|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() No a krzykaczke masz niezla ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Hej dziewczyny. Widze , ze nie zapomnialyscie jeszcze o mnie
![]() Moj synek rosnie jak na drozdzach (choc karmie go glownie swoim mlekiem)-ma 4.5 mc , wazy 8.5 kg i ma 67 cm wzrostu. Potrafi sie obrocic z brzuszka na plecki , a z pleckow na boczek-i w ten sposob czasem potrafi sturlac sie z maty na podloge ![]() Dziewczyny, przy okazji zyczymy wam Wesolych Swiat!
#3783 |
Zakorzenienie
|
Cześć LOGEST
![]() ![]() No i pieknego, wielkanocnego zajaczka nam przesyłasz ![]() Ja znów nieprzespana noc-moje dziecko budzi się co średnio 2h,teraz nie spi od godziny i chyba zaraz ją spróbuję uspić i tez się kładę jeszcze. Chyba musimy popróbować jeszcze powciskać tego smoka jednak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
no to mamy po ładnej pogodzie
![]() musze kupic parasolke do wozka macie racje... ![]() xandra współczuje nie przespanych nocy ![]() boshe ale ma dzis lenia.. lece na kawke milego dznia dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
U nas w nocy lał deszcz a teraz przebija się słoneczko przez chmury i jest taki super powietrze ![]() ![]() muszę się dzisiaj pochwalić pierwszy raz od miesiąca moje dziecko super spało w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() scorpioniec powodzenia u dentysty a parasolkę naprawdę polecam super sprawa nie muszę się teraz męczyć na spacerach xandra mam nadzieję że u Emilki to tylko jakiś skok rozwojowy te nocki i szybko przejdzie wiem co to znaczy ![]() logest fajny ten twój króliczek! podziwiam Cię że tyle pracujesz ja chyba jestem matka Polka prawdziwa ![]() ![]() szamanka82 no czaruje czaruje mój mały nie mogę się nawet zezłościć na niego bo jak zrobi słodką minkę to już mi przechodzi hehehe dziewczyny Igorek dziękuje za miłe komentarze w albumie
#3786 |
Raczkowanie
|
Czesc mamusie
![]() Skylie jak maly wstaje jak go cwiczycie to moze sprobuj polozyc go na pleckach, zgiac nozki w kolanach i stopy oprzec na podlozu i lekko stopkami stukac o podloze. To ma rozluznic szkraba. My tak robimi przy cwiczeniach z mala i jej sie starsznie to podoba (chyba najbardziej ze wszystkiego ![]() ![]() Scorpionec ja tez juz probuje z zabawka i zaslaniam jej budke pielucha zeby slonce nie swiecilo ale to nic nie daje. Ona chce siedziec no a nie umie i tak kolo sie zamyka. Wiec spaceruje poki spi ![]() ![]() Zmykam na kawke |
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
U nas też zbiera się na deszcz. Miałayśmy z Martusią jechac do cieżarnej koleżanki (2 dni po terminie), umówiłysmy się na spacerek obok jej bloku, ale w deszcz nie będziemy łazic.Trudno, spotkamy się jak juz będzie rozpakowana. Ja tez mam problem ze słoneczkiem, muszę kupic parasolkę tylko nie wiem czy Chicco je robi. Wczoraj byłyśmy na bardz długim spacerku i jak wyciągnełam młoda ze spacerówki i wiezłam na kolanka to już nie było mowy o powrocie do wózka. Już jej nie będe wyciągac i tyle. nelijka - a co się dzieje z waszym maleństwem? jakoś mi umknęło, mam nadzieję ze rehabilitacja wszystko "naprawi". ![]() scorpionec- nie dziwię się ze wieczorami nie możesz pracowac. Młoda kładzie się o 19, wiec zawsze cos jeszcze można porobic a o 21 to by mi się nie chciało. Ale z drugiej strony to możesz sie wyspac a ja codziennie o 6 podbudka. ![]() Nie wiem czy wy też tak macie, ale plan dnia mojego dziecka nie jest taki jak w zegarku - tak jak u scorpionec - Iga jada dokładnie o tych samych porach. U nas dzień zaczyna się różnie- czasami o 5 a czaem o 6 ale zawsze mała kładzie się o 19. Nie wiem od czego to zależy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3788 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mlodemu tak sie spodobalo siedzenie, ze jak cwczymy to sam podnos pupe i pokazuje ze chce wiecej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez zmykam konczyc sniadania, a jak Wojtek pozwoli to i na kawke ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Zakorzenienie
|
no to u nas polepsztylo sie ze spaniem (jedna pobudka w nocy na jedzenie) spi od 21 do ... roznie. czasem o 7, ale biore ja do siebie i kimamy do 9, 9.30
![]() i mamy plan dnia, ale tylko dlatego ze ja jestem len, bez niego nic bym nie zrobila ![]() mam zly dzis humor, okres mi idzie wielkimi krokami, nic mi sie nie chce |
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Paula pytałaś o jedzenie. Mati je jak mu się chce. Czasem co 3 h czasem co 1,5h. Był czas, że jadł co 3 ale odkąd zrobiło się tak cieplutko i chodzimy na spacerki to jakoś się to wszystko przestawia. Poza tym chce mu się na pewno też pić dlatego jak widze, że marudzi to zaraz mu daję cyca. I zasatanawiam się czy nie podać mu czegoś do picia typu rumianek czy coś innego. Zastanawiałaś się? Zmykam bo syrena alarmowa się włączyła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3791 |
Raczkowanie
|
Hej!
Ja też jak jest tak ciepło częściej Małej daję pierś, bo może jej się chcieć pić. Zawsze sobie myślę, że jak mi się chce, to jej też może. Skylie kiedy kolejny spacer? Jak nie dziś, to dopiero po świętach ![]() Jutro jedziemy do rodziców (właściwie tym razem teściów), więc dziś wielkie pakowanie. Jak zwykle trzeba zabrać niemal całą szafę Kingi ![]() Dziś pani dermatolog zaleciła mi na wypadające włosy Inneov Vichy. Trochę drogie, ale chyba kupię, mam nadzieję, że skuteczne. Zmykam, bo trzeba karmić i zmykamy na spacer ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3792 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem,czy to przez skok rozwojowy-przecież nie mozna wszystkieo na niego zwalać nie?
![]() A u nas słoneczko, własnie planuje spacer.My jak mamy wyjść,to zbieranie się strasznie długo trwa-a to zrobi kupkę,a to sobie przypomnę,żeby ja nakirmić na full,potem znoszenie wózka na dwa razy,a i oczywiscie pół gopdziny zastanawiam się,jak ja ubrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wojtek tez ostatnio czesto wola cyca, ale nie je za duzo. Kilka razy pociumka i juz nie chce wiecej. Moze to z goraca mu sie tylko pic chce? No ale kiedy bedzie jadl? Poki co daje mu wolna reke. Jak zobacze ze ubywa, albo nie przybiera ladnie to bede interweniowac ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No a pakowania nie zazdroszcze ![]() ![]() ![]() My postanowilismy nie ruszac sie nigdzie na swieta i spedzic w gronie naszej malej rodzinki ![]() ![]() No i musze sie wziac za organizacje chrzcin.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zadomowienie
|
Salomea1 a może kup parasolkę uniwersalną
![]() Gosiaczek1211 właśnie myślałam że mały tak często je bo chce mu się pic więc czasami próbowałam mu podać herbatkę koperkową lub rumiankową ale wypijał i po 5 min znowu marudził że jeść chce wiec to ewidentnie o jedzenie chodzi zresztą on bardzo szybko rośnie i stąd może być ten ciągły głód przez 6 tygodni urósł 6 cm ![]() xandra78 na coś trzeba zwalać hehehhee drama miłego pakowania ja jak do rodziców 14 km jadę to biorę pół szafy rzeczy a co tu dopiero mówić jak się gdzieś dlaej wybiera
#3795 |
Zadomowienie
|
Paula - dzieki, ale już parasolka lezy odłożona w sklepie, mąż załatwił, chyba to chicco, albo cos co oni polecają. Taka uniwersalna patrzyłam w markecie i nie moglam jej zaczepic, ale moze to kwestia sprytu
![]() A my jedziemy tylko 250 km i ja juz prawie się nauczyłam co brac, podstawa to podkład do przewijania, kilka ubranek, kosmetyki, wózek, wacle tego tak dużo nam nie wyjdzie. Za pierwszym razem jak jechałam to wziełam praktycznie wszystko, teraz już biore 1/3 i też ciągle jest za duzo. Teraz spojrzałam,że to inne mocowanie parasolki niz to co ja patrzyłam, taka by była dobra, ale juz nie będe sie mężowi wtracac. Niech kupi co uwaza, dam mu się wykazac. Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-04-09 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3796 |
Raczkowanie
|
Padam na pysk...w moje Dziecko wstąpił jakiś szatan po tym chrzcie, chyba księdzu coś te egzorcyzmy nie wyszły
![]() ![]() ![]() No i dzisiaj dałam jabłuszko na próbę, zobaczymy jak tam z kupą będzie, bo wczoraj coś nie zrobiła więc czekam dzisiaj na taką po pas ![]() A myślałam,że będzie już tylko lepiej - o ja naiwna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Zakorzenienie
|
no mam potwierdzenie - mojemu dziecku zaczynaja wyrastac zeby od :dupa: strony, tzn na dzien dobry mamy czworke dolna, lewa
![]() no i podobno moje dziecie w wieku 22 tygodni (dzis zaczyna 6 miesiac) przy wadze 7,9 kg ma nadwage. no popatrzcie ... a wyglada normalnie. ani sie tym nie przejalam, wg wszytskich tabel ja tez mam nadwage, a nie uwazam zebym miala :P okres mi sie zaczal, nie do zycia jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny straszny dzień wczoraj miałyśmy z małą.
Po antybiotykach jakiś miesiąc temu dostała Lacido baby i to jej tak uregulowało, że kupkę robiła codziennie. Teraz wprowadziłam jedzenie ze słoiczków, jadła szpinak z ziemniakie, dynię z ziemniakiem i ostatnio marchewkę z ziemniakiem. Oprócz tego prawie codziennie je jabłuszko, takie swojskie surowe, bo uwielbia. No i od kilku dni nie robiła kupki. Przedwczoraj już zaczynała poplakiwać, a wczoraj już bardzo płakała i cały dzień próbowała robić kupkę i nic. Robiła się czerwona na buzi, stękała i płakała. W końcu dałam jej czopek glicerynowy. Dziewczyny, jak zaczęła robić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy to dobry pomysl z jakimikolwiek lekami - ja bym po prostu odtsawila sloiczki na chwile zostala przy jablku, samo sie unormuje. a tak, jak znowu odstawisz lacido (no bo kiedys trzeba bedzie) i znowu moze byc akcja "zatwardzenie" moze dawaj jej na razie same owoce? my jemy jablka, mango, deserki banan plus pomarancza (ten to uwielbia), jagody itp ![]() akurat owoce to ze sloika bo jak sobie policzylam ile musialabym spedzic czasu i kosztow przy gotowaniu i bawieniu sie z przetworami to az wzruszylam ramionami. obiadki sama gotuje, ale tez nie jest najlepsze to na razie rozwiazanie, bo mloda nie je duzo, a malo nie ugotuje znowu ![]() a przed chwila chcialam jej dac warzywa zmiksowane -nie dalo rady same, musialm z banaem pobeltac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3800 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a dalej to katakumba dobrze radzi ![]() ![]() ja wlasnie z miasta wróciłam ..byl dentysta,praca itp.. ale to wszystko nic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha bylam tez dzis w smyku i widzialm tam ich firmowe krzeselko do karmienia... ma ktoras? bo bardzo mi sie spodobalo i ciekawa jestem jak sie sprawuje? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My dzis po wizycie kontrolnej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zamówiłam kilka dni temu żyrafkę Lamaze i dzis przyszła przesyłka ![]() ![]() Zmykam trochę ogarnąc mieszkanie, bo znowu jakiś mały bałagan się zrobił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Zadomowienie
|
Martusia już śpi, a ja musze się wziac do roboty. Jutro o 6 rano wyjeżdzamy do rodziców
![]() ![]() Edytko- super,że mała śmieszka jest zdrowa. Koniecznie wklej zdjęcie, a u kogo się ciełas? scorpionec- ja tez sie czasami ukrywam przed córą. Myślałam,że ja jedna taka wyrodna matka ![]() poisone - ![]() logest- zagladaj do nas częściej zapracowana kobietko. Fajnego masz zajączka ![]() Tż zgodnie z obietnicą przywiózł mi parasolkę do wózka. I jest to ta sama co Paula pokazała. Ale się uśmiałam, a on kupował w firmowym sklepie Chicco. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 |
Rozeznanie
|
Co to znaczy ich firmowe?? Bo u nas w Smyku też jest krzesełko, które mi się spodobało ale nie ma na nim nazwy firmy. Jest tylko jakiś symbol YK-89 czy coś takiego. Kosztuje 299 zł i jest naprawdę fajne. Oprócz ceratki siedzisko wykończone jest czymś takim materiałowym.
![]() |
#3804 |
Rozeznanie
|
Witajcie Mamuśki, w końcu dotarłam na Wizaż. Kilka dni mnie nie było, ale nie miałam głowy do takich rzeczy. No i czasu mniej przez te długie spacery
![]() U nas sporo sie działo, w końcu ruszyliśmy sprawę chrztu, termin na 99% to 2 maja, sam chrzest bez mszy, bez kartek (tylko z mojej parafii tak jak chyba Scorpio pisała, że wyrażają zgodę), bez zbędnych ceregieli. Potem obiad u teściów, a wieczorkiem ze znajomymi do knajpki, chrzest i pępkowe zaległe w jednym. Nie wiem tylko co młodym do ubrania kupić, żal mi kasy na jakieś garniturki, co ich więcej nigdy nie założą ![]() Poza tym zaczęliśmy jeść jabłuszko, Mateuszek od razu jadł bez większych problemów, Wojtuś za pierwszym razem krzywił się niemiłosiernie, ale za drugim już wsunął. Gorzej z piciem, bo wszystko oprócz mleczka ich kole w ryjki ![]() Mleko zaczęliśmy zagęszczać łyżeczką kaszki ryżowej, jak powiedziałam pediatrze, że chłopaki ulewają to nam tak zaleciła. Boję się trochę, żeby za bardzo nie przybierali na wadze, ale może nie będzie źle. Aha i dopiero w domu zauważyłam, ze kaszka jest z cukrem oczywiście, nie wiecie czy istnieje w ogóle jakas bez ![]() ![]() Pogoda piękna, bardzo dużo chodzimy na spacery, dzisiaj pół dnia spędziliśmy na działce, chłopcy poznają coraz więcej świata. A ich ulubiona zabawką staje sie tetrowa pieluszka, zakrywają się nią, memlaja sobie... Radochy co niemiara mają ![]() Przepraszam, że nikomu nie odpisuję, ale miałam zaległości, a teraz ide szykowac kąpiel. |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz juz dluzszy czas jest mlody przystojny listonosz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() sprawdzalam na stronie smyka i nic o nim nie ma sa tylko drewniane ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-04-09 o 20:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się też rozglądam za parasolką, bo jednak jest potrzebna. Ja mam x-landera i chyba się zdecyduję na zakup. A jesteście w ogóle z nich zadowolone? Dziś udało nam się małą przestawić z kąpielą o godzinę ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o ubiór do chrztu, to ja kupiłam jeszcze w ciąży taką śliczną białą sukienunię w lumpku "Mamas&Papas" nową z metką za 10zł i to właśnie Laurce ubiorę ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Raczkowanie
|
Scorpionec rzeczywiście taki fajny ten niekapek tt??Bo ja się też właśnie nad nim zastanawiam odkąd Młoda cyrkuje z piciem hebatek, bo łyżeczką to daleko nie zajedziemy
![]() poisone współczuję przeżyć, trzymam kciuki, żeby już było ok. Ja tez mam stresa, bo Młoda już drugi dzień kupy nie robi, aja dzisiaj dałam jej jabłuszko, a z tego co tu piszecie to powinno jej pomó a tu nic... ![]() edyta fajnie że Laurka zdrowa ![]() Lady M z tego co ja wiem, to większość kaszek na rynku jest z dodatkiem cukru, wyjątkiem jest jakas nestle bifidus, ale ona jest po 6 miesiącu no i jakiś Hipp bio, ale tu to samo. Ja planuję Młodej robić kleik ryżowy i do tego dodawać owocki. Edytowane przez szamanka82 Czas edycji: 2009-04-09 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o taki =>http://www.tommeetippee.pl/viewprodu...t/6/pageid/31/ tylko fiolet ![]() a do chrztu moja mala mial sukenke (od chrzestnej) taką wełnianą z h&m dokupilam sweterek i rajstopy..a od babci dostala welniane buciki ![]() ![]() tez mi sie nie podobaja te gotowce z falbanami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3809 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do krzesełka to u nas też takie niebieskawe i na stronie faktycznie nie ma bo też patrzyłam. Tż mi teraz powiedział, że to był symbol YS-89. W googlach po tym symbolu wyszukuje krzesełka Alexis ale wyglądają inaczej. A tamto w Smyku godne zainteresowania ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do ubranka to mały ma białe welurkowe śpioszki i kaftanik a do kościoła na to jeszcze polarkową kurteczkę, spodenki i czapeczkę no i buciki bo wiadomo, ze w kościele chłodniej dużo. Ostatnio tak zmarzłam, że szok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() edytko - dzieki za info, myślałam,że moze sie wybiorę, ale moja kumpela fryzjerka prawdopodobnie wpadnie do mnie na chwilkę to mnie obetnie. ja wogóle jakas dziwna jestem bo tylko jej pozwalam się ciąc. Ogólnie nie lubie fryzjerów i jak ktoś obcy dotyka mi głowy. Na starośc mi odbija. Dobranoc dziewczynki, jutro czeka mnie pobudka przed 5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.