Udało się po poronieniu :D cz.II - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 12:13   #3811
Karla604
Zadomowienie

Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II

Lulcia a właśnie, że drzemałam Ale pranie już nastawiłam, na razie pierze się torba do szpitala
Lulcia a jaki fotelik kupujesz??
A propo materacy do łóżeczek, taki jest wybór że nie wiadomo jaki wybrać, jaki będzie najlepszy dla malutkiego kręgosłupa?? ;>
Właśnie dziś przyszły mi śpioszki z kaftanikami z ewa klucze i tak jak pisze Ania są na prawdę fajniutkie
Lulka nie ma za co Dobrze, że Ci się podobają, no i faktycznie bawełenka w body jest dobra gatunkowo

Pamelka Oliwia śliczniusia

Idę coś przekąsić i zmykam na świeże powietrze, bo u nas też pogoda dopisuje

Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10
Karla604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:19   #3812
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Jesli chodzi o materac ja myśle o takim http://allegro.pl/materac-materace-k...412914334.html .

Kokos-gryka odpada -po pierwsze nie wiem jak dziecko będzie na to reagować ,nie wiem co się moze "lęgnać" w tych materiałach ,chłoną wilgoć. Po drugie te materace są zbyt twarde. Sami nie śpimy na takim twardziochu,wiec dlaczego dziecko na czymś takim kłaść?
Myslałam o materacu lateksowym,ale tutaj tez jest jedne minus -moze uczulac.
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:24   #3813
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
no tak za mieszkaniem dosc pozno zaczelismy sie rozgladac.Znaczy sie moj tz bo on to wszystko ma na "zaraz" albo "za chwile" a potem wychodza z tego takie wlasnie historie nie mam juz sily i oczywiscie nie da sie mu nic wytlumaczyc bo przeciez ja panikuje a mieszkanie mozna znalezc od zaraz.dziwne ze do tej pory (od wrzesnia) nic nie mamy ale niech on sie teraz tym zajmie zobaczymy jak jemu pojdzie,bo jemu ciagle cos w tych mieszkaniach nie pasuje
no ale nie ma co sie stresowac,teraz najwazniejsze malenstwo
kurcze i tak mysle co tu jeszcze trzeba dokupic i mam pustke w glowie.
no tak to jest z tymi chlopami zawsze maja na wszystko czas ale dacie rade jak mowisz teraz malenstwo jest najwazniejsze i na tym sie skup a tz niech szuka jakiegos lokum

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

jesli chodzi o materac ja mam gryka pianka kokos, i jak dla mnie jest super

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:28   #3814
karina222
Zadomowienie

Justa, ale macie fajnie, że już znacie płeć, nasze maleństwo tak się ułożyło, że nie dało rady go podejrzeć
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:47   #3815
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karla604 Pokaż wiadomość
Lulcia a właśnie, że drzemałam Ale pranie już nastawiłam, na razie pierze się torba do szpitala
Lulcia a jaki fotelik kupujesz??
A propo materacy do łóżeczek, taki jest wybór że nie wiadomo jaki wybrać, jaki będzie najlepszy dla malutkiego kręgosłupa?? ;>
Właśnie dziś przyszły mi śpioszki z kaftanikami z ewa klucze i tak jak pisze Ania są na prawdę fajniutkie
Lulka nie ma za co Dobrze, że Ci się podobają, no i faktycznie bawełenka w body jest dobra gatunkowo

Pamelka Oliwia śliczniusia

Idę coś przekąsić i zmykam na świeże powietrze, bo u nas też pogoda dopisuje

Karla ja kupuje fotelik MACI COSI cabriofix,albo jakiś peble czy cos takiegotż obczytała wszystko i sa najlepsze

materac kupuje z GLUCKa kokosowo-lateksowymam tylko nadzieje,że mała nie bęzie miała uczulenia na lateks

a co to ta ewa klucze????pierwsze słysze

dobra jesteś z tą torbą do szpitalaa może to jeszcze za wcześnie??

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o materac ja myśle o takim http://allegro.pl/materac-materace-k...412914334.html .

Kokos-gryka odpada -po pierwsze nie wiem jak dziecko będzie na to reagować ,nie wiem co się moze "lęgnać" w tych materiałach ,chłoną wilgoć. Po drugie te materace są zbyt twarde. Sami nie śpimy na takim twardziochu,wiec dlaczego dziecko na czymś takim kłaść?
Myslałam o materacu lateksowym,ale tutaj tez jest jedne minus -moze uczulac.

Stokrotka ja tez właśnie nie wiem dokładnie ,który zamówić tan lateks to trochę niebezpiecznyja chyba jednak ten lateksowo-kokosowy wezmea materac to poważny wybór niestety

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
no tak za mieszkaniem dosc pozno zaczelismy sie rozgladac.Znaczy sie moj tz bo on to wszystko ma na "zaraz" albo "za chwile" a potem wychodza z tego takie wlasnie historie nie mam juz sily i oczywiscie nie da sie mu nic wytlumaczyc bo przeciez ja panikuje a mieszkanie mozna znalezc od zaraz.dziwne ze do tej pory (od wrzesnia) nic nie mamy ale niech on sie teraz tym zajmie zobaczymy jak jemu pojdzie,bo jemu ciagle cos w tych mieszkaniach nie pasuje
no ale nie ma co sie stresowac,teraz najwazniejsze malenstwo
kurcze i tak mysle co tu jeszcze trzeba dokupic i mam pustke w glowie.
Kochana Ty tu się nie przejmuj,bo wiesz Michas to samo przeżywa wiem,że łatwo sie mówi,bo mieszkanie ważna rzecz i niechtwój TŻ się za to bierze,bo jak nie
dziwne,że TY masz teraz za tym biegać,jak masz troche ważniejsze sprawy na głowie
nic sie nie stresuj,tylko myśł co by tu się jeszcze Michasiowi przydało
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 13:34   #3816
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość
Justa, ale macie fajnie, że już znacie płeć, nasze maleństwo tak się ułożyło, że nie dało rady go podejrzeć
Zadziwiające jest, że można rozpoznać płeć u takiego 6cm dzieciaka. ..
Dowiecie się prędzej czy później
My gwarancji na 100 % też nie mamy, a już kupiliśmy body zielone i niebieskie

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 13:48   #3817
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
Zadziwiające jest, że można rozpoznać płeć u takiego 6cm dzieciaka. ..
Dowiecie się prędzej czy później
My gwarancji na 100 % też nie mamy, a już kupiliśmy body zielone i niebieskie
Nasz na ostatnim badaniu miał 7 cm i nic nie pokazał Może jest wstydliwy. My zakupy planujemy robić dopiero w okolicy maja.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Amelka, a Ty już poznałaś płeć?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 14:37   #3818
Karla604
Zadomowienie

My już po spacerku Cieplusio jest na dworze, ale już pod koniec tygodnia znów ma zima przyjść

Jeśli chodzi o muzykę to Mój Synuś skazany jest na Sade, uwielbiam słuchać jej piosenek

Stary 2011-01-17, 15:02   #3819
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Nasz na ostatnim badaniu miał 7 cm i nic nie pokazał Może jest wstydliwy.
To moze bedzie dziewczynka

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

A powiedzcie mi jeszcze, (bo szukam poscieli na all): do łózeczka 120x60 jakie wymiary poscieli??

DAnia jak po wizycie?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 15:03   #3820
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Myha widzę Cię Co tam? Jak po wizycie?
Stary 2011-01-17, 15:11   #3821
myha82
Wtajemniczenie

Wróciłam. Wszystko jest dobrze. Maluch ma 30-35 mm o ile dobrze pamietam i machało do mnie raczka i widziałam pięć paluszków
Miałam robione USG przez brzuch i nawet mój maż po raz pierwszy widział dzidziola. Ale miał oczy, Takie niedowierzajace. Ale teraz chyba tak naprawde dotarło do niego, ze będziemy miec dziecko. Do mnie w sumie chyba tez. Wziełam L4 bo teraz jest epidemia grypy a ja jeżdze komunikacja miejska. Poza tym w pracy zaczyna sie stresujacy okres. Byłam zawiesc zwolnienie i prezeska mnie juz dorwała jakbym normalnie była w pracy. Bede teraz odpoczywac.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 15:13   #3822
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Wróciłam. Wszystko jest dobrze. Maluch ma 30-35 mm o ile dobrze pamietam i machało do mnie raczka i widziałam pięć paluszków
Miałam robione USG przez brzuch i nawet mój maż po raz pierwszy widział dzidziola. Ale miał oczy, Takie niedowierzajace. Ale teraz chyba tak naprawde dotarło do niego, ze będziemy miec dziecko. Do mnie w sumie chyba tez. Wziełam L4 bo teraz jest epidemia grypy a ja jeżdze komunikacja miejska. Poza tym w pracy zaczyna sie stresujacy okres. Byłam zawiesc zwolnienie i prezeska mnie juz dorwała jakbym normalnie była w pracy. Bede teraz odpoczywac.
Super
No to odpoczywaj i myśl juz tylko pozytywnie
Stary 2011-01-17, 15:17   #3823
mokra6
Zadomowienie

no pięknie Myha!!! Tak sie ciesze!!! Ale ja myślałam ze ty masz wizyte na 17:30 a DAnia na 11

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 15:28   #3824
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Myha gratuluję Widzisz było dokładnie tak jak u mnie, 10 tydzień, 3,5 cm, widoczne paluszki i machająca rączka

Mokra może być i dziewczynka, w sumie to jest mi to obojętne tylko tak mnie jakoś ciekawość zżera nieco
Stary 2011-01-17, 15:32   #3825
myha82
Wtajemniczenie

Mnie wyszło dokąłdnie 10t 3d tak jak z kalkulatora http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2010&bg=000

Martynka

Natalka
Stary 2011-01-17, 15:49   #3826
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki, witam poniedziałkowo!

U mnie już zaczął się mega stres przed wizytą - bardzo proszę o kciuki dziś o 17:30 Cały czas zakładam, że co ma być to będzie, ale denerwuję się bardzo...

A jak na razie idę zrobić sobie kawkę i będę doczytywać, co tam u Was

Miłego dnia!
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
śliczna ta Twoja Oliwka

Cytat:
superowo, bardzo się cieszę
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 15:50   #3827
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Mnie wyszło dokąłdnie 10t 3d tak jak z kalkulatora http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2010&bg=000
Ja tamto badanie też miałam w 10 tygodniu i 3 dniu Sprawdziłam nawet teraz w karcie ciąży. A według tego kalkulatora to mi wychodzi termin porodu o 4 dni później
Stary 2011-01-17, 15:53   #3828
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tamto badanie też miałam w 10 tygodniu i 3 dniu Sprawdziłam nawet teraz w karcie ciąży. A według tego kalkulatora to mi wychodzi termin porodu o 4 dni później
A mnie póki co sparawdza sie w zasadzie co do dnia. Wiadomo, ze moze później sie to rozjedzie

Martynka

Natalka
Stary 2011-01-17, 15:56   #3829
karina222
Zadomowienie

Myha czy w związku z tym, że wszystko jest ok przestaniesz się już obsesyjnie macać po piersiach?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 15:59   #3830
myha82
Wtajemniczenie

Fridko ty mi pisalas, ze robiłas badania prenatalne w Provicie i ze robiłąs na NFZ, tak? czy to znaczy ze miałas wskazania do refundowania tych badań? bo sie dowiadywałam i tylko wskazania uprawniaja do refundacji

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Myha czy w związku z tym, że wszystko jest ok przestaniesz się już obsesyjnie macać po piersiach?
Postaram sie juz nieobmacywac

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2011-01-17 o 16:03
Stary 2011-01-17, 16:04   #3831
Karla604
Zadomowienie

Cytat:
MYHA gratulacje Wiedziałam, że będzie dobrze Dla mnie to był niesamowity widok jak zobaczyłam machające do mnie rączulki Dzidziolka Teraz już uwierz w to że jesteś w ciąży i nie macaj więcej cycolków Mnie też cały czas piersi nie bolały.

Stary 2011-01-17, 16:09   #3832
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
I tak będziesz ;P
To jest jak nałóg ,z reszta nic w tym złego nie ma, mozesz niektore zmiany obserwowac na biezaco ,fajne to jest Tylko bez paniki
Stary 2011-01-17, 16:23   #3833
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Super
Cytat:
Ja mojemu puszczam "kołysanki utulanki" Grzegorza Turnaua i Magdy Umer
I "Kołysankę dla Okruszka" przy której ryczę niezmiennie
Tez je uwielbiam!
Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Czesc babki, moj brzuszek mateuszek znow zaczyna marudzic :/, czyzby kolejny skok rozwojowy?
Wczoraj 4 h usilowalam go ululac i w koncu po 1 w nocy udalo mi sie, przez ten caly czas marudzil, plakal, dla mnie to duzy stres .
Oby bylo lepiej
Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ja nie uzywam za każdym razem gdy zmieniam pieluche, przemywam tylko chusteczkami nawilżającymi, a krem lub puder używam tylko wtedy gdy Franek ma jakieś zaczerwienienia
Ja tak samo
Cytat:
Co ciekawego Gerber dodaje do słoiczków dla dzieci...

http://www.portalspozywczy.pl/mieso/...sje,43890.html

i jak tu teraz wierzyć,że reszta składników w ich produkatch jest ok ? :/
Ja tam uzywam sloiczkow, wiadomo ze w 100% przed chemia sie i tak nie ustrzeze, a przynajmniej nie ma duzo roboty...
Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki, witam poniedziałkowo!

U mnie już zaczął się mega stres przed wizytą - bardzo proszę o kciuki dziś o 17:30 Cały czas zakładam, że co ma być to będzie, ale denerwuję się bardzo...

A jak na razie idę zrobić sobie kawkę i będę doczytywać, co tam u Was

Miłego dnia!

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
tż dzis w koncu kupi mi laktator bo mam piersi jak balony i cieknie z nich jak z kranu
Oj tak, laktator to bardzo przydatna rzecz Kup tez woreczki na pokarm bo szkoda wyrzucac

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 16:49   #3834
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Super

Tez je uwielbiam!

Oby bylo lepiej

Ja tak samo

Ja tam uzywam sloiczkow, wiadomo ze w 100% przed chemia sie i tak nie ustrzeze, a przynajmniej nie ma duzo roboty...

Oj tak, laktator to bardzo przydatna rzecz Kup tez woreczki na pokarm bo szkoda wyrzucac
z tymi słoiczkami to ja już sama nie wiem jak to jest
osttanio oglądałam program na dwójce i mówili że one są lepsze niz jak sie samemu zrobi, bo te warzywa które my kupujemy też nie są przecież najlepszej jakości, a ponoć do tych słoiczków wkładane są warzywa najlepszej jakości, z ekologicznych hodowli, tak przynajmniej mówiła ta Pani z którą był ten program
a to co my kupujemy w sklepach to napewno nie jest ekologiczne
wiec narazie nie mam zdania i nie wiem jak będę karmić małego
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:56   #3835
madzik2221
Zakorzenienie

wpadlam na chwilke zobaczyc jak wizyty dziewczynek.

Myha super ze wszystko jest dobrze,moze w koncu sie uspokoisz

Dania czekamy na realcje z twojej

ide konczyc obiad robic bo zaraz padne z glodu

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 17:02   #3836
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
z tymi słoiczkami to ja już sama nie wiem jak to jest
osttanio oglądałam program na dwójce i mówili że one są lepsze niz jak sie samemu zrobi, bo te warzywa które my kupujemy też nie są przecież najlepszej jakości, a ponoć do tych słoiczków wkładane są warzywa najlepszej jakości, z ekologicznych hodowli, tak przynajmniej mówiła ta Pani z którą był ten program
a to co my kupujemy w sklepach to napewno nie jest ekologiczne
wiec narazie nie mam zdania i nie wiem jak będę karmić małego
powiem tak,jesli ma sie dostep do sprawdzonego zrodla to moze warto pobabrac sie samemu
ale warzywa w marketach bede raczej takie same jak w tcyh sloiczkach ,niestety z tą "hodowlą ekologiczną" to jest niezla ściema Po peirwsze są takie srodki,którymi mozna spryskać wieczorem,a rozkładaja się tak szybko,ze rankiem nastepnego dnia będa nie do wykrycia,a po drugie ,znam rolnika,który ma zakontraktowane warzywa dla jednej z firm produkującej takie jedzonko i fakt,on w miare przestrzega tych norm,ale tez kupuje warzywa od innych rolnikow z tej wsi (ktorzy hoduja jakkolwiek,byle sprzedac) i co do tego juz mam zastrzezenia. Nie ma sie co czarowac,producentowi zalezy na pelnym wlasnym brzuszku a nie na brzuszku naszego dziecka Bines jest biznes.
Stary 2011-01-17, 17:09   #3837
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

a ja nie mam nic przeciwko sloiczkom. Kiedy bede musiala cos szybciorem przygotowac albo podczas wyjazdu otworze gotowca, w domu bede gotowac, a zeby sie dzidzi nie znudzilo zaszaleje czasem z jakims krolikiem czy strusiem z gerbera , a co niech ma troche luksusu .
Dziewczynki kiedy wprowadzacie nowe jedzonko?? Ja planuje po 6mz.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 17:33   #3838
Fridka
Zadomowienie

Cytat:
Fridko ty mi pisalas, ze robiłas badania prenatalne w Provicie i ze robiłąs na NFZ, tak? czy to znaczy ze miałas wskazania do refundowania tych badań? bo sie dowiadywałam i tylko wskazania uprawniaja do refundacji

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

ale super że z dzidziolem oki cieszę się bardzo... Boże...zazdroszę Ci Kochana... tyle masz pięknych chwil przed sobą... za dwa miechy będziesz już pewnie czuła kopsiki... niedługo zaokrągli Ci się brzuszek... jak mi tego wszystkiego brakuje...

tak miałam wskazania, była to wielkość plodu, był malutki, tzn troszkę gin ściemnił, żebym nie musiala placić, poza tym mój wiek można by było już podpiąć i to że poronilam... wszystko zależy OD DOBREJ WOLI LEKARZA... polowkowe też mialam free.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51199.png
Fridka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 17:35   #3839
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
a ja nie mam nic przeciwko sloiczkom. Kiedy bede musiala cos szybciorem przygotowac albo podczas wyjazdu otworze gotowca, w domu bede gotowac, a zeby sie dzidzi nie znudzilo zaszaleje czasem z jakims krolikiem czy strusiem z gerbera , a co niech ma troche luksusu .
Dziewczynki kiedy wprowadzacie nowe jedzonko?? Ja planuje po 6mz.
Moja skonczyla 5 miesiecy i pomalu jej daje po 2 lyzeczki codziennie - byla juz marchewka i marchewka + ziemniak Smakuje jej A jaka robi pachnaca kupe hehe

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 17:45   #3840
justa878
Zadomowienie

Myha cieszę się bardzo...
U mnie wystarczyło, że jest to II ciąża, pierwsza poroniona, krawienie ... i dostałam skierownaie

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości