki jest marudny ![]() Do dziewczyn co mają niekapek tt, próbowałyście z tego pić???Bo to niezłej siły wymaga ( tenb ustnik trzeba mocno nacisnąć i dopiero potem pociągnąć), aż się zastanawiam czy te nasze dzieci dadzą radę, a przynajmniej moja ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 |
Zakorzenienie
|
szmanka moja ma wlansie kapka, bo niekapek jeszcze nie dziala u niej
![]() aliyah oczywiscie ze nie daje ryb i orzechow, jednakze zalezy mi na organicznym jedzeniu, wiec skoro regulacje prawde dopuszczaja brak tego skladnika w mleku dla dzieci, to ja wole wybrac te ktore nie jest genetycznie mutowane |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szamanka my teraz uzywamy kubeczka Nuby z silikonowym ustnikiem. Olimpii latwiej z niego pic bo jest z tego samego tworzywa co smoczki. No i tez jest niekapkiem wiec wilk syty i owca cala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Zakorzenienie
|
a ja wierze. mamy dwie opinie na ten temat i luz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Zakorzenienie
|
Scorpionec, ale przezycia-nie zazdroszczę
![]() Paula, następny zajaczek do zjedzenia-bo oczywiście jest on z czekolady? ![]() Ja równiez zyczę Wam rodzinnych i w miare spokojnych Świąt ![]() Ja nie wiem,jak ja te chrzciny w poniedziałek przezyję-jaka to frajda być na takim restauracyjnym przyjeciu z takim maluchem?? Emilia jest ostatnio taka marudna,najlepiej by była ciągle noszona,broń Boże z nią usiąść,ech. No i przeciez nie bedę ja nieść na rękach z samochodu do Kościoła i z Kościoła do restauracji (która jest niedaleko).Ale wózek nie wejdzie do auta-rany,jak to zorganizować-macie jakieś pomysły? Kupiłam wreszczie pieluch Rossmana i jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że Martusia dzielnie zniosła podróż ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Za nami długi i intensywny dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio mówiłam do tż;ta, że nie mogę jej się pokazywać o tej 2.30, czy 3 w nocy, ale za każdym razem wstaję taka nie przytomna, że normalnie o tym zapominam ![]() ![]() ![]() ![]() Ja już jestem taka zmęczona, a tu znowu się sterta ciuchów na mnie patrzy ![]() ![]() ![]() ![]() Zmykam do tego prasowania. Miłej i spokojnej nocki zyczę. Nie składam życzeń, bo się jutro zjawię ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Zakorzenienie
|
scorpionec, mnie sie tez zdarzylo, ze mloda mi sie zeslizgnala z kanapy, na szczescie jakos mialam mase poduszek pod kanapa, wiec nawet nie skrzywila sie. ale co przezylam to moje. wspolczuje strasznie
u nas noce sie nawet uspokoily, jedna podbudka, mysle ze to dzieki kaszce na noc ![]() a dzis zeby zjadla warzywa zmiksowane to musialam jej z mlekiem dac. lyzeczka nie chciala nic prawie zjesc, chyba faktycznie ja swedza zabki |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
u nas kanapa tez nie wysoka, a mala spadla na gruby dywan i na dupe chyba.. tzn mysla ze zssunela sie cofajac z lezenia na brzuchu.. czyli zsunely sie nózki..potem siadla dupcia..a ze nie umie wlocie zlapac rownowagi do siedzenia to bujnela sie na plecy/bok... miala nad uchem czerwone.. i ja dostalam schizy ze walnela sie glowa w dewniana lawe ..
caly wieczor sprawdzalam czy nie ma goraczki, nie jest spiaca i nie wymiotuje...(cala noc tez ![]() boze ja bym se nie wybaczyla jakby cos jej sie stalo.. z reszta mam mega wyrzuty sumienia... tz mowi ze to nie moja wina...ta jasne ![]() postanowilam kupic lozeczko turystyczne ( sa podobnej wielkości co kojce ale sie lepiej skladaja i bedzie na wyjazdy i do babci) i tam ja odkladac czyt. funkcja kojca ![]() my wczoraj list z nestle dostalysmy..ksiazeczke i jakies kaszki i misiowy ogrodek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki moje Wizażowe!!!
życzę wam piękinych pierwszych "powiększonych" Świąt Wielkanocnych, smacznego jajuszka, mokrego Dyngusa i cudownej pogody na spacery ![]() xandra a daleko macie do tej knajpy?? Bo myśmy to tak zorganizowali, że ja z Młodą szłam do Kościoła w wózku (żeby usnęła hihi), a Tż zawiózł wózek pod knajpę i tez tam przyszedł, a z kościoła to już szliśmy razem do knajpki, a goście podjechali autkami i tam poczekali, ale u nas knajpka w parku, więc nie musieli stać pod drzwiami tylko sobie po parku chwilę pochodzili ![]() zmykam do roboty, kupa prasowania czeka i jeszcze sernik muszę upiec (to się nazywa katorga - piec sernik, którego się nawet nie spróbuje ![]() katakumba tak z ciekawości - dużo Cię kosztuje takie "bycie eko"?? Bo z tego co się orientuję, to w POlsce to droga impreza jest jak chcesz byc taka poprawna dla środowiska itp... |
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam turystyczne łóżeczko wlaśnie w salonie i super sprawa także polecam. Dziewczynki kochane Wesołych, pogodnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy dla Was i dla Maluszków oczywiście!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wiecie co-moje dziecko chyba jakis skok ma ![]() Poszła spać o 20.45, o 22.30 dałam jej cyca na spiocha i sama poszłam spać. I o 0.45 budze się i patrzę,a tu tż stio nad łóżeczkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Skiepściła się u nas pogoda, abyło tak ładnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zakorzenienie
|
szamanka, wlasnie byc eko w tym kraju jest niejako premiowane, bo ceny nie roznia sie wcale. oczywiscie sa pieluszki, ktore kosztuja 15 funtow za 35 sztuk, czyli jakies 75 zloty
![]() ![]() kobiety, my swiat ni obchodzimy ale wam zycze ich spokojnych i dobrych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Rozeznanie
|
*******@--@--@
******@------------@ ****@-----------------@ ***@--------------------@ **@-----------------------@ **@-(\(\-----------/)/)---@ **@-(=':')-------(':'=)----@ **@(..(")(")..(")(")..)----@ ***@---------------------@ *****@----------------@ ********@--@--@ Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę: miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr, zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze, pracy, która pomaga żyć, uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie. W te piękne święta, gdy Pan Zmartwychwstanie. Życzę Wam smacznych jajek na śniadanie, żółtego kurczaczka, białego zająca i oby te święta trwały bez końca! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 |
Zadomowienie
|
Witajsie mamusie,
ja szybciutko chciałam Wam życzyć zdrowych i spokojnych świąt i mokrego Dyngusa. Nie potrafie tak pisać jak Petitka, ale życzenia są szczere ![]() Szamanka a dlaczego nie zjesz serniczka? Skaza?? Myślę,że kawałeczek nie zaszkodzi. scorpionec - dobrze,że z Igą wszystko ok. A ze mnie się wszyscy dookoła śmieją, że zostawiam dziecko na podłodze lub w łóżeczku jak na chwilke wychodzę, albo jak ktoś jest to karzę stanąć obok łóżka żeby właśnie nie spadła. Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-04-11 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Zakorzenienie
|
dolączam sie do zyczeń ! zeby wszystkie nasze dzieci byly zdrowe, tatusiowie pomocni to wszystkie mauski beda szczęśliwe!
caluski dla świetujacych i tych nie ![]() lece bo dobiega mnie z kuchni smród spalenizny.. zachcialo mi sie mazurka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwilke.
Chcialabym Wam zycczyc pelnych milosci i rodzinnego ciepla swiat. Smacznego jajka oraz mokrego Dyngusa! Scorpionec- wspolczuje przezyc. Aby juz to sie nigdy nie powtorzylo! Xandra- moze jak Szamanka (chyba) radzila moze najpierw niech tz zawiezie wozek a potem przyjedzie po Was? No lece sprawdzic czy moja maruda juz spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.