wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 06:44   #3811
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)

cześć

Juz czwartek, ale ten tydzien leci

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 07:37   #3812
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Ja nie może coś jej się stało? dlaczego od razu nawiała?
Nie napisałam, że nawiała, tylko że zniknęła, a to różnica Też mam nadzieję, że raczej po prostu coś się stało i dlatego nie ma kontaktu. Wolę tak myśleć.

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
aaa... co byście ubrały na imprezę w której ma dominować czerń i biel? ( znajomi znajomych organizują sobie takie imprezy o różnych "motywach" ). Problem mam taki, że staram się kupować ubrania nawiązujące do stylu jaki kiedyś chciałabym mieć, w szafie mam sporo białych i czarnych ubrań, ale wszystko jest takie ... klasyczne , za "sztywne" na imprezę.
Możesz ubrać się klasycznie a zaszaleć z dodatkami czy makijażem, żeby wyglądało inaczej - imprezowo
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 08:13   #3813
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dziekuję

sushi mówisz ja już 3 dzien na kolację jem sushi, bo tata tyle tego naprodukował hehe

dzis mąz nawet sobie do pracy jeden rulonik wziął, tylko kazałm mu jesc jak człowiek, czyli pokroić a nie gryźc jak kiełbaskę

w ogóle dzis byłam juz 2 razy w pracy u TZ najpierw mu spodnie zawiozłam (bo poszedł w krótkich i mu było zimno) a potem po kosiarkę bo rodzice na dzien matki dla babci zamówili.
Ja tam specjalistką od sushi nie jestem ale moja koleżanka, spec w tej dziedzinie, powiedziała mi, że sushi się je albo patyczkami albo paluchami normalnie i ona uważa, że krojenie jest niedopuszczalne, faux pas
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Za chwilę zmykam do domu.

Też bym się wściekła Ja nie jestem z tych, co to obdzielają połowę znajomych smakołykami.

Bezpalcowe czyli takie bez wzmocnionej części przy palcach?

To nawet nie wiedziałam, że jeszcze przecenili Ale pamiętam, że jak byłam, to wszystko było przecenione, ciekawe.

O kurde. Nieźle

Dorinko, chcę rajstopy z paru powodów:
1. mam naprawdę baaaardzo jasną karnację i nie uważam tego za swój atut
2. mam widoczne pajączki i ogólnie żyły, co w zderzeniu z bladą skórą jeszcze gorzej wygląda
3. sukienka jest dość krótka, a ja mam jednak cellulit na udach Jednak w rajstopach skóra nieco lepiej się prezentuje.

Jaki efekt jest tych rajstop w spreju? Mocno przyciemniają nogi? Ja właśnie będę szukać bardzo jasnych rajstop, żeby nie uzyskać efektu brązowych nóg przy ogólnie jasnej reszcie.

Dobra, zmykam na autobus.
Rozumiem, ja też nie mam idelanych nóg ale przy odpowiednich staraniach lubię chodzic bez rajstop rajstopy w sprayu są extra, wcale nie muszą przyciemniać, są etż blade kolory-naturalne
Dla mnie kryją idealnie, ja wybieram albo rajstopy albo przed rozpoczęciem sezonu każdego wieczora smaruję się balsamem brązującym, po kilku dniach mam nóżki jak tralala
Poza tym przed wyjściem coś nabłyszczającego, typu oliwka z drobinkami i jest cacy

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Ja też tak mam. No, mam jedną parę peep toe z odkrytą piętą, ale jedyny powód dla których je kupiłam to cena . W ogóle nie cierpię odkrytych pięt, już prędzej odkryte palce. No i jeszcze nie idę na kompromis jeśli chodzi o rajtuzy. Jedynie jakie przejdą to czarne kryjące do peep toe (ale to w teorii bo w praktyce jeszcze się nie odważyłam). No i skarpetki do sandałków na szpilce (ale to nie jest wersja elegancka). Aż mnie przerażają te moje konserwatywne poglądy na kwestię butów.

Jutro wraca TŻ. A ja czuję się jak śmieć, wszystko się rozsypuje
Mam identyczne podejście jak Ty
Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
Ja mam jedne buty z odkrytą piętą -zresztą wklejane tutaj przeze mnie, ale jeszcze nie miałam okazji ich wykorzystać.

Dorinko napisz coś więcej o tych rajstopach, bo bardzo jestem ciekawa jak to "funkcjonuje".
Ja mam problem z owłosieniem, a także z wrażliwością i bladością skóry. Więc w zasadzie w krótkich rzeczach nie chodzę, bo żeby moje nogi były gładkie przez pare h muszę pozbyć się owłosienia niemal przed samym wyjściem, co nieraz skutkuje podrażnieniem po kontakcie z kurzem. Próbowałam z samoopalaczami, ale po depilacji wszystko mi schodzi w dodatko nierówno, więc mam nogi w ciapki.

aaa... co byście ubrały na imprezę w której ma dominować czerń i biel? ( znajomi znajomych organizują sobie takie imprezy o różnych "motywach" ). Problem mam taki, że staram się kupować ubrania nawiązujące do stylu jaki kiedyś chciałabym mieć, w szafie mam sporo białych i czarnych ubrań, ale wszystko jest takie ... klasyczne , za "sztywne" na imprezę.
Novo powyżej opisałam co i jak, i dziewczyny nie ma co się zastanawiać tylko spróbować, ja kupiłam te "rajstopki" na allegro za jakieś 28 zł. i mam drugi sezon , zobaczcie opinie na KWC o tych rajstopkach

Impreza na czarno- biało, ja ubrałabym się cała na czarno i jedynie jakieś wielkie białe ozdoby typu bransoletki, korale czy kolce ...
Cześć

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2010-05-27 o 08:14
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 08:28   #3814
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dori ale mi o inne krojenie chodzi sushi jest w rulonie i ten rulon tnie sie na "porcje" (takie jak w knajpach potem podają) i to dopiero sie jada pałeczkami czy palcami. I mi włąsnie chodziło, aby TZ pociął je sobie na te porcje a nie wziął w ręke cały rulon i wcinal jak kiełbaskę

dziewczyny czy wy jestescie gdzies ubezpieczone poza zusem?? Bo mój TZ sie zastanawia nad ubezpieczeniem w PZU (z wypłaty by miał odciagane 44,50zł miesięcznie) bo to ubezpiecza pracodawca.

Stary 2010-05-27, 08:44   #3815
jodie
Zakorzenienie

cześć
Cytat:
dziewczyny czy wy jestescie gdzies ubezpieczone poza zusem?? Bo mój TZ sie zastanawia nad ubezpieczeniem w PZU (z wypłaty by miał odciagane 44,50zł miesięcznie) bo to ubezpiecza pracodawca.
Madziu ja jestem ubezpieczona dodatkowo min. w pracy składka niewielka wiec wg mnie warto.

ja kolejny dzień jestem niewyspana , mogłabym spać cały dzień i nie wiem czy to coś by mi pomogło
Stary 2010-05-27, 08:47   #3816
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
cześć

Madziu ja jestem ubezpieczona dodatkowo min. w pracy składka niewielka wiec wg mnie warto.

ja kolejny dzień jestem niewyspana , mogłabym spać cały dzień i nie wiem czy to coś by mi pomogło
No własnie TZ chyba to wexmie, bo tak jak piszesz składka mała, a nóź sie przyda

kurcze ja tez od kilku dni chodze przymulona . Ale najgorzej było wczoraj, prawie zasnęłam na rehabilitacji

Stary 2010-05-27, 09:01   #3817
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

Madziu ja byłam ubezpieczona dodatkowo, ale zrezygnowałam. Dostaje się śmiesznie małe pieniądze w razie czego - wystarczy popatrzeć w warunki. Odebrałam pieniądze za urodzenie synka - 650zł, jak policzyłam ile odprowadziłam składek to więcej na tym straciłam.
Oczywiście jeżeli tak się złoży, że w krótkich odstępach będzie kilka zgonów w rodzinie (odpukać!)i sporo uszczerbków na zdrowiu (odpukać!)- to tak opłaca się
I najwięcej wypłacają w razie śmierci ubezpieczonego, ale to już chyba dla niego nie ma znaczenia.
44,50x12= 534zł/rok - moim zdaniem wcale nie tak mało
no ale jak zakładacie, że np. niedługo pojawi się dzidzi to sobie policz kiedy się to opłaci

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 09:05   #3818
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

sporo firm oferuje to dodatkowe ubezpieczenie, ja akurat zrezygnowałam. Moim zdaniem nie ma sensu. Nic ci to nie daje, oprócz jakiejś kasy (odszkodowania) w razie wypadku, czy śmierci twojej - wtedy inna osoba korzysta i tylko wtedy są to jakieś znaczące kwoty. Zgadzam się, że stawki nie są znaczące, ale nawet 50zł wolę przeznaczyć w miesiącu na dodatkowe wyjście do knajpy. Po mojej śmierci to mi nie zależy, żeby ktokolwiek dostał jakąś kasę , może inaczej by było gdybym miała dzieci. Z kolei jakieś odszkodowania to strasznie dużo papierologii a za przeproszeniem g.... z tego jest. Przerabiałam to niedawno z tż - dostał 400zł za złamanie, ale papierów, wizyt lekarskich i innych spraw było tyle, że nie chciałoby mi się tego wszystkiego dla tych 400zł.

To moje zdanie w tej kwestii

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
cześć

Madziu ja byłam ubezpieczona dodatkowo, ale zrezygnowałam. Dostaje się śmiesznie małe pieniądze w razie czego - wystarczy popatrzeć w warunki. Odebrałam pieniądze za urodzenie synka - 650zł, jak policzyłam ile odprowadziłam składek to więcej na tym straciłam.
Oczywiście jeżeli tak się złoży, że w krótkich odstępach będzie kilka zgonów w rodzinie (odpukać!)i sporo uszczerbków na zdrowiu (odpukać!)- to tak opłaca się
I najwięcej wypłacają w razie śmierci ubezpieczonego, ale to już chyba dla niego nie ma znaczenia.
44,50x12= 534zł/rok - moim zdaniem wcale nie tak mało
no ale jak zakładacie, że np. niedługo pojawi się dzidzi to sobie policz kiedy się to opłaci
o właśnie, mam takie samo zdanie. Masz rację Zuza, nie opłaca się. Dlatego im mniej jakichkolwiek składek, tym lepiej. Lepiej tą kasę wpłacać na swoje konto oszczędnościowe - więcej się zbiera
Stary 2010-05-27, 09:07   #3819
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dori ale mi o inne krojenie chodzi sushi jest w rulonie i ten rulon tnie sie na "porcje" (takie jak w knajpach potem podają) i to dopiero sie jada pałeczkami czy palcami. I mi włąsnie chodziło, aby TZ pociął je sobie na te porcje a nie wziął w ręke cały rulon i wcinal jak kiełbaskę

Aha, no widzisz nie skojarzyłam, bo ja takiego domowego sushi w długim rulonie nie widziałam nawet
Chodzi Ci o fundusze emerytalne, III filar ?
Ja na PZU jestem tak samo uczulona jak na ZUS, więc jeśli miałabym się gdzieś dobezpieczać to tylko w jakichś funduszach innych.
Cytat:
cześć

Ja też niewyspana jestem, w zasadzie od poniedziałku tak mam, mimo że kładę się wcześnie, wstaję padnięta

edit
Zuza, Miśku zgadzam sie, lepiej odkładać 50 zł. na konto oszczędnościowe niż wspierać PZU ...

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2010-05-27 o 09:09
Stary 2010-05-27, 09:08   #3820
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Hm... no to teraz mam do myslenia w sumie macie racje, jesli będzie wiele nieszczęsc to się opłaca. Ale oby tak nie było oczywiscie. ech.. TZ musi sie zdecydowac do konca tygodnia No nic będziemy myslec dalej

Stary 2010-05-27, 09:18   #3821
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość

o właśnie, mam takie samo zdanie. Masz rację Zuza, nie opłaca się. Dlatego im mniej jakichkolwiek składek, tym lepiej. Lepiej tą kasę wpłacać na swoje konto oszczędnościowe - więcej się zbiera:ehem:
dokładnie i będzie rezerwowa kasa w razie czego - i to dostępna w każdej chwili

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 09:20   #3822
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Madziu co do dodatkowego ubezpieczenia to mój mąż doubezpiecza się w firmie. Kosztuje go to 50 zł/msc. Wielki wydatek to nie jest a jak coś sobie zrobił z nogą (odkruszył sobie kawałeczek kości w śródstopiu) to papierologii wcale tak dużo nie było, 1 komisja i dostał 800zł za to. Tylko on nie jest doubezpieczony w PZU tylko w innej firmie (nie wiem czy mogę nazwę podawać) ale naprawdę jest zadowolony i z warunków i z kontaktów z tą firmą.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 09:24   #3823
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Niu a mozesz mi na pw wysłac nazwe tej firmy??

Stary 2010-05-27, 09:27   #3824
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Madziu co do dodatkowego ubezpieczenia to mój mąż doubezpiecza się w firmie. Kosztuje go to 50 zł/msc. Wielki wydatek to nie jest a jak coś sobie zrobił z nogą (odkruszył sobie kawałeczek kości w śródstopiu) to papierologii wcale tak dużo nie było, 1 komisja i dostał 800zł za to. Tylko on nie jest doubezpieczony w PZU tylko w innej firmie (nie wiem czy mogę nazwę podawać) ale naprawdę jest zadowolony i z warunków i z kontaktów z tą firmą.
a ile składek zdążył odprowadzić?

może faktycznie co firma to inne warunki, szwagier za uszkodzenie kręgosłupa dostał 400zł od PZU

Stary 2010-05-27, 09:35   #3825
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...
Dobrze, że dziś czwartek...do weekendu coraz bliżej

Mój TŻ też właśnie zastanawia się nad doubezpieczeniem się, ale oczywiście nie w PZU, bo PZU to jakaś porażka jest

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 09:44   #3826
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć.

ale ten czas pędzi. Ostatnio z niczym się nie wyrabiam a terminy gonią.

Przyszła mi dziś sukienka na wesele, które mamy za tydzień w środę i jestem nią zachwycona
Za godzinę idę do fryzjera i zmieniam fryzurkę
Stary 2010-05-27, 09:45   #3827
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć.

ale ten czas pędzi. Ostatnio z niczym się nie wyrabiam a terminy gonią.

Przyszła mi dziś sukienka na wesele, które mamy za tydzień w środę i jestem nią zachwycona
Za godzinę idę do fryzjera i zmieniam fryzurkę
Pokaż sukienkę

Hania

Stary 2010-05-27, 09:58   #3828
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Pokaż sukienkę
Proszę bardzo
Stary 2010-05-27, 10:05   #3829
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę bardzo
Bardzo ładna...króciutka Fajniutka

Hania

Stary 2010-05-27, 10:18   #3830
jodie
Zakorzenienie

twin śliczna sukienka

co do ubezpieczeń - u mnie stawka jest 40 zł i warunki naprawdę niezłe. ja osobiście wolę się doubezpieczyć. w moim przypadku taki koszt to nie koszt - z mojej pensji utrzymuję tylko siebie wolę dmuchac na zimne...

mam kilka foto z imprezy z lat 60 - wyszły bombowo
Stary 2010-05-27, 10:20   #3831
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
twin śliczna sukienka

co do ubezpieczeń - u mnie stawka jest 40 zł i warunki naprawdę niezłe. ja osobiście wolę się doubezpieczyć. w moim przypadku taki koszt to nie koszt - z mojej pensji utrzymuję tylko siebie wolę dmuchac na zimne...

Pokaż, pokaż Jak się w końcu ubrałaś ?
Stary 2010-05-27, 10:27   #3832
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Pokaż, pokaż Jak się w końcu ubrałaś ?
Dorinko masz na PW linka - na forum wolę nie umieszczać bo na fotkach nie tylko ja jestem
Stary 2010-05-27, 10:28   #3833
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dorinko masz na PW linka - na forum wolę nie umieszczać bo na fotkach nie tylko ja jestem

i ja też jestem ciekawa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 10:38   #3834
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też chcę zobaczyć

Hania

Stary 2010-05-27, 10:40   #3835
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Bardzo ładna...króciutka Fajniutka
Nie taka bardzo krótka. Ja mini nie noszę

Cytat:
twin śliczna sukienka

Mnie też się bardzo podoba sukienka. Chciałam TŻowi zrobić niespodziankę i pokazać się dopiero w środę przed wyjściem w niej, ale niespodziewanie jak ją przymierzałam wszedł do domu i nici z niespodzianki ale grunt, że był oczarowany

Jodie ja też mogę zobaczyć fotki?

Dziewczyny co do kciuków to jutro o 15:30 będą najbardziej potrzebne. Może już wtedy się wszystko wyjaśni.
Stary 2010-05-27, 10:43   #3836
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie taka bardzo krótka. Ja mini nie noszę

Mnie też się bardzo podoba sukienka. Chciałam TŻowi zrobić niespodziankę i pokazać się dopiero w środę przed wyjściem w niej, ale niespodziewanie jak ją przymierzałam wszedł do domu i nici z niespodzianki ale grunt, że był oczarowany

Jodie ja też mogę zobaczyć fotki?

Dziewczyny co do kciuków to jutro o 15:30 będą najbardziej potrzebne. Może już wtedy się wszystko wyjaśni.

Stary 2010-05-27, 11:00   #3837
Madlen__18
Zakorzenienie

Jestem)

Ktoś mi troszkę streści co się działo??
Novo dokopałaś się do tych moich postów o uzależnieniu? Nie wiem czy pisałaś coś do mnie na wątku?... Widzę też, że temat leków się przewija.

Co u was???

Zdjęcia? jakie zdjęcia? zdjęcia to ja zawsze chcę.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M

Edytowane przez Madlen__18
Czas edycji: 2010-05-27 o 11:01
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 11:09   #3838
hania811
Zakorzenienie

Heloo.

W końcu w pracy
Mam dość urlopów

Kocham swój dom, swoje miasto, swoja pracę i moich znajomych. Nie mogę się doczekać soboty i imprezy ze wszystkimi

U siostry oczywiście też było super...komunia jak wesele..i to takie mocno imprezowe, długie i wesołe....ale jednak w domu najlepiej
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:10   #3839
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Heloo.

W końcu w pracy
Mam dość urlopów

Kocham swój dom, swoje miasto, swoja pracę i moich znajomych. Nie mogę się doczekać soboty i imprezy ze wszystkimi

U siostry oczywiście też było super...komunia jak wesele..i to takie mocno imprezowe, długie i wesołe....ale jednak w domu najlepiej

no to spróbuj mi narzekać na to swoje miasto, w którym nie ma porządnego CH

opowiadaj, jak było, w szczegółach najlepiej
Stary 2010-05-27, 11:15   #3840
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Heloo.

W końcu w pracy
Mam dość urlopów

Hania, jak fajnie, że już jesteś

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości